Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1332) Dißnäëß válasza ozzy711 (#1331) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Neeem, ez egy szobai !!! 2x 25W@8R.

Mono-ra nezve a jel ahogy halad:
- 1x ECC83/6N2P dual trioda
- 2x EF86 meghajto pentoda
- 2x 6S33S-V vegfokozati cso (trioda)

A-AB osztaly pushpull. Az elso par Watt-ig tiszta A osztaly, a teljesitmeny novekedesevel megy at fokozatosan AB-be.

Ezt szorozni kettovel (alkatreszek szamat).

1 tap a kozos futesnek, 2 kulon tap (anodfeszek) a ket oldalnak. Dual-monoblock lesz lenyegeben, a futes kozos csak (az meg az erosito elektronikatol fuggetlen).

Potit meg nem tudom, tegyek-e ra, egyelore nem tettem, megnezem, milyen amikor a DAC-al szabalyzok hangerot "PRE" modban. Ha bevalik, marad, ha nem, kap egy potit az inputra es a DAC-ot atallitom "DAC" modba, fixen max jelszint kimeneture. Vegulis a jel-zaj fogja eldonteni, torekszem arra, hogy a potimentes, vegfok uzemmodu erosito alapzaja ne legyen hallhato a hangsugarzokbol. Erre jo esely van, csak okosan kell epitenem. Az input csoveket ezert is sullyesztem a hazba + rozsdamentes acel lemezzel arnyekolom. Lentebbi rajzon latod is a piros hatso kivagasokat az also lapon, onnan csak a levalasztott rekeszu input csovek szelloznek. A fantom fedlap-racson (ami szelesebb) fog kiszellozni az erosito nagyja is, es az input csovek kis levalasztott rekesze is.

A kis fejhallgato erositom ugy 80 korul allt meg emlekeim szerint, de en is total magasabb ligaba teszem, egyszeruen imadom hallgatni, annyira eszmeletlenul tiszta, olyan mikroreszletek, es olyan enekhangok, mmm. Jo kis gyakorlofeladat volt. Kivancsi leszek, ez a nagyobb dog mit mutat majd.

Lottem hozza ket selyem domot es ket kozepet, epitek neki ket kishangszorot, ami ugy 80Hz-ig megy le (eddig engednem le csak), ala pedig sub-ot illesztek majd meressel megtamogatva, hogy kerek egeszet alkosson. Amolyan szobai 2.1 :) Kicsi a szoba, szoval.. ja. Remelem, bejon az elkepzeles. Lesz jatek vele eleg.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.