Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Helyszíni riport Hegyen-völgyön, Chongqing
- Tudástár Óriások csatája - General Belgrano
- Teszt Olcsó USB WiFi AC adapter
- Retro Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Bemutató Bakancslista Route 66 Chicagótól Los Angelesig 3.
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [Klaus Duran:] Riadó teszt.
- [Re:] [FireFox1996:] 2024 őszi fórum peca
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [antikomcsi:] Ázsia Expressz 5
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [bitpork:] Bakonyos szűzpecsenye
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2021-05-24 22:49:03
LOGOUT.hu
Hozzászólások
M3aN
senior tag
Nekem a 65% most sok volt valamiért, nem volt szép a gombóc, szétfolyt és nem is kelt meg annyira. Korábban ez Caputo-val szép volt, most Barilla lehet kevesebb vizet igényelne, majd kipróbálom.
Persze, leírom, cserébe tőled várom a direkt tészta receptjét.
Poolish
300ml víz
300gr 00-ás liszt
5g szárított élesztő
5gr méz
Eredeti tészta (10 adag)
700ml víz
1250 gr 00-ás liszt
40gr só
Csökkentve (5 adag)
200ml víz
475gr 00-ás liszt
15g só
Poolish (5+60 perc)
1. Összetevőket edényben összekeverni
2. 60 percig szobahőmérsékleten lezárt edényben pihentetni
3. 24 órára hűtőbe helyezni
Tészta elkészítése (5+15+30+120 perc)
1. Edénybe vizet beleönteni
2. Vízre ráönteni a már megkelt poolish-t, majd összekeverni
3. Liszt felét hozzáönteni, összekeverni
4. Sót és liszt másik felét hozzáönteni, összekeverni
5. Pulton néhány percig dagasztani
6. Dagasztás után lefedve 15 percig pulton, szobahőmérsékleten pihenjen a tészta
7. Olajos (extraszűz olívaolaj) kézzel tésztát áthajtogatni amíg sima, kemény kérge nem lesz, majd egy labdába zárni
8. Enyhén olajozott edénybe helyezni, lefedni és 30 percig pihentetni szobahőmérsékleten
9. A tésztát szétválasztani és labdákat képezni belőle
10. Lisztezett edénybe helyezni, lezárni (pl. fóliázni) 2 órát szobahőmérsékleten pihentetni
11. Nyújtani úgy, hogy légbuborék csak a szélében legyen
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
Téma tudnivalók
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- WD My Passport 5TB HDD, külső merevlemez, ÚJ, bontatlan!
- AMD RYZEN 2XXX-től 5XXX-ig processzor felvásárlás!!!
- AMD AM4 alaplap felvásárlás!!!
- HP ProDesk 600 G6 SFF / i5-10500 / NVMe / USB Type-C / USB 3.2 / DVD-RW / több db / 27% áfás számla