Hirdetés

2024. szeptember 14., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-05-24 22:49:03

LOGOUT.hu

Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off! :D

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1127) M3aN válasza bl4ze (#1126) üzenetére


M3aN
senior tag

Nekem a 65% most sok volt valamiért, nem volt szép a gombóc, szétfolyt és nem is kelt meg annyira. Korábban ez Caputo-val szép volt, most Barilla lehet kevesebb vizet igényelne, majd kipróbálom.
Persze, leírom, cserébe tőled várom a direkt tészta receptjét. :DDD

Poolish
300ml víz
300gr 00-ás liszt
5g szárított élesztő
5gr méz

Eredeti tészta (10 adag)
700ml víz
1250 gr 00-ás liszt
40gr só

Csökkentve (5 adag)
200ml víz
475gr 00-ás liszt
15g só

Poolish (5+60 perc)
1. Összetevőket edényben összekeverni
2. 60 percig szobahőmérsékleten lezárt edényben pihentetni
3. 24 órára hűtőbe helyezni

Tészta elkészítése (5+15+30+120 perc)
1. Edénybe vizet beleönteni
2. Vízre ráönteni a már megkelt poolish-t, majd összekeverni
3. Liszt felét hozzáönteni, összekeverni
4. Sót és liszt másik felét hozzáönteni, összekeverni
5. Pulton néhány percig dagasztani
6. Dagasztás után lefedve 15 percig pulton, szobahőmérsékleten pihenjen a tészta
7. Olajos (extraszűz olívaolaj) kézzel tésztát áthajtogatni amíg sima, kemény kérge nem lesz, majd egy labdába zárni
8. Enyhén olajozott edénybe helyezni, lefedni és 30 percig pihentetni szobahőmérsékleten
9. A tésztát szétválasztani és labdákat képezni belőle
10. Lisztezett edénybe helyezni, lezárni (pl. fóliázni) 2 órát szobahőmérsékleten pihentetni
11. Nyújtani úgy, hogy légbuborék csak a szélében legyen

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.