- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
Bioelektromos ellenállást mérnek, más a zsírnak, csontnak, izomnak, víznek ez az értéke.
mérleg nélkül hogy lehet rendesen szálkásítani/tömegelni? Mintha makrók nélkül enne az ember - lehet, de nem tudod max hozzávetőlegesen h jó e az irány vagy lassan változtatni kell valamin mert platóra érkeztél...
az, hogy okosmérleg kell e ehhez? Nem, de valamennyit segít. Viszont a mérleg, tükör, centi kb kötelező annyira mint a makrók követése
(minél inkább közel van valaki a genetikai potenciáljához annál inkább... nyilván ha valakin van 60 kiló plusz annak ez felesleges még, de akin már csak pár kiló van amitől meg akar szabadulni, annak kb kötelező. -
Stauffenberg
nagyúr
Csak valahogy nem hiteles, hogy pont ő lenne az emberi egészségesség élharcosa. Főleg úgy, hogy az érvelése szerint semmiféle járványügyi intézkedésre vagy vakcinára nincs szükség, elég ha az emberek vitaminokat szednek és hogy-hogy nem, éppen van is köze egy vitaminokból (és egyéb étrendiegészítőkből) pénzt kereső céghez...
Amikor még csak kezdte a járványhisztit, akkor többször komment vitába keveredtem vele, aminek az lett a vége, hogy törölte a kommentjeimet (de sokan voltunk így, szerettek eltűnni ezek a kommentek). Pedig csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a tanulmányok amikre hivatkozva a járvány súlyosságát próbálja csökkenteni, tartalmaznak további elemeket, amiket ő valamiért elfelejtett közölni. Később mikor volt elég követője, már ezzel sem kellett foglalkoznia, mert az átfanatizált rajongói azonnal ízekre szedtek mindenkit akinek más volt a véleménye (és nem is feltétlenül volt korlátozás-párti), ennyit arról, hogy ő azzal a páváskodik a szektája előtt, hogy ő tulajdonképpen csak a párbeszédet akarja beindítani, hogy minél többféle vélemény megjelenhessen a közbeszédben és még éppen ő az áldozat, akit elhallgattat a gyógyszerlobbi.
-
bigmasterg
addikt
"A csukló mobilizáción mit értesz? Valami konkrét gyakorlatok esetleg?"
Úha, nem egyértelmű?
Nyújtani kellene, feszítés, hajlítás, akár padlón, saját testsúllyal terhelve. Esetleg rúdnál, megpróbálni front squat pozíciót felvenni. (legalábbis úgy oda állni és tolni be alá a csuklót). Nem árt labdzáni, masszírozni. -
Madwe
nagyúr
A vegánság az egy ideológia (azt mondja meg mit ne egyél elvi alapon s ne hordj bőrkabátot, ne legyen bőrcipőd, kanapéd öved stb) a téné meg egy étrend (teljes értékű nem feldolgozott ételeket egyél, lehetőleg növényi eredetűt). Vegán ehet cukrot, fehér lisztet, oreót, sima tésztát, olajban süt ki kaját, prézlivel ránt, kamuhúsokat eszik, stb. Ezek nagy részét egyébként a topiklakók is kizárják, nyilván
ez pl vegán de nagyon nem téné vagy egészséges
Nekem bevált - a váltás elsősorban egyéni egészségügyi nézetek miatt volt, e mellett a célom az volt h a testépítést, izomépítést, szálkásítást az eddigi saját amatőr szintemnek megfelelően tudjam tartani, ami sikerült. Kajára nem költök többet (már ha /kcal nézem, mert a váltás elején eléggé megnövekedett a bmrem is s sokkal több kcal kell szintentartáshoz, tekintve akkor kezdtem el először tömegelni másfél év diéta majd szálkásítás után s sokkal több izom van azóta rajtam) s időben se feltétlen sokkal több MOSTMÁR amit rá szánok most h van jópár gyors bevett ételem amit rutinból összedobok hétköznap. Hétvége gyakran a kísérletezős tanulós + meal prepes nap, akkor kicsit több időt tudok rá szánni. Az elején sokkal több idő elment a kajakészítésre, az biztos -
Madwe
nagyúr
Azért vegánként étkezni nem akkora kihívás mint sokan gondolnák, főleg gyúrós topikban ahol jó eséllyel az ember amúgy se nagyon eszik étteremben/rendel házhoz hanem magának készíti.
persze a fehérjére oda kell figyelni eleinte h meglegyen a cél, de simán elérhető (én TÉNÉ étkezem javarészt teljes értékű ételeket, így fehérjeport is nagyon nagyon ritkán fogyasztok ha félreettem valamiért. Mégis simán megvan a 2g/kg célom, általában több is, teljes értékű profillal mert nem 1 féle növényi fehérjeforrást fogyasztok)
persze az ételeket elkészíteni meg kell tanulni, mert aki nem fogyasztott ilyeneket s eleve a növényi készlet háromnegyedéről még csak nem is hallott az hirtelen nem tudja hogyan készítse el a dolgokat, mikkel lehet feldobni az ízeket stb. (Pl sörélesztőpelyhet ajánlom még nem vegánoknak is akik gyúrnak, rengeteg fehérje, vitamin, finom íz, feltétnek sajt helyett vagy mártások/dahlok levesek sűrítésére is jó)Ha esetleg valaki kacérkodik a gondolattal de nem tudja h menne neki s hogy kezdjen neki akkor javaslom h fokozatosan, először 1-1 étkezést váltson le teljesen állati mentesre - reggelivel kezdeném, zabkása stb miatt sokan amúgy is így teszitek gondolom max tej helyett szójatej/víz s tejsavó fehérjepor helyett kicsit a zsír mellett kendermag lenmag soány kakópor stbvel lehet fehérjét bevinni vagy ha nem fér bele akkor növényi fehérjeporral - itt azért érdemes arra felkészülni h az ízesített tejsavósokhoz képest egy rízs, babfehérjepor ízesítve szar. Ízesítetlenül se jó de kásában el tudod nyomni az ízét ha nagyon akarod - bár napi 1 fehérjepor adag még a félreevőknek is elég kéne legyen az meg mehet egy edzés utáni smoothieba (pl datolya, banán, fehérjepor, cukrozatlan szójaital)
utána ebédre elkezdeni kísérletezni néha 1-1 vegán fogással (dahlok pl gyúrósoknak bele kell férjenek, de egy sima párolt gomba+brokkoli+cékla+répa mellé mártogatós - pl tahini + mustár + szójaszósz + sörélesztőpehely összekeverve)
ahogy lesz egyre több gyors bevett alternatíva úgy lesz egyre könnyebb.Stauffenberg: az állattartáshoz azért még azt is hozzátenném, h egészségügyi/gyúrós szempontból se a legjobb amit az üzemi gyárakban tesznek az állatokkal. Az h teletolják gyógyszerekkel őket az egy dolog, de a gyors vágóaúly elérése érdekében goyrsan felhízlalják őket ráadásul olyan táppal amit amúgy nem feltétlen fogyasztanának természetes közegben. Embereknél szocializáció beállítottság miatt jobban érzi az ember h egy egészségesen élő táplálkozó s mozgó ember szervezete egészségesebb mint egy nem mozgó, hirtelen gyerekkorában szarrá hízott valaki - nyilván ez a húsára is igaz - fura rossz beteg párhozam de gondolom át,egy mire célzok, hús s hús között van különbség, akkor is ha teszem azt makrókban ugyanaz
persze a növényeket is szarrá kezelik, hirtelen növekedésre késztetik, a föld a mono gazdaságnak köszönhetően értékes ásványi anyagokban szegény lesz amiben növekednek stb. Ez kétségtelen...
-
Stauffenberg
nagyúr
Disclaimer: Nem vagyok vegán, de vannak részei amikkel tudok azonosulni.
A vegánságnak csak egy része az etikai ellenérzés az állatok leölésével vagy éppen a tartási körülményekkel szemben. Nekem inkább utóbbival van bajom, családom egyik fele falusi, zömmel mezőgazdaságból és állattartásból élt nagyon sokáig, annyi állat volt, amennyi a szűkebb rokonságot el tudta látni hússal majdnem egész évben, nem éltek összezsúfolva, kapirgálhattak, túrhatták a sarat és mozoghattak, egészséges állatok voltak, sosem kellett antibiotikummal tömni őket (ami pont a zsúfoltság és a mozgásszegény életmód miatt fellépő fertőzések ellen van). Kicsi gyerekként én is kergettem egy bottal a csirkéket, aztán nagymamám leszidott, értetlenkedtem, hogy mit számít, úgyis le lesznek vágva és megesszük őket. Nagyon megragadt bennem, hogy "attól még nem kell rosszul bánni velük, tisztelni kell őket".
A másik fő probléma szintén a nagyüzemi állattartáshoz kapcsolódik: Ez pedig a környezetszennyezés. Az egyes tanulmányok megosztottak abban, hogy hányadik helyen áll a nagyipari állattartás a Föld legnagyobb szennyezőinek listáján, de az összes szerint Top 3-ban van. Ezen belül is a marhák tartása toronymagasan kiugrik minden más közül. Az üzemeket el kell látni energiával, takarmánnyal és az állatok is rengeteg gázt termelnek, ezek odajuttatása, majd kijuttatása is hatalmas logisztikai hátteret igényel, aminek szintén hatalmas a környezeti lábnyoma, nem beszélve az állatok gyógyszerezéséről ami brutálisan sok kemikáliát juttat a táplálékláncba és a földi ökoszisztémába és ha vége a Covid járványnak, alighanem a következő nagy dobás egy antibiotikum rezisztens baktérium lesz). A vegán ugyanezért nem eszik tejterméket vagy tojást, hiába nem kell hozzá megölni az állatot, de ezt a nagyüzemi állattartást fenntartja. Mi ugye úgy gondolunk a húsra, mint remek energiaforrásra (tápérték tekintetében), de ha azt nézzük, hogy mennyi energiabefektetés és környezetterhelés volt a tányérra juttatni, úgy viszont pocsék a hatékonysága a növényi eredetű tápanyagokhoz képest (de ez amúgy a távoli tájakról érkező zöldségekre és gyümölcsökre is igaz, az avokádó például a világ legkörnyezetszennyezőbb zöldsége, nem csak termeszteni brutális energiabefektetés, de a világ más pontjaira eljuttatni is, ugyanis a termesztés igencsak túlnyomó hányadát Mexikóban végzik, amire még a helyi drogkartellek is rátelepedtek, lefölözve a hasznot a farmerek elől).
A probléma az, hogy 100 éve még csak annyian éltünk a Földön, hogy az akkori népességszámot még a hagyományos állattartási módszerek mellett el lehetett látni hússal, ma már nem így van és vagy a népességszámot csökkentjük (nyilván ironizálok), vagy azt gondoljuk át, hogyan táplálkozunk, hogyan rendezzük be az életterünket és hogyan közlekedünk. Ahogy most vagyunk, az egy szakadék felé egyre gyorsabban robogó vonat.
-
bigmasterg
addikt
Kesztyűnek semmi értelme, maximum hátráltat, amikor normális szorításra lehet szükség.
Csuklóra: scitec bandázs egész korrekt. Csak elölguggoláshoz használtam, de van akinek széles nyomáshoz is kell. Amúgy meg tessék csuklót mobilizálni és előbb utóbb nem lesz rá szükség.
Egyébként meg ha valamilyen gyakorlatnál valami fáj, akkor azt nem kell erőltetni, míg nem megy fájdalom nélkül. -
Apollo17hu
őstag
Nekem mar tini korom ota borkemenyedeses a kezem a huzodzkodastol. Mostanaban elegge parnazott, kenyelmes kesztyut hasznalok, de igy is elofordul, hogy meg edzes utani napon is sajog a tenyerem. 182/72 vagyok, szoval nem arrol van szo, hogy egy diszno sulyat kellene megtartanom.
Mindenkepp hasznalj kesztyut, anelkul elobb-utobb egyszeruen ki fognak szakadni a bordarabok a tenyeredbol. -
myckey
veterán
Szalagból is van hurok kialakítású, miniband névvel. Stretchingre jobb szalag, mozgásterápiára, funkcióra, de a videós anyagodat poweressel is meg lehet oldani. Csak az ellenállás nem mindegy. [link] Itt vannak, van hozzá leírás is, van bemutató videó is. [link] Itt is van bemutató, releváns anyagok. Powereset én leginkább a nagyobb ellenállás miatt használtam,(hurok kialakítása is szükséges volt ) azokra a gyakorlatokra amiket írtam példának. Minibandet meg bokára és csuklóra használtam legtöbbet. Első nekifutásra, lehet inkább szalagot meg minibandet vennék, húznám nyúznám stb...aztán vennék powereset is, ha egyáltalán kell.
Anyagokat nézegesd át, ízületek miatt ne nyúlj bele feleslegesen masszív darabba, óvatosabban ismerkedj, ha tetszik....úgy is kell még. -
Antonio
senior tag
Hát ha csak otthon akarsz/tudsz edzeni (egy belátható ideig) akkor inkább hely/költség takarékos megoldásban gondolkodnék (Covidnak is vég lesz nemsokára). Beszereznék mondjuk egy fegyencedzés könyvet egy ajtókeretre szerelhető húzódzkodót és/vagy egy TRX et. Ezekkel áttudod mozgatni ez egész tested.
-
sutyesz96
őstag
Minél kevesebb, időt, energiát, pénzt, akarok rakni ebbe az egész edzés és táplálkozás dologba, de jól akarom csinálni. Ennyit akarok.
És itt fog elbukni az egész "stratégiád". Ez sajnos nem ilyen műfaj. Izmos (sportos, atletikus tökmindegy minek nevezzük, jól akarsz kinézni) akarsz lenni, akkor étrend kell és edzés. Pont.
És fehérje nem csak gyúráshoz kell
Tök alapvető tápanyaga a testnek.
Az a baj azt hiszed a "gyúrósok" mind valami megrögzött, begyepesedett palimadarak, akik csak a táplálékkiegészítő cégeknek élnek, és semmit nem tudnak erről az egészről. Senki nem mondta hogy számunkra az izom áll mindenek felett, és az egészségünket totál lesz@rjuk. Az a baj teljes felesleges magyaráznom valakinek addig amíg még csak utána se olvasott a témának, és lövése sincs az egészről, mert ez így sajnos veszett fejsze nyele. Mondjuk megértem a te nézőpontodat is, könnyű lenne persze így ahogy kigondoltad szépen.. De sajnos ez egy drága, sok energiát és rengeteg kitartás igénylő műfaj.
Azt hozzátenném, hogy a saját nevemben beszéltem természetesen...
..biztos vannak itt koxmatyik is, akiknek az egészség nem feltétlen primer dolog.
-
kolosanyi
veterán
Épp erről pampogtam. Jól akarsz kinézni, edzett akarsz lenni, de nem akarsz időt, energiát, pénzt belefektetni. Szerinted mondjuk a futós topik kiemelkedő teljesítményét nyújtó sportolói mennyi edzésmunkát raknak a saját sportjukba? Vagy mennyi játékidő kell egy komoly WoW karakterhez? Az élet nem úgy működik, hogy kicsit foglalkozgatok valamivel, oszt jó lesz.
Ha nem akarsz ezzel foglalkozni, nem baj, csak akkor tök feleslegesen adod ki a pénzt a fehérjére. Amúgy ott van a csomagoláson, hogy nem helyettesíti a változatos, teljes körű étrendet. Nem véletlenül táplálék kiegészítő a neve. Inkább abból a pénzből vedd fel az érzést egy dietetikussal és készíttess egy a lehetőségeidhez képest jó, személyre szabott étrendet.
-
userxy
őstag
Reggelire verjél be egy rántott húsos zsemlét 2 túrórudival.
Ebédre egyél egy menüt a menzán, olyan főétellel amibe van hús. Meg nyomjál le mellé egy fasza krémest vagy somlóit.
Vacsorára meg nyomjál be egy tányér túrós csuszát.Aztán máris megvan a napi fehérjebeviteled minimum 1,5x-öse.
(#108357) kolosanyi
Terjeszd az igét Sanyi
Havernak kell a reklám
-
kolosanyi
veterán
Ez akkor se így működik, hogy kicsit húzódzkodok hazafelé menet meg alkalomadtán elmegyek úszni, hozzácsapok ehhez 5 kiló jófajta tejsavó fehérjét és kész a beach body. Kurva keményen meg kell dolgozni minden kis apró sikerért, ez egy ilyen műfaj. Zongorázni se úgy tanul meg az ember, hogy néha pötyög a szomszéd szintetizátorán.
Illetve vannak a született tehetségek, akik edzés és étrend nélkül is erősek meg jól néznek ki, de egyrészt őket utáljuk, másrészt nyilvánvalóan nem ebbe a kategóriába tartozol, különben eszedbe nem jutott volna ilyet kérdezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +táska
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest