- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
MikeWazowski
veterán
Jött Google Play rendszerfrissítés. Maradt márciusi a szint.
-
macilacipaci
csendes tag
Google Pixel 8 Pro -nál nálatok is csak 2-3 megabyte kb egy jpeg kép a Google Fotókban? Van amelyik 5-7MB, de a 10-et egyik se éri el. 12MP, mindegyik lencsével. Elvileg eredeti minőségben tölti fel őket. 2 TB Google One -om van. Először nem is töltötte fel őket, csak miután kikapcsoltam a Hely megjelölést.
4k60FPS videó minőségét biztos megőrzi ha gyorsan letöltöm. -
Idén jutottam el oda (pontosabban a szifonok is kb eljutottak arra a szintre), hogy már nem ragaszkodtam a droidhoz, akár 16PRO-t is vettem volna. Csak épp az olyan bő 25%-al, 120 fonttal többe fájt volna, effektíve a semmiért (plusz még egy már 30 dodóba kerülő fizetős app, amit vehetnék meg még1x!).
-
ojjajj, ez nem jó jel
. Nem ragaszkodom a csilivili nagy újításokhoz, bloatware-tömegekhez, DE arra vettem a telót, hogy minimum 5-6évig stabil és biztonságos platform legyen (addig használom én, utána megörökli vmelyik családtag, neki se szemétdombi kacatot adnék tovább).
-
whited
addikt
Sziasztok
P7P lesz hosszabb idő után az első pixelem.
Innen vettem az oldalról, LCD cserélve volt, így nincs lenyomatolvasó, ennek ellenőre az arcfelismerő+PIN kombó menni fog, igaz?
Mit érdemes tudnom a szériáról, ha esetleg akkut kell benne cserélni, milyen az ajánlott? -
válasz
macilacipaci #6192 üzenetére
Maga a Samsung vállalatért nem aggódok, mert több lábon állnak és igen jó termékeket árulnak, ezért is gondoltam rájuk, ráadásul ők is hosszabb ideig támogatják szoftveresen a telefonjaikat (5 év?). Ugyanígy a Gugliért sem aggódok.
-
embe
nagyúr
Mi lesz itt? Megyünk ios-re? 😀
[link] -
Olyan lehetséges, hogy random bekapcsol a Bluetooth?
Úgy emlékszem, hogy kikapcsoltam pár napja, ennek ellenére reggel meglepődve láttam, hogy műxik...
-
tom570
aktív tag
Én is gesztusvezérléssel használom, de ha rendesen működnének az alsó gombok és felcserélhetőek lennének, akkor biztosan nem a gesztust használnám!
Szóval részemről ez egy kényszer megoldás és eléggé bosszantó, hogy így kell lennie. -
slice14
veterán
válasz
tomboy0013 #6174 üzenetére
Nekem is a Gesztusvezérlés volt az első reakcióm a kérdés olvasásakor, de úgy éreztem hogy inkább nem írom. Mert ez nálam is elhatározás kérdése volt hogy átálok a használatára.
Én P9 vásárlása előtt kb. 1 hónappal kezdtem el használni. Nálam a fő ok a gombok felcserélésének hiánya volt Pixel-nél. -
tomboy0013
veterán
Ha szoftveres hiba és több telefonnal meg másnál is jelentkezik akkor nyilván nem valószínű hogy te meg fogod tudni oldani. Érdemes megszokni a gesztusvezérlést, azzal nekem még sosem volt problémám egy telefonon sem. És csak megszokást igényel, használod 1 hétig és utána már eszedbe se fog jutni a gomb, véleményem szerint sokkal kényelmesebb megoldás mert a gombokért mindig le kell nyúlkálni, a gesztusnál meg csak részben. Meg ugye nincs egy fix pont amire rá kell ütni a kilépéshez vagy a visszalépésnek, hanem a képernyő szélén bárhol végrehajtható a művelet. Érdemes megszokni.
-
H10
csendes tag
válasz
tomboy0013 #6174 üzenetére
Ismerem a gesztusvezérlést, de nem kedvelem. Nincs más megoldás? Gondolom ez egy sima kis szofterhiba, de nem értem, hogy az áprilisi frissítésben mért nincs javítva. Gondolom nem csak engem zavar, hisz a családon belüli mindhárom Pixelen kijött a nyűg.
-
Sziasztok,
Ha letiltok egy alkalmazást, akkor az onnantól kezdve nem tud a háttérben futni és az akkumulátort sem tudja fogyasztani? -
H10
csendes tag
Help! Pixel telefonjaink mindegyikén (Pixel 7, Pixel 7 pro, Pixel 9 Pro Xl) előjött egy olyan probléma, hogy időnként eltűnik az alsó navigációs sáv középső és jobb alsó gombja. Vártam az áprilisi frissítést, de nem javult meg. Főleg a Wazze és a számológép használata során vettem észre. Van ötlet, hogy miként lehetne orvosolni?
-
MikeWazowski
veterán
válasz
MikeWazowski #6170 üzenetére
Ezúton szeretnék bocsánatot kérni a Droid fejlesztőitől, user error volt. A kezdőképernyő beállításainál a javaslatok az áttekintés képernyőn opció ki volt kapcsolva. Visszakapcsolást követően helyreállt.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
grizlisandor #6169 üzenetére
Jah értem. Hát, próbáltam azt is meg le is állítottam, töröltem az adatait de továbbra se jelenik meg sehol.
Azért ez eléggé kiábrándító egy vanilla droidtól.
-
grizlisandor
veterán
válasz
MikeWazowski #6168 üzenetére
Elindítod és utána visszatért eddig a főképernyőre.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
grizlisandor #6167 üzenetére
De töröljem, vagy mit csináljak vele?
-
grizlisandor
veterán
válasz
MikeWazowski #6166 üzenetére
Bug, az alkalmazások listában keresd ki az "Időjárás" alkalmazást és utána meg szokott javulni.
-
MikeWazowski
veterán
Miért van az h random időnként eltűnik az időjárás adat a főképernyő áttekintés részén és a lezárt képernyőn? Újraindítás se segít...
-
steewcv65
őstag
Sziasztok,
Van egy fekete pixel 7 telefonom, elhagytam zarolo gombot.Van esetleg valakinek, mert magyar oldalakon nem nagyon talalok!?
-
embe
nagyúr
Pixel 9-re jött most. Jó lassan telepíti ezt a komoly méretű frissítést.
-
Akkor nem tudom... nálam szinte a beépített alkalmazások 70%-a le van tiltva, mert amíg nem használom őket, addig nem is akarom, hogy a háttérben fussanak.
Szerk.: azt hiszem ez most user error lesz... nem értem... Most már 227 megát ír a 6 gigából, ami elég baráti lol. Megnyitottam a böngészőt és a YouTube-ot, most már 532 mega.
Valamit szerintem nem jól értelmeztem. -
Gondolom úgy működik, mint Windows. A gyors app indításhoz elő van töltve a memóriában. Ha szükség van több ramra, kidobja a gyorsítótárakat.
Azt nem értem, hogy miért lenne jobb, ha a nem használt memória valóban üres maradna. Kárpótlásul lassabb és döcögősebb lenne a rendszer. Használaton kívüli memória viszont dögivel.
-
A ram használatot hogyan tudom nyomonkövetni akkor, ha nem akarom bekapcsolni a fejlesztői beállításokat? Van erre valami beépített funkció?
-
bbendre
őstag
válasz
grizlisandor #6151 üzenetére
Security: https://support.google.com/pixelphone/thread/337176484
Functional patches: https://support.google.com/pixelphone/thread/337176484April 2025 Pixel Drop: Gemini Live, Now With Camera & Screen Sharing
Mondjuk ez a video 3 napja már kinn van, szóval... de akkor is
-
grizlisandor
veterán
Kaptunk végre frissítést, 48,9 MB Pixel 7a-n.
-
Haligali,
Ma vettem egy Google Pixel 6a-t. Kérdésem, hogy a kezdőképernyő aljáról el lehet valahogy takarítani a Google keresősávot? -
K82
őstag
válasz
balint82 #6135 üzenetére
Először is feltölteném és lehet próbálkozni a következőkkel, persze ha az illető foglalkozott a telefonnal:
- emergency info és ott a megadott kontaktot értesíteni
- SiM ha nincs zárolva talán van rajta kontakt ahonnal el lehet indulni
- Find device network, de ehhez megint csak a tulaj fog kelleni ha eszébe jut -
balint82
senior tag
Lemerült, talált Pixel tulajdonosának megtalálására van valami okos ötlete valakinek?
-
mennyire van kemény anyagból a teló (p9p) USB csatija? Az új kábel amit hozott az amazon elég komoly erőltetésre ment csak bele, nem akarom kikoptatni...
-
33as
senior tag
Sziasztok, Pixel 9a megjelenési dátumot tudunk már?
-
vacs
veterán
válasz
Nandivagyok #6109 üzenetére
96%-os a 2 éves Pixel 7-em aksija!
Igyekeztem 20-80% között tartani, szerintem sikerült vigyázni rá.Shizuku + aBattery megmondja a %-os értéket (köszi domper2015).
-
Thom!
veterán
válasz
macilacipaci #6123 üzenetére
Áprilisi szoftverfrissítést nem sietik el...
Samsung se erős benne S25 se kapta meg az ehavit.
S24 ma kapta meg az android15-öt... -
macilacipaci
csendes tag
válasz
Dare2Live #6112 üzenetére
Nekem ez az első telefonom Google Pixel 8 Pro ami tudja az adaptív töltést. Mondjuk új korában 0-ra merülve volt, ráadásul akkor még nem jött meg a gyári 30w töltője, szóval Toockival húztam fel 100-ra. 20w írt az elején a 30w töltő. Azóta már a Googleval töltöm. 20-80% között, bár eddig többnyire 35-40% körül volt este. Onnan fél óra neki a 80%. 100-ra majd néha töltöm, ha tudom hogy több energia kell. Meglátjuk hogy szuperál. A régi telom a 4 éves Realme 8 akksija még jó, de már nehéz tölteni. 30w helyet csak 9w tölt és azt is leginkább csak a saját gyári Dart töltővel.
-
embe
nagyúr
Köszi Urak!
Elnézést a bárgyú kérdésekért! 1 éveig próbálkoztam az IOS-sel, előtte sok-sok évig Samsung S telók voltak. Most jutottam el odáig hogy visszatérek a droidos vonalra. És a korábban a Samuhoz használt 1-2 dolog itt nem működi, vagy nem úgy... -
embe
nagyúr
válasz
Hieronymus #6113 üzenetére
Jogos. Persze tudom, hisz a Spigen tokra is ragasztottam egy gyűrűt, ami 2 nap után levált.
De egy RINGKE ONYX MAGNETIC MAGSAFE mellett döntöttem, remélem hamar ideér. -
gretzky77
veterán
válasz
Dare2Live #6112 üzenetére
Beállítások--> telefonról--> akkumulátor adatok, itt van pár adat és ciklus szám.
Beállítások-->akkumulátor-->akkumulátor élettartam.
Tény én nem használok 5-6 évig egy telefont, viszont ha tervezném addig akkor simán belefér egy gyári akksi csere. Mindenki úgy használja, ahogy kényelmes neki és szeretné. Amíg nem írták a telefonok valahogy nem pörögtek ezen az emberek, használták max amikor már érezhető volt a degradálódás akkor léptek! -
-
Dare2Live
félisten
válasz
gretzky77 #6111 üzenetére
"Az a baj, hogy már a droid is átvette ezt az iOS hülyeséget, hogy mutatja az akku "egészségi állapotát"."
Hol mutatja a droid az aksi állapotát? Nekem defaultban sehol ill nem találtam csak letölthető appal battery guruval tudom nézni.
btw Pixel 6 aktív használattal és miután megjelent az adaptív töltés azt használva 3.5év után 91%os. Ennyi idő után korábban már mindegyik telónknál már érezhető volt a degradáció vagy akár cserélni kellett aksit. Ahogy kinéz simán ki fogja húzni a support időt 5+évet gyári aksival. Nem látom, hogy bármi hátránya lenne az adaptivnak.
Pixel 8amnál a 80%ra töltés is bekapcsoltam a 7+év gyári aksival a cél. Jelenleg jó félévesen 5026mah batterygurus szerint.Én megértem akinek ez nem számít. Ha évente cserélgetném a telomat valószínű nálam se. 6-8éves csere esetén viszont főleg úgy hogy semmi hátrányát nem látom se adaptivnak se 80%ra töltésnek nekem hasznos funkció.
Az meg nem hit kérdés, hogy a 100%ra töltött azon hagyott aksi jobban degradálódik mint amit csak 80%ra töltenek.
-
gretzky77
veterán
Az a baj, hogy már a droid is átvette ezt az iOS hülyeséget, hogy mutatja az akku "egészségi állapotát". Semmire sem jó azon kívül, hogy frusztrálja a gazdáját. Soha nem töltöm úgy, hogy 20-80 között legyen. A telefon van értem nem én érte, ez egy eszköz, ha kell töltöm. Hozzáteszem amíg iOS-t használtam szinte 2-3 hetente volt egy poszt cunami, hogy kinek mennyi idős, mennyi ciklus és hány%. Nagyjából az volt amúgy látható, hogy semmivel nem volt rosszabb az akksim állapota mint az átlagnak vagy annak aki csak 20-80 között tartotta!
-
zzola
titán
válasz
Nandivagyok #6109 üzenetére
Egy kérdés, ha 1 hónap múlva lemegy még 2%-ot, mit csinálsz?
Szerintem használd azt a mobilt és ne az akku kapacitását bámuld egy sz@ros appban.
Nekem Nokia 1610 volt az első mobilom - ami nem most volt - azóta nem néztem egy mobilnak sem az akkuját appal. 2-3 évente úgy is mobil csere van, addig minden akku bírja.Arról nem is beszélve, hogy hagyjuk már ezt a 20-80%-os témát, semmi értelme.
-
Nandivagyok
aktív tag
A márciusi frissítésnél volt ez az akksi kalibrálás ahol átmenetileg kikapcsolt a 80%limiter.
Na amikor nekem elvégezte a kalibrálást, az eddig 99%-ot mutató battery guru 93% akksi kapacitás jelzett. Egy-egy töltés után némileg pontosította, feljebb ment az érték, most egy hónap után 95%, de azóta 2db, 20-100% töltés ciklus óta is 95-ön ragadt.Én kiemelten figyelek az akksi védelem témára és iszonyat frusztrál hogy a 3 hónapos teló ennyit mutat, még ha nem is valós, bár ezt nem tudom validálni.
Járt így valaki? Lehet korrigálni? Mi lehet a valós érték?
-
Fradipuma
tag
Sziasztok! A közös kép funkció nálam miért lehet inaktív? Bejön az elején a kis bemutató, és ha rámegyek, hogy kipròbálom, a kamera gomb amire rá kell nyomni sima szürke marad és nem csinálja meg valamiért a képet
-
K82
őstag
Van face unlock, ettől függetlenül x óránként kéri a jelkódot/PIN kódot. A megbízható eszköz általi feloldás-feloldva tartás pedig akkor lép életbe, ha megvan a kapcsolat és egyszer fel lett már oldva. Reggel beülök az autóba, csatlakozik BT-n, egyszer feloldom, utána már megy az extend unlock.
-
Enclave
aktív tag
Köszönöm a pontosítást!
Amúgy néhány gyártó számára "földrajzi Európa" = "Európai Unió" és az EU-n kívüli területek nem is tartoznak hozzájuk (pedig földrajzilag az is Európa, így pedig szvsz jogos, hogy UK esetén nem egyértelmű az ember számára, más lenne ha UK még mindig EU tag lenne)Google oldalán minden is le van írva de erről nem találtam semmit...
#6099 gretzky77 : köszönöm a fotót, az alsón jól látszik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest