- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Hogy tudom megváltoztatni az előzményekben lévő többi gépem neveit?
Mert most DESKTOP-RANDOM_KARAKTEREK a nevük, így nehezen tudom melyik melyik gép. -
fairi
őstag
válasz
Viktor77 #24991 üzenetére
ctrl+shift+delete
jah nagyon bonyolult,elképesztő komplex három billentyűs mozdulat. Szinte egy ilyen után remegne a kezem...addig pár nap termését szétválogatni, nem három billentyű kombinációja, vagy persze minden letöltés, megnyitás után lehet törölni nehogy halmozódjon..
-
fairi
őstag
válasz
Viktor77 #24988 üzenetére
van egy jelentős különbség. Temp fájlokkal nem foglalkozol, nincs szem előtt, mikor túl sok helyet foglalnak vagy gondolsz egyet szépen az összeset kitakarítod törlöd. Clear temp
letöltött anyag valami mappába kerül (lehet az alapértelmezett hely, vagy más mappa), és Chrome miatt egy részük szemét lesz, másik részük kell. és ezeket kell neked szétválogatnod manuálisan.
-
Rimuru
veterán
válasz
Viktor77 #24988 üzenetére
Nem, egyreszt nem a letoltesek mappat szemeteli, masreszt temp automatikusan uritheto, jo esetben nem kell vele foglalkoznod. (nekem pl a temp alapbol ramdisk lenne)
Onmagaban szerintem az is nagy hulyeseg hogy csak 1 mappat adhatsz meg, a regi Operanak mime type alajan meg lehetett mondani hogy mit csinaljon vele (megnyitja-e/melyik mappaba rakja, stb), ehhez kepest az osszes nagyon buta. -
ACE-
addikt
válasz
Rimuru #24985 üzenetére
Ja ezzel csak az a baj, hogy még egy PDF-et is letölt, majd úgy nyitja meg, pedig lehet én csak beleolvasnék, de nem terhelném letöltésekkel. IE-ben, vagy Firefox-ban ha Open-t választom, akkor ideiglenes helyre tölti le, és úgy nyitja meg, nem kerül a letöltések közé. Ez nagy hiányossága a Chrome-nak...
-
fairi
őstag
Egy kis segítséget kérhetek, tuti volt már ilyen kérdés, de nem találtam rá választ.
Chrome-mal hogy oldható meg hogy ne letöltse a fájlt (pl egy rar-t), hanem parancsra megnyissa a megfelelő programmal. Persze a lényeges hogy eldönthető legyen letöltse az adott mappába vagy csak megnyissa (gondolom ilyenkor csak a cache-be kerül)
Köszi előre.
-
steele80
senior tag
Sziasztok! Nálam néhány hete jelentkezett egy olyan hiba, hogy ha facebookon az idővonalon lévő bejegyzés hozzászólásra érkezett választ meg akarom nyitni, akkor felugrik az idővonal tetejére az első bejegyzéshez. Aztán megint kikeresve az aktuális bejegyzést láthatóan megnyitotta a választ, de ez a felugrás elég zavaró. Ez egy jellemző hiba vagy nálam jelentkezik. Fiókkal vagyok bent a böngészőben adblock bővítménnyel. Az asztali gépen és a laptopon is így csinálja. Erre van valami megoldás, vagy ezzel kell együtt élni?
-
metaksza
tag
Kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, a gond ugyanúgy fennáll
-
Lapaj1974
csendes újonc
sziasztok!
a pluginok törlésénél ki írja hogy kapcsolja ki a crome sync funkciót külömben íjra telepítve lesznek a pluginok?! kérdésem azt hol találom és ha kitörlöm akkor nem leszmek meg a jelszavaim meg ilyesmik?!
-
törölt tag
Mozilla Firefox 53 (64-bit), Google Chrome 58.0.3029.81 (64-bit) Microsoft Edge 40.15063.0.0
Sebesség és memóriahasználat, mind a három Plextor M8PeG SSD meghajtó (PX-256M8PeG)-ról fut.
-
Ferenc.
tag
válasz
tusi74 #24973 üzenetére
Nekem is windows 10 64 bit van és semmi hiba nincs, így hogy az ön kapcsolata nem privát mizéria is elmúlt azokon a honlapokon amik nekem kellettek ,így lekopogom, jó a google chrome.
Colomb2 ! Köszi, de én konkrétan akkor a chrome családra lettem volna kíváncsi, hogy hány van akkor. Tehát akkor van a chromium, google chrome és chrome canary? Van még? Nem értem minek ennyi.
Amúgy még egy kérdés, én is az adblock reklám blokkoló helyett áttértem az ublock origin-ra, de én semmit nem pipáltam rajta, csak hagytam, hogy felmenjen a bővítmény és kész, nem állítottam rajta semmit. Vagy kell, hogy igazán jól működjön? Ha igen akkor mit? Illetve fontos kérdés, hogy a youtube videóknál a reklámokat tiltja?
-
Rimuru
veterán
válasz
Ferenc. #24971 üzenetére
A chromium az egy bongeszo amire maga a chrome is epul (elobbi nyilt forraskodu, utobbi tartalmaz google specifikus zart forraskodot).
Nincs legjobb, van nagyons sok kicsi, a legnagyobbak: Chrome, Opera, Vivaldi (mind a haromnak az alapja a chromium, ami ki van egeszitve ezzel-azzal)
Bovebben a tobbi bongeszo varianssal, [link], -
Ferenc.
tag
Lehet buta kérdés, de mi az a chromium? Ez is egy böngésző megint a chromehoz hasonlóan? Mert linkeltek itt már chrome canary-t is amit eddig az életbe nem hallottam. Akkor most valaki tisztázná hogy hány google chrome klón van, és melyik a legjobb akkor?
-
Ferenc.
tag
válasz
tusi74 #24967 üzenetére
Érdekes nekem semmi ilyen hiba nem jelentkezik, gondolom hardware függő, videókártya stb. S lekopogom, az ön kapcsolata privát hiba üzenet is, most már kevesebb oldalon jön be, a webkincstárnál sem jön már elő, magétól megoldódott.. S most már biztonságos kapcsolatnak írja az 58-as chrome.. lehet tényleg a honlap tulajok intézkednek ilyenkor, nekünk usernek nincs mit tenni.
-
zeon.hu
nagyúr
Chromium kopott egy frissítést asztalin és mobilon is, végre megszűntek a hibák és szinkronizál ismét.
-
tusi74
őstag
válasz
metaksza #24965 üzenetére
Igen ez is a legújabb 58-as fagyási tüneteinek egyike (van még egy pár sajnos). Ki kell kapcsolni ideiglenesen a hardveres gyorsítást. Beállítások-->Speciális beállítások->lap alja felé , hardveres gyorsítás, ha csak lehetséges, ki kell venni a pipát. Sajnos, így butított lesz a böngésző, de ha majd adnak ki újabbat, vissza lehet kapcsolni.
Pl. az 58-as belefagy, ha kijelölünk szöveget, belefagy, ha át szeretnénk nevezni egy könyvjelzőt. Sok helyen írják már.
-
metaksza
tag
Sziasztok. Az elmúlt napokban eléggé idegesítő hibával szórakoztat a Chrome. A facebookon, és csak ott folyton befagy, ha oldalakat (pages) hozok be. Megáll, és kilépni sem tudok az ablakból, csak ha tízszer rákattintok az x-re, se kép, se hang. Más oldalon nincs ilyen probléma, az elmúlt héten vagy tízszer újratelepítettem, a bővítmények között sincs semmi érdekes. Mi lehet a megoldás?
-
Hegyirabló
veterán
Helló!
Hol kell beállítani a Chromeban, hogy a hivatkozásra kattintáskor a tartalmat új lapon nyissa meg, ne pedig új ablakban/fülben?
Kösz.
-
tusi74
őstag
Kimentettem PDF-be, kíváncsi vagyok, mit lehet belőle kiolvasni.
És a poén, van egy Intel HDMI stickem, Windows 10 Home 32 bittel, ugyanúgy a Creators Update-tel, ba ven kapcsolva a hardveres gyorsítás, és nem fagy, enged kedvenceket módosítani stb..
Windows 10 64 bit alatt az 58 abba belefagyott,hogy itt a PH!-n kijelöltem egy szövegrészt.
-
junior11
veterán
Na létrehoztam a Lastpass fiókomat, kipróbálom. Felajánlotta a többlépcsős azonosítást, pl. a Google authenticator-ral, csakhogy a telóról hiába írom be a kódot, mindig arra hivatkozik, hogy nem jó, ellenőrizzem a helyi időt, mely +01.00 Amsterdam, Berlin stb.-re van állítva, gondolom ez a helyes.
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Most nézem és a helyesírás ellenőrzők között megjelent a "Minden kiválasztott nyelv" opció. Így most egyszerre javítja az angolt és a magyart is. Így nem kell folyton kapcsolgatni. Ez a lehetőség csak nekem nem tűnt fel eddig, vagy tényleg most frissítették bele?
-
tusi74
őstag
válasz
tusi74 #24935 üzenetére
Ha valakinek gondja lenne még az 58-as verzióval. Itt egy újabb válasz a hardveres gyorsítás kikapcsolása, nekem megoldotta a random fagyást, illetve, hogy nem lehet szerkeszteni a kedvenceket:
"To try to avoid this problem in Chrome v58, go to Settings, scroll to the bottom and choose Advanced, and go to the bottom again and uncheck the option for Hardware Acceleration and then click on the link that appears to restart Chrome.
If this avoids the lockups, then you may want to use Chrome Canary until the stable build fixes whatever got broken. Disabling Hardware Acceleration is not optimal -- some graphic websites (such as the new Google Earth in the browser) won't work with this disabled. When they fix this problem in some future version, I'm hoping we can reenable Hardware Acceleration."
Csak nem volt ez vaklárma. Nincs most időm lefordítani, a de a lényeg, hogy a speciális beállításoknál a hardveres gyorsítást kell kikapcsolni.
-
w.miki
veterán
Google Smart Lock nem jobb jelszó kezelésre?
Elvileg több eszközön is használható, megjegyzi a jelszavakat. -
junior11
veterán
Még lenne egy kérdésem, megbízható jelszókezelőnek mehet a lastpass? Vagy nem ajánlott ilyeneket használni?
-
junior11
veterán
Köszi srácok, lehet, hogy nem férnek meg egymás mellett, mert amíg magában volt az uBlock, nem volt ilyesmi, most felraktam kíváncsiságból az Adblock pro-t, de ez kinézetre és beállításokban is szinte ugyanaz, mint az uBlock.
-
SP4C3
veterán
-
Késik Youtube-on a hang, restart után is. Mi a gond?
-
Ferenc.
tag
válasz
#20749568 #24915 üzenetére
Köszi! Ez már segít, hogy bejönnek az említett honlapok, most viszont így amikor indítom a chromot fent egy sávban azt írja minden indításnál amíg azt ki nem X -elem, hogy "Nem támogatott parancssori jelzőt használ ..." stb, s ez addig ott van amíg ki nem X -elem, nagyon zavaró. Ez kb olyan mint az Xp és wistás gépen egy ugyan ilyen sávban figyelmeztet hogy ezeken a rendszereken már nem támogatott a chrome frissítése vagy valami ilyesmi, és azt is ki kell X-elni mindig, mert állandóan előjön minden indításnál. Ezeket hogy lehet beállítani, hogy ilyen üzeneteket ne írjon ki?
Még egyszer kérdezem, aki a legfrisebb chromot használja, hogy ez nektek bejön, vagy csak nálam van a hiba(persze ezzel a foldozgatással kikerültem a figyelmeztető ablakot de most meg a fent említett sáv van), ez a magyar államkincstár honlapja, másnál normálisan bejön??
-
laszlohu
addikt
Ugye korábban linkeltem ezt az error certification hibát,
nálam az oldotta meg, hogy https előtag helyett http - t írtam az url - be,
bár ez a balatonihajozas.hu - n volt, és lehet, hogy egyedi eset.
-
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy egy teljesen új telepítésű legális Win 10-re legelsőként ment rá a Chrome és egyből olyan hibába futottam, hogy nem tudok személyeket váltani?
Két személyt adnék hozzá a Chrome-hoz. Az elsőt gond nélkül felvettem, de rögtön feltűnt, hogy ha bal egérrel rákattintok a fejlécben a nevére, nem jön elő a személy váltó ablak, ami egyéb gépeken gond nélkül működik. Beállításokon belül nagy nehezen felvettem a második személyt, ezt követően be volt fagyva a Chrome kb fél óráig, állítóag valamit telepített a személlyel kapcsolatban, de mondom ne tartson már ez órákig, kinyomtam az egészet Feladatkezelőből.
Legközelebbi Chrome indításra már a második személy volt bejelentkezve, de továbbra sem működik a személy váltó funkció...Látott valaki már ilyet? Van valakinek ötlete ezzel?
-
dargelot
senior tag
Sziasztok,
Lefrissitettem a Chrome-ot és egy olyan bug jött elő, hogy egy bizonyos internetes oldalon ha ránagyítok a lapra akkor eltolódnak a dolgok. Linkelem, hogy milyen 100%-on az oldal és nagyítva. Eddig nagyítva sem volt gond, de most ez jött elő. Esetleg valaki tud rá tanácsot, hogy ismét jó legyen?
Normál
NagyítottElőre is köszönöm.
-
Ferenc.
tag
válasz
GEPESZ66 #24908 üzenetére
Ha azt a jobb alsó kis emberkét ráhúzod az utcára s az utca útja kikékül akkor van közeli kép a házaokról, ha nem kékül ki az út akkor nincs, ha nem teljesen rázoomolva rakod rá a térképre a kis embert akkor elég nagy területet be lehet nézni, hogy hol van utcanézet. Nálunk pl van hogy az egyik utcában van, de abból nyíló egy kis utcába már nincs, így ott nem tudnám a házakat megnézni közelről. Tehát a bekékült útvonalakon lehet.
Köszi Aweriot: "chrome://flags majd Show in-form warnings for sensitive fields when the top-level page is not HTTPS titlása." Megcsináltam, de ugyan úgy elöjön ez az ön kapcsolata nem privát ablak és nem is lehet tovább lépni rá, pl erre az oldalra (állam webkincstár), nektek bejön ez az oldal chrome-ban? (akinek a legújabb 58-as chrome van?) https://webkincstar.allamkincstar.gov.hu/
-
GEPESZ66
veterán
A böngészőből nyitom meg a Google Earth-ot.
Ha rákeresek egy utcára, akkor nem tudom közelről megnézni a házakat? -
Ferenc.
tag
válasz
spiritex #24903 üzenetére
S hogy oldódott meg? Nekem még aktív vírusírtóm sincs, ami blokkolná, de még a raiffeisen direct net oldalára is ezt írja, hogy az ön kapcsolata nem privát.. Igaz itt legalább a Speciális fül alatt tovább lehet menni a webhelyre, így betudok lépni, de több weboldalnál nincs ilyen azaz nem tudok rámenni. Ezt se értem mi alapján válogatja, hogy valamelyikre a figyelmeztetés ellenére azért tovább tudok lépni ha akarok. Érdekes ez a chrome.
Aweriot kolléga megint linkelt egy honlapot, ami full általánosságokat ír le, ezen belül: nincs aktív vírusírtóm se ami futna, jó a rendszerem(win 10 64bit), legújabb frissítések stb.
Ez maradt: "A hiba kijavításához vegye fel a kapcsolatot a webhelytulajdonossal."Hát köszi chrome!
Nekem kell szólni minden ilyen honlapnan.. Hihetetlen, míg minden más böngészővel gond nélkül bejönnek ezek az oldalak..
-
Ferenc.
tag
Sziasztok!
Nekem is 2 napja frissült a legfrissebb verzióra a chrome és azóta észrevehetően megnőtt azon webhelyek száma amit nem nyit meg, mert nekem is azt írja, hogy "Az Ön kapcsolata nem privát".
Olyan népszerű és biztonságos oldalon, mint pl az állami webkincstár.. de volt hogy a wikipédiára is ezt írta.
Nem lehetne ezt egyszer s mindenkorra ki írtani a chrome-ból, s hozzon be minden honlapot, ha biztonságos, ha nem, ha van privát kapcsolatom, ha nem..? Mert kedvenc böngészőm, de kritikán aluli, hogy több honlap csak ezzel a böngészővel nem jön be, minden mással igen.
Aweriot kolléga linkelt egy angol honlapot, abból azt tudom ,hogy a rendszer időm az másodpercre pontos, és a chrome a legfrissebb(sőt a frissítés óta nem jó több honlap), a többihez meg nem értek amit ír.., mit lehet még tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések