Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A harmadik húr a kisujjal az oktávja az alaphangnak, kicsit másképp szól, de nem muszáj bele
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
soha nem lehet előre tudni mivel lesz százmilliós nézettséged

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
youtube->upload->link

-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Tovább is jónak kéne lenned, mert csak ismétli.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Majd írd meg, hány új akkordot tanultál

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Grat! Mikor lesz publikus?
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kicserélték már a gitárodat?
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vaaagy....a sztratókaszter a jobb vagy a leszpól?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A tolólapos vagy a markolós munkagép a jobb? Szerintem a tolólapos és ezt úgy mondom, hogy van nagyflexem.
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem ezt volt a legnehezebb elfogadni, hogy az elso par napban csak lassan tudom eljatszani azt amit szeretnek. Ha ezen tuljutsz te is nagyon elvezni fogod szerintem, es nem fog erdekelni, hogy nem megy rendes tempoval meg. Addig kell azon a tempon maradni amig az hibatlanul nem megy.
-
Vegyigyümi
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha megy hozzá az aláfestés, akkor 3 - ból 2x jól megy már.
Most azt próbálom, hogy zene nélkül magam el tudom e játszani.
Megy úgy is, csak a ritmus nem áll össze. -
Vegyigyümi
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi a zene tippet [link] !
Nem ismertem, elbohóckodtam vele pár napot.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
"Sok tojást festettél, kék nyuszi?" --> [link]
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én azért használnám.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Na, azért ez tényleg korrekt!
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Basszus! Ez nagyin durva.

Sajnálom!
És így a 12 rugóból leugrik valamennyi a visszaküldés miatt... -
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én eleve nem is értem hogy lehet gitárt venni úgy hogy látatlanból...csak úgy megrendelni. Persze nincs azzal se semmi baj...csak nekem nagyon furcsa. Én szeretem átnézni, próbálgatni, ha kell 100x megtapogatni, szagolgatni...stb...és még akkor se biztos h megveszem :) cipőt vagy ruhákat se veszek sosem úgy hogy berendelem....mert kb 10 alkalomból 8szor tuti valami gubanc van..egyszerűen élőben kell felpróbálni/kipróbálni. Lásd a saját példád is...
-
nap
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezért jó használt gitárt venni. Nem kell idegeskedni, hogy megkarcolódik.

-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy dolog előtt értetlenül állok: az oktávnál eléggé csörög a húr. Ahogy lefogom, összerezeg az érintővel, és csörög, pláne, ha OD-csatornán vagyok. Ez azt jelenti, hogy nincs rendesen beállítva a gitár?
Igen, új gitárt érdemes elvinni beállíttatni, vagy megnézni pár how to setup a guitar videót és magadnak nekiállni. A te szinteden első komolyabb gitárnál, legalább az első alkalomnál én mondjuk inkább elvinném valakihez, hogy legyen egy referenciapontod milyen is a jól beállított gitár.
#46867 Ctrl+Alt~Del: az a horzsolás nagyon gáz az első képen
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Remelem mutatsz majd valamit
-
Berreh
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szorítok, hogy a hosszú hétvégére megkapd

-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A coil split elég elterjedt dolog a humbuckeres gitároknál. Soha nem lesz olyan a hang, mint egy igazi single coilnál, de azért közelíti és nagyobb hangzásbeli változatosságot ad. Szerintem jó dolog.
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jah, hogy nalad a hasznalt nem jatszik

Ujonnan ilyen $100-150 kozott, szerintem mindegyik jo tud lenni.
https://youtu.be/NFex5byQsXo -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Bőven több mint megfelelő (szerintem simán összerakhatod majd vele a jövendő zenekarod demoját), de mi lesz így az újhardverfétissel ?

-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Valahol Bp-en van otthon nekem egy ilyen behringer um2 interfacem [link] , nem egy nagy szám, de ha megtalálom odaadom neked ingyen ha kell, gitárt összekötni a géppel kezdőként teljesen elég
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha jól vesz fel hangot a telefonod akkor ahogy fentebb is írták az is teljesen megfelelő mutogatósnak, az interfész-daw-szimuláció viszont sokkal több lehetőséget és jobb végeredményt ad. Egyébként a mac-en nincs egy jackes mikrofonbemenet? Ha nincs akkor akár egy ilyen olcsó szutyok is jó lehet, az első klippünkhöz ezzel vettük fel a basszust.
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Elso korben nem kell semmi, csak egy normalis interface. Ezen nem erdemes szerintem sporolni, mert ha jot valasztasz elsore akkor hosszutavon ki fog szolgalni. Aztan amire kinovod a garageband-et, akkor johet a logic meg a kulonbozo modellezo software-ek.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha macet használsz nem is kell semilyen szoftvert bevásárolj mert a garageband elég mindenre. Egy interface mondjuk nem csak azért jó hogy keverd meg manipuláld, hanem azért mert mondjuk egy modellezővel messze sokkal jobb hangot tudsz kihozni mint a mostani erősítőddel, nyilván a felvétel minősége is jobb lesz.
-
Tommyka21
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A garis LTD Alexi gitáromban ferde volt a nyakzseb, visszavittem és megmondták, hogy játszható, de ha zavar 15 ezerért megcsinálják síkba.
Köszönöm akkor rohadjon rátok az összes terméketek az összes magyar boltban.
Én rendelném audiollról, thomannról rendelt harley benton deko gitárok nem voltak olyan szar állapotban mint az ltdm.
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kezdd már valami vállalhatóval az elején..

Master of Puppetset meg a korábbit amit küldtél még fénykoromban sem tudtam rendes bpmre játszani..
Ha Metallica vonalon nézelődsz, Seek and destroy volt nekem az első szám aminek a ritmusát betanultam.
Enter Sandman, Sad but true, For whom the bell tolls (ezzel óvatosan, emiatt vettem egy basszgitárt anno), Murder One, Whiskey in the jar. -
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Olyat keress inkább ami közelebb van a 120-hoz
consono: Én úgy csinálom, hogy van egy rakás dal külön project-ben a logic-ban. Itt be van állítva a lead a rhythm és a többi track is. Amihez kedvem van azt a file-t megnyitom, és azokat a részeket gyakorlom ami éppen nem megy még. Ha csak kisebb részeket akarok gyakorolni, csak kijelölöm és megy a loop. Ezen kívül össze van kötve az OBS-el és szinkronba van hozva a kép és a hang. Így tudom egyből rögzíteni a gyakorlást is, amit visszanézve sokszor hasznos.
-
kemotox
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
BPM, beat per minute. Úgy lehet vigyázni, hogy pontosan 212-re állítod a metronómot

-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hat majd rajossz, hogy egy bias fx2 + tonecloud mindenre is jo ami amator szinten kell.

Felvenni mac-en baromi jo... minden adott hozza ingyenesen is. En is a garage band-el kezdtem azota atalltam a logic + biasfx/th-u/amplitube5 + OBS kombora. Ha van egy kis erzeked hozza, megnezel par youtube videot, es rajossz mennyivel konyebb gyakorolni ezekkel. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Annyira szerintem nem high-end az erősítőd, hogy annak a mikrofonozott hangzását siratni kellene. Valami interfész meg egy gitárszimulációs progi és tolhatod a laptopmetált. Vannak a fentebb már említett gigatudású fizetős programok de ha nem akarsz elveszni a részletekben (50 erősitőmodell ugyanennyi hagfallal meg háromtucat pedál) akkor itt van ez tök ingyen: BlackSun van benne ez zajzárpedál, boosterpedál, TubeSreamer pedál, egy brutálhangú erősítő, egy tucat hangfalszimuláció (bővíthető) meg egy eq-chorus-delay-reverb effectrack.
Szerintem amig nem akarsz komoly felvételeket kiadásra készíteni addig tök elég egy olcsó* behringer interface is de ez ízlés és pénztárca kérdése
*megnéztem az új árakat, basszus egy umc22 nemrég még 14e volt most meg 20e, a GS-en ennyiért van használtba Line6 pod UX1, 35ért meg Audient ID4. Ha nincs újeszközfétised akkor érdemes lehet a használtpiacot figyelni, én pár hónapja egy UX2-re csaptam le 13ezerért a fészbukon
-
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vagy lecseréled az erősítődet egy olyanra aminek eleve van usb kimenete és működik interface-ként is (Boss Katana, Positive Grid Spark, Yamaha THR1011 stb.). Persze előtte nem árt tájékozódni hogy mac-re van-e drivere, de gondolom van ezeknek.
-
SidCorky
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ahogy írtad is, mindenképp szükséged lesz egy audiointerfészre. Ezzel két módon vehetsz fel gitárt, vagy egy mikrofont kötsz rá, amivel rögzíted az erősítő hangját, vagy pedig közvetlenül az interfészbe dugod a gitárt, és szoftveresen szimulálod le egy erősítő és az effektek hangját. Előbbi a bonyolultabb, hiszen meg kell találni azt a mikrofont, aminek tetszik a rögzített hangja, plusz a felvételt befolyásolhatja a szoba akusztikája és a környezeti zajok is (bár nem tudom, ilyen közelről ezek mennyire számítanak, nem próbáltam még), a másik egyszerűbb megoldás, viszont így kimarad a képletből az erősítőd. Lehet, hogy valami ahhoz nagyon hasonlót ki tudsz keverni valamelyik szoftverből, de sok kísérletezgetéssel találhatod csak meg, ráadásul ezek a szimulációs szoftverek (Bias FX/Bias Amp, Amplitube, Guitar Rig Pro, Overloud TH-U, stb) sem olcsóak Macre.
A helyedben kezdésnek csak egy interfészt vennék, aminek van gitárbemenete (én például egy Audient iD4-et használok, de ahogy észrevettem, kicsit ez is olyan, mint a gitár, mindenkinek más a tökéletes modell), és kipróbálnám a Garage Band beépített erősítőszimulációit. iPaden próbálgattam őket, valószínűleg a maces verzióban is vannak gyári presetek. Aztán ha nem tetszik, még mindig vehetsz hozzá olyan mikrofont, amivel fel tudod venni az erősítőd hangját. Jobb helyeken egyébként lehet, hogy engednek kipróbálni több setupot vásárlás előtt, a Hitspace-ről például jókat hallottam ilyen szempontból.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
igen. A következő bundnak mindig egy picit alacsonyabban kell lenni mint az amit lefogsz különben nem az a hang szólalna meg amit lefogsz hanem a következő, és ez a kis különbség szépen összeadódik a nyak tövéig. Minél jobb a nyak annál alacsonyabbra lehet állítani a húrokat zörgés nélkül de valamennyi emelkedés mindig lesz.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Rakd fel youtube-ra, aztán akár csak linkel láthatóra.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az Epiphone inkább a tradicionális vonalat követi általában, az ESP/LTD sokat tett azért, hogy kényelmesebb legyen a Les Paul forma. Biztos vagyok benne, hogy az LTD akkor is jobban fog tetszeni, ha kipróbálod az Epit.
A húrok lazasága elsősorban a rövidebb menzúra miatt van a Les Paulokon (strat: 648 mm a felsőnyeregtől a hídig, Les Paul: 625 mm). Na meg a drágább gitárokon nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy már a gyárból is egyenletes bundokkal jöjjenek ki, így alacsonyabb húrmagasságot lehet beállítani úgy, hogy ne zörögjenek a húrok.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A koptatót majdnem mindenki leszedi már az elején, azon ne parázz
De ha bejön a kontúr a testén, meg a vékony nyakprof, akkor az Epi nem biztos, hogy tetszeni fog. Persze én is mentem úgy hangszerbolt a, hogy megveszek egy adott gitárt és egy másikkal jöttem haza, szóval... -
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Gratulálok, király vagy!
Elvakult Elixir húr párti vagyok, de ha fényesebb hangra vágysz akár a mostani akár az eljövendő gitárodon próbáld ki.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én láttam már arany festést kopni, szóval gondolom tud idővel.
A helyedben a vásárlás előtt azért kipróbálnám még az epiphonet is, ha nem is annyira drasztikus különbség mint a mostani gitárodhoz képest, de azért lesz, más nyakprofil, nincs a testen kivágás, más pickupok, stb. -
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Örülök

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem is simán játssz metallicat csak ne a legnehezebbekkel próbálkozz mert azokkal nem lesz sikerélményed. A Master nehéz. Ott a seekndestroy, for whom the bells, enterszedmen ezeknek a riffjeit felismerhetően el lehet játszani kis tudással is.
-
KerryVTR
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azt is lehet csinálni, hogy fél vagy egy órát skálázol "unalmasan", így megvan a napi kötelező.
Aztán meg játszod, amit tudsz és tetszik is. Nagy eséllyel még akár könnyebben is fog menni az ami tetszik, mert már be lesznek kicsit melegedve az ujjaid is.
Így fejlődsz is, és élvezed is talán...
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
utóbbiról nem tehetsz és szégyellni sem kell.
a korodat sem. és ha tényleg ennyi vagy akkor semmi gond. ha nem.... -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szar az élet, hagyd az egészet a picsába.
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Keresgelj... biztos van egy rakas olyan dal ami tetszik, es amugy relative egyszeru eljatszani, 1/2/3 ujjal. Ez amugy egy elegge hosszu folyamat lesz, amiben folyamatosan lesz kihivas. Erdemes felvenni a probalkozasokat videora is, es latni fogod mit csinalsz rosszul. Turelmesen kell hozzaallni kulonben nem fog menni. En az elejen nagyon sokat keresgeltem, es talaltam is egy csomo konnyen jatszhato dalt, aminek persze a felet mar azota elfelejtettem. Idonkent ujra elo kell szedni, viszont akkor mar gyorsan visszarazodik az ember.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
10 évesen biztos nem a master of puppetset kezdte játszani, tempóban
Szerintem amúgy játszad ami tetszik neked, lehet azzal is fejlődni, én akkor már inkább gyakorolnék valami rendes skálát a kromatikus helyett, de kinek mi. Ha hajlandó vagy ezek mellett valami technikai gyakorlatokat is csinálni, akkor gyorsabban fogsz fejlődni, de amúgy tökmindegy, a lényeg végső soron hogy te jólérezd magad közben. -
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Figyi nézd meg a zenesulisokat, nem hiszem, hogy sok választása van h mit játsszon. Volt itt Győrben egy Yamaha hangszer üzlet, főleg szintik meg elektromos zongorái voltak. Az eladó mindig játszott valami olyat hogy az állam a földön volt és mindezt brutál lazasággal, majd mondja h de utáltam amikor ezt kellett játszani 100x is mert valami nem volt jó.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Végülis csinálhatod úgy is, mint én. 25 évig prüntyögtem szórakoztató dolgokkal, aztán rájöttem, hogy még mindig béna vagyok. Egy éve viszont elkezdtem tanárral tanulni gitározni, és sokkal többet fejlődtem, mint előtte a 25 év alatt.
Azt hozzá kell tennem, hogy jártam gyerekkoromban 3 évet zeneiskolába zongorázni, ami legalább adott egy elméleti alapot a gitározáshoz, hogy ne a nulláról induljak. Alapok nélkül még nehezebb lesz.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amúgy jól mondják a többiek, valami sokkal egyszerűbb dallamokkal próbálkozz, mert így csak magadat szívatod meg. A tanuláshoz rengeteg türelem kell... ha magasabb szinten is vagy...vissza kell térni néha-néha az alapokhoz. Türelem, kitartás és főleg gyakorlás. Fontos hogy az adott szintednek megfelelő feladatokkal próbálkozz, ne akarj pl nulla hegymászói tapasztalattal az everesttel kezdeni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hogy a frászba tudja ezt színpadon 10 ezer ember között, állva, sétálva, nem odanézve pontosan lejátszani?
Úgy, hogy nem 1 hónapja kezdett gitározni tanulni amikor megírta. Nem ezzel kellene szopatnod magad akkor amikor még a bocibocitarja 1 húron se megy tempóban akadás nélkül
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ja vágom, bocs, félreértettelek, azt hittem az ütem nem jött ki jól. Igen, ott 8 hang van, nem igazán értem hogy miért nem hallod. Lassítsd le az eredetit felvételt, jutubon van ilyen funkció és füleld ki. Az alsó E-húrt reszeli szépen nyolcadokba és adott időben belefog egy-egy hangot, ennyi a trükk.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Miért kéne 8 hangot hallanod? Az ütemed 4/4, az elsőben van 8db nyolcadod, utána meg három kvint. Egy nyolcad hosszú, utána egy nyolcad hosszú szünet, aztán megint van egy kvinted ami nyolcad hosszú, utána megint egy nyolcad hossznyi szünet, majd van még egy kvinted ami fél ütem hosszú (2 negyed értékű).
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
te amugy kb 13 éves vagy ugye?
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A durva benne, hogy végig lefelé penget, felfoghatatlan tempóval. Amúgy a puppets ritmus része is végig lefelé pengetve van, ez (is) teszi olyan nehézzé
-
WolfheartGR
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kicsit előbb, 4:20 körül.
Ő a Slipknot egyik gitárosa.
Mielőtt befuttot volna a zenekar azelőtt gitártanárkodott. -
WolfheartGR
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
[link]
5 perctől van szó a gyors egyirányú lefelé pengetésről.
5:25 körül rosszul vagy, hánysz. És örökre leszoksz a gitárról.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát lehet mondjuk ne az egyik legnehezebb metál számmal kezd a gitározást, főleg ne tempóban

Amúgy annyira nem bonyolult riff, hogy oda kéne nézni, csak gyors, a sebesség meg jön majd a gyakorlással, amiből mondjuk van nekik 40 év, lassan már ebből a számból is.
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lassan csináld. Aztán ha már megy magabiztosan és hiba nélkül akkor fokozatosan kis lépésekben emeld a tempót. Ez simán lehet hogy eltart egy pár napig.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Audioll thomanntól rendel, azt hogy miért tudnak olcsóbbak lenni mint a thomann nem tudom
De amúgy igen, elküldöd nekik akár a linket thomannról, hogy erre szeretnél ajánlatot kérni, és majd írnak valamit, én többször rendeltem már olyat ami nem volt a weboldalukon -
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha audiollal rendeled én úgy emlékszem hogy 10 rugó fölött free shipping, de én rendeltem velük még direktbe thomanntól is, meg a másik oldalról amit írtam.
Szerintem megéri kintről ha minfen áron újat szeretnél, én a cuccaim 90%át gsfanaticról és jófogásról vettem mert zsid... Jó ár érték arányban kerestem.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Thomannon 298 euró felett ingyen van a szállítás, audioll.hu sem számít fel efölött biztos már és általában tőlük rendelve valamivel olcsóbb mint thomanntól
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Régi szép időkben még valami 60 rugóért vettem Plazmától egy fekete Epi Lp Studiot...

Nézd meg külföldi webshopokban is, valszeg jobban jársz!
Musicworldbrilon, thomann (audioll.hu-n keresztül is kérnék árajánlatot) -
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Várom az élménybeszámolódat

-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ja hogy az EC-256on. Hát, őszintén szólva szerintem a te szinteden nem hinném hogy pickupot kéne cserélni a közeljövőben, mert nem az lesz a hátráltató tényező, humbuckernek humbucker, szóval azt fogod kapni amit vársz, aztán majd később ha megvan a kellő tudás lehet esetleg nézegetni mást bele ha szeretnél
-
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én valamiért mindig azt hittem hogy a nut az mogyoró, biztos a Nutella miatt...
De mindegy is, a témáról eszembe jutott a M.Jackson klip ahol az intróban Kevin 'Are you nuts?' hangerőre tekeri az erősítőt, erről meg az eredeti ami épp a topicba illik: -
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
nút/féder rendszer, pl. laminált padlónál, lambériánál, a nút a vájat, a féder az él amit belecsúsztatsz. És tudom mire gondolsz de nincs benne semmi szex

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor gyere ide Cambridgebe és mond meg a "hülye angolok, angol hülyék"-nek akikkel dolgozom

A nuts-ot annál inkább szokták használni, főleg a marhákra/hülyékre/őrültekre.
De hidd el, a nut-ot magában nem használják ha egy specifikus dióféléről van szó, pl ha walnut-ról van szó akkor azt mondják, ha peanut-ról akkor pedig azt, ha pistachio-ról akkor meg arról beszélnek. Ellenben mikor tolom/burkolom a pisztáciát vagy a peanut-ot akkor azt mondanják, hogy "You and your nuts..." "Are you eating your nuts again?" mint gyűjtőfogalomként.
Ha azt mondom nut, akkor nem a walnutról van szó max a walnut family-ről.Mint ahogy te se mondod mikor látsz valakit pisztáciát enni, hogy "néézda ott eszi a diót". Max annyit, hogy "valaki valamilyen diófélét eszik", de valljuk be, ez a mondat elég élet idegen. Angolban más mert a nut egy frappáns rövid kifejezés a dió félékre. Eating nuts.
Szerencsére a nyelvek nem úgy működnek, hogy szó szerint lehessen fordítani.
Szóval a dió félék az nut, de a dió az konkrétan walnut. Nah, bocsi hogy így túlragoztam.De mondom, ez itt egy nut
oszt mégse eszik.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
ott bukik az elmélet, hogy a nyerget műanyagból, csontból vagy fémből készítik.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De a szerencsendió sem véletlenül nutmeg angolul.
-
KerryVTR
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
'90 környékén került először gitár a kezembe, de kb. ott tartok, mintha talán egy éve kezdtem volna.
Nem vicc! Autodidakta módon kezdtem el pengetni még a Boci boci tarkával, kölcsön akkusztikus gitárral. Soha nem jártam tanárnál, és sokszor hónapokig kezembe sem vettem gitárt. Ez akkor változott egy kicsit, amikor zenekarban kezdtem el játszogatni.
A zeneelmélet teljesen kimaradt az életemből, amit nagyon sajnálok, de már nincs rá egyszerűen agyam sem. Most sem tudok egy teljes számot eljátszani bármelyik zenekartól.
Sőt, már a sajátjainkra sem emlékszem nagyon.
De én ezt mindig egy hobbinak fogtam fel, és nem kötelességnek, ezen felül lusta tróger dög is vagyok.
Az utóbbi 1-2 évben kezdtem kicsit "intenzívebben" a netről, youtube-on tanulgatni. De igazából megrekedtem a saját kis szintemen. De ez már így marad szerintem. Úgy is csak a magam szórakoztatására csinálom.
Szóval az eszközeim megvannak, de a tudás nincs. Viszont nem tudnám elképzelni úgy az életem, hogy néha ne vegyem valamelyiket kézbe a gyűjteményemből.
A magam példájából is kiindulva, csak osztani tudom azt a véleményt, amit Bobrooney is említett.
A gitárral kapcsolatban meg az van, hogy én nagyon szeretem a hangját és nincs különösebb bajom a hangolással sem, mert amilyen "sűrűn" a kezembe kerül, mindig a hangolással kell kezdenem, aztán menet közben is hangolom, mert "bemelegszik" egy idő után. De ezután már nem szokott gond lenni vele. Persze a profik szempontjából ez lehet másképp, de az én szintemen nekem tökéletesen megfelel. A hangszedők (aktívak) is megfelelnek tökéletesen nekem. Az én szempontomból biztosan nincs értelme kicserélni. -
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ránézésre aktív EMG pickupok vannak benne, ha hallottál már Metallicát akkor tudod hogy szólhatnak

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nyugodj meg, a nut-ra nem sok embernek jut eszébe a dió. Inkább az anyacsavar.
Amire te gondoltál az a walnut, de mindegy
az hogy a google translate mire fordít azt meg felejtsük el gyorsan.
Nyereg, vagy szemöldök amit szoktak használni rá. De leginkább nyereg. Azon nyergelnek keresztül a húrok. -
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
[Nem beszólásként]:
Ugyan ezzel a hozzáállással vesztegettem el 16 évet és nem jutottam semmi említhető szintre. -
KerryVTR
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Márka és a forma ugyanaz, féláron:
LTD EC-256 -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
szerk, mások jobban leírták
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az LTD ugyanaz az ESP-nek mint a Squier a Fendernek vagy az Epiphone a Gibsonnak, azaz az "olcsóbb" márkája.
További bonyolításként bejött az is, hogy ESP nevű gitárt már nem is nagyon kapni, max signature gitárnál mint pl. a Hetfield féle snakebyte, vagy ha egyedileg gyártatsz egyet.
Ami régen ESP néven futott, japánban "sorozatgyártott" gitárként, az most E-II márkanév alatt fut
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, ezek mind egyedi cuccok, az adott gyar csucs szeriai.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze hogy az, egyrészt Kirk és James is a 80-as évek óta ESP-n játszanak, másrészt ettől függetlenül is az ESP(és főleg amire ESP is van írva) az egyik legjobb minőségű gitárokat gyártja, elég sokak szerint érdemesebb mondjuk inkább az ESP féle Eclipse gitárokat venni Gibson LP helyett, de véleményem szerint egy LTD EC-1000-et is bármikor oda lehet állítani egy Gibson LP Studio mellé, nemhogy egy E-II Eclipset egy Gibson LP Standard mellé.
Az én fájdalmam csak az, hogy átnevezték az ESP-t erre a béna E-II névre, és ESP-t már nagyjából csak a custom shop gitárjaikra írnak, az meg más árkategória
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jo hat ennel kicsit arnyaltabb a dolog... marmint az ESP/Jackson/Schecter es a tobbi odamegy egy bandahoz, adnak nekik vegtelen gitart meg elviszik oket a gyarba ahol a kezukre szabjak azokat. Aztan limitalt signature model-kent megveheti a paraszt is otthonra.
Cserebe kurvajol mutat jelen esetben az ESP logo a fenykepeken. Ez ilyen win-win mindenkinek. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sose hallottam ESP-gitárokról még
Nem is igazán komoly márka, ismert zenész kezében nem nagyon látni.

az LTD meg az ESP költséghatékony márkája, a videon LTD hangszereket mutatnak be.
-
WolfheartGR
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nézem a nyakát,
Nézni és megfogni/játszani rajta két külön dolog.
Szigorúan szerintem. Kicsit még tanulgass, ha már érzed a hangszert, tudsz rajta valami értelmezhetőt eljátszani akkor menj el hangszerboltba kipróbálni hangszereket mert attól, hogy valaminek tetszik az alakja és dögös a színe még lehet, hogy baromi kényelmetlennek fogod érezni és valahol azért az egésznek az a lényege, hogy jó legyen zenélni a gitárral.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, emiatt találták fel a zajzárat

-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az a fekete a koptatólap, én is leszedtem róla, nem szeretem.
Van, aki azon támasztja meg a kezét. Kicsit csúnya a 2 kis csavarfurat, ami marad utána, de így is szebb nélküle.A híd itt 2 részes, a hátsó fényes dolog a tailpiece, ami a húrok végét tartja, a kicsit ferde darab pedig maga a híd, az intonációt állító babákkal. Ilyen tune-o-matic hidat használnak máshol úgy is, hogy testen átmenő húrozással párosítják.
Nagyon szeretem, most a hatodik szülinapjára még egy keménytokot is kapott.
De a legnagyobb tanulság az volt, hogy nekem nem ez lesz a fő irányvonal, ezért Les Paul-ra kár lenne több pénzt áldozni (milliókat valami csillivilli Standardért). Hangra ez is tudja ugyanazt, és igen, félelmetesen jó hangja van, emiatt egy pillanatra sem bántam meg, nagyon sokszor ő az, akire rányúlok.
Viszont a legpraktikusabb/legkényelmesebb nekem a strat/superstrat vonal, HSS hangszedőkkel. Mindenki közül talán ő az abszolút kedvencem:
A hátsó humbucker majdnem ugyanúgy szól, mint a Les Paul, a másik kettő pedig hozza a legjobb féle singlecoil csilingelést.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Studio csak az esztétikai korlátozottságra utal, nem csíkosjávor a fedlapja, nincs csillivilli szegélyezés a test és a fogólap körül, hangban semmi hátránya nincs.
Nekem is van egy, a nagytesók közül.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Csupa jó szándékkal mondom, hogy ezt felejtsd el. Minden időnek megvannak a fura öltözetei, a fura gondolkodásmódjai, a fura stílusai, bármiről is legyen szó, művészetről vagy közéletről.
Nézd meg mennyire gagyi ez a csávó:
Mi az a piros frakk, meg az a röhejes lelógó fityfasz a nyakában. Milyen buzi haja van a csákónak. Vicc az egész.
Ennek ellenére, amit letett az asztalra a zenei életben, az megkerülhetetlen.
Szóval ne ítélj külsőre, soha!re: Les Paul VS (super)strat
A Les-eknek általában a nyakuk is vastagabb, vagyis kényelmetlenebben. De van olyan LP vagy LP formájú gitár aminek vékonyabb a nyaka.
Az LP-nél a kivágás hiánya is kényelmetlenebbé teszi, főleg ha ülve játszol. De van kivágott változat.
Az LP az ugye egy single cut gitár, ami annyit jelent, hogy csak a nyak alatt van kivágva a test, így a felső regiszterekben kényelmetlenebb lesz játszani rajta, magyarul nehezebb szólózni rajta.re: hangszedő
Ez nem így működik. Mielőtt tovább gondolnád a világot ajánlom figyelmedbe ezt a wiki cikket. Olvasd el, majd rágódj el rajta. Aztán keress youtube-on rá arra, hogy gitár hangszedő és keress anyagokat, ahol összehasonlítják és elmagyarázzák a különböző variánsokat.
Ez nem olyan, hogy ez szar az meg a jó és akkor miért nem használnak csak jót a zenészek. Ráadásul nem csak kettő fajta van, de sokkal többféle eljárást kitaláltak már. Pl ott a P90 ami egy olcsósított single coil.
Van akinek ez tetszik jobban van akinek az. Mindnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Pl ha nekem választanom kellene, hogy 1 ultimate guitar, akkor biztosan egy Single Coil-os lenne. De biztos vagyok benne, hogy arnyekxx pl a humbira szavazna, mert ő más hangzásba szeretett bele mint én.
Amúgy van olyan kapcsolás, hogy a két single coil-ból kvázi egy humbuckert kapcsolsz. Vagy a humbukereket is lehet kvázi cingle coilosítani. De van single coilból hum cancelling változat ami megszünteti a hum ciklus zaját.
Az adaptered meg nem feltétlenül a hangszedőt zavarta be hanem az egész hübelebancot, az egész kört és rohadtul valószínű, hogy másfajta hangszedővel is zajongott volna. Ez egy ilyen buli. -
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A humbucker a double coil, csak nem így hívják
-
Berreh
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, és nincs az a kivágás a bordáknál. Meg lehet szokni, nem arról van szó, csak a superstrat után kényelmetlen. (de nyel egy-kettőt-hármat az ember, ha már olyan drágán új gitárt vett
)
Kiegyensúlyozottabb, kicsit talán könnyebbek a strato jellegű gitárok, sokszor vékonyabb és nem annyira tapadós nyakkal. -
nap
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem van olyan gitárom, ahol a humbuckerek felezhetőek, vagyis kvázi single coilként képesek szólni.
Létezik még olyan is, mikor három tekercset kötnek össze, de ez nagyon ritka. Nincs is közmegeggyezéses nevük, de leginkább Triforce vagy Motherbucker néven hivatkoznak rájuk. Ilyenek az Ibanez Iceman-ban, a Fender Marauderben, és néhány Hamer gitárban voltak gyárilag, de néhány kisebb gyártó is csinált ilyen gitárokat. -
Berreh
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
"Olyan nincs, hogy egy gitáron mindkettő van? Tehát vagy az egyik, vagy a másik?"
De van, ezek a HSH (Humbucker - Single Coil - Humbucker), vagy SSH (vagy HSS, azaz Single Coil - Single Coil - Humbucker) hangszedőkkel szerelt gitárok. Ezek jellemzően a stratocaster formához hasonlóak, a Les Paul formájúaknál kényelmesebb gitárok. Persze ilyen testnél is van HH hangszedős változat.
Legegyszerűbb "superstrat" keresést indítanod, valószínűleg ilyen variációkat találsz. -
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A single coil-ban egy tekercs van, ezt jelenti a neve. Amikor megpengeted a húrt, akkor ebben a tekercsben váltóáram indukálódik. A probléma vele, hogy a tekercs antennaként működik, tehát hallani fogod pl. a hálózati áram 50hz-es frekvenciáját. Ha ezt betorzítod, akkor ez a zaj felerősödik. (A "hum" szó szerint azt az 50 vagy 60 hertzes búgást jelenti)
A humbuckerben két tekercs van, ellentétes fázisban, ellentétes mágneses mezőben. Ez azt eredményezi, hogy két tekercs által felvett zaj kioltja egymást, a hasznos jel pedig összeadódik.
Az, hogy ezek milyen formájúak, az mindegy. Van humbucker, ami akkora mint a stratocaster hangszedő, néha itt egymás alá rakják a két tekercset, nem egymás mellé (stacked coil). Szerintem az Iron Maidenben is ilyeket használhatnak.
Van amikor egymás mellé, kvázi két fél single coil pickup egy házban, ez split coil néven fut. De a precision bass hangszedője hasonló, két fél hangszedő, egymástól eltolva, ugyanúgy humbucker-ként működik.
Az érdemi különbség röviden, hogy máshogy szólnak.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jah, nincs tremolo, ellenben stabilabb a hangolás. Meg elvileg a sustain is hosszabb, de nekem az olcsó Floyd Rose -os Cortom mindennél hosszabb hangkitartást adott.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez playback, akkoriban ez így ment. Szerintem semmi röhejes nincs benne. Jó szám és egy tv adás amit annak idején így oldottak meg. Sok mai show műsorban is bizony playback van. Ez egy ilyen buli.
Nem lesz attól röhejes valami, hogy régen nem volt még megoldás bizonyos dolgokra. Pl a fekete fehér kép sem az, csak akkor még nem volt rá technológia.
Új hozzászólás Aktív témák
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Flint 2 OFF topik
- EA Sports WRC '23
- Vírusirtó topic
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Guild Wars 2 (GW2)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- PS 4 Pro 1Tb Spiderman Limited Edition
- Canon 16 35mm f/2.8L III Kifogástalan, profi nagylátó + HOYA UV szűrő
- Canon EOS 5DsR + BG-E11 markolat gondosan karbantartott, kevés expo!
- Sony Playstation Portal + Tok + 5 hó garancia
- Eladó Xbox Series X DOOM The Dark Ages Limited Edition kontroller 1.5 év garanciával
- HP Zbook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- Logitech z5500 5.1
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest