Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sparkhoz van footswitch, csak szólok. És black friday van...
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jók a NUX pedálok, nekem volt egy Time Core, delay + looper, ha le tudsz csapni olcsón egyet nyugodtan. Érdemes külföldi oldalakon is nézni, én valami 12-13 rugóért vettem gearbestről 3 éve..

-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egyrészt lesz szerintem neked is olyan, hogy amik integrálva vannak nem pont úgy szólnak mint szeretnéd(aztán az vérmérséklet kérdése ez kit mennyire zavar
) , másrészt akkor jön igazán jól a pedál(vagy egy multieffekt akár persze) ha szeretnéd lábkapcsolni, mert mondjuk egy boostot nyomnál a szólóra, vagy csak a tiszta részen legyen chorus, vagy ugye hogy van egy clean és egy torzított rész a dalban, stb. Akkor sokra nem mész azzal hogy appon belül vagy az erősítőt tekergetve tudod állítani 
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azt hiszem volt már olyan, hogy "soha". Soha ne mond, hogy soha
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
benvolio
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egyébként lehet, hogy ennyi, de akkor mennyi lehetett mondjuk tavaly.
-
benvolio
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Meglepődnék ha ennyiért elhoznád. Én tavasszal vagy nyáron gondolkodtam, hogy ki kéne próbálni a NUX MG300 multit, 37 ezer lett volna ha jól emlékszem, most 50ezer az induló ára.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az oke hogy ennyiert listazza a webshop, de lehet is kapni? Mostanaban tobbszor futottam bele abba, hogy kiderult hogy a webshopban levo (akar akcios!) termek nem is kaphato (tobb kulonbozo uzletben, tobb kulonbozo cuccal).
Amugy igy is tobb mint 20%-al olcsobb mint az uj ar, ha uj allapotu akkor az siman jo vetel ennyiert. Ha meg nem is lehet kapni, plane (mert ha nem kaphato, akkor lehet a webshopban akar 20ezerert is listazva, nem vagy elorebb...). -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Erre mondtam hogy van rá cáfolat, meg másik elmélet, de lehet hogy ez a valós ok.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én a CubeBaby-vel vagyok úgy, hogy de jó lenne, ha lenne effect loopja, ne csak elé vagy mögé tudjak még effektet kötni... De ugyan ez van a Blackstar erősítőmmel is... Jó, hát gyakorló cuccok, de mindegyiket lehetne kicsit bővíteni.
Azt azért majd kipróbálom, hogy összekötöm a Zoomot meg a CubeBaby-t és a CB-ben csak az IR-ek lesznek, erősítőt meg a Zoom modelez. Meg fordítva is. -
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, az reális ár. Vannak ilyen árazásban is használt cuccok, azokat megéri boltolni. De azokat gyorsan el is adják, ami ésszerű árban van. Ezért van az a mondás hogy van aki árulni szereti, van aki eladni.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én a te helyedben is megfontolnám a Zoom G1(x)four-t, looper abban is van, meg egy csomó más effekt is amit ki tudsz próbálni, és érdekelhet, és kb annyiba kerül mint az RC-1
szerk: bár végülis a Katanában is van egy csomó beépített effekt ha azokkal akarnál játszani, szóval ellehetsz az RC-1el is

-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
El is kelt kb azonnal, mikor én írtam neki már odaígérte másnak

-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én nem vagyok a floyd ellen, de tény hogy nagy divebomber se vagyok
Viszont kezet támasztani szerintem azon a legjobb játék közben, nem mondom hogy ez feltétlenül ér felárat, de kényelemben szeretem 
-
jmarcell
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha nekem vannak bajaim a szövegértéssel, akkor neked is, ezt kár vitatni. Nem mondtam, hogy a szar szót használtad volna. A fórum minőségének fenntartására gondoltam, nem úgy kellene ezt is, mint FB csoportokban, hogy kapásból nem tudunk értelmes kommentet írni valamire. Nem sűrűn írok ide, de napi szinten olvasom, mert vannak érdekes és hasznos témák. Egyszer kell elkezdeni süllyedni, utána nincs vissza.
Neked sem kiragadni kellene dolgokat, hanem értelmezni a lényeget, hogy valami alázatot tanúsíts már legyél szíves bármilyen nemű kérdéshez, válaszhoz, bármihez. A bohócgitárt se írtad ugye? Nem kell sokat visszamenni a Gretsch-hez, amit már többször is mondtál, hogy neked ugyan nem. Mondjuk kérdezni nem kérdezte senki sokadjára sem. Néha mélyebbre kellene nézni adott témában és megértenénk dolgok miértjét. Én ezt nem bántásnak szánom, de látod, hogy nem egyedül voltam a véleményemmel. Te meg újfent azt mondod, hogy a szádba adunk ezt meg azt. Na, mindegy részemről ennyi. Bele se kellett volna kezdenem, okos, aki hallgat alapon… -
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nagyon unalmas már a dumád, a szemellenzős véleményeid és hogy fogtál életedben kb 5 gitárt a kezedben és te adsz tanácsot ki mit vegyen.
A grigrizésedtől konkrétan a hányinger kerülgetett már engem, neked meg van 2 unalmas egyszínű fekete gitárod amit az istenek faragtak...2mp-es google kereséssel a "problémáid", vagyis inkább tudatlanságod 99%-ra kapnál választ, a maradékra pedig a fórum keresőjéből.
Megnyugtat hogy egyre több embert zavar hogy egy túlkoros, feltűnési viszketegséggel rendelkező éretlen ember vagy.
Ha nem tetszik hogy nem vagy szimpatikus ne olvasd és sértődj meg nyugodtan, ahogy szoktál.
-
jmarcell
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pedig pont arra lettem volna kiváncsi, hogy ezen a formán hol látod a Tele formát, amit nem szeretsz, na mindegy.
Nem a véleményeddel van a baj, hanem a körítéssel, meg, hogy folyamatosan ki van hangsúlyozva, hogy neked nem. A székely bácsi egyszer mondta az asszonynak, mi a helyzet, legközelebb majd a változásnál szólt. Tanulságos. Minimális alázatot és tiszteletet kellene tanúsítani minden iránt, bármilyen téma, szakma az, és előrébb tartana a világ… -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
My bad, de milyen backing track menne egy koncerten?
bármi amit a stúdióban 200 sávon felvettek és 4 hangszeren nem lehet visszaadni élőben.Nekünk pl nincs billentyűsünk (és ha lenne akkor sem lenne 6 keze) ezért a szintik és egyéb effektek bejátszóról mennek. De olyan is van (leginkább feldolgozásnál mert magamnak nem nagyon írok ilyet), hogy az eredeti 2 gitárra lett megírva 2 fontos párhuzamos témával, akkor az egyik téma jön gépről a másikat meg játszom én.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az enyém már egy HSS zúzógitár. Az első dolgom volt kicserélni a bridge pickupot humbuckerre, amikor megvettem. Állatul is szól.

-
Nunder
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Legjobb példám fejből a Periphery. Na nekik tényleg nincs bőgősük mióta Nolly elköszönt, emellett csomó sampler, orchestra és szintetizátor alapú track van az amúgy elképesztően technikás és kemény zenéjükben.
Nem mellesleg a 3 gitáros összes effektjét AxeFX-ek adják amiket egy MacBook vezérel klick-track alapon.
Igen, nincs sok esély 10 perces pofázásra a szám alatt mert a motyó megy a fülbe, cserébe olyan hangzás van amit szinte lehetetlen lenne visszaadni máshogy.
-
jmarcell
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
És mi alapján mondod valamire, hogy Telecaster? Látok átfedést egy standard tele meg a Samick között, kicsit öszvér gitárok ezek, volt már erről szó. Csak erős rámondani, hogy Tele. Ennyi erővel, ha fogom a Schectered, kivágom belőle az EMG-ket és belerakok egy Tele szettet egy híddal, akkor az is az lesz onnantól?
Kicsit zavaró már az egyes gitár típusokkal szembeni “megvetésed”. Holott lehet bármelyiken jobban szólna a Puppets, mint valami lieblingeden.
Egy korodbéli embertől nagyobb érettséget várna az ember. Tinik szoktak hasonlóan véleményezni. Ami egy ideig tud vicces lenni, az nem feltétlen az folyamatosan. És nem, ez nem személyeskedés, mielőtt ezzel jönnél. Sorry.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Senki se tartja gáznak, ha a dobos metronómmal játszik.
Meg az is szempont a metronóm használatnál, hogy mi a cél. Indusztriál metált játszol, vagy retro rock-ot? Ha szólnak backing track-ek a koncerten, akkor szinte tuti, hogy metronómmal játszik a dobos.#49561arnyekxxx
A fülesben is hangszóró van
A biciklinek is van kereke, mégsem busz. -
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
No, majd meglátod. Igen adnak licence kulcsot a Prime verzióhoz ami az ingyenes verziója volt a Presonus Studio One-nak. A webshopukban egyébként direkt link nélkül már el sem érhető.
Én próbáltam de mivel a Prime nem engedi a VST pluginokat használni, pár nap múlva kukáztam. Szerintem nem érdemes energiát fektetni bele ha nem akarsz fizetni érte (ha jól látom 50k-nál kezdődik) úgyis váltasz majd másra pl. ahogy más is írta a Reaper-re.Én egyébként az Ardourt használom ami szintén nem ingyenes, de van neki egy 'fizess amennyit akarsz' csomagja korlátozott verziófrissítéssel, az vettem meg pár éve 5$-ért
Pont most jött ki két hete a 7-es verzió amit én már nem érhetek el ezzel a licence-el, de aki most veszi meg az jól jár mert az összes 7.x verzót eléri majd. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondom, hogy sokszor monitornak használnak fülest. Hogy hallják magukat meg a másikat normálisan. Az, hogy egy zenész fülében füles van, nem csak a metronómra jó.
Szerk:
Közben már megválaszolták. Mindegy, már itt marad, a linkkel együtt.re: doc
A Boss loopereket nagyon dícsérik, azokból van olyan ami nem csak metronome-ot ad, hanem beépített dobok is vanak. Náladná vónák akkó rájuk néznék youtube-on, aztán keresnék egyet használtan. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez egy DAW, digital audio workstation. Hangfelvevő-szerkesztő-keverő-masterelő-mindenező program. Olyan, mint a Reaper, csak az gyakorlatilag ingyen van (igazából 60$ a licensz, de a trial verzió 5 másodpercig tart csak fel indításnál, másban nem korlátoz),
-
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sejtem honnan kaptad

De attól tartok csak a free verziót adják ajándékba. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én az Artist verziót használom, de már előre félek, hogy egyszer majd upgrade-elni akarok :) mi a kérdés?
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hehe, egy hangszerbolt reklámvideójában biztosan a legjobb gitárok vannak, tényleg, nem azok, amiket el akarnak sózni... Azért azt a Mooert kipróbálnám!
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezekbol egyiket sem vettem volna a kezembe sem minap gitarkereses kozben
Telecaster, meg klasszikus Strat, meh...
Az ilyen "legjobb"-akkal az az elso problema, hogy MIRE kell? Ha masra mint nekem, akkor eleve teljesen mas halmazokbol valogatunk
MOD: gitaros "barszek", en ilyet kerek karacsonyra a csaladtol
mondjuk dragak mint a rosseb, de nagyon jok gitarozni -
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én azért örülnék ha csak annyira tudnék dobolni mint Lars.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nincs senkinek hangszóró a fülén. Az egy fülhallgató, és fülmonitornak hívják.
Azt a problémát oldja meg, hogy a színpadon a zenészek hallják, hogy ők és a többi zenész mit játszik. Ugye a hangosítás a közönség felé van fordítva, a zenészek többnyire a hangládák mögött vannak, szóval alapesetben nem nagyon hallanák, hogy mit játszanak éppen.Na hogy ezt a problémát megoldják, lehet hangszórókat rakni a színpadra, pl. azok a háromszög alakú hangládák a színpad tövében.
Ugyanígy megoldja a problémát, ha minden zenésznek van fülmonitora.Nem tudom, a Nicko vagy a Lars fülmonitorában mi szól, de valószínűleg az, amit a zenekar többi tagja játszik éppen, esetleg hozzákeverve egy metronóm.
Gondolj bele, a fickó 10 méterrel ül a hangszórók mögött és veri a fülétől fél méterre a cintányért meg a pergőt. Ha nem lenne monitora, akkor semmit se hallana a zenekarból. -
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Fülmonitort első sorban azért használnak hogy egyrészt ne süketüljenek meg(szigeteli kívülről a hangot), másrészt hogy hallja amit játszik, amit a többiek játszanak, stb, ez nem dob tudás kérdése önmagában. Az hogy erre megy-e a klikk más kérdés, szerintem Lars esetében teljesen nyilvánvaló hogy nem
Nicko saját bevallása szerint viszont van hogy játszik metronómmal, bár saját véleményem szerint ez nem kéne hogy gáznak számítson, sőt. [link]
Érdekes módon amúgy felvételen nem szokott metronómot használni, ha megpróbálod dawban ráilleszteni valamilyen tempóra látni is. -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
yup [link]

-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy valamirevaló dobos elég jól tudja tartani a tempót, ami egyébként nem könnyű feladat, több év gyakorlásának eredménye.
Metronómot akkor használnak, amikor fontos, hogy pontosan adott bpm-en menjen a dal tempója, például ha sávonként veszik fel a dalt, vagy élőben backing track-eket használnak. Vagy nem elég jó a dobos
.Régi zenéknél ki is hallod, hogy nem nagyon használtak metronómot a felvételnél, ami miatt végig ide-oda csúszkál a tempó, és ettől kifejezetten élő, lélegző, organikus megszólalása lesz a zenének.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Fülben mikrofon nem szokott lenni, hangszóró igen. Ahol sequencerrel vagy egyéb előre felvett dologgal (akár videoklip megy a háttérben kivetítőn vagy szinpadi showelemek vannak gépesítve) játszanak együtt ott ez elkerülhetetlen (nálunk is így van, szintisávok "magnóról" jönnek). De ismerek olyat is aki szeretné rávenni a zenekarát, hogy használjanak felvett sávokat és emiatt taktot mert megszokta a korábbi zenekarában és biztonságérzetet ad neki ha jön a fülébe

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Meg esik az. Van mikor van metronóm a fülében. De nem általános.
Általában a zenészek fülében van füles monitornak. -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Most iPaddel metronomozok, de maceras, torzitopedalt is vettem mert kenyelmetlen volt folyton az ampon allitgatni a hangszint. Oreg vagyok, szeretem a kenyelmet

Ha meg a kezeim kozott van a telefon, hogy gitarozok?
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem a dobos az aki alapvetoen az utemet adja, tehat konkretan o a 'metronom'?
(mikor latom hogy igy koran reggel valaki ir ide, egybol tudom ki az
) -
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De a pengetés sebessége akkor sem a Bpm-et határozza meg, ha az egyiknél negyedeket és a másiknál tizenhatodokat pengetsz akkor darabszámra ugyan annyi lesz, ez mint egy gyakorlatnál igaz de mint zene különbözik, teljesen más lüktetése van, illetve egy dalban nem valószínű hogy végig egy ritmusban pengetsz valamit. És akkor megint ott lennénk hogy ez mint neked gitáros ugyan az ha ugyan azt pengeted de mint zene tok más, mást fog játszani a dob, basszusgitár stb.
Az meg hogy a négy pengetés mennyire egyenlő egyrészt gyakorlás kérdése másrészt szerintem pont egyszerűbb ha arra figyelsz egy idő után hogy az első hang mindig jó helyre essen a tizenhatodoknál, mert mondjuk ha 100bpm-el gyakorolsz ott gondolom nem fogod 400ra növelni a metronomot , ha meg igen úgyse tudod olyan tempónál pontosan szinkronizalni az egyes pengeteseket minden kattra, de arra tudsz figyelni hogy négy pengetesnel az első mindig jókor legyen -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
ebben egy negyed olyan hosszú mint az 50esben egy tizenhatod. Önmagában hangonként ugyanaz lesz de mégis más a lüktetése a zenének ha az 50es dobra játszod rá mintha a 200asra.
-
jmarcell
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az a ledöbbentő számomra mindig, hogy a legjobb riffeket 20-30-40-50 éve hogy a bánatba írták már ilyenek nélkül, persze mindez költői. Mindenki tudja, hogy a gitáros vagy szereket használ vagy YT-ról gyakorol...

doc (#49524): Az én fejemben meg az él, hogy a "metált" 2x3-mal játszák. Ilyen ez a pop szakma.

Nem olvastam végig a gitárvásárlás előzményeit, de PRS SE Standard 24 nem játszott? Nagyjából erre a kategóriára tenném árban, ott tudtommal gyárilag felezhető a kóceráj. Legalábbis az 7 húrosomon így van. Ja, metált játszanak 4+3-on is a szerencsétlenek...
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, a felhomalyos szobaban nem igazan jon at ez a bordo szin, amugy is minel erosebb feny eri, annal jobban "kibujik" a feketebol, nagyon szep

Hosszabb menzura? Mire gondolsz, a Squiernek meg az GRIGRInek is a szokasos strat/superstrat menzuraja van.
Goose-T: ja igy mar ertem, igen, ez 24 bundos, a Squire-re nem pakoltak sokat, az csak 21 -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Képzeld el, hogy áll a karmester a zenekar előtt. Ő nem hatvannegyedeket fog integetni ha épp egy virtuóz hegedűszóló megy hanem az egykéthánégyet végig (ha 4/4). Amit ő integet az a BPM.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
BPM = Beats Per Minute, ez eddig okés, viszont a kavar ott kezdődik hogy ez nem egy gitáros, hanem egy zenei fogalom. Egy zenének akkor is lesz tempója, azaz valamekkora BPM-je ha nincs benne gitáros, vagy bármilyen húros hangszeres akár.
A beat az ütemet jelenti amúgy ebben a kontextusban, nem ütést, a zene lüktetését, amire táncolnál, teljesen fölösleges a pengetéseket belekeverni, érted, most akkor a dobos 200bpm-el játszik mert te annyit pengetsz percenként? Egészében nézd a dolgot, és ne csak a gyakorlatot, pont a példádban van backing track is alatta, ahol teljesen jól hallható a dob, és hogy mikor játssza a negyedeket.
Vagy mondhatom úgy, hogy ha ezt akarnád metronómmal gyakorolni, nem 50bpm-et állítanál be és arra pengetnél négyet? Mert én biztos, úgy lenne ugyanaz a lüktetése mint a videón, nem akkor ha 200-on kattogna mint állat, és próbálnám arra pengetni. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
50 az, hallgasd a taktot alatta. 50BPM-re játszik tizenhatodokat.
szerk. ezentúl mindig nyomok egy frissítést hozzászólás előtt.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A menzúrája ugyanaz szerintem, mint a Squiernek (25,5"). Csak kicsivel több a bund rajta, a fogólapja a hosszabb.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pedig az 50 BPM, üss minden negyednél egyet, és meglátod hogy 50 lesz az. Az hogy te eközben mennyit pengetsz az egy teljesen más dolog, a zenében ugye nem csak a gitáros van hogy mindenki azt nézze ő mit csinál, ha hallgatod pl. a dob minden negyedre üt egyet a pergőre, ez elég egyértelműen adja a tempót. Az hogy hány hangot játszik erre a gitáros egy teljesen más tém, itt például tizenhatodokat játszik. Ha ugye a pengetés száma lenne csak nézve akkor az egész negyed, tizenhatod, stb is értelmetlen lenne mert mihez képest?
Szerintem ha valaki a pengetés számát adja meg mint "tempó" azt nyugodtan ignorálhatod, mert nem tudja miről beszél
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
50 bpm, csak tizenhatodokat játszik.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azert kicsit faj a szivem a GRIGRIert, ar/ertek aranyban szerintem mindent odaver
Ez az Omen Elite -
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az Alnico a mágnes típusa, ilyen van pl. a PRS-edben is, amúgy valami saját fejlesztésű pickup van benne, ami vagy jó vagy nem

-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem vettem csesztetesnek
Az mondjuk teny hogy kicsit egysiku C-A-D velemenye, de miert ne lehetne meg neki is a sajatja?
En csak orulok annak ha minel tobb nezopontot, velemenyt megismerek.
A vegen ugyis az dontott hogy tegnap megfogdostam, kiprobaltam 5-6 kulonbozo tipust. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egyelőre még azt sem tudjuk, hogy tényleg grigrit vett-e vagy mégis Schectert. Vagy a nevető harmadik Jacksont.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egyébként nem vagy te egy picit sznob?
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ne gurgulazz, tegnap korbejartam a boltokat (ugyis egesznapos aramszunet volt itthon), alaposan megneztem az Ibanezeket es Schectereket, dontesre jutottam, megrendeltem a kivalasztott darabot, elvileg ma meg is erkezik
Szerintem jo valasztas volt, bar nem vagyok maradektalanul elegedett, eleg szomoru hogy jo aru, szep, jo hangu es jo minosegu gitar alig van, ezek kozul 2-3-at lehet valasztani, de valami sosem tokeletes :-/
Na mindegy, mar tudom azt is hogy milyen gitart veszek a ma erkezo melle 'majd egyszer' ha megerdemlem
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jeff Dahmer is valahogy igy kezdte
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, lattam ezt a listat, nem sokkal azutan hogy elkezdtem probalkozni a Master of Puppets-szal. El is kuldtem gondolatban a felmenoiket ide-oda

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez vicces vicc

-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ugye? Bezzeg az milyen sokat segitene kijavitani a berogzodeseimet hogy IBanez

-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha' pont ezt mondom en is

idiotasag ez a "házás", de annyira belemegett, hogy hiaba probaltam atszokni a B-re, a fejem automatikusan H-ra kapcsol es kesz
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
barmivel lehet sikamikazni

A B7 (nalunk a Balkanon H7
) meg a Muszty-Dobaiban is szerepel viszonylag hamar ha jol emlekszem, lattam is mar tobb dalban -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
deháteztelevanakkordokkal
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Viszont még nagyobb kötődés lehet ha te rakod össze a gitárod és esetleg cserélgeted benne a cuccokat.
Ha nincs pénz vagy nem akarsz annyit költeni nézni kell a használt piacot, 10/9 gitárt használtan vettem, igaz hogy kb félár alatt volt vagy picit fölötte anno.. Oké, lehet volt pár mikro karc rajtuk ami úgyis lesz.
"Deko" Thomannos gitárokról nem is beszélek inkább..
Azért mert rálocsolsz egy rakat pénzt nem feltétlenül lesz jobb mint egy "olcsó" gitár amire ráfordítasz pár órát rendbe rakni. Arról nem is beszélve, hogy kis pénzből miket szoktak küldözgetni a többiek és Goose-nak is hány számodra noname gitár van a birtokában ami varázslatos módon mégis jó és kényelmes rajta játszani.
Én nem féltem még bundot síkolni sem egy játszós gitáron 2 youtube videó után, nem egy nagy dolog ha betartod azt a pár lépést és utána profilozod a bundot. (jó ehhez egy célszerszám nem árt)
Minden más gitáromon amin éreztem hogy a bundok szélei kicsit vágnak megreszeltem.Van élet 200 rugó alatt is..
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Neztem rendesen egy pillanatig hogy mi ez, hogy a kulfoldi srac tankcsapda tutorialt csinal, de latom nem az, csak az akkordok meg a ritmus ugyanaz kb

-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Slide? Nem tudom van-e külön neve. Megtanulni? Végíghúzod az ujjad a húron

Én ezt hallottam ki most így gyorsan:
D D U U D U(első ütem) D U D U U D U (második ütem) aztán ezek ismétlődnek
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az enyémben nincs húrmagasság mérő. Vonalzó van benne, azzal lehet mérni. Ez a büntetés azért, mert nem az aliról rendelem a kínai szarokat.
Ha az érdekel, jó-e a setup, a fender oldalán van egy csomó guide, például [link].
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát nem annyira izgalmas sztori. Pár évig Amerikában éltem. Akartam egy gitárt otthoni prüntyögéshez, bementem a guitar centerbe, láttam egy csodaszép Ibazez SR370-est a falon, ( [link] pont ilyet), megvettem. Egy ideje lóghatott a falon, a húrok elég fáradtak voltak. Namost ott a boltban 50 dollár a munkadíja, hogy egy alulfizetett diákmunkás csináljon egy húrcserét+alap setupot. Egy rendes setup hangszerésznél 100+ dollár. Ehhez képest a kasszánál ott szemezett velem egy Ernie Ball szerszámkészlet 60 dollárért. (Ilyen [link] ).
Szóval úgy voltam vele, hogy engem nem fognak átbaszni, különben is nem lehet túl nehéz ezt otthon megcsinálni, úgyhogy a szerszámkészletet vettem meg, majd irány a youtube.
A tanulságok:
- Tök érdekes számomra, hogy hogy készítik és javítják a gitárokat, szívesen nézek ilyeneket.
- A tömör testű elektromos gitár egy mechanikailag elképesztően primitív eszköz. Egyszer összeáll fejben, hogy hogyan működik és mi mivel függ össze, utána te is írhatsz ilyen okosakat
. Egy hegedűhöz képest az elektromos gitár kb. olyan, mint ha a festőművészt hasonlítanád a szobafestőhöz.
- Soha többet nem veszek Ibanez SR szériás gitárt. Nem volt semmi baja, azt leszámítva, hogy nekem nem jött be a formája, a nyaka, és a hangja. A színe mondjuk szép volt. Sose vegyetek látatlanban hangszert, tök mindegy, mit mond bárki. Van egy japán Fenderem és egy már említett Ibanez TMB30-am, hát ha elő kell venni egy gitárt, 10-ből 10-szer az Ibanezt fogom. -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
nyugi, jegyzetelek is kozben teljes gozzel

-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, ez tok jogos.
A kerdes hogy mit miert... a 140-150 ezres Ibanezhez kepest a Shecter 160-ert sokkal premiumabb erzest ad. Azt a plusz 10%-ot siman kifizetem a jobb erzetert. De ott ugye hianyzik a splitelheto pickup, ezt mondtam is, azert jutottam el az Omen Extreme-ig, ami tud mindent ami nekem kell, fasza, imadnam, es ha nagyon ugy van, kifizetem a 270ezret erte a fogamat szivva.
De ha ugyanazt a funkcionalitast gyengebb, de hasznalhato minosegben megkapom harmadannyiert, akkor azert el kell gondolkodni hogy a premium feeling meger-e onmagaban plusz ketszazezret.
Mindenkepp megnezem a GRGR-t szemelyesen, aztan meglatjuk. Kepeken egyebkent komolyabbnak tunik mint a 150 ezres tesoja
Jelenleg az tunik a valoszinu scenarionak hogy megveszem a GRGR-t, aztan kesobb lesz melle egy joval komolyabb.
Amugy en egyaltalan nem bantam meg hogy megvettem elso elektromosnak a filleres Squier-t. Arra tokeletes volt hogy lassam mit varok el, mire van szuksegem, mire nincs. Eladom par forint bukoval, rosszul nem jarok vele. Ha meg megsem jon be a GRGR, akkor eladom parezerrel olcsobban mint vettem, es megveszem a Schectert
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pedig majdnem kihagytad a PRS-t

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
és lesz egy szar gitárod
lesz egy olyan gitárja amiről hang, játékérzet és kidolgozás alapján azt hiszi az aki nem egy gitáron játszott már életében, hogy "300 de lehet, hogy sokkal több, az biztos, hogy nem valami belépő modell"
a fejedben is át kell állítani valamit
igen, ez fontos. Nem a hangszer árcéduláján játszunk. -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azert szarnak nem szar, meg ha nyilvan mas szint is mint egy Omen Exteme. A szar az en vagyok, aki nem tud gitarozni

Egyelore nem tervezek pickupot cserelni, csak azt akartam tudni hogy a lehetoseg megvan-e ra (es ha egy tenyleg tuti pickupot veszek bele 30-ert, meg mindig csak a filleres kategorianal jarok).
Ha meg ugy dontok hogy valtok feljebb, akkor eleg konnyen 'lecserelem', mint ahogy most a Squier-rel teszem
Egy negyedmillios gityot sokkal nehezebben valtanek le masikra. Es ez a tipus eleg konnyen eladhatonak tunik 
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Bakker, fel órája Ómen 6 Extreme vs Elite összehasonlításokat keresgélek XD
De azon túl hogy mások a controlok és a pickupok, nem tudom miért lenne jobb egyik vagy másik… Ebből alighanem újabb zeneboltos kor lesz
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Erdekes hogy emlited a karcolast.
Voltam tobb boltban is, az egyikben kerdeztem is a nyakon levo karcolasokat latva hogy ezt az eddigi probalkozok/tesztelok csinaltak? Mire kozolte a srac hogy ezen a gitaron meg nem jatszott senki
Amugy osszessegeben az volt a benyomasom hogy a probalgatott Ibanezek gyonyoruek, kenyelmesek, de azert nem premium minoseguek. Mondjuk mikor a srac elsore belenyomta a kezembe a felmillios Ibanezt, na az tenyleg pazar volt, de mondtam hogy milyen arkategoriaban gondolkodom, gyorsan kikapta a kezembol, utana az RGA42 olyan "wut
" erzes volt 
Erdekes hogy ket kulonbozo (sot, ket kulon megyeben levo) boltban is azt mondtak hogy az ilyen arkategorias Jacksonokkal nem erdemes foglalkozni, az egyikben ezt a Dinky vonalat kapasbol le is sajnaltak, a masikban mondtak hogy a Jacksonnal az X series-tol erdemes foglalkozni.
Aztan kiprobaltam a Schectereket is, haaat... 10% felarert legalabb masfelszer olyan minosegerzetet ad
Tetszik nagyon, bar fura nekem egy "metal" gitarnal ez a ketsoros, 2x3 kulcskiosztas, ez a bajom az SG-kkel is, gyonyoru az a test, de hogy egy ahhoz passzolo fejet miert nem sikerult rarakni
mondjuk ott meg valamennyire illik is.
Osszessegeben eddig feelingre a Schecter a nyero, ket problemam van vele:
- a megjelenes. Azt hogy a fejen nem szepen sorban van a hat kulcs, meg megemesztem, de hogy egy normalis szint nem tudtak rakni az alap C-6 sorozatra...
- A pickupok nagyon jol szolnak, de kb semmi variacios lehetoseg nincs. Az a 3 allasu pickup selector eleg gyatra, az Ibanez 5 allasuja sokkal tobbet ad. Szoval ha ezt valasztom, akkor a szep tiszta, "cincogos" hanghoz muszaj lesz az akusztikust elokapni, ez meg marad a "zuzos" gitar. Amig nem veszek egy harmadikat, valami HSH-t vagy nem tudom...
Schecterbol viszont van C-6 Plus sorozat, meg Omen, Demon, esatobbi, amik masfelszer ennyibe kerulnek, de szepek, sot ott mar van amelyikben splitelheto a humbucker...
Ehh, mibe vagtam a fejszemet
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha már 220 és aktív akkor használtan kell lőni bármit amiben van egy Fishman Fluence szett.
Például: [link]
Bár maga ez a Cort szerintem nem egy nagy eresztés.Ezek már más liga sajnos...
[link] - De ez a Cort nekem is kéne
[link]Ilyenkor szívom a fogam, hogy eladtam a Fluence szettes Iron Labelem 200ért...
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerk.: mégis aktívak, csak ugyanúgy nevezik a Jacksonnál.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ebben az árkategóriában az elektronikaüregben lévő dolgok még simán belépő szintűek. Az Ibanezben bár gyárilag legalább nagyméretű potik vannak (nem úgy, mint a Jacksonban), viszont nemrég abból is kidobtam az egészet. A minap észrevettem, hogy lelazult valamelyik poti, mondom megszorítom. Megszorítottam, ami úgy sikerült, hogy valahogy összenyomta a szuper minőségű potiházat, és beállt a tekerő rajta, nagyon nehezen lehetett csak utána forgatni. Szóval gagyi az is, dobtam is ki belőle a potikat.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Koszi neked is
France' nem raknak bele normalis pickupot egyikbe sem?
Magasabb arfekves alatt mire gondoltal, van valami konkret tipped? Az a baj hogy ez mar a 'magasabb' jelenleg, legalabbis a Squierhez kepest...
De vegul is ha van valami SOKKAL jobb kicsivel dragabban, beleferhet... -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lattam regebben valami youtube videot arrol hogy micsoda "osszeeskuves" miatt lett az 440 a "valodi" 432 helyett, ha nagyon unatkozhatnekod van, eleg szorakoztato

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A 410-480 Hz az a bázisnak használt standard A hang frekvenciáját jelenti, ami általában 440 Hz. Vannak, akik 432 Hz-re esküsznek, USA-ban tán a 445 Hz a menő. Ha mondjuk 445-re állítod, akkor az egy oktávval fentebbi A hangot már nem 880-ra fogja hangolni, hanem 890-re és így tovább. Alapból szerintem úgyis 440-re van állítva, és sosem kell hozzányúlnod nagy valószínűséggel.
Az intonáció állítása alatt az oktávbeállítást értjük, azaz a húrláb babáit állítgatjuk úgy, hogy a 12. bundnál lefogott húr is pontos hangot adjon.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az a frekvencia ott csak azt mutatja, hogy a zenei "A" hangot milyen frekvencia tarományban tudod szabályozni, nem a hangoló teljes tartományát
Mert ugye az A az nem mindig és nem mindenkinek 440 Hz 
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A freki az nem a minimum/maximum, hanem hogy az 'A' hang frekije mennyi (szoktak talan 434-et hasznalni helyenkent, de a 410 meg a 480 elegge scifinek tunik
).
Koszi a name droppingot
arra a kerdesedre en sem tudom a valaszt, en siman be szoktam hangolni az oktavval feljebb is, aztan kesz, jo lett 
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Május óta mondjuk a fűtés szezon is beindult.

Majd akkor térj vissza ide mikor visszakaptad a gityót. Ha annyival jobb lesz, akkor meg kérj meg egy modit, hogy törölje ezen hsz-edet
Reméljük jobb lesz annyival!
De sose azt nézd, hogy mit lehetne annyiért venni. Lehet mondani, hogy annyiért használt gyerek biciklit veszel, vagy 12 zsák cementet. De az teljesen más. -
marcusa
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem mindenkinek van ízlése, ez ilyen...
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az a tanulság, hogy jobb, ha megtanulod magadnak beállítani a gitárjaidat.
A Floydot is be lehet max. egy óra alatt lőni, csak kicsit macerásabb, mint az egyszerűbb húrlábak. 31 ezer forintos óradíjért én is megcsinálom neked, az jóval több, mint a szoftverfejlesztői órabérem.
-
Tommyka21
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A húrcsörgéssel nincs gond csak a sliccedet húzd fel kövire mikor videót veszel fel
...
Az egy másik topik
Béke! -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem AKG 371-em van. nekem nagyon bevállt, zenére is, gitárra is.
re: #49274 bigrob
Jó nagyon. Baromi szép hangszer lett. Az a nut is nagyon tetszik. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Arra figyelj, hogy ne legyen nagyobb impedanciájú 32 ohmnál, mert azt csak a profibb hifi/stúdiós cuccok tudják rendesen meghajtani. Kommersz dolgokra rádugva halk és vékony lesz a hangja, ha túl nagy az impedancia.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
hát ez van. És ez már csak rosszabb lesz.
Nekem az Audix A140 hangja jön be nagyon gitárhoz.
A hitspaceben alaposan kipróbáltam vagy 50 fülest, sokkal olcsóbbakat és drágábbakat is, és absz ez lett nálam a nyerő. Ezt tudom javasolni Neked is, hogy próbálj ki minél többet, mielőtt megveszed. Mert ami másnak jó, az nem biztos ugye...Bár majdnem olyan jó gitárhoz az Asus Rog Strix F300 fülesem is, amit pedig játékhoz vettem régen.
Zenéhez teljesen mást használok. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
teljesen oké. Hallgass meg bármilyen yt videot amin mikrofonnal vettek fel szobában villanygitárt, ennyire mindegyik zörögni fog.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igazából a legjobb az ami neked tetszik. Van aki a dübörgő basszust szereti, van aki a lineárisat van akinek a közepek kellenek és van aki szerint az a jó ha sistereg a teteje. Nekem nagyon bejött keveréshez az AKG K52 mert tök lineáris és kényelmes egész nap a fejem, beteg kolléga meg ezt nyilatkozta róla vásárlás után: "egy ipari hulladék trágya xar".
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem egy nyitott HD598 van, ez orakig a fejemen tud lenni anelkul hogy zavarna. Viszont ebbol kihallatszik amit csinalsz.
-
bear_
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Shure SRH-840-em van. Többet kipróbáltam, ár-érték arányban ez volt a nyerő.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sosem használtam fülest, sosem értettem miért lyó' , imádom ha kitölti a teret a dzsidzsi, ha jól emlékszem te még nem mentél el a szoftveres "cicafiú" vonalra, ne is tedd, zúzd a rakenroll-t, ennyi jár minden rockzenésznek, legyen az akármilyen szinten is.... A szomszédok meg...háát...ahogy a Tankcsapda mondaná az új diszkós nótájába': fakker, bakkker...

-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
BT-t semmiképp se, túl nagy lesz a delay
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én ezt nyuzom évek óta, meglepően jó és tartós, főleg az árához képest: [link]
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem BT-t ne, zavaró lehet a delay.
Probalj ki többet ha lehet (pl műszaki áruházakban kirakva, stb). Én anno kollégákat jártam körbe, az istenített Sennheiser meg AKG fulesek borzalmasak voltak, az egyikben semmi mely nem volt, a másikban meg csak az… végül egy HyperX lett (meg a régi, Cloud előtti), szenzációsan szól. Nemrég hoztam haza az irodából pont a gitár miatt, bevittem az itthoni JBL Live-ot, irodaba YouTube-ot hallgatni az is jó (mellesleg vagy háromszor annyiba került mint a sokkal jobb HyperX
igaz, van benne aktív zajszuro ami fontos volt) -
KerryVTR
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sennheiser HD 650
-
espista
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Audiotechnika ATH-M30X
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Plazma TV topic
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- HP Elitebook 840 G5 FHD, i7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Apple iPhone 15 Pro - Black Titanium - 128GB - Akku: 87% - Megkímélt állapot!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022, 100% Akksi
- LG 27GS60QX-B - 27" Ívelt VA - 2560x1440 2K QHD - 180Hz 1ms - AMD FreeSync Premium
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

) , másrészt akkor jön igazán jól a pedál(vagy egy multieffekt akár persze) ha szeretnéd lábkapcsolni, mert mondjuk egy boostot nyomnál a szólóra, vagy csak a tiszta részen legyen chorus, vagy ugye hogy van egy clean és egy torzított rész a dalban, stb. Akkor sokra nem mész azzal hogy appon belül vagy az erősítőt tekergetve tudod állítani 

...