Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Majd rááll a kezed.

11-es húrral minden gityó jobban szól, de a nyakat is jobban meghúzza. Persze fél hanggal lehangolva ("Hendrix hangolás") állítólag tuti. Vastagabb, mégis "lágyabb", nyújtható, nyakkímélő megoldás. A'szem Slash bá is így használja...
egykori: Smirgli rajta marad hetekig, hónapokig. Van itthon öt-hat darab és azt használom ami épp' a kezembe kerül. Tehát hónapokig.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Yesssssssssss!
-
sanyi0321
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Értem, köszi.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Rögtön ez jutott eszembe. Vajon miért?

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Azta, először meg sem ismertelek ezzel az amerika kapitány avatarral, csak a név volt gyanúsan ismerős

-
M@trixfan
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Vááááá! Ezt a riffet már régóta kerestem, köszi!
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Caswell modos csöves Marshallra per pill nem futja
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként ilyen boardja van
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
De-de, amikor megkaptad a gitárt, akkor 0.11-es 85-15-ös sima bronz (tehát nem foszforos) D'Addario-k voltak rajta. Mondjuk az a legbutább fajta szerintem a D'Addarióbol, de legalább nem totál hulladékokat húztak rá gyárilag

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Valószínűleg legközelebb én is kipróbálom már az Elixírt, annyira dícséri mindenki. Bár most D'Addario EXP-k vannak rajta, azok sem a legszarabb húrok

A 0.10-es húrokat viszont nem bírom, idegesítően vékonyak
-
alienpapa
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Akkor miért mondják azt h beérett a gitár hangja?
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
5-10 perc után még mindig érzem hogy nem jó, de jobb kézzel már egyre tűrhetőbben pötyögök

...viszont tegnap a Vintage újrahúrozása közben megszúrtam a húr végével a bal mutatóujjamat, szóval most jobbkezesen is fáj
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Egy hónapja körül.

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
A Westendben az Eldorádó egyik boltja volt, de az már megszűnt. Ellenben a nyugatitól pár percre ott van az Eldorádó hangszerbolt egy másik üzlete - ha jól tévedek az egyetlen, ami maradt, viszont az elég nagy, oda is érdemes benézni.
-
AmunRa
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
t-home net miatt 2x bocsi.
-
AmunRa
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Pedig az volt az igazi!

Nem is értem, miért kellett az a formációt elrontani. -
sti10p
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Tudom, az csak elírás.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére

Én az Ernie Rock 'n' Rollért járok oda. Vintage '52-ben nem voltál (a szomszéd üzlet)? Ott pöngettem meg múltkor egy Les Paul Gold Toppot...

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Én nem szoktam időhöz kötni, hallani, hogy mikor kell cserélni. Eddig a hagyományos húrokat olyan szűk 3 havonta cseréltem (elég sokat nyúzom őket - szerencsére
Na meg saját gitárt nem olyan régen szereztem, szóval pont két csereperióduson van túl, a kölcsöngitáron meg, amin tanultam, nem voltam annyira motivált, bár ott is lett azért cserélve), jelenleg egy D'Addario EXP-t használok, kíváncsi leszek, hogy mennyivel lesz tartósabb. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Igen, átérzem, hogy szívás. Amúgy amit én mutattam Ernie Ball, az bevonatos, tudod, az extrasokáig tartó típus, mint alapból az Elixirek, vagy a D'Addario EXP sorozata - ezekkel ritkábban kell a húrcserével foglalkozni, mert amúgy, ahogy Eastman mondta, nem csak akkor kell cserélni, ha szakad a húr, mert azért idővel romlanak rendesen.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Valszeg csak azzal az eggyel volt gond, mert az Elixir húroknak azért finoman szólva is jó hírük van

-
Itome
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Akkor sztem elixir

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Akusztikuson milyet használtál?
-
Horvi
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ez igaz bár szerintem még úgysem közelíti meg a 6-os hangját.

-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Mik jutnak eszedbe?! Mini Marshall? Minek? Jam mehet.
MOD: Könyv, jó?
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Már meg van.

Mint ahogy az esti program is
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére

-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Üdv a klubban!

-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
"Bár a 80-as és 90-es években gitártanítással kezdte karrierjét, olyan sztároknak adva át tudását, mint
Kirk Hammett (Metallica) és
Steve Vai gitárhős,Satrianit széles körben a rockzene történetének egyik legkomolyabb technikai tudással rendelkező és legelismertebb gitárosaként tartják számon."
...engem azér' eléggé leköt.

-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
OK, így szép a világ, hogy különbözőek vagyunk.

-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ozzyra?

...tuti, hogy nem adnék pénzt az öregért. Ozzynak leginkább múltja van...
Jó, jó biztosan nagy zenészek lesznek mögötte, de hősünk már csak duracell elemmel megy. -
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ez az, Neked könnyű, de nekem még fel kell vonatozni, onnan meg eljutni a helyre amiről azt se' tudom hogy hol van a pesti éjszakában meg vissza, az úgy egyedül nem jó játék, a srác akivel Satrianira megyek pedig nem lelkesedik annyira az ötletért... Nem baj majd lesz valami

-
Cyberpunk
félisten
válasz
Psychonaut
üzenetére
Igen nem tűnik rossznak (pláne ha 45K) meg kéne hallgatni
De hangzás ügyileg a szívem mindig is a csövesek felé húzott.
Esetleg ha ez lesz milyen effektpedált ajánlanátok hozzá?De másfelé is nyitott vagyok ha tudtok jobbat ami belefér 100K-ba

-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Akkor bizony nincs más, JCM800-as kell
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Az enyém meg inkább számokat/darabokat ad fel nagyobb mennyiségben, a skálázást meg ezeket pedig elmondja meg minden, csak kicsit felületesen veszi, a többi tanulnivaló mellett pedig nem marad már idő/energia az ilyeneket gyakorolni, meg persze az is benne van, hogy eleinte én sem tettem oda magam teljes mértékben az ilyenekhez, de egyre inkább kezdek rájönni, hogy ha akarok valamit, akkor az unalmas dolgokat is be kell vágni...

-
X2N
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem biztos hogy annyira megéri a ládát hurcolni a maga 30-40 kilójával, gitártanárom 2x12-es marshall-t használ koncerten és szerinte bőven elég, és nem fogsz sérvet kapni
Otthonra meg nem látom értelmét egy 4x12-es ládának, azzal már falat lehet bontani. -
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Uram, minden elismerésem, ők így együtt gyönyörűek!

Már csak egy dolgod maradt; a vicc szerint is:
Két ember áll Pesten a buszmegállóban, az egyik hóna alatt hegedűtok. Megkérdi a másikat:
- Ne haragudjon, nem tudja véletlenül, hogy hogy' jutok el a Zeneakadémiára?
- Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni! -
Tv
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Hmm szép csoprtkép
Látom többen is vagyunk balkezesek itt
Dawee is, ha jól emlékszem. Régen még művészet volt egy balkezes gitárt beszerzni, az én házi készítésűm (magam csináltam, néha segített 1-1 haver) meg télen lett kész. -
nesa
veterán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Szep a gitar nagyon ,en most akarom eladni az enyemet

-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Jó vétel volt, az biztos
Keményen szólhat az a fullcső 
Nálam valamivel szűkebb a keret, most épp a Peavey Bandit 112-vel kezdtem el szemezgetni, igaz nem csöves, viszont elvileg jó csőszimulátor van benne, 80W és 70-ért van fent Gitárshopon. Harmony Centralon jó értékeléseket kap, meg úgy kb mindenhol ahol néztem
Lassan az ára is összejön (az előbb jött a pénzes postás a multim árával
) szóval rövidesen ki lesz hajtva az a Vintage 
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem gyenge

Már nem is reménykedek hogy esetleg írsz pár sort arról a Kustom-ról
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ezt kifejted bővebben is?

-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Akkor nem kívánok boldog névnapot.

...a család is olvassa a PH!-t?Sok boldogságot!

-
Itome
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Jogos, de jó látni, hogy legalább Fender modellt emleget

-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
#4301-re nem írtatok semmit...

-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Értem.
Most én is gondolkodok valami Marshallban, igaz valamivel alsóbb kategóriákban. Ha eladom mindenemet (régi erősítő (Fender FM 10G), multieffekt (AX5G) , esetleg a strato) és hozzáadom a szülinapot, kijöhet valami MG 30 vagy 50 FX, az már bőven jó, vannak benne effektek is, nincs szükség a multira, amúgy se szeretem, szerintem megöli a hangzást.Amúgy barátom most fog venni Marshall fejet (talán MG100HFX, nem biztos) ládával, na az fog szólni

-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Egyik erősítő sem dolgozik 1-2-en. Ki kell tekerni őket, hogy hangjuk legyen. A gitárt is.
Csak úgy érzel rá a gitárodra, ha odaversz neki. Egy nagy cuccal - ha folyamatosan a szomszédokra gondolsz - az nem fog menni.

Otthon a Cube 15x-et max 3-ig tekerem.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
OK, csak azért kérdezem mert a gitáros barátom 30W-os kombót használ a színpadon 3-ig, 4-ig tekerve és már így is leszáll a fejünk mikor szólózik. Kint ül mindenki a kerthelyiségben mikor a zenekara játszik.

A másik srác most adta el a 100-as Marshallt (áron alul persze) és vett 40-est.100W-os otthon falat bontani meg bútort mozgatni jó.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Miért veszel stage cuccot?
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Slash könyv már megvan

Amúgy milyen erősítőt tervezel venni? -
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
+ Daweee katt: [link]
Komolyan menjetek rá erre a könyvre, rengeteg hasznos dolog van benne. Eltelt lassan egy év mióta belinkeltem. Iskolakezdés, névnap, szülinap, karácsony, valami mindig van, csak szólni kell a családnak.

Szilveszterig meglegyen, mert ha nem, kiderítem a címeteket és megrendelem a nevetekben!!! Ha meg belelapoztok, úgyis kicashelitek a futárnak...

Tessék! 2 db jó állapotú antikvár könyv pont van...
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nálam nincs gáz a jack-el egyelőre, a régin lazulgatott, de teljesen ki az sem esett soha.
Amúgy kb mennyi egy full test festés? nyakat/fejet is fested vagy csak a bodyt?
Az más kérdés hogy szerintem gyárilag is k* jó színe van a TSB-nek
Itome: gondolom Miskolcon kéne valami (adatlap alapján) majd megkérdezek pár embert, addigis [link] [link] [link]
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Az kemény dolog, én is többször mentem neki és hagytam a fenébe "majd ha jobban megy" címszóval
Lassan megint rá kéne nézni.
Fő solo megy már?Szten: vicces
Kár hogy abbahagytad,vannak még meredek dolgok benne, mint floyd rose licensed tremoló, meg hogy xarul rakták össze az egészet, de ez csak egyedi eset, nincs köze hogy neve nincs made in china 30 ezer forintos gitárról van szó ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nesa
veterán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Huhh paszolom hogy milyen hangszedo, ha ir rajta valamit akkor az a masik oldalan van

-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Fejhallgató erősítőbe? Én éjszaka úgy szoktam.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Tudtommal az Epi-n meg a Gibsonon kívül teljes körű licensze egyik gyártónak sincs. Apróságokban eltérnek, néha vannak lelkes perek (mint a PRS esetében, amit ugye beperelt a Gibson, bár az amerikai cég, nem japán), és elvannak
Anyavállalati viszonyban tuti nincs egyik sem a Gibsonnal.Személy szerint, én, ha LP-szerű gitárról van szó, még emberi árban, ebbe vagyok szerelmes: [link]
[link] -
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Olvasnivaló - google képkeresővel találtam

Amúgy nem látok külső eltérést így első ránézésre a Gibsonhoz viszonyítva, de olyan szinten hogy még a fejformát is lemásolják... -
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Mindenből jó a japán. A japánok alacsonyabbak, ezért közelebb vannak az asztalhoz és sokkal precízebben végzik a munkájukat. ...a'szem.

Csak Ephi LP-t vegyél, egy kb 10 éveset. Nagyon lement itthon a hangszerek ára a válság miatt. Inkább nyomj le még egy nyarat, de tüzifát ne vegyél!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Részemről borzasztó keveset. Az ESP-t, meg az Ibanezt ismerem, mint minden átlagember, na meg a Yamahát, mint minden még annál is átlagosabb ember.

De milyen szempontból kérdezed? Nem hiszem, hogy sz@rt gyártana bármelyik említett gyártó is, na meg a japánok úgy eleve

-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Annyira nem vagyok képben, Tokai, Burny, Greco, stb. a nagyobb márkák, azt mondják elég jók, igaz az áruk is ehhez igazodik, még ha nem is Gibsoni mértékben.

MOD: Ez most a Gibson copy szakosztály volt.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Az Epi természetes, hogy az, hisz' a Gibson tulajdonában van, így rendelkezik a licensszel. A Vintagenál néhány kezelőszerv nem teljesen ugyanott, vagy ugyanúgy van emlékeim szerint, és mintha amúgy sem lenne teljesen ugyanolyan, bár teljesen nem vagyok biztos benne, most utánanézni meg lusta vagyok

Szerk: közben megelőztek.

-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
A Vintage sem az, hegyesebb a szarva mint a Gibsonnak. Csak az Epinek van meg a teljes Les Paul licensz.

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Persze, hogy nem. Ez egy Eclipse. A PRS-nél meg Single Cut van. De a Gibsonon és az Epiphone-on kívül egyik LP sem igazi Les Paul, max nagyon hasonló

Eastman:
Részemről egy Taylor meg egy Ramirez jönne ki az árából
Majd ha meglesz a löttóötös esetleg
Nem mintha én most méltó lennék egy mestergitárra, de ahogy Daweee mondta, nincs lehetetlen, csak kevés gyakorlás. Mire összejönne ennyi pénz, úgyis lenne időm egy keveset gyakorolni, na meg ki mondta, hogy a hetedik x után megáll az élet? 
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Most már Miskolcon fogod leélni az életed vagy jössz majd vissza B.örsre is?
Demonata: Daweee-nél a megoldás kulcsa. vintage kb. "veterán" régi, öreg. Les Paul meg Les Paul. Ami nem Gibson Les Paul az csak L.P. jellegű, ízű.
(...és azt tudjuk csak megvenni.
) -
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Fesd be Claptonosra

-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Amúgy én is, egy cirka 20-30 éves komcsi csodán toltam az első hónapokban
És mellesleg épp a török indulót adta fel tanárom, persze kicsit egyszerűbb verzióban 
Egyébként meg ha már sok kezes gitár akkor Balkan Strings - 2:30 körül kezdődik a lényeg
Eastman: Szerintem nem csak azon

-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Pedig rendesen el vannak dugva ahhoz képest
Amúgy volt straplock? Nekem is kéne majd egy ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Tőlük
Miből gondoltad 
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Még nem próbáltam Elixirt. Gondolkodtam 9-46 hibriden, de lehet, hogy 10-ről 11 felé megyek... A tiszta nikkel húr is érdekel. Állítólag kicsit teltebb hangja van mint a nikkelezettnek.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Húrt, milyen vastagot használsz?
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Jó a Frontman? Effektek vannak benne?
Dawee: ...ez aranyos: [link]
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem gondolom magam rutintalannak az élet dolgaiban, de ezt a módszert még nem is hallottam.
Köszi! 
Milyen cuccon tolod? Egy hardver listát kérnék... ...most nem olvasnék vissza.
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ja, látszik is az egyik képen, nem vészes szerintem. Amúgy minden ok vele? Kulcsok tűrhetőek?
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Elvileg volt 1 darab, de az meg sérült volt, inkább nem vállaltam be, úgyhogy várok

Hangszerdiszkontból vetted? -
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Elvileg 2 héten belül, kifogyott nagykerből, majd jön szállítmány...
Majd összefuthatunk valamikor 
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ez esetben még egyszer

Ugye jól emlékszem, hogy eddig csak egy AD870-es Cort akusztikusod volt, és ez az első elektromos szerzemény?
Milyen erősítővel használod?
Ja igen, a felépítési minőségével is meg vagy elégedve?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére

Első benyomások, tapasztalatok?
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de hiába van akármekkora választék, ha egyszerűen nem gyártják a típust olyan színben... néztem, "Vintage LV100BK" keresőszóra egy darab találatot nem ad a google, TSB-re oldalak vannak, CS-re is, sőt még IT-re is van pár találat, de a BK abszolút semmi...
Szopás balosnak lenni
Na de nem baj, jól szól minden színben, az a lényeg 
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Hajrá

De népszerű ez a Vintage

-
Womb
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
de azért értetted, amit mondani akartam.
nekem nem kényelmes. sem a nyak, sem a test kialakítás (kivágás, alkar támasz, pu kapcsolók, potik stb...).
tehát nem egy komfortos gitár
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Igen, gondoltam hogy csere áll a háttérben, azt nem kérdezted, hogy mást hardvert cserélt-e rajta?
Amúgy optimális esetben szóbeli után, még a héten megrendelem a Vintage-t, kezdenek rendeződni a dolgok
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
"hangolókulcs csak látvány miatt "fontos""
Azért nem teljesen, sőt. Nézd meg a különböző árkategóriás gitárok hangolókulcsait. Nem véletlenül vannak önzáró kulcsok a jobb darabokon pl. Ezen kívül az extragagyi, biliműanyagból készített hangolókulcs valahogy elülteti a kétely magjait a gitár generel minőségére vonatkozóan - tehát, ha képesek voltak ilyet odabiggyeszteni, hol spóroltak még, milyen anyagminőséget várhatunk. Nem mondom, hogy biztos jelent bármi negatívat a gitár többi részére nézve, de azért valahol elgondolkoztatja az embert - engem legalábbis tuti, mert élőben igen "ütősen" néztek ki azok a hangolókulcsok, engem kissé meghökkentettek.
Szerk:
Itome: Milyen gitárra fog kerülni? -
Siera
senior tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Rendben.Köszönöm!

-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Na, milyen volt Slash?
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Én amúgy most egyre inkább a CS felé húzok, a TSB-n nincsenek olyan vízszintes csíkok, nélkülük meg olyan üres az alja szerintem. A régi TSB-k néztek ki jól...
Amúgy meg a műanyag kulcsok előbb utóbb nálam cserések lesznek, és ahogy néztem, 15K fölött van egy normális készlet + ki tudja mennyi a beszerelés, meg a minőségbeli ingadozás is egyre jobban aggaszt, ahogy tudom vietnami gyártmányok, nem szeretem a 80K-s zsákbamacskát, na... Másrészről viszont az Epi-nél elszálltak az árak, egy laza 20assal drágább lett minden, 135öt már végképp nem fogok fizetni egy ugyancsak távol keleten (kínában) összerakott Standardért...
Miért nem tud senki olcsó és jó Les Pault gyártani?

PS: Csak nekem tűnik úgy, hogy a TSB-nek nagyobb durungja van a nyak illesztésnél, vagy csak Photoshop fail?

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ma voltam a Mezzofortéban. Műanyag az beza, élőben is, nem csak a képeken

-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ja, a probléma hogy Győrben van, a kolléga pedig pesti ahogy nézem...
Más: Lassan megint aktuális nálam a Vintage dolog, azt mondtad, hogy fém hangolókulcsa van, viszont ahogy nézem a simának ugyan az a műanyag, csak a Lemon Drop verziónak fém. Most akkor hogy van ez?

Másrészt pedig kéne egy bolt ahol meg tudom nézni, (nem muszáj hogy balos legyen) valahol észak-kelet magyarország vonzáskörzetében. Nem tud valaki ilyet véletlenül?
Azért Dunántúlra bajos lenne elugrani 
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem tudom, nekem ugyan olyannak tűnik képek alapján
A fogóról beszélek, nem a szerkezetről. De ha te mondod azt hogy jók, (ergo aki látott már ilyet élőben is
) akkor oké 
Hangzásban nem tudtam összehasonlítani a Vintage-ot meg az Epi-t, lévén eleve nem volt Vintage LP, de végül is a Wilkinsok pickupokat jónak mondják, nem hiszem hogy hangzásban túlságosan alul maradna, inkább maga a test kidolgozása ami érdekelne.
felsőbb=mélyebb, mert fölfelé kell nyúlni értük
de lehet az is benne volt ebben a mutatványban, hogy bal kézzel kellett próbálkoznom.Anno mi is néztük a Slash koncerteket, de aztán arra jutottunk hogy k. drága lenne
Nektek mennyibe lesz kb? -
hole
csendes tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Köszönöm a segítségeteket, ezer hálám!

-
hole
csendes tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ez egész jónak tűnik. Ahol néztem ott 32k. Még valami ha interneten veszek gitárt akkor az már be van hangolva vagy azt már nekem kell behangoltatnom? És az újrahangolást milyen gyakran kell végezni?
-
hole
csendes tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Hát én olyan 30-35 ezer körül gondoltam. Bocs, elfelejtettem írni hogy akusztikus gitárt szeretnék.

Daweee: Szerintem a jobbkezes gitározás nem igazán fog menni.
MOD: Az osztályom fele balkezes.
Sten Márs: Először akusztikuson szeretnék megtanulni utána pedig elektromoson. Igazából nem tudom mi inspirált hogy elkezdjek gitározni. Mindig is imádtam a hangjukat, keményebb gitárszólóknál még a szőr is föl áll a hátamon (a jó értelemben).
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
A hangzást elsősorban, de végülis a cutouton meg a potikon kívül szimmetrikus, szóval nagyjából ki lehet indulni abból is, de azért megpróbálom majd beszervezni havert.
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Úgy lesz, hogy jövő héten megyek a Mezzofortébe, ott lesz balos M600 meg egy jobbos Vintage, az alapján választok, hogy elviszem az M600at, vagy rendelek valahonnan Vintage-t.
-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Néztem őket is, csak az rettentett el, hogy kint vannak Győrben, oda meg nem megyek el kipróbálni, viszont kösz a tippet, rákérdezek majd itt is

-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Igen, én is inkább őfelé húzok, de nem rossz az M600 sem, ha esetleg nagyon nem jönne be a LP kényelemre, de igazából majd a próba fog dönteni, csak találjak valami boltot olyan 100Km-es körzetben ahol vannak kéznél ilyenek... Holnap telefonálok körbe pár helyen, itt Miskolcon nem túl jó az ellátottság

-
Daweee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nekem eddig mindig is lefele hangolódott, az elektromos is, meg az akusztikus is, nemrég kezdett el fölcsúszni, ezért volt fura. De akkor ezek szerint normális.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Persze, nyílván erősen függ attól, hogy milyen állásban is használjuk. Plusz abszolút elvárható, hogy 78 körülért jobban szóljon, mint egy 58 körüli. De valóban jófélének tűnik.

Próbáltad már boltban, hogy kényelemre milyen? -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Psychonaut
üzenetére
Akkor talán már bevállalható akár a Z42 is, elvégre a balos amúgy is drágább, szóval abban a kivitelben már jó közelítéssel 60 ezerbe kerül

Gondolom ilyen-olyan review-eket szoktál olvasni, meg ahol elérhető, nézel videókat, szóval ilyesmit felesleges linkelnem, de azért: pár review (nagyon lassan, több perc alatt töltődik be) és egy vidi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hálózatokról alaposan
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Androidos fejegységek
- Direct One (műholdas és online TV)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max 256Gb Új bontatlan Garanciális Számlás(27%)
- iPhone 17 Pro 256Gb Új bontatlan Garanciális Számlás(27%)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Macbook Air M1 8/256 Retina! Makulátlan! Akksi 96%!
- Apple iPhone 14 128GB, Akku: 98%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- LG SP2 2.1 Soundbar 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 100% Akkumulátor
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De hangzás ügyileg a szívem mindig is a csövesek felé húzott.