Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
Szia!
Vedd meg.
...a gyári Fender húrokat dobd le róla.
Kell egy hangológép, itt az összes gitárakkord, itt pedig a Pink Floyd - Wish You Were Here című lemeze. Itt találod az album dalait TAB-on.Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
Én elektromos gityóra Ernie Ball-t használok, az akusztikus témában sajnos nem tudok segíteni. Ami biztos, hogy a Fenderes fórumokon sokan szidják a gyári húrkészletet...
A vastagsága az első időkben 9-10-es legyen (vékony E húr), mert az nem szedi szét nagyon az ujjaid végét. Később válthatsz vastagabbra és akkor a gitárhangzás is "vastagodik".
8-9-es húrt könnyebb az elején leszaggatni, míg a pengetés, nyújtások nem mennek olyan profi módon.Katt! ...ne hangosítsd fel nagyon az elejét.
Szerk: Közben Psycho barátom beelőzött.
2.017.910 megtekintés ...hát igen...
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Psychonaut
veterán
-
Daweee
őstag
daltól meg stílustól függ. Pl egy stairway to heaven-t vagy tears in heaven-t tipikusan ujjal kell, van ahol bárhogy jó, de komolyabb solokhoz azért ajánlott egy pengető. Én személy szerint jobban szeretem a pengetős hangot, ha ujjal akarsz, akkor viszont érdemes megnöveszteni a körmeid a pengető kezeden. Én ezt nem tudom megtenni, mert egy idő után nem tudom kivenni a kontakt lencsém
Psychonaut: akkordozni lehet ujjal is szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
-
Szten Márs
nagyúr
A lehetőségekhez képest korrekt gitár az is, amit néztél, és az is, amit az előttem szóló ajánlott. Viszont az a helyzet, hogy mindkettő teljesen laminált fából készült gitár. Én ezekre a teljesen laminált csodákra kissé haragszom, mert gitár fedlapot rétegelt anyagból nem lenne szabad készíteni. Az akusztikus gitár úgy működik, hogy a húroknak a fedlapot rezgésbe kell hozniuk, a fedlapnak szabadon kell rezegnie, ezt egy rétegelt anyag kevéssé tudja megtenni, pedig ez igencsak kulcseleme a gitár hangjának. Lényeg a lényeg: egy full rétegelt gitártól nem lehet azt várni, mint egy olyan gitártól, aminek a fedlapja legalább tiszta, tömör fából van. Ráadásul a tisztafa fedlapú gitároknak a hangja idővel érik is, finomodik, ahogy sokat játszol rajta, na ezt egy lamináltnál ne várd.
A tömör fedlapos gitárok a Cort Earth 70-nél indítanak: [link] és jó áron ebben a boltban mást nem is látok sajnos, pedig vannak még ajánlhatóak bőven - máshol. Mindenesetre a Cort Earth 70 egy remek gitár, speciel nekem is ilyen vanHa nagyon a rétegelt lemezes gitárok mellett teszed le a voksod, akkor az előzőek teljesen megfelelőek, de azért érdemes megfontolni, hogy egy kicsit többet gyűjtögetsz és veszel egy tömör fedlaposat - ha hosszú távra tervezel, meghálálja magát. Persze ha fél éven belül át akarsz térni elektromosra, akkor mindegy.
Egy kiegészítés: látom, hogy Fender, amit választottál és a Fender az egy nem kis név. De azt tartsd szem előtt, hogy a nagy nevű gyártók megtehetik azt, hogy ugyanazért a pénzért kevesebbet adnak - a név miatt úgyis többen fogják venni a gitárjukat. Ez az az effekt, amikor a nevet is meg kell fizetni. Vannak kisebb nevű, ámde minőségi gitárokat előállító gyártók bőven, amiknél ár/érték arányban, legalábbis az olcsóbb árkategóriában, többet kapsz. Plusz a Fender nem túlzottan érdekelt az akusztikusgitár-piacban. Gyakorlatilag azért, hogy ne érhesse szó a ház elejét, vannak akusztikus gitárjaik, de a Fender névhez illő kínálatuk nem igazán. Pl a nagy konkurens, a Gibson gyárt high-end akusztikusokat is, ugyanolyan nagy névnek számít akusztikus gitárok terén, mint elektromosak terén (kis túlzással), a Fenderről ez nagyon nem mondható el.
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
Nézd, Szten is leírta: a Cort többet ad ugyanannyiért, mint a Fender. Nekem is az van (csak balkezes), és osztályban is van még kettő olcsóbb Cort (<40k), és mindhárom nagyon jól szól. Ha a Fendert szeretnéd, szerintem mindenképpen próbáld ki előtte, ha van rá lehetőséged.
10.000 forintos gitárt csak akkor vegyél, ha rövid távon meg akarod utálni a gitározást. Magasan levő, nehezen fogható húrok, pontatlan bundok, rossz hangzás és minőség jellemzi őket. Szóval minél messzebre kerüld őket.
Ha 40-et sem szeretnél kiadni érte (ami tényleg kb. az "élvezhető" kategóriájú gitárok belépőára [kiegészítőkkel]), akkor érdemes körülnézni használt gitárok után.
-
Szten Márs
nagyúr
Lehet valamivel olcsóbban is gitárt venni, pont azért, hogy megnézd, érdekel-e annyira ez az egész, hogy belevágj. Azért 10ezerért nem. Van az Epiphone-tól teljesen korrekt (full rétegelt persze) 25-ért: [link], bár a Fenderhez képest nem nagy előrelépés árban, de azért mégis. És aligha lesz rosszabb nála, ez kb. a Fender minősége. Ennél olcsóbban általában vagy hársfából készült gitárok vannak, vagy igazi fura anyagú és nevű gagyik. A hársfagitároknak jellegzetes budihangjuk van, azaz kb. olyan, mintha a budiból hallanád a gitárt - legalábbis akusztikus gitároknál, elektromosaknál gyakori a magasabb árkategóriában is ez a fafajta, valószínűleg nem véletlenül, de leginkább egyértelműen teaként lehet javasolni a hársfát.
Ha biztos vagy a dolgodban, biztos vagy abban, hogy zenélni akarsz, akkor vágj bele - baromi jó érzés zenélni, ha egyszer elkap a gépszíj, nincs megállás. Azt mondod van haverod, akinek van Fender CD60-asa. Fogd a kezedbe, gyakorolgass rajta, nem sokat, csak párszor fél órákat, és szerintem tudni fogod, hogy akarod-e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, én is olvastam ugyanezt, amit linkeltél, amikor gitárt választottam. (Lehet mondjuk akkor még kevesebb review meg hsz volt itt) Aztán megpengettem a Fender CD60-at is, meg a Cort AD850-et is, és a Cort mellett döntöttem fejben Aztán még inkább kicsit olvasgattam, kutakodtam, és lett egy árkategóriával feljebb lévő, az Earth 70.
Lényeg a lényeg: ezek a review-ek nem mindig teljesen megbízhatóak. A legkülönbözőbb gitárokról írják, hogy mennyire jók, azokról is, amikről személyesen tudom, hogy rettenetesek, pl: [link] (Ki is igazítottam kicsit az ott szereplőket egy hsz-ben ). Általában dicsérik az emberek a saját gitárjukat. Vannak, akik viszont nem elégedettek semmivel és tökmindegy milyen gitárjuk van, szidják. Nem nagyon bíznék mindenesetre ilyen értékelésekben. Tessék, vannak olyan oldalak is, ahol nem a tulajok értékelgetnek: [link]Igen nagy hátrány, hogy nem tudod a leendő gitárodat megpengetni. Úgy lenne az igazi. Mindenesetre ha minimalizálni akarod az árat, az Epiphone marad a tippem, nem jársz rosszul vele. (Igen, próbáltam már, teljesen korrekt volt.)
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
Persze hogy az. Az, hogy nincs kijelzője, nem jelent semmit, visszajelző ledekkel kommunikál Van egy zöld középen, és két piros a bal oldalán. A zöld a tiszta hang, és annak megfelelően, hogy feljebb, vagy lejjebb van hangolva (hangolódva) a gitár, kapcsolnak be a piros visszajelzők (bal oldali ha lehangolódott, jobb oldali ha felhangolódott). Tehát ha csak a zöldet látod, akkor jó vagy.
-
Eastman
addikt
Még talán jobb is mint a csíptetős.
Hangolás dolgot nem kell túlbonyolítani, viszont rendkívül fontos és elengedhetetlen a "jól szól a gitárom" élményhez. Én pl. a három eladó hangoló közül anno a legegyszerűbbet választottam. Srác csodálkozott is aki árulta. Igaz, hogy az van ráírva, hogy YAMAHA, a hátuljára pedig, hogy Made In Japan.
[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
Itt a határ melett hiába a német de ezek is csak angolul vakerálnak. Németül csak a káromkodás és az ismerősök dumálnak.
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Daweee
őstag
Üdv a klubban
Igen, eleinte rezeghet a húr hogyha nem nyomod le megfelelő erősséggel, viszont ha amúgy is zörög, akkor lehet hogy rosszul van beállítva.
üres húrt pengetsz, ha nem fogsz le semmit, csak megpendíted a húrt. Az alaphang az üres húron meg sztem az, hogy akkordnál üres húrra esik az alaphang - pl E, A, és D dúr esetén. -
alienpapa
senior tag
Igen. Meg fogsz lepődni, h milyen gyorsan tanulsz. Néhány alap akkorddal simán el tudod majd pengetni a kedvenc dalaidat egy pár hét alatt. Lehet h nem olyan magabiztosan, de akkor is.
Más.... Régebben láttam itt egy linet, ahol egy tag lapátból csinált gitárt. Az megvan valakinek?''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
Eastman
addikt
Gratulálok a gitárhoz! Ne tedd a fűtőtest közelébe!
Zöröghet az pl. új húr is a gitáron. Nem tudom, hogy milyen minőségűvel szállítják a Cort-okat, az is lehet, hogy nem a legjobb húr van rajta. Az első húrcserénél válassz egy profi készletet. Fontos, hogy csak olyan vastag legyen mint ami most van fent! ...hiszen a felső nyereg (szemöldök) azokra a húrméretekre van igazítva (reszelve), nem tehetsz rá bármilyet.
-
alienpapa
senior tag
Ne add fel és ne idegeskedj, gitározni élvezetből kell. Pihentesd kicsit a dolgot, pár hét múlva ha sokat gyakorolsz simán menni fog. Megtanulsz még néhány akkordot és a dalok nagyon nagy részét el tudod majd játszani, majd meglátod.
''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
Daweee
őstag
idővel és gyakorlással jobban fog menni. Mondjuk a barréval még szenvedni fogsz egy darabig, de a sima akkordok napok kérdése és menni fognak. Tanárhoz jársz? Vagy milyen módszerrel tanulsz? Ajánlom a gitartanfolyam.hu-t, én is ott kezdtem anno, remekül, szájbarágósan (kezdőknél ez fontos) elmagyaráz minden alaptechnikát, amire később lehet építeni.
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, ahogy az előttem hozzászóló is írta, az a legjobb, ha mást gyakorolsz, hogy szokják az ujjaid a gitár nyakát. Ha az ujjaid barátságot kötnek a gitár nyakával, akkor utána olyanok is mennek, amiket nem is hittél volna, hogy menni fognak. Akár anélkül is, hogy gyakorolnád. Én mondjuk nem vagyok a híve annak, hogy akkordozással kezdjük, sőt, sőt sőt. Akkordozásnál egyszerre igen sok ujjnak kell baromi gyorsan pozíciót váltani, azoknak az ujjaknak meg, akiknek még idegen a gitár, ez nagyon nehéz feladat, nem is szerencsés ezzel kezdeni. Én kis egyszerű dalocskákkal kezdtem, aminél elég egy-egy ujjat ide-oda rakosgatni, és ezzel szoktattam hozzá az ujjaimat a gitárhoz. Tessék, itt találsz egy rakat tabot és videót ilyesmihez, ha érdekel: [link]
-
Eastman
addikt
Eztetet is tanulmányozhatod. [link]
...összes-minden akkordok itt: [link]
Meg kicsike karácsonyi ajándék az lakóinak ez topiknak:
[link]Kinyomtatós-kivágós téma, használjátok kedves megegészségedésetekre!
...lassan vége a hétnek és megyek is koncsertóra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest