Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• X2N

őstag

válasz Cyberpunk #4453 üzenetére

Ha pesti vagy akkor a westend-i gitárüzletben kell megnézni én legutóbb ott láttam Cub 8,10-et. Én az effektezést úgy oldottam meg hogy vettem egy hangkártyát, és azt használom erre. Egyből a hangkártyára kötöm a gitárt ott beteszek annyi torzítópedált ami kell, ha esetleg kicsit meglökném az erősítőt, aztán ezt a jelet kikötöm az erősítőre ott végigmegy az előfokon, utána pedig megint vissza a hangkártyában ahol delay, reverb meg a többi hasonló modulációs effektet lehet beállítani, és innen vissza a végfokba. Így kiváltottam 2 effektpedált 1 hangkártyával, és nem kell vacakolni a pedálokkal meg az adapterekkel, amik amúgy is gyengítenék a jelet, vagy feleslegesen sok zajt szednének össze. Nekem Digitech RP-80-as multim van, annyira nem jó, mert zajos és kevés benne az állítási lehetőség. Ha van lehetőséged akkor ott a boltban próbáld ki lehetőleg minden funkcióját mert nem biztos h olyan használható a legtöbb, mint ami elsőre látszik, főleg a zaj-ra és a dinamikára figyelj oda, úgy tudod ezt észrevenni hogy beállítod az effektet úgy hogy ne legyen semmi bekapcsolva csak a hang menjen át rajta és miközben hallgatod, bypass-üzemmódba kell kapcsolgatni, ilyenkor nem megy át a hang a processzoron hanem egyből a kimenetre kerül a jel, és ha hallod hogy változik a hang akkor az azt jelenti hogy nem elég jó benne az effektprocesszor.

Új hozzászólás Aktív témák