- gerner1
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominator
aktív tag
De akkor az miért jó? Miért nem lehet úgy, hogy beállítok előre egy effektet, de mondjuk nem folyamatosan van szükségem rá a szám alatt. És amikor odaérek ahhoz a részhez, ahol kell az effekt, lenyomom a nagy pedált és akkr van effekt, aztán amiko megint nem kell, akkor elengedem. Szerintem így lenne logikus, nem pedig úgy, hogy folyamatosan szóljon az effekt.
Bár az még jó lehet, ha beállítok egy tök tiszta hangzást az egyikre meg a szükséges torzítást a másikra és váltogatom, de nekem jobban tetszett volna, ha a nagy pedállal megy...
[Szerkesztve] -
Bencom
senior tag
aha...
multkor láttam a discovery channelen egy műsort (a StarWars hatása a tudományra) és abban volt egy olyan gitár, aminek minden egyes húrját külön lehetett torzítani, és asszem úgy mutatták be, hogy milyen jó ez, hogy a felsőket baromira eltorzították, olyan nagyon vadasan, az alsók meg akkusztikus hangokat adtak, és ahogy pengette, baromi érdekes, és jó hangzást adtak
tudom, hogy nem erre számítanátok egy olyan műsorban, ami azt elemzi, hogy hogyan reagáltak a tudósok a csillagok háborújába, de volt benne minden
remélem még majd leadják egy párszor -
HavocS
senior tag
Ez egy erősítőmodellező és multieffekt-processzor, amint az előbb is írtam, tud pl. ''hápogtatni'' is, de rengeteg mást is.
Adaptert természetesen adnak hozzá, egy plusz gitárkábelt viszont vegyél, ha nincs otthon, mert nem lesz mivel összekötni
Postaköltség nem tudom mennyi, én személyesen vettem át.
Hangminőségét tekintve ajánlom ezeket: Bővebben: link Bővebben: link Bővebben: link
egy 30 ezer forintos Samick gitárral (1 humbucker) lettek felvéve. Egy komolyabb gitáron ennél még ezerszer jobban szól, de ez sem piskóta.
Boss pedálokat tekintve, mindenképp a MetalZone éri meg, annak nagyon jó hangzása van, de sokan nem szeretik azt a fajta torzítást.
[Szerkesztve] -
HavocS
senior tag
Dehogy, a pedálok arra jók, hogy váltogathatsz az effektek közül. Tehát pl. beállítasz egy tiszta hangzást egy kis visszhanggal, meg egy kemény torzítást, és pl. a bal pedál a tiszta lesz, a jobb meg a torzított. Ahogy látod, van analóg pedál is (bár ennek a minőségéről nem sok jót írnak, de ilyen árban ez csupán kedves extra), ezzel lehet pl. a hangerőt, vagy a Wah Wah effektet szabályozni.
-
Dominator
aktív tag
Most erősen gondolkodóba estem, miután elolvastam egy magyar nyelvű tesztet a Behringer X V-AMP-ről, Bővebben: link nekem nagyon tetszik, de néhány dolgot nem értek még benne:
Szal van a két kis pedál, amivel állítom az effekteket. De ugye cask akkor szól az effekt, ha lenyomom a nagy pedált?
Ill. még egy kérdés, a rendeléssel kapcsolatban: ha én ezt megrendelem 20.000 Ft-ért, akkor ugye csak 20.000 + 1.000 Ft postaköltséget kell fizetnem?
Adnak-e hozzá adaptert? Azt hiszem most hirtelen ennyit akartam kérdezni. -
delta9
senior tag
válasz
Dominator #683 üzenetére
ezek közül a legszélesebb tartományban a metalzone állítható, azt érdemes megvenni. ds-em, és od-m nekem is volt, azt inkább felejtsd el (bár itt valaki a sd-t ajánlotta, mint legjobb, azzal is volt dolgom, és mint legjobb? nanemár...). az mt-nek van messze a legszélesebb állítási lehetősége, azt vedd meg.
a torzítók és overdrive-ok között effektíve sok különbség nincs. az overdrive lágyabb torzítást ad, a torzítók keményebb hangzást adnak vissza. -
HavocS
senior tag
akkor viszont tudom ajánlani ezt:
ugyanott kapható, X V-Amp néven fut, 20 ezer magyar pénz az ára. Kicsivel kevesebbet tud, mint a V-Amp 2, de még így is nagyon jó értékeléseket kapott.
Ajánlom egyébként a www.harmony-central.com Bővebben: link oldalt, itt _minden_ hangszerről és tartozékáról van értékelés, és mivel bárki írhat értékelést, eléggé objektív is.
[Szerkesztve] -
PumukliM
csendes tag
válasz
Arpika22 #685 üzenetére
Boltban 42,5K-ért láttam: Bővebben: link
Haverodnak nem kell a villanygitárom? Beszámítanám...
[Szerkesztve] -
-
HavocS
senior tag
én ilyet vettem egy hete a www.hangszeraruhaz.hu -ban, 28500-ért. Igaz, hogy digitális, de szerintem kegyetlenül jó hangja van, és lesz reverbed, chorusod, erősítőmodelleid, equalizered, nem pedig csak egy torzítópedálod. Ha rászánnál 25 körül, én mindenképp javaslom ezt. Jár hozzá pedál, meg egy frankó hordtáska is.
A neve: Behringer V-Amp 2 -
Dominator
aktív tag
válasz
Dominator #683 üzenetére
Ja és apró kiegészítés:
találtam ugyanebbenn a boltban digitális pedálokat hasonló árban, mint ezek a BOSS pedálok, elvileg sok-sok efektet tudnak egy pedálba sűrítve, név szerint:
Digitech RP-80 illetve Digitech RP-50
vagy másik gyártótól
Zoom 606II illetve Zoom 505II
Ezekről csak a saját honlapjukon találtam leírást, angol nyelven, ami bevallok, annyira nem értettem, de hátha ezeket ismeri valaki, van neki, használta és tud mondani tanácsot. Köszi. -
Dominator
aktív tag
Hi mindenki!
Úgy néz ki, hogy a kis honlapkészítős akcióm a végéhez ért, lehet, hogy már egy óra múlva is a kezemben foghatom a jól megérdemelt forintjaimat.... mik jó helyre is kerülnek akár már holnapPedált szándékozok ugyanis venni. De milyet? Mivel nem vagyok túl gyakorlott, sőt, és ugye fellépést sem tervezek egyelőre, elég nekem egy egyszerűbb pedál is, segítsetek választani pls. Olyat keresek, amivel itthon, gyakorlásképpen, de mégis jó miőségben szólnak a rockosabb számok, szóval egy olyan pedál kéne, ami lehetőleg minél szélesebb spektrumban állítható, hogy ne kelljen mégsem 5-6 pedált variálnom
A jelöltjeim: (mind BOSS
)
BD-2 BLUES DRIVER
DS-2 DISTORTION
MD-2 TORZÍTÓ
MT-2 METAL ZONE
OD-3 OVERDRIVE
OS-2 OVERDRIVE / DISTORTION
Ja, és még egy apró kérdés: mi a különbség a torzítók és az overdrive-ok között? Előre is köszi a válaszokat -
PumukliM
csendes tag
válasz
Arpika22 #678 üzenetére
Nem szívesen, de nincs még önálló keresetem, ha lesz abból tudok majd venni másik gitárt, viszont a pénz meg most kéne. Ez az egyetlen nagyobb értékem ami maradt, más nem jöhet szóba.
Ha tudtok valakit az e-mailem adjátok meg neki kérlek! (lásd adatok) - fényképeket tudok küldeni, ki is lehet próbálni, iszonyú jól szól. -
HavocS
senior tag
jó ez az Audioslave szám
tényleg, szokott itt valaki hallás után lekottázni számokat? Én már csináltam 11 ilyen kottátitt meg lehet őket nézni: Bővebben: link
-
Arpika22
csendes tag
Emberkék azt hittem az ujjam már fullig megkeményedett de tévedtem. ma mind a 2 zenekaromal próba volt a próba végeredménye : a kis ujjam a bal kezemen annyira szétment hogy csöpögött belőle a vér
. de rájöttem hogy ez nagyon jó dolog mert a szenvedély fájdalomal járt awjeh
-
PumukliM
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném eladni elektromos gitárom és erősítőmet együtt 70K-ért. /a kábel és a heveder az árban benne van/
A gitár típusa: Squier by Fender Showmaster /egy dupla, két szimpla pickup, 2 potméter, fekete színben/
Az erősítő típusa: Fender Frontman 15G /torzított sáv is, aux in, headphone out/
Mindkettő kifogástalan, karcmentes, hibátlan állapotban van, mintha most jöttek volna a hangszerboltból és ez nem reklámszöveg.Az eladás oka másik hobbiba való pénzbeleölés szándéka.
Szintén kifogástalan állapotú akusztikus gitár beszámítása szóba jöhet, de a pénz jobban kellene.. -
SQX_Barto
addikt
Vettem új akusztikus gitárt!!!
Gőzerővel nekiállok megszokni először is
Aztán szeptemberben sztem zenesuli
régi nem jó akusztikust havernak adtam, és megtudja csinálni így a basszer mellé lesz akusztikusa -
Dominator
aktív tag
Úgy döntöttem, hogy mostmár végre tényleg emgtanulok egy számot, elejétől a végéig, és a választásom az Audioslave-től a Be Yourself-re esett, mert ez egy annyira jóóóó szám
Akit érdekel, annak, hogy ne kelljen keresgélnie, itt a link a tabhoz:
Bővebben: link
Amúgy jó ez az oldal, csak utálom a sok hülye reklámot, ami azt nyomatja, hogy nyerjél X-Box 360-at ha eltalálod a kacsát meg ilyenek -
SQX_Barto
addikt
régen haverom adott egy akusztikus gitárt amit most akartam megjavíttatni, de nem gyártanak hozzá kulcsozást és amúgy se bírná sokáig, most mondták a boltban
úgyhogy használt akusztikus gitárt keresek!
akinek van eladó, az megtalálja a számomat és tudassa velem!
10nél többet használtra nem szánnék -
Tütüm
aktív tag
Sziasztok! Végre hazaértem...Hé ne engem tessék szídni vírusügyben nem én oldalamon volt,nem feltételeztem hogy Kalapács hivatalos oldalán vírusos progi lenne nem tudom hogy lehet. Gondoltam ígyis addig megszerzi Zsófi mivel elutaztam,de máskor átküldöm inkább emilben én gépem nem vírusos
Gratula a gitárhoz amúgy!
Gyakorolj sokat!;) Hobo tabokat sajna nemtudok énis innen tudok amit belinkeltem meg ha valami kell rákeresek,általában van hozzá tab.
-
aDM|RaL^
őstag
na megvan a gitárom.
segítenétek alapokkal?
hogyan hangoljam be?))
-
HavocS
senior tag
válasz
Panzermeyer #660 üzenetére
tessék, itt a kottaennyi az egész, csak ujjgyakorlat volt.
egyébként meg nem könyvet írtam, blognak hívják -
Skót
aktív tag
-
SQX_Barto
addikt
Hétvégén elhoztam egy régi akusztikus gitárt, amit haveromadott (mert a saját elektromosomat eladtam) és holnap remélem meg tudom csináltatni, nagyon be vagyok már sózva
és valószínűleg szeptemberbe megyek zenesuliba gitártanárhoz, lehet sokan leszólják a zenesulit, én nem láttam semmi kivetnivalót benne... 6rugó egy félév, vagyis 2*6 egy év, heti egy óra és párban foglalkoznak az emberrel, sztem ez korrekt.
kívánjatok sok sikert
amúgy van egy elméletem, amit szeretnék ha tapasztalt gitárosok megerősítenének, vagy cáfolnának:
szóval ha az ember tökéletesn tudja a Nothing else matters-t a Smell Like Teen Spirit-et az nagyjából minden alap dolgot megtanult a gitáozásról, mert amennyire ismerem ezeket a számokat az alap pengetések és technikák benne vannak. Lehet próbálom leegyszerűsíteni és skatulyába zárni a gitározást de kb ez az elméletemVélemények még lécci mostanában, mert el lesz adva a gépem örökre
-
Arpika22
csendes tag
gratula a gitárodhoz
használd bőrkeményedésekel ;). és nemtom hol volt már de a húrereszkedés igen! eleinte ereszkednek a húrok. az én basszjaimon is kb 2-3 napig mindig ereszkednek szal hangolgatnom kell . kicsit basszuson ez jobban meg érződik mint 1 szólón vagy 1 akusztikus gitáron! de amúgy 1link ahol tuti nem vírusosak a cuccok : www.mxtabs.net itt is vannak tabok csak itt levan rajzolva a gitár nyaka és számokal jelölik hol melyik bundot kell lefogni!
én már füllel szedem le a dolgokat ha kell de már inkább csak saját szerzeményekre fordítom az erőm -
HavocS
senior tag
Nos, megvolt az érettségi
akit érdekel bővebben:
Bővebben: link -
enzo_ferrari
tag
Ibanez Gio eladó (fekete, hibátlan újszerű állapotban)
-
ÉN007
csendes tag
Ok,ok... sikerült!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!VAN GITÁROMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
ÉN007
csendes tag
KÉSZ A GITÁROM!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én annyira boldog vagyok!!! Bár a húrozásnál akadtak problémák, és az illető aki segített azt mondta, hogy most még percenként elhangolódik, mert nyúlik a húr(ez igaz?) de majd eljön holnap is segít behangolni...
Amúgy a Tcsre visszatérve: egyszerűen imádom őket!!!! Kéne nyitni itt egy fórumot róluk nem?
Na mindegy...
Amúgy arról a programról: hát én felraktam a gépre, azóta csak törlöm a vírusokat fél percenként!!!!
Tiszta ideg vagyok, ha ezt nem tom valahogy eltüntetni megőrülök!!!!!!!!
Már uninstalllláltam, meg letöröltem amit csak tudtam, de nem bírok vele!
Ötlet? -
-
delta9
senior tag
a zakk wylde használ emg81 és emg85 ösöket a les pauljában (meg valszeg a többiben is, de nem ismerem az összes gitárját), én spec. seymour duncan alnico pro II-ket használok, az igazi hardrock (rock n' motherfuckin roll) hangzásuk miatt. de ezeknek a hangszedőknek a hangját a gitár karakterisztikája is befolyásolja. volt egy fenderstratom abban is volt egy seymour a bridge-nél, de nem volt elég vastag a hangja. ezek az alnico pro II-k viszont egy les paullal óriásit szólnak. belépőkategóriás gitárba igazából nem ajánlanám, tekintve, hogy ezeknek a pu-knak darabja 23-25 ezer forint.
-
Tütüm
aktív tag
válasz
M@trixfan #639 üzenetére
Jaja azt énis hallottam hogy az EMG81 nagyon jól szól csak elveszi a gitár fájának,karakterének egyediségét,szal minden gitárban ''ugyanúgy szól'' kb. A Seymour van Dimarzió nemtom melyik meg ponthogy nagyon kihozza,szóval az meg a gitár előnyeit meg hibáit is felerősíti
De tényleg ezek ajánlottabbak,csak nemtudom mennyi az áruk és így megéri-e belepakolnia,vagy tökéletesen megfelelne Neki az EMG,ehhez tudni kellene az ízlését
-
M@trixfan
addikt
Az aktív EMG-kel vigyázni kell. Rammstein is ilyet használ ha jól tudom. Baromira bejön az a steril torzított hang amit produkálnak. Viszont más hangzásra nem olyan jó a zenészek szerint. Ha ''allround'' megoldás kell akkor inkább Dimarzio vagy Seymour. Az Ibanez Dimarzio-t rak a felsőbb szériákba. Az örök vita a Dimarzio vs. Seymour Duncan
Apropó, lehet lesz egy eladó Seymour Duncan Invader pickup tökletesen új , kiválló állapotban. Pantera gitárosa használt ilyet. Eladósorba kerülhet még egy Ibanez RG270R gitár is jó áron. Vizsgáim miatt egy-két hétig fullra elfoglalt vagyok, aztán meglátom. -
Tütüm
aktív tag
Vajon Zsófi tud ma aludni?
-
Tütüm
aktív tag
Ja és hangoló is van benne
Én ebből tanulgatok most számokat,tökjó progi
-
Tütüm
aktív tag
Itt találsz tabokat Tankcsapdához is meg jópár Magyar együtteshez:
A progit meg innen töltheted le amiben meg tudod nyitni őket:
Nagyon hasznos kis program feltétlenül pakold fel gépedre,mutatja hol fogd le a hangokat a gitáron,lassíthatod/gyorsíthatod a lejátszást,hangról-hangra megnézheted meg minden de majd látod úgyis
Ez egyébkét a teljes verziója a programnak;)
[Szerkesztve] -
PumukliM
csendes tag
Vagy még mehetne a Polly (Nirvana) is első számnak, az is ''egyszerű dal'':
Em, G, D, C -
Tütüm
aktív tag
Nekem első akordváltogatás amit feladott gyakorolni a tanár C A F G volt mint az együttes neve
Igaz szenvedtem az F-el
Legjobb az Egyszerű Dallal kezdeni mindig aztmondom
-
bebean
aktív tag
nem tudom, magambol indulok ki. nekem nem az f-dur volt az első problémám
gaz az usw.?, unalmas az stb. sőt lehet, hogy a bzw-re is átállok az ill. helyett...
(#618) Bencom: jo hamar tulesni rajta, csak ahhoz mar izmosabb ujjak kellenek. persze a szűkitett valtozat egyszerűbb lehet, csak nem mindig hasznalhato...
[Szerkesztve] -
bebean
aktív tag
kezdőnek azert nem kell annyira eröltetni az F durt, meg a H-t
az azert fajhat...
szerintem skalazas ejjel nappal. termeszetesen a c-dur skalaval kezdve & ha jol megy oda vissza stb. akkor mar egy csomo hangot megtalal az ember, kesőbb jol jön.aztan jöhet a c-dur skala parja az a-moll skala usw.
-
Tütüm
aktív tag
Pickupból EMG81-est szokták ajálngatni okosok(vagy nem azok
) hogy állítólag olcsóbb és jó,azzal megdörren majd rendesen. Amúgy vannak még Di Marzio-k amit ajánlanak csak azthiszem az drágább,szerintem inkább pénztárcádtól függ meg ízlés kérdése. Bár nekem inkább pénztárca
-
Tütüm
aktív tag
Arról a könyvről csak hallottam amiből most tanulsz nem ismerem,de ahogy írtad képeken mutatják az akkordokat. Na a lényeg,tanuld meg először az alap akkordokat(C,D,É,F,G,A,H és ezek moljai),azzal gyakorolgasd a váltást,inkább lasabban de pontosan és aztán jöhet a többi meg a variálás meg hangzatok meg midnen
Holnaptól már szerintem nemis látunkmiután megjön a gitárod
-
Bencom
senior tag
jaja!
nekem meg olyan vizsgáim voltak, hogy egy régi moziépületbe (elsőként épült az alföldön!) tartották, ahol 500 ember előtt kellett játszani olyan vizsgadarabot, amit előtte egy fél héttel adtak fel
én meg alapból lámpalázas vagyok
WEBER: én rájöttem, hogy néha minél hosszabb egy akkord neve, annál kevesebb hangot kell lefogni: Am7: egyetlen hang
MOD: Weber egy b-vel írja a nevét
[Szerkesztve] -
mr.geeZ
aktív tag
Én kérek elnézést, csak nekem meg feláll a hátamon a szőr egykét dologtól.
Én se gyakoroltam túl sokat, aztán a 3. évi vizsgadarabom előtt eltörtem a kisujjam, így volt mire fogni a bénázástFél éve van basszgitárom, de 8éve fejeztem be a zongorát, így csak lassan jönnek vissza a dolgok, ezért is szeretnék tanárhoz menni.
A Buena Vista Social nagyon jó! Én bluest szeretnék meg jazzt minél többet tanulni, de a popszámoktól / rock / grunge, se rettenek vissza -
Bencom
senior tag
én is giátrozni akartam tanulni, de csak zongor indult a kevés jelentkező miatt, ezért kb 4 évig tanultam zongorát, bár az órák felét ellőgtam, és van itthon zongoránk is de nem nagyon gyakoroltam (fleg azt nem,amit feladtak
) aztán fokozatosan áttértem a gitárra, és most már rengeteget játszom a gitáron, és semmit a zongorán.
az a tudat, hogy KÖTELEZŐ a gyakorlás, rendesen megutáltatta velem
de azért a Buena Vista Social Club-tól megtanultam azt a fergeteges zongorabetétet!meg Bluest szoktam zongorázni, bal kézzel az ingabasszust, jobbal meg összepötyögök valamit
Ja, bocs, ha sértő, de nem szeretem, ha kioktatnak -
-
HavocS
senior tag
major [médzsör]: dúr
minor [májnör]: moll
angolul
[Szerkesztve] -
Skót
aktív tag
nem azt mondtam hogy te ajánlj pickup-ot
az a többieknek is szólt
WEBER:
áú Te aztán vágod
addig hogy hármashangzat meg szűkített-bővítet még-még valamennyire sejtem a témát de azután a major meg mittom én mik...
huhh van még mit tanulni
to all (ahogy Bencom szokta): Ha valaki hozzáértő idetéved újra , mert voltak már itt öregmotorosok, az mondhatna nekem mint kezdőnek valami jó de még megfizethető pickup-ot
-
Dominator
aktív tag
Ennek a könyvnek az új kiadása van nekem, pár hónapja vettem, egyenesen a két szerzőtől, dedikálva
A honlapjukon (www.musztydobay.hu)ott van minden info a rendelésről, vagy személyes átvételről, amúgy 3000 Ft a könyv, és lehet venni hozzá CD-t is
És 18 és fél éves múltam 3 napja
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !