Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panzermeyer
tag
válasz Printszkrín #1786 üzenetére
egy ilyen 50-60W-os trafot nem épp 200 forintba kerül tekercselgetni...
inkább megveszem így itthon, kapok garit meg még akciós áron jönWhen you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
ReJim
őstag
tudtok valami tanácsot adni, hogy hogyan lehetne kihangosítani 3-4 klasszikus gitárt, egy nagyobb teremben?
eddig úgy áll a dolog, hogy vesznek 2 térmikrofont, de azokat valamihez kötni is kell.
nincs valami ötletetek, hogy mégis mit kellene még? valami aktív hangfalat, hangfalakat? vagy netán keverő+végfok+2pár hangfalat kellene venni?
mert nagyon elveszik a gitár és az ének hangja...</end.?>
-
Josh
tag
Tudna valaki segíteni? Arról lenne szó, hogy én klasszikus gitáron tanulok, és abban kérném a segítségeteket, hogy tudna valaki olyan linket adni, ahonnan tudnék letölteni kottákat. Ilyen romantikus számokra gondoltam, csajozás ügyében kellene.
Nem baj, hogyha van hozzá szöveg, és mondjuk valahonnan a zenét is le lehetne tölteni, hogy tudjam, hogy vajon hogyan kellene előadni a dolgot, de a szöveg, és a zene hozzá annyira nem lenne fontos.
Minden segítséget, ötletet szívesen fogadok.Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
delta9
senior tag
válasz fokukac #1794 üzenetére
két nagy slideos kedvenc: snakepit-beggars and hangers-on (tudom, hogy ezt ismered) és zakk wylde - troubled wine (illetve ez pride and glory, de mindegy). slide gyűrűben nekem az volt a legnehezebb megtanulni, hogy ne legyen fals, amit játszom, mert az majdnem olyan, mintha fretlessen játszanál és eléggé pontosan oda kell húzni a gyűrűt. ott nincs olyan, hogy jóvan az egy mm-rel arébb is de az öreg azért jól küldi
-
Kephamos
addikt
Ez a pálca nevű dolog hogy működik? Lazítok rajta, állítok a nyakon, maj újra megyszorítom, vagy lazítok és ezzel egyidőben állítódik is?
----------------------
Hogy kell beállítani egy elektromos gitárt? Mármint a húrok milyen távol legyenek a nyaktól? -
ReJim
őstag
fel tudtok világosítani, hogy milyen húrt vegyek?
mi tartozik a ''szar'' illetve a közép kategóriába? (ernie ball, stagg, ''magyar gyártmányú nemannyira jó'', stb.)</end.?>
-
Kephamos
addikt
válasz Panzermeyer #1784 üzenetére
Most jut eszembe! Nyíregyen is van egy fickó, aki gitárokat épít, meg erősítőket, állítólag profi szinten nyomatja a dolgokat, lehet, hogy őt meg kéne kérdezned, hogy mit mond, meg tudja-e csinálni.
-
Printszkrín
senior tag
válasz Kephamos #1785 üzenetére
Tápot át szokták tekercselni.
Van is egy szaki, aki foglalkozik ilyesmivel, de csak jövő hétre tudom megszerezni
az elérhetőségét.
Egyébként kicsit lutri a dolog, állítólag nem biztos, hogy ugyan úgy fog szólni a cucc.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Kephamos
addikt
válasz Panzermeyer #1784 üzenetére
A tápot nem leht bene kicserélni???
-
Panzermeyer
tag
válasz Panzermeyer #1783 üzenetére
no minden faszás, szállítás 41$ lett volna de mivel usában 120V-s hálózat van és nincs rajta kapcsoló mint a sz.gépeken, emiatt nem tudom megvenni
ennyiiiiiiiiiiiiiiWhen you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
Panzermeyer
tag
válasz Kephamos #1782 üzenetére
megnyertem 168 dollárért de az a buzifejü nem küldi ide... fene a jó dolgát... ő csak usába küldi
most liciteltem egy másikra, 170-nel megnyertem, egyelőre tárgyalok szállításról meg fizetésről, ha 50-nél többe fog kerülni akkor megveszem itthon mert ha beadom a pathfindert, 50 ráfizetéssel megkapom...When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
Kephamos
addikt
válasz Panzermeyer #1781 üzenetére
5östől felfelé viszont meglepően szép hanja van, nemhiába, hiszen Celestion hangsuzóró van benne.
----------------------------------
Megnyerted az árverést? -
Lurtzz
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van e köztetek vkinek tapasztalata a Line6 Spider II 112es combójával?
Mennyire hangos, variálható, szépen szól e?...
Előre is kössz a válaszokat!Blaze
-
Kephamos
addikt
Ma voltunk próbálni és nagyon felidegesített a Marboro. Haver 100as Hiwatt combón nyomta és azt mondta, hogy halkan küldjük, mert fáj a füle és úgyse volt dob, felesleges a nagy hangerő. Annak a marbi combónak 5-ösig borzalmas hangja van, minden hang egyforma, brúg, mint valami motor.
-
ReJim
őstag
válasz Kephamos #1774 üzenetére
nagyon szépen szól. van rajta három bemenet egy bright, egy flat, és egy deep. az első a közepet, a második a magassakat, a végső pedig a mélyeket emeli ki.
melleselg járatos a hangfal doboza, így a basszusokat is szebben emeli ki.
nem tudom hány wattos (a hátuljánál 115watt van írva, de ez a trafó adata, nem az erősítőjééé.), minden esetre az 15''-os hangszóró a napokban zavarni fogja a szomszédokat
kár hogy a bemenetek között nem lehet váltani. a torzító nem is nagy hiáyn belőle...
(azt hiszem full tranyós, bár lehetséges, hogy az előfok csöves, mert mintha kicsit kompresszálnan, no meg a kialakítása is olyan, mintha az lenne...)</end.?>
-
Kobe
veterán
-
ReJim
őstag
válasz Kephamos #1772 üzenetére
szhelyi vagyok, a tulaj is szhelyi, de valami zalaegerszegi boltban van. szóval eddig még nem adódott alkalmam meghalgatni
de megpróbálom behozattatni vele...
egyébként ebbe olyna nagy hangszóró van, nem bass gitárhoz való véletlen? viszi ez a 15''-os hangszóró a magasakat?</end.?>
-
ReJim
őstag
válasz Kephamos #1768 üzenetére
ohh, köszi...
amit én ''kinéztem'' az egy 110wattos, szintén nem mai darab. egy 30centis hangszóró van benne. külsőleg (a kép alapján) nincsen lestrapálva. van rajta 3 bemenet, de nincs rajta effekt, torzító...
40ért árulja, anyagi okok miatt...
a neten viszont nem találtam róla semmit...</end.?>
-
-
ReJim
őstag
hallottatok már marlboro gitár erősítőkről?
</end.?>
-
ReJim
őstag
mikor először meghalgattam, akkor nem teccet, de most másodszorra hallgatva nagyon teccik, grat. (csak nekem lassú, igaz, hogy nem éppen az én műfajom...)
majd szólj ha vasmegyében, vagy környékén fogtok jáccadozni..
egyébként jól hallom, hogy van benne valami vonós hangszer is? az cselló, brácsa?</end.?>
-
ReJim
őstag
válasz Panzermeyer #1759 üzenetére
linket csak akkor kapsz, ha fizecc
cd-t sem kapsz, míg nem virítod a lóvét
töttöm, de nem lesz helyem kicsomagolni...
egyébként milyen zenét is játszotok? vagy valahol lehet olvasni valami ''bio''-t?
[Szerkesztve]</end.?>
-
delta9
senior tag
válasz Panzermeyer #1759 üzenetére
az kimaradt. javítottam
-
delta9
senior tag
nos kollégák, ha valakit érdekel, az alábbi linken letölthető a demo, amit most fejeztünk be. 4 dalt tartalmaz, rar-ban 35mega. bár minden szentnek maga felé hajlik a keze, én azt mondom, hogy egészen korrektül sikerült. de akit érdekel, az formáljon róla véleményt.
[link]
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
válasz Panzermeyer #1756 üzenetére
nem tom van e ott vox de én csak azt mondtam hogy a marshallt fix hogy megkapod olcsóbban....hátessék
-
Kobe
veterán
válasz Panzermeyer #1753 üzenetére
[link]
nem vót nehéz megtalálni -
Kobe
veterán
válasz Panzermeyer #1748 üzenetére
a hangmester drága, ezt még a vak is tudja, pedig ő még csak az áraikat sem látja
26 ér kapsz már 15 ös marshallt újonnan
amiket én nézegettem az a marshall, roland, vox 15 ös verziói de minimum 10 esei voltak
meglepő volt h a legtöbb ajánlás a roland microcube 2 w os csodára jött mert h milyen jo és méretéhez képest milyen ngyot szól és egy cube 15 w os hoz képest mennyi szimuláció van benne, tényleg változatos a kicsike
tetszik a vox pathfinder 10 w os darabja is, csak az nem igazán használható torzításra, a clean channel je nagyon szép szokott lenni, de a torzítás már nem üt akkorát, mondjuk ez már küllemből is levágható
szal valszeg roland microcube, roland cube 15 vagy marshall lesz belőle, még nem tom
előbb menjen el az akkusztikom
leginkább talán a vox pathfinder 15ös vagy 10 es verziója érdekelne, talán a 10 es is elég lenne de nem tudom mennyire életképes a torzítása, leginkább acdc szerű klasszikus rockra kellene, meg néha metallica szintű tekerésre
[Szerkesztve] -
Panzermeyer
tag
''Libria'' úr után megnéztem ezt a marshall mg családot, a 30-as dfx verzió is jónak tünik nekem, az 62 ezer újban, 30W és van rajta cd bemenet, tehát ha nincs kedved gitározni, a zenét egy mp3 lejátszóról vagy sz.gépről is tudod üvöltetni róla, én pl használnám gyakran
van benne effektproci is meg OD csatorna
mindenképpen nézz szét mielőtt beleugrasz valamibe
peavey laney line6 kustom satöbbi nem az én márkáimWhen you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
ReJim
őstag
szóval akkor ezzel senkinek semmi tapasztalata.
akkor mifélét vegyek, ha nekem kell ilyen kis koncertekhez is? pl kocsmába legyen elég kihangosítás nélkül. (ha meg netán nagyobb szinpadra tévednék, akkor meg kihangosítva ne legyen nagyon csúnya hangja)
nem kell a full cső, annyira nem jáccok jól
panzi ajánlotta a vox cambridge 30-at (használtan ~60), de érdekelne akár peavay, akár marshall típus, ebben az árkategóriában. (60-70, de lehet olcsóbb is )
ötlet?</end.?>
-
Kobe
veterán
válasz Kephamos #1745 üzenetére
sztem a lebaszás és amit én írtam az igen messze van egymástól, szal sztem benéztél valamit....
olyan cuccot, amit alapból lehúznak, és igen keményen, és sokan, oylanért nem fogom törni magam hogy mindenáron felkutassam helyi szinten, ellenben más cuccot amiről jókat írnak könnyebben ki tudok próbálni mert itt van nem messze a hangszerbótba szal logikus hogy melyik témára állok rá
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
válasz Panzermeyer #1743 üzenetére
marshall MG15 CDR
persze szép eg jó a pathfinder de nincs rá keret, 30 at nem tok rászánni, így is csak ugy tudom megvenni ha valaki elviszi végre ezt a nyamvadt akkusztikust
[Szerkesztve] -
Nyűnyüke
csendes tag
Oh istenem,6.-án megkaptam életem első klasszikus gitárját egy musicman-t! Olyan boldog vok, igaz nem érzem a bal újbegyeimet, de sebaj!
Életünk hosszát nem a lélezetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok amikor eláll a lélegzetünk.
-
Kobe
veterán
válasz Panzermeyer #1739 üzenetére
26 a Marshall amit kinéztem ujonnan, 20 ért megkapom használtan sztem utánajárással
20 nál többet meg nem áldozok rá, max 1-2 ezressel, mert valamiből nyaralnom söröznöm élnem is kell főleg így nyáron, vagyis mert nem tudok rá áldozni
és venni is csak akkor tudok ilyen 22 K körül ha eladtam az akksuztikusomat, 20 k
van rá esély monnyuk hogy valaki beboltolja egy az egyben akkusztikot valami kis kombóra de vajmi kevés
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
van valakinek tapasztalata a hughes&ketner kombókkal?
egy ilyenre gondoltam: [link]
bár valaki azt mondta, hogy a h&k nem csinál valami jó erölködőket... igaz ez?</end.?>
-
Kobe
veterán
válasz Kephamos #1737 üzenetére
mindnek egész jó hangja van csak inkább hiszek egy oldalon mért statisztikának ahol több mint 100 ember nyilatkozta róla hogy szar, mint egy embernek aki azt mondja, jó, már bocs...ha egy két negativ vélemény becsúszna azt mondom ok, divatfikázó, de hogy általánossgban még egy gyenge közepest sem üt meg a felhasználók szerint, csak egy elégségest, az nekem nem elég....a marshall mg15 ujonnan 26, vagy olcsóbb, max 1-2 ropival drágább mint a fender és mégis kurvajókat irnak róla
-
Kobe
veterán
beboltolnám az akkusztikusomat Marshall MG 15 re vagy valami ilyesmire
-
Kobe
veterán
tud valaki mondani valami jó kis erősítőt , 15 W körülit, itthoni gyakorlásra ? olyan 20-25 körül, használtan vagy ujonnan
én a Fender Frontman 15G t találtam, vagy valami Vox - kis Marshall érdekelne, esetleg Laneyt tudtok ajánklani, minek nézzek utána
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
válasz fokukac #1729 üzenetére
Igazából el kellene adnom, mivel 5 éve vettem használtan (90 e Ft-ért, tökéletes eredeti állapotban, eredeti pick-up és húrok azóta is), de azóta is a ''csomagolásában'' van benne, hozzá sem nyúltam. De mivel öreg koromra tervezem, hogy majd kicsit nyűvöm, még asszem megtartom. Majd ha a gitár 80 éves lessz és még mindig tökéletes állapotban, majd eladom jó pénzért
[Szerkesztve]̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Kobe
veterán
olyanok min a gitárjaik...szarok
akkusztikus = dobgitár fémrúdmerevítéssel a nyakban és fémhúrokkal
klasszikus = dobgitr merevítés nélkül nylon húrral
a kettő közötti húrcseere körülményes, a fémhúros nem fog úgy szólni mint kéne nylonnal, a fémhúr meg kikészíti a merevítés nélküli gitár nyakát
eladó SX akkusztikus gitár 20 ezeré, vagy ha az nem kő, vedd meg a musztidobay gitáriskolámat, 3 ezeré + pk ért utánvéttel, full nem használtam sem a gitárt annyit, a könyvet meg kb 2x nyitottam ki, ha érdekel a gitár, privi, egyelőre a környéken szeretném eladni, nekem se, vevőnek se kell anynit szaladgálni érte, de végső esetben megoldjuk -
alitak
senior tag
Harley Benton erősítőkről/kombókról vélemény, vagy esetleg tapasztalat vkinek?
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
alitak
senior tag
válasz rebel56 #1725 üzenetére
Gitárról sajnos nem tok véleményt alkotni.
Egyébként akusztikuson lehet fém és nejlon húr is. Attól függ, mit akarsz rajta játszani. Klasszikus darabokhoz inkább a nejlon húrok jók, míg akkordokhoz, tábortüzes összejövetelhez jobbak a fémhúrok. szvszNec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
rebel56
tag
Sziasztok!
Most már biztosnak tűnik, hogy jövő héten veszek magamnak egy új gitárt. [link]
Ez egy jóféle darab lehet? Amúgy az akusztikus gitárra fel lehet nejlon húrokat is rakni? -
Kephamos
addikt
Panzer! Az előfok+BR működik fülhallgatóval? Mármit úgy értem, hogy bedugom a varázydobozt bele a gitárt és a fülest.
-
delta9
senior tag
Eladó Boss DS- 1 distortion (régi, viszont japán) - 10e; Carl Martin Hot Drive n Boost MK2 overdrive + booster (új állapot) - 20e; MXR EVH 90 phaser (szinte vadonat új) - 20e; Boss FV- 50L sztereó hangerőpedál - 10e; Roland EV- 5 expression pedál (Boss multieffekthez is) - 10e;
Hely: Budapest Feladás: 2006-06-28
Feladó: farkasjt@freemail.hu Lejárat: 2006-07-22
www.apronet.hu -
KisApám
addikt
Van egy Gibson mintájú Epiphone Les Paul LP100-as [link] gitárom. Kb. 5 éve vettem használtan, gyönyörű állapotban, azóta sem értem hozzá, sajnos. Az internetről letöltöttem sok videót is hozzá, de baromira lusta vagyok... majd valamikor, hátha én is ''gitáros'' leszek
[Szerkesztve]̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Bero
aktív tag
Amit én eddig tapasztaltam, az az, hogy nagyon jó (drága) hangkaridnak kell lennie ahhoz hogy zajmentes lesgyen. Bár így is csak nagyjából zajmentes, ugyanis egy pedál, vagy multi még így is csendesebb. Nem éri meg befekteni emiatt hangariba, ugyanis a hangzás nem túl jó, sőtt...
-
Kephamos
addikt
A Wasburn Bad Dog pedálokkal hogy vagytok? Én multkor próbáltam egy distorion és szvsz igen fasza hangja volt és az egész szerintem nagyon egyben van. A Kapcsoló része, amire rálépsz pölö nagyon jó, mert jó kis gumibogyók vannak rajta, melyek maszírozzák a lába, ha mezitláb lépked a páciens rajta. [link]
-
delta9
senior tag
no megvan az új cucc. sikerült egy 50w-os fullcsöves jcm800-as fejet vennem. igazi vintage darab, 1986-os gyártmány és hálistennek nagyon patent állapotban van. a hangjára semmi panasz nem lehet, iszonyatosan jó a torzított csatornája, hihetetlen jó attack és sustain hangokat lehet kihozni belőle mindenféle extra pedál nélkül (én amúgy is a nyers sound híve vagyok, egy cry baby-t és egy boss digital delay-t használok összesen). egyelőre egy 120w-os laney ládával használom, de a következő beszerzés egy 280w-os 1960 láda lesz. ez a fej viszont annyira jó, hogy minden gitárosnak alanyi jogon adnám
-
Kobe
veterán
-
rOwLeY
őstag
válasz Panzermeyer #1706 üzenetére
azt nem is modntam h ott van a listán!elég ha körülnézel itt PH!-n!
-
Kobe
veterán
na gyerekek
szerváltam egy jobb hangkarit, SB LIve 5.1 et
a szitu - FX BOX kevesebbet késik ugyan, de sistereg
Guitar Rig 2 SEMMIT nem késik
viszont a riggel az a baj hogy nagyon alapzajos valaki tudja ezellen mit lehet tenni ? -
rOwLeY
őstag
válasz Panzermeyer #1703 üzenetére
ja jó de ez 7.1!
5.1-et már 3-4Kért hozzádvágnak! -
Kobe
veterán
válasz Panzermeyer #1703 üzenetére
jó,de SB Live ból még árulnak 5.1 et is, nem 7.1 et
de az ára alapján látszik nem a legóccsóbb bolt, 2 ropival occsóbb itten az audigy 4, ami egy 13 ezres cuccnál 15 % kb
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
válasz Panzermeyer #1701 üzenetére
elég furi lenne 7 K ért, multkor asszem 3500 ért vagy 4500 ért volt itt a helyi boltban...csak azért mert pl egy audigy 4 klasszisokkal jobb, bebaszna ha csak 2x anyniba kóstálna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- World of Tanks - MMO
- Windows 10
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EA Sports WRC '23
- Bestbuy játékok
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik