Hirdetés
- Mi történik egy netes csalás után?
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÉN007
csendes tag
Sziasztok!
Végignéztem nem egy fórumot, gitáros oldalt, de a helyzet az, megmondom őszintén, hogy a totál kezdőkkel egy sem foglalkozik. Nálam pár éve kezdődött az őrület, már a tökéletes megoldás is megvan-felújíttatom apum régi gitárát- csak nincs időm zenesuliba járni. Rengeteget kell tanulnom, és amúgy sem szeretnék komolyabban goglalkozni vele, csak az alapok, meg ilyesmik érdekelnek, hogy mégis tudjak kottát olvasni, hogy egy két számot el tujunk játszani egy-egy tábortűznél a haverokkal. De nem tom honnan tanulhatnám el a kezdethez szükséges dolgokat. Apum már nem igen emlékszik rá, az osztálytársam, aki próbálkozott velem , nem bizti hogy a legjobb tanár, és nem is szeretném őt nyúzni. Jó lenne egy oldal, ahonnan kiindulhatok, ha valaki tud, HELP!!!
Különben, tök jó az oldal, szimpi fejek vagytok!!!
Sok sikert a zenekaroknak, és előre is köszi -
ÉN007
csendes tag
Nagyon köszi, most ezzel lelket öntöttél belém!!! Ígérem itt és most, hogy mindent meg fogok tenni, az okulásom érdekében.
Igyekszem még a nyáron beszerezni minden ehhez szükséges dolgot, és a gitárt is elviszem megcsináltatni jövő héten. Nem akarom elkapkodni, de már minden porcikám várja!!!
No gyerekek jók legyetek!!!
Ja igen: honnan tudok keríteni táblázatot???
Mégegyszer köszi
Zsófi -
ÉN007
csendes tag
Köszi mindent, megnyugtat hogy nem én vok az egyetlen, aki nem jártas a kották birodalmában
Majd nézelődöm a könyvtárban meg könyvesboltban az alapok elsajátítása végett. A többi meg már menni fog.
Különben egy egyszerű klasszius ( régi Csehszlovák ) gitár, de a célnak tök megfelel. Amúgy sincs még saját keresetem, így nem lenne egyszerű összeszedni a pénzt egy újra... Majd idővel.
köszi
no majd jövök még, és bombázom a népet a kérdéseimmel... -
ÉN007
csendes tag
HOLNAP MEGCSINÁLTATOM A GIRÁRRRRT!!!!
Olyan Happpyyyy vagyok!!! -
ÉN007
csendes tag
-
ÉN007
csendes tag
HOL TUDOK KÉPET FELRAKNI???????????
SOS -
ÉN007
csendes tag
[url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/050620/a_git_r__s__n.jpg][/url]
KÖSZI!!!!
nos így néz ki, abban az állapotban, mikor még nincs megcsináltatva... -
ÉN007
csendes tag
válasz PumukliM #506 üzenetére
Hali
nem nincs barátom, de a kép még a télen készült, azóta változtam. Remélem nem rossz irányba...
A húrokkal még nem egészen vagyok tisztában, abban az egyik haverom fog segíteni.
De, tényleg hiányos, szegény, de már nem sokáig
Bocs, most mennem kell, majd du.jövök. Jók legyetek! -
ÉN007
csendes tag
[url=http://www.kepfeltoltes.hu/view/050621/HPIM3891.JPG][/url]
ezt a képet meg én magam készítettem, a gitáromról.
bocs, kicsúszott a fele...
[Szerkesztve] -
ÉN007
csendes tag
Köszi
És utólag nem tom leszedni a képet, és beszúrni linkként?
Kihoztam a könyvtárból egy gitársulis könyvet, végigbogarásztam, asszem menni fog, benne van minden!!!
A húrokkal kapcsolatban köszi, amúgy tudtam-gondoltam, hogy nem lesz túl szép a kezem egy idő után, nomeg hogy irtóra fog fájni, de megéri!!! -
ÉN007
csendes tag
Köszi, ez igazán megnyugtat. Az elején még nem valószinű hogy órákat nyúznám a húrokat, de biztos fog fájni. Nem is ez a lényeg, hanem hogy--- képzeljétek!!!--- elvittem megcsináltatni a gitárt, és péntekre meglesz, és még egész olcsón megúszom!!! Nem is az utóbbi a fontos, hanem, hogy !!!!!!végre!!!!!! kész lesz!
Hoztam is ki ma a könyvtárból gitársulis könyvet, ami az alapoktól kezdi, minden akkord benne van, leírva, fotóval hogy hogy kell lefogni, pontosan leírva hogy tudom behangolni a gitárt...
Most totál fellelkesültem!!!!
Annyira HAPPYYYYYYYY vagyok!!!
[Szerkesztve] -
ÉN007
csendes tag
válasz SQX_Barto #525 üzenetére
Én egy váci hangszerboltba vittem el.
A könyv címét nem tudom fejből, holnapra megnézem. Jó úgy?
15 éves vagyok, hát ti?
Egészen péntektől gitározok mármint majd onnantól kezdve, hogy kész lesz a gitár
Ja, nem tudtam megcsinálni hogy linkbe tegyem a képet, bocsi, nem sikrült. Segítenétek?
Hát nem vagyok egy számtech zseni -
ÉN007
csendes tag
válasz Chandler #547 üzenetére
Szia!
Olvasd el az előző napok hozzászólásait, épp ilyesmiről beszélgettünk, mikor ide keveredtem ---ebbe a tök jó társaságba
Amúgy épp azt beszéltük, hogy nem a tanár a lényeg, mármint én pl nem tanárral fogok nekikezdeni, de itt nem egy figura felbukkant aki megerősített abban hogy lehet ezt egyedül is.
Sok sikert! -
ÉN007
csendes tag
Ok ok,bocsi, nem akartalak meggyanusítani, vagy ilyesmi... Ha hallanám mikor mondod, bizti nem lenne félreérthető, de így elolvasva, gondoltam inkább nem hagyom magam...
Amúgy nekem baromi sokan mondták már, hogy piszkos a fantáziám meg hogy mindent félre értek, de ez nem igaz, csak szeretm zavarbahozni az embereket, mert olyankor mindenki olyan aranyos
De ezt nem azért írtam hogy zavarba gyere
Mindegy, amúgy már alig várom a pénteket!!!!!!
Ui: köszi a bókot -
ÉN007
csendes tag
Jaj de szerény itt valaki
Jólvan na, nem akarlak szekálni. De tudod, csak jótanácsként a jövőben ne azzal kezd egy lánynál hogy :
''Szia, igazából azt sem tudom mit mondjak, még nem udvaroltam senkinek... stb...'' Nem hiszem, hogy rögvest a nyakadba ugrana, hogy Te milyen kedves aranyos, édes... vagy
De ez csak tipp, bár megmondom őszintén még én sem csajoztam soha
No mindegy, hagyuk!
Különben meg egyetértek az elöttem szólóval, miszerint a piszkos fantázia a normális, csak vannak akik leplezik, hogy a sajátjuk is olyan
Mit is akartam?
Ja igen, a könyv, már nem is tudom ki kérdezte, a címe: Folk gitáriskola, Muszty Bea és Dobay András könyve. Az nincs rajta hogy mikor adták ki, de elég régi, mert 58 Ft volt annó Apum 81-ben vette, bele van írva.
Úgyhogy inkább könyvtárban keresse akinek kell, vagy anikváriumban -
ÉN007
csendes tag
-
ÉN007
csendes tag
Ha beleszólhatok, gyerekek, tényleg ugorjunk át ezen a témán és lapozzunk!!!!
Baromi jól esik meg minden, de nem azért jöttem ide a fórumra, hogy rólam folllyyyon a szó...
Édesek vagyok, de nem kell engem meghódítani vagy ilyesmi. Elvagyok anélkül is köszi!
SZÓVAL, VISSZATÉRVE AZ EREDETI TÉMÁRA:
Holnap lesz kész a gitárom és én már alig várom!!!
Amúgy kérdezhetek valamit: mit jelentenek azok a kis számok egy-egy akkord után? Pl H7 vagy ilyesmi?
Ok,Ok, lehet, hogy kezdő kérdés, de tényleg nem tudom... -
ÉN007
csendes tag
JUJJJJJJ!
Rendesek vagytok, de megmondom őszintén a felét sem értettem annak amit elolvastam
Asszem az lesz a legjobb, ha megtanulom, mit hol kell lefogni, és nem kérdezősködök
SQX_Barto:
Amúgy hasznát vetted a könyvnek? Én nagyon!!! Szerintem tényleg minden benne van
[Szerkesztve] -
ÉN007
csendes tag
KÉSZ A GITÁROM!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én annyira boldog vagyok!!! Bár a húrozásnál akadtak problémák, és az illető aki segített azt mondta, hogy most még percenként elhangolódik, mert nyúlik a húr(ez igaz?) de majd eljön holnap is segít behangolni...
Amúgy a Tcsre visszatérve: egyszerűen imádom őket!!!! Kéne nyitni itt egy fórumot róluk nem?
Na mindegy...
Amúgy arról a programról: hát én felraktam a gépre, azóta csak törlöm a vírusokat fél percenként!!!!
Tiszta ideg vagyok, ha ezt nem tom valahogy eltüntetni megőrülök!!!!!!!!
Már uninstalllláltam, meg letöröltem amit csak tudtam, de nem bírok vele!
Ötlet? -
ÉN007
csendes tag
Ok,ok... sikerült!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!VAN GITÁROMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
ÉN007
csendes tag
Hali mindenki...
Csak szólni akartam, hogy itt vok, nem tűntem el, és nem a gityómat pengetem naphosszat, csak nem igazán volt témába vágó mondandóm. Amúgy meg két napig nem volt gép, mert apum újratelepítette a gépet, mert totál vírusos lett ( szegény BoB )
Képzeljétek, a haverom felrakott nékem húrokat, aztán a tesóm meg észervette hogy az b húr nem pedig h... no, gondoltam ez szép menet lesz, megkérdeztem a srácot aki felhúrozta a gitárt, és felvilágosított, hogy Amerikában nincs is h húr csak b. Úgyhogy most megnyugodtam
Ja, amúgy nevet keresek a gitáromnak! Segítsetek!!! Nem jutott eszembe semmi frappáns név.... Pl a plüsskutyámat Lajosnak hívják, a fát amit az osztályommal ültettünk Benőnek a pókomat---aki nem is az enyém, mármint nem egy madárpók vagy ilyesmi csak összefutottam vele a szobámban és nem volt szivem agyonütni---őt meg Agatha-nak
Nem tom honnan jött, amolyan szokás hogy mindennek nevet adok, de szegény gitáromnak még nincs
Tippeket várok -
ÉN007
csendes tag
Sziasztok!
Nem tüntem ám el, csak táboroztam egyet a Balcsin, és annyira jó volt, hogy meg fogok őrülni ha nem mehetek vissza.... Baromi jó volt a társaság, és a foglalkozások meg minden, és úgy hiányzik, még csak4 órája jöttem meg, de már éveknek tünik...
Nem tom miért írtam ide, csak gondoltam megosztom veletek... főleg mert nem volt témába vágó beszólásom...
[Szerkesztve] -
ÉN007
csendes tag
Van egy olyan érzésem, hogy kifogytunk a témából...
Mit is jelentenek azok a számok egy egy akkord után?
[Szerkesztve] -
ÉN007
csendes tag
De, de olyasmire. Ill. nem, nem olyasmire- arra!
Meg láttam párhelyen másiknál is, meg volt 6,7 és nem értem mi a különbség a számmal ellátott, és a sima akkord között...
Köszi, megyeget a gitározás, márpötyögök pár akkordot, csak hát váltogatni nem egyszerű ;)
Minden kezdet nehéz...
Át tudná nékem küldeni vki akkor az egyszerű dal akkordjait?
Hol találok még tcs-s akkordokat, mert sok számuk olyan, hogy egész jól le lehetne pötyögni, nem?
[Szerkesztve] -
ÉN007
csendes tag
Hát ez szuppi! Még1szer köszi, örök hálám!
delta9:
Lehet, hogy igazad van, sőt biztosan, de egyenlőre elég mindaz ami nagyon muszály... Aztán, ha végképp nem tudom letenni, belevetem magam az elméletbe. Szerencsémre nővérem 10-11 éve jár zenesuliba, úgyhogy konyít hozzá vmennyit
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Dolce Gusto
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- DIGI internet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Motoros topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Nem száguld az EV-ipar, a gyárakat és állásokat féltik a britek
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest