Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy laptopra váltsak az asztali gép helyett, szükségem van a mobilitásra.
Eddig egy 8700K-m és egy 1080ti-om volt, amin játszottam évekig, ez már kompromisszumos volt, ezt cseréltem egy 13900k-ra és egy 3090-re, viszont egy percet se tudtam vele játszani, mert léghűtéssel túlmelegedett, vizesen meg végül nem került összerakásra - pont ez a bajom, hogy helyhez van kötve, és nincs erre időm. A másik, hogy van egy 13"-os laptopom, ami érintős és forgatható kijelzős, ezt szoktam magammal vinni vidékre sorozatot nézni meg netezni, tök jó lenne ha ezt is ki tudnám váltani, de ez nem kitétel.
Ezeket csak ezért írtam le, hogy legyen egy alap.
- Van egy 32"-os 2k-s 165Hz-es monitorom, ez már átköltözött velem, szóval ha valami competitive játékot játszanék, vagy pl videót vágok, vagy egy olyan játékkal játszom ami számomra fontos, akkor azt szeretném, hogy ne legyen (nagyon) kompromisszumos.
- Ami fontos, hogy maximum 15.6"-os gép kellene, mert jönne velem vidékre szülőkhöz, szóval nem csak otthon lenne használva, sokszor motorral megyek, szóval egy átlagos táskába be kéne férnie. Jó lenne szóval ilyen 13-14" környéke.
- Jó lenne a 32gb ram, ami még jobb lenne, ha a gépet 16gb-al tudnám megvenni, és majd felbővíteni, ha szükséges.
- Legalább i7 vagy Ryzen 7. Azt tudom, hogy asztali szegmensben a 13.gen i9 nehezen hűthető, a laptopoknál is ennyire túlmelegszik? Ha nem, akkor persze az i9 még jobb lenne.
-Keret kb 500-1m környékéig. Attól függ, mennyiért adom el a laptopjaim/gépeim. Persze jó lenne minél olcsóbban megúszni, de ha van egy best buy, arra képes vagyok áldozni. De jöhetne egy olcsóbb meg egy drágább deal is
-Mi lenne az a gpu, amivel már fhd 60fps-el tudom futtatni a mai új játékokat (very) high-on? Meg mondjuk 2K-ba is?
-Használt is és új is érdekel, csak ilyen drágább és maxosabb gépeket nem igazán találtam hardveraprón, de találtam már pl 3070-es gépet, csak nem tudom az elég-e.
-Mi van a külső vga-s megoldásokkal? Erre fele érdemes nézelődnöm, hogy pl egy egpu-s de i9-es gépet veszek, és belerakom a jelenlegi kártyám? (Nem lesznek kompatibilitási bajaim, akármi-bármi?)Amiket eddig néztem: Asus Zephyrus G14, Z13, X13, Razer Blade 14 (ezekből van mindenféle konfigurációval elérhető, ugye csak ár kérdése...)
-
senior tag
válasz echterion #96564 üzenetére
Köszi mindenkinek
Azért ahogy olvasom, ez az egpu-s megoldás nem igen terjedt el, elég sok hátulütője van (nem rakható bele bármilyen kártya, nagyon erőset nem is érdemes...), a jelenlegi kártyámat se tudnám erre használni, szóval ezt a vonalat elengedtem.
Egy Zephyrus G14-ről mi a véleményetek?
(AMD Ryzen 7 6800HS és AMD RADEON RX6800S kombóval)
Ha mondjuk kicsit lejjebb adnék, és mondjuk elég lenne az fhd 60fps is?
Alapvetően ezzel a 3 játékkal szeretnék (most) nagyon játszani: Hogwarts Legacy, COD MWII, CS:GO (2).
Az a helyzet, hogy mocsok drágák a laptopok a pc-knek képest és egy 3080-as laptop lenne ami úgy igazán megfelelne, de az meg már többe van mint a volt konfigom, és erőben meg sehol nincs hozzá. Az árát meg idővel szépen elveszti, és ez nem bővíthető/erősíthető később. -
senior tag
Sziasztok!
Meg lett végül a G14 Zephyrus, a Ryzen 7 és rx6800s verzió.
Érdemes alá valami laptop hűtőt venni? Most renderelek rajta egy videót, eléggé melegnek érzem, a hőfokokra még nem mertem ránézni
Van valami ajánlott hűtő? -
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyivel érdemes bővítenem a ram-ot?
Jelenleg 16gb van benne, 8gb az alaplapon és egy 8gb-os samsung modul.
Vagy veszek bele egy 16-os modult, akkor lesz benne 24gb, vagy egy 32gb-os modult, és akkor lesz benne 40gb (ennyit még kezel maximum).
Árban 21k a 16gb-os, a 32-es meg 36k.
Melyiket vennétek?
(A 16gb kevés, vágás közben sokszor kapok "memóriahibát") -
senior tag
válasz Csupati #96891 üzenetére
Zephyrus G14 2022, ddr5 cl40-es és 4800mhz-es modult kell vennem ez már megvan. Hivatalosan 24 (vagy 32?!) gb-ot támogat, de tele a net, hogy kezel 40gb-ot is. Közben találtam egy Corsair ramot, ami csak 27k-ra jönne ki, akkor már csak 6k difi lenne a 16gb-os és a 32gb-os között, kérdés persze hogy működik-e tényleg.
-
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
válasz Zsírkrétamen #96897 üzenetére
Siker, látja a 40gb ramot. Ha valaki gondolkodik ilyen bővítésen ezt a ramot vettem bele.
-
senior tag
válasz echterion #97455 üzenetére
Nekem pont ugyan ilyen gépem van
Nekem a 16gb nagyon hamar kevés lett, ezért mindenképp bővíteni akartam. Sokat filóztam, hogy a 8-as mellé egy 16-osat rakjak be fizikálisan, vagy 32-est, de végül az utóbbi lett a jutányos ár miatt. Elvileg igy kicsit lassabb, de nekem ez másodlagos volt most (meg nem sokkal, a bechmarkok meg nem izgatnak, arra ott a pc).
Vannak fent amúgy egész jó tesztek erről YT-n. -
senior tag
-
senior tag
válasz echterion #97541 üzenetére
Biztos lehet rajta valamit állítani, és még az Armoury Create-t se fedeztem fel igazán (első gamer laptop, cégesből megy csak Lenovo-t meg Dell-t használunk).
Amit próbálgattam hogy kicsit durvábbra rakom a venti profilt, hátha nagyon melegszik és visszafogja magát (ez csak egy gondolat, érzetre elég meleg a gép még padon is, nekem furcsa ez a 80-90 fok így asztali gép után), de csontra ugyan annyi pontot hozott mint az alap “turbo” fokozaton.
A ram nálam tudtam, hogy sokkal lassabb lesz, itt most a méret volt a lényeg, hogy a Vegas minél többet tudjon cachelni oda.Más: Mitől lehet az, hogy a gép elfelejti, hogy a fedél lecsukáskor ne aludjon el? Itthon dokkolón használom a gépet, monitorta van kötve. Tök jól működött az első pár napban, minden be van állítva ahogy kell, Win11. Aztán bent melóban vágtam, a szarul megírt Vegas miatt kifutott a ramból a gép, meg újraindult többször a vga driver. Újraindítottam, megjavult. Hazahoztam, és azóta nem megy ez a funkció, beállítások nem másztak el, minden más jó egyébként. Rakjam újra a drivereket?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz echterion #97544 üzenetére
Nekem volt 90 felett is, mire a performance módról turbóra váltottam. Az már egész szépen kordában tartja.
A hang engem se zavar, kollégák még nem szóltak, én meg fülessel vágok/játszok, így nem is hallom.
Itthon a hűtő pad szerintem hangosabb, mint maga a gép.Megmaradt, most néztem. Valami nagy bug lehet, mert egy monitor van meg a laptop monitorja, és valamiért 3 monitort érzékel a gép, ha a dokkolóba be van dugva egy plusz hdmi kábel (ami amúgy nem vezet sehová, még). Nem hiszem hogy a dokkolóval lenne gond, mert ezen a driver újraindulgatáson kívül nem volt semmi érdemi változás ami a jó és a rossz állapotot elválasztja egymástól. De hogy kizárjam, hétfőn elhozom a céges gépet azzal mit csinál a dokkoló.
-
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni valami maximum 15.6"-os gépet, amin elfut a CSGO 2 fullhd-ba, elég ha csak lowon, de stabil legyen, tehát kb 60fps-t hozzon.
Egy fontos, az ár, minnél olcsóbban szeretném megoldani.
Használt jöhet csak szóba, találtam is HA-n 1050-től 1060-ig gépeket, ez árban 100-150-ig voltak.
Mit tudnátok ajánlani? Elég lehet a 1050 is?
Akksi kb mindegy milyen benne, csak hálózatról lesz használva, és a billentyűzet is lényegtelen, mert monitoron lesz használva külső egér-billel.
Csak a CSGO fog menni rajta, minden másra itt van a G14-em.
Esetleg, a céges gép egy Dell Latitude 5520, az i7-es 11 genes verzió 16 giga rammal. Ha jól látom ez tb4-es. Érdemes lehet inkább egy külső dokkolót venni? (vga-m még van, mert nem adtam el, viszont igy meg csak itthon tudnánk vele játszani, akkor már lehetne asztali gép is...) -
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
válasz gyépés #99028 üzenetére
Én is ezért néztem a 1060-at, 1050-el még épphogy hozza a 60fps-t, 1050ti-ról meg nem találtam még videót.
Egyébként egy 24"-os, 60hz-es kijelző meghajtása a cél úgy, hogy ne laggoljonY520-at néztem én is, bill hibásakat találtam is, azzal nincs is baj, van mindenhol egér-billentyűzetem, még a kijelző hiba se számítana, mert van kijelző is mindenhol. A 8gb ram se téma, mert az is van itthon pluszba, meg ssd-m is, szóval ilyeneket tudok cserélni, csak a lehető legerősebb gép kéne maximum 150-ért. Mondjuk elég régi gépek, gondolom ha találok is, akkor egy pasztázás nem fog ártani neki, viszont olyat még nem csinltam, csak pc-n.
-
senior tag
válasz Zsírkrétamen #99030 üzenetére
Eszembe jutott még egy dolog. Lesz egy laptopunk, ugyan nem játékra, de talán befogható lesz arra is.
Ebbe egy i7-13800hx lesz egy A1000-es kártyával. Ez kb minek felel meg? -
senior tag
-
senior tag
válasz cs.zs. #99192 üzenetére
Azt honnan tudom meg, hogy az én G14-em mini ledes-e?
Azt tudom, hogy ez a 144hz-es kijelzővel szerelt, 6800hs és 6800s-el szerelt változat.
Mondjuk laptophoz képest szerintem parádés kijelzője van, egyelőre még nincs otthon asztalom, amire rá tudnám rakni a monitorom, így én pl csak egeret kötök hozzá, a laptopon játszok meg annak a billentyűzetét használom
Minden nap hozom-viszem magammal, melóba is gyakran előveszem, egyáltalán nem érzem meg súlyát.
Elég nagy gamer-nek érzem magam, még mai napig építek gépeket (meg végül páromnak is egy asztali gépet raktunk össze), de úgy érzem, ezzel a laptoppal megérkeztem.
Egy negatívumot sikerült csak összeszednem (de ez sem a laptop hibája), hogy a céges type c-s töltők csak 65w-ot tudnak, és ugyan tölti a laptopot, de netezéssel is le tudom meríteni nap végére -
senior tag
-
senior tag
Sziasztok!
Egyenlőre csak elméleti kérdéseim lennének (ha sikerül eladni a régi gépem, lehetőségem nyílhat venni egy erősebb laptopot, és ha látom értelmét, akkor beruháznék egy jobbra).
A jelenlegi gépem egy G14(22), 6800HS-el és egy RX6800S-el.
Ha jól nézem, ez játékokban nagyjából egy 3080 szintjét hozza körübelül.
A 3080-nak az újabbakban egy 4070 felel meg körübelül, nyilván a 4070 erősebb (persze W-tól függően), de csak minimális fps-el.
Tehát egy biztos, hogy 4070, vagy annál erősebb gépet keresek.
4070-es gépeket 750k-tól felfele látok.
Első körben a 2023-as G14-et néztem a 4090-el, nagyjából annak az ára az elméleti maximum, amit rá tudnék áldozni. Viszont, ahogy néztem, az a 100W-os verzió (100W+25W), tehát ennél egy 175W-os 4080 is erősebb, így az a gép biztosan nem megérős, bármennyire is imádom a jelenlegi G14-em.
Amit néztem, hogy a legerősebb laptop (szerintem) az XMG Neo 16-os, i9-el, 175W-os 4090-el, meg vízzel. Ez 1.5k, ez a keret legteteje.
Viszont az van, hogy ha van 4080-as, mondjuk szintén 175W-os verzióban, mondjuk 300k-val olcsóbban, és mondjuk csak 5fps-el hozna csak kevesebbet, akkor ár-érték arányban számomra a 4080-as jobban megérné.
Szóval egy olyan gépet keresnék, ami teljesítményben és ár-érték arányban a legjobban megéri.
Két dolog, az egyik, hogy egyáltalán nem sürgős. Úgy gondolom, hogy mivel most jött be a laptopokba a 4000-es széria, így az árát biztosan tartani fogja még 2 év múlva is (egyébként nagyjából akkorra fogynék ki a mostani laptop teljesítményéből), addigra még nem lesz új széria sem, a forint gyengül, igazából szerintem ez olcsóbb az idő elteltével sem lesz. Talán annyi segíthet majd nekem, hogy ha jobban elterjednek az újabb laptopok, több lesz belőlük a használt piacon is, így olcsóbban tudnék venni egy jobbat.
A másik dolog, ami korlátozó tényező, hogy mindenképp 16" az elméleti maximum, sőt, igazából 15.6"-os kellene, vagy még kisebb, de érzem, hogy ez lehetetlen, úgyhogy maradt a max 16".
A másik, ami nem érdekel az a kijelző, felőlem lehet 16"-os méretben is "csak" fullhd, lehet 60hz, elég egy akármilyen rossz ips kijelző. Van egy jó monitorom, ha meg nem otthon akarok játszani, akkor úgy is lesz annyi egyéb zavaró tényezőm, hogy a "nem a legszínhelyesebb kijelző" lesz a legkisebb gondom.
Mit tudnátok ajánlani?
Megérné egyáltalán venni ettől erősebbet? -
senior tag
válasz echterion #99285 üzenetére
Akkor ezt benéztem. Az enyém ~9200-at hozott, fps-ekben hoz annyit mint a 3070.
vakablak93:Ezek alapján már jó lehet a 4070, 140W-ost látok már 750 körül, az már egész jó lehet.
Mondjuk azt nem tudom, 2K-ba mit fog hozni, ha most még elég is, pár év múlva biztos kevés lesz. Mondjuk ahogy nézem, a 4080-ból a maxos 1 misi körül van, a 4090 pedig 1.5.
Ezek alapján a 4080 lehet jobban megéri.
Ja az kimaradt, hogy a monitor, amin játszok egy 2k-s 165hz-es cucc.Csupati:Volt már GeForce Now-om anno, szóval ismerem, de itthon is csak wifim van, melóba meg max 3mb/s a mobilnet.
-
senior tag
válasz FőDudu #99292 üzenetére
Ezt néztem ki amúgy, ez legalább 15.6"-os, árban megegyezik azzal amit linkeltél.
Magát a márkát nem ismerem, a Neo-ról néztem sok tesztet, de hogy a Focus-ban mennyire jó a hűtés, azt nem tudom.Engem amúgy ezek a tesztek nem vonzanak, múltkor se azért csináltam, mert engem érdekel Hozzon sok fps-t.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
Help!
A G14-em néha eldobja a külső billentyűzet-egeremet. Mostanság minden este pörög a CS2, elég idegesítő, hogy néha percekig eldobja az eszközeimet. A setup úgy néz ki, hogy a monitorba van bedugva minden usb-n, onnan pedig 1 usb kábel jön, ami jelenleg a laptop hűtő usb-jébe van bedugva (mert nem maradt több szabad port). Tök random, hogy mikor csinálja, sőt, van olyan, amikor magától mozog a karakter. A billentyűzet tuti jó, más gépen nincs baja. Emlékeim szerint már olyan is volt, amikor még csak a laptopon játszottam, hogy a laptop billenytűzetét is eldobta, amitől meg is ijedtem, se win gombra, se semmire nem reagált még talán a kikapcsoló gombra se (erre már nem emlékszem biztosan), majd másodpercekkel később megjavult. Az egeret meg csak szimplán eldobja, oda nem regisztrál be téves gombokat. Ez mitől lehet? Lehet a játék hibája? Böngészés alatt nem volt még ilyenem, de mondjuk böngészni nem is szoktam órákat, ez mondjuk egy 6 órás game session alatt mondjuk 2x jön elő.
Ezzel lehet összefügg, hogy amikor indítom el a gépet, a laptophűtő be is kapcsol, de a beledugott billentyűzet pl nem, ha kihúzom és visszadugom akkor megjavul. -
senior tag
-
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy type c-s töltőt, ami legalább 130w-os?
A G14-hez kellene (2022), egyáltalán fel tud venni annyit a type c bemeneten is?
Az a bajom, hogy a gyári töltőm be van építve az asztali setupba és nem szivesen bányásznám ki, azért lenne jó a type c, mert azzal mást is tudnék tölteni. A cégnél meg csak 60w-osak a laptop töltőink, játék alatt így lemerül a gép
Árban remélem 50k alatt kapni ilyet, ha több, akkor gyári töltő is érdekelne, ha tud valaki olyat is linkelniMás: Bestware.com-on is van akció, extra-50 kuponkóddal. Amiket néztem, a 4080-as gép 901.000Ft-ra jön ki, a 4090-es pedig 1.1Mre. Ilyen -500 juró kedvezményt ad a gépre Szállítanak közvetlen hozzánk, ingyen ups.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
válasz peet05 #100436 üzenetére
Szia!
Köszi, ez eszembe se jutott, hogy csak egy töltő fejet keressek
Találtam is olyat, ami árban még ettől is olcsóbb, sőt, gyári dell-t is ami 130w-os, viszont most nézem a gyártói oldalt, aszerint 240w-os a tápja Valamit akkor nagyon benézhettem, ha hazamegyek meglesem azt a töltőt mert lehet rosszul emlékeztem. Ha viszont így van, akkor gondolom csak a gyári töltő játszik. -
senior tag
válasz Csupati #100441 üzenetére
Köszi, ezt amúgy ki is írja a laptop (bár eddig azt hittem csak azért, mert hogy sokkal gyengébb töltőt kötöttem rá). Böngészésnél nincs is gond, ott nem merült eddig se, meg igazából kikapcsolt állapotban is töltötte arról.
Akkor viszont keresek egy gyári töltőt
U.i: Akkor szerencse, hogy nem használtam így sokat. Maximum 4x történhetett ilyen, fél óra alatt le is merült, úgy hogy nem nagyon eröltettem.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Zsírkrétamen #100442 üzenetére
Köszi mindenkinek, letettem a type c-s töltőről
Netezni melóban úgy sincs annyi időm, hogy lemerítsem 8 óra alatt, így ahhoz nem is kell a töltő (meg ahhoz már adott a jelenlegi dell töltő ami van melóba), nekem csak játékhoz kellett volna töltő bentre, de akkor meg megveszem a gyárit, nem árt ha van belőle kettő (ha a macska szétrágja az otthonit ).
Dokkoló is kilőve, van az is otthon (egy type c-s lenovo), de az sem tölti elég sebességgel, így inkább csak a hub szerepe miatt van a rendszerben. -
senior tag
válasz nggabi #100599 üzenetére
Szerintem a warzone-nak pont van 120fps módja, fhd-ban. Ha lényeges, akkor megnézem este ps-en is. Az, hogy mennyire tartja nem tudom, régebben nyomtam még konzolról, amikor épp nem volt gépem. Akkor akadni tuti nem akadt (nekem mondju ka részletességgel volt baj, én 60fps módba nyomtam, és nyilván kevésbé volt szép mint gépen ultra grafikán).
-
senior tag
válasz echterion #101581 üzenetére
+1 a G14-re Életem egyik legjobb döntése volt. Ha egy normális teljesítményű 4090-4080-at pakoltak volna bele, biztos erre esne a választásom fejlesztésnél is.
A mérete miatt minden táskába elfér, súlyban nem nehéz, nagy az akksi ideje, ugyan ágyban nem használom, de kocsiban igen. Még a hétvégi szülőkhöz menéshez is viszem, mert ha nem is veszem elő, akkor sem veszem észre a súlyát.
Nekem volt már 13-as M1-es Air-em, Paralell-eztem vele és a Geforce Now-ot is kipróbáltam vele, de nekem akkor sem volt az igazi, fps-nél érezhető volt a késleltetés. Anyaghasználatban szerintem simán van olyan jó az Asus is, hangszórókban persze gyengébb, de nekem billentyűzetben is jobb az Asus. Az Air már nincs meg, így 1:1-ben már nem tudom összehasonlítani.
Hétvégén teszteltem párom 1080ti-os gépét (gpu hibára vagy túlmelegedésre gyanakodtam), meglepően tapasztaltam, hogy Timespy alatt ugyan annyit hoz, mint a laptopom (mondjuk abba már szomorúbb belegondolni, hogy az a konfig ~150 ezerért ugyan annyit hoz, mint az én 450-et érő laptopom)
Prociban már esélyesen erősebb a 6800HS mint a 8500, de a laptopon még nem futtattam Cinebench-et. -
senior tag
-
senior tag
válasz echterion #101972 üzenetére
Én úgy voltam vele, hogy 2 évente az asztali gépet is szétszedem, kitakarítom, újrapasztázom. Illik ennél is megcsinálni szerintem. Ez benne volt a pakliban (legalábbis én lélekben készültem rá), de végülis a foglalkozás elérte a célját, most 2 évig megint nem kell hozzányúlni, max a ventiket kell kifújni.
-
senior tag
-
senior tag
válasz KillHates #101987 üzenetére
Na most volt időm kicsit átnézni. Megcsináltam a linkelt videóban lévő dolgokat, ott nekem eleve “fokozott” kapcsolón volt, és turbo módban van.
Indítottam egy Aidát, rögtön felugrik szinte 96 fokra amit tart stabilan, ilyenkor viszont az órajel 4000-3700 között ugrál. Majd másfél perc után elindul a venti 5100-5300rpm-en mennek, amikor megindulnak a ventik akkor van egy hőfok esés 80-ra, de aztán gyorsan vissza is ugrik 96-ra. Az órajel viszont a másfél perc letelte után stabilan 4000-4200 között mozog. (Sry most csak ilyen képem van)
-
senior tag
-
senior tag
Igaz, nem teljesen gamer noti, csak mint érdekesség hozom.
Vett a cég egy Thinkpad P16 Gen 2-őt. Direkt nem az i9-et választottam, a fullosat, mert az még a gamer notikba is throttlingol, amolyan "hiába van benne a legerősebb ha úgy se lehet kihasználni" alapon, így lett az i7. Mivel gamer noti nem lehet, ezért egy A1000-es Quadro került bele (még nézegettem is, hogy olyan 3050 szint, akkor ezen fut a csé ).
Szeretem a Lenovo Thinkpad szériáját, igényes ház stb...Mikor kivettem a dobozból szembesültem vele hogy ez k@rva nehéz és vaskos is (kinézet alapján a gamer notik többsége elbújhat), akkor már elkezdtem aggódni, hogy miért nem az i9 lett, mert elbírta volna azt is. Aha, én kis naív.
Elindítottam az Aidát, szerintem 5 percet nem futott, throttlingolt mint állat, aztán inkább ki is fagyott. Persze minden driver fent volt, a venti szabályzást mondjuk alapon hagytam. (Direkt ez volt a lényeg, mert ha pl. egy vágó megkapná, és elkezdene renderelni rajta, ő se fog venti profilokat állítgatni vagy bármi, nem is ért hozzá meg nem is ez a dolga...)
A Timespy már csak extra, gondolom nem kezeli jól a Quadro kártyát, meg értem én hogy nem erre lett kitalálva, de azért alap játékokat csak elvisz majd (ezt majd még megnézem ha lesz lehetőségem)
-
senior tag
válasz zsolti75 #103257 üzenetére
Tuuudom, nem is arra lett véve (nyilván ), csak volt egy kis időm nyomogatni mielőtt elnyeri tényleges célját. Oké hogy üzleti, de egyben “mérnöki” is, bírnia kell a vágás, Archicad projekteket stb….volt már jó mérnöki gépünk, és volt olyan hangos mint egy gamer lapos. Na mindegy is. Meglepődtem hogy 175W-os tápja van, meg hogy 2x olyan vastag, mint a G14-em….
Nem kéne amúgy, akkor se ha Geforce kártya lenne benne -
senior tag
válasz zsolti75 #103259 üzenetére
Köszi, jó tudni hogy van erre is opció!
Egyenlőre csak egy ilyenünk van, még nincs is meg pontosan hogy mire lesz használva…ha nem kéne tartományba léptetni akkor az uborkaszezonba cséznénk rajta, meg én tudnám vágni rajta a kis videóimat, nem kéne sajátot bevinnem. Aztán majd a főnökség eldönti, hogy milyen szerepet talál neki.
Nem nehéz ezt cipelni? Ez kb akkora mint egy Clevo, cserébe teljesítményben sem olyan jó. Nem fikázom, értem hogy miért vannak ilyen gépek, de mint magánszemély, nekem ingyen se kéne. -
senior tag
Help! Mi a péklapáttól lehet az, hogy ha lecsukom a laptopot, akkor 5 perc után (kb) fogja magát, és kikapcsol úgy, hogy monitorra van kötve és játszom közbe? Vagy hibernálódik, vagy nem tudom, mert a bekapcs gombra reagál csak, látom a boot logót, de a játékból nem lép ki pl. Biztos hogy valami bug, mert megvétel óta beállítottam, hogy ha lecsukom akkor ne audjon el, és szart rá kb 1 hónappal ezelőttig, azóta megjavult és most jó. Ezt viszont nem találom hol lehet kikapcsolni
-
senior tag
válasz MaxxDamage #103521 üzenetére
Ezen túl vagyok, minden "soha"-n van, performance mód aktív. Nincs semmilyen energiabeállítás bekapcsolva. Valami más oka lesz, csak nem tudom mi, azért írtam ide, hátha más Asus tulaj is szív ezzel.
-
senior tag
válasz baro32 #103523 üzenetére
Nem, és nincs képernyőkímélőm se.
MaxxDamage: Voltam már, csak akkor még ez nem jött elő, mert otthon második monitorként használom játék közben, melóban viszont le kéne csuknom.
Azt hittem amúgy hogy lemerült először, de kiszaladtam mostmár venni egy gyári töltőt, így az is kilőve. Túlmelegedésre megint nem tudok gondolni, fps max-oltam a játékot.
Igen, olyan mintha újra be kéne kapcsolnom, valami beállítás konkrétan kikapcsolja a gépet (vagy hibernálja, nem tudom az milyen amúgy, pc-ről jövök), de minden futó appom-taszkom megjegyzi.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz KillHates #103529 üzenetére
Sajnos ez sem oldotta meg
PedroPascal: Amd, de azért az Armory Create-t leszedtem, G-Helper van fent, ugyan úgy leáll.
U.i: Újraindult! Eseménynapló nagyjából üres, Kernel-Power hülyeség van csak benne...Ez végülis most már más mint volt, mert eddig nem indult újra csak leállt.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Zsírkrétamen #103534 üzenetére
Most direkt néztem a hőfokokat is, 82 fok volt a cpu, nem melegszik túl.
Az jutott még eszembe, hogy a 2 laptop egymás tetején van....olyan már volt bent a cégnél, hogy ha a 2 gépet egymás tetejére raktuk, akkor a felső kikapcsolt, vagy be sem lehetett kapcsolni. De hát ez sem lehet, mert ha résnyire nyitva van a kijelző akkor nem csinálja ezt... -
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
válasz echterion #104287 üzenetére
Háát...emlékszem hogy te is kipróbáltad valamilyen játéknál, de az szerintem csak nem terhelte meg eléggé. Most épp GTA-zok (seemta), a céges laptopom tetején van a G14, majd befutott egy kolléga egy laptoppal, lecsuktam, ráraktam ezt a jöttment gépet, csak utólag tűnt fel, hogy most nem csinálta, pedig szendvicsben volt, alulról-felülről kapta a meleget úgy, hogy a játék is ment tovább. Szóval tuti hogy valami terhelés alapján figyeli a dolgot.
-
senior tag
válasz echterion #104397 üzenetére
Én az enyémet kevesebb ciklussal, de gari nélkül 250 körül adtam el (kb egy éve), az német billes volt, így megvolt rajta minden karakter, így nagyjából a rendes magyar billesekkel egy áron ment el. Ha viszont nincs rajta í meg hasonlók, akkor csak nyomott áron fog elmenni, vagy nagyon sokáig fogod hirdetni. Persze mindenki azt mondja magáról, hogy vakon gépel, a gyakorlatban viszont senki nem mer ilyen gépet venni amin nem látja a magyar karaktereket. Mivel kicsi gép és a hordozhatóság a legnagyobb előnye, itt nem játszik az se, hogy "jajj, majd úgy is külső billel használom, így mindegy a kiosztás".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- E-roller topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5 Pro teszt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest