- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- amanoba: Zakuszkarecept Puskás Csabától, a Borkonyha Étterem head séfjétől
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
válasz
Archttila #1099 üzenetére
De igen, webshopból (Merlin). Viszont erről nem igen tehet, örülök, hogy tudott hozni. Jó, nála van a garancia, de ilyenért nem küldöm vissza. Ki tudja mikor lenne megint. Inkább a gyártó gondoskodjon egy hibás (valószínűleg hibás volt a műanyag) alkatrész cseréjéről.
Garanciaszámot megadom, szóval küldje a csereterméket a gyártó.
Viszont leleményességemnek köszönhetően megoldottam.
Egy alátét és egy hosszú 3-as csavar, és megoldva.
Így már rudok szerelni.
Attól még persze küldje csak a gyártó.
-
Sonja
nagyúr
Megjött az ARC XL.
Sajnos nem felhőtlen az örömöm. Kibontás után ez fogadott:
Próbálok írni a gyártónak, hogy küldjön cseredarabot, mert ez nem az én hibám.
Így szerelni se tudok egyelőre.
-
Sonja
nagyúr
Hétfőn hozza a futár az ARC XL házamat, hála Merlinnek!
Egyelőre ideiglenesen a benne lévő 3 ventis ventivezérlőt fogom használni az 5 ventihez. 2 addig áll majd, így is elég lesz az a 3, hogy kiszellőzzön a ház.
A ventivezérlőmet meg le akarom cserélni egy 5.25" helyre tehető verzióra.
Meg persze a videókártyám is megy majd bele, ha végre kapható lesz (Sapphire R9 290 Tri-X OC).
-
Henk
veterán
válasz
Savanya #1086 üzenetére
Köszi. A 32 cm pont elég lenne így 3-4 mm maradna, csak azt nem tudom a venti felfogatása miatt mennyire kerülne le vagy fel a radi és akkor már nem biztos, hogy befér. Nem merem addig lerendelni megvárom a házat és lemérem pontosan. Tudom, hogy van 12-es hely elöl (valószínű az is lesz) csak hülyén néz ki, hogy a 14-es lyukon be lehetne látni alul és felül a 12-es mellett, meg a több mindig jobb elv alapján jobban örülnék ha beférne a nagyobb.
-
Henk
veterán
Van valakinek Arc r2 midi háza? A honlapon az van, hogy előre 240-es radi fér. Viszont 2db 140-es venti hely van, ha ki van véve az összes vinyókeret akkor sem fér el oda egy 280-as radi? Akinek ilyen háza van esetleg lemérhetné mekkora hely van ott.
-
Sonja
nagyúr
válasz
ZetorGumi #1081 üzenetére
Pedig ezt szokták csinálni.
Rengeteg ilyen feltűnik (inkább piros és kék, mint fehér) az overclock.net oldalon lévő fórum, Fractal Design Club topikjában is.
-
Sonja
nagyúr
Nem (csak) az, hogy hiánycikk, de még az árlistában se szerepel sehol!
Az összes többi FD ház van legalább az árlistában, de ez az egy ARC XL nincs. Merlinnél rendeltem volna, de a nagykerben sincs, ahonnan hozták volna. Mikor lesz a nagykerben, az egyelőre bizonytalan.
Hivatalos hely pl. az Ipon (FD honlapján írva van), ezért írtam nekik egy email-t. A válasz az, hogy ami nincs az árlistában, azt nem tudják beszerezni.
Milyen hivatalos forgalmazó az ilyen?! Nem értem.
Finoman fogalmazva tele van a t... púpom ezzel az országgal. Vagy beszerezhetetlen egy termék, vagy heteket is várhatsz rá, mert nincs raktáron.
-
Sonja
nagyúr
Elkeserítő. Sehol nem lehet kapni az ARC XL házat.
Minden környező országban raktáron is van (Még romániában is!), itt meg semmi.
Mikor lesz így nekem ez a jó kis ház, azt nem tudom.
-
Because
őstag
nagyon jó ár/érték aránya van ezeknek a ventiknek minőségben is megfelelő.
átadja az az asztalnak is próbáld ki a földön nyugodtan mindjárt halkabb lesz (alapból nem a füled mellett zúg) el nem tudom képzelni, hogy itt legyen a fejemnél a ház búgás, szélzaj, port így is úgy is eszi nem csak a földön gyűlik az. ráadásul még a helyet is foglalná az asztalon ahova inkább a füzetek, íróeszközök és a tányéron át minden mehet
-
LLKobe
veterán
válasz
Because #1067 üzenetére
És neked beváltak az AC F12 ventik? Nekem volt egy, de eléggé hangos volt, hallhatóan búgott a motorja... Én úgy tapasztaltam hogy eléggé budget ventik, árban és minőségben is persze.
Viszont az tuti hogy nagyobb a légszállításuk mint a gyári FD ventiké."ui.: tessék a gépházat a földön tartani úgy nem fogja rezgetni az asztalt"
Nekem nincs hely a földön, ezért is vettem olyan asztalt amin szépen elfér. A földön aztán szívná be a port rendesen amúgy is.
És nem az asztalt rezegteti be... A gyári keretet amiben van, meg minimálisan az oldallapot is.
De nem gond, fejben már megvan a saját HDD keret, pofonegyszerű, és abba aztán ziher hogy nem lesz hangja -
LLKobe
veterán
válasz
Because #1065 üzenetére
Nekem jobban tetszenek külsőre, és halkak is
Az ár megint szubjektív, szerintem nem volt sok értük 2,5k/db.
De látom te is árulod a gyári FD ventiket
Nekem igazából csak a kinézetükkel van bajom... Én a gyári 3 db-ból kettőt betettem a ház elejébe, egyet meg az aljába, így nem nagyon látszanak
-
-
Sonja
nagyúr
Igen, a befogatóval együtt. Olyan, ami valamelyik kisebb házhoz jár (hirtelen nem találok róla képet). Persze lehet venni külön pl. ilyet (amit venni is fogok), de jó lett volna egy gyári FD féle.
Szerk.: Ne értsetek félre, természetesen nem ingyen akartam, direkt úgy kérdeztem, hogy mennyiért küldenének szállítással együtt.
-
Sonja
nagyúr
Válaszolt 5 nap után a Support.
"Hello XXX,
This is unfortunately not a service that we're able to offer.
Have a nice day!Kind regards
XXX"Nem erre számítottam, de ez van.
-
đe$|re
senior tag
A búgás tényét én is meg tudom erősíteni. (Fractal Arc Midi R2)
-
-
zodo
nagyúr
Különben el tudom képzelni hogy az előlapon lévő 3 állású kapcsoló semmi másról nem szól mint a már ismert kábelezést változtatja és slussz.
Nálam az ARC Midi-ben semmi gondom nem volt a vinyó tartókkal.
Egyszerű mint a faék, becsavaroztam a vinyókat (nem húztam fullra a csavarokat) és helyére pattintottam a keretet, azóta is csendben vannak.
Viszont volt itt valaki akinek hangos volt a cucc mert talán vibráció lépett fel és így hangosnak vélte emiatt de lehet hogy tévedek. -
Sonja
nagyúr
Igen, sajnos erről sehol nem írnak.
Köszi a ventis képet!
Végülis meg tudom oldani, mert veszek egy ilyen előlapi keretet, és meg van oldva.
Kérdésem lenne a házban lévő vinyó tartóról is. Mennyire nyeli el a rezgést?
Tudom, hogy eleve ilyen gumi/műanyag alátéttel érintkezik a tartóval, de ugye maga a tartó fém (a fehér). Erre gondolok:
Kicsit félek tőle.
-
zodo
nagyúr
Nem sok mindent találni az biztos.
" The integrated fan controller is done by adjusting the power voltage going to the fans. It uses a 4-pin Molex connector for power, and standard three pin fan connectors for the fans. Using the top mounted switch the power can be adjusted between 5V to 7V and 12V. "
Ezen a képen DC12V 0.3A / 100RPM van feltüntetve a 140mm Silent R2-n.
-
xtevo
őstag
Pfú, jó kérdés szerintem ez már inkább az Elektronikai topic alá tartozik, hátha ők tudnak erre válaszolni...
-
Sonja
nagyúr
Valaki nem tudja, hogy az ARC XL ház tetején lévő 3 ventis fan controllernek mennyi a csatornánkénti terhelhetősége?
Sajna a saját oldala se írja.
Sőt, még a benne lévő 14cm-es Silent R2 ventik áramerősségét sem!
Jó lenne 5 ventit szabályozni vele Y elosztóval, de így nem merem. Azért kellene ez, mert van most 3,5"-os ventiszabályzóm, de előlapi átalakítót meg nem adnak a házhoz.
Ez utóbbi ügyben írtam már a Fractalnak (viszont inkább kártyaolvasót írtam helyette
), kíváncsi leszek mit írnak (meg egyáltalán válaszolnak-e).
-
maathe
senior tag
Éppen ezt akartam kérdezni
Illetve ezen kívül lenne még egy gondom: Arc Midi R2-esem van, az alaplapra rádugtam a front panelen lévő USB3 csatik kábelét. Rádugtam egy pendriveot, nagy nehezen felismerte, meg is jelent a Sajátgépben, de megnyitni már nem tudtam, csak töltött a címsorban majd meghalt az egész explorer.exe.
Kipróbáltam egy kártyaolvasóval, arra más másolni is tudtam volna, de annyira lassú volt, hogy nem indult el a folyamat. Ezek közül egyik se USB3-mas eszköz, de ennek nem kellene gondnak lennie.Rádugtam a telefonom is, és szépen, rendes sebességgel tudtam rá zenét másolni iTunes-on keresztül.
Az alaplapon lévő csatikkal nincs gond.Alaplapom: GIGABYTE GA-H87-HD3
USB drivert felraktam, az alaplapos topicba nem jutottunk sokra, ezért gondoltam megpróbálom itt is, hátha valakinek volt hasonló problémája.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Szerintetek ha az Arc Midim gyári ventiszabályzójára, ami a gyári spec. szerint 3 ventit tud vezérelni, egy elosztóval berakok egy negyedik ventit, attól lehet baja?
-
Fuel
tag
Sziasztok!
Vettem egy Core 1000-es házat és az a helyzet hogy nem fér bele a microATX-es alaplapom, ami oldalt van HDD tartó azt levettem de a felső a gond amit nem lehet kivenni, most akkor rossz lenne a méret vagy van ennek egy technikája?Köszönöm előre is!
Üdv.
-
xtevo
őstag
válasz
Gordon32 #1031 üzenetére
10k az elég necces, egy komolyabb léghűtőre kevés, de már előrelépés lesz a gyárihoz képest. Minőségben és teljesítményben kb. így jönnek sorrendben.
10k
Cooler Master Hyper 212 EVO
11k
ALPENFÖHN MATTERHORN PURE EDITION
11,5k
ALPENFÖHN BROCKEN
13k
Thermalright HR-02 Macho
14k
Scythe AshuraHa játszik a használt is:
ALPENFÖHN BROCKEN
ALPENFÖHN MATTERHORN -
-
xtevo
őstag
válasz
Gordon32 #1029 üzenetére
Fontos kérdés, hogy mennyit szeretnél költeni rá? Mivel húzni úgy se tudod, ezért nincs túl sok értelme böszme hűtőknek, vagy most nem vagy megelégedve a gyári hűtő értékeivel?
Illetve ilyen memóriáid vannak? Ha igen, úgy gyakorlatilag bármit választhatsz, nem fogja zavarni a hűtőt. -
Gordon32
tag
Sziasztok!
Nem rég buszke tulaja lettem egy FDC 3000-es házikonak
Procihutot szeretnek cserelni ebben kernem segitsegeteket
Alaplapomon szereplo konfigrol van szo csak nem tudom mi ferne el rendesen a hazban gondolok itt a haz ventikre vmint ram-okra.
Valakinek esetleg van hasonló tapsztalata? -
Met
nagyúr
Lehet rájöttem mi zörgött, nem az oldallap hanem a táp alatti porszűrő.
Megint elkezdett zörögni, már minden körbe van szigszalagozva az oldallapon és véletlenül hozzáértem alul a szűrőhöz és elhallgatott, elengedtem megint zörgött, azt is körberagasztottam pár napja, azóta nem zörög. -
xtevo
őstag
Urak!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, be szeretném fehér kábelharisnyázni a Fractal Design Define Mini kábeleit (usb3.0, usb2.0 illetve i/o), de elvesztem akkora a választék... Innen venném (lenne egyéb rendelésem is, és akkor kellemeset a hasznossal esete lenne).Melyik ajánlanátok? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Gtaati
őstag
válasz
MrPetya19 #1020 üzenetére
Helló! Kb 7cm körül van az alaplap nyákjának szélétől a ház tetejének felső lemezéig! Szép robusztus nagy ház az Arc XL, súlya is van rendesen és tényleg hatalmas, egy nagy problémám volt h alig tudtam bele szerkeszteni az Ek 280-as radiátort
felülre kizárt volt főleg ventikkel
aCorsair LP ramokba ütköztem fel illetve az alaplap hátulján levő usb billentyűzet stb kivezetéseknek az alaplapi foglalatában
tehet felűlre csak slim radik ventivel, előre mehet vastag de csak 240-es be
én úgy tudtam a 280-ast berakni h mindent ki kellet vennem elölről és a ház alsó lemezén illetve a 5,25-os helyeknek a legalsó lemeze közé éppen h be tudtam tenni így pont passzent csak szegény radiátor festése sérülhet ahogy betoljuk
de becsavarozni nem kell mert ugye csak a 240-eshez vannak furatok, hát hirtelen ennyi, magával a házzal elégedett vagyok szép igényes jól variálható, robusztus nagy és a sulya is durva főleg összeszerelve
-
-
hoffman_
nagyúr
kis olvasnivaló
-
xtevo
őstag
válasz
ZetorGumi #1015 üzenetére
1. Szerintem elfér, bár ez édeskevés, nézz google-ban képeket, tuti van arc mini belsőről kép.
upd.
Találtam én is.2. Ha az Arc Mini R2-ről beszélünk, akkor annak gyárilag plexis oldallapja van. "...three case fans included and a window side panel."
-
ZetorGumi
addikt
Üdvözletem.
Ha egy Arc Minibe felülre berakok egy dupla 120-as radit, akkor elfér elé egy DVD író, avagy sem?
Másik kérdés? Gyárilag van hozzá plexizett oldal, vagy gyárilag az?
-
Hali
Van itt valakinek Arc XL-je?
-
LLKobe
veterán
Na, ma beköltöztem az új kuckóba. Volt vagy 2,5 óra mire kész lettem. Tapasztalatok: életem egyik legjobb vétele
Halkabb mint az előző ház, ellenben a proci ~5 fokkal, a VGA pedig 15-20 fokkal hűvösebb
Lőttem pár képet, mobilos minőség sorry:
Első próba, hogy minden jól be van-e kötve:
Végül összerakva kész állapotban:
Ellenben a vinyórögzítésen okosítani kell majd valahogy, mert a gyári gumis rögzítés szart se ér, ugyanúgy hallani ahogy rezegnek...
-
LLKobe
veterán
válasz
tDr1v3r #1001 üzenetére
Hát holnap viszem vissza a boltba cserélni
A lepattintható első porszűtő egyik fülével valami nem oké, 3mm-t lötyög
Ehhez pont elég a mögötte lévő venti rezonálása hogy hangot adjon. A másik fül tart ahogy kell, meg se moccan. Lehet hogy apróság, de mégiscsak vadiúj, nem alkuszom meg semmilyen hibával.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- OLED TV topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Androidos fejegységek
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest