Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lotTóni

    tag

    válasz föccer #2241 üzenetére

    Készíts kovászt:
    Langyos tej,cukor,élesztő,kis liszttel a tetején.Meleg helyen szinte percek alatt látni fogod a természet erejét.
    Ügyelj rá,hogy só ne érintkezzen az élesztővel.

    A tészta kidolgozása is nagyon fontos.Ahogy a nagyi mondaná: váljék el az edény falától.

    Ha profi akarsz lenni,adagold a tésztát,kis kelesztést adj még neki.Majd mindkét kezedet olajozd be vékonyan,és a hüvelykujjaidat középen tartva nyújtsd meg a pufikat.

    Le lobogjon az olaj!Ellenőrzésképp szórj egy pici lisztet az olajba.Ha felhabzik,akkor az már a megfelellő hőmérséklet.

    A szalag úgy alakul ki rajta,hogy az olajban még kap egy utolsó löketet a tészta és mintegy mentőcsónakot feldobja.Ugyanez történik fordítás során is.

    Remélem segítettem:)

Új hozzászólás Aktív témák