Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LOTR
addikt
válasz
Moddingfan
üzenetére
Dobozos fehérje sztem nincs
máshogy fogalmazok, mivel tuti, hogy van, a kérdésem az, hogy ki látott már ilyet és melyik üzletben?
-
Manitou
veterán
válasz
Moddingfan
üzenetére
A hatás az lesz hogy újabb három hét lesz mire kimegy a 120

[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
Moddingfan
üzenetére
egy szóval sem mondtam, hogy ellenségem a cukor, egyszerűen nem találkozgatunk mostanában. havi bevásárlás alkalmával köszönök egyet a nagytáblás milka noisette-nek (lány legutóbb meg is tapogatta), de ezzel kifújt.
-
Moddingfan
senior tag
Én nem vagyok annyira a cukor ellensége, mint itt mindenki. Edzés előtt egy zabkaja (amiben azért van cukor) hihetelen erőt tud ám adni és a gyomromat sem nyomja meg.
-
lapa
veterán
válasz
csirkemano
üzenetére
persze, hogy nincs. azt nem tudja a szervezet raktározni meg talán gyorsabban is szívódik fel de ebben nem vagyok hirtelen biztos.
-
lapa
veterán
válasz
Moddingfan
üzenetére
hááát, végülis ha belegondolsz annyira nem természetes, úgyértem mondjuk 20 ezer évvel ezelőtt még nem volt. innentől kezdve nem jelent különösebb problémát számomra az önmegtartóztatás, vagyis legalább indokolható. mondjuk karácsonykor elszaladt velem a ló és megevődött egy fél tepsi túrós rétes. sötét titkai mindenkinek vannak

ja, ez nem jelenti azt, hogy nem vagy kevesebbet eszem, abban semmi változás.
[Szerkesztve] -
Moddingfan
senior tag
Vannak ilyen piszok mázlisták
Én nem tartozom közéjük sajnos
De küzdök ezerrel, hogy laposabb hasam legyen 
lapa: én nem bírnám, legalábbis örökre nem. 2 hónap még OK, addig akár 600 kalóriával is elvagyok naponta (el is voltam, de ez régi történet), de Te meddig akarod csinálni, csak nem örökre?
-
lapa
veterán
én frappáns egyszerűséggel tartózkodom a cukor fogyasztásától immáron két hónapja. azóta mindenki ámul sudár alakom miatt khm. a hiányzó alkatrészeket fruktózzal (gyümölcs) igyekszem pótolni, de erre nincs konkrét terv. eddig semmi káros hatást nem tapasztaltam.
-
attilam
őstag
válasz
csirkemano
üzenetére
Látom a csokiról nem akarsz lemondani.

De amúgy ebben is sok genetika: Van ismerősöm (nő) aki rendkívül szarul evett, de elkezdett hasazni (napi 1 órát), és pár hónapon belül elég durva hasa lett. Lement neki a felesleg róla, és szépen izmosodott is. -
attilam
őstag
válasz
Moddingfan
üzenetére
Nem tudom. Agyzúzó mondta, hogy így érdemes szedni (Ő így szedte), még nem jártam utána, hogy miért. Nem kell a tablettát hatodolni: 6x120 mikrogramm.
-
csirkemano
csendes tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
Köszi, majd megnézem. Jó, ha nem egyedül kell belevágni! Ezért biztatom Páromat is

-
csirkemano
csendes tag
Hát sziasztok, most jövök a Csokoládé topicból
Tegnap szántam rá magam amúgy arra, hogy heti 3-szor tornázzak, és odafigyeljek a kajára... Kezdetnek elég lesz, nem? -
berkine
csendes tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
Béres króm tabletta, 120 mikrogramm/tabletta. Ez a napi mennyiseg 100%-ának felel meg.
Korábban ettem biokrómot is, de az elég drága volt, ugyhogy áttértem erre. -
tütüke
tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
Nagyon nagylelkű vagy
THX -
tütüke
tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
A króm tényleg csillapitja az édesség utáni vágyat. Lehet, hogy többet kellene ennem belőle, de szerintem igy is elég jól hat.
-
tütüke
tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
A ma este folyamán már ne várjatok tőlem több hsz-t, mert a sarokba vonulok, és kukoricára térdelek.

Remélem meg tudsz nekem valaha bocsátani![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
én a krómtablettát édességvágy legyőzésére szedem. Én állok nyerésre, nem a króm...
párom pörköli a diót...nem jó nap ez a mai a fogyás szemszögéből
[Szerkesztve] -
tütüke
tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
jaja, a szülinapi tortámra sem gyertyákat fogok már kapni, hanem számokat. Ki bir annyi gyertyát megvenni?
Megettem két sportszelet- falatkát. Ezt bezzeg nem felejtettem el.
Na mostmár odafigyelek mit mikor eszek, jegyzetelek, és esténként beszámolok. Az jol bevált módszer.
Tildy hol vagy? -
Moddingfan
senior tag
Köszönöm a trükköt, ki fogom próbálni
A poló paut, úgy hogy biztos nem elsz gond
A mai nap miatt ne aggódj, még az elején vagy, majd belejössz és akkor rutinból fog menni ez a gyakori étkezés, meglátod. De ez biza már szenilitás
Biztos állati öreg lehetsz, mint itt mindenki 
-
LOTR
addikt
akkor ha 6 db tojást akarok enni, akkor 2 sárgája maradhat benne, tehát a 6-ból 7 lesz(mivel a sok sárgája kiesik, csökken a menniység), és akkor 5 db sárgáját dobjak ki (huh ekkora pazarlást)
és akkor dobozos fehérjét látott már vki vhol?
lehet, hogy úgy talán kevesebbe kerülne -
LOTR
addikt
válasz
Moddingfan
üzenetére
mi a baja a tojás sárgájának?
nem hiszem, hogy több zsír lenne benne, mint a szemét kajákba, vagy nagyon magas lesz tőle a koleszterin, vagy agyérgörcsöt kapsz, vagy mi?
és mi számít soknak?
tehát ha naponta megeszel 5 sárgáját, vagy ha heti 3-4x eszel meg 6 sárgáját?
vagy már a napi 2-3 is sok?
mert nem szívesen dobnám ki mindig a sárgáját, ha tojást eszek
mibe kerül az a sima tojásfehérje? (ilyen műanyag dobozban lehet venni)
vki vett már ilyet, ha igen hol lehet venni?
na hirtelen ennyi lenne
köszi -
tütüke
tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
pólótágitás: Vizesen kell meghúzgálni a pólónak azon részét, ahol tágitani szeretnéd. Pamutpólók esetében ez könnyen megy, más pólóknálál nem olyan biztos, hogy használ. De azért oda kell figyelni arra, hogy arányosan huzd minden részénél, különben csak egy elnyúlt polo lesz belőle. (ezt a technikát akkor szoktam használni, ha mosás során a pamutpóló inkább szélesebb lesz, mint hosszabb, és igy visszaállitom az eredeti méretét.)
A másik egy drasztikusabb módszer: vidd el egy varrónőnek, és csináltass belőle atlétát. Ez is járható út, bár ha épp az ujja tetszik a polón, akkor nem segit sokat.
Ma szörnyen elrontottam a fogyókúrámat:
reggeli kávéhoz nem ettem semmit. Ez még csak a kisebbik baj. A következő étkezésem 10 órakor volt, majd 15 óráig nem ettem semmit.
Egyszerűen elfelejtettem kajázni
Jártatok már igy? Borzalom.
Legközelebb beállitom a telefonomat: óránkét csipogjon, hogy innom kell, kétóránként meg enni.
Ez már vajon az öregedés első jele?
-
Moddingfan
senior tag
UP! Az elmaradhatatlan, rendkívül súlyos smiley Manitounak
![[kép] [kép]](http://www.my-smileys.de/smileys2/wee_fly.gif)
Hogy ON is legyek: súlyom jelengleg 101 kiló, viszont szerintem izom jött fel, mert sokkal többel nyomok, mint eddig és az egyik pólómat is kinőttem, úgy vágja a karom, hogy majd be csokizok, ami persze nagyon is jó
, viszont annyiból rossz, hogy valszeg nem hordhatom többet
(lehet polót tágítani valahogy? Tippeket várok, cserébe nem tudok adni semmit, de nagyon hálás leszek
) és ha ez nem lenne elég, még a hátamra is nagyon feszül, alig bírtam levetni, de felszenvedni sem volt semmi. Kaja szinten a régi stílusban tolom megint, keksz+jogurt az alap, ez kell nekem, a ''normális'' kajától kivan a gyomrom. Persze eszek táplálóbbakat is, reggel pirítóst is nyomok, napközben pedig leginkább zabkaja, tejtermékek, húsok, zöldségek mennek, időnként tükörtojás (4-5 darab, de csak 1 sárgája). Persze a napi alap vitaminok mellet napi 3x1 lecitin tabletta is lecsúszik, a jobb emésztés végett (tudom ajánlani, olcsó és jó, egy csomó mindenre jótékony hatással van). Ezekkel a súlyom is OK és szépen növögetek is tőle (nameg a 100% Whey Pro is besegít azért
), szal nekem ez való. Viszont elfogyott a Plusz-os túróm, szal ma nem lesz esti túró evés
Ennyi lenne, tessék ide sokat írogatni, hogy pörögjön ez a topic is legalább úgy, mint a kedvencem (na vajon melyik lehet az?
) -
tütüke
tag
Na ez a hétvégi kajázás nem ugy sikerült, ahogy szerettem volna. Most már javitani sem lehet rajta... de nem vártam sokkal jobbat, ha nem vagyunk itthon, nehéz akkor és azt enni, ahogy én szeretném.

De legalább szombat délelőtt volt edzőterem. Jobb, mint a semmi.
új hét, új remények.
-
tütüke
tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
''fél 7: 1 kávé+1 szelet pufirizs. - ezt már tegnap is mondtam, reggel egyél többet, szabad
''-oké. tisztáztuk, csak már akkor megvolt a reggeli.
2 kis karalábé: ebéd előtt félórával szerintem ez nagyon rendben volt.Amugy kell a gyomromnak, ogy lugositson, ugyanis sok a savam, ezért minél több lugos ételt kell ennem, különben kicsinál a sav. Nem valami tudományos magyarázat volt, de nálam bevált módszer, hogy igy kell csinálnom...
törtpaszuly 4-re készült el. Ez az a kaja, aminek nem tudok ellenállni, és a kenyér természetesen nem fehér
''Ne tessék idegeskedni hölgyem''-rendicsek, megbeszéltük - egy malom...
azthiszem ennyi.
Mai reggeli: tojásrántotta+piritoskenyér.
a többit majd csak vasárnap este. Elutazunk itthonrol, de remélem az étkezésem maximálisan kielégitő lesz mindenki számára
Jó hétvégét! -
tildy
nagyúr
A vacsoram a szokasos pipihusi (vagyis modt epp pulyka) volt levevel. Pedig parom pizzat kert neki csinaltam is, aztan nezett ram nagy szemekkel, hogy en miert nem azt eszek

-
Moddingfan
senior tag
Manitou is gyúrós, az ''edzés utáni zaba'' elmélet szakmai ártalom
, de egyébként igaza van, előtte is , utána is fontos a megfelelő étkezés, csak kicsit máshogy, mint nekünk gyúrósoknak
Bár hallotam olyan elméletet is, hogy ha az ember kardio edzés előtt nem eszik, akkor csak úgy pörögnek lefelé a kilók, de erről többet nem tudok mondani, mert nem ismerem ezt a módszert behatóan. Fless, Te tudsz valamit mondani ez ügyben? -
Moddingfan
senior tag
Ne tessék idegeskedni hölgyem, mert a heves arcmimika elő fogja hozni a száj és szemkörnyéki ráncokat. Hát kell ez neked?
Ami a napi kaját illeti még mindig kevés, ezzel nem max. 2 év alatt fogsz lefogyni 10 kg-ot, hanem max. két hónap alatt, ami lányoknál igen kellemetlen lehet, nem részletezem
.
Elemzés következik, kemény kritkia, mert kemény vagyok
, nos:
fél 7: 1 kávé+1 szelet pufirizs. - ezt már tegnap is mondtam, reggel egyél többet, szabad
8 óra: 2 főtt tojás, 4 szelet pufirizs, 4 szelet sonkás szalámi, 1 feketeretek, savanyúkáposzta. - na, ez pl. sztem tökéletes volt
fél 11: naturjoghurt+1 kanál zabkorpa - le vagyok nyűgözve, ez is rendben volt
fél 1: 2 kis karalábé nyersen. - Ettől egy 2 kilós nyuszi is befordulna
1 óra: 1 bögre kelbimbóleves - sztem kevés, de végülis elmegy
(Te levesfanatik
)
fél 3: 1 nagy narancs - 1 egész?! Nem feküdte meg a pocakod?
Na, nem gonoszkodok, mehet több is nyugodt szívvel
Nekem 2-3 simán lecsúszik egyszerre, sok vitamin, rostok, tiszta egészség
4 óra: törtpaszuly+1 szelet kenyér - a kenyér necces, bár ha nem fehér, akkor elmegy, de ha hiányzik a fehér kenyér, akkor inkább délelőtt, pl. reggelire, 10 óraira, stb. edd
Egyébként edzés előtt mehetne valami táplálóbb, pl: zabkaja, OK, van benne némi cukor, de legalább lesz energiád az edzésen és a gyomrodat sem fekszi meg az efféle kaja
Jah, és ma már no kaja... -
Komolyan mondom, befonom a szemöldököm, hát miről regéltem itt a minap (nem egyedül)? Mehet kaja nyugodtan, csak nem mindegy, hogy mi, pláne, hogy előtte még edzel is. Fehérjedús legyen, és a lehető legkevesebb zsír és ch kombó (utóbbi azért kell, de mértékkel) alapelvet kövesd. Nem akartalak lehurrogni, csak hát a gyúrós topic stílus kezd rámragadni (pedig milyen szelíd kis emberke voltam azelőtt
), ott mindenki szabadon megmondja, amit gondol, de csakis a jószándék által vezérelve (láttam benéztél ma is, még jó, hogy nem ma linkeltem be magamról képet
). A lényeg többet kell enni, mert ez még mindig nagyon kevés, ha állandóan éhes vagy, az nagyon nem jó, idegileg nem fogd bírni (és párodat sem irigylem, ha eljön ez az időszak
). Tessék többet enni. Többet nem tudok mondani, kérem, kapcsolja ki...
-
tütüke
tag
sajna kimaradt a mai edzés.
pedig ma még energiám is lett volna. De holnap délelőtt biztosan elmegyek, és vasárnap este is jó lenne még egy hosszú edzést csinálni.
A hétfői nap úgyis kimarad, mert a fanatikusok megszállják az edzőtermet
, és nekem nem jut semmilyen gép 
-
tütüke
tag
szerinted mi a fenének irogatok ide, és kérem aki a véleményeteket, ha nem érdekel a dolog?
NEm csak a kg-ok számitanak, hanem minden más is! Nem két hét alatt akarok leadni 10 kg-ot hanem max 2 év alatt. Életformát próbálok kialakitani, nem pedig 3 hetes fogyókúrát. És igenis számit a véleményetek: a tiéd is, és másé is! Reméltem, hogy ez mostanra már kiderül számotokra. Ma többet ettem, mint tegnap, szerintem sokkal többet. És szerinted hol a bibi? -
tütüke
tag
Na akkor jöjjön a napi mérlegem:
fél 7: 1 kávé+1 szelet pufirizs.
8 óra: 2 főtt tojás, 4 szelet pufirizs, 4 szelet sonkás szalámi, 1 feketeretek, savanyúkáposzta.
fél 11: naturjoghurt+1 kanál zabkorpa
fél 1: 2 kis karalábé nyersen.
1 óra: 1 bögre kelbimbóleves
fél 3: 1 nagy narancs
4 óra: törtpaszuly+1 szelet kenyér
Ezt a végére már nem kellett volna, és jó lett volna mérleg szerintem...egyelőre még a gyomrom irányitja a számat, és nem az eszem
DE ha mindent tökéletesen csinálnék, akkor miről beszélnénk?
Na jó: vétkeztem, oldozz fel...
6 körül megyek edzőterembe, úgy másfél órat tervezek.
Jah, és ma már no kaja... -
fLeSs
nagyúr
válasz
Moddingfan
üzenetére
úgy értettem, hogy semmiképpen nem zsírt, max fehérjét. amúgy narancs mellé nem szoktunk semmit enni.

-
fLeSs
nagyúr
Rosszul látod. Nem azért szemét kaja a cukor, mert cukor, hanem azért mert emberi kéz által feldolgozott/alkotott étel (kristálycukor). A mazsola szőlő, és nincs hozzákeverve semmiféle sz@r. Főleg früktózt (gyümölcscukor) tartalmaz, aminek lassú a felszívódása. Emellett erősen lugosító hatása is van, amire a sok fehérjét tartalmazó étrend mellett szükség is van, ugyanis minden fehérje savasít. Bár egyáltalán nem garantált, hogy a mazsola jó diétában, ezt most ki kell próbálnom, hogy nekem jó-e.
-
-
Moddingfan
senior tag
Már a gyúrós topicban is mondtam, de itt is mondom azért: Sok sikert!
Nagyon kíváncsi vagyok a fejleményekre.
tildy: délelőtt nem olyan gáz a szénhidrát, pláne, ha az ember dolgozik is, akkor azért sok energiára van szüksége a szervezetnek (én ezzel nyugtatom magam
). A délután és az este a mérvadó, de mint látom, azzal nem lesz gond 
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Reggeli> kefir + fel zsomle
tizorai : meggyes parna
ebed: vega tál (Rántott gomba+ rantott karfiol (
)+ rizs)
Uzsi nem tudom mi lesz, vacs szokasos pulykamell/csirkell fove és a leve
Tudom tudom, délelőtti szénhidrátjaim.
De most már délután egy szál sem!!
Fless:
''ha megeszek egy kis süteményt, én attól már rosszul vagyok, fáj a gyomrom, elmegy az étvágyam több órára, satöbb''
Húúú de ismerős. Tegnap valaki mellettem evett pl. cigánypecsenyét vagy mit. Ránéztem és fordult fel a gyomrom.
Egyedül a nagy kedvenc hetente 1-2 napon, reggeli péksütimről (pl. meggyes párna) nem tudok lemondnai.
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
Elkezdtem a diétás blogot: [link]
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Moddingfan
üzenetére
nyilván diéta alatt senki nem zabálja a szénhidrátot, estefelé meg pláne.
-
Moddingfan
senior tag
A pattanás sajna biztos mellékhatás, főleg lányoknál, a Ti bőrötök érzékenyebb, mint a mi durva, férfias, rinocéroszbőrünk
Kedvesem sajnos a fehérjére is érzékeny, tejfehérjére különösen, másnapra tiszta bubis lesz a bőre egy pohár tejtől, szal nagyon oda kell figyelnie, mit eszik és ugye nehéz úgy diétázni, hogy az ember alig ehet fehérjét. Edzés előtt egyébként mehetnek magvak (ha már ennyire szereted őket
), hogy legyen sok-sok powah
, de legaláb egy órával előtte, akkor leszel kirobbanó formában 
-
tütüke
tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
olajos magvak: tapasztalat: nem tesz jót, hamar feljön egy -két kiló, persze lehet mástól is. De a bőrnek tuti rossz: jönnek a pattanások

azért edzés előtt lehet, de csak módjával: nem kell kiló diót betolni egyszerre, elég lesz a fele is
-
Manitou
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére

-
God Vazzeg
veterán
válasz
Moddingfan
üzenetére
''...együtt vagyok kedvesemmel és tudom, ha így étkezne, mint én, már egy ruhájába sem férne bele''
Nem, akkor már éhen halt volna
1600 kalória még egy lánynak is kevés 
-
tütüke
tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
176 cm
-
Moddingfan
senior tag
''akkor ami a szekrényben van, azt megehetem'' -kac kac, kukac

''csak két malomban őröltünk ''- tiszta energiapocséklás.Ezután egyben csináljuk. '' -megegyeztünk.
Tartós kenyér nem hinném, hogy méreg, de ha nem szereted, akkor nem gond, én is azért eszem, mert szép vékonyra van szelve és pirítva nagyon finom
Milyen magas is vagy? Bocs, elfelejtettem
u.i.: Reggeli tipp:

-
Moddingfan
senior tag
Sok mindennel egyetértek, de nem mindennel. Különbséget kell tenni egy nő és egy férfi között, ezt sokati hajlamosak elfelejteni, szvsz Te is. A nők ált. hízékonyabbak és a férfiak könnyebben is diétáznak, puszta testfelépítés, nem több.
''Meg az este nem ehetsz és satöbbi minimálkalóriás dolgaidat is'' - de ne felejtsd, nekünk, gyúrósoknak lehet, sőt, kell este enni, de egy lánynak, aki diétázik nem hinném hogy ez jó lenne (kedvesem is sokáig diétázozz és ha este evett, annak állítása szerint nem lett jó vége).
''Minden az ételek minőségén múlik. Minden!'' - ebben egyetértünk
A rizses példa jó, de nem egy lánynak, ezt akarom megértetni Veled, hogy egy testépítőnek lehet, hogy jó, de egy lánynak ez nagyon nem nyerő, hidd el. Már 3 éve együtt vagyok kedvesemmel és tudom, ha így étkezne, mint én, már egy ruhájába sem férne bele. A lányok mások, ez van. Pl. kevesem is szeret rágcsálni mogyorót, napraforgómagot, stb és utána rosszul érzni magát, mert tapasztalta magán, hogy nem túl előnyös hatásai lesznek. Nem kötekedni akartam, puszán azért írtam ezt, mert attól, hogy Neked bejön valami, nem biztos, hogy másnak is jó. A kalóriákat csak miheztartásként írtam be, mint mondtam, engem sem érdekel túlzottan a dolog ezen része. Én abban sem hiszek, hogy órára le van bontva, hogy mikor, mit lehet enni, mikor sokat, mikor keveset, mikor emésztünk jobban, mikor hízunk, stb, tucatnyi ilyen elméletet láttam, sztem mind marhaság. Millió ember van, eltérő felépítéssel, eltérő napirenddel, nem lehet azt mondani, hogy minden egyes ember szervezete ettől-eddig így és így viselkedik (p: Norbi Update), más szervezet, más életciklus, más napirend, stb. Nincsnek bevállt receptek. Egy doldogban hiszek feltétel nélkül: a tapasztalatban, nem az elméletekben, lásd edzéstaktiám, táplálkozásom, stb. Elismerem, elméleti síkon nagyon nagy a tudásod, komolyan, de mindent sajnos még Te sem tudhatsz és tudod, ami most szentírás, lehet, hogy évek múltán csak egy lesz a suttyba dobott elméletek közül. Volt már rá példa, nem is kevés.
Arra jó egy ilyen fórum, hogy vitázzunk, nem, hisz az érvek-ellenérvek vitájából születnek a nagy áttörések. És bármelyikünk is téved, egyikünk sem hibás, fontos dolog a ''tévedés szabadsága'' , hisz mi lenne nagyobb megerősítése egy elméletnek, mintha az ellene felvonuló elméletek sorra kudarcot vallanak. Hosszúra sikeredett, 2 dioptria szemromlás garantált
-
tütüke
tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
''de 8 után sajna lakat a hűtőre ''- akkor ami a szekrényben van, azt megehetem?

oké, tudom, hogy hogy értetted...
'' csak két malomban őröltünk ''- tiszta energiapocséklás.Ezután egyben csináljuk.
kb 10 kg-ot szeretnék leadni, de az is nagyon jo lenne már, ha 70 alá tudnék menni. Az már jó teljesitmény lenne.
Erről jut eszembe: ma reggeli mérlegelés azt mondta: 77,6. Persze ez csak fél siker. HA tartósan 78 alatt marad(ez nálam több napot jelent), akkor már örülhetek 1kg minusznak. Addig nem.
Tartós kenyér:
ez nem az én kajám, egészséges akarok maradni, nem tömök magamba mindenféle sz*rt... -
tütüke
tag
pörköltdió rcepje: vegy egy teflonos edényt, rakd bele a diót. Gyójts alá a gázon, vagy izzitsd be a villanytűzhelyet. Utána jön a párom, és megcsinálja a többit

Na jó, múltkor kicsit figyeltem: mindenféle olaj, vagy zsiradék nélkül piritja az edényben. Ha kicsit megég az sem baj, mert ugy is nagyon fincsi ize van. De ami nagyon fontos: hogy pörkölés során veszit a dió az olajtartalmából(meg nem tudom még miből). És ha készen van, akkor lejön a héjja (nem, nem a madár), és ugy egészen különleges ize lesz a diónak. Igazán fincsi.
Ha kipróbálod, majd meséld el, hogy izlett -
fLeSs
nagyúr
válasz
Moddingfan
üzenetére
Moddingfan, nézz utána a dolgoknak. Kit érdekel a kalória? Az olajos magvak telítetlen zsírokat és növényi fehérjét tartalmaznak, mind2 szuper abban az esetben, amikor nem eszel mást, értsd szénhidrátot, ugyanis ha nincs inzulinreakció (amit a szénhidrátok váltanak ki), akkor ez a kaja nem fog zsírként lerakódni, hanem energiaként felhasználja a szervezet. Képzeld, előző diétámban többször megittam LEFEKVÉS ELŐTT KÖZVETLENÜL 2 adag fehérje mellé 2-3 kanál (kb. 30-40 gr) lenmagolajat, és mégis fogytam (méghozzá zsírból), pedig ez sok kalória, ez hogy lehet? Mellesleg azt is odaírtam, hogy nem kell sokat enni, én pl. lefekvés előtt szoktam enni kb. 60-80 gr-ot (+túró). Az összes kalóriás fasságot el kéne már felejteni, mert nem azon múlnak a dolgok. Meg az este nem ehetsz és satöbbi minimálkalóriás dolgaidat is. Minden az ételek minőségén múlik. Minden!
Ezzel függ össze, hogy ez az ''állatira hízlal'' dolog is egy baromság. Vegyünk egy példát, a rizs sokak szerint hízlal, na akkor hogy is van ez, hogy egy testépítőnek rizsát kell zabálni diéta alatt? Mert nem fél kiló zsírba sütött disznóhúst eszik mellé, hanem olivaolajban sütött vagy párolt csirkemellet és zöldséget. Na ez a nem mind1. -
Moddingfan
senior tag
Találtam egy tesztet, ami megmutatja, hogy egészségesen étkezünk-e. Mondjuk az efféle tesztek nem szentírások, de jól el lehet vele szórakozni, íme: [link] A pontszámom alapján állítólag nagyon egészségesen étkezek
, és remekül érezhetem magam a bőrömben (na ez nem igaz, de mindegy). -
Moddingfan
senior tag
''VAGY olajos magvakat is lehet rágcsálni'' - na ezzel nagyon nem értek egyet, állatira hízlalnak, persze egészségesek, de este tilos.
''amúgy dió, mogyoró, mandula, napraforgó, kesudió, pisztácia, ezek jöhetnek mind.'' - mogyoró különösen horror, felejtsd el. Honnan veszed, hogy ezek mehetnek estére?
Nem nagyon számolom a kalóriákat, de miheztartás végett beírom ezt a kis táblázatod:
DÍÓFÉLÉK, OLAJOS MAGVAK (100g/Kcal)
Dió 654
Földimogyoró 609
Gesztenye 167
Kesudió 596
Kókuszdió, friss 401
Mandula 626
Mák 537
Mogyoró 690
Napraforgómag 590
Paradió 709
Pisztácia 650
Tökmag 623
Szrinted ezeket lehet enni este? Már bocsánat, de effelől igen erős kétségeim vannak
-
Moddingfan
senior tag
Én nem azt írtam, hogy ne egyél pufirizst a kávéhoz, ellenkezőleg, épp, hogy egyél, de ne egyet, ahogy Te is mondtad ''hogy ne éhgyomorra marcangoljon ott bent'' - szal ugyan azt gondoljuk, csak két malomban őröltünk
Ha reggel lecsúszik pár vajas pirítós, akkor sem dől össze a világ, hisz van szeletelt, tartós kenyér is, aminek fele annyi az energiatartalma, mint a rendes kenyérnek, és ráadásul finom is, és számtalan diétás vaj is létezik.
''Kelbimbóleves: azért csak egy fél bögre, mert ez krémleves: tejföllel és étkezési keményitővel van sűritve. Igy is mehet több?'' - persze, hogy mehet, és még mi gyúrósok vagyunk fanatikusak
Tejföl elenyésző, de ha lehet, akkor persze alacsony zsírtartalmút használj, keményítő meg nem vészes, a kukoricában is sok van, mégis megesszük, mert egészséges
''' 9-után már ne egyél, ha nem muszály.''-ez mit jelent?Nem igazán értem.'' - term. elírtam, 6 akart lenni és persze este,bocsánat
kicsit nehéz napom volt. Este hat azért korán van, utána még ehetsz, ha nagyon éhezel (hisz az sem jó, kell egy is idő, míg a szervezeted rááll az új életmódra, akkor már nem lesz gond megállni), pl.: hungarocelt, de 8 után sajna lakat a hűtőre
(gyúrósok még ehetnek
, azért ennek is van előnye ).
''megnéztem egy csokin, hogy mennyi van benne, azán megettem...'' - ez aranyos volt
Mondjuk nálam is hasonlóképpen működik a dolog 
Ennyi lenne. A diéta során , hogy ki, mit eszik term. fontos, sőt, de a sikeresség nagy részben a mozgáson fog múlni, ha nem mozog az ember, akkor nehéz fogyni és mivel Te naponta sportolgatsz, ezért belefér egy normál adag leves, főzelék, stb, persze minden ártó dolog szigorúan 6 előtt, de hisz ezt Te is tudod
Max ha gondolod tolj egy L-Karnitin kúrát is mellé, az a többségnek igen jól bevállt, de sztem rajtad nem lehet sok felesleg (egyszer asszem beírtad az adataidat, abból gondoltam), szal a kúra csak hab lenne a trotán
. Tényleg, mennyit is szeretnél leadni? Mik a hőn áhított célok? -
tütüke
tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
'' Előre bocsi, de kritika lesz ''- ez a lényege az egész fórumnak. Nagyon örülök, amikor kritikát kapok, mert abból tudok épitkezni. Máskülönben hogyan tanuljam meg, hogy mit lehet, és mit nem?Szóval csak jöjjön az a kritika

Nálam mindenre van magyarázat (néha csak kifogás), de azért irom:
a 7 órai pufirizs azért ment a kávéhoz, hogy ne éhgyomorra marcangoljon ott bent nekem mindent szét
Ez még nem reggeli
Kelbimbóleves: azért csak egy fél bögre, mert ez krémleves: tejföllel és étkezési keményitővel van sűritve. Igy is mehet több?
'' 9-után már ne egyél, ha nem muszály.''-ez mit jelent?Nem igazán értem.
Reggel kilenc vagy este kilenc? Hat után már nem szoktam enni, pláne kilenc után...Lehet, hogy elirtad, es ez 6 ora lenne? Na majd Te megoldod a nagy rejtélyemet 
''Kalóriaszámolást felejtsd el''-nem szoktam számolni, nem vagyok benne járatos. Biztos pofon egyszerű, de én még csak egyszer csináltam: megnéztem egy csokin, hogy mennyi van benne, azán megettem...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köszi mégegyszer az épitő kritikát
-
LOTR
addikt
hát mondtam, hogy értek a főzéshez

a levesre visszatérve Tütükénél is olvastam, hogy fél adagot evett meg, levesből 3 adagot is megehet, szerintem vszínű úgysem zsírral csinálják már, és jóformán csak víz
tehát az sztem bármikor mehet, és besokallni nem lehet vele
legalábbis én így emlékszem, hogy ezt olvastam vmikor régebben -
Moddingfan
senior tag
Előre bocsi, de kritika lesz (természetesen jó szándékú
):
- 7 óra: reggeli kávé jó a diétához, de éhgyomorra kávé=első lépések a gyomorfekéj felé, szal csak óvatosan, reggelire valami táplálóbb kell,a pufirízs OK, de ne 1 szelet
- 8 óra: OK
- 11 óra: OK
- 12.30: nem rossz, de sztem nagyon kevés, pláne zöldséglevesből mehetne több
- 14 óra: sztem OK
- 16.30: OK, de mehet edzés előtt valami táplálóbb is, pl.: zabkaja, oks van bene cukor, de azt fel is használod edzés alatt energiaként
- 18.30: Remek
Ez a lényeg 
Ennyi? Semmi más kaja, nem lesz ez így jó
Hungarocel pl. null kalória, mehet szinte akármennyi, zöldség is mehet korlátlanul, 0.2%-os túró/joghurt, tojás (főleg fehérje), szalámik egyes fajtái, hús (csirke, pulyka, hal!)stb., 9-után már ne egyél, ha nem muszály. Még valami, napi legalább 2-3 litert igyál ás szed valami vitamint, ha egyoldalú a táplálkozásod, mert ki fog ürülni a szervezeted raktárkészlete és akkor folyton beteg leszel.
''Az viszont biztos, hogy nagyon kevés volt az energiám az edzés alatt, és most is már csak vegetálok. Tehát valamit megint nem jól csinálok'' - megoldás: Enni kell előtte normálisan, hogy legyen energiád.
''Még annyi, hogy ma egész álló nap majd éhen haltam.pedig ettem...'' - ha éhezel, az nem jó, mert csak nagyon rövid ideig lehet tartani ezt az állapotot+le fog lassulni az anyagcseréd és akkor a levegőtől is hízni fogsz
''Párom szerint nagyon kevés volt a kaja...'' - párodnak igaza van.
Kalóriaszámolást felejtsd el, nem azon múlik, hogy mennyit (persze azon is kicsit), hanem hogy mit!!! Márk napi 2000 kalóriától fogyott, én 1600-al lassan nőttem izomban, szal nem vagyunk egyformák. Anyagcserém lassú, a sz@ht is felhasználom, talán ezért is nőttem. A lényeg, hogy egyél többet, mert ez nagyon kevés. Jó, hogy minden nap írsz, mert így lehetőség van korrigálni az esetleges hibákat, nem orvosolni kell a végkifejletteket. Sajnálom, ez most nem egy jókedvű hsz lett, ilyet is tudok, de a jószándék vezetett
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
'' de ha nem rak bele lisztet,'' akkor azt ugy hivjak , hogy leves. Fozelekbe mindig raknak lisztet. Az suriti (meg ha eleg folyosra csinalja is) be. En pl ilyen leves surusegunks zeretem a fozeleket, de abban is van egy labosban 3 kanalnyi liszt.
Na mentem vacsizni
Jo kis megerdemelt, na mi, na mi?
HUSILEVES
Tevedes ne essek, fott csirkemell, + meg a mellette fott zoldsegekbol kifott jo kis fozole.
[Szerkesztve] -
tütüke
tag
válasz
Markgx10
üzenetére
Köszi a gyors értékelést.
na holnap majd belehúzok, és eszek rendesen. Ez a baj velem, nem tudom, hogy menyi az elég, es egy picit is már soknak találok
Minden nap van egy hsz-em, amiben benne van az, hogy ''majd holnap''-nincs ez igy rendjén
De jó pap is holtig tanul, nem?
Na már csak holnap leszek. Jóéjt -
Markgx10
őstag
Meg ne haragudj, de ez tényleg nagyon kevés.
Most ki nem számolom neked, de egy szelet pufirizsben 7,5gr ch van te abból 6-ot ettél, meg egy kis krumplit, fehérjét szinte semmit, ha valaki ki tudja számolni, akkor ez tuti nincs még 500 kcal sem
Én 2000 kcal-nál fogytam
Jó én súlyban nagyobb vagyok, de ez valami eszméletlen kevésnek tűnik nekem. Remélem jön valaki és megmondja mi a helyzet, de nem is csodálom, hogy nincs energiád.
Üdv:
Márk
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro + / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

csak továbblépni nem tudok.
Várom a hatást

sötét titkok... amúgy szerintem a fruktózzal nincs semmi baj, mi is szoktunk venni.
Én nem tartozom közéjük sajnos
De küzdök ezerrel, hogy laposabb hasam legyen 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)