Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlemole
őstag
válasz
attilam
üzenetére
Akkor a répát kerülni fogom, pedig szeretem. Marad főleg zöldborsó zöldbab karfiol brokkoli.
Jó hír hogy a sima rizs megfelel a pufirizsnek
. Gyorsan el lehet készíteni amúgy is. Rizskészítésben profi vagyok.
Mellesleg ti csak barnarizst használtok, vagy szoktatok normál fehéret is? -
attilam
őstag
válasz
littlemole
üzenetére
Igen a répa tényeg nem túl jó. A legjobbak a zöld színű zöldségek, főleg a brokkoli meg a spenót. A kukorica szintén felejtős, de a többi végülis rendben van.
Amúgy a sima rizs jobb a puffasztott rizsnél, úgyhogy nyugodtan helyettesítheted vele. -
littlemole
őstag
Súlyzózni igazából a torna és a biciglizés után gondoltam egy 20-30 percet max.
De nem minden alkalommal, inkább minden második napon.
Ez két darab kézisúlyzót jelent. Kar ,váll megdolgoztatására.
Mi lenne ha a nekem megfelelő közepes súllyal csinálnám akkor? Fogalmam sincs mekkora lehet most rajta, de úgy éreztem nem volt se nem nagyon könnyű se nem nagyon nehéz mikor kipróbáltam.
Zöldségek közül valahol itt olvastam hogy a répa nem ajánlott. Így van ez?
Amúgy nincs zöldség amit meg ne ennék. Párolni szoktam őket, vagy fagyasztott vagy friss állapotukból.
3297: Köszi mazsolázgatok majd ezekből a receptekből -
L|zsidoboz
őstag
válasz
littlemole
üzenetére
''Mi lenne ha csak szimpla párolt rizst ennék pufirizs helyett is? Mennyivel előnytelenebb?''
A pufi rizs nekem pl. jóval laktatóbb. abból nem tudok megenni egyszerre 10 dekát, míg rizsből simán.
Ha érdekel, akkor van itt a Ph! diétás receptekkel foglalkozó topic, és ott is olvasgathatsz egy picit. [link]
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
válasz
littlemole
üzenetére
nemtom mennyi súlyzós edzést végzel, de ha nem súlyzózól, akkor a szénhidrátforrásod inkább zöldségekből álljon mint rizsből.
a kis súllyal sok ismétlést felejtsd el, mert semmire nem jó. -
littlemole
őstag
válasz
attilam
üzenetére
Ez amit itt lehet valami német rozs teljeskiőrlésű abonettszerű . Igen liszből készül, ahogy nézem az adatokat rajta. 100g ból 64g szénhidrát. Mondjuk az egész csomag 250g.
Nem Mo-on élek. ( Írországban)
Itt ilyen puffasztott rizst nemigen láttam ( esetleg valami lengyel boltban ha náluk kapható, de kétlem). Ez is egy magyar kuriózum szerintem.
Mi lenne ha csak szimpla párolt rizst ennék pufirizs helyett is? Mennyivel előnytelenebb? -
attilam
őstag
válasz
littlemole
üzenetére
Az extra szűz nem a legjobb sütéshez, mert könnyen bomlik. A sima jobban bírja a hőmérsékletet. Ha magában kanalazza az ember akkor az extra szűz a jobb választás, de sütéshez nem javasolják. Persze ha valaki csak kifújja a serpenyőt vele, akkor szinte tök mindegy, mert nagyon keveset használ belőle.
Az abonettet nem nagyon ismerem, de szerintem lisztes étel tehát rossz. Ha más nincs még a teljes kiőrlésű rozskenyér esetleg elmegy, de az sem az igazi. Amúgy szinte minden boltban lehet puffasztott rizst venni. A CBA-ban a legdrágább, a Tesco, Plus, Lidl, Penny, stb. helyeken elég olcsón meg lehet úszni.
[Szerkesztve] -
littlemole
őstag
válasz
attilam
üzenetére
Miért ne extra szűzzel? Az jobb mert első préselésű nem? Eddig ebben a hitben voltam.
Ja bocs vessző nem volt a két szó között így félreértelmeztem.
Szóval akkor extra szűzzel.
Ezt se tudtam hogy minél jobban megsütöm annál kevésbé emészthető. Mindig tanul az ember.
Abonett nem jó ha valami kenyérfélére vágyok? Pufirizst nem tudok beszerezni, még hasonlót se.
3292: Akkor a rántotta ok, min olivaolajjal.
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
válasz
littlemole
üzenetére
minden reggel eszek rántottát, én a serpenyőt olivaolajjal szoktam kifújni.
szerk: extra szűzzel. -
attilam
őstag
válasz
littlemole
üzenetére
Olívaolajjal csináld a rántottát. Simával ne extra szűzzel. A kenyér helyett meg puffasztott rizst egyél helyette és akkor jó lesz.
A hússütésnél meg vedd figyelembe, hogy nyersen nem jó, de minél jobban megsütöd, annál kevésbé tudod emészteni. A gyömbértea jó dolog amúgy, természetesen cukor nélkül, vagy édesítővel.
Mod.: Be lehet ám a nyers tojást is turmixolni, úgy hogy nem is érzed (nyers tojás + véjpró + víz). De én már jártam pórul nyers tojással, éppen ezért senkinek sem ajánlom.
[Szerkesztve] -
littlemole
őstag
Olyan gyorsan felszívódik? Fél óra?
A rántotta elég olajos nem ? Sajna ha ettem mindig kenyérrel. (anyukám főztje)
Egyszer próbáltam azóta csak próbaképp de annyira megsütöttem hogy a végére jól összetöpörödött.
Ízre sem volt az igazi.
Ha azt mondjátok hogy a rántotta mehet, mondjuk olívaolajjal megcsinálva, akkor beszerzek egy receptet és újra megpróbálom.
Egyébként a konyhában otthonosan mozgok, de a hús, tojás alapú ételek elkészítésével néha vannak problémáim. Inkább jobban megsütöm néha a húsokat mint kellene.
Korábban vegetáriánus voltam, és kb 3 éve kezdtem enni csak a fehér húsokat megint. Vöröset nem.
3284: Ja gyömbérteát a hírkeresőn olvastam Jolie val kapcsolatban.
Úgy döntöttem hogy busz helyett inkább bekerekezek a városba. kb 50 perc. Jó lesz mert tegnap nem csináltam semmi gyakorlatot. Kivéve a normál munkába való kerekezés
3289: Nyers tojást akkor se ennék ha 100% fehérjetartalma lenne. Többnyire hányinger jön rám még a gondolatára is. Úgyhogy ezt meghagyom másnak.
3289: Ok Ennek örülök mert a tabletta kicsit fel tudja dobni az ízét. Néztem mennyi c vitamin van egy tablettában 300% a napi ajánlott mennyiségnek. Tegnap megittam 3 ilyet.
Persze tudom hogy a szervezet üríti a C vitamint.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
L|zsidoboz
őstag
válasz
littlemole
üzenetére
Nem csak magában lehet tojást enni. én pl így variálom:
Tojásrántotta zöldséggel, tojásrántotta pulykasonkával, tojásrántotta gombával. És így már nem magában tojás...
Gyömbérteát ezt sztem a blikkben olvastad (Angelina Jolie fogyása címszó alatt). -
fLeSs
nagyúr
válasz
littlemole
üzenetére
''Tojást magában nem szeretem, ezért inkább hanyagolom. Inkább megiszok egy adag proteinitalt. Hatása ugyanaz szerintem, és még jobban is szeretem. ''
nehogy azt hidd. a tojás az egy étel, a proteintalban meg egy por van, ami kb. 30-60 perc alatt felszívódik, osztán kész, megint kéne enni. -
fLeSs
nagyúr
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
mennyi idő alatt?
te nőnemű vagy?
szerk: 1 hét alatt fogytál derékból meg csípőből 3/3 centit?
bakker akkor én vmit nagyon elqrok.
-
littlemole
őstag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
A hasazást nem a fogyásra inkább a hasizom megmozgatására erősítésére gondoltam. Olvastam itt valahol korábban hogy az valóban nem sok zsírt éget.
Kis súlyokkal úgy tudom nem az izom növelését szorgalmazzuk. Nem célom az izom növelése, inkább zsírból szeretnék fogyni.
Ahh a citromos víz inkább arra kell hogy jobban igyam a vizet. Magában ritkán szoktam inni. Inkább édesítőszeres szörpöket ittam,( narancs, feketeribizli ,stb)
Tojást magában nem szeretem, ezért inkább hanyagolom. Inkább megiszok egy adag proteinitalt. Hatása ugyanaz szerintem, és még jobban is szeretem.
Sajnos a munkarendem miatt. Este 7-től reggel 7 ig dolgozom,elég nehéz olyan étrendet kialakítani amivel hatásos lehet a fogyókúra. Ezért inkább egy nappali diétát próbálok meg átültetni esti műszakba. Persze ha jobban belegondolunk akkor az a rizs nem is vacsorának, hanem inkább ebédnek minősül. Vacsorának meg a hazatekerés utáni fehérjeturmix, lefekvés előtt.
Ha meg épp szabadnapos vagyok akkor normál napi rendben ugyanezek csak más időbeosztásban. Most pl hogy hazaértem megittam egy fehérjeitalt és mást már nem, max még vizet iszom, ( nagyon megszomjaztat ez a fehérje) aztán lefekvés.
Majd az idő eldönti beválik e. No majd meglátjuk.
Most olvastam valahol hogy a gyömbértea segíti az anyagcsere gyorsítását, ezáltal a fogyást is. Ezt is bevetem szerintem. Ásványvíz után felüdülés lesz a jó hideg gyömbértea.
Jut eszembe pezsgőtablettákkal mi a helyzet? Ezeket lehet inni? Nem sok energiát tartalmaznak, és cukor helyett édesítőszer van bennük.
[Szerkesztve] -
L|zsidoboz
őstag
Ma majdnem elment a kedvem az egész fogyókúrától. Ráállok a mérlegre, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy kb. 20 dekát fogytam egy hét durva edzéstől. Diétában sem csaltam...
Aztán mondom azért megmérem magam centivel is (van egy noteszom, amibe írkálom az adatokat), és ekkor látom, hogy 3 centit fogyott a derekam!. Megdörzsöltem a szememet, azt hittem, hogy rosszul látok. Megmérem a csípőmet is, ott is minusz 3. Bicepsz viszont nem változott (maradt a puding 43 cm
). Így most még nagyobb a lelkesedésem
!
Eddigi eredmény, ha érdekel vkit (nem az egy hetes, hanem összességében):
derék: 104 -> 96 cm: -8cm
csípő: 122 -> 109cm: -13cm
mell: 114 - > 115cm +1!cm
Ezúton is szeretnék mindenkinek köszönetet mondani azoknak, akik elláttak jó tanácsokkal!
-
L|zsidoboz
őstag
válasz
littlemole
üzenetére
én nem vagyok nagy ''guru'', de:
hasazással nem fogsz fogyni. Én a helyedben jóval nagyobb hangsúlyt fektetnék a súlyzózásra. Azt viszont nem értem, hogy miért kis súlyokkal... Reggilere meg citromos víz?
inkább egy jó adag rántotta (sárgája max 2 menjen bele). edzés után mindenféleképp idd meg a fehérjeturmixot. Vacsira a rizs az elég necces sztem.
Hirtelen én ennyit tudnék hozzáfűzni, de ha vmit nem jól látok, akkor majd kijavítanak a többiek... -
littlemole
őstag
Augusztus közepéig tervezek egy fogyókúrát. Valamikor 1 évvel ezelőtt csináltam és akkor ''korlátozottan'' de hatásos volt. kb 4-5 kg ment le, de most ugyanúgy 90kg vagyok (176cm),és ez mintha be lenne betonozva. Fel se, de le se megy. A hasamon van a legnagyobb része.
Elkezdtem olvasni a hozzászólásokat megint az elejéről, de szükségem lenne egy kis tanácsra az elején az ételek elfogyasztásának időbeosztásával kapcsolatban.
A napjaim kb így néznek ki. Este dolgozom és ez egy kicsit nehezebbé teszi a fogyást.
Munkába biciglivel járok. Ez kb 30perc tekerést jelent ( 9km) oda, és reggel vissza.
7.30 ra visszaérek ekkor meginnék egy kisadag proteinitalt.
8.00 Lefekvés
13.00 v 14.00 Felkelés itt vagy egy adag gabonapehely tejjel v. citromos vízre gondoltam, de nem egy igazi reggelit mert ilyenkor nem vagyok annira éhes amúgy sem.
15.00 Norbi torna 40 perc és hasizom, súlyzózás 20 perc (kis súlyokkal)
16.30 Amiben itt bizonytalan vagyok az hogy inkább igyak egy fehérjeturmixot edzés után.
vagy vacsorázzak mondjuk rizst és csirkét, és a vacsorát mondjuk a munkahelyen egyem meg 20.00 felé később?
18.00 30 perc tekerés munkába.
Este vízre, magvakra ( dió, tökmag, kesudió) gondoltam amit lehetne rágcsálni, nem nagy mennyiségben. Meg valami salátaféle, natúr joghurt. abonettre egy kis mennyiségben.
7.00 30 perc tekerés megint és utána proteinital.
Jobb nem jut eszembe fogyókúrára amit át lehetne ülteni esti műszakba evéssel és mozgással kapcsolatban.
De nagyon szeretnék már ettől a pocaktól és úszógumitól megszabadulni.
Ez lenne a terv. Részben talán jó, de ha a guruknak van valami tanácsa amivel jobbá tehetném akkor sokat segítene.
Mi a vélemeényetek erről? Jó lenne ez így?
Ami fehérjeporom van most az ez. Ize nem az igazi, de elmegy.
Reflex Instant whey
per 100gm
energy 373 calories
Protein 78
carbonhydrate 3.2
fat 5.2 -
KisApám
addikt
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy fogyok egy jót a diéta segítségével, valamint egy kiegészítő segítségével is. A kiegészítő egy elvileg erős zsírégető lenne: Booster-X. [link]
Ismeri valaki??? -
deniro2
senior tag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Az kb. annyira lesz jégkrém, mint a fagyasztott tej. Kővéfagy.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
hogy kell jégkérmet készíteni eredetileg?
-
L|zsidoboz
őstag
Whey Pro turmixból lehet jégkrémet csinálni?

[Szerkesztve] -
-
attilam
őstag
-
raver
aktív tag
Nem értelek titeket. Én mindíg is hízni szerettem volna. Nem vagyok sovány, de kövér sem. Az én bajom, hogy gyúrás közben akármenyit ettem nem híztam. Majdnem az ellenkezője történt. Szálkasodtam. Pedíg nem kis sújokkal nyomtam a testsúlyomhoz képest. Pedíg nagyon sokat ettem. Kalóriákat nem számoltam soha ami jött én megettem. Még a kisgyereket is
De igazából látványos tömeggyarapodást soha nem észleltem. -
-
alitak
senior tag
válasz
Ariadne
üzenetére
Tudod mi rövid és velős?
Fél lábszárcsont
Amúgy problémám az, hogy ez a hirtelen mozgásnövekedés szerintem megviseli a lábaimat, ugyanis amióta futok, azóta fáj kb. térdtől a bokámig mind a 2 lában.
Viszont még amit be kell szereznem, az egy szobamérleg. Azok közt van különbség, vagy egy baromi drága csilli-villi ugyanannyit tud, mint amit lehetett 20 éve kapni?
[Szerkesztve] -
L|zsidoboz
őstag
Bármilyen meglepő, sétálással is lehet zsírt égetni (nekem legalábbis sikerült). Nekem sem megy a futás, és helyette pl sétálok egyhuzamban 45 percet. És a másik dolog, hogy legjobb ébredés után, éhgyomorra edzeni.
Ha 100km-t cangázol egyhuzamban, akkor sztem nem csak zsírt fogsz égetni, hanem szénhidrátot is, és akkor az izmod fog leépülni.
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
Felmerült egy kérdésem úgy általánosságban. Mit tudtok róla, igaz az, hogy akinek volt már izma (sportolt korábban rendszeresen vagy gyúrt), az könnyebben visszaszerzi ezeket sokéves kihagyás - hízás
- után is, mint akinek sosem volt igazán? Vagy ha már egyszer leépült az ember, onnan mindegy, ugyanúgy kapaszkodhat felfelé? Hülye kérdés, tudom, de vállalom. 
-
rii
nagyúr
én arra a tejsavókészítményre gonoltam akalória tekintetélben ...
bocs a láma kérdésekért
és a kerékpártúrák ezzel a tejsavóval milyen ereményt adnak rám nézve? mivel nem gyúrok.
amőgy fogyás szempontjábüól a kerékprozás jobb a futásnál azt hiszem, tartósabban tudok mozogni, akár 1-2 netán 3 órán keresztül is ... de napi 1 óra miminum .. futásból kb 15 percet élek túl, többet nem. -
fLeSs
nagyúr
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
én is eszek halat, azt kifelejtettem.
sárgáját minden nap csak 2-t eszek reggel. -
fLeSs
nagyúr
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
fehérjeforrások: csirkemell, tojás, kötözött pulykacombsonka, tejsavó
ch-források: rizs, pufirizs, zöldség
zsírforrások: tojássárga, olivaolaj (nagyon minimális), olajos magok és ami a pulykacombban van -
roPHka
senior tag
Az első kérdésedre olyan tudna választ adni, aki már diétázott így
De mindenképp jó hatással kell, hogy legyenek rád ezek a kerékpár''túrák''.
Mondjuk úgy vélem, hogy a kocogással, futással jobban járnál, talán az hatásosabb, bár az más kérdés, hogy az izomveszteség szempontjából melyik jobb és rosszabb?
Szóval mindenképp jó hatással lesz, de idővel szerintem nyugodtan emelj egy kicsit ezeken a távokon.
A második kérdésedre pedig annyit tudok mondani, hogy a egy csomag Bolero az 8 g port jelent, és 100 ml-re vetítve tartalmaz 0,19 gramm szénhidrátot, és 1.73 kCal-t (jelenleg a Málna ízesítésűről van szó, de összes többi ilyen minimális értékekkel rendelkezik).
Van benne aszpartám, ami pedig fenilalanin forrást tartalmaz.
Tehát saccperkábé egy csomag 8g-os Bolero olyan 30kCal-t jelent. -
rii
nagyúr
-
Moddingfan
senior tag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Igen, egyből mehet és utána valami rendes étel, pl. rántotta tökéletes, meg mehet mellé valami zöldség is. Ez sztem tökéletes lesz

Este tényleg nem kell edzés után enni rendes kaját, de ha telik a keretből, akkor egy turmix mehet
-
alitak
senior tag
Igen fogyni szeretnék.
Kb. én is úgy számoltam, ahogy te, bár igazság szerint nem nagyon tudok lemondani egyes kajákról. Viszont megpróbálom lejjebb venni a mennyiséget, és sokkal többet mozogni.Az utóbbi két héten kívül a sulis tornaóra mellett nem volt semmi mozgásom, most meg két-három naponta mászok futni (mellesleg igen szép javulásom van, mert az előző eredményemhez képest tegnap 4 percet javítottam 4km-en), és ha tehetem maradok suliban délután focizni.
Szóval bízom benne, hogy ennyi elég lesz ahhoz a pár kilóhoz, amit szertnék leadni. -
roPHka
senior tag
az jó, de gondolom nem is 10 deka csirkét eszel meg egy nap és tényleg csak normális kajákon élsz, és szemetet egyáltalán nem viszel be.
Ez kb a te esetedben olyan 230 g fehérjét, 360 g ch-t, meg minimális zsírt (20-30 g) jelent.
na meg akárhogyan is, így ránézésre nem tűnik soknak a 2700-2800kCal, de azért ehhez valójában nem árt ha van némi étvágya is az embernek
-
roPHka
senior tag
Lehet, hogy nem kéne, de sok helyen olvastam ilyesmit. Természetesen nem arról van szó, hogy ez így jó, mert kinek a pap kinek a papné...de nehogy azt mondd, hogy te mondjuk 3000kCal-al diétázol

Persze, profi szinten, nagyon jó minőségű kajákkal és megfelelő fehérje:ch:zsír arányával biztos, hogy lehet akár 2700-3000kCal-al is diétázni, de előzőleg próbáltam olyan tanácsot adni, ami úgymond könnyebben betartható, kivitelezhető és egyben ''pénztárcakímélő'' is.
illetve amit L|zsidoboz mondott, azzal szintúgy egyetértek, hiszen én sem úgy gondoltam és nem is mondtam azt, hogy szalonnából, meg csokiból kell bevinni a napi kalóriamennyiséget
, hanem minőségi diétás kajákkal (rizs, pufirizs, müzli, csirkemell, zöldségek, sovány túró...).
Ha félreérthető voltam akkor sorrry. -
L|zsidoboz
őstag
válasz
Moddingfan
üzenetére
Kardió után magyarán egyből igyak egy fehérje turmixot, és utána fél órával egyek mondjuk egy rántottát?(term. tojás fehérjéből)
Súlyzózni viszont este 8 és 10 között szoktam, így gondolom utána nem nagyon kell rendes kaját ennem. -
roPHka
senior tag
A kérdés: mihez? fogyáshoz, szintentartáshoz, vagy tömegnöveléshez?

Bár a ''fogyjunk le'' topikban vagyunk szóval, feltételezem, hogy a fogyással kapcsolatban kérdeztél.
Ha igen akkor a válaszom:
A fogyás másszóval = a napi bevitt kalóriamennyiségnek kevesebbnek kell lennie mint a napi elégetett kalóriamennyiség. Bár azért ez nem teljesen így van, de ahhoz hogy fogyni tudj, mindenképp kevesebbet kell enned mint 2000kCal, és mellette mozogni sem árt.
A napi kalóriamennyiségre vannak különféle számolási módszerek is, a legegyszerűbb például az, ha minden egyes zsírmentes testtömegedre jut 24kCal.
Tételezzük fel, hogy vagy 85 kiló, és van rajtad mondjuk 12 kg zsír, akkor a zsírmentes testtömeged ugye 73 kiló, ezt beszorzod 24-el és kapsz egy számot (jelen esetben 1752). Ez 1752 kCal-t jelent, ami elvileg már elegendő ahhoz, hogy fogyni tudj, de ha biztosra akarsz menni, akkor ezt az ~1750 kCal-t még lentebb viszed úgy 15-20%-al és a fogyás így mégbiztosabb lesz, persze csak a megfelelő makronutriensek (fehérje, szénhidrát, zsír) arányával.
Ez a kalóriaszámolgatós dolog csak ''feltételezés''. Van aki jóval több kalóriával is képes fogyni, stb...ahogyan Moddingfan is írta fentebb, ez embertől függ, tehát a saját bőrődön kell megtapasztalnod mindent, és úgy szép fokozatosan rájössz mindenre, hogyan és miként jó neked. -
roPHka
senior tag
Sok helyen azt írják, hogy az aszpartám miatt nem érdemes, bár ilyen mennyiségben még nem vészes szerintem, de ha édességre vágysz akkor két alternatívát tudok ajánlani:
Első:
Ha mindenképp édesség kell, és nem sajnálsz pár ezrest erre az akcióra, akkor az ajánlatom hogy vegyél valamilyen tejsavó fehérje készítményt. Pl. a Cytogen ár és minőség szempontjából nagyon barátságos áron kapható (3800 Ft), 1 kg-os kiszerelésben.
Legrosszabb esetben is, ha napi 1 adagolókanállal számolok, akkor ez kitart neked kb 32-33 napig. A csokis változat nagyon finom, bár ízlések és pofonok, úgyhogy ez arra a célra amire neked kell (édesség) elsőosztályú, másodsorban az sem elhanyagolható hogy akár diéta szempontjából sem árt, sőt egészséges, vagy fogalmazhatok úgy is, hogy egyik fontos része a diétának (vagy akár a tömegnövelésnek is).
1 adag az kb 30 gramm-ot jelent, ebben 21 g fehérje, 3 g szénhidrát és 2 g zsír van. Vízzel vagy akár tejjel is iható.
Amúgy kapható vanilliás-ananászos kiszerelésben is.
Második:
Bolero. Ez vízben oldódó por. Van belőle többféle ízesítésű: kóla, málna, meggy (isteni!!!), alma, ice tea, őszibarack, citrom, narancs, kiwi...
Nem akarok hülyeséget írni, de 1 zacskó ilyen Bolero nincs több 30 Ft-nál és az 1.5 liter vízhez elég, bár úgy nem lesz sok íze, max színesíti csak
Ha tényleg az íz a lényeg akkor 1 zacskónyit kb 0.8-1 liter vízbe önts bele.
Ez egy igazán olcsó alternatíva a kóla helyett, bár azt nem tudom hogy ezekben van e aszpartám, de azt tudom, hogy nagyon minimális, pár kCal van csak bennük.
Próbáld meg kóla vagy kóla light nélkül, hidd el, hatásosabb lesz, és diéta során mindenképp igyál vizet, napi szinten min. 3 litert, ügyesen beosztva, természetesen nem egyszerre az egészet
, még akkor is ha nehezedre esik. Ha a víz simán nem nyerő, akkor egy - két zacsi Bolero bele és máris jobban csúszik 
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
Hát kimondottan diétát nem terveztem, csak szeretnék leadni 5-10 kilót. Lesz mit csinálnom, ugyanis nagyon szeretek enni, de megpróbálok kevesebbet enni, és többet mozogni. Amúgy meg most jöttem haza futásból. Nyárra tervezem hogy 2-3 naponta lefutok 4 km-t. Meg néha szoktam súlyzózni. Bízom benne, hogy ez elég lesz.
-
Moddingfan
senior tag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Súlyzós után közvetlenül fehérje és némi ch (ne sok, mert könnyű ám elsokalni), aztán mikor hazaérsz, akkor mehet valami rendes kaja, többi után ugyan ez a módszer, de a turmixba ne menjen ch, éskb. egy fél óra után egyél csak sok fehérjét (izomveszté megelőzése)és kevés ch-t, én ha kivártam jobban fogytam, pedig elvileg azonnal kéne enni kardió után.
Coca Cola light-ot lehet inni? - sztem lehet, de én csak éhesebb leszek tőle, és állítólag az édesítő édes íze miatt a szervezet várja a cukrot, ami persze nem jön és állítólag elindul az inzulin termelés, ami a diétának nemigen jó. Szóval sztem mehet, de ne edzés után, ill. étkezés közben.
Az embernek mennyi kalóriára van szüksége egy nap? - az attól függ, milyen a nemed, genetikád, mennyit mozogsz, mit, stb. Ezt ember fia meg nem mondja, Neked kell kitapasztalni.
És olyat hogyan tudok megállapítani, hogy pl egy szelet rántott húsnak mekkora a kalóriaértéke? - mindegy, a panír eleve kiütve fogyókúra alatt a liszt és a tojássárgája miatt, szóval mindegy a kalóriaértéke, sajna tabu, és nem csak diéta alatt ajánlatos tabuként kezelni.
Na, ezt aztán összeszedtem
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
Az embernek mennyi kalóriára van szüksége egy nap?
-
rii
nagyúr
Coca Cola light-ot lehet inni? (valami édes kell)
0,2 kcal in 100 ml.
Attól eltekintve, hogy rákkeltő anyagok vannak benne a fogyókúrának nem árt, nem? -
L|zsidoboz
őstag
Sziasztok!
Én azt szeretném megkérdezni, hogy az adott edzéstípusok (súlyzós, anaerob, aerob) után mennyi idővel és mit ajánlott enni (értem ezen a ch és fehérje arányát.)
(Reggel szoktam aerob/anaerob edzést csinálni, délután v este súlyzózni). Súlyzóst azt nagyjából vágom, de a másik kettőt egyáltalán nem.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Moddingfan
senior tag
válasz
kzoleeka
üzenetére
Persze, az alap a mozgás és a jó kajálás, de egy bizonyos szint után már nem árt egy kis ''gyószer'', pl a legmélyebb zsírrétgekhez, az diétával az életben nem megy le, ehhez kell pl. az Alpha Burn, de ez már csak tényleg finomítás, a fő faragáshoz valóban elég a mozgás és a jó kajálás. Te egyébként hol tartasz, konkrétan magasság, súly, stb?
-
rii
nagyúr
a kilométerótám azt mondja (spec nagyon nem értek egyet ezzel a funciójával) , mont egy órás tekerészés után, hogy 324 kalóriát égettem, viszont a body.builder.hu kalóriaszámlálója meg [link] 1100-at .... azt tudom, hogy mind a kettő téved, meg egyiks sem lehet pontos, de mégis hogy lehet ekkora különbség.
-
rii
nagyúr
válasz
Drótszamár
üzenetére
magasra tett ülés: tudtomal olyan magasra szabad csak tenni, hogy a pedál legalsó helyzteében ids egy nagyon picit maradjon behajtva a térd
a pulzusom asszem már csökken....
a keró új, egy merida kalahari
oolajozással, kenéssel bajban vagyok, dfe a hétvégén úgy is be kell vinnnem megnézetni, kotyog a teló
Ariadne : azt hittem eleinte, hogy bkv bérlete nem vettél ... az használ a legjobbam keróval párosítva
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
válasz
Moddingfan
üzenetére
Én olvasgatom folyamatosan a topikot, de most szégyenteljesen hallgatok...
Vettem egy szuper kerót, ezért nem maradt lé bérletre.
Első igazi fogyós próbálkozásom így dőlt hát dugába két vékonyító és erősítő hónap után. De nem adom fel, hiányzik az edzés. Újult erővel folytatom, végülis ''csak'' 10 kilót kell ledobnom. 
A ''gyószerekről'' meg csak annyit, hogy egy kis l-carnitine meg némi fehérjepor még nem árt senkinek, de megértem, aki megtagadja őket, én is így kezdtem.
Jut eszembe, elcsábultam a Corában egy Vita Diet Shake-re (még Bioteches kreatint is láttam ott, vagy 100 dobozzal, a kekszek és müzliszeletek mellett feltornyozva
), amiben olyan bűnösen sok szénhidrát van - viszont tényleg éhségűző, tejporszerű íze és állaga van, és nem büdös. Szóval egyelőre még mindig nem Whey Pro...
[Szerkesztve] -
Drótszamár
őstag
És a bringa milyen műszaki állapotban volt? Nem összteleszkópos teszkóbájkkal, rendesen felfújt gumival (2-3 bar), magasra feltett üléssel, megkent csapágyakkal, lánccal sokkal könnyebb tekerni. Több sikerélményed lesz, és a pulzus se szalad fel annyira.
Egyébként biciklin egy terhelési szinthez gyorsan alkalmazkodik a szervezeted. 2-4 hét alatt csökkenni fog a pulzusod. -
kzoleeka
tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
Na ez mind így van amit leírtál
csak a bogyókkal nem értek egyet 
Konditerem - edzés mint állat aztán - lehet enni, de csak normális zsírmentes kaját és koplaljon az aki nem mozog (az nem is fog lefogyni
)
További sok sikert! -
Vandit.
addikt
válasz
Moddingfan
üzenetére
Ya.Ez a lényeg.szemét kaja kuka.mozgás és minden jól fog menni.

-
Moddingfan
senior tag
válasz
kzoleeka
üzenetére
Látszik, hogy új vagy erre felé kolléga, hogy pont nekem címezted ezt a hsz-t
(bár nem csak nekem szólt) Sztem fogyás terén eddig én tartom itt az abszolut rekordot
(nem nagyképűségből mondom, félre ne értsetek
) A minap voltam suliban, és egy évfolyamtársam megjegyezte, hogy már szinte elfogyok és mióta ide járok, már lepasszoltam legalább 15 kilót
Mondom majdnem eltaláltad, csak 30-at tévedtél
Erre a srác vagy fél percig állt és nézett ki a fejéből, szabályosan sokkot kapott a muki 
''Sok mozgás után több kaja - kevés mozgásnak koplalás a vége '' - Ezt nem értem
Nálam ezek nincsenek összefüggésben 
''A kapszula meg baromság sztem'' - egy kis ''gyószer'' sosem árt
, de a konditermet csak támogatni tudom 
Amúgy ezerrel megy a szálkásítás, nem eszek kevesebbet, csak elhagytam a szemét kajákat, de már érzem magamon pár nap után, hogy sokkal energikusabb vagyok, jól megy az edzés, szóval sínen vagyok, mint....
De kinek is írom mindezt? Hol vannak a régi tagok, főleg a lányok? Gyertek vissza, tök jó volt, míg itt voltatok
Nélkületek pang a topic 
Vandit.: a csokiról nem mondok le semmi pénzért

[Szerkesztve] -
kzoleeka
tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
Emberek el kéne menni mozogni és nem a gépek előtt kólát és csipszet enni

Sok mozgás után több kaja
- kevés mozgásnak koplalás a vége 
A kapszula meg baromság sztem, inkább konditerem vagy futás a kilókért

-
fLeSs
nagyúr
válasz
SzalaiG
üzenetére
addig örülj, amíg van étvágyad, diétában elég fontos, hogy meglegyen az étvágy.
1ébként 1 tipp, hogy milyen kombót érdemes szedni napi 3 alkalommal
koffein (100 mg)
yohimbine (1 szem alpha burn)
guggulszteron (1 szem San T3)
cayenne paprika vagy bors (ha tucc szerezni)
ezt egyenletesen elosztva napi 3szor, lehetőleg aerob előtt fél órával az elsőt (ha reggel aerobozol), és alvás előtt 4-5 órával az utolsó adagot a koffein miatt.
aerob előtt mehet mellé 1-2 gr l-karnitin, és napközben érdemes zöld teát iszogatni (cukor nélkül). -
atus
senior tag
válasz
Moddingfan
üzenetére
Én húsdiszkontban, ott a legolcsóbb, felénk (Pécs) a SPAR baromi drága e téren
Dejó, látom te is pécsi vagy. Melyik húsdiszkontban vásárolsz? Én a szabadság úti hentesnél veszem a csmellfilét, és 1100Ft.
Jó lenne valami olcsóbbat találni. Meg a hekk is érdekelne. Mostanában álltam neki én is diétázni, hó végétől meg ha minden jól megy tömegelés következik. Gyúrós topikban láttalak már, csak ott nem tűnt fel, hogy te is pécsi vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Hálózati / IP kamera
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házimozi belépő szinten
- Windows 10
- Sorozatok
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- TV antenna és jelerősítés
- További aktív témák...
- Alienware 500HZ AW2524HF 24,5" Monitor 27% ÁFÁS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung / SanDisk / Micron / Western Digital 256GB M.2 NVMe SSD
- Samsung Galaxy A34 5GB 128GB/6GB/Számlával!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Gyorsan el lehet készíteni amúgy is. Rizskészítésben profi vagyok.

inkább egy jó adag rántotta (sárgája max 2 menjen bele). edzés után mindenféleképp idd meg a fehérjeturmixot. Vacsira a rizs az elég necces sztem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

- után is, mint akinek sosem volt igazán? Vagy ha már egyszer leépült az ember, onnan mindegy, ugyanúgy kapaszkodhat felfelé? Hülye kérdés, tudom, de vállalom.