Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlemole
őstag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Jó lenne más hely is. Hogyha Péntekig meg tudnám kapni.
Melyikre gondoltál? A fitnessexpress.hu ra?
Mert ők a magyar postával kézbesítenek ami nem túl előnyös most nekem mert nem tudok várni rá egy hetet míg megérkezik.
Esetleg olyan boltot tudsz BP-n ahol még érdemes lenne megnézni személyesen? -
tildy
nagyúr
[link]
Az a testzsír még kicsit sok
-
L|zsidoboz
őstag
válasz
littlemole
üzenetére
Másik boltból nem jó? Mert ha igen, tudok ajánlani másik boltot...
-
littlemole
őstag
Alfa burnt nem láttam most a body builder hu oldalán. Elfogyott??
Valami mást tudnátok ajánlani helyette? -
Mint írtam,most pont azért nem ezzel a régi módszeremmel próbálok majd fogyni,mert nem akarok még egyszer így elerőtlenedni ! Marad a kevés fehérje -70g/nap körül-,viszont nem erőltetem túl magam,és most a közel uannyi leadandó kilómat 2x annyi idő alatt tervezem ledobni.Aztán meg ha bármi zavart érzek az erőben
,nem fogom csak azért csinálni tovább a programot,mert hűdekemény vagyok,hanem változtatni fogok.Persze nem szeretnék,ezért is igyekszem valami tarthatót kitalálni.
Igaz lehet az a 1-1,5 kg/hét,de az első pár hétben ennél gyorsabb fogyás sem lehet probléma szerintem,ha van miből leadni. -
rii
nagyúr
válasz
T. Almeida
üzenetére
jól be kell melegíteni, csak attól lesz folyadék az izületekben ... amúgy engem is pont a reggeli futás kérdése foglalkoztat.
a PH-n is avn fútó topik:
[link] - Futás, futópályák Budapesten -
roPHka
senior tag
Talán ne csodálkozz ezen, ha hiszel azokban amit egy pár hozzászólással előbb linkeltél be a fehérjebevitelről.
Napi 50-60g fehérjétől csodákat ne várj.
A kérdésedre pedig a válaszom, nem, nem veszítettem szemmelláthatóan az izomzatomból, persze ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem, biztos volt egy kevéske az is. illetve én pont az ellenkezőjét éreztem, nőtt az erőm, ezáltal nagyobb súlyokat és azokat többször voltam képes megmozgatni. Mondjuk én napi 190-200 gramm fehérjét fogyasztottam. 3 fehérjeturmix (ez kb 60 gramm), 40 dkg csirkemell (ez kb. 90 gramm), pár tojásfehérje és némi sovány túró (ezek még kitettek kb 40-50 gramm fehérjét is).
Az okosok azt mondják, hogy heti max 1-1.5 kg-os fogyás a megfelelő tempó, ami a még lehető legkevesebb izomveszteséggel jár, persze megfelelő táplálkozás és fehérjebevitel mellett. Bár ha az nincs rendben akkor meg úgysem ennyit fogsz fogyni, hanem vagy többet vagy kevesebbet.
[Szerkesztve] -
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Súlyzózás,futás,és talán veszünk szobabiciklit is,a tesóméknál már van,és meggyőződtem a hatásosságáról:járni is alig tudtam a gyorspróba után.
Most 89 kg vagyok -mindig ilyenkor ijedek meg-,és a cél a 70-72.Úgy 4-5 hónap alatt tervezem elérni ezt a súlyt.Majd meglátjuk.
Látom én is,hogy milyen nehéz megváltoztatni a szokásainkat,ezért nem is kezdtem el a 'kúrát' még,egyelőre csak gondolkodom egy valóban vállalható és betartható terven,amibe csak a jövő hét elejétől vágok bele. -
L|zsidoboz
őstag
Milyen mozgással gondoltad a fogyást? Mert ahhoz a súlyzózás az elengedhetetlen. Biciklizés v. úszás szintén. Ezek a mozgások után pedig akkor is kellene a protein, de mind1, te tudod. Sztem majd más is ezt fogja mondani...
Az meg nem úgy fog menni, hogy mostantól átszoksz a rendes étkezésre. Nekem pl. 3 hónapomba telt, míg megszoktam a napi 6szori étkézést. Ha pedig ezt kúra szerűen akarod csinálni, úgy elég nehéz lesz. Épp az a lényeg, hogy végleg rendesen táplálkozzon az ember, nem pedig 3 hónapig...
Meg szabad kérdezni, hogy most hány kiló vagy és hányra szeretnél lemenni?
-
roPHka
senior tag
Jó persze, ez egyénileg változó, pénztárcafüggő.
Én hülye vagyok és megveszem ezeket
Ez van, mondjuk eddig jó tapasztalataim vannak a cuccokkal, amiket próbáltam.
Jelenleg ''Lipo6 + L-Carnitine + Alpha Burn'' triót használok.
Eddig pozitív a véleményem. Május körül 80-81 kg-ról kezdtem. Mostanra 72.5 kg vagyok.
Persze nem egyfolytában ''diétázok'' május óta. Össze-vissza, ahogy sikerül
De most egy 3 hetes diéta a cél, pontosabban a 69 kg. -
Hogy mi drága,nagyon egyéni pénztárcától függ.Én nem szívesen adnék ki 3k-t se valami olyanért,ami esetleg nem is használ,mert utána kénytelen lennék a fejemet verni,és ökörnek nevezni magam -erre meg ugyan ki vágyik ?!

Majd számolj be az eredményről,amit elértél az Alfával.Kombinálod vmmivel ? -
roPHka
senior tag
Szerintem az Alpha burn korántsem drága készítmény, bár hogy mire jó azt még nem tudom mert én most kezdtem el szedni. Idővel elválik, hogy van e értelme vagy sem.
Eddigi tapasztalatom, hogy pl. 1 szem kapszula bevételét követően kb 1.5-2 órával érdekes dolgot érzek. Nem tudom, hogy ez jó e vagy sem, de olyan érzés járja át a testem mint amikor egy picit beteg vagyok, és hőemelkedésem vagy lázam van. -
roPHka
senior tag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
A vaníliásnak valóban vanília íze van, és nem mondom, hogy rossz, mert a Biotech 100% Iso Whey vaníliásától sokkal finomabb, és úgy érzem, hogy hatásosabb is a Scitec, mert a Biotech fehérjéjétől nem érzek különösebb dolgot, és változást sem látok, de ha most ismét vennem kellene fehérjét akkor Cytogent vennék és abból is a csokisat mert az baromira bejött. Epressel nincs tapasztalatom de biztos finom lehet.
-
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
1-re és 2-re:''A napi fehérjeszükséglet 0,8 g/testtömeg kg, (sportolóknál 1-2 g, testépítőknél 1,5-2 g).'' Én nem vagyok testépítő,nincs szükségem annyi fehérjére.
3-ra:ebben talán igazad van,de egyelőre nem akarok túlzásba vinni semmit,eddig mindig ezzel szúrtam el.Töredelmesen bevallom,hogy a gyors fogyókúráim nem jöttek be,mert bár igen gyorsan le tudok adni jóformán bármennyi fölösleget,viszont pont azért,mert kúrának értelmezem az egész procedúrát,annak végeztével,a 'rendes' táplálkozásra való visszatéréssel minden kilóm szép lassan visszajön.Ezért próbálom most majd úgy,hogy csak kicsivel eszem kevesebbet,viszont nem is halasztom bele magam a futásba,súlyzózásba,és egyebekbe,mert nem érdemes.Jöjjön valamivel lassabban a változás,de tartson tovább,esetleg szokjak is úgy hozzá,hogy a 'kúra' végén nem is adok fel belőle majd mindent,mert nem érzem különösebb tehernek az étkezésre és sportra vonatkozó leendő nem túl szigorú megkötéseim. -
T. Almeida
senior tag
A reggeli kocogásról mi a véleményetek? Valahol azt olvastam, hogy nem ajánlott, mert reggel az izületekben nincs elég folyadék (?) és hamar tönkremehetnek...
-
L|zsidoboz
őstag
1, aki diétázik, az közel sem úgy táplálkozik, mint egy átlag ember. Nem tudom, hogy hogy lehet 120 g fehérjét bevinni így (max. ha megeszek fél kiló pulykát
).
2. A fehérje porok diéta alatt azt a célt szolgálják, hogy megtartsd az izomzatodat.
3. Ennél ne akarj sztem kevesebbet mozogni, mert ez kb a minimum. -
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Lehet,hogy Carni-X lesz belőle,még olvasok utána kicsit.Fehérjét pedig nem akarok venni mellé,azt hiszem,túl sokat fogyasztunk belőle.Ezt figyu:[link] Pláne úgy,hogy a Tiédnél valamivel kevesebb mozgással fogom csinálni -bár még nincs kész tervem.
A kávétól fájt a fejem,mondjuk lehet,hogy csak azért,mert erősen túlzásba vittem;de akkor annyira kiütött,hogy azóta nincs is kedvem inni.A cc-light-ért kár lenne,mert a tea nem olyan finom a számomra.
[Szerkesztve] -
L|zsidoboz
őstag
Ha 2re nincs pénzed, akkor én a helyedben inkább Carni - X et szednék. De majd jön más, és ő is ad tanácsot. De fehérjét ugye mindenféleképpen akarsz venni?
Hogy mennyit mozgok? Heti 5x45 perc szobabicikli meg heti 3-4 súlyzós edzés. Kb ennyit. Koffeinnek meg inkább sztem kávét igyál, mert egyesek szerint a coca cola light is hízlal.
[Szerkesztve] -
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Nekem annyi pénzem nincs,hogy két dolgot szedhessek,viszont akkor azt hiszem,ki fogom próbálni az Alpha Burn -t,ha senki se ment tönkre miatta,koffeint meg nem tablettában fogok szedni mellé,hanem jó lesz nekem a light-cola.Tudtommal az nem emeli az inzulin szintjét.
Sokat mozogsz mellette ? És mennyire igaz,hogy fokozza az erekciót ?
-
Dylen
senior tag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
nem, nem fogyni szeretnék hasazással...végignéztem a topikot, és sok szó esett erről is, ezért kérdeztem itt.
-
Dylen
senior tag
sziasztok!
2 hete mindennap 2x30 percet fordítok hasazásra. Az egyiket délelőtt vagy dél körül, a másikat estefelé csinálom. Ez eddig bevált, szemmel látható az eredmény. Össze kellene vonnom a kettőt, vagy jobb így hogy 2 részletben csinálom? Szerintetek melyik az eredményesebb? -
Markgx10
őstag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Nekem is az epres ízlett eddig a legjobban, most hogy írtad, lehet az lesz a következő, de ugye itt vidéken (Eger) amikor elfogy azt veszek ami van, az meg általában csokis. 
-
L|zsidoboz
őstag
-
Markgx10
őstag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Mi volt a rossz a Cytogen csokisba?
Ha az nem ízlett, akkor egyik sem fog, de hát ezek szerint mindegy is neked. -
Markgx10
őstag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Az epres Scitec 100% Whey Protein nagyon jó 2*5kg-to már megettem belőle, de jobban ízlett mint a csokis (amiből meg nagyon sokat
), a vaníliásat utálom. -
Agyzuzo
addikt
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Igen. De ha az íze miatt veszed, akkor inkább Protein Delite-ot vegyél.
-
L|zsidoboz
őstag
Valakinek van tapasztalata az epres vagy vaníliás Scitec fehérjével, hogy valóban eper v. vanília izük van-e?
-
Ariadne
őstag
Kicsit lelappadt a topic, szóval fogyásra/mozgásra fel!

[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr

-
roPHka
senior tag
Ez egyértelmű. De ő szerintem tévhitben volt, hogy ha lefogy és utána visszatér a régi zabálásokra, akkor ugyanúgy felszed pár kilót, ráadásul úgy, hogy abbahagyta a futást és a súlyzós edzést, ne is csodálkozzon, hogy visszapörögnek a kilók.
Jelenleg én sem diétázom amúgy, bár a napi 3 protein turmix megvan mai napig. Próbálok normális kajákat enni, de azért beficcen melléjük elég sokszor egy ki szemét is. Igaz egy dolognak örülök, hogy a kenyérről és a tejről végleg lemondtam. Én lefogytam amúgy kb 3 hét alatt majdnem 80 kilóról 74 kilóra még június körül, azóta tartom a súlyom. 73,5 - 74,5 között ingadozik a súlyom mostanság, de szerencsére nem jön vissza semmi, igaz mellette heti 3x súlyzós edzést is végzek, illetve aerob mozgást is heti 6-8 órát. Bár ez nem sok, de jó, hogy szoktassam magam hozzá, és hogy idővel mindennapos tevékenységgé válljon a dolog. Fittebb is leszek tőle meg minden, szóval mindenképp előnyös.
Egyelőre nem érdekel a diéta, mert tapasztaltam, hogy nehezen tudom csak betartani. Hétfőtő-péntekig jól megy minden, de a hétvégék miatt egy picit visszaestem folyamatosan, mert eljárok bulizni, stb...
Ráadásul ha dolgozok, akkor nem igazán jön össze a napi 6 étkezés sem, stb...
Jövőhéttől fogok suliidőszakra készülni, hogy akkor hogyan-miként oldom majd meg a kajálást, kelést, edzést, stb... És onnantól kezdve megpróbálok folyamatos diétán lenni. Persze nem kőkemény diétára gondolok, és nem is az lesz a célom, hogy heti 1 kiló lejöjjön rólam, hanem mondhatnám inkább úgy is, hogy az életstílusomon változtatok, hogy a régebbihez képest ez amolyan diétás életstílusnak számítson
és ezáltal szép fokozatosan változni fog a testkompozícióm is. Mindent csak nyugodtan, nem kapkodok, ráérek 
Cél, hogy megszokjam a kora reggeli keléseket, és a nem túl későn fekvéseket, suli előtt a reggeli aerob edzéseket, a reggelenkénti főzöcskézést - kaja készítést saját részre, stb...
Ha ezek megvannak, onnantól mondhatni gyerek dolgom van. -
rii
nagyúr
úgy látszik azt kell a diéta alatt bevállani, amit utána méáskor is tartani tud az ember, úgyis visszajönnek a kilók, ha valaki diléta utén visszaáll a diltát megelőző étrendre, életmódra ...
én ezért nem diétázok, hanem megyek ma este is egy órát kocogni
szeretnék minden nap 1 órát, idővel.... -
fLeSs
nagyúr

-
roPHka
senior tag
Vicces és egyben tanulságos történet, bár volt már szó erről itt nem egyszer, de azért leírom én is
. ''Te, figyelj! Kurva jó ez a 90 napos diéta, még pár nap és vége lesz a kúrámnak, és már lejött rólam 16 kiló ...'' - majd hozzáfűztem pár dolgot, amire csak egy legyintést kaptam és egy választ, hogy ''ugyan már, nem értesz Te hozzá'' - mondotta haverom június végefelé a tanévzáró ünnepségen, majd közölte velem pár napja, hogy azóta /picivel több mint 1 hónap alatt/ visszajött rá 10 kiló.
Ennyit erről, meg az idióta szétválasztós diétáról.
hehe
-
Moddingfan
senior tag
Sziasztok!
Na itt sem tegnap jártam, amint látom semmi sem változott, vannak új arcok, de van egy-két régi motoros is
Én jelenleg 86 kiló vagyok és még mindig 192cm magas, erre a súlyra űgy tűnik, hogy stabilan beálltam, de nem igazán telik erőfeszítésbe, hogy megtartsam, pedig 2-3 naponta csalok is némi nasival, ennyi kell, különben hülyét kapok a munkahelyi stressz miatt. Amúgy heti 3x edzek, ennyi még mindig elég, viszont minden reggel ébredés után hasazok egy keveset, az csak nem árt, remélem.
Egy kérdés: új hóbortom a biciklizés, ez gyúrósoknak jó, vagy sem? Mert ugye nem feltétlenül aerob mindig a dolog, néha átcsap igen erősen kardióba (pl.: emelkedő). Nem fogok ettől izmot leépíteni? Válaszokat várom mindenkitől
-
pacorro
aktív tag
Mind a kettő.
De azért senki sem szereti teljesen sótlanul enni az ételeit. Sokkal egyszerűbb abból kiiktatni a nátriumot, amiből könnyebb. Márpedig nekem könnyebb megnézni, hogy mi van ráírva a palack vagy a zacskó oldalára, különben is érdekel, hogy milyen anyagok vannak benne.
De mivel ritkán iszom ásványvizet, és ritkán veszek csomagolt ételt, ez általában nem probléma.
Ha mégis, akkor nátriumszegényet veszek (és tartósítószer-, adalékmenteset).
Egyébként általában nem szoktam megenni fél csipet sót naponta.
-
L|zsidoboz
őstag
válasz
Demolator
üzenetére
Hát nem tudom. Én húzodzkodásnál és tolóckodásnál jobban érzem a saját súlyomat, mint bicajozásnál... Egyébként 110 kilóval sem nehéz sportolni, én tudom. CSak mikor szétmegy az térdizületed, az kicsit ciki...Futástól és kosárazástól pedig hidd el, hogy szétmehet nagy súlynál.
-
ithomas
őstag
válasz
Demolator
üzenetére
Van egy olyan érzésem hogy nem sokat olvastál el ebből a topicból...

Itt pont nem olyan emberek irogatnak(nagyrészt)akik koplalással akarnak zsírt leadni...
Sok fehérje+kevés ch(abból is csak a jó minőségű)+sok aerob+súlyzós eddzés+kitratás....Ez egy ésszerűen felépített diéta! -
Demolator
tag
Nemtudom ki ért velem 1-et de sztem a fogyókúra főleg az extrémek nem jók és ha abbahagyod visszajönnek a kilók... szal sztem ezen csak a testedzés segit, (sport) és tudom erre mindenki azt mondja hogy 110Kg-val nehéz sportolni (futni, biciklizni, kosarazni stb.)és ezért jó az edzőterem mert ott nem muszáj a saját súlyoddal dolgozni és szépen fokozatosan le lehet adni a kilókat csak akaraterő kell és kész! CSak kár hogy olyan nehéz kitartónak lenni...

-
pacorro
aktív tag
válasz
ithomas
üzenetére
Gond csak nagyon szélsőséges esetben lehet: pl. a mostani árvíz alatt is romlott az ivóvíz minősége, jobban is klórozták, büdösebb is volt, de még bőven az iható kategóriában maradt.
És ahogy már leírtam, az ásványvíz sem mindig jó (csak drága).
Sőt, ha úgy vesszük, a víz valamivel biztonságosabb, mert azt folyamatosan vizsgálják, az ásványvizeket pedig csak időnként. -
pacorro
aktív tag
Nem vagyok okos, te biztos sokkal jobban otthon vagy a témában, mint én.
Nem azt írtam, hogy ritkábban kajálni egészséges, hanem azt, hogy nem mindig rossz. Ha kéthetente egy-két napot napi egy-két étkezéssel töltesz, attól az ég világon semmi bajod nem lesz. Ha minden nap ezt csinálod, az természetesen nem használ.
Nyilván nem jó, ha este édességgel tömöd magad, de ha néha megeszel egy jégkrémet, vagy egy szelet csokit, attól szintúgy nem lesz semmi bajod. Fő a mértékletesség.
Az ásványvizek bevizsgálásáról már írtam, én azért fenntartással innám az olcsó csodákat...
Nem, nem vagyok versenyző, viszont magas a vérnyomásom, és akár hiszed, akár nem, nemcsak a vizek nátriumtartalmára, hanem a sófogyasztásomra is odafigyelek. Nem hobbiból, hanem mert muszáj. És mivel az emberek nagy többsége sokkal több sót fogyaszt, mint amennyit kellene, egyáltalán nem lényegtelen, mennyi nátrium van az ásványvízben. És ugyanígy vannak más ásványi anyagok is, amik nagy mértékben nem feltétlenül használnak (sőt).
Én a magam buta fejével csak azt látom, hogy az egészséges életmód nagyon nagy üzlet, és a gyártók igyekeznek minél több pénzt kisajtolni a vevőkből, sokszor teljesen haszontalan dolgokért. -
ithomas
őstag
válasz
pacorro
üzenetére
Amit idéztem,lehet hogy kissé szélsőséges(igen...én is annak tartom),de sajnos túl sok helyről hallani ezt,és sajnos nagyon is hihető a dolog.
Amúgy a közeljövőben fogják megépíteni csepel északi részén európa egyik legmodernebb szenyvíztisztítóját ami egész bp vízellátását hivatott majd szűrni.
Addig meg kitartás...
-
pacorro
aktív tag
válasz
ithomas
üzenetére
Akkor a vízről...
A magyar csapvíz (általában) jó. A budapestivel pedig nincsen semmi probléma
A feleségem évekig foglalkozott Magyarország egyetlen akkreditált víz-biológiai laborjában biológiai vízminősítéssel. Gyakorlatilag az összes bonyolultabb mintát ők vizsgálták (amit az ÁNTSZ-ekből felküldtek). Lehet szidni a budapesti vizet, lehet, hogy nem ízlik, lehet, hogy büdösnek tűnik, de nem egészségtelen.
És ide futottak be a húsüzemek vizei, ásványvizek és minden más ''mesterséges'' dolog.
Itt már árnyaltabb volt a kép. Bőven voltak férges, gombás minták.
Egyszer bevittek bevizsgálásra egy ismert (olcsó) ásványvizet, amiben gombafonalak voltak (ez nem feltétlenül egészségtelen, de akár komoly gondot is okozhat). Mivel a feleségem komolynak tartotta a helyzetet, még a hivatalos eredmény megszületése előtt felhívta a forgalmazót, hogy azonnal szüntessék be a víz árusítását. A válasz az volt, hogy amíg nincs hivatalos eredmény, ők nem csinálnak semmit, gyakorlatilag szartak rá, hogy mi lesz a fogyasztókkal.
Nekem mindenesetre jó a víz, főleg annak tudatában, hogy néhány ásványvíz akár problémákat is okozhat.
Az ilyen körlevelek meg leginkább arra jók, hogy hisztériát keltsenek, meg az embereknek legyen miről beszélniük. Ez kb. olyan mint a sertéspestis, az atipusos tüdőgyulladás, vagy a madárinfluenza: vaklárma. -
L|zsidoboz
őstag
válasz
Realradical
üzenetére
Akkor ne erőltesd a bicajt, ha az orvos nem mondta. Nehogy aztán vmi nagyobb baj legyen belőle...
-
deniro2
senior tag
Diéta elején 1-1,5, de akár 2 kg is lehet a glikogén és a víz, ami kimegy, ez nem fogyás, bár testsúlycsökkenés, viszont a diéta vége után ~1 hét alatt visszajön. Magyarúl 2 kg fölött lehet elkezdeni számolgatni, hogy ki mennyit fogyott.
Ezt nem kimondottan neked írtam, csak úgy.
-
student
őstag
válasz
Realradical
üzenetére
sztem mki kattog.
-
tildy
nagyúr
Fél éve visszamászott az egész 82-83-re, hála a napi 5szöri kajálásnak. Pedig akkor a kajáim jó részét csirke tette ki. Havi 1 kiló van meg.
Mint mondtam, én úgy nem tudok lefogyni. Türelmes voltam, fél évig napi 5ször , de keveset és egészségeset módszert nyomtam.... Most napi 2-3szor , de kevesettel mennek szépen lefele a kilók. Nekem bőven jó, ha havi 1 kilóval kevesebb. -
Janesz
őstag
akkor csináld így...engem aztán nem érdekel ki miként csinálja..ha neked jó a 78 akkor csináld így....de gondolom a heti 1kg fogyás nincs meg magyarul valami szar...mert már fél éve is 80 körül voltál..
én kb 11x eszek egy nap..egyszerre nem sokat de eszek..
eddig úgy néz ki működik a dolog...bár én onnan indítottam a diétát testzsír terén ahol itt a topik nagyja érkezni szeretne..
-
tildy
nagyúr
-
Janesz
őstag
válasz
pacorro
üzenetére
te annyira okos vagy ,hogy erre csak ezt tudom tenni..

egyed a tortádat 6 után csokival..persze mértékkel..
a ritkábba kajlással az a baj,hogy amint érzi a szervezet,hogy nincs kaja akkor szinte mindent raktároz..hiába keveset eszel azt mindet elraktározza!!
a sok étkezéssel felpörgeted az anyagcserét és a szervezet nem raktároz,mert minek,úgyis kap hamarosan megint..
Este 6 után meg nem enni nem kell,hanem szénhidrátokat kell kerülni..zöldség mehet mert annak annyira lasssú a felszívódása,hogy abból zsír nem lesz az 100...
az ásványvízről meg annyit,hogy a néhány olcsó csoda is ugyanúgy bevizsgált termék..a nátriumtartalom meg kiafaszt érdekel?? versenyző vagy netán,hogy a bőr alatti vízvisszatartással kellene törődnöd a magas Na tartalom miatt?? de gondolom a sóval nem foglalkozol ,csak mert az meg nátrium-klorid..
-
ithomas
őstag
válasz
pacorro
üzenetére
''A csapvíz viszont mindig jó, és (gyakorlatilag) ingyenes.''
Előre leszögezem,hogy sokkal gyakrabban iszok csapvizet,mint kristályvizet,de az hogy a csapvíz mindíg jó....háát..!
Nem tudom Te mennyire vagy tisztában azzal hogy jelenleg hogy is néz ki pl a duna vizének megtisztitása.Kémiailag szinte sehogy....telebasszák klórral azt csá...te meg szépen iszod a hormontablettákkal , fogamzásgátlókkal,és egyéb kémiai szemetekkel teli ivóvíznek gúnyolt csapvizet...
Pont most találtam a témáról egy cikket is...hátha érdekel:
De hiszen tisztítják a vizet, nem?
Nem!
A vízművek mindenütt csak bizonyos minimum-szabványnak megfelelően kezeli a vizet. Készleteinket azonban több mint 60 000 különféle vegyi anyag szennyezi. Rendkívül nehéz és költséges valamennyit kivonni a jelenleg használt, elavult és gyengén finanszírozott víztisztító rendszerekkel. A Természetvédelmi Tanács friss jelentése szerint víztisztító üzemeink több mint kétharmada elavult.
A vízügyi mérnökök vonakodnak bevallani ezeket a gondokat. Megteszik, amire a rendelkezésükre álló víztisztító eszközökkel képesek. Egy átlagos víztisztító üzem mintegy 30-40 vegyi anyag jelentétét képes vizsgálni, és ennek nagyjából a felét, kb. 20-at próbál meg kiszűrni (A teljesítmény 60.000-ből 20). A fennmaradó 59 980-féle vegyszer akadálytalanul bejuthat a szervezetünkbe.
Sokszor még az is ott marad, amit megpróbálnak eltávolítani. A vízművek ráadásul még mérgező anyagokat is adagol a vízhez, például klórt és alumíniumot, olyan vegyi anyagokat, amelyeknek a szervezetünkben semmi keresnivalójuk. A klórozás a járványok megelőzésének elavult módszere.
Hmm...ezt elolvasva lehet hogy inkább végleg át kéne térni az ásványvízre...
-
Realradical
őstag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Az úszást elkezdtem, de a bicajozás sajna nem megy...egy 2x2centis darab vált le a porcból és gyanús hogy még vannak ott a kisebb haverok amiket nem vettek észre mert kattogok néha...szóval nem erőltetem inkább

-
pacorro
aktív tag
Egyetértek!
Pár kiegészítés:
''este 6 után is kell enni, zöldség, hús, stb. nem pedig csoki meg torta''
De, lehet csoki, vagy torta is, csak nem mindig, és mértékkel.
''ez igaz. 2-3 óránként kell kajálni.''
Csak erre nem mindig van lehetősége az embernek. Nincsen gond a ritkább kajálással sem, de ez erősen személyfüggő is.
''az ásványvíztől sem lesz semmi bajod.''
A legtöbbtől nem. De van néhány olcsó csoda, ami tele lehet olyan anyagokkal, amik nem feltétlenül egészségesek (nátrium, nitrát), és van olyan víz is, amit nem tisztítanak meg kellőképpen. A csapvíz viszont mindig jó, és (gyakorlatilag) ingyenes.
''a napi 20-30 perc az kevés, főleg ha ülő életmódot folytat az illető. napi 1-2 óra mehet.''
Persze, jobb az 1-2 óra, csak aki egész életében a fotelban tespedt, az nem fog egyből ennyit mozogni. Neki a 20-30 perc is bőven elég elsőre, és már annak is döbbenetes hatása lesz. -
rii
nagyúr
ÖNIGAZOLÁS
az még akkro volt, amikro 2 év kihagyás után lekzdtem ujra kerózni, és 26-28-nál 176-180-as pulzusom volt.
a múltkor letekertem 80km-t 23.1-es átlaggal, szóval annyira szar kondiban nem vagyok.
most meg lekocogtam 130-140-150-es pulzussal 7500 m 1 óra alatt .... tudom, hogy nem nagy táv, de most kezdtem el futni ....
ÖNIGAZOLÁS -
rii
nagyúr
nem akartam értetlenkedni. Én eddig ezt néztem: [link] itt csak a pulzuson van a hangsúly ....
szerk.:
amúgy meg mindenki mást mond, az a baj.
ezen oldal alapján kiszámoltam a MHR-emet (193), majd azt mondja, hogy a fogyasztási zóna a MHR 60-70%-a.
tehán nálam 115,8-135,1.,
de a lentebb található számoló
már 141-154-et mutat, és vannak akik szintén a 150 köröli értéket mondták, ahol legjobban lehet fogyni, erre most meg új elmélet: hogy nem a pulzusszám határozza meg a szükséges intezitást.
[Szerkesztve] -
Janesz
őstag
felejtsd már el ezt a pulzust...akkor neked pl elég lenne ha a seggeden ülnél hiszen egy kis tekeréstől majd kiugrik a szíved..ezért írtam,hogy nem a pulzus a lényeg hanem az,hogy egy olyan mozgást végezz aminél mozog minél több izom...pl. csak vádlizással is el tudsz érni 120-as pulzust (mert ugye a pulzus akkor emelkedik ha több oxigén kell az izomnak a működéshez és ezért több vért kell pumpálnia a szívnek) de azt te is beláthatod,hogy pl. egy vádli lószar kalóriát nem éget hiába a pulzusod ''a'' tartományban van..egy bizonyos mozgásnál meg egy idő után azért csökken a pulzusod mert javul a vérellátottsága az izomnak (hajszálerek kialakulnak) és így jobban el van látva vérrel vagyis oxigénnel..de attól még az elvégzett munka vagyis a kalóriaigénye ugyanannyi lesz az izomnak..
-
rii
nagyúr
-
Janesz
őstag
mit nehéz ezen megérteni és fogalmazgatni össze -vissza a dolgokat??

ha gyorsan gyalogolsz akkor is kalóriát égetsz de nem az izomzatod égeted el..azért csinálják ezt a testépítők,nem azért mert ez számukra szokatlan mozgás..vagy szerinted csak te gyalogolsz ők nem?
és azon mit nehéz megérteni,hogy ha gyorsan kell energia (magas pulzusszámú mozgások) akkor az izomhoz nyúl a szervezet,nem a zsírhoz.. -
fLeSs
nagyúr
lesaux: nincs csodaszer, ha lenne ilyen, akkor nem lennének kövér emberek.
rii:
''-Ha lehet, minél korábban feküdj le és kelj fel. Ha tudod tartani, hogy 10kor már aludj és 5-6 körül kelj, az nagyon jó, bár a 4-5 órás kelés és baromi egészséges (főnököm minden nap fél 5kor kel és nagyon kiegyensúlyozott és dinamikus, energikus).''
én átfogalmaznám úgy, hogy jó ha napi 7-8 órát alszol. 10-től 5-6-ig aludni jó.
''-Hacsak nincs túl hideg, vagy főűton nem laksz, nyitott ablaknál aludj!''
ez igaz, én utálok zárt ablaknál aludni
''Fürödni reggel fürödj, lehetőleg hideg-, vagy váltózuhannyal (utóbbi bazi jó, próbáld ki. meleggel kezded és a végén hideggel fejezed be). Este csak tisztálkodj (testhajlatok, stb). A legfontosabb, hogy a lábad legyen este mindig megmosva.''
nemtom hogy ki találta ezt ki, és ha napközben 8szero leizzadok a 40 fokos melegben akkor mivan? én nyáron akár napi 4-5-ször is lefürdök
''-Reggel 10-ig (ideális esetben 11-12-ig) csak gyümölcsöt egyél. Az emésztőrendszere az embernek 11-13 óra között a legintenzívebb, ilyenkor egyed a legkiadósabb kajákat. Este 6-7 után ne egyél, ha meg tudod oldani''
fasság, reggel is normálisan kell enni, sőt, reggel kell a legtöbbet enni, és este 6 után is kell enni, zöldség, hús, stb. nem pedig csoki meg torta
''-Minél többször és minél kisebb adagokat egyél (napi 4-5 kaja)''
ez igaz. 2-3 óránként kell kajálni.
''-Reggel és lefekvés előtt igyál meg egy pohár céklalevet, ha nem utálod nagyon, csodákat tesz (van helyette valami más is, de nem jut eszembe és az undorító. majd mekkérdem)''
nemtom mire jó a céklalé, és hogy mlyen csodát képes tenni...
''-Ha lehet, csapvizet igyál, kerüld a cukrozott italokat és az ásványvíz túlzott fogyasztását (vesédre szükséged lesz még sokáig)''
az ásványvíztől sem lesz semmi bajod.
''-Reggel semmi esetre se egyél édességet, akármennyire kívánod (ha így van, az azt jelenti, hogy nem aludtad magad ki rendesen és a szervezeted sem teljesen OK)''
inkább reggel egyél édességet mint du. vagy este
''-Kerüld a túlzott húsfogyasztást, egyél sok-sok zöldséget, és felejtsd el a sültkrumplit és minden olyan kaját, amiben szénhidrátokat sütnek ki forró olajban (az érrendszered hosszú- és rövidtávon is hálás lesz ezért)''
hús kell, bár ha nem végzel súlyzós edzést akkor tényleg elég a napi 1-1,5 gr/tskg.
''Testmozgás:
-Napi 20-30 perc >aktív< testmozgás a létminimum. Ha normális testfunkciókat akarsz, ezt be kell tartanod. Ki fog hatni az egészségedre, a koncentráló képességedre, erőnlétedre, teherbírásodra, mindenre. Fontos, hogy minden nap legalább ennyit csinálj (mondjuk egy intenzív reggeli tornával, vagy futással), és ha teheted heti 1-2 alkalommal valami komolyabbat (foci, gyúrás, akármi).''
a napi 20-30 perc az kevés, főleg ha ülő életmódot folytat az illető. napi 1-2 óra mehet. -
rii
nagyúr
ide, a topikjába is beírhatnád, mit nem gondolsz helyesnek: [link]
viszonylag sokakat érdekelheta téma ...
lesaux: ha elkezdesz mozogni, akkor 30 perc után kezd el az az anyag termelődni a szervezetedben, ami a zsírégetést beindítja. Erre megoldás a Mega Carni-X, ami a beszedéstől számított 45-60 perc múlva már beindítja ennek az anyagnak a termelését, és így már a legelső mozgással töltött perc is zsírégetéssel indul ... de ez csak mozgásra érvényes.
Szerintem a többi szer felejtős. Fogyni vagy ditától, vagy mozgástól lehet, vagy a kettő együtt.
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
Léteznek-e zsírégető porok vagy táplálékkiegészítők, amelyek segítenek lefogyni? Ezek mennyire legálisak?
Sikerült 9 kilót fogynom, nem is annyira drasztikus módszerrel. Inkább életmód-változtatásnak hívnám, mint fogyókúrának. Sokkal jobban érzem magam, már legalább a család és a haverok előtt le merek vetkőzni félmeztelenre, bár még van pocakom. És a melóhelyen se kell már a nagy hasamat pulóverrel eltakarni, ez azért nyáron nem egy hátrány.
Szóval létezik valami ''csodaszer'', ami égeti a zsírt? -
gd5424
tag
Hali!
Vegyszerektől lehet-e fogyni?Mert tavaly új munkahelyem lett(egy világcég nem mondom
a nevét) autókhoz csináltunk bőrkárpitot.
Én a ragasztókkal foglalkoztam.
Mikor ott kezdtem akkor voltam 115kg,és 2 hónapi munka után már csak 94kg.
(pedig szinte semmilyen fizikai munkát nem csináltam ott,legalábbis az előző
munkahelyemhez képest mert az nehéz fizikai munka volt)
Ugyanannyit ettem mint elötte,és sokkal kevesebbet mozogtam.
Most hogy otthagytam ezt a munkahelyet vissza is híztam 110kg-ra.
Lehet ennek valami maradandó káros hatása? -
pacorro
aktív tag
Na én pont a fordítottját csinálom.
Reggel szinte sosem vagyok éhes, tehát nem reggelizem (ha éhes vagyok, akkor igen, de ez kb. havonta egyszer történik meg).
Egy körül ebédelek, akkor általában valami húsfélét.
Este pedig 9 körül vacsi, és néha még egy jégkrém is belefér.
Ha napközben nassolni támad kedvem, akkor mindig van itthon gyümölcs, plusz sok zöldséget is eszem.
Kocogni nem szeretek túlzottan, de mivel megint elkezdtem focizni, és a csapat egyelőre jobb kondiban van, mint én, sajnos néha muszáj.
És mostanában kevesebb sört is iszom, inkább jégkrémmel jutalmazom magam, de lehet, hogy vissza kellene szoknom a sörre, foci után az valahogy férfiasabb.
(A feleségem tehet róla, teljesen rámragadt az édességmániája
) -
pacorro
aktív tag
válasz
littlemole
üzenetére
Nekem is van még a hasamon zsír, de az nagyon lassan fog lemenni.

Bár van időm, nem hajt a tatár.
Amit írtál, azok közül szerintem az életmódváltás a legfontosabb, akkor már minden jön magától.
Ha én csirkét és párolt zöldséget ettem volna, akkor napok alatt lelohadt volna a lelkesedésem.
Tudtam, hogy vannak dolgok, amikről képtelen vagyok lemondani (pl. a sör és a késői vacsora), szenvedni meg nem szeretek, szóval inkább beépítettem. Nincs is annál jobb érzés, ha az ember este úgy ül le a TV (na jó, számítógép) elé, hogy ma is jól csináltam, megérdemlek egy sört és egy pizzát.
Ma pl. resztelt májat vacsoráztam kenyérrel (itt már este van), desszertnek utána egy kis jégkrémet, de mögöttem van jó egy óra biciklizés, és egy könnyű ebéd is sok zöldséggel (reggelire csak tea). -
rii
nagyúr
[1.] azért a testépítők nem azokhoz a mozgásokhoz vannak szokva (ahogy Te is írtad) .. talán azért hatásos Nála ...
[2.]
''..............de az 100%,hogy egy adott pulzus fölött kalóriákat égetsz csak amit nem a korábban megevett kajákból és nem is a zsírszövetből nyer hanem abból ami a legközelebb van..az izomból.............''
Az izomból nem tud kalóriát égetni, nem? (SZERK: vagyis amit az izmoból eléget a túl magad pulzusszám miatt (160-170-180 fölött, azt nem kalórának hívják, nem?)
''..............de az 100%,hogy egy adott pulzus fölött NEM kalóriákat égetsz csak amit nem a korábban megevett kajákból és nem is a zsírszövetből nyer hanem abból ami a legközelebb van..az izomból.............''
nem így a helyes?
[3.]
''...............nem csak a pulzust kell nézni...egy adott mozgáshoz hozzá tud szokni a szervezeted és meg tudja később csinálni alacsonyabb pulzussal is............''
és ha meg tudja csinálni alacsonyabb pulzussal is, monduk 120 helyett 100-on, akkor máris nem esik bele a mozgás az ideális 110-130-ss intervallumba, ahol a legjobban tud kalóriát égetni, nem?
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
válasz
pacorro
üzenetére
én sem úgy akarok lefogyni, hogy megvonok magamtól minden kaját (sőt semmit nem akarok megvonni ... (
)), mert ha valakiről le is mennek a plusz kilók ezzel a módszerrel, kicsit enyhébben bár, de ugyanúgy folytatnia kell a könyörtelen étkezést, hogy vissza ne menjenek a kilók
amit én változtattam, és most már tartani is fogom, és tartani is akarom, mert az egészsges életmódhoz szükséges:
- este 18h után nem eszem,
- reggel is eszem, (most még itt van a főétkezséesm), de a főtékezést le kell vinnem 13-14h-ra., reggel pedig csak gyümölcsöt szabadna enni ...
- kerózom napi egy órát. (többet nem) (meg majd szeretnék kocogni is .... )
- nem eszem csokit (
)
de a pulzus tartományok szerintem nem hülyeség .... azokra szerintem kell figyelni. -
littlemole
őstag
válasz
pacorro
üzenetére
Így van, egyszerűen le kell fogyni. De ehhez nem árt tudni hogyan is működik a szervezeted és hogyan használja fel a bevitt tápanyagot. Mit mire használ stb. Nekem ezekről korábban halvány gőzöm nem volt.
Így Sokkal hatásosabb a fogyás ha rendelkezel az információval. És az eredmények hatására lelkesebben csinálod az edzéseket is. Nekem kicsivel több mint 1kg ment le hetente és így most vagyok -9kg nál. Úgy gondolom ennek nagy nagy százaléka zsír és próbáltam nem az izmaimat égetni. (hasamon még mindig van zsír
)
Én a saját magam példájából kiindulva is azt tudom mondani hogy amit Fless, attilam és a többiek javasolnak itt a topikban az jól működik. De kel hozzá életmódváltás, és étrendváltás.
Korábban én is próbáltam lefogyni de nem igazából sikerült. Szerintem ennek legfőbb oka az volt hogy nem tudtam helyettesíteni az ennivalót megfelelően. Külön extra nehézség , hogy éjszakai meló miatt még egy kicsit jobban oda kell figyelni a kajálásra.
Azzal hogy Fehérjeitalokat iszom edzés( értsd kerékpározás után stb) nagyszerűen meg van oldva az is ami a szervezetnek kell, és nincs hiányérzetem nekem sem, hogy megvonok magamtól bizonyos ételeket.
Szerintem a nagyon hosszú diéta alatt menthetetlenül lelohad a lelkesedés, és egyre nehezebb lesz olyan ételeket készíteni amiket szívesen meg is eszel. A hosszú diétában ezt nagy hátránynak látom. Már nekem is kezd elegem lenni a csirkéből és párolt zöltségből, rizsből, pedig variálni szoktam őket.
Úgyhogy örülök ha a jövő héten befejezem egy időre és majd később újrakezdem, mert kell a változatosság.
A mozgás pedig szerintem magában nem mindig elég. Példámból kiindulva korábban kb ugyanennyit kerékpároztam, de nem fogytam egy dekát sem, mert az ételek amiket ettem nem jó időben és nem a megfelelőt ettem. Nem is híztam mert gondolom elégettem a bevitt kalóriát, de nem is fogytam, ami különösen frusztráló tud lenni, ha hetente mondjuk 100km t letekersz. ( persze elosztva kb 20km naponta) -
Janesz
őstag
talán nem véletlenül csinál gyors gyaloglást egyik nagy testépítő sem aerob edzés gyanánt..

nem csak a pulzust kell nézni...egy adott mozgáshoz hozzá tud szokni a szervezeted és meg tudja később csinálni alacsonyabb pulzussal is...
de az 100%,hogy egy adott pulzus fölött kalóriákat égetsz csak amit nem a korábban megevett kajákból és nem is a zsírszövetből nyer hanem abból ami a legközelebb van..az izomból..
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- E-roller topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

,nem fogom csak azért csinálni tovább a programot,mert hűdekemény vagyok,hanem változtatni fogok.Persze nem szeretnék,ezért is igyekszem valami tarthatót kitalálni.

) )