Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacorro
aktív tag
Mind a kettő.
De azért senki sem szereti teljesen sótlanul enni az ételeit. Sokkal egyszerűbb abból kiiktatni a nátriumot, amiből könnyebb. Márpedig nekem könnyebb megnézni, hogy mi van ráírva a palack vagy a zacskó oldalára, különben is érdekel, hogy milyen anyagok vannak benne.
De mivel ritkán iszom ásványvizet, és ritkán veszek csomagolt ételt, ez általában nem probléma.
Ha mégis, akkor nátriumszegényet veszek (és tartósítószer-, adalékmenteset).
Egyébként általában nem szoktam megenni fél csipet sót naponta.
-
pacorro
aktív tag
Nem vagyok okos, te biztos sokkal jobban otthon vagy a témában, mint én.
Nem azt írtam, hogy ritkábban kajálni egészséges, hanem azt, hogy nem mindig rossz. Ha kéthetente egy-két napot napi egy-két étkezéssel töltesz, attól az ég világon semmi bajod nem lesz. Ha minden nap ezt csinálod, az természetesen nem használ.
Nyilván nem jó, ha este édességgel tömöd magad, de ha néha megeszel egy jégkrémet, vagy egy szelet csokit, attól szintúgy nem lesz semmi bajod. Fő a mértékletesség.
Az ásványvizek bevizsgálásáról már írtam, én azért fenntartással innám az olcsó csodákat...
Nem, nem vagyok versenyző, viszont magas a vérnyomásom, és akár hiszed, akár nem, nemcsak a vizek nátriumtartalmára, hanem a sófogyasztásomra is odafigyelek. Nem hobbiból, hanem mert muszáj. És mivel az emberek nagy többsége sokkal több sót fogyaszt, mint amennyit kellene, egyáltalán nem lényegtelen, mennyi nátrium van az ásványvízben. És ugyanígy vannak más ásványi anyagok is, amik nagy mértékben nem feltétlenül használnak (sőt).
Én a magam buta fejével csak azt látom, hogy az egészséges életmód nagyon nagy üzlet, és a gyártók igyekeznek minél több pénzt kisajtolni a vevőkből, sokszor teljesen haszontalan dolgokért. -
tildy
nagyúr
Fél éve visszamászott az egész 82-83-re, hála a napi 5szöri kajálásnak. Pedig akkor a kajáim jó részét csirke tette ki. Havi 1 kiló van meg.
Mint mondtam, én úgy nem tudok lefogyni. Türelmes voltam, fél évig napi 5ször , de keveset és egészségeset módszert nyomtam.... Most napi 2-3szor , de kevesettel mennek szépen lefele a kilók. Nekem bőven jó, ha havi 1 kilóval kevesebb. -
tildy
nagyúr
-
rii
nagyúr
ÖNIGAZOLÁS
az még akkro volt, amikro 2 év kihagyás után lekzdtem ujra kerózni, és 26-28-nál 176-180-as pulzusom volt.
a múltkor letekertem 80km-t 23.1-es átlaggal, szóval annyira szar kondiban nem vagyok.
most meg lekocogtam 130-140-150-es pulzussal 7500 m 1 óra alatt .... tudom, hogy nem nagy táv, de most kezdtem el futni ....
ÖNIGAZOLÁS -
rii
nagyúr
nem akartam értetlenkedni. Én eddig ezt néztem: [link] itt csak a pulzuson van a hangsúly ....
szerk.:
amúgy meg mindenki mást mond, az a baj.
ezen oldal alapján kiszámoltam a MHR-emet (193), majd azt mondja, hogy a fogyasztási zóna a MHR 60-70%-a.
tehán nálam 115,8-135,1.,
de a lentebb található számoló
már 141-154-et mutat, és vannak akik szintén a 150 köröli értéket mondták, ahol legjobban lehet fogyni, erre most meg új elmélet: hogy nem a pulzusszám határozza meg a szükséges intezitást.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
[1.] azért a testépítők nem azokhoz a mozgásokhoz vannak szokva (ahogy Te is írtad) .. talán azért hatásos Nála ...
[2.]
''..............de az 100%,hogy egy adott pulzus fölött kalóriákat égetsz csak amit nem a korábban megevett kajákból és nem is a zsírszövetből nyer hanem abból ami a legközelebb van..az izomból.............''
Az izomból nem tud kalóriát égetni, nem? (SZERK: vagyis amit az izmoból eléget a túl magad pulzusszám miatt (160-170-180 fölött, azt nem kalórának hívják, nem?)
''..............de az 100%,hogy egy adott pulzus fölött NEM kalóriákat égetsz csak amit nem a korábban megevett kajákból és nem is a zsírszövetből nyer hanem abból ami a legközelebb van..az izomból.............''
nem így a helyes?
[3.]
''...............nem csak a pulzust kell nézni...egy adott mozgáshoz hozzá tud szokni a szervezeted és meg tudja később csinálni alacsonyabb pulzussal is............''
és ha meg tudja csinálni alacsonyabb pulzussal is, monduk 120 helyett 100-on, akkor máris nem esik bele a mozgás az ideális 110-130-ss intervallumba, ahol a legjobban tud kalóriát égetni, nem?
[Szerkesztve] -
Moddingfan
senior tag
-
Boxer001
veterán
Jajj, az még nekem sok...én ott még nem tartok, hogy annyira rá bírjam magam beszélni, azé annyira nem szeretem.
De fejlődni kell, meg fogom szeretni. 
(majd légyszi írd már le egy napi kajálásod a gyúrós topicban, csak hogy ösztönözzön az egyre jobb tömegelésre
Állandóan csak a diétás kajálás a téma.
)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Linux kezdőknek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébként Coleman lehet, hogy 8 kilót is ledob ilyen okból egy hét alatt, de ő sem számít.
Állandóan csak a diétás kajálás a téma.