Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz Emperor_ #20995 üzenetére
Sajnos nem tudok, mert Server 2012 R2 alatt nem indul el az SSDOK, mondván nem támogatott. Kompatibilitási módban sem indul sajnos.
Amúgy meg az Nvidia által kiadott driver van fent. Sok helyen írták, hogy állítsam vissza a Windows-os drivert. Erre esetleg leírás, vagy segítség?[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
xuldar
addikt
-
Tomp888
csendes tag
válasz varmi2 #20951 üzenetére
Hali !
Köszi az eddigi ötleteket ,de csak nem hagy nyugodni ez a fránya ssd (alaplap).
Kábelt kicseréltem( 6 GB/s) ,másik portba is kipróbáltam, alap WIN 7 drivert visszaraktam,legfrissebb a BIOS.
Ha jól számolom SATA 1 elméleti maximumának felel meg a mostani sebesség (1500/8=187,5).
Az alaplap SATA 2 sebességet (3000/8=375) ígér.Mondtad ,hogy régi az alaplap ,de akkor miért nem azt írták rá hogy SATA 1 ?
Ha lenne még ötleted nagyon megköszönném... -
3800+
őstag
Sziasztok!
Egy regi GA-MA770-UD3 rev2.0 lapba be lehetne tenni egy Kingston V300-ast? Csak sata2-es csatlakozo van a lapon de igy is gyorsabb lenne mint egy sima HDD nem?
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
jeni
félisten
válasz keke69 #20989 üzenetére
Üdv
Én is nézegettem,de az Ebay oldalon lehet venni PCIe4x keretet és abba bele lehet tenni utólag bármely méretű m.2. SSD-t. -
keke69
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy az ASUS P8P67-es lapomba érdemes lenne venni egy ILYEN SSD-t?
Köszönöm!Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
csabiee
csendes tag
Köszönöm szépen mindenkinek a tippeket. Nekilátok, aztán remélem a legjobbakat.
-
sanzi89
addikt
Van egy nVIDIA nForce Pro 3600 chipszettel szerelt szerver alaplapom. A gond az, hogy nagyon úgy néz ki nem támogatja a TRIM-et. A rákötött két darab SATA-s Kingston HyperX 240GB-os SSD így TRIM nélkül fut. A kérdésem az volna, hogy ez mennyire nagy gond? Talán annyi háttérinfó, hogy a szerver 24/7-ben megy, de írás minimális az SSD-kre, csak a belőtt OS-ek futnak róla.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
jeni
félisten
válasz csabiee #20983 üzenetére
szervizről hallottál? rosszabb esetben 7500Ft és megoldják a gondodat
használj hajszárítót ,mert azzal picit feltudod melegíteni és így a lyuk kitágul és lehet,hogy már finoman is kitudod venni a kicsi anyát.
az tuti,hogy az nem távtartó hanem a HALF -SIZE vagyis a feles msata SSD-re van megoldva a rögzítés és nem arra amit vettél.
[ Szerkesztve ]
-
válasz csabiee #20983 üzenetére
Légy kreatív. Ragaszd körbe a területet. Igaz könnyű mondani, hogy fúrtam már több ehhez hasonló dolgot. Nekem van egy nagyon jól szabályozható bosch fúróm és szemmel létható fordulaton csinálom erre kitalált helyen ahol a szememtől centikre forog a cucc. Kézzel semmi állvány.
Ha nem akkor passz.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
csabiee
csendes tag
válasz Kolondrum #20979 üzenetére
Az a gond, hogy nem vagyok egy nagy barkácsoló... Fúrásnál tuti valami rosszul sikerülne, minimum benn marad kis forgács a gépben és szép kis zárlatot csinál. Az alaplapot sem nagyon merem teljesen kiszerelni, egyszer csináltam meg, amikor a BIOS elemet akartam cserélni és annak is szerviz lett a vége.
Így akkor inkább ne erőltessem a dolgot?
Igazából van benn most egy 2.5" SSD a HDD helyén, az meg a DVD helyén, de kezdem kinőni a HDD-t és pont van itthon elfekvőben egy terrás, úgyhogy azt szeretném a 2.5" SSD helyére tenni. De lehet nem ér meg ennyi kockázatot a dolog. -
jeni
félisten
Egy ilyen PCIe adapter mennyire lenne jobb,gyorsabb egy sima msata /SSD egységnél?
A másik a sima ház nélküli változat. B verzió[ Szerkesztve ]
-
csabiee
csendes tag
válasz Boxi88 #20972 üzenetére
Köszi az eddigi tippeket (bár a sarokcsiszolót erősnek érzem )!
Nem saját kép, de ugyanaz az alaplap és látszik rajta a másik fele. (Én nem tudom eldönteni, hogy ez forrasztás, vagy csak össze van nyomva.)
Találtam közben egy oldalt is, ahol egy bátor kolléga megoldotta kis feszegetéssel,csavargatással, aztán ragasztással. 3. poszt
Érdemes lenne akkor nekem is így megpróbálni? Mennyire valószínű, hogy szétbarmolom az alaplapot?[ Szerkesztve ]
-
válasz csabiee #20968 üzenetére
Nekem pl ilyen nincs a gépben, de van egy átalakító amiben ilyen van és alul forrasztott. Tehát óvatosan.
A lefúrást ha minden kötél szalad simán bevállalnám. Persze nem kínai gépel és nem használt fúróval. Nagyon lassan folyamatosan elszívva a forgácsot. Kicsit vad mi?
6-os 8-assal, a menet megfogja nem fog elmászni.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Boxi88
őstag
Szerintem bele préselik,erőltetik valahogy.
Az is igaz az alaplap másik oldalát is meg kellene nézni mit mutat ott?Ha nincs forrasztva,ragasztva (bár szerintem nincs)akkor egy fogóval óvatosan elforgatva lehet,hogy kiemelhető onnan.Na most jól összezavartál! Jobban mondva nem engem, mert nem az én kérdésem volt hanem csabiee kollégáé.
Tudnál készíteni egy képet a csavar másik oldaláról is, hátha okosabbat tudunk mondani utána...
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Boxi88 #20969 üzenetére
Szerintem bele préselik,erőltetik valahogy. Az is igaz az alaplap másik oldalát is meg kellene nézni mit mutat ott? Ha nincs forrasztva,ragasztva (bár szerintem nincs) akkor egy fogóval óvatosan elforgatva lehet,hogy kiemelhető onnan.
Ha pedig sikerült kiemelnie azt az anyát onnan,akkor a srácnak elég bele nyomnia ,ha lötyög akkor ragasztópisztollyal szépen oda lehet rögzíteni.[ Szerkesztve ]
-
csabiee
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy mSata SSD-t, de a beszereléssel akadtak gondjaim.
Az a gond, hogy a gépemben a távtartó miatt nem tudom beszerelni (ahogy a képen is látszik). Szeretném kérdezni, hogy van aki belefutott már ebbe a problémába és tud rá megoldást? Ha jól láttam a távtartó forrasztható, mennyire ajánlott ezt házilag áttenni a távolabbi furathoz?
Előre is köszi. -
DjDanee87
addikt
-
gozika
csendes tag
Sziasztok Szerintetek ezzel minden rendben? Vagy esetleg próbáljam még másik kábellel? Biosban achira állítva ahogy kell így ment fel a win7 x64 oprendszer. Sata2/0 portra van kötve az SSD, SATA2/2 portra egy DVD író, SATA2/3 portra egy WD Sata2 500 GB os HDD. Újabb ACHI driverrel lassabb volt így visszaraktam egy régebbit. Ha valakinek még van esetleg valami ötlete hogy gyorsabb legyen azt megköszönném ha jeleznétek. Ha meg ennyit tud akkor azt is jelezzétek felém. Köszönöm!
Gózon Lajos
-
-
Boxi88
őstag
-
varmi2
nagyúr
válasz Tomp888 #20949 üzenetére
Tényleg eltér az átlagos sata2 sebességtől, de lehet, hogy ez csak ennyit tud. Esetleg, amit még megpróbálhatsz az egy bios frissítés, ha nem a legújabb van fent, kábel csere, másik portba való használat. Elég régi a lap, örülj, hogy ennyit is megy. Meg az az igazsság, hogy mondjuk az olvasás jelenleg 191 MB/s, ha felmenne 250MB/s-re semmit nem éreznél rajta.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Tomp888
csendes tag
válasz varmi2 #20943 üzenetére
Hali !
Visszaállítottam a Win 7 alap IDE drivert .
A CrystalDiskMark progit beállítottam ( 3X1000 MB , All 0x00 )
Az előzö hsz. -emben már raktam SSdok képet.Az írásnál van előrelépés,de az olvasás változatlan.
Én olyan 250-260 MB/s értékekre számítottam
A mostani sebességek kb. SATA 1-nek felelnek meg...[ Szerkesztve ]
-
Apucy01
őstag
Sziasztok! ha már arról van szó hogy mennyi az irt adat szerintetek kb másfél hét használat és sajnos háromszori vin telepités után ez rendben van?
[ Szerkesztve ]
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
HSM
félisten
válasz Doky586 #20944 üzenetére
Érdekes, hogy a Samsung Rapid módját csalásnak véled [link], miközben a 0Fill mérést meg nyilván nem, ha így ajánlgatod. Pedig ugyanúgy "csalás" mindkettő, mert ahogy a Rapid-nál sem az SSD valódi használata melletti sebessége fog visszatükröződni a mérésekből, a 0Fill-nél is pontosan ugyanez a helyzet. Ugyanis épeszű ember nem arra használja az SSD-jét, hogy teleírja csupa 0-kból álló file-okkal.
-
Tomp888
csendes tag
Üdvözletem!
Vettem 1 Kingston SV300S37A 120 GB -os ssd -t.
A gondom az ,hogy lassú.
Alaplap : 4CoreDual-SATA2
Proci : Intel Pentium dual core E2160
Mem. : 2x1 GB 667 Mhz Kingmax
Legfrissebb BIOS , de nincs AHCI állítási lehetőség
csak non-RAID vagy RAID.
Legfrissebb alaplapi driver ...
A mérőprogramok szerint 175-180 MB/s az olvasás 95-100 MB/s az írás.
A hdd -nél 125-130 MB/s ugyanezekkel a programokkal.
Boot HDD : 90 s
SSD : 60 s
Alaplapon 2 db SATA 2 port van ,mindkettőnél ugyanezek az értékek.Mi lehet a hiba ?
A segítséget előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
Tapasztalt Corsair Force GT (120GB) felhasználók véleményét kérném ki. Tudna esetleg valaki egy mérési képet dobni hosszabb használat után működési idővel, írt adatmennyiséggel? Hamarosan, ha minden jól, egy ilyen gazdája leszek. Eddig csak jót olvastam róla. Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Doky586
nagyúr
válasz Anonymus23 #20939 üzenetére
"de mi értelme van ennek a rapid módnak egyébként?"
Ez amolyan kisfiús dolog: mint az enyim nagyobb mint a tied, és lehet vele dicsekedni..
Valódi sebességkülönbség nincs a be és kikapcsolt állapota közt, de a sebességmérő programok által kijelzett értékeket használhatatlanná teszi összehasonlítaskor hibakereséskor.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Anonymus23 #20936 üzenetére
Semennyire..!
Mondtuk hogy uninstalláld a Magiciant, vagy legalább deaktiváld a rapid és többi csaló módját.. És olvasd el a Gyorstalpalót.
-
RAiN91
őstag
válasz varmi2 #20934 üzenetére
Látom én is, IDE módban van, sajnos nem tudtam most átrakni AHCI-ra, a leírás szerinti regedites értékek úgy voltak már ahogy a leírásban, BIOS-os átállítás után pedig kékhalál. (korábban emlékszem AHCI-ban ment). Viszont a sebesség értékek jól néznek ki. (RAPID módot is csak mostanában kapcsoltam be, de nem lett tőle jobb érzésre)
-
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
120GB-s 840 EVO SSD-m van. Kb 1 éve vettem használtan. Akkor nagyon gyors volt friss windows-al, pár hónapja kezdett lassabb lenni a gép, gondoltam újra rakom a windowst, de ugyan olyan "lassú" a gép. Azóta ráeresztettem a RAPID módot is. Trim mód működik. Mi lehet?
A lassúságra úgy gondolok, hogy ha pl. bekapcsolom a gépet, régen 1-2 másodperc múlva már bejött az asztal, opera egyből megnyílt és bejött a google egyből. Most ez a folyamat is jóval lassabb lett.
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Kellene egy laptopba SSD-t cserélnem HDD-ről Samsung SSD. A magician szoftverrel tudom klónozni vagy migrálni, de kérdés, hogy csak akkor, ha a laptopba egyszerre van benne a két hdd?
Ha nincs második hddnek hely akkor csak valami külső házas megoldás jöhet szóba vagy az sem? -
gozika
csendes tag
Sziasztok tegnap nekifutottam egy vatta új ssd vel történetesen minden klappol már rajta az új rendszer! Viszont lenne egy pár kérdésem Alaplap gigabyte ma790x ud4 rev1. Sata 2 portok 0.1.2.3 része achira téve biosban 0 ra az ssd-t raktam 2 re egy Sata-s dvd író 3. ra egy 500Gb sata2 hdd. a 4-5 port kapcsolható biosban külön hogy sata vagy ide legyen de mivel nem használom így ide módban hagytam. És itt lenne az első két kérdés helyes sorrendben fűztem a lapra a dolgokat? És át kell e állítanom a 4-5 portot sata módra ha nem használom? Közben küldenék egy pár képet is ha valami nem klappol az eredményekben tudna nekem segíteni hogy esetleg hogyan lehet javítani illetve jobbá tenni? Persze ha van gond! Válaszotokat segìtségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Gózon Lajos
-
worxland
addikt
válasz King Unique #20927 üzenetére
1. Win install 100 giga nincs, de 40-50 nyugodtan lehet. Régebbi Win-nél (magyarán mindennél, ami nem Win 10) a qrva sok frissítés is lazán megeszik 10 gigákat (Office 2013 frissítései meg a másik tizet).
2. CDM: 1 GB a tesztfájl, ezt 3x írja ki Seq-re, 3x 512k-ra (illetve újabb CDM már Seq QD32-re), 3x 4k-ra és 3x 4k QD32-re. Az annyi, mint 12 GB.
3. Nézd nyugodtan, 99,99%, hogy az SSDOK is ugyanazt fogja mondani. Ugyanis ugyanonnan olvassák ki.[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
fanti
addikt
válasz King Unique #20927 üzenetére
Én is sokallom.
Más progival próbáld meg megnézni.
-
King Unique
titán
válasz worxland #20925 üzenetére
Jó igen, az a friss telepítésnél elfoglalt hely, de 100+ GB egy install? Valamint CDM és társai is ilyen sokat írnak, mikor 1 GB-os tesztfájl van kiválasztva és azt max 3x pörgeti végig. És ez lenne összesen 1 TB+?
Nekem ez akkor is kicsit abszurd.... de majd ránézek még1x SSDOK-ban, mert HDS-nek finoman szólva nem hiszek. -
worxland
addikt
válasz King Unique #20915 üzenetére
"Majd néhány kör Cristal & ATTO után már volt 100-200 GB" Mivel egy kör CDM 12-20 gigát ír az SSD-re, ez finoman szólva sem meglepő.
-
worxland
addikt
válasz King Unique #20913 üzenetére
Win telepítése nem 10-15 GB. Az csak a végén elfoglalt hely. Felrakja a telepítő fájlokat, kibontja, onnan felpakolja a végleges fájlokat, konfigurál orrba-szájba, majd a végén lepucolja a felesleget.Ugyanezt játsza el a frissítés, csak ott még a régi fájlokat is elrakja backup-nak. És hozzá mindent, de tényleg mindent log-ol. Meg létrehozza a hiberfil.sys-t és a pagefile.sys-t is. Első nap végén nekem valahol 120-130 gigánál járt az írás, de ebben benne volt pár CDM futtatás is.
-
Anonymus23
veterán
válasz Gedeon31 #20909 üzenetére
Pl azt jelenti, hogy ha nem az SSD-re telepítesz olyan programokat, amiket sűrűn váltogatsz (pl játékok), akkor később már jóval kevesebb adat íródik rá, pl most cseréltem le a Samu 830-as 128 GB-os SSD-t, 3 évesen volt rajta 5,5 TB, pedig szinte minden nap használatban volt/van a gép.
Az új SSD-n 1 hónap alatt 0,14TB van, ez kb a fenti használatnak felel meg, bár még nem nagyon használtam arra, ami miatt ez lett véve, mert erre már a játékok is menni fognak (500 GB-os Samu 850 EVO).
Szóval egyáltalán nem tűnik soknak az az adatmennyiség.;) - The Power of the Light Side
-
Popes
őstag
Sziasztok!
Kingston sm2280s3120g-hez tudnátok ajánlani egy programot ami ki tudja olvasni hogy mennyi adat lett rá írva?
Sajnos amiket próbáltam egyik sem ismerte.
Előre is köszönöm a segítséget.Deus ex machina
-
King Unique
titán
válasz varmi2 #20916 üzenetére
Még a SATA használatról van egy screenshot, amit fentebb is beraktam. Az alapján 440 GB az írás, de az még egy korábbi állapot. Igaz azóta csak pár Crystal és Atto teszt volt.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz King Unique #20915 üzenetére
Nézd meg ssdok-val
-
King Unique
titán
válasz varmi2 #20914 üzenetére
Ezt mondom, hogy ismerje a program néhány "furcsaságát", egyáltalán nem lennék meglepődve a fals értékeken...
Amikor megvettem és első alkalommal dugtam rá USB-n a gépre, akkor 0 GB/ TB-ot írt. Majd néhány kör Cristal & ATTO után már volt 100-200 GB benne a HDS szerint... De SATA-n használva is érdekesen növekedett az érték...
Inkább hinnék egy másik programnak. -
varmi2
nagyúr
válasz King Unique #20913 üzenetére
A gyárba, ahol gyártják őket, ott is tesztnek vetik alá, lehet többnek is, sőt, ha kibukik a teszten, mert valami hibás, akkor több kört is mehet, mire ármegy a teszteken. Ez mind írás. Meg ki tudja a kijelzés pontosságát?
-
King Unique
titán
válasz varmi2 #20911 üzenetére
"Telepítés után nekem is 100+ Gb-val kezdtem."
Ezt eleve nem értem, mert egy Win telepítés frissen kb. 10-15 GB. OK, erre rámegy még driverek, néhány program, frissítések, itt-ott egy kis írás, de az lenne kb. 85 GB+? Nem a HDS téved, pontatlan egész véletlenül? Nem lennék meglepődve rajta... amit nekem is kiír, 1.09 TB, kicsit soknak vélem ahhoz képest
[ Szerkesztve ]
-
Gedeon31
addikt
válasz King Unique #20908 üzenetére
Igen a HD Sentinel írja
Nálam is volt egy pár teszt CrystalDiskMark ls.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Gedeon31 #20906 üzenetére
Ezt a HD Sentinel írja?
Én, ahogy USB 3.0-án tesztelgettem a meghajtót, már 1.09 TB-nál jár a vadiúj FURY...
Ok, 2x teleírtam h2testw-vel a teszt kedvért, meg volt pár CrystalDiskMark ls ATTO teszt, 1 GB-os fájlméretekkel, persze több "mélysébben". Illetve egy Win8.1 install is volt.
De, ha azt nézem, hogy 2 x 112 GB + x GB a tesztek + x GB a Windows telepítés, nagyon rövid használat, akkor nem értem, hogy jön össze HDS szerint az 1,09 TB...Majd valaki okos megmondja.
[ Szerkesztve ]
-
Gedeon31
addikt
Egy új SSD-ben 15 óra alatt van 134 GB az soknak számít?
-
kenwood
veterán
Gondolom, azert kertek fel topikgazdanak, hogy ilyen lekezelo hangvetelu valaszokat irj ...
A 20903-ban talalhato infokhoz hasonlok erdekelnek.
Szeretnem erteni,hogyan mukodik az iras-olvas,telepites.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- További aktív témák...
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest