Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz radi8tor #19197 üzenetére
Hat nem tudom, lefuttattam ezt a tesztet de szerintem semmi kirivo. 2-3 helyen dobta vissza magat egy nagyon picit, de en ugy latom, hogy ez egy szep egyenletes grafikon: [link]
Kozben megneztem SSDLife Pro-val, hogy mi a helyzet, az mindket meghajtomra 100%-ot ir health-re. Az emlitett 128-as SSD-mre 9 ev 1 honap estimated life time-ot ir, mig a 256-osomra 8 ev 9 honapot. Ezzel ellentetben a HDD Sentinel szerint 73%-os csupan a 128-as SSD-m kondicioja, mig a 256-osome 98%. Fura...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz #31757056 #19196 üzenetére
Mennyire van belakva az SSD?
AIDA64 Linear Read olvasás tesztjével láthatod mennyivel olvas a belakott és üres részeken.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
törölt tag
Az mitol lehet szerintetek hogy a 128 gigas 830-asom eleg harmatosan szalad? Kb a 64-es szintjen teljesit, 520/160-at tud olvasas/irasban, pedig 520/320-at kellene hogy tudjon. ATTO-val mertem, de Crystal Diskmark-ban sem tul jo. Ilyen ertekeket mertem:
Egy kulfoldi tesztoldalon ehhez kepest ezt merik vele:
Az SSD fiatal, 8 honapot ment, ezalatt 1.50 TB lett irva ra totalban. FW a legujabb. Van egy 256-osom is, az hozza, sot meg is lepi a nevleges teljesitmenyt (read: 540/write:400). Lehet ez valami driver problema esetleg? -
AtHoS
nagyúr
válasz #31757056 #19192 üzenetére
Ha figyelsz az üresen hagyott terület megfelelő méretére, akkor nem kell foglalkoznod a samu féle over provisioning-gel. Gyakorlatilag FW frissítésen kívül nincs szükség a magician programra. Mondjuk FW frissítéshez sincs szükség csak időnként utána kell nézni elérhető-e újabb szoftver az SSD-hez
read-only mode on the forum
-
törölt tag
Samsung ssd-nel az over provisioning-nek a gyakorlatban mekkora a jelentosege? Tenyleg kell neki 10%-a a meghajto mindenkori meretenek vagy netan jo lenne picivel kevesebb is?
-
CJ3
senior tag
Sziasztok SSD-nél melyik a jobb ha pl egész nap megy a gép, vagy ha ki be kapcsolom amikor kell?
Élettartamra gondolokCrypto
-
törölt tag
Udv mindenkinek. Nekem van egy olyan problemam, hogy a mar meglevo 256 megas Samsung 830 ssd-m melle vettem most egy 128-ast is mert kiszaladtam a tarhelybol. Hasznaltam vettem de jo az ssd, fiatalabb is az enyemtol, kb fele annyi irassal, ssd life 100%-osnak irja, szuper minden.
Jelenleg a regi 256 megas ssd-men van 2 particio, az oprendszer plusz van rajta egy masik particio adatoknak.A lenyeg az lenne, hogy az oprendszeremet at szeretnem koltoztetni a 128 megas ssd-re, a 256-ost pedig egy darab particionak szeretnem az adatok szamara.
Probaltam Northon Ghost-al letukrozni az oprendszert, nem hagytam ki a 100 megas rendszerparticiot sem. Ezzel a modszerrel nem volt hajlando sehogyan sem elindulni a klonozott windows.
Ekkor talaltam ki, hogy csinalok akkor egy clean install-t az uj 128 megas ssd-mre. Mielott elkezdtem mindent jol beallitottam, AHCI-t biosban, mindent ahogy kell, az osszes masik meghajtokat lehuzkodtam a geprol, belso/kulso vinyokat, kartyaolvasot, mindent. A telepites a kovetkezo hibauzenettel szakad meg annal a resznel mikor a windows lemezkezelojeben ki kell valasztani hogy hova telepuljon a rendszer:
"A telepito nem tudott uj rendszerparticiot letrehozni, vagy meglevot keresni."Esetleg van valakinek egy otlete vagy megoldasa a fenti problemara? Korabban minden gond nelkul sikerult tiszta win7-et tennem ssd-re, de most valami oknal fogva nem akar menni. Koszonom elore is.
-
blue eyes
tag
Azt szeretném kérdezni hogy a ssd sebessége és a beállítások megfelelők-e?
Sata 2 Nvidia Controller
[ Szerkesztve ]
-
-
Emperor_
addikt
A kék halál üzenetből ki lehet indulni. Rá kell guglizni, adnak tippeket, hogy mi lehet oda. Nem egyszerű, sok a tévút .
A memóriákat le tudod tesztelni a win beépített cuccával vagy a memtest progival. HDD-t, SSD-t másik gépben. CPU, VGA hőfokot ellenőrizni! A BIOS-ban a táp feszültségeit, ha tud ilyet az alaplapod.
Hirtelen ennyi tippem van.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
zsolt501
nagyúr
Ha ilyen össze vissza áll le a telepítés akkor érdemes a hűtésre ránézni, hogy mennyire melegszik a gép, mert jártam már így, hogy a proci túlmelegedés miatt leállt a gép telepítés közben, de elég sok alkatrész lehet még túlmelegedő.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
p2pp
őstag
Az élet úhgy hozta, hogy estére meghalt a gépem.
Még nem tudom, hogy mi.
Kék halál, majd semmi.
SSD Intel 520 120GB kivettem, de nem az a baj.
Vinyóra sem megy fel semmi. 13-60% között megáll a telepítés.
Alapra tippelek, de nem tudom mi lehet.
Kábelt is cseréltem hátha. Mi lehet a baj.
Ram vagy proci lehet bűnös?Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Armahun
addikt
válasz Kolondrum #19175 üzenetére
Pedig semmi nincs rajta csak a win, meg pár apró program.
Sentinel szerint 100/100 több mint 800 nappal.Szerinted érdemes erre a lemezre még új wint telepíteni?
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Mityu_76
tag
válasz membrandj #19166 üzenetére
Sata 2-es ssd-ket próbáltunk mert azok vannak a két éves gépekből...... egy adata és egy ocz-vel próbáltuk. A 2-es és 3-as portba is próbáltuk. Mindkét alaplap ugyan ezt műveli, hogy egyszer látja, és bebootol a win rajta, egyszer meg nem és biossal indít.
"HONDACRX4EVER"
-
Vakegérke
félisten
válasz Bigmasterl #19170 üzenetére
Amikor a 120-asra telepítetted a rendszert, volt HDD is csatlakoztatva? Ha igen, valószínűleg azon vannak a létfontosságú fájlok.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Bigmasterl
tag
Üdv!
120 Samsung SSD ről Magiciannal klónoztam a teljes c meghajtót az új 250 Samu SSD re. A probléma hogy nem indul el róla a rendszer bios után jelzi hogy nem találja az oprendszert. Bios felismeri, boot prioritást beállítottam. A partició eltolás jó az új SSD n. Légyszi valaki adjon tanácsot ezügyben. Előre is köszi
-
Doky586
nagyúr
válasz INTELligent #19168 üzenetére
Igen.
-
INTELligent
senior tag
válasz Doky586 #19167 üzenetére
Akkor is, hogyha lemezről telepítem a win7-et? Igyekszem vmi képet hozni...Meg bocsánat, ha hülyeségeket kérdezek, de az USB-s részt nem értettem, mert ugye lemezen van a telepítő.
[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Doky586
nagyúr
válasz INTELligent #19165 üzenetére
Pont emiatt! Te mást hiszel hibának, szerintem félreolvastad..
Mutass egy fotót a hibáról (telepítőben még nincs screenshot). -
membrandj
nagyúr
válasz Mityu_76 #19161 üzenetére
Nem írtál ssd típust. Azt se írtad,hogy más fajta ssd alatt mire gondolsz. Ugyanúgy sata 2-es régi vagy egy új sata 3-as? Melyik sata portba van kötve? Próbáltad sata 2-be 3-ba is?
Én nem nézem ezt a fórumot,de ilyen negyed infók alapján nehéz segíteniük..Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
INTELligent
senior tag
válasz Doky586 #19164 üzenetére
Akkor rosszul fogalmaztam: az ssd sata3-as porton van a hdd helyén, viszont szűz win7-et akarok rá feltelepíteni, így nem ismeri fel. Még egy dolog: a Smsung 850 EVO Basic 250 Gb-os verziójához kell-e, ill. lehet-e ugy drivert telepíteni, ha csak usb-n tudok rádugni akármit is?
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Doky586
nagyúr
válasz INTELligent #19162 üzenetére
USB2-n felismeri (usb3-n nem). Mármint a telepítőlemezt.
[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
válasz INTELligent #19162 üzenetére
Ez lemaradt:Mert a telepítő lemez nem ismert fel az ssd-t.
-
INTELligent
senior tag
Megnéztem a cikkeket, de lenne egy kérdésem: úgy nem lehet laptopba ssd-re telepíteni a win7-et, hogy erre megy a teljesen új, mert nem ismeri fel meghajtóként (Samsung 850 EVO Basic)?
-
Mityu_76
tag
Adott egy új H81M-HDS alaplap. 10 indításból 5-ször látja a bios az SSd-t, 5-ször meg nem..... Kábelcsere nem segít, Más fajta SSD-vel is ugyan ezt csinálja. Mi lehet a gond? Esetleg valami beállítást van elnézve a biosban?
"HONDACRX4EVER"
-
250GB-os Samsung 850evo, itt még üresen:
Klónozás után:
Eddig minden simán ment, a klónozás a Samsung programjával kb 10 perc alatt megvolt. Ellentétben az Easeus-szal, ami nem volt hajlandó klónozni. Gyorsabb, érezhetően. Majd át kell még rakni sata0-ra, de egyelőre tökéletesen elégedett vagyok vele. Vagy kivárom a windows 10-et, és akkor majd újra lesz telepítve az egész rendszer.... 3 éves, nem ártana már.
[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Emperor_
addikt
válasz Tappancs2001 #19148 üzenetére
Igen, a telepítés előtt AHCI módba kell állítani, ha a BIOS-ban van erre lehetőség. Hogy most milyen módban van azt csak Te tudod megnézni .
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Adott egy Samsung 850 PRO 256GB-s SSD. Azt szeretném kérdezni ezt is meglehet-e osztani úgy mint a Hdd-t?
Mondjuk rendszernek és programoknak, ha netán egyszer behal az OP akkor a fontos adatok megmaradjanak. REmélem érthető a kérdésem,. A segítséget előre is köszönöm.Üdv : Kornél
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Sokat olvastam az SSD-ről, és azt szeretném megkérdezni, hogy az operációs rendszert szokták erre telepíteni, és az érdekelne, hogy ezen felül a játékok, programok telepítése is történhet ide? Nem okoz problémát az élettartam szempontjából?MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
scope2007
addikt
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Fujitsu Lifebook A 532 laptopomba szeretnék berakni egy 128 GB-os Samsung 850 pro ssd-t. A laptop op. rendszere windows 8.1 pro 64 bit. Az lenne a kérdésem, az alaplap BIOS-ában a SATA vezérlőt AHCI módra kell állítani ebben az esetben is, vagy már abban van? Előre is köszönöm a segítséget
-
Emperor_
addikt
válasz totyak #19141 üzenetére
Nem teljesen SSD specifikus a téma.
1. A CrystalDiskInfo-val meg kell nézni, hogy az adott HDD milyen SATA módban megy. /Fentebb leírtam./ Ha SATA1 akkor goto 2.
2. A gyártó honlapján ki kell deríteni, hogy van e mód jumperrel SATA2-re visszabutítani.
3. Átállítani a jumpert a HDD-n.
4. Ellenőrízni CrystalDiskInfo-val.[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez nem olyan IDE csatlakozó, mint 3.5"-ös meghajtókon van, ehhez kell egy átalakító is, ha asztali gépbe akarod betenni. Azon lesz a tápcsatlakozó is.
⭐ Stella
-
Vladi
nagyúr
Lehet hülye kérdés, de egy ide ssd, pl: link, honnak kapja az áramot? Az ide csatorna tudja tápláni?
il sole non sorge più ad Est!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
worxland
addikt
válasz Bigmasterl #19134 üzenetére
Igen, át lehet.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
kerekfej
addikt
Digital Experience: SuperSpeed USB 3.1 Performance!
-
Bigmasterl
tag
Vettem egy 250 gb ssd t és erre szeretném a Samsung migration-nal áttenni a Win 8.1 em ami a régebbi ssdmen volt. A kérdésem hogy ezt így át lehet költöztetni? Driverek stb. miatt? A Régi SSD Samu 840 az új pedig Samu 850 es. Előre is köszi a segítséget.
-
Emperor_
addikt
válasz totyak #19126 üzenetére
Remélem nem teljesen OFF, de a WD Black-em is SATA1-en ment, amíg rá nem leltem WD oldalán a jumper beállításra.
SATA1-en, SATA2-es jumper nélkül:
SATA2-n, SATA2-es jumperrel:
A CrytalDiskInfo megmondja. Adatátvitel módja.
SATA300 / SATA 300=SATA2-as eszköz SATA2-n.
SATA150 / SATA 600=SATA3-as eszköz SATA1-en.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz totyak #19126 üzenetére
De a hdd az abban megy. Amúgy szerintem azt te is felmérheted hogy 2007-es chipset akkor még nem léteztek ssd-k csak subnotikba meg katonai cuccokba volt mutatóba pár gigás verzió. Veszel egy olcsó amd760g-s chipsetes lapot és nem lesz ilyen gondod.[link]
[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
válasz totyak #19122 üzenetére
Ez sajna SATA1-en megy :-( . Csak az alaplap csere segíthet vagy olyan SSD, ami SATA2-es.
A beállítások jók.
A virtuális memóriát vedd le fix 400 MB - 2000 MB-re! A hibernálást kapcsold ki, ha nem használod!A géped többi komponense elég fürge, az SSD előnyeit érezned kellene a HDD-hez képest .
[ Szerkesztve ]
-
leroyclub
senior tag
ÜDv!
Tegnap vásároltam egy SAMSUNG Evo 850 250GB SSD-t. Teljesen újra raktam a rendszert és ma használat közben egyszer csak kikapcsolt a laptop, újraindításnál pedig mikor az asztal bejött volna megint leállt. Ezt megcsinálta kétszer majd a 3.ra már a win sem töltött be mert valami hibát észlelt a helytelen leállítás miatt. Újraindítottam és most megint jó. Ilyet korábban nem csinált. Lehet köze az SSD-hez? Programja szerint a legfrissebb fw van rajta. Rapid mód nincs bekapcsolva. -
Emperor_
addikt
válasz totyak #19114 üzenetére
Egy SSDOK képet is kérünk!
Megnéztem az alaplapod kézikönyvét (3.4.4. pont), abban sajnos nincs lehetőség SATA mód váltásra. IDE vagy RAID mód állítható BIOS-ból.
nVidia alaplapok esetén ebbe sajnos bele lehet futni, az az oka, hogy az SSD közli, hogy SATA3-as. Az alaplapi chipset /- NVIDIA® GeForce 7025 / nForce 630a / meg nem ismeri a SATA3-at, ezért SATA1-re vált.
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Van egy Kingston HyperX Fury 120Gb SSD-m, ami a mért értékek szerint csak SATA1-ben fut, pedig az alaplapom támogatja a SATA2-t is. Tudnátok esetleg javasolni valamit, hogy miképpen tudom átállítani?
Alaplap egyébként egy Asrock N68GS3 UCC és Win7 64bit oprendszert használok.
Köszönöm
-
cidalain
veterán
válasz AeSDé Team #19112 üzenetére
Van egy 100/73-as HDD-m. Megjavitod egy csokiert?
[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Emperor_
addikt
válasz AeSDé Team #19109 üzenetére
SSDOK
HDS legfrissebb
SSDLife FreeXiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
storm4
aktív tag
válasz AeSDé Team #19109 üzenetére
Az sem lenne baj, ha a legfrissebb Sentinelt használnád
[ Szerkesztve ]
Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok! Tegnap jött meg a 120GB-os Kingston V300 SSD-m, ma megnéztem HD Sentinellel és ezt írja ki:
[KÉP]Mi lehet ennek az oka? A rendszer stabil, CrystalDiskMark is tökéletes eredményt adott. Van még valamilyen program amivel érdemes lehet megnézni? Kicsit aggasztó ezt látni..
-
HSM
félisten
válasz Doky586 #19106 üzenetére
A számát se tudom, hány pendrive-om/memóriakártyám nyiffant ki az elmúlt években, akár teljes halál, akár csak olvashatatlanná válás keretében. Ezzel szemben az "érzékeny" HDD-im közül egy árva példány sem döglött meg soha, adatvesztéses események száma is 0 róluk, pedig volt HDD-m, ami 5-10 évig volt a fiókban....
-
Doky586
nagyúr
válasz djculture #19103 üzenetére
Johan Erberth vezető mérnök pedig ennek ellenkezőjét mondta.
Egyébként az SSD-ben flash tárolók vannak. A pendriveokban is flash tároló van, én mégse tapasztaltam hogy évek alatt elvesznek róla az adatok.. persze aggódni lehet aki akar.
A mágnesesség is elvész (szétoszlik-átmászik) egy idő után, ez már a magnókazetták idejében ismert -zavaró- jelenség volt, a finomabb rétegződésű HDD-k esetén ez szintén létezik.
-
djculture
félisten
Már régóta irom ezt sok helyen hogy a flash memóriák használat nélkül is képsek elveszteni a rajtuk tárolt adatokat most végre vezető mérnökök erősítették ezt meg.
Seagate vezető mérnöke, Alvin Cox közleményében arra figyelmeztet, hogy a nem használt SSD-k kikapcsolt állapotban nem őrzik meg hosszú ideig a rájuk másolt adatokat. A csúcskategóriájú, üzleti SSD-k mindössze 2 évig képesek erre, 25 Celsius fokos környezeti hőmérséklet mellett. A mérései szerint minden 5 fokos hőmérséklet-emelkedés az adattároló képesség idejének feleződését okozza, így 35 fokon (melegebb helyeken) ez az idő csupán fél év. Ez akkor is fontos, hogy ha Flash memóriás adattárolóval ellátott készüléket (pl. iPod, Macbook) sokáig meleg raktárban tárolnak, talán be sem kapcsolnak rendesen ennyi idő múlva, ugyanis a tárolón lévő szektorhibák miatt az adatok nem lesznek kiolvashatók. Azt nehéz megmondani, hogy a hiba hol keletkezik, talán javítható a fájlrendszer sérülése, de ha rossz helyen, akkor csak a formázás és a „rendszer” újratelepítése segíthet.
A tömegtermékek, középkategóriás SSD-k ennél rövidebb ideig bírják bekapcsolás nélkül, a legtöbb gyártó erre csupán 3 hónapot ad. Ha tehát eddig azt gondoltuk, hogy az SSD félvezetős tároló lévén nagyon jól megőrzi az adatokat, akkor tévedtünk. Erre a merevlemez alkalmasabb, de ha több évtizedes, netán évszázados archívumot kell készíteni, akkor a mágnesszalag a nyerő. Nem csoda, hogy az üzleti IT szektorban is inkább ezt használják.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
-
DeFranco
nagyúr
Ez akkor derül ki, ha újratelepítem a rendszer az amd alapon és ráengedek egy sebességtesztet. Szerintem közel azonos eredményt hoznak, de ez csak vélemény.
Írás/olvasás: tendencia van az eredményekben, nyilván nem ennyit mértem, többször ellenőrzöm a mérést. Ismersz
@Bodor: jó, de a te lapod asus, az enyém meg asrock, simán benne van, hogy gyengébb a vezérlő és nem bírja meg. de ez csak egy ötlet. egyebekben igazad van. nyilván nem úszom meg a reinstallt bármennyire is szeretném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest