Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
-
Emperor_
addikt
válasz Dorian #15090 üzenetére
evvel még tennék egy próbát a 300 MB-os partíció levakarására.
Én is a BIOS frissítésre voksolok, ha van frissebb.Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Vakegérke
félisten
válasz janos666 #15094 üzenetére
"HDD-t újra particionáltam, megszüntetve a rajta lévő több partíciót. (Egy 300MB-os "OEM partíció" maradt rajta, amit nem tudtam összevonni, de nem is látszik)"
Nem kizárt, hogy ez Linux alatt orvosolható.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
janos666
nagyúr
válasz Vakegérke #15093 üzenetére
Az mivel jobb, mint Windows alól újrapartícionálni?
(Nem mint ha szerintem az segítene ezen a problémán, csak sorban haladva...)
Nem hiszem, hogy a rejtett sallangok, mint az MSR okoznák a problémát, de diskpart-al is lehet törölni az ilyeneket (majd igény szerint kinyújtani oda a maradék partíciót) és/vagy enélkül létrehozni egy új kiosztást (clean után), nem kötelező Linux-hoz nyúlni, ha nem ismeri.Sőt, Linux alatt nem a legjobb NTFS-re (vagy akár exFAT-ra) formázni, a FAT32 pedig a korlátai miatt lehet problémás, így a "partícionálni és formázni"-ból csak az előbbit próbálnám Linux-on (ha egyáltalán).
Én inkább azt próbálnám ki, hogy a Linux-nak is van-e problémája a HDD elérésével reboot vagy ki/be-kapcsolás után, és ha nincs, akkor ki lehetne próbálni egy másik Windows-t (ugyan azt újratelepítve, vagy tesztképp egy másik verziót), vagy gyártói SATA driver-t, esetleg a laptop BIOS/UEFI frissítését...
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Dorian
félisten
Sziasztok, ismét felvetem a problémát, ami SSD installálása után még mindig fenn áll:
Dell 5521 laptopba HDD helyére ment az SSD, DVD helyére pedig beépítő kerettel a HDD.
SSD-re Windows Server 2012 r2-t telepítettem, HDD-t újra particionáltam, megszüntetve a rajta lévő több partíciót. (Egy 300MB-os "OEM partíció" maradt rajta, amit nem tudtam összevonni, de nem is látszik)A probléma: bekapcs után minden rendben, de egy újraindítás után a HDD-t nem látom. Ismételt újraindítás után ismét minden ok. És így tovább. (A HDD particionálása előtt is fenn állt a fenti hiba) Érthetetlen.
Van valami megoldás azon kívül, hogy ezentúl majd mindig 2x kell újraindítanom, ha vmiért szükséges?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fer
őstag
És sata2-es porton is próbáltad? Elvileg ez nem lehetne gond, de meg kellene próbálni!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
tisn
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #15087 üzenetére
Nem, kozben lecsereltem a regi giga p35ds3r-t egy B85M-D3H-ra. De nem hiszem, hogy azzal lenne baj...
De azert meg megnezem majd masikban is.
KOSZI A SEGITSEGET!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen, az elképzelhető bizonyos esetekben, hogy egy újabb OS kapcsán FW frissítésre lehet szükség, viszont ettől még az alaplapnak(bios-ának) látnia kellene.
Gondolom ugyanebben az alaplapodban ment korábban is gond nélkül, most meg usb-n sem...
(Ettől függetlenül egy másik gépen még tennék egy kísérletet vele, ha van rá lehetőséged, aztán ha ott sem "támad fel", akkor sajnos valóban kuka)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
tisn
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #15084 üzenetére
Ha nem, akkor másik kábellel próbálkozni, másik portra kötni, megmozgatni a tápkábelt stb.
Felesleges, az usbrack-ben sem ment, ez mar a vegso probalkozas volt.
(Csak amiatt kerdeztem, mert mintha lattam volna valamelyik site-on olyan bejegyzest, hogy gen1 corsair nova nem megy win7 alatt firmware upgrade nelkul.)
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
-
félisten
BIOS sem látja? Ha nem, akkor másik kábellel próbálkozni, másik portra kötni, megmozgatni a tápkábelt stb. Ha így sem látja a BIOS, akkor még egy másik gépben lehet megpróbálkozni vele, ha ott sincs jelen, akkor marad a kuka.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
tisn
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #15082 üzenetére
nincs az eszkozekezeloben, lemezkezeloben, hd sentinelben.
-
félisten
-
tisn
addikt
van egy elfekvo corsair nova v32-m, mar az ssdlife nem tul biztatot irkalt ki, vagy egy evig fiokban allt, most mobil filmvinyokent hasznalnam, de se kep se hang win7 alatt
kuka?
-
fer
őstag
válasz JEEMBO #15078 üzenetére
Arról egy szó sem esett, hogy milyen gépről is van szó, én legalább is nem emléxem rá!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
sepsi0
őstag
válasz JEEMBO #15078 üzenetére
Szia!
Nálam addig volt a hiba ssd vásárlás után, amíg le nem szedtem az aktivátort (win7 64 bit, eddig jó volt hdd-n) és eredeti serialt kaptak a windows-ok. Itthon 2 db konfigunk van, teljesen megegyeznek és mindegyik kékhalálozott a ssd berakása után. Mindent kipróbáltam (BIOS update, driver-ek, állítgatás, .....). Aztán kaptam 2 db serialt és megszűnt az összes hiba. Random dobta a hibákat és mindig mást.
Nekem ez segített, pedig nem gondoltam volna erre. Mindig ezt a wint használtam és csak ssd-vel csinálta ezt. Ez kb. 2 hónapja, azóta semmi hiba....Esetleg próbáld meg másik telepítővel (tölts le egyet, újabbat), hátha....
[ Szerkesztve ]
-
JEEMBO
aktív tag
válasz sepsi0 #15062 üzenetére
Igen, eredeti az OP rendszer és 2 másik HDD-vel ugyanennek a rendszernek semmi gondja nincs.
Te hogy oldottad meg?Re: (#15029) fer
Még nem jött meg a 2nd HDD caddy a notihoz, így a problémás rendszerrel alaplapra dugva nem tudok egyelőre képet készíteni az SSD-ről. De majd újfent rácopyzom a rendszert, bootolok onnan és amíg nem hal be, addig készítek screenshotokat...[ Szerkesztve ]
"Jó pap is holtig butul"
-
raskolnikoff
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #15069 üzenetére
Ok meglesz. Koszi
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
fatallerror
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #14870 üzenetére
nem tettem fel chipset drivert sose elfelejtettem a StartOverride mappát törölni, ott is 0ra állítottam a 0át v mit mert csak átfutottam a leírást és csak a helyeket néztem és 0ra raktam de így is működött és már ahci módban van nem akarom nyúzni azt a tesztprogramot többet ezért csak lemértem a boot időt és 11 másodperccel gyorsabb lett meg a programok is hajszálnyival gyorsabban nyílnak meg. gondolom akkor így jó és köszönöm a segítséget (legközelebb jobban használom a keresőt )
don't tell me what i can't do!
-
mathgery
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #15073 üzenetére
Köszi a választ, este lemérem otthon és feltöltöm!
-
félisten
válasz mathgery #15072 üzenetére
2 kép kellene, az egyik az SSDOK-ról(van beépített képernyőmentő funkciója, használd), a másik meg a Crystal Disk Mark-ról az 1. pontban módban/módon mérve.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Tibroo
aktív tag
Sziasztok valaki tudna itt mondani valamit erről az SSD.ről érdemes megvenni 15000Ft-ért újonnan ezt a típust? Mushkin Solid State Drive Chronos G2 120 GB MKNSSDCR120GB-G2
Vagy ezt ugyan ennyiért: Mushkin Solid State Drive »Chronos 2,5" SSD 120 GB MKNSSDCR120GB-7[ Szerkesztve ]
Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
genius5000
tag
Sziasztok.
Kis előzmény:
Fejleszteni akarom a gépem, ezért vettem bele RAM-ot, (1+2 volt benne, vettem egy 4 est, 2+4 van most benne), plusz szétszedtem hogy újrapasztázom. Végül a művelet nem sikerült, összeraktam, utána álltam neki SSD-nek. Vettem egy SSD-t (Samsung 840 EVO 120 GB) laptopba, egy ACER 5745G-be ( 7 éves gép) kivettem a HDD-t. oda beletettem a SSD-t, a DVD helyére vettem egy beépitő keretet ebayről, és oda betettem a HDD-m.BIOS-ban már kezdődnek a fura dolgok... egyszerre csak egy vinyót lát, néha az SSD-t, néha a HDD-t. Ez normális?
Aztán Bootolt volna be a régi HDD-ről, a régi rendszert, de nem tudja betölteni. Gondoltam keretbe van, olvastam h onnan nem tud bootolni, semmi gond, csináltam egy pendrive-ra WIN 7-et, hogy arról bootolok és SSD-re megy a rendszer.
elkezdi betölteni a telepitőt, de mielött a grafikus felület bejönne, sötét marad a képernyő, és nem reagál semmire, és 10 perc után is ugyanúgy ott áll.. Lehuztam a keretet, hogy csak az SSD legyen benne, de ugyanaz a jelenség..Ma megpróbálom délután egy másik fajta WIN ről meg pendriveról, lehet ott rontottam el vmit, de ha ez se lesz megoldás, akkor mit javasoltok? Vagy elején rontottam el valamit? Vagy a szétszereléskor nem raktam vissza valamit rendesen? :S
Köszönöm előre is
Ne akarj mindent megszerezni! Ne akarj tökéletes lenni! Te egyszerűen csak élj a világba!!
-
félisten
válasz raskolnikoff #15068 üzenetére
Látatlanban annyit tudo mondani, hogy vélhetően léteznek a HDD-n segédpartíciók is és ilyenkor azokkal együtt kell klónozni, pl W8.1 esetén ha UEFI-ben telepítettél (szabályosan, ahogy kell), akkor még +3 partíció is van a rendszerpartíción kívül. Ha azokat nem együtt klónoztad át a rendszerpartícióval együtt, akkor azért nem indul.
Ha ebben a témában lenne még kérdésed, akkor az légy szíves itt tedd már fel, ott talán tudok segíteni: [link] (ha így döntesz, akkor a partíciószerkezetről mellékelj egy képet rögtön)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
raskolnikoff
őstag
Hali, volna egy problémám. Egy HDD-t költöztetnék SSDre. Ezt a tutorialt követtem. Az eredeti HDD egy 74 GBos Raptor, egy új pedig egy 530as Intel SSD.
Amire nem számítottam, hogy a ~74 GBos HDDről konkrétan egy partíciót fog létrehozni az SSD-n. Így hát lemezkezelőben kiterjesztettem (vagy mi) az átklónozott partíciót teljesre. Látszólag sikerült is.
Viszont a Win 8.1 indításakor jött egy kék képernyő amely hiányzó fileokat magyarázott. Pl. winload.exe. Lehetett újrapróbálkozni, valamint az F8at nyomogatni, de egyikre sem reagált.
A win 8.1 telepítő DVDvel próbálkoztam, nem tudja javítani a rendszerindítást.
Mi lehet a hiba? A Win verzió (leírás 7-ről szól)? Vagy a partíciókiterjesztés?
Köszi a helpet előre is!
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz Szirtimorc #15064 üzenetére
Bocs, MALEV-nak szántam
Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
Szirtimorc
aktív tag
Nekem simán megy bő 2 éve egy Asus P5NT Ws-ben, mindenféle driver nélkül.
Amit nem értek: Telepítés után két nappal csináltam egy sebességmérést, meg pár hónapja is. És gyorsult, majdnem a másfélszeresére. Semmi trim-mel vagy hasonlóval nem foglalkoztam.
(Ha nálam működik, szívesen átveszem )Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz janos666 #15060 üzenetére
"átlag otthoni felhasználónak"? Hádekéremszépenmár miről beszélünk? Neki még egy telepítés is gondot okozhat, nemhogy secure erase... Ilyen emberke inkább tényleg ne is tudjon róla, hogy létezik egyáltalán ilyen feature, még a végén kárt tesz magában. Nyilván nem átlagfelhasználókról beszélek, hanem olyanokról, akik mondjuk tudják, hogy lehet kiírni egy bootolható iso-t pendrive-ra, aztán a Live Linux alól egy ilyen műveletet elvégezni. Ez nálam, meg nálad sem vesz igénybe többet 10 percnél (progival iso kiír a pendrive-ra, bootolandó eszköz kiválaszt, Live Linux-bootolás megvár, secure erase next-next végigkattint, picit vár, kész), szóval nem egy nagy művelet, ha az ember tudja, mit csinál.
Na mindegy, eleget csócsáltuk a témát, néha jó lehet, általában felesleges, quick format is elég, aztán punktum.Sk8erPeter
-
janos666
nagyúr
válasz Sk8erPeter #15059 üzenetére
Ha nem húzod elő a szőrszálat, akkor nincs mit hasogatni.
Az SE néha kényelmetlen. Nem minden OS alól működik (a gyártói szoftverek pl. nem szokták tudni 8-as, csak régebbi Windows-ok alól), OS-től függetlenül is sokszor csak hotplug után lehetséges (bootláskor lefagyasztja a security mode-ot a BIOS/(U)EFI). Úgyhogy összességen átlag otthoni felhasználónak, főleg ha nincs semmi különösebb problémája vagy egyedi igénye, akkor még tudnia is kár róla, hogy van ilyen. --- Noha hasznos lehet ez akkor is, ha eladsz használtan vagy alapos fizikai roncsolás nélkül kidobsz egy SSD-t vagy HDD-t (sőt, eredetileg ilyen szituációkra való ez a funkció, a többi már csak származtatott dolog, hogy mire jöhet még jól a gyakorlatban, mint pl. ez az SSD "resetelés").
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz janos666 #15053 üzenetére
Első részre: asszem kicsit több jelentőséget tulajdonítottál a szőrszálhasogató megjegyzésed okán fejét falba verő smiley-mnak, mint kellett volna.
Helyesírás-részre: valóban sokkal jobb az átlagnál a helyesírásod, ezt szögezzük le. (Egyébként is figyelsz a fogalmazásodra, és aki nem összeb@ssza a szövegét, az általában kicsit igényesebben áll a dolgokhoz.) De annyiszor írtad már le az "ugyanaz" szót és társait kettő darab szóban (miközben az egy szó), hogy bocsánat, de már bökte a szemem, igen, nekem meg ez a hülyeségem, hogy helyesírás-mániás vagyok, evvan. Belső késztetés volt, nem tehetek róla!
Szakmai részre: OK, eddig nekem úgy jött le, hogy igazából ha épp amúgy is lezúznád a partíció tartalmát, és megteheted, akkor miért is ne hajthatnál végre egy secure erase-t, végül is az a rendelkezésre álló módszerek közül a leghatékonyabb megoldás. De valóban egyszerűbb lehet a quick format.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
_Sevi_
tag
válasz Fire/SOUL/CD #15056 üzenetére
Szerintem sem lesz sokkal jobb az újabb driverrel, már ha normálisan fút a gépemen.
Valószínűleg ez a max. amit kitudok préselni ebből az SSD-ből ezzel a konfigurációval. -
félisten
válasz _Sevi_ #15055 üzenetére
Igen, csak ebben az esetben (is) az újabb driver nem jelenti automatikusan, hogy jobb is (amúgy van annál még újabb is: [link], ami régebbi chipset-eket nem támogat és esetleg a Te deszkádon gondot is okozhat)
UI: Nálam a PH! mostanában dobálja elég gyakaran a Services Unavailable... üzenetet
[ Szerkesztve ]
-
_Sevi_
tag
válasz Fire/SOUL/CD #15052 üzenetére
Igazad volt, valóban nem a AHCI drivert telepítettem.
De most már igenÉs egy kicsivel mintha jobb is lennének a számok
Köszi a linket is de azon az oldalt régebbi driver van, itt van egy újabb.
Köszi az észrevételeket.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Sk8erPeter #15045 üzenetére
--- Akkor egy hatalmas OFF, amivel lassan kitiltatom magam. ---
Mi az, hogy "no comment", de rögtön egy fejét falba verő arcocska a "comment"?
Ha szándékosan kötekedni szeretnél, akkor legyél kész rá, hogy legalább megpróbálják visszaütni a labdád. (Ne mondd, hogy téves a kijelentésem, amit idéztél, mert egyrészről triviális euklideszi matematika, másrészről a "feletti érték" kifejezést igen gyakran használják a mérnöki szakirodalmak.)Kicsit nehezemre esik elhinni, hogy a fórumos átlaghoz képest az én helyesírási hibáim a legzavaróbbak a számodra, de elnézést kérek, ha ez tényleg zavar.
Nem állítom, hogy képes vagyok abszolút helyesen írni vagy beszélni (ezért is van bekapcsolva a helyesírás-ellenőrző), viszont a legtöbb ilyen különírás az automata helyesírás-ellenőrzőm hibája (amiről tudom, hogy messze nem tökéletes, de a valódi helyesírásom átlagban még rosszabb lenne, főként a véletlen billentyű félreütésekkel együtt, úgyhogy inkább gépelek "mint az állat", aztán hagyom, hogy kijavítsa, mert úgy általában érthető lesz).--- Visszatérve... ----
Igen, szerintem általános esetben bőven elég, ha minden LBA be van fogva egy (vagy több) partícióba és az(ok) a partíció(k) formázva van(nak) (gyors módban, vagy végigolvasással, de lehetőleg nem végigírással, bár a végeredménynél az sem igazán számít ilyenkor) TRIM-et támogató file-rendszerrel (nyilván TRIM-et támogató SSD-ről és OS-ről beszélve). Viszont megeshet, hogy ez valamiért mégsem elég, az SE viszont ott is segít * (olyat még nem láttam, hogy az SE sem állítaná vissza szinte azonnal az eredeti teljesítményt, vagy hogy abszolút nem is hajtaná végre egy SSD vezérlő az Secure Erase-t, de ha elég sokáig keresgélsz, talán még ilyet is találsz).
(* Mármint "segít" annak a bizonyos felhasználónak elérni ezt a sajátos célját, akit ez érdekel, ami nyilvánvalóan nem jelenti közvetlenül azt, hogy erre valóban szükség is van. -> Csak mielőtt valaki beleköt. )
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #15051 üzenetére
Ja, meg a fogammal néztem... Elnézést.
Amit leszedtél, az nem AHCI driver, hanem az Intel ToolBox progija, ami nem AHCI driver. Amire neked (lehet) szükséged (de nem kötelező), azt innen töltheted le, Intel Rapid Storage Technology driver and utility ver:11.6.0.1030 néven.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz _Sevi_ #15049 üzenetére
A képen az látszik, hogy az OS alap AHCI drivere van használatban. Lehet, hogy leszedtél driver-t, de azt nem telepítetted, mert akkor nem az OS alap AHCI drivere hajtaná az SSD-t, hanem az Intel RST. (Az SSDOK-ban ott figyel a Create Screenshot gomb, pont azért van, hogy egyből egy normális képernyőmentés készüljön... )
fer
Belső RAID-es meghajtóknál a TRIM-el nem kell annyira foglalkozni, mert a vezérlő(k) ezt elintézik, függetlenül attól, hogy maga a driver nem továbbítja a TRIM parancsot.[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
Hát ez várható volt, gondolom ő azt mondta, hogy teljesen jó! Már csak a Trim miatt se jó választás, az igaz hogy gyorsabb lett volna a sata3-as ssd-nél, de cserébe neked kellett volna időnként karban tartani, hogy ne lassuljon be, de hát valamit valamiért!
-
_Sevi_
tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy SSD-t és ezek az eredmények.( All 0x00 (0 Fill) beállítással)
Rendszer telepítés után :és minden fajta szoftver, driver, win7 frissítés után:
Szerintem egész jó értékek egy Intel 520 120GB SSD -től.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz janos666 #15041 üzenetére
"Bárhogy rendezteted őket a fórummotorral, a 15001 az 15000 feletti érték marad."
No comment...Akkor én is hadd kötekedjek, tanuld má' meg, hogy az "ugyanúgy" egyetlen szó... Itt még régebben alul, a neked szóló OFF-részben összegyűjtöttem a rendszeres helyesírási hibáidat. Na, de ennyit a helyesírási hibákról, inkább térjünk vissza a szakmai témára, de részemről meg ezt volt muszáj.
OK, szóval akkor magyarul a tanulság, hogy mégsem úgy igaz, ahogy korábban emlékeim szerint (melyek csalhatnak) sejtetni vélted, hogy a secure erase az igazi megoldás a teljesítmény-visszaállításra, hanem a teljes igazság az, hogy az erre való kényszerülés a teljesítmény visszaállítása érdekében csak bizonyos vezérlőjű SSD-knél, bizonyos firmware-rel, bizonyos csillagállás, napszak és fényviszonyok között igaz?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
fer
őstag
Fenn áll az esélye, hogy nem férnek össze, és ezt az ssd-tmost vetted?, biztos jó?
-
fer
őstag
Itt van egy leírás, bár a lap deluxe, de nem hinném, hogy nagy eltérés lenne a kettő között, próbáld ki! Valóban valami raid drivert emleget, meg minden mást ami felesleges le kell húzni a lapról! Amúgy szerintem a sata AHCI beállítás itt nem sokat számít, mivel az a sata portra kötött háttértárakra érvényes csak! Ha össze is jön akkor még a TRIM kérdéses lehet!
Hát igen a TRIM az kilőve, egyik Német oldalon is ezt írják, de ez nem meglep, nem egy mai darab, meg az egész egy raid tömb a kártyán, épp ezért kellhet neki a raid driver! [link]
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Sk8erPeter #15039 üzenetére
Bárhogy rendezteted őket a fórummotorral, a 15001 az 15000 feletti érték marad.
Volt szó egyszer olyanról, hogy bizonyos SandForce vezérlős SSD-k, bizonyos firmware változatokkal (de elég sok esetben) nem nyerik vissza azonnal és teljesen az eredeti teljesítményüket a teljes LBA terület TRIM-elése után sem. A quick format pedig lényegében TRIM-eli a filrendszer alá eső üres LBA-kat, így az sem feltétlenül elég, az SE viszont igen. (A nem quick, hanem "full" format-ról is beszéltünk, de az újra összegezve van 15001-nél, hogy mikor mit csinál, és hogy egyik sem jobb, esetleg rosszabb, mint az SE vagy a TRIM a quick format-on át.)
Illetve mesélgettem már többször példaképp egy sztorit, hogy lefeküdt egyszer a 840 Pro-m, és hogy miken ment keresztül utána, mielőtt észhez tért, és hogy ez szerintem firmware bug lehetett, mert azóta (két kiadással frisebben) szándékosan sem tudtam tesztképp sem belassítani.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Akkor az a legelső generációs Revodrive lesz és annak valóban valami RAID driver-e van (talán Silicon Image, ha igaz...)
Alaplapod BIOS-ának is illik frissnek lennie, de még az sem garancia, hogy menni fog az SSD (erre utalt fer is helyesen). Ennek a régi revonak nem találok hirtelen ilyen listát, de a Revo 3-nak még van [link]
Ezt csak azért linkeltem, hogy lásd, hogy hány alaplappal tesztelték és a Te alaplapodhoz hasonló beállítások is terítékre kerültek. Ezeken szaladj át(értelem szerűen Asus deszkáknál)
Az is elképzelhető, hogy csak a másik PCIE portban fog menni, nem a mostanibanMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz janos666 #15033 üzenetére
"amivel kapcsolatban most te "idéztél" engem"
Nem téged idéztelek, hanem az ő szavait idéztem, és erre reagáltam, téged meg hivatkozási alapként említettelek (szóval nem "idéztelek" ), azzal kapcsolatban, amire mintha korábban utaltál volna. (Annyira szépen hangzik ez a mondat, hogy nincs kedvem kijavítani valami közérthetőbbre.) Bevallom, most lusta vagyok visszakeresni, de emlékeim szerint azt írtad, hogy az SSD lassulása esetén a teljesítmény-helyreállítós kísérleteid közül még a secure erase bizonyult a leggyorsabbnak (ez nem meglepő) és leghatásosabbnak (kb. visszakaptad a korábbi teljesítményt). Ha nem így lenne, hát akkor sorry..."egy szál hozzászólással az övé felett"
Nálam úgy van alapból rendezve, hogy időrendben növekvő sorrendben jelennek meg a hsz.-ek (korábbiak --> újabbak), így a 15000. alatt van a 15001.
Amúgy ti a P/E számlálóról beszéltetek csak, nem a teljesítmény-visszaállítósdiról.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
tag
Alaplapom: Asus p7p55d
A másik vga helyére van rakva,4Xpci
Azért írtam hogy raid 0 ba csináltam hogy tudjátok hogy ott már látta.
Soha nem csináltam még ilyet.
Biosban se nagyon álllítgattam semmit csak ide ahci raid ba raktam és úgy próbáltam telepíteni de akkor se látta a telepítő miután betöltöttem a drivert, probáltam windows 7 es telepítőt is hát ha az látja betöltés után.
Mást mit lehet még állítani biosba?[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
Biztos támogatja az alaplapod a pci-e csatolós ssd-t? Mert én úgy tudom nem megy minden lapban függetlenül attól, hogy van-e rajta 4Xpci-e vagy nincs!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Biosban már megcsináltam raid 0 ba."
Mit? Ugye nem arról van csak szó, hogy félreértetted a RevoDrive technikai leírásában a RAID 0 kifejezést? (Az nem azt jelenti, hogy neked RAID-be kell tenned a BIOS-ban, hanem arra utal, hogy az SSD-n lévő 2 SF vezérlő van RAID 0-ban, szóval ezzel semmi teendőd neked külön.)
Simán kösd egy PCIE x4-es portba (egy olyan alaplapba, amiben biztosan megy is), BIOS-ban a megszokott AHCI üzemmód minden portra, és ezt követően telepítéskor beadagolni a gyári drivert.
(Ha korábban a RAID üzemmódba tetted a portokat, akkor azért nem látja a telepítő)[ Szerkesztve ]
-
tag
Császtok.
Kellene 1 kis segítség nekem.
Lenne 1 ocz revodrive-om pontosabban ocz revodrive oczssdpx-1rvd0120.
És sehogy se tudok rátelepíteni windowst-t, driver-ét leszedtem hozzá is adtam telepítésnél de akkor se jelent meg.
Régi hdd-en Windowsban egyéb eszközként látja, szóval nem látja még windowsba se.
Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28)
Nincs az eszközzel kompatibilis illesztőprogram.Ami a honlapon van windows 7 es drivert lekaptam fel is telepítette de aztán se látta.
Biosban már megcsináltam raid 0 ba.Szóval ha van valami ötletetek megköszönném.
-
janos666
nagyúr
válasz Sk8erPeter #15030 üzenetére
"janos666 emlékeim szerint azt írta..."
Ezt nem tudom hol és milyen kontextusban elvastad tőlem (ha ilyet írtam valahol, akkor az valószínűleg valami konkrét, nem feltétlenül általános érvényű helyzetre vonatkozhatott), de egyetlen egy szál hozzászólással az övé felett személyesen is reagáltam arra, amivel kapcsolatban most te "idéztél" engem.
Vagy nem engem idézel, hanem nekem válaszolsz és őt idézed?
(Bocs, csak nem egyértelmű így ebben a kötegelt válasz formában.)[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Sk8erPeter #15031 üzenetére
Félig igen, kicsit másképpen képzeltem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz mrobes #15022 üzenetére
"Tényleg jó sokat mutat a számláló! Vajon az alvó módból való ébresztéseket is számolja?"
Nyilván mutatja, mivel alvó állapotban normális esetben kikapcsol az SSD is, hogy az se fogyasszon áramot... Magyarul felébresztéskor meg bekapcsolod. Ergo altatáskor is van egy ki-bekapcsolás. De nem kell ezen befosni, nehogy emiatt ne használd innentől kezdve az altatás funkciót...(#15023) jakos73: és ez új volt?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz FollowTheORI #14990 üzenetére
"Én legalábbis tuti nem fárasztanám magam ezzel. "
A Secure Erase a Parted Magic elindítása után annyira rettentően "fárasztó", hogy kevesebb, mint 1 perc alatt (pár másodperc maga a törlés, most hozzászámoltam még az óvatos, odafigyelő kattintgatást; na jó, ha valaki ezt a videót megnézi hozzá, akkor lehet elsőre akár 5 perc is) meg lehet csinálni.(#15000) NetTom:
"Szóval abszolút elég a quick format, ami TRIM-eli a meghajtót és ezáltal "törli" az egészet + visszaállítja a teljesítményt eredetire."
janos666 emlékeim szerint azt írta, hogy az ő tapasztalata az volt, hogy a sima formázgatással nem jött vissza az SSD eredeti teljesítménye, a secure erase hatására viszont igen.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
fer
őstag
válasz JEEMBO #15028 üzenetére
Lekapcsolod a gépet rádugod az SSD-t , elindítod, futtatod a megadott programokat, majd mented a képeket (a többit már szerintem te is tudod) nem kell azon lennie az op. rendszernek a lényeg, hogy sata kábellel legyen csatlakoztatva az alaplaphoz, ne usb-vel.
-
JEEMBO
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #15027 üzenetére
Mivel már legyalultam a H2testw-vel a leállt rendszert, így jó lesz a teszt utáni állapot is, vagy migráljam újra a rendszert, aztán ha megint megáll, akkor küldjem a screenshotokat?
Amúgy a H2testw még nem talált hibát, de berakom enless verify-re...[ Szerkesztve ]
"Jó pap is holtig butul"
-
félisten
válasz JEEMBO #15026 üzenetére
USB-ról nem kell kép, mert nem az érdekel, hogy esetleg ott milyen inkompatibilitások vannak (mert USB-nél vannak, SSDOK nem is fogja felismerni, stb ), hanem akkor kell a 2 kép, ha az alaplapra kötötted.
-
JEEMBO
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #15025 üzenetére
USB-s rackbe raktam tesztelésre. Onnan nézve is jók lesznek Hard Disk Sentinel és SSDOK adatok?
Kínomban már ráküldtem egy H2testw-t... Egyelőre fut és nem találta hibásnak a visszaolvasást, de kérdés, hogy hány ciklus után jön ki, ha egyáltalán kijön..."Jó pap is holtig butul"
-
félisten
válasz JEEMBO #15024 üzenetére
2 progiról érdemes képet dobni, a Hard Disk Sentinel-ről(Áttekintés fül legyen aktív) és az SSDOK-ról.
Nagyon sok olyan infót adnak majd, amit nem kell megkérdezni külön.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
JEEMBO
aktív tag
Intel 520: már 3. alkalommal áll meg a rendszer system32\config\system file hibával.
Pár napig minden tökéletes, aztán szabályos leállás után, restart, bamm.
Ugyanez a rendszer HDD-n nem döglik ki.
SSD hiba?"Jó pap is holtig butul"
-
mrobes
tag
válasz Fire/SOUL/CD #15020 üzenetére
Megnyugtattál!
Különben nem volt semmi bajom a géppel, csak kíváncsiságból nyomtam egy tesztet, és meglepett, hogy ilyen eredményt adott.(#15021) jakos73: Tényleg jó sokat mutat a számláló! Vajon az alvó módból való ébresztéseket is számolja?
-
félisten
válasz mrobes #15019 üzenetére
Itt minden a legnagyobb rendben van. Az AIDA-val csak Linear Read-t mérünk, mást nem, ergo azzal a random méréssel ne törődj, nincs jelentősége.
-
mrobes
tag
válasz Fire/SOUL/CD #15018 üzenetére
-
félisten
válasz mrobes #15017 üzenetére
"Másik gépben nincs lehetőségem kipróbálni, esetleg másik programmal meg tudom mérni."
Igen, linkeltem is korábban, hogy melyik progival...
Amúgy légyszives dobj egy képet az SSDOK-ról, mert érdekelne ez a "napokban kapott FW frissítést", mert idén március óta nem jelent meg FW hozzá ezidáig.
"Samsung Magician valami optimalázó programját" - mi a neve ennek a proginak?[ Szerkesztve ]
-
mrobes
tag
válasz janos666 #15015 üzenetére
Ez a rendszer lemez, Win7 64bit fut rajta.
A napokban kapott FW frissítést az SSD, utána lefuttattam a Samsung Magician valami optimalázó programját és utána nem sokkal csináltam a "random read" tesztet.
Most megnéztem újból, nem futott semmi a háttérben, de az eredmény ugyanaz.
Másik gépben nincs lehetőségem kipróbálni, esetleg másik programmal meg tudom mérni.
Lehet, hogy a Win matat rajt folyamatosan?
Egyébként érdekes módon a mérés alatt, a program jobb felső sarkában a másodperc számláló mindig megakad egy pillanatra, amikor leesik a sebesség.(#15016) Fire/SOUL/CD : a "linear read" rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz mrobes #15012 üzenetére
Ez a mérés semmilyen hasznos infót nem tartalmaz. 2 Lehetőség van, az egyik amikor általános sebességeket mérsz (1. pont), a másik, amikor az ADIA-val mérsz, de akkor a Linear Read opcióval.
-
janos666
nagyúr
válasz mrobes #15014 üzenetére
Erről futott a Windows, vagy más okból piszkálhatta más program mérés közben?
"Meg volt kínozva" előtte írás teszttel? (*)
Más programmal és más gépben is próbáltad már mérni?* Ha kapott például egy random write tesztet, de nem hoztál utána létre filrendszert, hogy TRIM-elje a Windows, vagy TRIM-elted kézileg a teljes LBA területet a random read teszt előtt, hanem gyorsan egymás után futtattad ezeket sorban, akkor lehet, hogy még pakolászott odabent a garbage collection algoritmus.
-
-
fer
őstag
válasz Unteroff #15008 üzenetére
Itt is van egy SP600-as ami nem ad infót az írás/olvasás - ról! [link]
-
fer
őstag
válasz Unteroff #15008 üzenetére
Mondjuk az engem is zavarna, ha nem látnám az írt adatmennyiséget!
-
Unteroff
aktív tag
válasz FollowTheORI #15006 üzenetére
Úgy néz ki, itt 100%-os, de még mindig nem írja le, mennyi adat fordult meg rajta. Illetve van itt is OS és SSD optimalizáló, benyomjam ezeket, vagy hagyjam úgy, ahogy van?
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
Unteroff
aktív tag
válasz FollowTheORI #15006 üzenetére
Köszönöm, csak erre a válaszra vártam!
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
nagyúr
válasz Unteroff #15003 üzenetére
Jaja... mint felettem is írták használd.
Amugy ADATA-nak van saját toolboxa... tedd fel, és amíg azt azt írja hogy minden rendben nem kell aggódnod semmiért.Amivel elvileg meg tudod nézni minden paraméterét is jól.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Unteroff
aktív tag
válasz Unteroff #14932 üzenetére
No, újra raktam a rendszert, a fenti leírás szerint, nem raktam rá semmi drivert (asrock h81m-hds), csak a HD sentinelt, SSDOK, SSD life infot.
Még mindig +1 adat átviteli hiba indításnál, és nem írja ki az adatmennyiséget. Most mit csináljak?
-
testo92
csendes tag
Sziasztok,
olyan emberkét keresek akinek volt dolga már ADATA SSD garanciáztatással, de nem boltban hanem magával az ADATA-val.
Vettem itt hardver aprón egy SSD-t és a warranty code ki is doba mennyi ideig garanciás, de én nem regisztráltam be a terméket az oldalon(és nem is tudom), ilyenkor én is tudom garanciáztatni ha baj lesz vagy csak az értékesítő ? -
janos666
nagyúr
válasz FollowTheORI #14996 üzenetére
Amelyik SSD-ken eddig én próbáltam, nem billent a P/E számlálón az SE.
Az SE elvileg új titkosító kulcsot generál (már ha titkosít a vezérlő) és minden felhasználói adatot tároló blokkot törölhetőnek jelöl (majd természetesen, ha jól működik, akkor a szokásos módon töröl is minden blokkot, ami még nincs, ugyan úgy, mint ha TRIM-eltük volna a teljes LBA területet blkdiscard-al vagy akár csak egy format után is üresnek nyilvánul minden AU és így hozzá tartozó LBA...)
Szóval nem szokott az SE miatt erőszakkal törölni egy már eleve üres blokkot, csak olyan blokkot töröl amit amúgy is törölne formázás és/vagy TRIM után is. Így nem okoz többlet P/E ciklust (legalább is számottevő mértékben, mert talán minimálisan több blokkot törölhet ilyenkor, de az előbb-utóbb úgyis törlődne vagy hosszabb távon ide-oda mozogna, ha mindig "be van ragadva" valahogy: pl. sohasem rakunk már particiót oda, ahova egyszer tettünk már adatot).(#14998) Doky586
Erről már sokat beszéltünk.
Attól függ, hogy mivel formázol és mit. A Windows-os format program olvas, a diskpart program format parancsa ír.
Friss NFTS formázás után (QUICK módban is!) pedig TRIM-el a Windows minden üres (így tehát format után logikusan tágabb értelemben is minden) LBA-t (ami a filrendszeren belül felhasználói adatoknak van, nincs rajta MTF, journal, stb)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest