Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz fsb1000 #40894 üzenetére

"Ráadásul olyan példát hozol aminek nincs köze egymáshoz hiszen 2 különböző tipusról van szó."
    Olvass utána, hogy mi közös és mi nem a 2 típusban, majd azt követően világossá válik, hogy TRIM (meg az ettől nagy mértékben függő GC és WL) tekintetében semmi különbség a 470 és 830 között. (Javasolt keresési kulcsok Idle Time GC és Write Amplification)

"Azt sem tudod ezzel megmagyarázni, hogy egy új SSD-nél miért okozna sebesség csökkenést a TRIm használat hiánya."
    TRIM-nek eddig sem, meg ezután sem az volt/lesz a feladata. (Még mindig le vagy ragadva a sebességmérőknél, nem pedig lemezteljesítménynél). TRIM-nek az a feladata, hogy az idő múlásával is a lehető legjobb lemezteljesítmény maradjon meg.

"Azonkivül a HD sentiel honnan tudhatná, hogy mennyit kell mérni TRIM-el és TRIM-nélkül egy adott SSD-n? Van neki egy beépített adatbázisa?"
    Mint írtam, kérdezd a fejlesztőt. Az tény, hogy TRIM nélkül rosszabb a lemezteljesítmény, de hogy ezt a HDS miért épp 80%-nak jelöli, azt nem tudom, csak tippelni tudok. Tippem szerint 5 eljárás alapján határozza meg az összesített teljesítményértéket, ennek 1 metódusa (1/5-e azaz 20%-a) az, hogy a TRIM parancs célba ér avagy sem. Ha nem, akkor ezt így jelzi(újra írom, nem pusztán sebességmérés eredményéről van szó). Hogy mi ez az 5 eljárás(ha egyáltalán a feltételezésem helyes), azt nem tudom, erre csak a fejlesztő adhat választ.

Aktív témák