Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NathanCullen
senior tag
Jaj, hagyjuk már azt, hogy mindenkinek tudnia kéne angolul.
Ezt egyátalán nem mondtam. De nézz végig pár állásajánlatot, és lepődj meg, mi sokszor az alapkövetelmény. Egyébként a fiatalokról beszéltem, akiknek sokszor (iskolától, osztálytól, satöbbi függően) elég komoly szinten tanítják. Igen is szégyen, hogy ezek után két szót nem tudnak. Holott a szakma/képzés is sok esetben megköveteli. Nem tudnia kéne vagy elvárható lenne, hanem kötelező ilyen esetben.
Van akinek nincs hozzá érzéke.
Olyan nincs. Ha valakinek nincs hozzá érzéke, az magyarul sem tanul meg. Olyan van, hogy valakinek nincs hozzá kedve.
Általában az iskolai nyelvoktatás sem éppen magas szintű.
Nem is épp az általános iskolára gondoltam. De meglepődnél... Ha egy gyermek mindent megtanul az általánosban, egy angol filmet úgy-ahogy megért. Kiskorom óta angolt tanultam, emlékszem anno milyen szinten tanultam. Nem abból állt, hogy yes/no.
Arra meg nincs mindenkinek pénze, hogy kimenjen pár hónapra Angliába.
Tök felesleges. Érteni, meg beszélni teljesen különböző dolog. Ha pl. angol nyelvű filmeket nézel, remekül megtanulod hallás alapján érteni. Ez nem jelenti azt, hogy beszélni is szépen fogsz, akcentus nélkül, de gyakorlott leszel.
Persze lehet bohóckodni angol nyelvű feliratos filmekkel, de ha az ember élvezni akarja akkor nem alkalmas túlzottan a nyelvtanulásra.
Először meg kell tanulni angolul. Utána nem tanulni kell a filmmel a nyelvet, hanem gyakorolni, mikor már megérted.
Az én képességeimet legalábbis meghaladja, hogy egyszerre figyeljem a képet, olvassak és próbáljam értelmezni az angolul elhangzott szöveget.
Ennek több oka lehet. Vagy nem tudsz gyorsan olvasni, vagy nem is tudsz angolul. Plusz ha tudsz angolul, akkor nem kell mindig a feliratot figyelni, mert a lényeg az, hogy ilyen esetben a felirat csak segítség, azokhoz a részekhez, amiket nem értesz. Vagy nem is kell felirat...
Legalábbis folyamatosan nem megy.
Itt a lényeg. Ha folyamatosan olvasod, akkor nem is érted a nyelvet... Akkor kell olvasni folyamatosan a feliratot, ha nem érted a nyelvet, és angol nyelvű filmet nézel magyar felirattal.
Arról nem is beszélve, hogy van aki nem angolt tanul hanem pl németet.
Ezzel sincs semmi gond. Nem mondtam, hogy mindenkinek angolul kell tudnia. Csak annak kellene valamilyen szinten beszélnie, akiknek tanítják. Pusztán ennyi...
Semmi baj sincs a magyarokkal. Külföldön sem művelik jobban az idegen nyelveket.
Azért ebben ne légy olyan biztos. Valamikor láttam a TV-ben is róla egy műsort, talán a Fókuszban volt róla szó. Plusz találtam hirtelen egy cikket, majdnem 10 éves, de gondolom nem sokat javult azóta a helyzet: KATT
Bocsi a többiektől a hosszú offért!
[ Szerkesztve ]
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest