Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NathanCullen
senior tag
tovabb kellett volna olvasnod a mondatot, s lathattad volna, hogy addigra mar reg kerte a hozzaszolasa moderalasat
Nekem nem volt a spoileres hozzászólással bajom. Én arra válaszoltam, - ki is másoltam - hogy offot nem olvassuk, és írtam, hogy a spoilert nem offba kell tenni, írja ki, hogy spoiler. A batmanes spoiler miatt egyátalán nem emeltem hangot...
mellesleg tudom, mi a topic cime, anno meg en kertem a modositasat
Nem is neked írtam.
viszont az mar soknak tunik, hogy miota ezt beirta, minden masodik post arrol szol, hogy kvazi eleteket dontott romba
Én nem írtam. Semmi bajom nem volt vele. De ezt már mondtam többször... Így nem értem, miért engem támadsz.
spammer
Ha lenne, használnák
Én biztos. Más fórumon szoktam, szerintem jó megoldás.
[ Szerkesztve ]
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
NathanCullen
senior tag
szerintem egyenesen gyujtsuk fel hoffman_ forumtarsat, a hamvait vizeljuk le, a hazat dozeroljuk a foldbe, es a helyet hintsuk be soval
Szerintem meg félreértettél. Én nem szóltam semmit, nem "bántottam" azért, hogy a Batmannel spoilerezett...
Amire válaszoltam, az az, hogy szerinte a spoilert off topicba kell tenni. Na én erre írtam, hogy a téma címében benne van, hogy spoilernél ki kell írni, hogy spoiler, nem off topicba kell tenni.
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
NathanCullen
senior tag
válasz hoffman_ #2641 üzenetére
OFF-ot ne olvassátok, erre nem tudok mit mondani.
Így hangzik a topic címe, hogy mindenki elolvassa: "Filmvilág [Ha spoilerezel, legalább írd ki a poszt elejére!!]"
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
válasz Realradical #2560 üzenetére
Megnéztem én is. Tényleg elég hulladékra sikerült. Rihanna, hogy mit keres benne, az felettéb érdekes számomra. Színészi teljesítmény nulla, biztos
lesz.... pár f....megmozgatott pár követ, hogy megkapja a szerepet. Egyetlen dolog miatt lett híres a film, az pedig a pénz. Tele klisékkel, innen-onnan másolt effektekkel... Egyszer viszont meg lehet nézni.Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
NathanCullen
senior tag
válasz spammer #2446 üzenetére
Azért ezek nagyon nem sci-fik mind
Bocs. Belekerült néhány, amit nem akartam, csak néhányat jegyzetből másoltam, és egy-kettőt nem töröltem ki: Touch, The Walking Dead, American Horror Story (ez pl. kicsit sem sci-fi), Pleasantville (ez nem tudom hogy került bele), Jericho, Person of Interest
A Person of Interest mondjuk kis részben scifi, mert ugye egy tudományosan jelenleg nem létező gép dobálja a neveket, de akció.
A többi pedig teljesen belefér a sci-fi kategóriába, persze nem teljesen az mind, de IMDb-n is benne vannak a sci-fi kategóriában. Pl. Huma által említett Firefly is többről szól, mint puszta sci-fi, csak a sorok közé kell látni... Vagy pl. a Smallville, ami nagy kedvencem.
-
NathanCullen
senior tag
válasz Devid_81 #2431 üzenetére
Adhatnal sci-fi sorozat tippet!
Rengeteg van, nem jut mind eszembe. Angolul írom, mert nem nézek magyarul sorozatot, nem tudom némelyiknek a magyar címét. Így nagy hirtelen:
-Terminator: The Sarah Connor Chronicles
-Battlestar Galactica (plusz a Caprica spin-off)
-Stargate (plusz az összes spin-off)
-Heroes
-X-Files
-Smallville
-V
-Fringe
-Touch
-Alcatraz
-Person of Interest
-Eureka
-Haven
-Warehouse 13
-Sanctuary
-Star Wars: Clone Wars
-Green Lantern: The Animated Series
-The Walking Dead
-Terra Nova
-Falling Skies
-American Horror Story
-Alphas
-Star Trek (plusz az összes spin-off)
-Babylon 5 (plusz a Crusade spin-off)
-Pleasantville
-Outcasts
-Farscape
-Jeremiah
-Jericho
-Kyle XY
-Dollhouse
-Lost
-FireflyMind nagyon jó, ajánlom mindet. Vannak köztük kötelező darabok is. Ha kell még, tudok előtúrni címeket.
HumaAmúgy láttad már a Firefly-t?
Kötelező sorozat! Imádom Summer Glau-t, a legjobb nő a sorozat színészek között. Meg mondjuk a többi nő között is, pont az ideálom... De Morena Baccarin és Jewel Staite sem rossz benne.
...hogyan is ölték meg a valaha készült legjobb sci-fi sorozatot.
Én annak is örülök, hogy legalább volt valamilyen vége, nem csak úgy kaszálták a semmibe.
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
válasz leslieke #2428 üzenetére
A semmi helyett biztos jobb. Nekem a sci-fik olyanok, mint a (természetfelettis) horrorok, örülök ha találok egy nézhetőt, amit még nem láttam. Ezért is vagyok sorozat fan. Azok között mindig találok sci-fit, és folyton jönnek az új részek.
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
Ha jól látom Battleshipből van jó minőségű...
-
NathanCullen
senior tag
válasz ludsimon #2308 üzenetére
Persze, lehet hogy tetszeni fog. De objektív szemszögből megítélve egy hatalmas nagy baromság, tele hülyeségekkel a REC 3.
Egyébként most néztem meg a Filmkatalóguson, hogy mások miket írnak róla. A 2.61/5 pont alapján nem sok jóra számítottam másoktól sem... Valaki pont írta, hogy szappanopera-zombi film, amit én is írtam fentebb, hogy szappanopera horror. Legalább nem csak én látom így.
-
NathanCullen
senior tag
válasz ludsimon #2303 üzenetére
Rec 3 kint van 1080p-ben !!!!!!!!!!!!!
Valami hihetetlen nagy rettenet. Egy az egyben olyan, mint egy spanyol szappanopera, horror változatban. Alig bírtam végig szenvedni, csak azért néztem meg, mert az előző két részt láttam. Azok nem rosszak, érdemes megnézni őket. Viszont a REC 3-tól mindenki óvakodjon, iszonyat gagyi, hulladék film. Akkora baromságok vannak benne, hogy elképesztő. Plusz köze nincs az előző kettőhöz. Steadycames, nem is kézikamerás, csak a legelején, és a történet is borzasztó.
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
válasz mondomén #2247 üzenetére
aztán 2 nap múlva eszembe jutott, hogy elfelejtettem kérdezgetni magam.
Nehogy úgy járj, ahogy az Inceptionben mondták... Álomban vagy, elfelejted kérdezgetni magadtól, hogy valóság-e, aztán bent ragadsz.
-
NathanCullen
senior tag
válasz spammer #2238 üzenetére
Mármint ha együttes tudatos álmot akarnánk, mint a filmben, ahhoz biztos kellene valami
Én is arra gondoltam. Azért gondolom ehhez még kell egy kis technológiai fejlettség.
az álomban történő öntudatra ébredés (megvolt a valóságteszt), és onnantól tudtam irányítani a dolgokat.
Nekem is volt párszor, de nekem magamtól jön, mert hajlamos vagyok rá, mint az alvásparalízisre is. Mikor olvastam a témát, akkor elhatároztam, hogy gyakorlom én is, hogy mindig összejöjjön a tudatos álom, de egyszerűen nincs hozzá kedvem/türelmem, így csak néha sikerül, de akkor is csak úgy hirtelen felébredek álmomban. Persze nem olyan, mint a filmben, hogy irányítani tudok mindent, csak nagyjából.
Egyébként legtöbbször elég valóságos, valóságosnak ható álmaim vannak, főleg friss levegőn aludva. Ilyenkor is sokszor tudom, hogy álmodom, de mégsem tudok felébredni az álomban, csak mint mondtam, néha-néha.
mondomén
Hogyan gyakoroltál rá? Mindig megkérdezted magadtól, hogy ébren vagyok vagy álmodom?
Úgy-úgy. Csak ugye álmodban nem kérdezed, ezért ébren kell egész nap azt kérdezgetned magadtól, hogy ébren vagy-e. És ahogy az Eredetben, úgy kell mindig tesztelni, hogy a valóságban vagy-e. Ez berögzül, és álmodban is vizsgálni fogod, mert rutinná válik. Aztán hopp, álmodban rájössz, hogy álmodsz.
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
válasz spammer #2227 üzenetére
Egy kis érdekesség, ha esetleg nem tudná valaki: az irányított álom valós dolog, pár napos/hetes gyakorlás után bárki tudja alkalmazni. Nem rossz, én próbáltam anno
Ez igaz. Ezért nem mertem felhozni Huma mellé állva, ellenérvnek az Inceptionre, hogy nem is valóságos.
Egyébként részben igen, de azért messze járunk egy ilyen gép megalkotásától. Nekem is volt pár tudatos álmom, de sokszor ez szokott lenni, olyankor jó kis hallucinációkat élek át. Nagy élmény egyébként. Én az alvásparalízis miatt kezdtem utána olvasni a témának.
-
NathanCullen
senior tag
Az Inceptionnak pont az az erőssége, hogy elhiteti az egyszeri nézővel, hogy ő most egy nagyon bonyolult filmet látott és értett meg.
Az ilyen nézőknek egészségére. Én nem éreztem úgy, hogy valami bonyolúlt filmet látnék.
-
NathanCullen
senior tag
Ilyen filmekből rengeteg van. Nem sok ember kíváncsi rájuk. Ettől nem lesz híres senki.
Nem tudom milyen oldalakat olvasol, de ez most a menő. Nem egy-két ember nézné meg, az biztos.
mephi666
Lenne egy jó történet, pár tehetséges haver, egy jó kamera, mikrofon. Én belevágnék... Egy-két tini csaj, aki bevállalja, hogy cicit villant, aztán megölik őket. Kész is.
-
NathanCullen
senior tag
válasz mephi666 #2170 üzenetére
Nem hülyeség. Vinni kell egy aggregátort, és meg van oldva az áram. Kézi kamerával leforgatni, külföldi nagy "tékákba" feltölteni, nem kell mozi, meg DVD. Máris híres az ember, bár pénz nem lenne belőle. Lehet valami kiadó megvenné. Hallottam már valami ilyesmiről.
-
NathanCullen
senior tag
válasz spammer #2165 üzenetére
Én is aprópénzes filmmel kezdeném. De vámpíros, meg Paranormal Activity szerű filmet is lehet aprópénzből forgatni.
mondomén
A lényeg, hogy keress egy stúdiót és kezdj el kolbászolni arra fele, hátha valaki felfedez.
Ki kellene próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
Ha már filmet készítenék, akkor olyat, amit hamar "felkapnak", és nagy a rajongó közönség. Szóba került a könyvadaptáció. Ha könyv alapján készítenék, akkor lehet az Evernight lenne az, mert most a vámpíros dolgok menők.
Valószínűleg ezért sem készítenek Hollywoodban "jó" filmeket. Mert ők is azt nézik, hogy miből lehet a legtöbb pénzt bezsebelni. És hát ha ezekből jön be a legtöbb pénz, amiket most készítenek, akkor arra van a legnagyobb igény.
-
NathanCullen
senior tag
válasz Ace owner #2112 üzenetére
Egész életemben ha kétszer volt 4-es az átlagom 5 helyett, idén volt 3,5.. Most akkor nem nézhetek ilyen filmet mert akkor én is ilyen állat leszek?
Nem csak a tanulásról van itt szó.
Azt ne mondd hogy a tanulás neked tetszett
Tetszett, és mai napig imádok tanulni. Ugyanis az emberi természet a tanulásra alapul. A felfedezésre, a dolgok megértésére. A nagy gondolkodók mind tanultak, fedezték fel az új dolgokat, azért, hogy most itt tarthassunk, ahol most. Minél többet tudsz/tanulsz, annál értékesebb ember leszel, annál kevesebb ember segítségére szorulsz, és annál több ember szorul majd a te segítségedre. És itt sem pont az iskolai tanulásról van szó. Mert sokan magáról a mindennapi életről sem tudnak semmit.
Nem mindegy, hogy valaki normális, okos, erkölcsös, és mellette jól tanul. Vagy jól tanul apuci meg anyuci miatt, de minden hétvégén totál részegen a diszkó közepén 5-6-an b....ák. Normális ember évente párszor bulizik, és akkor sem úgy ahogy a mai fiatalság. Régen a fiatalok sem voltak ennyire undorítóak, de kár magyarázni. Max. az idősebbek értik meg, másoknak meg csak papolás. Hiába magyaráz akárki nekik, folytatják tovább. Az ipar meg rájuk, a pénzükre épül, tehát adva van alájuk a ló.
Pl. vegyük a rengeteg diszkóbalesetet. Hányszor megtörténik. Mind azt mondja, hogy ők nem ülnek kocsiba részegen. Aztán elmegy bulizni és bumm. Egyszerűen a legtöbbnek felesleges magyarázni, mert attól menők, hogy nem foglalkoznak vele. El sem jut a tudatukig, csak hülyeségnek tartják, mert ők már ezeket tudják, meg hallották már sokszor. Persze, a francokat tudnak... Meg ha elmondják nekik, akkor: "ők nem olyanok, de ismernek sok fiatalt aki ilyen" Nem veszik észre, hogy róluk van szó.
Persze tisztelet a kivételnek. És nem is rád gondoltam, csak általánosságba.
-
NathanCullen
senior tag
Azért megnézném, hogy milyen felügyelet mellett viszik ezeket az átalakulásokat véghez. Mert minden színész ezt szokta csinálni a szerep kedvéért. Boxolnak, gyúrnak, híznak, stb. stb. Biztos, hogy nem otthoni körülmények között.
-
NathanCullen
senior tag
Nem mondom, hogy CGI-jal teljes valóságot lehet létrehozni, de a valóságot azért meg tudják változtatni. Szinte minden filmben vannak apróbb retusálások, amit nem is lehet kiszúrni szemmel. Egy-egy jelenetben a színészek izmai, testalkata, stb.
-
NathanCullen
senior tag
Valahogy mégis megcsinálnak akármilyen sci-fi filmet, hogy fullHD-ban is valódinak hasson. Tehát a filmkészítés tudománya már olyan szinten jár, hogy egy emberi test retusálása a mozgóképen nem tart semeddig. Annál sokkal komolyabb dolgokat készítenek el. Egyébként sem magát a bőrt rajzolják meg, tehát nem animáció, hanem valódi kép. Csak itt-ott "összébb húzzák".
Most nem konkrétan azt mondom, hogy Bale-t minden filmben számítógéppel alakították át, csak képesek már rá.
Most nézem újra a Terminator filmeket. Eszembe is jutott CGI Schwarzenegger a Salvationből:
vs.
-
NathanCullen
senior tag
-
-
NathanCullen
senior tag
válasz Zoli1222 #1977 üzenetére
Egy filmet meg lehet objektíven és szubjektíven is ítélni. Tehát van a 8/10 pontos film, ami objektív megítélés szerint jól van összerakva. Színészi játék, hangok, mondanivaló, stb. Viszont valakinek egyátalán nem tetszik, ezért szubjektív szempontból nézve, neki csak 4/10-et ér. Ez viszont kicsit sem jelenti azt, hogy az a film rossz, vagy nem érdemes megnézni, egyszerűen csak valakinek nem tetszik.
Most nem a fent említett filmről, vagy vitáról beszélek. Csak említetted a "szemszögeket", és erre írtam...
-
NathanCullen
senior tag
Én jobban szeretem az amerikai filmeket. Főleg, hogy teljesen más a képi világ, de az amerikai angol is jobban érthető. Az angol filmekkel (ha jól láttam írták is) az a baj, hogy összeszedik a különböző területekről érkező színészeket, és mindnek más az akcentusa. Eddig egyébként egyedül a Moon volt nézhető film, az általam látott brit filmek közül.
Az utolsó off a részemről a témával kapcsolatban, bocsi a többiektől:
Ezért is bírom mikor valaki beírja, hogy tök alap az angol és aki nem műveli az lusta és nem is akarja megtanulni. ... Te már minimum a tizedik ember vagy aki így áll hozzá a kérdéshez itt a fórumon és ez felettébb bosszantó.
Én ezt egyátalán nem mondtam, hogy mindenkinek kell tudni, még véletlenül sem. Nálam okosabb emberek eldöntötték, hogy mindenkinek, aki iskolába jár, nyelvet kell tanulnia. Ez azt jelenti, hogy ők úgy látják, hogy mindenki képes nyelvet tanulni. Már pedig, ha tanítják, elvárható, hogy megtanulják. Általános iskolában pár szót, de egy egyetemet, komoly szakmát végzett egyénnek kötelező legalább olyan szinten beszélnie, hogy egy filmet megnézzen vele.
Tehát nem mondom, hogy az idősebbeknek, vagy egy 30-40 éves pl. autószerelő beszélje a nyelvet. Miért is várnám el... Ne beszélje a huszonéves sem, ha nem tanulta. De akinek kötelező, az igen is beszélje, és ne keressen kifogásokat, hogy miért nem tudja. Mert nem tudják, nagyrészük csak makog...
rt06 pontosan leírta, többet nem is tudnék mit hozzá tenni.
Bocsi az offokért, befejeztem.
-
NathanCullen
senior tag
-
NathanCullen
senior tag
Jaj, hagyjuk már azt, hogy mindenkinek tudnia kéne angolul.
Ezt egyátalán nem mondtam. De nézz végig pár állásajánlatot, és lepődj meg, mi sokszor az alapkövetelmény. Egyébként a fiatalokról beszéltem, akiknek sokszor (iskolától, osztálytól, satöbbi függően) elég komoly szinten tanítják. Igen is szégyen, hogy ezek után két szót nem tudnak. Holott a szakma/képzés is sok esetben megköveteli. Nem tudnia kéne vagy elvárható lenne, hanem kötelező ilyen esetben.
Van akinek nincs hozzá érzéke.
Olyan nincs. Ha valakinek nincs hozzá érzéke, az magyarul sem tanul meg. Olyan van, hogy valakinek nincs hozzá kedve.
Általában az iskolai nyelvoktatás sem éppen magas szintű.
Nem is épp az általános iskolára gondoltam. De meglepődnél... Ha egy gyermek mindent megtanul az általánosban, egy angol filmet úgy-ahogy megért. Kiskorom óta angolt tanultam, emlékszem anno milyen szinten tanultam. Nem abból állt, hogy yes/no.
Arra meg nincs mindenkinek pénze, hogy kimenjen pár hónapra Angliába.
Tök felesleges. Érteni, meg beszélni teljesen különböző dolog. Ha pl. angol nyelvű filmeket nézel, remekül megtanulod hallás alapján érteni. Ez nem jelenti azt, hogy beszélni is szépen fogsz, akcentus nélkül, de gyakorlott leszel.
Persze lehet bohóckodni angol nyelvű feliratos filmekkel, de ha az ember élvezni akarja akkor nem alkalmas túlzottan a nyelvtanulásra.
Először meg kell tanulni angolul. Utána nem tanulni kell a filmmel a nyelvet, hanem gyakorolni, mikor már megérted.
Az én képességeimet legalábbis meghaladja, hogy egyszerre figyeljem a képet, olvassak és próbáljam értelmezni az angolul elhangzott szöveget.
Ennek több oka lehet. Vagy nem tudsz gyorsan olvasni, vagy nem is tudsz angolul. Plusz ha tudsz angolul, akkor nem kell mindig a feliratot figyelni, mert a lényeg az, hogy ilyen esetben a felirat csak segítség, azokhoz a részekhez, amiket nem értesz. Vagy nem is kell felirat...
Legalábbis folyamatosan nem megy.
Itt a lényeg. Ha folyamatosan olvasod, akkor nem is érted a nyelvet... Akkor kell olvasni folyamatosan a feliratot, ha nem érted a nyelvet, és angol nyelvű filmet nézel magyar felirattal.
Arról nem is beszélve, hogy van aki nem angolt tanul hanem pl németet.
Ezzel sincs semmi gond. Nem mondtam, hogy mindenkinek angolul kell tudnia. Csak annak kellene valamilyen szinten beszélnie, akiknek tanítják. Pusztán ennyi...
Semmi baj sincs a magyarokkal. Külföldön sem művelik jobban az idegen nyelveket.
Azért ebben ne légy olyan biztos. Valamikor láttam a TV-ben is róla egy műsort, talán a Fókuszban volt róla szó. Plusz találtam hirtelen egy cikket, majdnem 10 éves, de gondolom nem sokat javult azóta a helyzet: KATT
Bocsi a többiektől a hosszú offért!
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
válasz Tibiajax #1856 üzenetére
Az a gond, hogy a legtöbb fiatal annyit makog angolul, hogy "yes, no, what, fuck" stb. Egy épkézláb mondatot nem tudnak összerakni, pedig minden iskolában tanítják. Tehát nekik érteni kellene, de nem. És mivel őket célozzák a filmekkel, így nincs az angolra igény. Lehet azt mondani, hogy Magyarország, magyar nyelv... Csakhogy magyarul sem tudnak normálisan írni/olvasni/beszélni. És itt nem egy-két helyesírási hibáról van szó, mert az mindenkinél előfordul. Mellesleg az angol nyelv alap, tanítják, tehát tudni kellene. De nagyon valószínű, hogy a többi tanított anyagot sem tudják rendesen.
-
NathanCullen
senior tag
Igen. Mint írtam fentebb, ilyen alapon az Avatar is lehet valóság. Mert nincs bizonyíték az ellenkezőjére, de a létezésére sem. Tehát lehet, hogy a Na'vik léteznek.
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
Nekem egyik kedvencem a Silent Hill. Ha valaki álmosan nézi, persze, hogy elalszik rajta.
tornas
Az Apollo 18 profi színészekkel lett leforgatva, de gondolom tudod. Az, hogy igaz történet vagy sem, azt valószínűleg senki sem tudja itt a fórumon. De ennyi erővel az Avatar is lehet igaz történet.
-
NathanCullen
senior tag
válasz Tibiajax #1633 üzenetére
kérdezem én, tényleg puszta naiv kiváncsiságból, ugyan mi az istent várt tőle??
Egy 6 pontos vígjátékot, néhány poénnal? Mert ezek közül egyik sem igaz rá. Sem 6 pont, sem a poénok. Nagyon valószínű, hogy a tizenévesek pontozták fel, mert mekkora buli. A poén pedig ott kimerül, hogy a kiskölyök megsokkolózza a szomszédot.
-
NathanCullen
senior tag
Arra való, hogy a sok európait megbolondítsák, hogy az amcsik hogy buliznak, aztán a tizenéves kis p.csák majd meztelenül fognak rohangálni a bulikban, hogy utánozzák őket. Holott ott sem így mennek a dolgok, de ugye messziről jött ember azt mond amit akar... Aki elhiszi, az meg is érdemli. Kitaláltak egy ilyen sztorit, elszabadul a buli benne, leforgatták. Egy film. A gond az, hogy a gyerekek elhiszik, hogy ez tényleg úgy is van, meg ez a helyes, mint a Való Világ.
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
Ezt A hullám filmet én is megnézem, németül, eredetiben. De ha már a Devil szóba került, nem tudtok valami "ördögös, démonos, szellemes" filmet mondani? A jók közül szinte mindet láttam, nehéz találni. Nem kell, hogy tele legyen démonokkal, vagy tudjam is én, csak a para hangulat meg legyen.
-
NathanCullen
senior tag
A Negyedik típusú találkozásokhoz (2009) hasonló "UFO-s" filmeket tudtok mondani? Vagy másmilyen fajtákat?
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
válasz Tibiajax #1135 üzenetére
..de egyébként sem középkorú egy 30éves ember. ha annak érzi magát, az már régen rossz
40évesen kezdjünk el visszatérni a témára majdRendben, akkor 40 év. A lényeg, hogy olyan 30 körüli férfit játszott Radcliffe, ami nem ő, nem is illik még rá. Ezt akartam mondani.
-
NathanCullen
senior tag
válasz Tibiajax #1130 üzenetére
miről beszélsz?.. mert van egy négyéves gyereke?
Nem. Mert 30 körülinek van beállítva, a gyermek, a munkahely (már bőven nem tanuló, min. 25 év körüli), az úton megismert férfivel való tegeződés (már amennyire ilyen az angolban van), mind ezt suggalja. 30 évesen meg - ha sokan nem is szeretik elfogadni - bizony középkorú az ember.
-
NathanCullen
senior tag
Amit leírtál...:
nincs konkrét cél, csak ide-oda sodródnak, az események pedig kaotikusan kavarogva ölelik körül a szereplőket.
...pontos jellemzése a Shameless (US) sorozatnak. A 2. évadnak vége. Akkora siker, hogy már a 2. évad elején berendelték a 3-ikat. Januárban jön.
-
NathanCullen
senior tag
A hangulat megvan. A történet is elmegy egynek, de talán a megvalósítás már annyira nem ment. Legnagyobb részt a borzongatásra akartak rámenni, de inkább csak a folyamatos ijesztgetés jött össze. Ami ront az összképen, hogy Daniel Radcliffe, 23 évesen, egy középkorú családapát játszik... Végig érződött a film alatt, hogy túl korai neki még ez a szerep, kor és színészi tehetség terén is. Összességében nem rossz film, egyszer érdemes megnézni. IMDb: 6,6/10
-
NathanCullen
senior tag
Nem sok elvárással ültem a film elé, csak a története miatt néztem meg, ugyanis minden oldalon le van húzva. Pl. IMDb-n 5.1/10 pontot érdemelt. Szerintem viszont plusz 1 pontot simán megér, a sok (sok-sok) kicsi hülyesége ellenére is. Szubjektív szemmel megítélve, tetszett. Van itt minden: romantika, vígjáték, egy kevés drámázás, és rengeteg bénázás. Egy könnyed délutáni filmnek simán vállalható, de csipszet, popcornt, 2L-es kólát azért ne készítsünk be rá, már csak a ~75 perces hossz miatt sem ér annyit.
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
válasz Realradical #1022 üzenetére
Mondjuk az UFO-s dolog már az első résztől jelen van, mert Mulder folyamatosan kutat utánuk, viszont csak egy bizonyos idő eltelte után kezd a sorozat komolyabban foglalkozni azzal a témával. Ami igaz, hogy tényleg nem lettek túl jók az utolsó évadok...
-
NathanCullen
senior tag
Kirsten Dunst nálam péklapáttal ütős kategória, nehezen tudok tőle rosszabbat elképzelni (na jó, Zellweger).
Ennél jobban már nem is lehetnénk egy véleményen. Zellweger fejét egyszerűen nem bírom nézni, de Kirsten Dunst se' nagyon jön be. Valamiért mind a két nő irritál.
Jim-Y
tudnátok ajánlani valamit a 2000-es évek elejéről, közepéről ami nagy mozi volt?
Pl. Múmia 1, 2, 3 (1999., 2001., 2008.)
-
NathanCullen
senior tag
Lost In Translation (Elveszett jelentés)
Megnéztem, eredetiben, tényleg olyan jó, mint amilyennek mondtátok. Hajnalban néztem, a hangulata talán így még jobb volt. Scarlett pont beleillett a szerepbe, bár akkor, 18 évesen még elég fiatal volt. Ajánlom másnak is! IMDb: 7.8/10
-
NathanCullen
senior tag
-
NathanCullen
senior tag
válasz kmarci25 #961 üzenetére
A Szerb filmet valamelyik filmes oldalon megválasztották minden idők legundorítóbb horror filmjének.
Pedig annyira undorító nem volt, csak a vége felé, az is inkább megbotránkoztatóan undorító. Szerintem két jelenetért kapott a film ilyen besorolást.
-
NathanCullen
senior tag
Én f.szságokat írok, de az hogy valaki egy zsebkendőnyi köpenyben az égen repked, nem az.
Tudod ő nem szuperhős. Nincs szuperereje. A technikára és a keleti tanokra, harcművészetekre támaszkodik.Csak az egész kitalált történet, mese. A film is csak fantázia. Ha nem így lenne, Batmant már évtizedek óta kinyírták volna. Mert nem csak a repkedése kitalálció, hanem az összes többi... Próbálj meg lecsapni a rosszfiúkra, és meglátod mire gondolok. Mondjuk 2 perced nem lenne rá, hogy feleszmélj, max. 'míg kacagnának egy jót. Aztán bumm a fejbe.
Ilyen szempontból nézve szinte az összes film, kivétel nélkül baromság.
-
NathanCullen
senior tag
Nem sokára meg is lesz eredeti angol nyelven (Jazz tanácsára), este megnézem.
Erről jut eszembe... Ezt látta már valaki: A Serbian Film
Egyik este néztem, eredeti szerb nyelven, angol felirattal. Valami eszméletlen idióta film. Jó kis imázst alkot a szerbekről, nem mintha amúgy nem lenne. Van más is, aki látta, vagy csak én voltam ennyire okos?[ Szerkesztve ]
-
-
NathanCullen
senior tag
Na igen, én meg a lövöldözéseken vagyok kiakadva. Kilőnek 5-6 tárat, de senkit nem találnak el. Viszont ezért film, ha nem így alkotnák meg a készítők, akkor hogy' nézne már ki... Azért készítik a filmeket úgy, ahogy, hogy nézhető legyen. Az ütéseknek sincs "pukkanó" hangja a valóságban, de kell alá, mert így jó a film.
-
NathanCullen
senior tag
Jó, na, nem pont vígjáték. Úgy került bele a fenti listába, hogy kismásoltam a címeket, amik beleestek IMDb-n a kategóriába...
Egyébként a vígjátékot, mint műfajt, sokan keverik, csakúgy, mint a horrort. Ahogy az amerikai comedyt is használják sok mindenre, úgy a magyar filmesek, a vígjáték kifejezést is. Nem csak egy Másnaposok lesz vígjáték stílusú, hanem pl. jelen esetben a Kick-Ass is, és nem csak azok a filmek vígjátékok, amikben szállnak a poénok. A másik a horror, ami hallatán sokan olyan filmekre gondolnak, mint a Fűrész. Pedig a horror, azaz borzalom/borzasztó (stb.) filmek nem csak olyanok lehetnek. Jó példa mondjuk A szomszéd lány, amit nemrég láttam. Sokan azt sem értik, mitől horror, mert nincsenek tisztában a szó jelentésével, illetve, hogy pontosan mire is használják a filmes szakmában az adott műfaj megnevezést.
-
-
NathanCullen
senior tag
Nagyon jó hangulat, remek történet, jó szereplők. Erősen ajánlom, azoknak, akik szeretik a nyugodt, profi drámákat, egy kis romantikus beütéssel. A színészeket is eltalálták a szerephez. Alicja Bachleda pedig rohadt jól néz ki...
Objektíven 7/10-es a film, de szubjektíven 9/10-es. Engem nagyon megfogott a mesés történet, és a kiváló hangulat.
-
NathanCullen
senior tag
Na jó, a Végső Állomás 1 még talán elment annak idején (talán még a 2 is), de onnantól kezdve....
A Végső állomás nem rossz film, nem talán, szerintem biztos. Az viszont igaz, hogy a 2-vel megkezdve folyamatosan romlott/romlik a színvonal.
-
NathanCullen
senior tag
válasz #54715584 #704 üzenetére
A Shame szerintem túl van értékelve. Én láttam eredeti nyelven, még régebben. Egy lassú, csendes, elnyomott film, ami egyátalán nem lenne gond, szeretem az olyat. De itt most nem jött össze, szerintem az IMDb-s 7.5 pont helyett inkább ér 6.5-öt. Valahogy a tegnapelőtt nézett Antikrisztus is jobban tetszett nála, bár az sem egy nagy durranás.
-
NathanCullen
senior tag
Bőven elég ha csak értékelgeted a filmeket, automatikusan listát csinál belőle amit azután rendezgethetsz kedvedre.
Top 10-es vagy 20/30-as listára gondoltam, azt képtelen lennék csinálni. Sok film van, több száz, amit nem tudnék lehagyni róla. Mondjuk ennek az egyéni top listának nem is látom sok értelmét. Gyűjteni a címeket, hogy miket látott már az ember, az persze más. Próbáltam azt is, de mire - az általad említett - 500db-ig is eljut az ember, az is sok idő... És az még csak egy kis töredék.
Huma
Pl Az Álmosvölgy legendája nem tom mit keres a top 100-ban mikor nagyon ócska film.
Nálam az egyik film, ami a legjobban tetszett. Miután láttam, rögtön hasonló hangulatú filmeket kerestem, nagyon bejött.
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
Az emberen van a hangsúly. Egy idegen lény teljesen más bánásmódban részesülne ill teljesen máshogy állnának hozzá az emberek.
Gondolom még mindig a filmről van szó, nem pedig, a "mi lenne, ha jönnék az idegenek" a téma... Ha a filmről, akkor: 28 éve jöttek az idegenek, akkor megkapták a figyelmet, tanulmányozták őket, külön cég volt a technológiájuk megvizsgálására. Azóta eltelt majd' 30 év, nem is alakultak jól a dolgok, az emberek rájöttek, hogy az idegenektől már semmit nem fognak tanulni. A világuk sincs már többé. Kimentek a divatból, mint egy idő után Justin Bieber fog, és az embereknek már háztartási állatnak sem kellenek. Nem ők azok, akiket a sci-fi filmek alapján vártak. Mit csináljanak velük? Országot adjanak nekik, adják el őket? Vagy mégis mit? Nem kellenek már senkinek, még dísznek sem, csak az elején voltak érdekesek. Visszaküldeni nem tudják őket, megölni nem akarják, a legolcsóbb, hogy elzárják őket egy külön területre.
De igazad van, az elején - ha jönnének az idegenek -, sokkal jobb bánásmódot kapnának, mint az emberek. A filmben is így volt, csak eltelt 28 év. Ezen van a hangsúly!
-
NathanCullen
senior tag
válasz Csoffadalom #521 üzenetére
Köszi szépen! Ezekből sajnos csak az Az utolsó ördögűzés olyan, amilyet keresek, viszont már láttam, és nem egy nagy durranás. Viszont egynek elment. A Kopogó szellem pedig szerintem iszonyat gagyi, minden része. 1-2 jelenet van bennük, ami jó. A többi általad írt filmeket is láttam már, vagy nem láttam, de azokat szándékosan nem.
-
NathanCullen
senior tag
Horror témához: nem láttam, de állítólag ez elég fosatós Insidious
Az Insidious elég gagyi. Az eleje tényleg nagyon jó, de utána teljesen gagyi, semmi rémisztő nincs benne, inkább vicces. Pedig a jó kommentek, meg az eleje alapján azt hittem jó film...
-
NathanCullen
senior tag
válasz Csoffadalom #499 üzenetére
Ilyen kamerás filmek, vagy csak a horrorok érdekelnek?
Mindegy, a lényeg, hogy ne valami Fűrész stílusú horror legyen, hanem legyenek benne természetfeletti dolgok. Ha tudsz ilyeneket, írhatsz párat...
-
NathanCullen
senior tag
The Devil Inside Az ördög benned lakozik
Tudtok ehhez hasonló filmeket mondani? Tudom, ez pont nem valami komoly, de nekem pl. A rítus is tetszett. Szeretek egyedül, éjszaka ilyen filmeket nézni.
-
NathanCullen
senior tag
válasz ludsimon #303 üzenetére
Nekem horror filmekből csak olyan jön be, amiben van valami természetfeletti. Viszont már régen láttam ilyet, legutóbb A rítust meg valami gagyibbat. Hasonló, "természetfelettis horror" címekre én is kíváncsi lennék, ha tud valaki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest