Aktív témák

• janos666

nagyúr

LOGOUT blog

Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész (Blu-Ray, angol hang, magyar felirat)
    6/10

Olyan hozzáállással ültem neki, hogy "ha már láttam az első részeket, akkor csak be kéne fejezni", illetve ha más nem, legalább egy látványos film lesz.

Nos, két kérdés merült fel bennem:

1: Az volt az rendező/operatőrök/animátorok/stb. számára kitűzött elsődleges cél, hogy a teljes film képanyaga sehol sem haladhatja meg a dinamikatartomány alsó 25%-át, különben vér fog folyni? :U
    Értem én, hogy búskomor és szomoró, "meg minden". Na de ennyire...? Ha így kéne félnem, én már be sem mernék menni a moziba. Vagy elaludnék a sötétben... :DDD

Mondjuk azért dícséretükre szóljon, hogy ha már ilyet akartak, legalább tisztességesen csinálták: megfelelő filmet használtak, illetve nem erőltették a mesterséges képzajt sem, így ilyen sötéten is élvezhető. (Nem úgy, mint a hülye hattyúk, amibe még csak beletekertem 1-2 ponton és böááá...)

2: Mégis kinek csinálják ezeket a filmeket? (De úgy komolyan?)
    2001-ben még elég fiatal voltam, hogy elkezdjem nézni, de azt hiszem lassan már túl öreg leszek, hogy befejezzem. :))
    Na meg folyamatosan visszautalgatnak régi nevekre és eseménykre, amikről már alig dereng nekem valami, hisz csak egy film volt a sok közül sok évvel ezelőtt. (Kb. "Elhiszem, de ki a f@szom az a...?" és hasonló gondolatok kergettek végig.)

Úgy összességében is vontatottnak és üresnek éreztem a filmet. Alig haladt előre valamit a történet, és ezért is hiányoltam a flashback-eket, ha már hagyományőrző módon mindenképp ilyen hosszú filmet akartak, de nem tudták értelmesen megtölteni tartalommal, viszont ilyen fontosak a múltbéli események.
    Még arra is gondoltam kb. 20 perc után, hogy STOPP, és kezdjük az első résszel, de jobban átgondolva annyit azért nem ér az egész. (Esetleg majd a legutolsó rész előtt...)

És nem vagyok én annyira otthon a varázslásban, hogy ezt komolyabban feszegetni merjem, hogy mi "reális" és mi nem ezen a világon belül, de nekem azért erősen sántított pár dolog. (Már úgy önmagában, a saját világán belül sem tűnt elég konzisztensnek.)

De a szűk dinamikatartományt leszámítva többnyire azért látványos volt (bár szerintem vissznyeshették egy kicsit a büdzsét), és a hangzásra sem lehet panasz.

Nem egészen kidobott két és fél óra, de azért kicsit többet vártam. (És remélem nem felejtem el minden percét fél éven belül, mielőtt jön a rész vége. :o)

Aktív témák

Hirdetés