- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#74353664 #2446 üzenetére
Én kb. egy év alatt, olyan 10-12 dobbal lőttem vele. Az egyik legmegbízhatóbb cucc, ami itthon elérhető, és az egyes fórumokon vannak olyan beszámolók, ahol már 1000 körüli lövés után is tökéletes.
A 12-es gumibogyeszt, meg egy ilyen töltő nélkül el se kezd tölteni, mert vagy az ujjad törik el, vagy garantált idegbaj.[link]
-
törölt tag
Egyébként ki, hol tart az Alfájával? Mennyit lőttetek vele eddig, mennyit bírnak ezek?
Úgy néz ki, hogy szerdán nekem is meglesz, RUAG riasztóval fogom használni.
Tölteni mivel szoktátok? -
shield
őstag
válasz
HollyBoni #2444 üzenetére
Szerintem itt tudnak segíteni.
[https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9124971&la=158657270] -
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Slavia 630 lépguskám évek óta áll, hiányzik belőle 1-2 dolog.Konkrétan innen 41, 36-os alkatrész kéne, meg pár csavar. Egyelőre nem sikerült megtalálnom a 41-es alkatrészt, milyen boltokban lenne érdemes nézelődni, esetleg utánakérdezni hogy tudnak e rendelni? Jöhet itthoni és külföldi bolt is. Soha nem vettem még légpuska alkatrészeket, tehát egyáltalán nem ismerem a jó boltokat.
-
-
Foglalkozik itt valaki felújítással? Van egy Slavia 630as légpuskám, nincs használatban, de számomra eszmei értéke hatalmas. A tus jó állapotnak örvend, de a tárolás miatt főként a cső pár pontos elkezdett rozsdásodni (pöttyök formájában, nem tűnik vészesnek). Mivel lehetne házi körülmények között kezelni, esetleg festeni? Szedjem szét, csiszoljam meg, és matt akril mehet rá?
-
-
válasz
#74353664 #2436 üzenetére
Nekem is a fekete van, semmit nem ad hozzá a nikkelezett szín. Ráadásul nekem pont az eladó mondta, hogy ha nem ragaszkodom kifejezetten a nikkelezetthez, akkor a feketét ajánlja, mert a nikkelezettnél sajnos gyakori probléma, hogy bizonyos idő után egyszerűen lekopik a nikkelezett felület.
-
válasz
#74353664 #2436 üzenetére
Elméletileg a nikkeles felületkezelés tartósabb. Ha kell a fancy megjelenés (mert nézegetni is akarod, vagy csak úgy), akkor naná, hogy megéri.
Hazabeszélek, mert nekem az van.Max. egy G060-ra cserélném el, de annak egekben az ára használtan (újan nem kapható már egy ideje és addig is csak feketében volt).
-
Árpi001
senior tag
válasz
lomposfarkas #2431 üzenetére
Ez sok mindent megmagyaráz.
Vettem egy éve egy pitbult, és már első alkalommal volt olyan hogy nem csettent el az össze skuli
Második alkalommal a hatbol vagy 2,3 nem durrant el. -
törölt tag
válasz
lomposfarkas #2431 üzenetére
Ez nem valami jó hír...
Így nehéz lesz dönteni.
Más: a linkelt weboldalon nem találtam 75-ös gumit...
-
lomposfarkas
tag
válasz
#74353664 #2430 üzenetére
Nem tudom, hogy az utóbbi évekeben változott-e a Keserű revolverek egyedi barkácskészlet jellege, de évekkel ezelőtt úgy nézett ki, hogy elcsíphettél jót, amivel sokat lehetett szórakozni, meg ócskát is, ami hamar lehevert. Én az utóbbi cipőbe léptem, és amilyen marha voltam, kétszer is. Az aludobos jól forog, de kb. fél év múlva már alig sütütt el valamit. Az acél dobost annyira nehezen forgatja, nem is nagyon szeret a pozícióba fordulni, hogy lényegében konstrukciós zsákutcának nevezném (de az acéldobossal legalább nem kellett várni, az már vadonatúj állapotában is alig sütött el valamit, de javították, persze később ez is bedobta az unalmast) Azzal hitegetem magam, hogy egyszer feldarabolom őket és megerősítem a rugót meg átpolírozgatom a kapcsolódó felületeket, de számomra egy k. mérgesítő csalódás volt. Az én keserveimtől persze még te vehetsz jól működőt.
-
törölt tag
válasz
pendre54 #2427 üzenetére
Szia!
Köszi a részletes választ. Megkérdeztem, jelenleg 54.990 Ft a revenge 14M. Az alfából kapni most is 86.000 forintért, de csak a feketét. Eléggé jelentős a különbség árban, tehát valószínűleg a Revenge lesz a befutó. Az egyetlen problémám a revenge -el kapcsolatban az, hogy sokak szerint rettentő gagyi, hamar szétmegy, stb...
Olvastam nem egy fórum bejegyzést, hogy alig több, mint 100 lövés után elromlott rajta valami. Tényleg ennyire vacak az Alfához képest?
A másik, hogy mennyire érdemes - az árán felül - a 100J miatt húzni a Revenge irányába? Az Alfa 55-65j torkolati erővel bír a gyártói adatok szerint, míg a Revenge 100. Kérdés, hogy birtokvédelem esetén ez mire elég? Érdemes-e emiatt az erősebb, bár gyengébb minőségű fegyvert venni?
Egyébként kapni 75-ös gumit a Keserű mintaboltban? Ezt csak így kell kérni, hogy "kérek szépen 75-ös gumit"?
(Bocsánat, tudom, sok a kérdés...
)
-
@mriya@
őstag
válasz
MasterDeeJay #2428 üzenetére
Sajnos sok a hülye ember mindenhol.
-
-
válasz
#74353664 #2425 üzenetére
Üdv!
Én használok egy cseh Alfa G030-at, és egy Revenge 14 M-et. [link] Az előbbihez kiváltottam a rendőrségen, a viselési engedélyt is.
Akkor a felvetett kérdéseidre, sorjában.
1./ A jelenlegi hazai jogszabályok értelmében csak személyesen van lehetőséged megvenni bármelyik revolvert, és a hozzávaló lövedéket, és riasztó töltényeket. Én mindent Pesten vásároltam, és mivel 220 km-re lakom a fővárostól, minden egyes alkalommal egy nap elment erre.
2./ Tavaly nyáron vettem az Alfát, akkor még 86 e Ft volt, látom, hogy közben majd egy tizessel ment fel az ára. Revenge 14 M-et, meg a gyártójánál érdemes venni, egy éve még 48 e Ft-ért megkaptam, a Keserű Művek mintaboltjában. [link]
Ha a használt is játszik, akkor itt érdemes még szétnézni, sokszor jó áron, jó cuccok beszerezhetők. [link] [link]
3./ A gumilövedék keménységének nem sok köze van ahhoz, hogy pl. szétrobban a dob, sokkal inkább annak köszönhető, hogy nem oda való patronokat használnak, mint pl. diszó, és marhakábító partonok. A Fegyverellátóban a legolcsóbb a szabványos patron [link] , én is itt szoktam megvenni, vagy hozatni ismerőssel. Egyébként a Keserű Műveknél is kapható, az árát nem tudom. [link]
Én az 55-ös gumikat jellemzően gyakorlásra használom, élesre meg a 75-össel vannak töltve. -
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Aránylag új vagyok a témában...
Szeretnék beszerezni egy gumilövedékes fegyvert. Honnan érdemes és milyen modellt ajánlanátok? Láttam a topicban, hogy valaki Alfát használ, de annak nagyon sokallom az árát.
Láttam azt is, hogy 75-ös gumival eléggé masszívak ezek, viszont ez nem veszélyes a fegyvert használó személyre? Valahol olvastam, hogy valakinek szétrobbant a kezében a dob, mert nem megfelelő gumit használt... -
Használtan is vehetsz ha találsz. Fég Lg14 alsókaros nekem a kedvenc volt, vagy Haenel 310-est ha talász akkor örömködni jó vele. Slavia 630 meg hasonlókat inkább kerüld, sajnos nagyrészük berhelt duplarugós meg fele se tudja mi amitől bár erősebb lesz (fölöslegesen) de rezonál és nem jó vele lőni.
-
Nikaré
őstag
válasz
MasterDeeJay #2419 üzenetére
Ezen már el tudok indulni!
Köszönöm! -
Van dugattyús (magyarán rugósnak is nevezhetjük), és van sűrített levegős, CO-s.. táras, félautómata...egylövetű stb.
Felhúzásban is van sokféle, felsőkaros, alsókaros, oldalkaros...
Modern légpuskákat nem ismerem, leragadtam a 70-80-as években.
Annyi biztos hogy kínaiakat (legalábbis az olcsóakat) NEM szabad megvenni mert életveszélyesek.
Itt van pár teszt. [link] -
Nikaré
őstag
válasz
MasterDeeJay #2417 üzenetére
Huu kösziiii!
Még lenne technikai kérdésem,ezeknél van különbség működésben?
Vagy a név, hogy légpuska ezzel le is van tudva?
Valami fogalmam van, de inkább nulla.
Rugós, levegős, patronos.
Mi választék?
(Minőségben, megbízhatóságban hol a határ?)
Jó ötlet a gyermekek oktatása e téren! -
Légpuskát viselni nem lehet, szállítani igen, töltetlenül zárt tokban (ez lehet fegyvertok de akár sima kukászacskó is ha pl csomagtartóba rakod be)
Tartani minden papír nélkül lehet. Használni magánterületen lehet akár nyílt udvaron is de biztosítani kell hogy a lövedék ne jusson ki a területen kívülre.
Kiskorú is használhatja, nyilván szülői felügyelettel. (sőt én a gyermekeimet meg is fogom tanítani rá mert eleve szükség lenne minden fiatalnak hogy tudja is meg mi az a fegyver, ne a COD-on meg CS-n nőljenek fel)
Vadászboltok nagy részében vannak légpuskák is.
Birtoklásról nem kell semmilyen papír, gyakorlatilag szabadon adható-vehető de ha eladod akkor csak adásvételivel sorozatszámmal hogy ha esetleg a vevő valami hülyeséget csinál akkor te igazold hogy nem a tiéd.
A boltok adnak hozzá egy úgynevezett MKH kártyát aminek légpuskánál semmi haszna nincs. -
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Légpuskával kapcsolatban kérdezem, hogy milyen szabályok vonatkoznak rá? Viselése, tartása?
Kiskorú (18 év alatti) használhatja, birtokolhatja -e?
Budapesten hol lehet vásárolni? -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Van itthon egy jó öreg azt hiszem magyar gyártmányú 4,5 mm-es légpuska. Na most a lőszer kifogyóban van amit több éve vettünk. Most is 500db/dobozba gondolkodok, de kérdezném mi az ajánlott lőszer ami nem túl drága, de viszonylag jó minőségű az az ha belövöd a puskát akkor az nem mindig máshova érjen célba. (Sajna találkoztunk már ilyennel, pedig a puska jó, mert másik lőszerrel ami most van de pontosan meg nem mondom milyen szinte mindig ugyanoda talál.) Hegyes lőszert nem szeretnénk, hanem maradnánk a tompánál most is.
-
shield
őstag
válasz
MasterDeeJay #2412 üzenetére
Ebből is látszik milyen hozzáértők hozzák a jogszabályokat. Ez kb. egy műszaki analfabéta szint. Bal f@szoktól ennyire futja. Szánalmas pöcsök.
-
Laszlo733
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #2412 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
-
válasz
Laszlo733 #2411 üzenetére
Ez egy régi flóbert, hála az elcseszett jogrendszernek engedélyköteles fegyvernek minősül pedig annyi energiája sincs hogy egy télikabátot átvigyen, már ha egyáltalán működik. Gyakorlatilag légpuska szint sincs.
A hatástalanított verzió lehet riasztó is.
Arról híres hogy a legszarabb létező keserű fegyver és talán a földön a legolcsóbb létező sorozatgyártott revolver, ez miatt gyűjteményben jól mutat elrettentő példának.
Problémája csak annyi hogy nincs ütőszegbiztostása azaz eleve nem biztonságos használni, illetve csöve huzagolatlan, azaz az éles verzió is maximum szobába jó pár méterre lövöldözni. De mivel éles fegyver ezért szerintem ember nincs akinek ilyen lenne, valószínű a duna alján van pár példány.Válasz a kérdésedre: Igen ez egy éles fegyver, de riasztóvá/használhatatlanná alakított verziója is van (más kérdés hogy legálisan-e). Az éles értéke 2-8 év nyaralás rikárdóval és a smasszerrekkel, a riasztóé pedig 0ft.
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Érdeklődnék egy forgótáras pisztoly felöl, hogy ez riasztó fegyver, vagy igazi? Keserű mod vzd 4mm.
-
-
cstiwu
csendes tag
Sziasztok!
Lehet nagyon láma lesz a kérdés, de nem értek hozzá.
Van egy Keserű gumilövedékes pisztolyunk, amit még 2010-ben vettünk. Gyakorlatilag nem volt használva ez idő alatt, szinte a létezése is feledésbe merült. Ma valamiért eszembe jutott, hogy ránézzek, és csak most vettem észre, hogy a tanusítványa lejárt 2015-ben. A kérdésem, hogy mi a teendőm? Kell és lehet ezt mêg vizsgáztatni ennyi idő után?
Előre is köszönöm a segítséget! -
8×50mmR Mannlicher
Parent case 8×52mmR Mannlicher
Case type Rimmed, bottleneck
Bullet diameter 8.15 mm (0.321 in)
Neck diameter 9.03 mm (0.356 in)
Shoulder diameter 12.01 mm (0.473 in)
Base diameter 12.48 mm (0.491 in)
Rim diameter 14.11 mm (0.556 in)
Rim thickness 1.38 mm (0.054 in)
Case length 50.38 mm (1.983 in)
Overall length 76.21 mm (3.000 in)Első világháborús nekem is van jópár féle.
Gyártó: Weiss Manfréd csepeli lőszer- és ércárugyár -
Sziasztok.
Találtam a kértem egy használt lőszert, és nagyon érdekel, milyen típus lehetett.
Képek: Google Fotók
Méretig hasonlít a 7.62x54 R - re, de annál picit kisebb.
-
-
DNReNTi
őstag
Koszi sracok
-
válasz
DNReNTi #2401 üzenetére
A szilikonzsír pont azért jó, mert a végtelenségig eláll. Egyetlen dolgot tennék hozzá, hogy arra kell figyelni, hogy tároláskor vagy úgy egyáltalán, ne nagyon menjen a töltényekre, mert az összehúzásnál idővel át tud folyni és eláztatja a lőport. Erre szokták pl. a körömlakkot javasolni (a töltények orrát bekenni).
-
válasz
DNReNTi #2401 üzenetére
Szia!
Nekem is az egyik gumisom a Revenge, tavaly vettem a Keserű Művek boltjában, akkor 48 e Ft volt. A másik gumis egy cseh Alfa G030-as. A legutóbbi lövöldözésről itt írtam. [link]
Ahogy írtam is ott, a Revenge-hez érdemes beszerezni a nagyobb, 75 shore keménységű gumit, mert azzal szinte majdnem minden lövés kb. 5 m-ről átvitte, a 2 cm-es bútorlapot, szóval a csontot is töri.
Semmi nem tiltja, hogy otthon töltve tároljad, és nincs rá szabály, hogy miként. Nagyon bezárva sem érdemes tartani, mert mire előszeded a kulcsot, a dobozt kinyitod, az se 10 másodperc, és az alatt sok minden történhet.
Olyan helyen tároljad, ahonnan gyorsan elő lehet kapni, és persze a gyerek ne tudja ezt a műveletet utánozni.
A szilikonzsírral bekent, és betöltött gumiknak semmi baja nem lesz, ha hónapokig nem lövöd ki azokat. Évente meg egyébként sem árt egyszer-kétszer gyakorolni is, akkor meg úgyis mennek ki a régik. Egy fegyver esetén érdemes plusz dobot venni, mert kis gyakorlással pár másodperc alatt cserélhető.
Én mondjuk inkább vetem egy Alfát vettem, így van két gumis otthon, arra a fegyverviselésit is kiváltottam, bár nem hurcolászom magammal, egyelőre. -
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Gondolkozom egy gumilovedekes gaz- riaszto pisztoly beszerzesen vagyonvedelmi cellal. Magyarul ha hivatlan vendeg tevedne a hazba, vagy az udvarra, akkor illedelmesen meg tudjam kerni, hogy tavozzon. A kinezett peldany egy Keseru Revenge 14M 4" lenne. Erdekelne minden tapasztalat vele kapcsolatban, mire erdemes figyelni, barmi ami eszetekbe jut.
Kerdesek:
Toltetlenul tarolni nem nagyon latom ertelmet. Megis hogyan latna el a vedelmi funkciojat, ha ejjel kell elkezdenem bezsirozgatni, majd almosan beletomkodni a 15 milis bogyokat?! Nyilvan ez eleg eletszerutlen, hiszen ez egy legalabb 2-3 perces muvelet. Toltotten tarolni viszont kicsit nyugtalanna tenne (gyerekkel a hazban foleg), szoval en mindenkepp valami kulccsal zarhato fem fegyverdobozban tartanam. Erre vonatkozolag nem talaltam szabalyokat. Van e eloiras ennek a doboznak a milyensegere, van esetleg tapasztalat, hogy ilyenbol milyet keressek? Szabad e egyaltalan toltotten tarolni? Nem e rohad bele a gumilovedek idovel, de ha igen, akkor milyen idokozonkent erdemes hasznalaton kivuli karbantartast, ujrazsirozast es ujratoltest vegezni? Erdemes e hozza plusz dobtarat venni? Tekintettel arra, hogy mindossze 5 lovedeket tud tarolni, ami egy vagyonvedelmi szituban keves lehet.Erdekelnek alternativak is, de megnezve nehany videot, ez a fegyver igazan meggyozo. Sot, meg lehet kicsit tulzas is, ebbol kinezem, hogy siman bordatorest okoz.
Legfegyverekkel es hasznalatukkal van nemi tapasztalatom, 5+ eve airsoftozom, de ez masik liga a 80-100J csotorkolati energiaval, igy minden tanacs, tapasztalat, tipp jol jon.
Koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest