Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Főleg úgy, hogy ahogy írták is, hogy a szabvány 15 mm-es, 55 shore keménységű, fehér puhagumival volt töltve. Én azokkal jellemzően csak gyakorlok, egyébként meg úgymond éles helyzetre beszereztem, 75 shore keménységű, fekete bogyókat. Azokkal, ahogy a hozászólásomban linkelt fotón is látszik, a 2 cm-es bútorlapot, 5 méterről simán átviszi.
A fentiekhez még annyit, hogy nagy valószínűséggel a C típus, nem félmeztelen ment oda, hanem ősz lévén, volt rajta valami vastagabb cucc, mondjuk egy pulóver, és azon keresztül ütött ekkorát. -
shield
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ilyet sem láttam eddig.
-
DanE36318is
újonc
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Most is van fent kèt darab vateràn ,de túl van árazva 200.000 Ft.
Azért ìrtam ide ,h esetleg itt van valaki ,akinek esetleg lenne olcsóbban .
Nagyon tetszenek .Akkor neked már csak volt ,igaz ?
Nem szép ,de szépen meg lehet őket csinàlni .Most egy B.S.A-t adtam el .
12-es volt anno,aztán megcsinàltàk gumisra. -
Dorian
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tudom, hogy van ilyen, de pont az a problémám vele, hogy a fegyver tetejére szerelt bármi a célzást rontja. Egyelőre a szereléksínt is lecsavaroztam, mert már az is rátakart a célzótüskére. Ugyanakkor védelmi helyzetben, 5-10 m-re nem hiszem, hogy nagyon fog célozgatni az ember.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én honvédségi (nyílt) lőtéren próbáltam ki, simán lehetett. Annyi volt csak, h a lőtérvezető megjegyezte, hogy ő hozzá nem nyúl ilyesmihez (nem-élesfegyverhez)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De unokatesóm az Orczy téri pincelőtérre szokott járni gumissal, ott sem gond.
Szomszédokkal megbeszélés elég macerás, mert azért ezt nem csak a kerítésszomszéd hallja. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az nem túl korrekt, Vass Gáborék is ott szokták ezeket tesztelni... nekik lehet?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Lőtéren miért küldenének el? Olyat még nem hallottam, hogy ezzel gond lett volna, facsés csopiban sokan írták, hogy lőtéren gyakorolnak.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
perge666
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A Haenel bitang jól néz ki,elfogadnék egy olyat is.
Na igen,egymás mellé téve az új Baikalomat és a Lámpagyárit,látszik az öregen hogy masszív időtálló darab,vajon a Baikal hol lesz 50 év múlva?
Valamiért nekem a régi idők mindig kedvesek,akár az én gyerekkorom,vagy ha idősebbek mesélnek hogy régen mi volt,a mostani gyerekek 80% -a szerintem nem olyan élményteli eseményekkel nő fel sajnos.
Én a kislányomat próbálom mindenbe bevezetni kicsit,és tetszenek neki,légpuskázás is tetszik neki,igaz csak nézi,meg motorozás,kistraktorozás………. -
Árpi001
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Két fegyver is a kocsiban?
Nekem úgy van, hogy rejtve nálam a pitbull, gázra tárazva.
Gumisért megütheteed a bokád.
A kocsiba én is gondolkodok valami + on. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
de inkább bevallom
De ott legalább rejtve van, senkinek semmi keresnivalója a kesztyűtartóban. Ha szitu van, ki fogja utólag azt nézni, hogy honnan vetted elő? Zsebben volt és kész.
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
MasterDeeJay, N€T0X|N:
Köszi!
-
@mriya@
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Sajnos sok a hülye ember mindenhol.
-
Nikaré
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezen már el tudok indulni!
Köszönöm!
-
Nikaré
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Huu kösziiii!
Még lenne technikai kérdésem,
ezeknél van különbség működésben?
Vagy a név, hogy légpuska ezzel le is van tudva?
Valami fogalmam van, de inkább nulla.
Rugós, levegős, patronos.
Mi választék?
(Minőségben, megbízhatóságban hol a határ?)
Jó ötlet a gyermekek oktatása e téren! -
shield
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ebből is látszik milyen hozzáértők hozzák a jogszabályokat. Ez kb. egy műszaki analfabéta szint. Bal f@szoktól ennyire futja. Szánalmas pöcsök.
-
Laszlo733
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
-
shield
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát nem vagyok szakértő, de ha nem lesz tele akasztókkal a cső, akkor nem törvényszerű az energia eloszlás.
Ha példának veszek egy előltöltős IZS 18-at, ha két bogyót tömök bele, akkor esetleg valamelyest csökkenhet az ereje a két bogyó kilövésekor.
Na majd elválik.
Egy Revenge 14M volt tervbe véve, de lehet hogy az is marad, mert pofátlan árat írtak a megamaxra. Teljesen hülyének nézik az embereket. -
lomposfarkas
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Azért becsúszik, ha nincs rajtad sapka.
https://hvg.hu/itthon/20161025_A_kesztyutartoban_levo_konyhakes_miatt_buntettek_meg_egy_ferfit
És itt van a fokozott rendőri ellenőrzés állapota, amit a migráncsolás óta mindig meghosszabbítanak a fél országban. A határtól 20-25 km-re élek, a határhoz közelebb végzett bringázásaim során már többször igazoltattak, de átvizsgálásom még nem volt (kb. többször, mint a migrácsolás előtti 25 évben)
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozrendvedelem/fokozott-ellenorzes-47
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99400034.tv
30. §
Én ezt a helyzetet úgy kezelem, hogy nem adok támadási felületet
-
@mriya@
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
végülis ja...

-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én se nézegetni venném, lőtérre járni vele hogy gyakorlat rendesen meglegyen plusz egy jó minőség kell. Az alfa nagyon jó minöség és ha a gyártói oldalon nézed g030 42ezer kb átszámolva az nemrossz..hordani magamon ritkán, inkább kocsiba és otthonra lenne.
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igen pontosan.Tudtommal nem módosítottak a magyar verzióján semmit...azt hiszem.
Gumizva nem hordanám (talán)
-
Árpi001
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Miért lenne kénytelen?
Le fogják szarni.. -
@mriya@
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi, azóta nézelődtem én is. Volt már néhány ilyen kis játszogatós "fegyverem", és legközelebbre egy olyan légpisztolyt szeretnék, amivel lehet pontosan lőni céltáblára, konzervekre, gyümölcsökre. Puskával nem akkora kunszt jó eredményeket elérni, de a pisztoly kemény dió. Íjjal is sokkal pontosabban lehet lőni szerintem, mint pisztollyal.
Mondjuk ráér most ez a dolog, nem lenne éppen időm a gyakorlásra; marad jövőre...
"Na pesze ideális a könnyű 4.5mm a 7,5J-hoz, 5.5mm már nehéz."
Igen, én is 4.5mm-ben gondolkodom. Azt hiszem, egy Weihrauch HW45 lesz majd a befutóm. -
shield
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Érdekes, a szlovákok nem akarnak eu megfelelést. Az eu is egy nagy rakás sz@r, mint amilyen a kgst volt. Ideje lenne már kiválni belőle. Brüsszel az idióták gyűjtőhelye, pont megfelelő lenne egy kiadós terrortámadás helyszínének.
-
tornas
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szinte biztos vagyok abban, hogy mostantól már szinte küzdeni kell, hogy ha az ember gumis fegyvert akar venni (vírusjárvány után is). A vírusjárvány egyébként ennek a tvt-nek a kártékony hatását csak még jobban fokozta a hazai fegyverpiacra nézve --> lásd utóbbi idők esztelen felvásárlási láza. A törvénytervezet már a vírusjárvány előtt is napirenden volt és most ért célba.
Amire még kíváncsi leszek, hogy a kint lévő gumisokhoz fognak-e üzemanyagot biztosítani a boltok 2023 után. Példának okáért ott vannak a flóbertek amik tiltottak 2004 óta, de lehet hozzájuk patronokat venni a mai napig. Kicsit drága, de van és veszik az emberek...
Remélem az elöltöltős, 6 mm-es startpatronos céllövő revolverek maradnak legalább.
-
Árpi001
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az ember mit meg nem tesz a családjáért...
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
ha mondasz egy jó árat rá,én lehet megvenném,sajna a kertben 15m nél távolabbrol nem tudok lőni,nekem idétlenkedni elég
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
Árpi001
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igazatok van,(#2262) nyulnyulu -val, én tudtam rosszul .
Eddig mindenképpen acél dobbal kerestem,mert én sanszos hogy elég sokat gyakorolnék vele,és a dob ugye meg egy forgó ,kopó alkatrész,ergo jobb lett volna acél dobos verzió,de az most nincsen. -
BioNiCMaN
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A motozás a testüregekre is kiterjed, viszonylag ritkán alkalmazzák. Amiről te beszélsz az a ruházat átvizsgálás.
-
shield
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nálunk a fegyvertörvény egy nagy homályos katyvasz, ezért a jogos önvédelmet alkalmazó polgárra is rá tudják húzni a vizes lepedőt. Jól nem jöhet ki belőle a polgár.
A sünök pedig úgy járnak el ahogy a kedvük tartja. A fegyver törvény leg nagyobb része értelmezhetetlen és ezt ki is használják. Abban pedig biztos lehetsz, ha a sün megtalál nálad egy gumira megtöltött pisztolyt, akkor az már ugrott is és örülhetsz ha ennyivel megúszod.
A bűnözők pedig sz@rnak az egészre. -
nyulnyulu
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nemrég volt nálam egy ismerősöm,át kellett vattáznom az e cigi tankját,ő a rend éber őre,megkérdeztem tőle is,elkobzás rögtön,és teljesen igazad van,a törvényen kéne módosítani.Nemnormális dolgok vannak,légfegyvernél 7,5 jule,de gumisba jó a 100 jule is!ki érti ezt!
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
melyikre gondolsz?
az egyik egy disz kovács pisztoly,azzal max verekedni lehetDDD,ami az ágyon van bipoddal,az egy álltalam felújított fég lp22 légpuska -
Árpi001
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az a kabát,ami 'elrejt ' egy gorkij 56-öst,az már inkább sátor.

(#2240) nyulnyulu
Én is gondolkodom egy zoraki 914-en],hogy inkább azt hordanám.
Bár ezek a folyadéksugár kilövők is elég meggyőzőek,csak eléggé felment az áruk. -
nyulnyulu
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
hogy csak jó napja volt e a készítőnek,vagy az összes 14m már egy jobb minőséget képvisel,azt nem tudom,sajna most minden lőtér zárva van,igy nem tudok menni,ugymond bejáratni,marad a légpuska itthon
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
meglepetésként ért,hogy nem,teljesen rendben van a cucc,finom az elsütés,közel nem a "keserű" filing,ugye ez már teljes mértékben alu és acél,spiáternek nyoma sincs!
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Arra elég volt, de amikor meglett az Alfa, eladtam. Szívesen megtartottam volna, de annyi felesleges pénzem nem volt, hogy benne álljon.

-
Árpi001
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod, ebben a kicsit kihalt topikban!

"Gáz használata esetén teljesen mindegy milyen formályú és mekkora akasztó van a csőben, a gázfelhőt ez nem befolyásolja."
Tehát akkor ugyan olyan hatásos,egy gáz-gumis revolver mint egy csak gázos pl?
"9 lövetű szerintem fölöslegesen sok. Tipikus önvédelmi helyzetben pár másodperced van lőni és elszaladni. Otthon más a helyzet de annál sem hiszem hogy szükéges 9 lövetű.
Hordani csak akkor lehet közterületen legálisan ha gázriasztó papírjai vannak (MKH kártyán gázriasztó szerepel) és kértél rá viselési engedélyt.
Hordásra valóban nagy dög."Csakugyan nem volt a kezemben(nem is lesz basszus,nem lehet kapni már) de jó átmenetnek tűnt az 5-6 lövetű revolverek,és a 12-14+ lövető öntöltő gázpisztolyok között.
Közterületen elméletileg nem lehet gumizva hordani,de ez nem egyértelmű teljesen.Mivel a keserű revenge 17m-et nem lehet kapni,ezért ezek maradtak játékban nálam.
[alfa g 20]
[a keserü reveng 14m]
[keserű pitbull]
[zoraki r1 gg]
Ebből vaj melyik lenne leg ideálisabb elsősorban önvédelemre, hordásra,és otthon védelemre is? -
Tfek90
újonc
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Akkor az volt csak megtévesztő nekem, hogy a légpuskához viszonyítva 4-szeres energiával bír.
(és ott vannak még az airsoftos tapasztalatok az épület harc + 1,5J kombóval
)
De ebben az esetben lehet beszerezek mellé egy gumilövedékeset is, már amikor kapható lesz. -
adam320
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ja közbe leesett nekem is hogy mire gondolsz
Tehát gumilövedékes pisztolyt akarok amibe több gumilövedék fér el. Hát igazából fogok vele lőni, azért kérdem a minőséget hogy ne essen szét 1 év alatt. Köszi a választ. -
adam320
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Néztem Zorakit meg Keserűt. Minőségben melyik a jobb?
-
adam320
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Mást írtam volna? Egyébként köszi a választ.
-
Főnökasszony
csendes tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Valaki járt már így?
-
bandiras2
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Láttam a Benjamin bulldogját, 260 joule-os hatóerővel, és meglódult a fantáziám, csak hát a megfogalmazás... Angolban firearm, ami tűzfegyvert jelent, és arra ott nincs szabályozás...
Itt meg lőfegyver, és a turházást is le akarják szabályozni, mert a mindenkori kormány retteg a népétől. Ehh. Akire rrá lehet bízni hogy egy 3.5 tonnánál nem nagyobb össztömegű verdát 130km/h-val hajtson, arra rálehet bízni fegyvert is. De legalább ostromgépet építhetsz, arra nincs jogszabály, ezt tudjuk Polgár Tamástól. -
andaman
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszönöm.
Végül letettem a gumis megoldásról, beltérre [ez] hatásosabbnak tartom.
Hordásra HW37 marad.
Üdv. -
andaman
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Milyen cső hossz optimális a gumis pisztolyoknál, az miben befolyásolja azok működését?
A hordási előnyöket nem figyelembe véve.
Alfa g020 vs Alfa g030. -
andaman
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Üdv.
[HW37] lett végül is.
Rakétázni nem fogok vele.
Várom a hordási engedélyt, utána egy két próbalövés valahol - nem akarom ráhozni a frászt a szomszédokra - aztán majd meglátjuk... -
gagyilovag
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi!
Sokat rágódtam,olvasgattam,érdeklődtem,és a Crosman Vantage Np gázrugós lett véve.
Holnap hozza a futár. -
buci30
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Biztosra mész 😂 😂
-
buci30
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi megnyugodtam ☺️ Gondoltam bele sétálok de inkább bementem a lakásba 🙃 Persze tudom riasztó csak a videó miatt volt, hogy az is benne legyen az nem lesz tárazva.
Másik:
-Gumilövedék nem vettem de van egy eszköz (nem tudom a nevét) amit a cső elejére kell menetesen csavarni, abba megy egy darabb gumilövedék ugye. S gondolom a tárba meg riasztó (?)-Tehát ebbe nem megy úgy gondolom mint másikkaknál, hogy a forgótár elejébe a gumilövedék zsírozva és hátra a riasztó töltény?
-
buci30
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez komoly story 😬☺️
Ha saját házad udvarába vagy elvileg engedély se kell ugye.
Tehát... De gondoltam szólhatnak h menjek lőtérre stb
Én ma lőttem párat kipróbáltam nem szólt senki szerencsére, de jogos ha olyan a szomszéd főleg ha nem szeret feljelentés tesz max egy ejnye bejnye lenne gondolom. Na de ez kimaradt
Majd szilveszterkor durogtattok nekik azért amikor lehet amúgy meg marad arra a célra amire vettem önvédelem ☺️ -
akoska23
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
BlackDevil
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A Zoraki R1-et vettem meg. Jól néz ki, eléggé masszív és könnyen rejthető

A viselésim is elkészült hozzá, bár én inkább itthon tartom majd gumizva.
Köszi még egyszer a segítséget!
-
BlackDevil
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Itt a közelben Zoraki R1-et és Ekol Viper-t találtam. A kettő közül melyiket ajánlanád?

Előre is
-
BlackDevil
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kecskemét környékén nem tudod hol lehetne beszerezni?
( G020 vagy G030 ) -
rwin5
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Elég sűrűn van itthon "fegyverváltás" ezért nem jártam még így, hogy lejárt. Akkor utánajárok, lényeg az egészben, hogy nem baj már, hogy lejárt - nincs használtban.
Mennyi pénzbe szokott lenni ezeknek a vizsgáztatása? Ez egy golyós vadászpuska, szerintem az egész fegyver nem volt több 60-70ezernél.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nagyjából értem.
A babusgatással viszont nem teljesen értek egyet. Nekem 631-em van, kollégának 630, és gondos ápolás nélkül ott, ahol a kézzel érintkezik a fém, mindkettő rövid időn belül elkezdene rozsdásodni. Én idő előtt megelőztem, neki már bizony vastagon rozsdás volt a cső vége, ahol megfogdossák a letöréshez. Továbbá egy időben többet lőttem, és kevesebbet tisztítottam a cső belsejét, és amikor legközelebb a csőtisztítóval betoltam egy kis fegyverolajos rongyot, ki már enyhén rozsdásan jött. Azóta, ha nem használom is, kilövök 3 lövedéket időnként, és átkenem olajjal kívül is, meg belül is. Egy fegyvert illik ápolni szerintem akkor is ha százezres, és akkor is, ha 10-es. Mondjuk nekem a közel 20 éves puska a mai napig úgy néz ki, mintha most tették volna ki a gyárkapun
Az o-gyűrű ami tömít összezárt állapotban, az gondolom cserélhető, mert felkeményedik, és meglapul. -
m3tr0
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszönöm, vadonat új, nem volt rá kiváltva viselési engedély sem.

-
Tüphón
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezek a Keserű Sniper puskák éles fegyverből lettek átalakítva? Vagy ezek eleve légpuskának készültek?
-
bul07
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Sikerült befejezni a blogbejegyzésemet(első amúgy így kérem úgy megítélni)
Itt meg is találjátok(már persze akit érdekkel
) -
bul07
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát nem tudom nekem még a 7.5J is kevés néha
Túlságosan érzékeny a szélre, 20-30méteren kisebb szélben szó szerint látom hogy kanyarodik a lövedék
Nemrég mikkor volt egy olyan 40-50-es szél 40m-ren jó két méterrel ment mellé a lövés, a szél iránnyal merőlegesen lőttemA héten befejezek egy blog bejegyzést a légpuskáimról ott lesznek képek is az enyémekről
Mondjuk sokat számít a lövedék is mert egy két fajta több centit is képes mellé hordani
Én a Geco-t használok , itt 1050Ft egy dobozzal, ez bejön

-
bul07
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Érdekes puskák
Haenel Suhl 310 az csak 2J, szoba lövészetre ép jó de már udvaron egy kis szellő is eltéríti a lövedéket, és így csak elveszi az ember kedvét hogy nem talál el semmit
Keserű Sniper igen pofás , csak ne lenne olyan sok fenntartani úgy értem hogy sokban vagy egy lövés
Crossman 1077 jó lehet csak patronos és ha már belerakott egy patront az ember el kell használni mert olyan patronos még nem nagyon van hogy egy-két héten belül nem engedné el a nyomástÉn majdnem vettem egy Crosman 2100, aztán rájöttem hogy minden lövés előtt pumpálni kell 6-7-et

Kínai puskát tényleg ne vegyél amit vaterán árulnak 13e Ft körül meg főleg ne, és nem is a puska miatt hanem azért mert szinte 100% hogy túllépi a 7.5J és ebből gond lehet ha rendőrök elvinnék bevizsgálni
Ha már 7.5J, van egy jó androidos alkalmazás amivel 90-95% eredménnyel lehet lövedék sebességet mérni és ki is számolja J-ba
Chrono Connect Mobile Lite -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Na végül is helyi egyik vadászbolt felviszi és levizsgáztatja a jobbik eszközt, nem kell pestre járkálni.
Ha más is így jár hogy lejár az MKH és vissza akarják vonni a viselésit akkor keressen fel egy vadászboltot, hátha azon keresztül meg lehet oldani! -
Thome
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az biztos, nem is önvédelemre kell.

-
Thome
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Oké, köszönöm!

-
Thome
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi a választ! Egy Umarex Colt 1911 A1-es gázriasztóról lenne szó.
-
Tüphón
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Történelmi? Úgy mondod mintha az átlagpolgár annyira igényelné...a legtöbb ember nem támogatja a liberálisabb fegyvertartást nálunk a tapasztalataim szerint.
-
G@ben
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Megmondom őszintén, hogy miért kérdeztem. Előre leszögezem, hogy nincs lőfegyverem, nem is tervezem, hogy lesz, főleg nem ilyen lőszerekkel, de szeretném tudni a hátterét a dolgoknak, mert érdekel.
Szóval van egy hagyományos, mondjuk 9mm-es FMJ pisztolylőszer, amire azt mondják, hogy nem a legjobb önvédelemre, mert a stophatása nem az igazi. Aztán van a nem túl ismert 6.5x25-ös CBJ lőszer, abból is mondjuk 4mm-es maggal rendelkező páncéltörő, amiket ha összehasonlítunk Taylor KO-érték szerint, akkor a 9mm-es kap 6,5-öt (közelítőleg, mert függ a pisztolytól, a lőszer tömegétől, stb), a 6.5-ös kap 1,8-at, ami igen jelentős különbség, viszont a gélben nézve a 6.5-ös jelentősen szélesebb és hosszabb sebcsatornát nyit. A Taylor KO-érték szerint a 6.5-ös nem igazán képes megállítani egy embert, a sebcsatorna viszont nagyon nem ezt mutatja. Most akkor melyiknek szabad hinni?Gercsa: most az alapesetet vegyük, hogy nincs gombásodás, hanem FMJ mindkettő.
-
F-ECT$
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ballistolt vettem, a kérdésem csak annyi, hogy magát a fegyvert pontosan hol (melyik részeit) és mivel (kefe, rongy, stb) kell tisztogatni.
-
Gercsa
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A fegyverviselési engedélyeztetés szintén más más eljárás megyénként

Legalább mi ne adjuk már alájuk a lovat!
-
F-ECT$
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
2 kérdésem lenne:
Otthonvédelemre 18mm az ideális. - Miért?A linkelt home defender oldalán ezt írják: de muzaális státusza miatt 2013. január 1.-től bármi lehet sajnos - ez mit jelent, illetve változott-e valami január 1-től?
-
fattyu
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Éles lőfegyvert átlagembernek itthon önvédelmi célból NEM adnak. A másik meg mit csinálsz akkor ha mondjuk megölöd a támadót, több évig járkálhatsz bíróságra...
ez hülyeség
Nem járkál.
Lesz saját sofőrszolgálata. ajtótól ajtóig viszik. előzetesnek hívják.
-
Gercsa
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Mert ostobák és rosszindulatúak.
Ezerszer lerágott csont, hogy a rendőrség jogalkalmazó és nem jogalkotó testület, semmi jogalapjuk nincs rá, hogy a lőpor nélküli flobert töltényt betiltogassák.
Ennyi erővel megyénként eltérően lehetne büntetendő vagy nem büntetendő cselekedet a gyerekgyilkosság is...
(Az már más kérdés, hogy egy vidéki fegyverboltosnak nulla kedve van ellentmondani eme rosszindulatnak, és évekig bíróságra járni megélhetés nélkül)
-
Gercsa
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem is van itthon jópár keserű cucc.
Omerta, Onesta, Sniper, egyszerűen hiánypótló dolgok a hazai jogi környezetben.
-
doc
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
koszi a valaszt!
ezek szerint ha van korben drotkerites, es teglafal ele rakom a celt, tehat kizart hogy mashoz atkeruljon a golyo, akkor rendben vagyok
kozben utananeztem, tenyleg eleg filleres az acelgolyo is, ezek szerint nincs lenyeges kulonbseg koztuk ami miatt csak az egyik vagy masik lenne nekem jo
puskat egyelore nem szeretnek, azzal lottem mar eleget, a pisztoly jobban erdekel
puskabol majd talan idovel, ha tenyleg bejon a lovoldozes, nezek valami olyat, ami taras, de minden loves elott kezzel kell felhuzni (nem tudom hogy hivjak ezt a megoldast, lottem mar ilyennel amibe 5-os tar ment, az nagyon szimpatikus volt)
neztem ma a youtube-on egy csomo review-t, mar teljesen elvesztettem a fonalat
tulajdonsagok alapjan egyertelmuen az 1088 lenne a nyero, csak annak a nagyon muanyag feelingje nem tetszik
egy csomo van ami kulsore nagyon bejon, de hianyzik beloluk valami (peldaul nem tudnak SA-t, stb)szoval amit eddig kitalaltam:
- pisztoly
- CO2-es
- SA + DA mod (itt esett ki az egyebkent nagyon szimpatikus Umarex HK USP)
- megbizhato, pontos
- 30.000 HUF alatti ar
- lehetoleg markolatba csusztathato tarral, bar ha a tobbi szempont miatt csak forgotaras lenne, az meg belefer
- jo lenne ha nem lenne tul muanyag feelingje, fem szan jo lenne, de normalis minosegu (nem illesztesi hibas, sorjas, messzirol is gagyinak latszo, stb) muanyag meg belefer
- ha esetleg sikerulne blowbackeset talalni, amire a fentiek passzolnak, az maga lenne a tomor gyonyorami meg szimpatikus az a Crosman 357, kicsit ugyan tul nagynak tunik, de lenyegeben minden passzol ra (bar azert egy szep hosszu, markolatba csusztathato tar jo lenne, de az nem letfontossagu)
beszerzesi forrast is ajanlhattok
egyelore a Nimrod-Derringer uzlet nagyon szimpatikus a vevobarat hozzaallas es a szep hosszu arlista miatt (bar raktaron eleg keves tipust tartanak - az 1088-at pl. igen) -
fattyu
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
konkrétan fragementáló lövedék tilos hadi célra. ennyi a magyarázat. Civileknél meg bár van legálisan is sok félautó szerte a világon, de nyilván a fogyasztás nem mérhető a hadi felhasználáshoz.
-
Tüphón
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Érdekes hogy ennek ellenére nem terjedt el a 7.62×39mm karabélyokat használó országok körében.
-
fattyu
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
igen Steinerék csinálnak ilyet. Elég sok élesből rijogatót adtak a piacnak. Puskát is tuti megcsinálnak de olcsó nem lesz. A csövet végig kell barbárkodni hogy ne maradjon fődarab ugye...
-
sanzi89
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Néztem az RQ89-et is, de annál kisebbet akarok.
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A csöve és a szerkezete messze gyengébb volt, mint bármely más normális AK-nak. A csövek fele annyit nem bírtak, mint az ugyan ott gyártott AK-ké.
-
csibor
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A FÉG-et nem kellet volna mesterségesen életben hagyni, szerintem.
-
fattyu
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én csak megosztám az uj szaklap megjelentét, ténylegesen nem van részem benne.
Az akról. áh hagyjuk
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez biztos igy van? Ugy ertem ismered az erre vonatkozo jogszabalyt? Nem hitetlenkedek vagy hasonlo, csak nem ertem akkor a fegyverboltos honnan szedte amit mondott.

-
fattyu
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A linkről a zoaki gg az gr és engedély kiváltása után viselhető rejtve de kétlem van is nekik. Jelenleg nem nagyon van készlet belőle sehol amennyire tudom.
Bandiras2:Töltve és gumizva ezt te se gondolod komolyan hogy megúszható

-
doc
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére

mar akartam kerdezni, csak a 'hulyenek tunes' miatt inkabb kihagytam, de most mar csak muszaj lesz
ez az 'eloltoltos' rendszer hogy mukodik? ugy ahogy a linkeiden olvashato, tehat az eredeti loszer helyere egy patron kerul, es egy kulon tarban van a spec. lovedek (olomgolyo, gumilovedek, stb)? vagy csak a masodik loszert kell minden loves elott szo szerint 'eloltoltos' modon betenni?
engem inkabb a pisztolyok erdekelnenek (talan mert legpuskaval mar eleg sokat lovoldoztem
), ez a Trainer pl nagyon jol nez ki, de a K-56 is tetszik, ahogy latom arra amire nekem kell (kertben kirakosgatni a PET palackokat es lovoldozni rajuk) teljesen jok lennenek
lassan csak el kell mar neznem a Gunboxba
-
hoby36
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kipróbáltam és tár nélkül nem akadt meg.Akkor vihetem vissza a boltba.Köszönöm a segítséget.
-
hoby36
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nagyon kedvesek.

Melyik lehet a legjobb gázpatron szerinted?Vagy mit érdemes venni? -
ToBeY
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Amit linkeltél jogszályból kiderűl, hogy online vagy postán nem lehet rendelni, még belföldön belűl sem nem hogy külföldről.Pedig usa-ban jó cuccok van

-
ToBeY
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
És rendelhetek mondjuk Német/USA e-shop-ból, vagy ebay-ről medvére való bazi nagy paprika spray?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy elkobozzák és mehetek a rendőrségre? -
Bull Boss
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
még egy kérdés és azt hiszem befejeztem.. hol érdemes interneten ilyet vásárolni? tudtok ajánlani megbizható online rendelést?
-
Bull Boss
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
és hasonló kinézetre esetleg masszivabb tipus ha egy kicsit drágábbat is tudsz javasolni?
persze könnyebb is lehet -
Bull Boss
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nagyonszépen köszönöm neked ezt a részletes és bőséges leirást ! Azt hiszem ez másoknak is javára válhat akit érdekel a téma. A biztonsági őr után szabadon nekem is nagyon bejön ez a török Voltran fegyver. Ha egy ilyet megvásárolok ehhez adják a mkh kártyát?
-
e.vid
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Gumibarát csöve a HW88 PTB315-nek volt, gumibarát dobja meg ezek közül is a régebbieknek.
A sima HW88 és a HW88SA között van különbség. A HW88-nak acél volt a dobja az SA alu dobjával szemben és az ütőszeg még a kakasba volt, nem pedig a tűzfalba.
Újonnan már csak az SA szerezhető be, ami nem gumibarát, viszont az egyik legkisebb súlyú revkó. -
^Clown
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Mindennapi hurcolászásra kellene egy megbízható, biztonságos fegyver. Utánanézek azoknak, amiket ajánlottál. Amúgy kb. mlyen nehéz a FÉG fegyó amit Te ajánlottal, és amiről én kérdeztem? Köszi a választ!

-
Rifleman10
csendes tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát jah, de a kérdésre megkaptad a választ

Egyéb segítség nincs a tarsolyomba ebben a témában. Ez már biznisz hallod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Gyúrósok ide!
- Projektor topic
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Látásjavító szemműtét
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Z790 / I5 14600KF / 4070Ti Super / 32GB DDR5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Újszerű, 1 Év Garanciaval
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 2027.11.25-ig garanciális, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ezeknél van különbség működésben?

persze könnyebb is lehet