Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:53

LOGOUT.hu

Mi is az a calisthenics?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3251) RBJ válasza SkyS1gn (#3250) üzenetére


RBJ
addikt

Az oké, hogy én is lezavartam a tegnapi edzést igaz du 1 kor voltam ellenben az esti 6-7 hez szokva.
Látszott is az elején, hogy csodálkozott a szervezetem, hogy jé du edzeni?
az oké, hogy nem hagyom ki az edzést de, hogy holnap kinyúlt bendővel, tele karácsonyi finomsággal hogyan fogok edzeni a más kérdés.
Tegnap este folyamatosan ettem, ettem, ettem. :DD
Ma megint enni kell, enni kell, enni kell. :DDD

[ Szerkesztve ]

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#3252) SkyS1gn válasza RBJ (#3251) üzenetére


SkyS1gn
félisten

Say no to zibem-zaba! :DDD

Így kombinálható a harcos étrenddel ;]

[ Szerkesztve ]

Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

(#3253) brownus


brownus
veterán

Kellemes unnepeket fegyencek! :)

(#3254) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Ma megint sikerült majdnem hányásig edzeni, most egy kicsit szarul vagyok, de az edzés őőő... Hogy is szokták mondani a másik topikban? "Atta!" :)
- Húzódzkodás szélesen (4 sorozat bukásig, bukás után bicska húzódzkodás, hogy meglegyen 10 ismétlés)
- Széthúzás GFlex-szel
- Evezés GFlex-szel tabatában (!), na ez volt az atom gyilok, alig láttam a végére, a hátam meg le akart szakadni a helyéről
- Tucked front lever raise 5 sorozat pihenésképp (1-2 ismétlések, tényleg csak, hogy legyen vérkeringésem az összeesést elkerülendő)
- Plank 2*30 sec szintén pihenésnek
- 4*10 bicepsz GFlex-szel (ezt már csak félgőzzel tudtam csinálni)
Összegezve: ételt azonnal, mert végem van! :)

(#3255) RBJ válasza kolosanyi (#3254) üzenetére


RBJ
addikt

Voltam én is edzésen. Meglepődtem milyen jól ment.
Azt hittem a karácsonyi zabálás lejtőre visz. Semmit nem híztam hála de nem is akarom mondani mennyit jártam ma de is wc re. soha nem szoktam ennyit járni. ami bement sok szemét az ki is jött. :))

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#3256) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Ma labaztam:
• 10 perc ugrókötél
• 20 sima guggolás
• 20 zárt lábas
• 3*10 fél egylábas
• 4*10 egylábas csípőemelés
• 4*10 bolgár guggolás + egylábas vádli szuperszett
Nem bírok járni. :DDD

(#3257) kolosanyi


kolosanyi
veterán

(#3258) westcoastog válasza kolosanyi (#3257) üzenetére


westcoastog
veterán

Mikor lesz ilyen alacsony a testzsírszázalékom.... :( :D

(#3259) F34R válasza westcoastog (#3258) üzenetére


F34R
nagyúr

ez nem alacsony, igazabol ez elerheto kategoria. azt ugye lattad mennyi ismetles szammal csinalta, valoszinuleg nem megerolteto munkaja van es az etkezesre is odafigyel. Ezt atlag embernek szinte lehetetlen teljesiteni.

(#3260) kolosanyi válasza westcoastog (#3258) üzenetére


kolosanyi
veterán

Mármint a gyakorlatsor néz ki jól. :D De igen, jó fizikuma van a gyereknek. :K

(#3259) F34R
Nem lehetetlen, csak hosszú ideig tart. 10-15 év edzésmunkával nagyon messzire el lehet jutni ha jól csinálja az ember. Na meg nem muszáj naturálnak se lenni ugye (ez mindenkinek saját döntése és nem azt akarom ezzel mondani, hogy ő nem az).

------------------------------------------------------

Más téma: Egy ideje egyre jobban foglalkoztat, hogy vegyek-e egy expandert magamnak. Tökéletes hordozható edző eszköz, olyan öreg, mint az országút, de jobbat azóta se találtak ki. Rendkívül mobilis, kis helyet foglal, sokoldalú, minden izmot meg lehet vele edzeni és még olcsó is. Eddig azonban azt hittem, hogy a bibi a terheléssel van, egyszerűen kis ellenállást biztosít. Nos, ez meggyőzött, hogy nem. A legerősebb ~120 kilót tud, az bőven jó. Ha félbehajtom, közel a duplája lesz, ami mindenre elég. Guggolásnál 150, felhúzásnál 180 volt a maxom, ez meg bőven több azoknál. Az egészben az a legjobb, hogy még ezt a két gyakorlatot is meg lehet oldani egy ilyen expanderrel, bár nem hiszem, hogy csinálni fogom a derekam miatt. Komoly hátránya talán csak az, hogy nem lehet precízen belőni a terhelést, mint a súlyzóknál, ezt viszont ellensúlyozza a sokoldalúsága.

[ Szerkesztve ]

(#3261) SkyS1gn


SkyS1gn
félisten

:DDD

Ma érdemes lett volna videóra venni ahogy lementem a pincébe hogy begyújtsak... mint egy részeg idős derékfájós ember. ;]

Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

(#3262) kolosanyi válasza SkyS1gn (#3261) üzenetére


kolosanyi
veterán

Én egész nap csak feküdni bírok, tegnap kinyírtam a lábam eléggé. :))

(#3263) westcoastog válasza F34R (#3259) üzenetére


westcoastog
veterán

Mondjuk igaz, nem vágyakozom, leszek amilyen leszek.

(#3260) kolosanyi
jah :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3264) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Na, közben beugrott, hogy mi régen a csapattal sokat edzettünk gumiszalagokkal. A Thera-Band termékeit használtuk, jó minőségű cuccok. Én anno kéket használtam a csapatnál, ami szerintük "extra erős", de létezik még 3 fokozat felette, az arany a legbivalyabb, ezt testépítőknek ajánlja a cég. Erre tessék, ha érdekel titeket is egy ilyen kötél, de szalagok és kiegészítők is akadnak az oldal kínálatában. Én veszek is egyet magamnak. :K

(#3265) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Néha felmerül a topikban az egylábas guggolás, meg hogy sokan vannak, akik testfelépítésükből adódóan (túl hosszú combcsont, hajlékonyság hiánya stb.) eleve nem tudják úgy végezni a gyakorlatot, hogy a sarkuk a talajon maradjon.

Sajnos én is "szabálytalanul" próbálkoztam eddig az egylábassal, de a héten futás után végre rájöttem, mi lenne a legmegfelelőbb mód a probléma áthidalására. Le is írom, mit találtam ki:

Keresek egy vékonyabb, egyenes fát, de legjobb ha villanyoszlop van a közelben, majd háttal nekitámaszkodom. Az egyik lábammal - amelyiken guggolni fogok - kb. fél lépéssel kilépek előre úgy, hogy közben a hátam továbbra is az oszlophoz simul (ehhez a másik lábam kissé berogyasztom). Hogy megkönnyítsem az egyensúlyozást, a fejem fölött két kézzel megfogom az oszlopot, nehogy eldőljek a gyakorlat végzésekor. Elkezdek ereszkedni egészen addig, amíg szinte teljesen le nem ülök. Hátra természetesen nem tudok dőlni, mert az oszlop megtart, már csak ki kell nyomnom magam.

Nekem elsőre csak az erősebbik lábammal sikerült a gyakorlat, de lehet rajta könnyíteni, ha kicsit rásegít az ember a kezével, amivel az oszlopot fogja. Egyetlen hátránya a módszernek, hogy a pulóverem néha rátapadt az oszlopra, ami nagyon megnehezítette a guggolást (mintha több kilós mellényben lettem volna).

(#3266) bagyulajuve válasza kolosanyi (#3257) üzenetére


bagyulajuve
addikt

megpróbáltam ezt a reverse push upot, hát 1 se sikerült, de legalább megfájdult a jobb vállam, asszem ez még nem lesz az edzés programom része :N

Resistencia eterna

(#3267) kolosanyi válasza bagyulajuve (#3266) üzenetére


kolosanyi
veterán

Sok volt a terhelés, illetve lehet, hogy elégtelen a bemelegítés, esetleg a tartásoddal lehet baj közben (azért mondom ezt, mert jól végezve semmivel sem megterhelőbb gyakorlat a vállnak, mint a húzódzkodás vagy bármi más húzó mozdulat). A terhelést csökkenteni tudod azzal, ha a felsőtested magasabban van, mint a lábad, akárcsak a fekvőnél, illetve egy másik mód a gumikötél alkalmazása, szintén hasznos lehet. Szerintem érdemes belevenni a hát programba, nem csak függőleges húzások kellenek, jó ha más szögből is megdolgoztatja az ember az adott izomcsoportot.

(#3268) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Utánajártam kicsit ennek a gumiköteles témának. Rendkívül sokoldalúan felhasználható eszközök, nem csak a saját testsúlyos edzéshez jöhet jól, hanem önmagában, súlyzót kiváltva is alkalmazható. Itt megtalálható, hogy mire jutottam, én mindenképp rendelek egy szettet magamnak.

(#3269) westcoastog válasza kolosanyi (#3268) üzenetére


westcoastog
veterán

Érdemes lenne visszakérnem haveromtól az expandert? Sosem használja, lehet mondom neki megveszem tőle. :D

(#3270) kolosanyi válasza westcoastog (#3269) üzenetére


kolosanyi
veterán

Bár ez ugyanazon az elven működik, mégis jobb megoldásnak tartom, mint az expandert. Egy ilyen "kör" alakú gumiszalaggal bármit meg lehet oldani, amit súlyokkal, az expanderrel kicsit macerásabb. Ha meg rugós, akkor pláne, ha hozzád ér, akkor megtépi a bőröd rendesen, ráadásul túl nagy ellenállást nem is ad az 5 fém rugó (mondjuk még nem próbáltam, de gondolom nem ilyen 100 kilókat). Szerintem egy gumis készlet jóval profibb megoldás, annak ellenére, hogy egy idő után elöregszik (mondjuk a rugó is). Persze ha nem akarsz ilyet venni, a saját testsúlyos edzés mellé nagyon jó kiegészítő lehet az expander is. Bemelegítéshez, nyújtáshoz, elő-, utófárasztáshoz, izoláláshoz mind jó tud lenni. :K

Szerk.: Itt egy kis demonstráció a gumiköteles edzésről.

[ Szerkesztve ]

(#3271) westcoastog válasza kolosanyi (#3270) üzenetére


westcoastog
veterán

Szerintem elég lesz az expander a felsorolt dolgokra, mint bemelegítés stb. :K

(#3272) bagyulajuve válasza bagyulajuve (#3266) üzenetére


bagyulajuve
addikt

hoppá rossz helyre:
ez #3267-re válasz

mire próbáltam addigra már eléggé kifárasztottam magam

én is gondolkodom egy ideje ilyen gumis ellenállásban, de a szalag vagy a gumikötél lehet a jobb vajon?

[ Szerkesztve ]

Resistencia eterna

(#3273) kolosanyi válasza westcoastog (#3271) üzenetére


kolosanyi
veterán

Arra azért készülj fel, hogy majd egy idő után tovább kell lépned és be kell szerezned egy komolyabb kötelet, ha már hozzászoktál a terheléshez. :)

(#3272) bagyulajuve
Azért ez elég kemény alapgyakorlat, én semmiképpen sem edzés végére rakom, pontosan azért, mert koncentrációt igényel. Én általában húzódzkodás után a második gyakorlatként evezést végzek (az most ebből a szempontból mindegy, hogy melyik változatot), utána széthúzást (valamelyik variációját, lehet akár könyöknyomás is), valamilyen híd vagy hiperhajlítás variációt, majd a végén bicepsz. Nekem ilyen egy tipikus húzó nap. :)

A szalag annyira nem jó szerintem, azt próbáltam, tudom. A legsokoldalúbb szerintem az ilyen "kör" alakú, teljes kötél-szerűség. A sima kötéllel is az a bajom, hogy lábazni nehezebb vele például, de az még mindig jobb, mint a szalag. A szalagot hintőporozni kell, meg óvatosan bánni vele, hogy ki ne szakadjon stb.

(#3274) westcoastog válasza kolosanyi (#3273) üzenetére


westcoastog
veterán

Értem. :)

(#3275) Tyer


Tyer
őstag

Komolyabbra forditva a szót:
KalóriaDeficit...

[ Szerkesztve ]

Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120

(#3276) emiki6 válasza Tyer (#3275) üzenetére


emiki6
veterán

Nekem a SportyPal jobban bejött.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#3277) Tyer válasza emiki6 (#3276) üzenetére


Tyer
őstag

Na erröl még nem hallottam. Lehet külsö HRM adatot feltölteni hozzá?

Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120

(#3278) manathlic


manathlic
újonc

Én tegnap ezt próbáltam ki [link] és nem tévedett. 6km/24:09 mperc. :)

[ Szerkesztve ]

"Ne másokat figyelj, hanem önmagadat. És hagyd, hogy ami belül van, felszínre bukkanjon, bármilyen kockázattal is jár. Nincs nagyobb kockázat az elfojtásnál."

(#3279) emiki6 válasza Tyer (#3277) üzenetére


emiki6
veterán

Az eredmény felkerül a honlapjukra, bármikor megnézheted, megoszthatod facen, twitteren.

- út, idő, sebesség (km/h), térképen kirajzolja az útvonalat, stb. -

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#3280) Tyer válasza emiki6 (#3279) üzenetére


Tyer
őstag

Nem ez a kérdés, hanem, hogy a pulzusmérö orámrol a HRM adatokat fel tudom-e tölteni hozzá, mert eddig ezt csak a Runkeeper tudja...

Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120

(#3281) emiki6 válasza Tyer (#3280) üzenetére


emiki6
veterán

Jaaaa....

Nem tudom, telón szoktam használni.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#3282) kolosanyi válasza Tyer (#3280) üzenetére


kolosanyi
veterán

Én régebben Endomondot használtam, most Runtasticot, mindkettő tudja a HRM adatokat. Az Endomondo Garmin cuccokból importálni is tudja, de kézzel is megadhatod, a Runtasticnál még nem láttam Garmin opciót (ettől még lehet, hogy tudja), de kézzel felviheted az átlag és a max pulzust.

(#3283) Tyer válasza kolosanyi (#3282) üzenetére


Tyer
őstag

Kevés, a teljes adat kell, és azt egyik sem tudja... Probáltam....
Amzgy szeretem a Runkeepert:D

Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120

(#3284) kolosanyi válasza Tyer (#3283) üzenetére


kolosanyi
veterán

Engem csak a max meg az átlag pulzus érdekel a naplóban, a pillanatnyit kijelzi az óra, szóval nekem megfelel a Runtastic. Én szeretem azt a szolgáltatást, főleg az tetszik benne, hogy intervallum edzéseket is csinálhatsz vele. :)

(#3285) Tyer válasza kolosanyi (#3284) üzenetére


Tyer
őstag

Azt mindegyikkel lehet:D De amugy én is szerettem, csak ezt az egyet hiányoltam..., ezért váltottma vissza végül erre. Uh sztem itt zárhatjuk is a témát, mindenkinek másik jön be más funkcio miatt ;) :R

Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120

(#3286) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Megrendeltem a gumiszalagot. Bővebb infóért katt a képre. :)

(#3287) RBJ


RBJ
addikt

Ha valakit érdekel ajtóba tehető rúd, most láttam a lidl s szórólapban.
A gumiszalagot már az állandó ellenállása vagy mit tudom én mi miatt olyan ízület gyilkosnak nézem.

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#3288) Jim-Y válasza RBJ (#3287) üzenetére


Jim-Y
veterán

A gumiszalag mobilizációs korrigálásra is tökéletes, illetve arra is jó lehet, hogy 1-1 gyakorlatnál olyan terheléssel dobja meg a gyakorlatot amit eddig még nem tapasztaltál ezáltal is erősítve téged. Szerintem nem rossz ha az ember készletében ilyen is van. Bár nekem nem most lesz mert előtte még jó pár dolog kéne, hogy ilyenre költsek, de akinek már minden fontosabb dolga megvan annak szerintem jó vétel lehet.

(#3289) kolosanyi válasza RBJ (#3287) üzenetére


kolosanyi
veterán

"A gumiszalagot már az állandó ellenállása vagy mit tudom én mi miatt olyan ízület gyilkosnak nézem."

Épp ez az, a gumiszalagnak, rugalmas közegeknek nem állandó az ellenállása, hanem alkalmazkodó. Minél jobban nyújtod a szalagot, annál nagyobb ellenállást ad, ennek előnye, hogy alsó holtpontokon kisebb a terhelés, jellemzően itt a legsérülékenyebb az ízület. Továbbá előnye, hogy az erővonalak egyszerűsödnek, egy szabad súlynál ott a gravitáció is, a gumiszalagnál ez elhanyagolható. Képes vagy csak abból az irányból megdolgoztatni az izmokat, amelyikből akarod, akár a konditermi gépeknél, csak itt nem vagy fix pályához kötve. Ez zseniálisan alkalmazhatóvá teszi robbanékonyság fejlesztésére, de erő-állóképességi edzésekhez is jól hasznosítható. Nem véletlen, hogy küzdősportban, labdajátékoknál elterjedt módszer. Hátránya is van persze, önmagában tömegnövelésre korlátozottan alkalmas csak, arra a súlyzónál és biomechanikailag megtervezett gépeknél jobb eszközök nem léteznek.

(#3290) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Edzettem egy jót, nyomó nap volt.
•Egy teljes tabata ugrókötél program melegítésnek (ugye 8 kör)
•Fekvő gimnasztikai labdán 2*10 (még mindig melegítés)
• Fekvő gimnasztikai labdára tett lábbal, megnövelt mozgástartománnyal (húzódzkodót megfordítva a földre raktam és azon nyomtam széles fogással) 3*10
•Egykezes lépcsőn 3*5 (ugye könnyített változat)
•Tolódzkodás 3*8
•Pike fekvő gimnasztikai labdán 3*5
•Guggolásból békatartás (nem izimetrikus tartás, rögtön visszaengedtem magam( 3*5)
•Elülső hídtartás labdán 3*20 sec (ezt netről lestem, sima alkartámasz a labdán és pici karkörzéseket kell csinálni közben, brutálisan megdolgoztatja a törzset)
•Oldalsó híd talajon 3*30 sec (itt már nagyon égett a vállam :) )
•Szűk fekvő 3*10
•És kipróbáltam azt a variációt, amit a múltkor linkeltem az Athlean-X csatornáról, gyakorlatilag egy pókember fekvő megvariálva, az egész test dolgozik közben, nagyon jó variáció, innentől ez a kedvencem asszem (csak egy 10-es szériát csináltam, mert fáradt voltam)

(#3291) duo


duo
őstag

ma: (tabata)
5x jumping jack - ezen a ponton odajött a fiam, és fel kellett venni, ekkor váltottam és további 11xguggolás gyerekkel felálláskor vállból nyomás (olyan 13kg körüli a koma) - elég kemény volt.
16x helyben sprint átlag 80-as lépésszámmal
16x fekvőtámasz - tenyéren,öklön,diamond. váltogatva
16x lábemelés fekve
16x guggolás
_____________

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#3292) kolosanyi válasza duo (#3291) üzenetére


kolosanyi
veterán

Akkor gyakorlatilag thrustert csináltál vele. Nice. Én azt legutóbb szuperszettben csináltam oldalemeléssel és 4 negyedik szett után hánytam (na jó, csak öklendeztem). :DDD
Egyébként hogy a búbánatban csinálsz tabatában 16 kört fekvővel? Az rengeteg ismétlés.

-----------------------------------------

A fura fekvő variáció meg a prowler push up. Nekem nagyon tetszik, ezt mindenképp rendszeresítem a programomban.

(#3293) duo válasza kolosanyi (#3292) üzenetére


duo
őstag

nem olyan sok az mert átlag 8-9-et tudok megcsinálni ekkora intenzitással. az 128-144 ismétlés. (még legénykoromban 3-400akat nyomtunk és utána fekvőtámasz két széken egy vasúti síndarabbal. ez úgy hangzik mint a 40-es évek , de nem 96-99 közt volt :D )
a csavar a dologban, amit korábban már írtam hogy szar a jobb vállam(gondolom megkopott kicsit vagy kilazult az izületi tok), és vigyáznom kell ezért fél éve térdem lent van úgy nyomom a fekvőket. ha a válltartásomra már egyátalán nem kell figyelni akkor csinálom rendesen.tabatában megy abból is 6-8 gyakrabban 6. de napokig fáj a vállam és recseg-ropog. erősödnöm kell na. az ülőmunka egyik átka hogy elpuhul az ember.

[ Szerkesztve ]

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#3294) kolosanyi válasza duo (#3293) üzenetére


kolosanyi
veterán

Na ilyenkor jön nagyon jól egy gumiszalag meg egy gimnasztikai labda. Korrekciós gyakorlatok tömkelege végezhető vele, és mivel ez még nem tűnik túl vészesnek, tuti, hogy teljesen regenerálódni tud a vállad. Csak azelőtt kezdj bele szerintem, mielőtt súlyosbodna.

(#3295) duo válasza kolosanyi (#3294) üzenetére


duo
őstag

ha van ilyenre youtube linked az jó lenne. :R
egyébként ha jobban megnézem most is fáj kicsit ha bizonyos szögben mozgatom. (fégen a negatív fekvenyomások és a sok helytelen nyújtás tette meg a hatását. 2005-óta ilyen, de sokáig tünetmentes volt mert csak könnyű gimnasztikát/semmit/futást végeztem. tehát azóta talán nem súlyosbodott, csak nem is javult.

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#3296) kolosanyi válasza duo (#3295) üzenetére


kolosanyi
veterán

Na ebben nem vagyok képben, ehhez már gyógytornász kell. A gyógytornának az a lényege, hogy kis ellenállással, teljes mozgástartományban dolgoztatja a problémás testrészt, rengeteg nyújtással karöltve. Úgymond fellazítja a letapadt szalagokat, izomrostokat, keni az ízületeket. Szerintem érdemes lenne felvenni valakivel a kapcsolatot (én csak Kaposváron ismerek gyógytornászokat).

(#3297) RBJ


RBJ
addikt

Amúgy el is felejtettem írni meglett a karácsony és az itthoni szabadság eredménye.
Enyhe uszógumit látok magamon. :DDD

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#3298) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Zónáztam egyet ugrókötéllel. A pulzustartomány felső harmadában maradtam, 10 kört csináltam, melegítéssel együtt 19 perc volt. 187 volt a max pulzus, 157 volt az átlag óra szerint, amit viszont nem értek. A zóna 158 és 188 között van, folyamatosan csipog ha kilépesz belőle, ergo amint 158-ra esett, már kezdtem is a következő kört. Na mimdegy, a lényeg, hogy elfáradtam, ég a lábam, kemény edzés volt. :)

(#3299) kolosanyi


kolosanyi
veterán

B.U.É.K. mindenkinek! :)

(#3300) Rabbitf_24 válasza kolosanyi (#3299) üzenetére


Rabbitf_24
őstag

BÚÉK és jó edzéseket 2014-ben. :K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.