- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
diamondface
tag
válasz
westcoastog #1057 üzenetére
De, de erről már volt szó, bár részleteiben nem taglaltuk
-
aizen92
addikt
válasz
diamondface #1055 üzenetére
teljes mértékben egyetértek! főleg az izületeidre vigyázz mint a szemed fényére.
ha eddig nnem volt vele baj akkor legyen is így a továbbiakban. egy ilyen tempójú edzés után azt csodálom h semmid nem adta be a kulcsot. bár lehet h nagyon alaposan melegítesz és nyújtasz ami ugyanúgy fontos! ha ezek nincsenek elég egy vállizület gyulladás és kb 2 hétre ki is lőhetsz szinte minden felsőtest edzést.
( saját tapasztalat, nem kell túlterhelés elég 1 rossz mozdulat )
-
westcoastog
veterán
Remélem az én edzésem azért nem ennyire gyilkos.
Mikor sw-zek akkor minden megtalálható a palettán a dip-en át a lábemelésig, fekvőtámaszok, többféle húzódzkodás meg még ami eszembe jut éppen. -
Rabbitf_24
addikt
válasz
diamondface #1055 üzenetére
Köszönöm, megfogadom a tanácsaidat, lassítok és eltagolom az edzéseket.
-
diamondface
tag
válasz
Rabbitf_24 #1054 üzenetére
"16 napja tolok minden nap fekvő...."......"A fáradtságot érzem egyedül...""
16 nap után már érzed a fáradtságot, mert a kezdeti nagy lelkesedésben "durr bele", mindennap ugyanazokkal a gyakorlatokkal bombázod magad. Ez nagyon nem oké!
A fegyencedzés rendszere úgy van felépítve, hogy aki elkezdi, és türelmesen végigcsinál minden lépést, az évek (évtizedek) múlva is ugyanolyan (lassan, de) biztosan fejlődjön és motivált legyen.
Ebben a tempóban mit tippelsz, meddig bírod, mikor adja meg magát a szervezeted?
Azt írod, fogyni szeretnél. Ez arra enged következtetni, hogy van túlsúlyod. Amit cipelned kell. És mindennap "viszed magaddal" az edzésekre is. Az ízületek nagyon hálás jószágok. Bárhogy bánsz velük, azt később meghálálják! Ezt vedd komolyan! Nagyon könnyű nagy ( netán visszafordíthatatlan) bajt okozni, ha nem vagy körültekintő."Pár napja kezdtem el a hasat és a hátat ezdeni. Ezekhez még sok a súlyom,..."
Ha ezekhez sok a súlyod, akkor mindenhez sok. Nyugodtan elkezdhetted volna a többi résszel együtt edzeni őket, sőt csináld is, csak türelemmel (úgy is írhatnám, hogy ésszel!).
(bocs, ha néhol nyers voltam)
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
aizen92 #1052 üzenetére
16 napja tolok minden nap fekvőtámaszt, guggolást és minden nap tekerek.
Beállított kajával 16 nap alatt fogytam 5,5 kg-ot. Igazából a célom a fogyás, nem izomtömeget akarok növelni. Ha a tekerés maradhat, akkor a többi gyakorlatnál megállom, hogy 1 napig ne végezzem el.Igazából az első hét után úgy fájt mindenem, hogy besz@rtam, de mostanra a fájdalom kezd elmúlni és egyre jobban mennek a gyakorlatok annak ellenére, hogy nem pihenek. A fáradtságot érzem egyedül...
Pár napja kezdtem el a hasat és a hátat ezdeni. Ezekhez még sok a súlyom, de egyszer ezeket is el kell kezdeni.
-
Physicist03
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #1051 üzenetére
Pihenőnapok mindenképpen kellenek, pláne ha valaki még kezdő. Anélkül nem fogsz tudni fejlődni.
-
aizen92
addikt
válasz
Rabbitf_24 #1049 üzenetére
remélem evidencia és csak fölöslegesen koptatom a számat, de pihenő napot tegyél!
kell az izmoknak a regenerálódás. én adott izom csoportnak hagyok mindig 2 napot.
pl az enyém így néz ki.
1. Mell ( fekvő, toló, áthúzás ),
bicepsz ( húzón + súlyzóval ),
majd has gyakorlatok tömkelege.2. nap Hát ( Húzók, invertált, kézisúlyós ),
tricepsz ( hátsó fekvő, súlyzók, húzórúd térdmagasan és a testtem ráengedem ez kinyírja elég keményen a tricepszet ),
láb, ( guggolások tömkelege, és "dobozra" ugrás )
és ezek után tartok 1-2 nap szünetet majd az egész előről. héten kb tudok 4szer edzeni de néha tartok 3 napos szünetet is. érzi azért az ember mikor fáradnak az izmaiÉs ahogy Physicist03 is írta kell a pihenőnap. Kötelező! mert 1. nem bírod ugyanolyan intenzítással 2. az izom nnem képes regenerálódni.( nem fog nőni ) a ""szakadások""oknak kell időt hagyni h regenerálják magukat.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Physicist03 #1050 üzenetére
Hasonló az enyémhez, csak pihenőnapokkal.
Köszi a tanácsot, akkor pihenőnapot is beiktatok.
-
Physicist03
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #1049 üzenetére
Akkor pihenőnapot nem is akarsz? Az nem lesz jó
Én pédául így csinálom:
Hétfő: Fekvőtámasz/Has
Kedd: Húzódzkodás/Guggolás
Szerda: Pihenő
Csütörtök: Fekvőtámasz/Has
Péntek: Húzódzkodás/Guggolás
Szombat: Pihenő
Vasárnap Pihenő
Plusz pihenőnapokon csinálom a hármasbefutó nevű nyújtási gyakorlatokat (Fegyencedzés 2-ben benne van, hogy mi az). -
Rabbitf_24
addikt
Hello
szétbontottam az edzést a következőkre. A véleményetekre lenne szükségem, hogy ez így jó vagy nem:
1. nap: fekvőtámasz / térdemelés fekvésben
2. nap: 45°-os felhúzás / guggolás
aztán folytatás az 1. nappal stb stb...minden reggel letolok 40 percet a szobabringán pluszban.
Véleményeket előre is köszönöm!
-
dokee78
félisten
válasz
diamondface #1046 üzenetére
Nem látni,de nyomásra érzem.
De ha lemegy a hasról a felesleg lehet fogom látni. -
dokee78
félisten
válasz
diamondface #1044 üzenetére
Megnyugtattál.
Láttam "feszítős" képeket ahol nem látszik a sportolókon. -
dokee78
félisten
Szegycsont alatt-között van egy hosszúkás dudor az mi?
Elég illyesztő számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest