Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi
    nagyúr

Köszi, a mesa-dri-driver tényleg jó, mindent tud ami nekem kell.

Nagyon nem teszteltem, még csak ma raktam fel (első körben egy teszt install-ba). Vsz. külön nem is fogom tesztelni, használom(használjuk) a gépet aztám majd meglátjuk.

Nem is értem a Fedora fórumon miért az ATI proprietary driver-t ajánlgatják. Azzal nekem (ahogy vsz. a többségnek) csak a baja volt, fejlődést meg nem láttam.
    Ez, ha nem is tökéletes, legalább van esély rá, hogy jobb legyen.

Most, hogy ez is OK, nem bántam meg, hogy áttértem a Fedora 12-re. A TrueCrypt-en kívül (amit forrásból kellett fordítsak+előtte egy kis szerkesztés, mert úgy ahogy volt nem fordult) mindent repo-ból fel tudtam tenni.

glxgears -al ránézhetsz azért, az fél perc.

A catalystot azért szokták javasolni, mert abban elvileg minden feature megvan és jobb a 3d teljesítménye. Nekem is az van még 11 alatt. Volt egy durva bugja, de kernel frissítés óta megy az is.

Valahogy a nyílt driverről tényleg kevés az írás. Pedig jó úton halad. Pár feature meg sok optimalizás kell neki, de jó lesz az. Egyébként most csináltak felmérést a phoronixnál, elvileg többen használják a nyílt drivert mint a gyárit. :Y Lehet az ati lassan leállítja a linuxos drivert. Csak némi erőforrást is adhatna az x-nek.

Nemsoká én is felteszem a 12 és letesztelem. Csak győzzétek kivárni. ;]

De ha amúgy minden megy akkor használd egészséggel. :)

Új hozzászólás Aktív témák