Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• apach

senior tag

válasz dafko90 #2365 üzenetére

Hali.

Én tudom hogy kell csökkenteni a map méretét, de CSAK AKKOR lehet, ha a map mérete, 2048x2048 vagy 2049x2049 képpont méretű. Ha a 2011-s verzió gyári map mérete van, ami 1024x1024 képpont, akkor azt kisebbre NEM lehet csökkenteni.

Viszont, ez nem olyan egyszerű ám, mint ahogy most Te kigondoltad, mert TÖBB PNG vagy DDS fájlt kell át méretezni. Ha DDS formátumúak, akkor gázosabb, mert lehet elvész egy bizonyos beállítás vagy mi. Most hirtelen nem tudom a szöveget amit nekem ki szokott írni a programom amivel ezeket csinálom. Viszont, a map át méretezéséhez a Paint NEM megfelelő, mert nekem legalább is a 2011 verziós alap méretű mapot 2049x2049 képpontra méretezés után nem is töltött be a játék. Viszont miután az XnView programmal csináltam, utána már nem volt gond. Plusz, utána az Editorral is meg kell az adott mapot nyitni és a felszínt rendbe hozni, az épületeket, objekteket és mindent ami rá van szerkesztve, újre be kell állítani ahol esetleg volt, stb. Vagyis, elég cikkes és míg a map használhatóvá válik akár véglegesen, addig akár 2 hétnyi idő beleölése is lehet h kevés lesz. Feltéve ha kezdő az illető. Ha van gyakorlata ilyenekben az embernek, akkor már valamivel gyorsabb. Honnan tudom ezt? Onnan hogy egy mapot már méreteztem is át, és el kezdtem át is alakítani magamnak. eddig 3 szorra kellett újra kezdenem, ami azt jelenti hogy majdnem 1 hónapnyi bele ölt időm ment fuccsba.

Új hozzászólás Aktív témák