- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldi.makos9
tag
Sziasztok. Valaki esetleg tudja, hogy a gépek árát át lehet-e írni? Ha igen, akkor hol tudom átírni?
-
wrox
őstag
Szerintetek reális (mármint a játékhoz), hogy a 22-es tábla nehéz fokozaton, műtrágyázva 93742 repcét terem?
-
wrox
őstag
Az lehetséges, hogy egy adott területnek nagyobb hozama van nehéz fokozaton, mint közepesen?
-
tgumis
tag
válasz
toldi.makos9 #3489 üzenetére
Ez 100 százalékos.
-
tembopapa
tag
Hali,van tippetek hogy a füves területeimet hogyan lehetne legjobban hasznosítanom, a síma fűnyíráshoz csak a golfpályán vannak lerakóhelyek? Ha tudtok vmi giga fűnyírót amelyik működik is, lécci írjátok meg. Köszi!
-
wrox
őstag
Sziasztok.
Erre esetleg valaki?
-
tutikas
tag
Szia Apach te nagy mágus vagy azért irok mert letöltöttem a giants editort szerkesztgetek is vele kezdek rájönni dolgora de van egy olyan gondom hogy átszerkesztek egy mapot és utánna nem engedi menteni mindig errort ir az id3 fájlra erröl érdeklődnék hogy ez mitől lehet nálam ezek a mapok használatban vannak már játszom rajtuk vagyis mentve vannak kérdésem ezeket is átlehet szerkeszteni vagy csak még a használaton kivülit hogy nem e ez a baj hogy azért nem tudom menteni választ előre is köszi
-
toldi.makos9
tag
Sziasztok.
Tudnátok nekem linkelni egy olyan kombájn-t (claas lexion, fendt, john deere) ami megfelelően működik?
Én kerestem de nem találtam csak hibásokat ( a géppel együtt mozdul a képernyő) ez engem zavar.
Olyan kombájnokkal is találkoztam amit ha beleteszek a játékba, megvásárlok elkezd enyhén szaggatni a játék ha a játékban a kombájn fele nézek. esetleg nektek is voltak ilyen hibák?
Ha tudnátok olyan kombájn belinkelni ami 100%-an működik és semmiféle szaggatást nem produkál és belinkelnétek nekem azt megköszönném. -
tgumis
tag
válasz
dafko90 #3482 üzenetére
Nem tudom mi lehet marhára idegesít, hogy nem jövök rá. Nekem nem süllyed le bár ma volt egy próba akkor az első kitámasztó lábak nem nyíltak ki amikor lekapcsoltam. A plató meghosszabbított részére nem lehet felállni mert ismét olyan mintha ott se lenne. Pedig már igazán pöpecűl átméreteztem mindent. De csak látványos haszna még semmi.
-
larpi
tag
Mapon hidat szélesitettem igy. A kijelölt objektum adatainál szerepel a scale X, Y, Z adat, alap esetben 1. Ha az objektum hosszát akarod növelni akkor értelem szerűen az X értékét kell növelni pl: 1,5 akkor a tárgy hossza 1,5-szeresére nő. Sajna ezzel megváltoznak az arányok ez épületeknél nem feltűnő, gépeken még nem próbáltam.
-
őstag
őstag
válasz
hengelhof #3473 üzenetére
Meg tudod nézni a shopban.
Mindegyikhez oda van írva mennyi bevételt termel és mennyi a fenntartási költsége.
Szélkerék
könnyű: 4.000 $ / óra > 96.000 $ / nap > - 50 $ fenntartási költség = 95.950 $ / nap
normál: 2000 $ / óra
nehéz: 1000 / óra
Lényegében nehézségi fokonként feleződik a bevétel, a költség az állandó. Nem sokat agyalhattak rajta. Ahogy máson sem. Szimulátor létére elég irreális a gazdasági oldala a játéknak. A vezetésen van a hangsúly. Az meg hamar unalmas lesz, mindenki bérelt melóssal dolgoztat ahol csak teheti. Vicces.A bálákkal nincs mit tenni. A játékban a fizika nagyon gyönge. Röpködnek a gépek meg a tehenek is időnként.
Vannak modok, bálafogók, bálavillák amikkel ügyesebben lehet mozgatni mint az alapértelmezett eszközökkel, de alapvetően nem lesz könnyebb a dolog. Ha összeér két bála akkor a béna fizika miatt az van amit te is tapasztaltál.
-
Ki kísérletezted, vagy valahol ezek részletezve vannak?
Pl. mennyit hoz a szélkerék?Kezdek megőrülni a bálák miatt. Olyanok, mint a pihe puha pehelypárnák. Illegnek, billegnek. Kicsit megpöckölöm, 10 métert csúszik, mintha a súrlódás nem is létezne. Állandóan leborul. Összetapadnak, alig lehet szétszedni. Nincs valami "bála-mód"? Vagy hol lehetne átírni.
Nem hiszem, hogy a valóságban így viselkednének. Ezek a bálák, súlyos darabok igazából. -
f csaba
csendes tag
Hello. Régota játszom a játékot de még nem irtam. Van 1 kérdésem : Megjelennek az uj modok,de nem birok el helyedni semmijen modos épületet sehova. Miért? Köszi...
-
leslieh88
csendes tag
üdv. létezik olyan mod hogy koszosodnak a képek? és ha igen tudnátok nekem rá linket?
-
zsolesz0803
tag
Sziasztok tudna valaki belinkelni egy olyan kombájnt amelyik le tudja aratni a napraforgót ?
Illetve a meglévő kombájnomat át lehet e úgy írni valahol hogy le vágja az is a napraforgót esetleg zabot rozsot? Előre is köszi a segítséget -
őstag
őstag
válasz
toldi.makos9 #3463 üzenetére
Nehézségi foktól függően változik
könnyű: 60 $ / óra > 1440 $ / nap - 8 $ (fenntartási költség) = 1432 $
normál: 30 $ / óra > 720 $ / nap - 8 $ = 712 $
nehéz: 15 $ / óra > 360 $ / nap - 8 $ = 352 $ -
toldi.makos9
tag
Sziasztok. Valaki nem tudja esetleg, hogy a méhészet napi szinten mekkora hasznot hoz?
-
őstag
őstag
válasz
hengelhof #3457 üzenetére
Nem lehet.
De van olyan mod (kockabálázó) ami kiadja azt is. Sok értelme nincs. Ha benne marad akkor a következő bálázáskor egyből adja a bálát, ha kiüríted akkor értelem szerűen a harmadiktól.tgumis valóban nem erről kell értekezni, ezért is kéne offba tenned az ilyen hozzászólást.
-
tgumis
tag
válasz
dafko90 #3453 üzenetére
Rendben akkor mindenki aki nem tud valami oknál fogva visszaolvasni (nincs ideje nem ér rá stb....)az nem is való ide. Lusta semmirekellő stb..... Vagy (ez az én véleményem) esetleg nem tudja hol és hogyan keressen vissza. Mert hát jelen állás szerint 3458 bejegyzést (tudom a visszaolvasó pártiak szerint ez a töredéke lenne mivel sok az ismétlődő kérdés) átolvasni szinte semeddig sem tart.
-
tgumis
tag
Sosem írtam le a Grétsy László nevét tényleg szégyellem is magam , hogy most is tévedtem. Én nem vagyok egy Kazinczy-díjas szerző de szerintem ez akkor sem a helyesírási fórum ez így nem hiszem, hogy erről kellene itt értekezni.
-
A bálázóból ki lehet valahogyan piszkálni azt a legalább 2 db komplett bálát? Nem mintha nem lenne elég bálám, csak bosszant.
-
őstag
őstag
válasz
dafko90 #3453 üzenetére
Ráadásul ez a 22 -es csapdája. Ha nem lenne tele értelmetlen hozzászólásokkal a topik, akkor viszonylag gyorsan el lehetne olvasni. Így néha a kereső is olyan sok találatot ad, hogy inkább újból felteszik a kérdést. És ettől még terjedelmesebb lesz az egész.
tgumis: nem a modok léte az aggályos, (nyilván pont azok miatt sikeres a játék) hanem az, hogy miután valaki több száz óra munkával létrehoz egyet más belepiszkál és közzéteszi az eredeti modder jóváhagyása nélkül. Ez nem jogi kérdés, hanem etikai. Saját használatra az ember igazít ezt-azt kedve szerint, de nem tölti fel sehová. Egyébként van aki külön kérés nélkül is hozzájárul a további moddoláshoz.
De lehet, hogy neked van igazad és én látom rosszul.A helyesírás viszont nem nézőpont kérdése. Nem kell Grétsy (és nem Grécsi) László. Van beépített helyesírás ellenőrző. Egy két hiba nyilván becsúszik bárkinek, de az, hogy átlagban minden negyedik szó hibás az már túlzás.
-
apach
senior tag
válasz
Kenzan_Hun #3398 üzenetére
Mondtam én hogy ügyes vagy.
-
dafko90
tag
-
tutikas
tag
Szia nálam sem töltötte be vedd ki a gépeket mert valamelyik hibás pontosan nem emlékszem melyik de azthiszem valamelyik class lesz ha megnézed a beálitások azon belül a modositásokat a játékban az eggyik gépnek elmosodott a képe azthiszem az a hibás azt vedd ki utánna szerintem elindul de nemtudom pontosan mert én többet is kivettem mert nekem azok megvoltak az a legtisztább ha kiveszed mind azt utánna 1esével beteszed mind1ik után proba igy kitudod szürni a rosszat
-
tgumis
tag
Ja és még annyi, hogy az ismétlődő kérdésekről ha valaki azt le tudja írni, hogy "miért nem olvasol vissza" stb akkor ennyi erővel azt is leírhatná hogy hol van a válasz arra a mit kérdeztek. Engem mondjuk nem zavar ha valaki olyat kérdez amit már régebben megválaszoltak ha én tudom, hogy hol van belinkem és kész öröm boldogság.
-
tgumis
tag
válasz
Tibora98 #3447 üzenetére
megkeresed a c:\Users\Documents\My Games\FarmingSimulator2013\savegame2\careerSavegame.xml
abban pedig
<farmSiloAmounts count="11">
<farmSiloAmount fillType="grass" amount="100000002537764290000000000.000000" />
<farmSiloAmount fillType="maize" amount="962300.000000" />
<farmSiloAmount fillType="barley" amount="10000004173709545000000000.000000" />
<farmSiloAmount fillType="rape" amount="1000000303980737100000000000000000.000000" />
<farmSiloAmount fillType="manure" amount="0.000000" />
<farmSiloAmount fillType="dryGrass" amount="0.000000" />
<farmSiloAmount fillType="liquidManure" amount="1000000303980737100000000000000000.000000" />
<farmSiloAmount fillType="chaff" amount="1000000303980737100000000000000000.000000" />
<farmSiloAmount fillType="wheat" amount="0.000000" />
<farmSiloAmount fillType="potato" amount="100000003318135350000000000000000.000000" />
<farmSiloAmount fillType="sugarBeet" amount="100000004091847880000000000000000000.000000" />
</farmSiloAmounts>
értelem szerüen amit fel akarsz tuningolni azt telerakod -
tgumis
tag
Hát nem tudom lehet, hogy aggályos de szerintem szándékosan hagyták nyíltan a mododkat és szerkeszthetőn. De ennyi erővel egyetlen egy mod sem legális mivel mindegyiken van némi változtatás. Vagy mondjuk a Rába is mindenkit b@sztathatna hogy a márkanevével visszaél. Mert hát elnézve ha legalább százféle Rábával találkoztam és nem hiszem, hogy mindenki hozzájárulást kért a cégtől. Ez a játék egyik lényege a modolhatóság.
A helyesírásról meg annyit, hogy ha el tudtad olvasni, hogy mi van odaírva akkor csak érthető volt nem. Szerintem ez nem az álljunk meg egy szóra Grécsi Lászlóval. -
Tibora98
csendes tag
Sziasztok ! Először is tud-e valaki egy kipróbált falumapot linkelni ? Másodszor hogy lehet a játékon kívül telerakni a silókat ?
-
toldi.makos9
tag
Sziasztok. Valaki nem tudja esetleg, hogy a méhészet napi szinten mekkora hasznot hoz?
-
őstag
őstag
válasz
Kenzan_Hun #3443 üzenetére
Nem arról van szó, hogy kit zavar és kit nem.
Ez egy fórum, nem chat szoba vagy kocsma, amit leírsz az itt marad. Sokan olvassák. Többen, mint ahányan ide írnak. Nem vitatom a segítőkészséget vagy a jó szándékot és a hozzáértésedet sem.Ha tudok én is segítek. A legtöbb kérdés már csak ismétlődik, sokan nem olvasnak vissza. Rengeteg az off.
Nem tudom jár-e erre moderátor (néha kétlem), de a saját érdekünk az, hogy a fórum átlátható és informatív legyen. Éppen ezért be is fejezem az offot -
wrox
őstag
válasz
Kenzan_Hun #3443 üzenetére
Ki akarnám próbálni ezt a mapot, amit feltöltöttél, de csak tölti, tölti, tölti, tölti, és ez így megy az idők végezetéig.
Most már a mentett állásaim sem töltődnek be.
Javaslat? -
Kenzan_Hun
csendes tag
Sajnálom hogy zavar a helyes irásom. Sajna ez nem az eröségem ha szégyen ha nem. de öreg fejemel már ez biztos nem is fog nagyon változni. de ha tényleg ekkora gond akkor nem irkálok és nem fog zavarni. de akkor talán ved a fáradságot a kitünö helyes irásodal és ha segitséget kérnek a tagok akkor reagálj te rá létszives.
Ami meg a mappal valo agájodat ileti hát elég sokk munkám van benne ( majd 2 honapnyi szerkesztgetés javitás) szoval ezek után én személy szerint ugy érzem hogy talán a nevemet adhatom hozzá.
De azért köszönöm az épitö jelegü kritikádat.
-
wrox
őstag
válasz
Kenzan_Hun #3433 üzenetére
Összejött, köszönöm szépen.
A szecskaérés rövidítésre esetleg ötlet?
Illetve megnöveltem egy Jaguár és egy Lexion magtartály, illetve silótartály méretét.
A probléma ott van, hogy ugyanannyi idő és terület alatt szedi tele a 30000 litert, mint a 11000 litert. Gondolom valahonnan szed valami százalékot, az alapján teszi. Ahogy eddig pörögtek a százasok a mutatón, most ugyanúgy az ezresek pörögnek. Sajnos ez így nem frankó. Valaki esetleg tudja, hogy ezt hol lehet módosítani? -
őstag
őstag
válasz
Kenzan_Hun #3434 üzenetére
Van beépített helyesírás ellenőrző. Csak ebben a négy sorban több mint tíz hiba van. Biztos nincs ékezetes billentyűd, meg külföldről írsz, de ez azért több mint zavaró.
Amúgy meg a szerző hozzájárulása nélkül megváltoztatni egy modot és utána közzétenni minimum aggályos. -
Kenzan_Hun
csendes tag
válasz
tutikas #3430 üzenetére
A mapot ugy szedtem le anno én is. de elég sok változtatást eszközöltem rajta hogy végre meg felejen olyanak amin szivesen játszanék én vagy bárki más. sok észerüsitést probáltam bele vinni és sok olyan uj modot is ami akkor még nem volt el érhetö. remélem sok kelemes orát töltesz majd rajta
-
Kenzan_Hun
csendes tag
-
tgumis
tag
sziasztok
Sikerült megoldanom,hogy felálljak a platóracsak nyitott rámpával és mintha kihúznám a Rábák alól a platót de láthatatlanul továbbra is ott marad
A látható platófelület újra nem szilárd:
Minden szerkeszthető dolgot átméreteztem odébb vittem sztem legalább is.
Valakinek ötlet?
Pedig már nagyon közel vagyok a megoldáshoz.
Még mielőtt valaki azt tanácsolná hogy adjam fel nem fogom.4 nap alatt tök sokat sikerült (a ti és legfőképpen kenzan segítségével) tanulnom a mod szerkesztésről. Amúgy azért akarok egy ekkora böszme nagy trélert mert egyrészt sehol nem találok nekem akkorát amire mondjuk kényelmesen felfér 2 kombájn vagy 4 rába stb. -
tutikas
tag
válasz
Kenzan_Hun #3410 üzenetére
Húúú szia ezt a mapot te csináltad? szuper nagyon bejön igényes szépen kidolgozott nálam hibátlanul megy köszi tudom ajánlani mindenkinek
-
Zsolt...
tag
válasz
toldi.makos9 #3420 üzenetére
Akkor nem értetted a közlendőmet, én csak lehetőségeket vázoltam a problémádra!
-
wrox
őstag
válasz
GATMEISTER #3427 üzenetére
A burgony és cukorrépa tároló mellett van egy raklap, azon vannak zsákok. Oda mész, a vetőgép legyen az aktív eszköz (g-vel tudsz váltani), és megnyomod az R betüt.
-
GATMEISTER
csendes tag
Sziasztok, tudtok segiteni, most kezdtem a jatekot csak es az erdekel hogy hol tudok a vetomaghoz hozzajutni(pl krumpli, buza, kukoriza), hol kell a vetogepeket megtolteni?
-
wrox
őstag
válasz
toldi.makos9 #3424 üzenetére
Igen
-
Nekem az nem tetszik a játékban, hogy a statisztikák kimutatások nagyon szegényesek. Jó lenne tudni pl, hogy a bevételem hogyan tevődik össze. Mennyit termeltek a napkollektorok, a tejeladások mennyit hoztak, stb. Számomra teljesen érdektelen, hogy hány hektárt vagy mit szántottam fel.
-
wrox
őstag
válasz
toldi.makos9 #3420 üzenetére
Átírhatod az economy.xml-ben, hogy ownedbyplayer=false, és már nem is a tied. Ha meg kell érte pénz, akkor annyit hozzácsapsz a számládhoz.
Az aktuális savegame mappában találod ezt az xml-t. -
wrox
őstag
Giants Editorral kiszedtem fákat a térképről, (gyári map), a fák el is tűntek, de valahogy mégis ott vannak láthatatlanul. A traki majdnem szétszakadt, úgy nekibombáztam a semminek.
Hogy lehet ezt is eltüntetni?
-
Zsolt...
tag
válasz
toldi.makos9 #3418 üzenetére
Földet semmikép nem lehet eladni!
Vagy fűvel ülteted be, vagy ha olyan mapon játszol ahol nem megy tönkre a termés, ültetsz bármit, és gyönyörködsz benne... Bár, az elrohadt termés is jól néz ki, szép fehér, s' ha unod,,, fogod és beszántod!
-
toldi.makos9
tag
válasz
hengelhof #3417 üzenetére
Nem szeretem a kis telkeket.
Míg megfordul a földek végénél a traktor, kombájn addig szinte majdnem végig megy rajta hosszra!
A fűvágásnál is ugyan ez a szituáció van!
Így ha lehetne inkább eladnám ha nem is sok pénzért de jobban jön az a kis pénz mint a kis terület.
Bevetem az 1-es táblát azon lesz fű bőségesen!!! -
válasz
toldi.makos9 #3416 üzenetére
Nem hiszem, hogy el lehetne adni. Hagyd a csudába akkor.
Vesd be fűvel, és ha netán valamikor gyorsan kell siló, vagy fű takarmánynak mindig lesz kéznél.
-
toldi.makos9
tag
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a földet el lehet benne adni?
Mert a kis földekkel már nem tudok mit kezdeni mert a nagyokon melózok -
wrox
őstag
A siló erjedésének a sebességét lehet valahol állítani?
-
válasz
toldi.makos9 #3407 üzenetére
Én csináltam egy permetezés/nem-permetezés kísérletet.
Szinte pont a feleannyi termés jött be, ha nem permeteztem.
Engem is érdekelne, hogy az amazon vetőgép azt csinálja-e ahogyan oda van írva. Bár akkor valahogyan gondolom fel kellene tölteni anyaggal, de nincs plusz kijelző ennek mennyiségére. Valaki kipróbálhatná egy kis földterületen, hogy ezzel permetezés nélkül, és egy másikkal permetezéssel mekkora a hozam. Nekem nincs kedvemMost különben is marhát/juhot tenyésztek, és csak füvet ültetek, ill. nyírok.
-
toldi.makos9
tag
válasz
Kenzan_Hun #3410 üzenetére
Ez mi lenne???
-
Kenzan_Hun
csendes tag
El készült a végleges verzio. remélem pár embernek tetszeni is fog [link]
-
toldi.makos9
tag
válasz
Kenzan_Hun #3408 üzenetére
Azt lehet látni, de ez a maghoz helyezi el a műtrágyát és lehet a föld alattit nem veszi észre
Ám nektek is vannak benne hibák mert nekem eddig 1 van benne. Az egyik pótkocsira 35ezer a térfogat és mikor beleengedi a takarmányt 38ezerig megy fel szóval 3000-et csal -
Kenzan_Hun
csendes tag
válasz
toldi.makos9 #3407 üzenetére
Ha mütrágyázna azt látnod kéne mert ugymond elég látványos dolog.
-
toldi.makos9
tag
válasz
Kenzan_Hun #3406 üzenetére
Akkor úgy veti el a magot, hogy a műtrágyázásnak semmi jele ( nagyobb hozam) ???
-
Kenzan_Hun
csendes tag
-
tgumis
tag
válasz
Kenzan_Hun #3403 üzenetére
Köszi és ez működik valyon az ominòzus pótnàl is? Bocs az idióta kérdésekért amúgy csak làtom te vàgod. Nem fogom feladni annak a pótnak a megcsinàlàsàt.
-
toldi.makos9
tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem.
Esetleg ti mit tudtok erről az Amazone Cayena 6001-ről?
Az van a leírásában írva, hogy műtrágyáz is vetés közben.
Ez igényel külön műtrágyázást vagy sem? -
tgumis
tag
Nod szerkesztésnél hol tudom állítani hogy valami csak legyen vagy valóságos legyen.Pl kombájn vágóasztal: egyeseknél a vágóasztalon átsétálok másoknál(amelyek jól meg vannak csinálva) ott nem tudok átsétálni rajta. Vagy pl fák esetében némelyiken át lehet menni némelyiken nem.
-
wrox
őstag
válasz
Piktor1969 #3400 üzenetére
Szalma kell nekik, akkor lessz trágya.
Új hozzászólás Aktív témák
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Ingatlanos topic!
- Linux kezdőknek
- For Honor
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések