Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
laceszgamer
addikt
válasz
Synthwave
üzenetére
A fő szállal én most végeztem, az viszont meglepően rövid szerintem.
Igazából toltam a mellékküldiket stb meleltte, aztán ahogy végeztem, gondoltam meglesem mit irnak neten, mik elttek volna ha más döntéseket hozok, akkor néztem, hogy igazából a fő szál nem is valami hosszú.
Vagy lehet csak nekem tűnt így, de a 3hoz képest vagy egy Skyrim/Oblivion-hoz kéepst elég rövid main story. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Synthwave
üzenetére
Hogy ha elfordul az ellenfél és ezért sztornózni kell az egészet, majd újracéloztatni a VATS-ot, az szimplán hibás koncepció vagy kivitelezés. A VATS ostobasága ott kezdődik, hogy ha beér fedezékbe, mondjuk egy fal mögé az ellen, akkor nem szakítja meg automatikusan, hanem kézzel kell. Nem is az egész folyamatot kéne, csak az adott lövést/lövéseket, gondolok itt olyanra, hogy négy lövésed van, kettővel lősz egy ellenfelet, kettővel egy másikat. Ha az első becélzott beér egy fedezékbe, akkor ki kell lépni az egész folyamatból, nem lehet csak az adott lövésből. Arról már nem is beszélek, hogy ha befejezte az utolsó lövést is, akkor van, hogy másodpercekig vár még, míg visszaadja az irányítást. Ez így szimplán gagyi.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Synthwave
üzenetére
A VATS önmagában egy szar szerintem. Valaki oldalt áll, be van célozva 95%-ra a távolabbi lába, amit takar a közelebbi és négyből négyszer mellélő, mert nem lát rá közvetlenül. Lehet akadálynak számolja a másik lábat az algoritmus, vagy nem tudom, de egyre ritkábban használom, csak lőszerspórolásból közvetlen közelre.
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
a fallout wiki-n viszont nem írnak erről semmit. lehet tudni, hogy legalább milyen sorrend van az ammo-k között? vagy egyszerűen a nagyobb kaliber nagyobbat sebez?
most nagyon belementem ebbe a fegyver témába, lehet, hogy újra osztom a perkeket, pontokat és elmegyek valamilyen fegyvermester témába a játékban

@ (#5376) Devas:
aha, így már OK. de akkor még nem supermutantra és ilyesmire vadászol fejlövésekkel, ha jól értem
jó ötlet, a fegyverbarkács asztalnál majd kipróbálom mit változnak a kaliberekkel a damage adatok! -
Ryder62
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Mondom, megkímélem magam a csalódástól vagy informál. Az hogy egy két dolognak utánanézek még a játék 95%-ka felfedezésre vár. Mondom ezt úgy hogy kerek 190 órám van a játékban, a térkép felét fedeztem fel (ami nem egyenlő azzal hogy be is mentem helyekre csak kitette a map markert) és a főküldiben meg most fejeztem be a dangerous minds-ot. Ergo nem kapkodok, turistáskodok commonwealthben.
Én is szeretek felfedezni

-
Ryder62
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Nagy igazság van amit írsz a felfedezésről meg az élményről. Én speciel keresztül kasul járom a világot de azért egy két dolognak utánanézek wikin. Ott van jamaica plain; számomra nagy élmény volt kipucolni de hatalmas csalódás ért volna ha nem nézek meg előre egy két dolgot.
Nagyon elcseszett az egész település workshopja. 3 tucat ghoul 2-3 legendary belőle. Ennyit küzdeni azért a kis szarért amit végül adott a játék. A város 1/4-de építhető be, de abban benne van egy nagy ház amibe be sem lehet menni mert le van deszkázva szóval ez csak levesz abból a piciből is. Így már abban a tudatban szenvedtem a ghoulokkal hogy nem az egész várost kapom majd meg.
Mondjuk ez azért kicsit nevetséges. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Synthwave
üzenetére
A fémek (pl. autóroncsok) elég brutálisan gyűjtik a sugárzást, a legnagyobb dózist meg inkább a nagyvárosok kapták - senkinek sincs kedve nagymama kötött kesztyűjében urántömböket vasvillákkal talicskákba rakodni.
Meg aztán ott van, hogy sok emberből a legrosszabb énjét hozza ki az ilyen szintű világégés - az új világrendbe meg remekül beleillik az erőszak, felborult értékrend (amiben sokszor az emberi életnek van a legkevesebb értéke - ironikus módon) és a bizalmatlanság. Központi törvénykezés nincs, minden kommunának saját kódexe van, sokszor a szemet szemért, fogat fogért elv érvényesül - és előfordul, hogy az még a jobbik eset.
Ennek folyományaként sokan inkább kapálják a répakörtét vidéken hármasban és kerülik a fölösleges kontaktust más, idegen emberekkel, esetleg szerencsekerék-feelingű, ilyen-olyan, kisebb-nagyobb közösségekkel - inkább viaskodnak a tehén méretű, 3 fejű legyekkel, mert akkor legalább tudják, hogy mire számíthatnak. Összességében inkább csak arra törekednek, hogy megtartsák azt (a keveset), amijük van.
-
brumi1024
veterán
válasz
Synthwave
üzenetére
Mindkét utóbbi kommentre:
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A Power Armor nem rossz, de nekem nagyon esetlenné válik az irányítás tőle. Ha abban mentem valahova előbb-utóbb (általában a 2. visszatöltés után) hazavittem, mert véletlen ráestem valakire, mikor másztam ki egy ablakon egy barátságos településen és hirtelen nekem esett mindenki. Illetve beltéren sem szerencsés, meg főleg lopakodós rambó a karakterem, így kb huszonpár teljes (és több kimaxolt) szett armor Sanctuaryben pihen a 105 fusion core-ral egyetemben. Ha meg rombolni kell, megfélemlítek egy - itt már többször emlegetett - tinédzser Deathclawt, hogy ugyan kopogjon már be nekem pár házba.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Synthwave
üzenetére
Hát azzal kezdődik hogy a Bethesda egyik embere nyilatkozta, nem az volt a céljuk hogy végig lehessen vinni gyilkolás nélkül. Amúgy az butaság a cikkben hogy az öléssel lehet benne igazán fejlődni, messze a küldetések adják a legtöbb xp-t, ha nem vesszük a gránátos asylumos xpfarmolást.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Synthwave
üzenetére
,,Az első Falloutot pl. végig lehetett úgy játszani, hogy SENKIT és SEMMIT nem ölsz meg."
A témával kapcsolatban: http://kotaku.com/guy-beats-fallout-4-without-killing-anyone-nearly-brea-1749882569
-
micafighter
nagyúr
válasz
Synthwave
üzenetére
Én értettem egyből, jó volt

(#5152) awacs vicc volt csak nem értetted. Amugy ketten is próbáltak egyből segiteni, ajánlották több vga driver kipróbálását, első körbe a legfrissebbet, ha az nem jó akkor egy régebbit, pl nekem a 2015 júniusi driverrel volt a legjobb a játék (hónapokkal a játék megjelenése előtti driver), az újabb driverekkel gondok voltak, szóval nem mindig a legújabb a legjobb. Másrészt azt is mondták neked hogy:
(#5096) Ryder62 válasza Devas (#5095) üzenetére 2016-02-11 23:33:12
Vannak clean pip boy modok. Az lehet segítene.
-
válasz
Synthwave
üzenetére
Légyszi nekem ne magyarázd melyik rész miről szól, meg hogy kéne játszani. Majd ha megkérlek. Annyi jogom/lehetőségem van itt kommentelni mint neked egyszemélyes mesedélutánt tartanod a gyermeteg élményeidről. Szerintem ez így rendben van. Megjegyzésem a sztreccsnacis púderes, vaultboyos tangás karakteredre irányult, szimbolikusan. Gondolom attól sem vagy túl messze, mint amit leírtam.
-
Ryder62
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Fogtam a robbanó lövedékes puskám és elkezdtem lődözni a csontikra, mivel elvonszolni nem lehet. Aha, ettől a fegyótól egy raider, ghoul hullája métereket repül egy lövéstől, a csontik tűz, robbanás és golyóállóak, meg sem mozdultak.
Hmm, lehet körbe kerítem őket fencevel és kiírom; így jár minden beszivárgó synth.
-
SaGa59
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Nem csak raiderek. Nekem Sanctuaryra támadtak már zombik, szupermutánsok is. A zombikat észre sem vettem, csak mikor visszamentem valamiért, ott hevert 8-10 szanaszét. A szupermuténsoknál erőteljesen be kellett segíteni. Szupermutik törtek már Tenpines Bluff-re is, az autósmozit meg dethclaw-k, mindenféle repkedő izék, meg raiderek támadgatták rendszeresen. Ráadásul szinte mindig arról, ahová a gyorsutazás lerak. Örültem neki, mikor "landolás" után már hátba is lőttek...
Ezek egy része gyanítom nem "tervezett" támadás volt, hanem annak a modnak az eredménye, ami jócskán kibővíti azt a területet, ameddig egy ellenfél követi a karaktert összecsapás közben. Érdekes pofozkodásokat lehet látni az egymás közelébe lerakott lények, npc-k között néha. De a karakteremet is messzebbről kezdik miatta levadászni, mint eredetileg.
-
-
válasz
Synthwave
üzenetére
Én pl most játszottam végig az Arkham Knight játékot és nem kellett mindent tízszer megpróbálnom, hogy szórakoztató legyen a játék és közben végig pörgött a sztori. Sokkal nagyobb élmény volt mint survival fokozaton szenvedni a Fallout-ban. Szerintem teljesen mást várunk el a játékoktól
Ha szenvedni akarok akkor Heroes of M&M 2-t totlok kegyetlen fokozaton. -
Ryu77
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Érdekes a vélekedésed mert én meg pont úgy jártam a Fallout 4-ben, hogy találkoztam két szúnyoggal, igen szúnyoggal (!!!) és keresztüllőttem a puskámmal vagy tízszer de az élet csíkjának kb egy tizede ment le és szétszívott... Ja azért lőttem manuálisan mert mikor három méterre megközelítettem rányomtam erre az automatikus lövöldözésre de egyszer sem találta el! Nagyon szeretnék játszani ezzel a játékkal de sokszor elveszi a kedvem. A manuális lövöldözés is elég "érdekes" és akkor még finoman fogalmaztam. Késik az irányítás ha 60 fps alá esik mondjuk 40 környékére. GTX960-al nyomom de az ultra nem emészthető neki pedig a grafika kőkori. De mégis tetszik...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Synthwave
üzenetére
Muhaha. Vagy 3 óra szopás után (ugye itt ezen a hatványozott nehézségen már elképesztően lassú a gyógyulás, szóval harc közben nincs is igazán értelme a stimpaknak, az enemyk meg SOKKAL nagyobbat csapnak és a HP-jük is jóval magasabb) meglett a win, úgy 30-adjára; sneak-in a farm felől, a hiányos kerítésnél. Az utat végigaknásít (4 frag mine + 1 bottle cap mine <3), egy sneak fejlövés kill, majd visszafut.
Nem jönnek. Dafq.
Na jó, akkor vissza Sanctuary-ba Power Armorért, fullra megjavít, mellpáncél B-upgrade, friss Fusion Core, cájgot magamraaggat, Ironworks re, ismét a farm felől. Preston kint, távol vár.
Be ismét a hiányos kerítésnél, még egy sneak-fejes a teherautóroncs mögül, 5 frag grenade elhajít a trailer felett, kapogatnak belőle, bár meg nem hal senki. Visszavonulás, közben hátrálva Med-X + Psycho be és .308-as kaliberrel az érkezők kis osztogatása. Chip damage itt, chip damage ott.
Visszasprint Prestonhoz, follow me (akkor ugye elkezd ő is harcolni) és miközben a raiderek strandpapuccsal felszedik a mindenféle aknákat, sniperkedés megy a távolból (előszeretettel a lábakra célozva) + Preston is legfoglal egy-egy incoming fucktardot valamennyire.
Még 2 grátisz Molotov koktél a banditák arcába, ijesztően közeledő gyökereket nagy nehezen egyesével le, miközben a becsapodó ellenséges Molotovok idegrángásos dodge-olása folyik, while 30 m-re előttem Preston az életéért közelharcot vív. Stimpak a hátába, masszív hátrálás, végül az utolsó flamethroweressel még egy Jet-es Mátrix-szökellés a szélrózsa 9 irányába a víznél, heveny imádkozások és stimpak-tunkolás közepette.
ÉS VÉGRE MEGDÖGLÖTTEK. GG FU NO RE
-
micafighter
nagyúr
válasz
Synthwave
üzenetére
Viszont a modok összeakadását sokkal könnyebben tudod kezelni nexus mod managerböl pl mi mit írjon felül, a betöltési sorrend is számit sokszor, azt is tudod mod managerböl állítani. Nem ma kezdtem én se de jelenleg 140 aktív modom van F4hez nexus mod managerrel, manuálisan nem biztos hogy ennyit együtt egyszerre hiba nélküli működésre tudtam volna bírni.
De a manuális modolásnak is megvan a maga varázsa úgyhogy megértelek

-
micafighter
nagyúr
válasz
Synthwave
üzenetére
A játék nehézségének növelésére alap a survival mellé sagajr78 fórumtársunk modja: Increased Combat Difficulty. Ez egy elég komplex mod, sok mindenen változtat a jó irányba, e mellé nem biztos hogy kelleni fog más is. Ezt a modot érdemes legutoljára feltenni hogy felülirjon mindent, ha van olyan mod amivel esetleg ugyanazt az értéket piszkálják.
Plusz ha egy kis éhezés/szomjuság-ot akarsz belecsempészni akkor: [link] vagy [link] vagy [link]. Mivel még nincs kint a GECK ezért addikció segitségével oldották meg, minél régebben ettél/ittál, annál nagyobb debuffot kapsz. Esztétikának: True Storms és Darker Nights alapok szintén, plusz még: Improved Workshop Lights, . Illetve a power armor frame texturáját is ajánlom lecserélni, legalábbis nekem az eredeti nagyon bántotta a szemem. Ez a fekete sokkal szebb szvsz: [link]. Nem csak át lett szinezve, a textura is sokkal jobb minöségü.
Pár hasznos mod még:
Rectal Trauma Immersive Survival RPG Overhaul by waster420
Better Item Sorting by xandarori
ZephyrWarrior's F4 Power Armor Overhaul - Extensive and Lore Friendly
Rename your settlers by Cyborg11
Armorsmith Extended by Gambit77
FPS dynamic shadows - Shadow Boost by Alexander Blade
VOGUE ENB - Realism by GameVogue
Logical Recipes - Purified Water Soups - Alcohol - Water - Fertilizer - Antiseptic by HungryDan39
Immersive Narratives by terso - neokio
Binary Speech Checks by Henke
Craftable Ammunition by Xylozi
MOP - Medical Overhaul Project by Heathcote
Van még egy jó mod amit sajnos nem találtam meg, a gyógyulás kisebb reworkolése, leginkább a sérült végtagok gyógyulását érinti, például stimpak nem gyógyitja meg a végtagot, csak orvos, meg talán alvás. Ha kijön a GECK akkor szerintem meg lehet majd oldani hogy csak orvos tudja meggyogyitani a sérült végtagot.
-
.LnB
titán
válasz
Synthwave
üzenetére
Igen, survival-on az az első Deathclaw húzós, de onnantól kezdve nem lesz túl nehéz. Kivéve ha belefutsz még egybe random, vagy valami komolyabb ellenfélbe Behemoth, Mirelurk queen, és ilyesmik.
Én a játék nagy részét egy árva Vault Suit-ban, pisztolyal nyomtam végig Survival-on.
Idiot Savant-ot használd, van egy kis trükkje, de kifizetődő.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Synthwave
üzenetére
Két helyen vannak config fájlok amikben lehet mokolni:
C:\Users\Felhasznalo\Documents\My Games\Fallout4
Itt ezek vannak:
A másik meg a steam mappában van:
C:\Steam\steamapps\common\Fallout 4
Itt alapból a Fallout4_Default.ini van, illetve ha a játék konzolából akarsz futtatni bat fájlokat, akkor a txt-t is ude kell tenni.
Illetve ugyanebben a könyvtárban a Fallout4 almappában (tehát C:\Steam\steamapps\common\Fallout 4\Fallout4) van nekem még Fallout4Prefs.ini, de ezt lehet én mentettem oda, már nem emlékszem ott volt e gyárilag.
iPresentInterval=0 egyébként megosztó, nálam jobb volt úgy ha az eredeti, iPresentInterval=1 értéken hagytam. Ez a gyári 60-as FPS lockot oldja fel ha átirod 0-ra, de az FPS lock feloldásával bugok jöhetnek elő, pl a terminálba beragadós bug, illetve a lockpick is jóval nehezebb lesz mivel FPS értékhez kötött. Próbálgatni kell hogy a jobb neked.
-
.LnB
titán
válasz
Synthwave
üzenetére
(#5011) [oWn]f4te Majd ha (egyszer már) elindítottad akkor csinál olyan mappát.

A dokumentumokba kell átírni, de ha nem teszed írásvédetté, akkor ahogy belépsz a launcher-ben lévő grafikai beállításokhoz akkor visszaállítja automatikusan 0-ra.
Viszont ha írásvédetté teszed akkor a nexusmod nem fog menni, ha esetleg akarod használni.
-
.LnB
titán
válasz
Synthwave
üzenetére
Itt is kéne festeni a gyerek szobáját, ne is mond. Ha nekiállok akkor elugrok majd hozzád is ok?

Van pár ini buhera amit érdemes beállítgatni, de csak akkor ha már elindítottad és nem tuti minden. Nekem borzalom volt elsőre a game, egérkezelés, vsync stb. stb.
Például most az új gépemmel kipróbáltam az új patchet tegnap. (Már korábban végignyomtam egyszer a gamet lvl64-en vagyok) Aztán elindítom ezzel a géppel aztán 28-30fps ugrálgat... Rájöttem, hogy a win reinstall óta nem másoltam vissza a megbuherált ini-met. Utána lett egyből 60-62-70 fps. De nem mindenkinél van ez. Majd próbálj rá.
Azt meg ne akard beadni itt az embereknek, hogy emiatt vettél gépet. Tudjuk, hogy az Overwatch miatt vetted.

-
Fitzgerald
veterán
válasz
Synthwave
üzenetére
Az meleg. Én nem hiszem, hogy tudnék ilyen nettel létezni a 40-50-60 gigabájtos játékok korában.
A 30 megabites (3.6/sec) UPC csomagom van már harmadik éve, de már rettenetesen tele van velük a tököm különféle okokból, bővíteni meg a hűség miatt nem akarok, mert benne van a pakliban hogy DIGI-s területre költözöm nemsokára.
Már azt is nehezen viselem, ha 2 órát kell várnom valamire Steamen, Originen.@G4ula84
A fájl letöltés, p2p stb. letöltés sebessége. 1 mega az még komolyabb, 2006-ban volt olyan netem. Az 125 körül szed valahogy, nem? Be is sz*rnék.

-
Fitzgerald
veterán
válasz
Synthwave
üzenetére
Tavaly július környékén egy közepes laptopon játszva én is a PS4-en gondolkodtam, a Witcher 3, és a Fallout 4 miatt elsősorban.
De végül újra a PC mellett döntöttem. Ivy i3-al meg GT740m-el szerelt laptopon nem az igazi a játék, bár meglepő hogy hány mai játék elszaladt rajta HD-ben, egészen magas minőségben.
240 rongyot költöttem szeptember óta a gépre, és ugye ez még csak a középkategória.
Mondjuk nálam ott lóg ki kicsit a lóláb, hogy a hang legalább olyan fontos számomra mint a kép, így a VGA után a hangkártyám a legdrágább alkatrész a konfigurációban.5mbit az azért kemény...annak mennyi a valós letöltési sebessége?
-
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Synthwave
üzenetére
Ha mondjuk 2 meghajtód van, és C: csak a Windowsnak van fenntartva, E: meg minden másnak (pl. Steam, meg az összes telepített játék), és csak a C:-t formázod Win reinstall előtt, akkor az E:-n ugye megmaradnak a dolgok, és nem is fogja újra leszedni a Steam, csak lecsekkolja indításkor hogy megvan-e minden. Mentéseket bemásolod a My Documentsbe oszt cső.
Ha a C:-n volt a Steam meg a telepített játékok/alkalmazások, az a szopás.
Én a rendszerparticióra évek óta nem teszek semmi mást a Windowson kívül, éppen ezért.
Amiket Mod Managerrel tettél fel modok azokkal nem tudom mi a helyzet, sosem csináltam ilyet.
De szerintem azokat újra kell installálni ilyenkor. -
SaGa59
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Mod!!!
Abban a két New Vegas modban, ahonnan ezt az építgetősdit vették, az alapanyagot kétféleképp lehet kitermelni. A faluépítősben külön kisebb falvakat kell építeni pl fémbánya vagy erdő mellé, biztosítani a helyi szállásokat és kajaellátást, majd a fő településről karavánt indítani a bányákhoz, favágó telepekhez. Az erődépítgetősben (ezeket rendszeresen lerohanják mindenféle rosszarcúak, de a játékos maga is kiválthat támadást egy kapcsolóval) a scavangerek ténylegesen járják a környéket és hordják haza az alapanyagot. Ez itt is működhetne, főleg így, hogy eleve jóval több települést lehet/kell üzemeltetni, ezek összedolgozhatnának alapanyag szempontjából. Az egyik lenne a favágótelep, egy másik (városi területen) a fém, kerámia, üveg és hasonlók gyüjtögetője, egy harmadik a farm, stb... Ráadásul a NV-ban bizonyos dolgokat, pl generátor, csak a megfelelő műhely felhúzása és egy szakember hozzárendelése után lehet megépíteni, nem elég hozzá egy perk. Páncélokat és fegyvereket is tudnak készíteni, a megfelelő műhelyben, ezekkel lehet a kijelölt őröket felszerelni. Ezeknek meg ki lehet jelölni az őrjárat útvonalát az erőd körül...
Megjegyzem, ha a lebontást a Fo4 alapjátékban is úgy csinálják meg, ahogy pl a Creazy Earl's Scrapyard modban, kevesebb alapanyaghiány lenne, mert az elég vicces, hogy egy komplett összeomlott ház eltakarítása néhány adag fát meg acélt eredményez, pedig emellett üveg, alu, réz, elektronika, esetleg vászon is kell hogy legyen a romok között. Az autók se csak acélból vannak. Ez a mod viszonylag értelmesen és a lore-t nem zavaró módon bővítette az egyes lebontandó cuccokból kinyerhető alapanyagok mennyiségét és változatosságát. Ha kiegészíted a Scrap Everything vagy a Spring Cleaning moddal, a régi, romos de még álló házak is bonthatóak, meg a rengeteg hulladék a házakból és körülöttük, így simán fel tudsz húzni egy 20-30 lakosnak megfelelő települést a helyben található anyagokból. Ettől még persze kell még alapanyagot gyüjteni, mert aluból, kerámiából, vászonból és ragasztóból továbbra is kevés van, de nem kell minden fadarabot, vagy fémet hazacigölni. Az első adótornyot még így is csak a concordi kirándulás után lehet felhúzni, mert a két kristályra leghamarabb ott lehet ráakadni (bár egyszer az egyik bőröndben találtam egy kristály palackot, de soha többé).
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Synthwave
üzenetére
Hát ja, csak a másik oldalon meg ott van az, hogy very hardon - survivalön pl. a 100 körül sebző fegyverrel is van, hogy 44-szer kell közelről fejbe lőni a legendary enemyt a szintkülönbség miatt.
Ha már realizmus, akkor valahogy az egész játéknak ehhez a logikához kéne idomulnia, ne csak az legyen már a fontos, hogy mennyi szotyi fér a tatyóba. Bár ugye erre is voltak/vannak mindenféle modok.
Na, mégiscsak játszol konzolos fps-t?
-
micafighter
nagyúr
válasz
Synthwave
üzenetére
Igazad van, igy is lehet egyébként modolni a cipelőkédet. Sőt olyan mod is van ami alapból nagyon lecsökkenti a cipelőkédet, aztán azon táskák kraftolásával tudsz növelni. Alapból nincsenek táskák a játékban, de a moddal hordható táskákat tudsz csinálni és ráadni a karakteredre, rengeteg fajta rengeteg méretben, amik a cipelőkédet növelik.
A medkitnek és a legtöbb ammonak nincs súlya, az ételeknek viszont van. Viszont ezt is lehet modolni szerintem.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Synthwave
üzenetére
A perk rendszer eléggé átalakult az F3-hoz képest, kicsivel egyszerübb lett, de szerintem átláthatóbb, igy összességében tetszik mert továbbra is rengeteg féle képpen tudod fejleszteni a hőst. Eddig például a SPECIAL értéked fix volt, amin csak bábukkal meg 1-2 spec esetben tudtál növelni, de ezért nem volt érdemes az elején 10-el kezdened semmiből. Ez már egészen más az F4-ben, itt érdemes egyet kinézni és 10-el kezdeni, itt ugyanis szintlépéskor egy perk pontot kapsz amiből tetszöleges perket növelhetsz, vagy a SPECIAL értékeidet is növelheted a kapott pontból ha úgy látod jónak. A perkek táblázatba vannak rendezve, legfelül a SPECIAL értékek, mindegyik SPECIAL érték alatt pedig 10 perk, tehát 10 sor van a SPECIAL értékek alatt. Például az Agility alatt található legalsó perk a 10. sorban van, igy ahhoz 10 agility kell. A 8. sorban lévőhőz 8. Az Endurance ág alatti perkeknél ugyanigy megy csak azoknak a perkeknek a feloldásához adott értékü Endurance kell. Az első szintjét a perknek a hősöd szintjétől függetlenül bármikor fel tudod oldani ha elegendő SPECIAL értéked van hozzá, de a 2. és a további perk szintek megtanulása már a hősöd szintjéhez is kötve van. Szerintem egy átgondolt, átlátható rendszer az új, nekem speciel tetszik, bár az F3 is tetszett. Ugyanakkor biztos vannak sokak akniek a régi jobban tetszik, meg gondolom azok is sokan vannak akiknek az új tetszik jobban.
A fegyverekhez kapcsolódó perkekre visszatérve ezek a kategóriák vannak, és az öket érintő perkek:
Non-Automatic Pistols: Includes all weapons that benefit from the Gunslinger perk.
Non-Automatic Rifles: Includes all weapons that benefit from the Rifleman perk.
Automatic Weapons: Includes all weapons that benefit from the Commando perk.
Heavy Guns: Includes all weapons that benefit from the Heavy Gunner perk.
Melee Weapons: Includes all weapons that benefit from the Big Leagues perk.
Punching Weapons: Includes all weapons that benefit from the Iron Fist perk.
Explosives: Includes all weapons that benefit from the Demolition Expert perk.
-
twi452
senior tag
-
micafighter
nagyúr
válasz
Synthwave
üzenetére
Nem pont így van, itt kicsit máshogy kategorizálnak. Amúgy én offenzív perk nélkül játszottam survivalon nehezitö moddal, nem volt vészes. Nyilván jóval könnyebb offenzív perkekkel amik egekbe viszik a sebzésed de nem létszükséglet. Csak ha oneshotolni akarod a deathclawokat.
Mindjárt hazaérek és küldök egy képet a kategóriákról .
-
brumi1024
veterán
válasz
Synthwave
üzenetére
Az semmit nem von le az építkezés időigényéből és macerásságából, hogy a nyersanyagot nem hosszú-hosszú órák alatt teljesen manuálisan szedte össze, hanem konzolparanccsal hozta össze. Nem sok kihívás van a fast-travel-(töltőképernyő)-épületbe bemegy-(töltőképernyő)-cuccokat összeszed, kimegy-(töltőképernyő)-fast travel-(töltőképernyő)-workbench, T kombinációban, de cserébe végtelen idő és baromi monoton. Már csak ahhoz is kellett egy mod/script, hogy ennyi elemet fel tudjon pakolni, ugyanis a koros motor nem igazán bírja.
-
twi452
senior tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Éjfélkor
éjfélkor is világít az ég mintha csak borongós nappali ég lenne gyárilag
mod után bent meg.. sötét van na
Itt talán picit túl sötét is de vagy ez vagy az
Ha több lámpa vagy tűz lenne akkor látványosabb természetesen.ez épp a mod medium beállításánál egy szinttel világosabb, ennél vannak még világosabb és sötétebb lépcsők is
az ennél sötétebb már tényleg csak éjjellátóval működőképes navigálásra
Délelőtt 10 órakor
itt látszik jól az a kékes világító köd ami minden beltérben ott van csak úgy..
az igazi szálló poros füstös dolgokat természetesen nem szedi ki csak ezt az alap izétÉjfélkor a szabadban
a ellenség detektáló képességét is lehet/kell buffolni mert sokat számít, ha gyárin hagyja az ember akkor gyakorlatilag vakok lesznek a sötétben (mondjuk te se látod őket..
)
ez benne van a mod-ban, installkor megkérdezi, hogy mennyire szeretnéd illetve mi az ajánlott -
twi452
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

tegyél fel egy olyan modot is amivel széfbe tudod dobni
viszont ha a törések meg az addikció nem okoz gondot, próbáld ki az általam javasolt nehezítő modokat