Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
msguides.com
Tavoli KMS szerverrel aktivalva eleg sok MS szoftverre van ingyenes aktivacio naluk.Nem hiszem, hogy azon a tizenpar euron akarsz sporolni - utlojara aprilisban valahol 30 Euro korul vettem 2016 licenszt a neten - szoval csak akkor hasznald a fentit ha nagyon kell az a penz masra.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Lehet meg penzbe sem kerulne.
Egy sima NAC (mondjuk egy 201x szerveren levo Network Policy Server) aminek a logjait egy logserver (akar egy ingyenes Graylog/Nxlog paros) tarolja es a logok okosan kereshetok. Altalaban a switch elkuldi a radius szervernek az adott portszamot. Onnan mar trivialis.
Eddig meg nem kerult semmibe.... Ha a logokat banyaszni kell, akkor lehet bonyolitani barmeddig.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz qnadam #39885 üzenetére
Az meg semmit nem jelent. Nalunk is kap vendeg halot minden intruder. Netezhet, belso halot ugysem eri el. Latogatoknak meg laptopos balfaszoknak jo.
Multkor is jott egy megmondoember, kihuzott egy irodai gepet es mutatta, hogy kapott IP-t a laptopja. Azt sem tudta melyik IP tartomanyunk a ceges es melyik nem.
En meg mutattam neki a csatlakozasa alapjan generalt riasztast....
FőDudu
-
FőDudu
veterán
-
cyberde
tag
Benéztem. Néha szoktam. HWSW-t lekapcsolták.
Vissza nem olvasok! Úgysem történik veletek semmi. Max szimpla házasság, válás, gyerekcsinálás, lakásfelújítás, dudu saját maga sztárolása, tök jó új cég, köcsög a régicég, mitettem, mitittam, miazmás. A szokásos uncsi...
Se egy túladagolás, se egy részegen gázolás, se egy elszakadt bangídzsamping gumi, se egy pamplonai bordatörés agyrázkódással, se egy kisebb politikai puccs kirobbantása, se semmi izgi...
guga lefarolt? Vagy már elzárták?
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #39885 üzenetére
Aztán lehet odafent 3 napja rohangálnak, hogy na mi volt, de vannak olyan hülyék, hogy senki nem tudja kezdésnek, melyik portról indult ki a rettenet. Ahhoz csak némi ész, pénz és implementáció kellene, mert egyre jobbak és olcsóbban az ilyen figyelő rendszerek a piacon.
-
WiZARD
addikt
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Jahno
veterán
Nálunk éjfél után jött a gyárból egy riasztás, hogy jajj, malware, mindmeghalunk, jajjmilesz jajjmilesz.
Mondtam tegnap, hogy baj lesz ebből a költözésből és ha 2 cég van egy padlódobozban? Ja.
Dolog egyszerű, ember rádugta a kínai kamerát, NASt, laptopot a hálózatunkra, az nem a mi eszközünk, furcsa helyekre pofázott kifelé és lefelé, mi letiltottuk automatán, világbéke.
Most itt rágják a témát, Indián nem is érti, hogy mi történhetett, csak izoláljuk és kapcsoljuk le és jelentsünk (bazmeg már tegnap délután megtörtént....), egyre többen beszállnak a levelezésbe és még hétfő reggel sincs mikor valaki magát nagyon fontosnak gondoló okoskodni fog. És mindenféle IPket dobálnak be a logokból, hogy ennek azonnal járjunk utána, kicsoda és miért akar mit csinálni. Még a kérdés is hülyeség.
Mellé ma hétvégén olyan frissítések vannak, amiket valami miatt mindenki külön kezel. Eddig is volt, lement, megnyomtam, ránéztem, kész. Ment rugalmasan, levelezés és értesítés nélkül, mert jött kintről egy táblázat, ha nem voltunk benne akkor megírtam a helyieknek, hogy "teendőnk nincs, de ránézek", vagy "ezt és ezt érinti, intézem". Van 5 szerverünk, így néha nem lenne nagy kaland, de...
Most éppen áll a VPN, ezért nem érjük el a céget. Reggel írtak levelet, hogy lehetőleg menjünk be az irodába és úgy csináljuk a melót, de ez engem látványosan nem érdekelt, mert majd akkor megyek ha baj van (:- Ez mind olyan lehetséges pánik, ami nincs, nem érdekes, az sem baj ah ilyenkor fél napot áll a cég. Vagy legyen rá szabály és 3 műszak, mittomén.
VPN helyett akad egy másik virtuális környezet, ott webes ablakban be lehet lépni és onnan vajákolni, igazgatni a szervereket, mindent. Persze erről csak most szóltak, hogy a teljes környezet költözik 2008as szerverről 2012re aztán fennakadás lehetséges. Volt is, áll, mint szürke szamár Jeruzsálemtől. Így néha ez működik, néha nem. Ezért 5 szerverre belépni/kilépni opció az eddigi max. 20 perc helyett már jó 3 órája tart...
-
WiZARD
addikt
Földrajzilag nem teljesen úgy alakultak a dolgok ahogy szerettem volna, majd talán a következőnél...
Lány lesz, májusban
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
npera
addikt
Majd megnézem a Tesla pickup videót és megpróbálok visszaolvasni.
Most péntek délután jött a kiscsaj legjobb barátnője itt aludni. Úgy volt, hogy szombat délután jönnek érte a szülők. Aztán szombat késő este, aztán inkább mondtuk, hogy akkor maradjon még ma éjjel is. Aztán majd délelőtt visszakapják.
Reggel volt minibalett, közben előkészítettem az ebédet, aztán elhoztam őket és csináltam sörös tésztában rántott tőkehalat krumplipürével. Utána úszás a lányoknak, a feleségem meg addig szaunázott a kiscsávóval. Aztán palacsinta, majd újabb adag játék és foglalkozás.
Aztán este vásárlás, mert megitták az összes tejet és holnap reggelre kell melegszendvicshez alapanyag.
Most van talán egy óra nyugalom, aztán jön az esti "műszak".
Holnap reggel a fiam úszik, aztán meg jön egy cimbora vendégségbe és arra fogok főzni. Vélhetően rántott csirkecombot (a lányom kívánja) és rántott gombát (azt meg én).
Majd visszaolvasok...
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #39861 üzenetére
Akkor nézzük meg.
-terep (melyik a 3.5 közül?)
-sebesség (ezt megszabja az előző kérdés)
-páncélozottság
-fegyverzet szintje
-csapat- ésvagy egyébszállításAzon kívül, hogy kretén módon néz ki és egy 9mm-es golyóállós (kérdés a doboz többi része is elér-e ilyen fokozatot) mi más miatt lenne még katonai? Bár mindegy is, GPSes meg másik autós csoportban is magyaráztak olyat, ami a valóságban tényleg működik és talán katonai és mégis ott magyarázták az ellenkezőjét.
-
Sipi-
őstag
ebay.com-ról office2016 licenszkulcs használható?
ebay.co.uk-n sokkal (kb. 10szeres különbség) drágábbak vannak, de nem értem miért.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
veterán
nekem eddig bevált a bévülső, de a w7 idejében az avastnak se volt sok dolga nálam.
más. fúrókalapács, indulás után olyan, mintha nem ütne rendesen, csak kiröhögi a betonfal, aztán kis idő elteltével (amikor már melegebb talán) szinte belecsúszik ugyanott, mi lehet a baja az eszköznek?
hanyas vagy, te disznó?
-
Sipi-
őstag
Win10 home-ra milyen ingyenes vírusírtót rakjak? Vagy jó a beépített a Defender?
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
veterán
válasz FőDudu #39862 üzenetére
van dinamikus dns (kettő is, egyiket a router intézi, másik a qnap sajátja, plusz az egyik gépet teamviewerrel is elérem), viszont a logból csak az derült ki, hogy pppoe up és down, az nem, hogy a router hibájából, a szolgáltató ont-je miatt, vagy központi nyűg. egyébként kiderült, hogy központi, de most úgy tűnik hogy megjavul (kopp kopp kopp), mert már 20 és fél órája él a vpn kapcsolat.
upc-nél nekem is több évig ugyanaz volt az ip-m, akkoriban fejből is tudtam hogy nyolcvanpontkilencvennyolcpontakármi. most diginél minden kapcsolódásnál más. igazából nem zavar
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
FőDudu
veterán
válasz qnadam #39798 üzenetére
Ha a router tud dyndns-t, akkor regelj egyet neki es azon keresztul legalabb pingelni tudod ha online (nyilvan kell nemi konfig buzulas is) es latod mikor volt utoljara online/frissitve/ip csere utolso idopontja. Ha nem fix IP-s, akkor legalabb kiderul mennyi a lease time es milyen idokozonkent szakad le a netrol.
Nem sok, de legalabb tampont. Marmint arrol, hogy a router hullik le a netrol vagy valami belso problema miatt nem ered el tavolrol...
Nekem az itthoni nem fix IP - de mindig ugyanazt adja vissza a tapasztalatok szerint. Kb. havi 1x indul ujra. Most jar 453 ora kapcsolatnal.
FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz hobizoli #39853 üzenetére
Mondjuk még van 1 hónap az évből, bármi is lehet belőle. Igaz első ránézésre azt sem tudtam megfejteni mennyi cuccot lehet bele pakolni. Videó és 6 oldalas marketing, meg hírlevél az volt hozzá sok, csak pont a lényeges dolgokat nem láttam. EUban ráadásul külön szabályzás van az önsúly / össztömeg arányokra, de eddig el sem jutottam.
-
hobizoli
nagyúr
annak a tgk-nak tobb realitasa van szeritnem
telephelyrol-telephelyre atszallitos vagy teritoautonak siman jo lenne egy Tesla Semi
este raverik a toltore es reggelre koppon van
ejszakai aram ugyis olcsobb, mert akkor tobblet van
nalunk is a terherportan siman vannak olyan kamionok is, hogy "csak" belfoldre megy, pl videki depoba szallit le
a 7.5t-sek meg csak belfoldre jarnak es csak az adott regiobantöbb drón kell ;P
-
WiZARD
addikt
válasz Samott #39846 üzenetére
Notch nem előrelépés.
Bár meg lehet szokni, és fel se tűnik. De kifejezetten jobban szerettem a Mate20Pro-n a notch-t, mint most a Pixel4en a notch mentes viszont cserébe nagyon széles felső részt.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
FőDudu
veterán
válasz ncc1701 #39841 üzenetére
En mondjuk nem josolnek 3 evre elore meg telefon fronton se.
Lehet nem ujjlenyomatos azonositas lesz, hanem valami tok mas....Igazabol a karorak tudnak olyat, hogy 1 azonositas utan levetelig nem kernek ujabb azonositast. Nem butasag, ugyis monitorozzak a viselot, igy biztosan nem mas fizet a csuklojan levo eszkozzel.
Vagy nfc chip lesz mindannyiunkban....
Vagy megcsippelnek a zurgyikok....Neztem helyi tarifakat. Korlatlan orszagon beluli hivas, 140GB net, 22GB roaming 20 Euro. Egy evig felaron.Azaz 2 evre 15 euro per ho.
Es csaladban szetoszthato a netezes.
Szoval erosen olcsosodik....[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
zetor2000
őstag
válasz WiZARD #39832 üzenetére
Csak érdekességképpen, várom, mi lesz a Blackberry Key2 után...Az egy okostelefon gombokkal. Nem csúcs, de jó középkategória.
Azt olvastam, hogy a TCL nem tervez jövőre új BB készüléket paiacra dobni. (A TCL készítette egy ideje a Blackberry telefonokat).Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
WiZARD
addikt
válasz Samott #39834 üzenetére
Pedig a nyomógomb az is csak egy kezelőfelületi eltérés.
A középen lévő műszeregység nem annyira újdonság. Nézz meg egy 1992-es Renault Twingot.
De akad még rakás másik autó. Mini Cooper, Toyota Yaris, Renault Espace, stb...
Mellesleg önvezetéssel egyre kisebb szerepe lesz a műszerfalnak. De ennyire előremenni se kell, tempomattal, távolságtartóval, táblafelismerővel is egyre kevésbé hangsúlyos szerintem.Azt nem hiszem hogy ez a kormány marad a végleges Cybertruckban.
[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
válasz WiZARD #39832 üzenetére
Nem, nagyon rossz az analogiad. Nincs koze a belternek a hajtashoz. Mondom: Windows 8 csempek a start menu helyett. Ez van a belterrel. Rankkenyszeritett, a lenyegi valtozastol fuggetlen "modernizalas". A nyomogomb az olyan mintha a v8 brummogast hianyolnam. Az nyilvan nem lesz villanymotorral, de normalis kormany, muszerfal (vagy legalabb egy headup display) a latoteremben az nem irrealis elvaras. Hanem ergonomia.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
WiZARD
addikt
válasz Samott #39831 üzenetére
Volt egy rajzuk, tervük, most van 2-3 évük fejleszteni, tesztelni, akár közúton, akár zárt pályán. De ha meglátja bárki akkor se derül ki semmi, hisz elmondtak mindent.
Ez a fejlődés ára. Aki a nyomkodós telefont szerette, az is így járt, mert nem kap csúcsmodellt nyomkodós verzióban. Aki a dobozos tv-t szerette, az is megszívta, mert már csak lapostv van. Nagyszériás fullextrás lovaskocsit se nagyon kapni.
Átmenetnek ott az E-Golf, ami egy tucat Golf elemes változatban, vagy ott a Leaf a 30 éves billenőkapcsolókkal, stb.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Samott
addikt
válasz WiZARD #39830 üzenetére
Karotta videojaban elmondta, hogy ez az auto ket honapja meg nem letezett. Egy honapja lett agyagforma. Most meg teszfutasokat csinalt a bemutato utan. Gondolom enperat az agyverzes kerulgeti... De most vele vagyok, ezt mar en se ertem.
Muszerfal: de erted amit irtam, ugye? Mi lesz azzal, akinek megfelel az unalmas muszerfal is? Akit kifejezetten zavar az uj, eroltetett dizajn? Az ne vegyen villanyautot?
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
WiZARD
addikt
válasz WiZARD #39828 üzenetére
előrendelős, 2-3 év múlva szállítós témához:
Más autógyárak küzdenek mindenféle kémkedés, szivárogtatás, lesifotós ellen. Közúton nem tudnak tesztelni, ha igen, akkor mindenféle idióta matricával, nehogy kiderüljön valami. Mert akkor úristen, kiderül hogy a 20 éve változatlan autón melyik görbület lett odébbhúzva picivel.
Ők meg bemutatják, innen kezdve bárhol nyugodtan tudják tesztelni, és örülnek.(#39829) Samott nem mindenki akar unalmas, "normális" műszerfalat, ugyanolyat amilyet 20-40 éve bámul és az összes autóban egyformán megtalálható és csak inkrementális fejlődések, változások vannak.
A többiek betesznek egy buzi nagy lcd-t, és kirajzolják rá ugyanazt a kerek, mutatós műszeregységet, mint ami eddig volt lcd nélkül. A legminimálisabb testreszabhatósággal, fantáziával, újítással. Minek?[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
válasz WiZARD #39828 üzenetére
"Megosztó, de talán ezért meg tudott fogni olyanokat is, akik egy tucat pickup designra rá se néznének."
Mondjuk nekem pont ez a problemam a villanyautokkal, hogy a f.szert nem lehet auto formaju auto belseju autokat csinalni villanyhajtassal? Ott a model 3: kivulrol meg csak-csak de hogy nincs egy normalis muszerfala? Csak az a nagy tablet kozepen... es nyilvan nincs mas hat megveszik. De ez olyan mint a metro csempek a Win 8-ban. Radkenyszeritett dizajn.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz Samott #39827 üzenetére
Nem kell ehhez manipuláció szerintem.
Azért ez az előrendelés eléggé súlytalan dolog. 100$, ami nem nagy pénz, ráadásul visszakérhető.Design:
Megosztó, de talán ezért meg tudott fogni olyanokat is, akik egy tucat pickup designra rá se néznének.
Legalábbis nem hiszem hogy akár csak itt a topicban annyi pozítívumot kapott volna az alábbi rajzok közül bármelyik, vagy hasonló, mint amit a Cybertruck kapott.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Samott
addikt
válasz Gabibácsi #39826 üzenetére
Nem all tavol tole az ilyen jellegu manipulacio.
Annyit biztos meg fognak venni mint amennyit gyartani tudnak. Egyebkent nem csodalom hogy betalaltak nalad, a mi generacionk a a celkozonseg: akik a 80-as evekben ilyen sorozatokon, jatekokon nottek fel. Az usaban ez hatvanyozottan ervenyesult.
"I fear Musk wants to recreate all those future visions he's seen in eighties movies and tv shows in his childhood. If his next product is the Airwolf helicopter I feel vindicated. "
Igazabol enpera velemenyere lennek kivancsi, nem esztetikai szempontbol hanem a 3mm vastag rozsdamentes kasznirol meg annak a toresbiztonsagarol (miyen gyurodo zona lehet samuval betorhetetlen kasznibol). Illetve hogy ennek a tomegnek az emlegetett tempoval, hatotavval mozgatasahoz mekkora akksik kellenek. Mert ha ezt ezekkel a parameterekkel rentabilisan gyartani tudjak, akkor mindenki masnak reszeltek a piacon. Az alapmodel 5e dorlcsival dragabb mint a Model 3 alapmodelje... pedig ez legalabb masfelszer, ketszer akkora.
Karotta osszefoglalo: Itt az új Tesla Cybertruck, a golyóálló, Porsche-verő pickup
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #39821 üzenetére
Fotómasinához kiraktam eladónak időzítős kioldót, erre pár órán belül vagy 10en jelentkeztek. Az első 5nek egyből jutott, még számolgatom, hogy mennyi van belőle. Szerencsére többen vittek egy vasat két kábellel, mert gépspecifikus kábelből sem kell ennyi a nyakamra. Igazából a Pana és a Nikon bekaphassa, legbarátibb meg a Pentax.
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #39815 üzenetére
Van nálam most pár régebbi videójáték. Sosem láttam rendesen Segákat, most meg itt van kezemben eredetiben a vas is meg az Ecco. Ennyi idősen illene már két percnél többet szórakozni vele, de most vas/kontroller tesztelés folyik vadul. Anyóshoz lehoztam a motyókat, amiből szerintem egy kisebb klubot is lehetne alapítani. Sega Master, MegaDriveból 2 darab + MegaDrive 2es, NES (+fénypuska), SNESből is 2 darab, Atari 2600, újabb Sega klón, NES kínai klón másolat, meg persze minden ellátva egy csomó játékkal. FakeJack tett egy gyenge ígéretet, hogy ha leadom a hibalistát akkor segít gyógyítani. Sajna hibalista az akad, fele szerintem aprólékos idegesítős lesz :-/
-
WiZARD
addikt
-
npera
addikt
Ma van a Black Friday? Mert akkor megint nem veszek semmit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Home server / házi szerver építése
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED TV topic
- Ukrajnai háború
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mazda topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Minőségi GARANCIÁS Gamer PC! Ryzen 7 5700X/RX 6700XT/16GB RAM/1,25TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest