Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jahno

veterán

válasz npera #39872 üzenetére

Nálunk éjfél után jött a gyárból egy riasztás, hogy jajj, malware, mindmeghalunk, jajjmilesz jajjmilesz.

Mondtam tegnap, hogy baj lesz ebből a költözésből és ha 2 cég van egy padlódobozban? Ja.

Dolog egyszerű, ember rádugta a kínai kamerát, NASt, laptopot a hálózatunkra, az nem a mi eszközünk, furcsa helyekre pofázott kifelé és lefelé, mi letiltottuk automatán, világbéke.

Most itt rágják a témát, Indián nem is érti, hogy mi történhetett, csak izoláljuk és kapcsoljuk le és jelentsünk (bazmeg már tegnap délután megtörtént....), egyre többen beszállnak a levelezésbe és még hétfő reggel sincs mikor valaki magát nagyon fontosnak gondoló okoskodni fog. És mindenféle IPket dobálnak be a logokból, hogy ennek azonnal járjunk utána, kicsoda és miért akar mit csinálni. Még a kérdés is hülyeség.

Mellé ma hétvégén olyan frissítések vannak, amiket valami miatt mindenki külön kezel. Eddig is volt, lement, megnyomtam, ránéztem, kész. Ment rugalmasan, levelezés és értesítés nélkül, mert jött kintről egy táblázat, ha nem voltunk benne akkor megírtam a helyieknek, hogy "teendőnk nincs, de ránézek", vagy "ezt és ezt érinti, intézem". Van 5 szerverünk, így néha nem lenne nagy kaland, de...

Most éppen áll a VPN, ezért nem érjük el a céget. Reggel írtak levelet, hogy lehetőleg menjünk be az irodába és úgy csináljuk a melót, de ez engem látványosan nem érdekelt, mert majd akkor megyek ha baj van (:- Ez mind olyan lehetséges pánik, ami nincs, nem érdekes, az sem baj ah ilyenkor fél napot áll a cég. Vagy legyen rá szabály és 3 műszak, mittomén.

VPN helyett akad egy másik virtuális környezet, ott webes ablakban be lehet lépni és onnan vajákolni, igazgatni a szervereket, mindent. Persze erről csak most szóltak, hogy a teljes környezet költözik 2008as szerverről 2012re aztán fennakadás lehetséges. Volt is, áll, mint szürke szamár Jeruzsálemtől. Így néha ez működik, néha nem. Ezért 5 szerverre belépni/kilépni opció az eddigi max. 20 perc helyett már jó 3 órája tart...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés