- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
ncc1701 #36489 üzenetére
Nincs kézügyességem a bogyózáshoz. Bár azt lehet a gazdája szokta... Jobb helyeken eléggé bent lakós dolog bír lenni. Max. kikérdezem az arcokat, nyáron felgyűlt pár lovardás kapcsolat. Egyértelműen nem nekem való, max. addig amíg békésen ácsorog az Unikornis. Amikor beteg vagy port kell nyelni az nem olyan mókás.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #36484 üzenetére
Megint nézegettem egy színházi világosítós melót, de az a baj, hogy a nagyokhoz nem értek, kicsinek meg még ennyi pénze sincs. Ott legalább másfajta szopószorzók lesznek :-D
De látod, simán ír vasárnap este, hogy szomszéd országban kezd egy ember, tán még a nevét sem tudjuk, oldjuk meg, kész. Természetesnek veszi, hogy ez így működhet. És néha ki is verik belőlünk, jön az oldjad meg toljad meg, ne kérdezz, ne vitatkozz.
-
Jahno
veterán
válasz
ncc1701 #36477 üzenetére
Folyamatok vannak, mindenkinek is be kell tartani. Idén még ebből egyszer sem sikerült, de valahogy mindig mi szívunk. És akkor reggel mát itt vártak az ajtóban, hogy jajj volt valami amit szept 30ig le kellett volna adni, írtak róla levelet. Én meg mondom, hogy majd meg lesz és ha írt olvastuk, válaszolunk. Azóta itt intézem a k. fontos aktuálisan egyéb sürgőset és mindjárt vége a napnak.
Eleve reggel a mentéssel kezdünk. Ha az elhasalt, akkor estig nem mey le, szűk a nap. Reggel érkezik a múlt heti mentések alaárt ki- és beszállítós doksija. Alá kell írni, iktatni. És pénteken azt én basztam el, nem csináltam meg a heti ütemezést (mert volt fontosabb....) így az most hétfő reggelre maradt. Aztán szalagcsere, meghajtók/szolgáltatások ellenőrzése, aztán vehetek levegőt először.
Az új belépőkre 12 oldalas prezentáció van, hogy kinek mikor mit kell csinálnia. Egyik oldalon 5-30 perces bontással a feladatok. Többit sejtheted, valahogy a mi részünk (de gyanítom a HR, beléptetés része is elmarad) És akkora tegnapi levélre minimum ezt kérdezzem vissza, hogy "Average: 30 days the whole process"? Vagy ilyen formában kell megkapnunk? Mert nem, hanem automata levélnek kell jönnie az ügyviteli rendszerből. Az hab a tortán, hogy külföldi irodával miért is mi és itt foglalkozzunk meg egyéb részletek?
-
Jahno
veterán
válasz
ncc1701 #36476 üzenetére
Ezért írtam, hogy szőrszálhasogatás, 1 méteren már kvázi a legegyszerűbb kínai is jó, pár méter felett kezdődnek a bajok, de már inkább gyakori, hogy a 3 méteres kábel is vastagabb, mint szopóbb.
50 méter körül már bőven lehet pittyputty, mikor időnként eldobja magát. Ezt írtam, nehéz vele mit kezdeni, nem teljesen a mi otthoni asztalunk.
Ezeket is emlegettem zetornak, hogy jahh, jó lehet vele vállakozni, vagy szakítani, de ennyi pénzért főleg elvárja a júzer, hogy rendelkezésre állj. És akkor nem a nyereség volt sok, csak a beruházás. Ellenben alvállalkozót a fővállalkozó fizet, utána néha közvetlenül keresnek támogatásér. És egy ilyet meg kellene oldani. Mondtam vegyünk Extront :-D
Annó egy neves két betűs cégnél is ez volt, felvázolva a digitális/analóg technika előnye/hátránya, egyikből négyet tudunk szállítani, nem bővíthető, sőőőőőőt, a környéken ha más cég telepít hasonlót, akkor össze tud akadni. Digitálisból meg ihajj, mienk az univerzum. Sebajja, szerződés, mellékletben külön kiegészítés, analóg kell. 6 darabig még cipőskanállal belfértünk, tovább nem vállaltuk. Más vállalta, szar lett, hozzánk jártak támogatásért. És megy a fika, holott a 4+2 darab hibátlanul át lett adva, fél évig működött...
Konferenciaterem? Üveg ablakok, márvány padló, síkra csempézett és márvány fal. Úúúúbaze, ez visszahangos lesz. Írjuk bele, szopni fogunk. Ott is csak kiviteleznem kellett, jópofa lett volna, aztán megoldást erre ne szállítsunk, ne szóljunk bele, jó lesz ez, csak kell nagyobb projektor és sok hang. Aztán 3 havonta jöttek sírni, hogy "jaaaaaj, ez visszahngos, csináljunk vele valamit és állítsuk be és biztos van valami csoda kütyü amit kihagytunk". Nem, de le lett írva, így rendeltétek meg.
Szóval ha alapban mindenki is hülye, akkor 30 méter fölé már Extront számoluk, nem is vettek egy métert sem az elmúlt 4 évben :-D És ne csak a BKV-t meg a többit szidjuk, hogy fogalma sincs róla, vagy hülyeségre szórja a pénzt és ez vagy az irreálisan drága, bezzeg egy privát rendes cég tudja mit szeretne és miképpen és csak saját magának jót. Háthóóóógyne.
-
Samott
addikt
Karotta: Taycan, a villanyautók Porschéja
"...az Ionity töltőhálózaton ugyanazt a 260 kW-ot láttuk a töltés gyors szakaszában, mint amit a fékezésre tud a rendszer. Így 5%-ról 80%-ra 22 perc alatt lehet felpattintani a Taycant, amivel aztán elmegy mondjuk bő 300 kilométert."
-
-NoVa-
veterán
válasz
ncc1701 #36473 üzenetére
Naja, a túlsúly az durvább terhelés a szívnek, mert abból nem áll meg pihenni. Az, hogy extrém hosszútávot fut, ha jól csinálja, nem a szívnek terhelés, csak a vitamin és tápanyagtartalékoknak.
A fő kérdés, hogy miben. Én leginkább Merrell Trail Glove Barefoot-ban futok terepen, de rövidebb távokat, Salomon SpeedCross 4-ben meg szintén, mert nem akarok hosszút
-
ncc1701
veterán
Gondolom nagy mennyiségben táraztál ilyen esetekre speciális, leszarom tablettát.
-
Jahno
veterán
válasz
ncc1701 #36472 üzenetére
Mint egy rendes cég, most olvasok egy vasárnap esti levelet, hogy ma reggelre sürgősen kell egy gép, külföldi országba kinti kollégának. Most kérdezzek vissza, hogy "jó, és?" Vagy linkeljem az aktuális szabályzatot? Abból külön "oktatás" és prezentáció volt, gyorsan el is raktam pár képkockát, mert nagyon lecsesztek és tartani kell a folyamatokat, de....
Aztán írtak egy másik levelet névvel, hogy "ma kezdett". Ja, ok :-D Aztán most veszem észre, hogy valami értekezletre beléptem, lehalkítva letettem tálcára, mert fennforgás volt. Reggel 9:30kor is ovlt egy, aztán délután még egy. Aztán nem értik, hogy pár napi kisebb dologgal és költözgetéssel, egyéb levelezgetéssel ez kb. ki is tette a mai munkanapot.
-
ncc1701
veterán
válasz
FőDudu #36462 üzenetére
A rendszeres mozgás nagyon jót tesz a keringésnek. Valamelyik hétvégén mentünk a dunakanyarban többen, nekünk kirándulós tempót, ilyen 22 körüli átlagot, kb 80-90 lehetett a pulzusom átlagban, néha ránéztem a karperecre. Az egyik srácnak meg 146 lett az átlag pulzusa ugyanott. Ennyit számít a forma. Nekem meg ásítozós volt, mert megszoktam, hogy ugyanitt 140-150-es átlag pulzussal csapatjuk.
Amúgy ez a 100km futás az már a beteg kategória.
-
Samott
addikt
#comic pictures
-
npera
addikt
i-Pace jávorszarvastesztet néztétek a TC-n? Durván tolja a kúpokat...
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #36457 üzenetére
"Kb mint egy arcade autóverseny egy szimulátorhoz képest. "
Ezt éppen jónak mondod, aki most akarja meghegeszteni, hogy a Driftout menjen 4 játékos verzióban nagy TV-n és szombatra Stunts bajnokságot rendez :-D Outrunban pálmafák, szőke csaj. Hol van ilyen egy szimulátorban?
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #36459 üzenetére
En is az utobbi miatt irtam. Az emberi test nem tart orokke...
Itt nincs motor general aztan ujabb par ev.Az elmult 2 honapban 3 embert is szivroham ert a kornyezetemben. Es egyik sem nagy darab, meg csak nem is stresszes a munkajuk. Azt mondjak genetikus, csaladjukban mar volt.
En az ilyen extrem terhelesek ellen vagyok.
Gondolkodtam is, hogyan lehetne a most szokasos koszoruer problemakat elore jelezni...
Erfestes, radioaktiv vizsgalat, MRI,CT? Lehet el is megyek valamire, nem art tudni mi a helyzet odabent. -
-NoVa-
veterán
Viszonylag kevés, szerintem ellőtték a trailerben a nagy részét. Viszont feszültség és tét az nulla közelében. Kb mint egy arcade autóverseny egy szimulátorhoz képest. Értelmes rendezővel és forgatókönyves csapattal akár még valami is lehetett volna, de itt nem mentek túl az alapötleten. Ok, láttam idén rosszabb akciófilmeket, tipikusan kínai cégektől drágán megvett Hollywoodi húzónevekkel, itt meg csak a rendező Ang Lee, de ő sem mindig megy el bazári színvonalra. Life of Pi, Crouching Tiger, akad tőle mélyebb kontent is néha. Will Smithtől is. Ez most épp a lazább viccelődősebb, de nem vicces
Joker meg feleséggel nézős volt, és élvezte. Nem köpenyes igazságosztós szuperhősös hülyeség, inkább jól megírt karakterdráma, és vizuális csoda az egész, ahol a legbizarrabb dolgon nevetsz, a többin meg elgondolkozol.
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #36447 üzenetére
Gemini Man még majdnem érdekelne is, de most minden ismerős felől a Joker folyik. Azt nem tudom mi, de lehet nem asszonynak való. Gemini Mannál a sok lassítós, elméletben lehetetlen fizika ellenes mátrixos kivitel végigmegy a filmen? Bemutató tele volt vele, ettől tartok egy kicsit.
-
-NoVa-
veterán
Apropó, ha már Jahno Will Smithre bulizott múltkor.
Megnéztük a Gemini Man-t, hogy nektek már ne kelljen. Helyette mindenki nézzen inkább Jokert. 2 hét hype lecsengés után is az év eddigi legjobbjának tartom.
-
törölt tag
Tegnap megnéztük a Győri Nemzetiben az István, a királyt. Eddig csak képernyőn láttam a művet, meg hallgattam a zenéjét. DE élőben, basszus. Rendesen libabőrös voltam, meg meghatódtam, meg minden. Eszméletlen volt, mégha a hangmérnököt elküldeném szabadságra is. Lehet, hogy ez amiatt van, mert éltünk kinn is, hogy felerősödött a magyarság érzése bennünk, vagy mi, de többet jelentett az egész mű, mint amit gondoltam volna.
Ja, és a győri választás? Bazz... Itt már tényleg bármit meg lehet tenni, egyszerűen nem éri el az emberek ingerküszöbét.
-
zetor2000
őstag
válasz
qnadam #36410 üzenetére
Bluetooth mint hangátviteli közeg nem játszik? Brix talán bővíthető vele, és azért annyira nem rossz...
Vellanydrót mellé nem fér be a véknya audio cucc? Esetleg megvésni megint a falat... Kiírhatod, hogy "csőcsere", csak nem szolicső, hanem GYÁ. Akinek nincs a fejében, legyen a pénztárcájában.
-
-NoVa-
veterán
válasz
qnadam #36433 üzenetére
Azt hittem, megirigyelték a XV. útjait és a közterületi nemfejlesztéseit, az illegális szemétlerakatokat, meghitt maffiakivégzési félreeső helyeket meg az autólopási/feltörési statisztikát. Meg az analóg távközlési skanzent. Ezeket láthatóan itt mind kedveli a lakosság.
-
újpesten sokáig a baloldalibbak is támogatták a Zsótit, aztán az utóbbi pár évben feltört arrogancia és önajnározás (meg a szokásos titokban ijászcsarnokot tervezünk az erdőbe, templomot a parkoló helyére, betont a parkba és jó pár egyéb hasonló jellegű ügy) meghozta gyümölcsét.
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #36400 üzenetére
Program egy dolog, lehet ígérni és majd az elődökre fogni. Ránézésre Újpesten sem a program miatt buktak, hanem mert FIDESZ. Ennél jobban meg nehéz csinálni, mégis többet/jobbat szeretnének. Nálunk nem vitte el a népharag, de majd a következő hasonlónál nem emlékszünk mi volt, vagy mit tett. Amit az elődje elkezdett az biztos minden rossz :-D Lett 1-2 durva kerület.
-
hobizoli
nagyúr
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli #36428 üzenetére
76,7 km-nél volt az egyik frissítőpont. Addig kurva jó volt. Utána volt még egy szakasz, ami az aszfaltos úton vitt, ott lekapcsoltam a fejlámpát és néztem a csillagos eget, az is jó volt. 80 után már ismerős is volt a terep (három táv volt szombaton, 21; 42 és 100 kili és korábban bejártuk a 21-est és a 42-est is és 80 után már azonos volt a vége, mint a 42-esnek) is, meg fáradtam is, szóval a vége már nem ízlett annyira, de most ez is ki lett pipálva a bakancslistán…
-
Bujdy81
aktív tag
Egy kicsit hulla vagyok most.
Tegnap 4:45-kor indultam a futás rajtjára. 7:00-kor indultunk, hajnal egyko fejeztem be a 100 km-es terepfutást. Hazaértem, aludtam pár órát, most pedig én vagyok a csajokkal, mert asszony szavazatszámlálósat játszik éjfélig...
-
FőDudu
veterán
válasz
qnadam #36415 üzenetére
Powerline is jo lehet, ahmar a tap felmegy.
30-40mbit siman is atmegy, dragabbon akar 100Mbit is.
Aztan arra az Ethernet-HDMI konverter.Faramuci, de mukodhet.
Nekem a lenti nappalibol a powerline a kliman at bekotott tapon adja a netet a fenti szobaban a TV moge berakott IPTV vevonek. Hibatlan. Van rajta sppedtest, 40mbit korul tud. Azt nem zavarja meg kb semmi. Sima Tplink powerline.
-
npera
addikt
Jön egy közepes vihar este, aztán holnap délelőtt éri el a csúcsot itt a nyugati parton. Akkor bringával megyek....
-
npera
addikt
Jó a táj. És bónusz, hogy a kedvenc gépkocsimmal haladnak, IS 300h....
-
asszem kibasztam magammal. többek közt bevésettük a lámpákhoz menő vellanydrótokat a plafonba, plusz kapott így kábelt a vászon meg a projektor is. hdmi-t meg nem vittem a projektorhoz, merthogy majd a brixet felteszem mellé (vagy valami médialejátszót), csak azzal nem számoltam, hogy a hangot valahogy el kell vinni onnan
elkezdek nézni wireless hdmi megoldásokat... -
npera
addikt
Ez jó. Nézem a jutúbon egy csóka videóját, amiben 10k km-t nyom Franciaországból Norvégiába egy Africa Twin motorkerékpárral. Elmennek a Nordkappig. Van egy markoló ott és egy vicces tábla. Arra utalnak vélhetően, hogy ne hajts fel egészen az emlékműig motorral, mert a markolóval bele fognak tolni a tengerbe.
Értelmezzétek nyugodtan.
-
npera
addikt
Nova, gud nyúz!
Bekapcsoltam a Taranis Q7-est, megnéztem hol tart benne a 6 db IKEA Ladda akksi. 7,5V-on pihengetnek. Kegyetlen jó!!!
Végre nem kell még egy LiPo vagy LiFe akksival küzdeni, elég a traction battery szintentartása.
A télen megcsinálom az quadokon az antennákat, mert most valami kegyetlen pocsékul van felrakva a VTX antennája. Az RX-antenna elég jól sikerült, de a VTX antennáját teljesen elqúrtam. A legrosszabb a 3"-os gépen, ott simán átdugtam az antennát a felső lemezen és kábé rásimul a felső lapra. Ami karbon. Szóval az nem igazán egy long range gép így.
Az 5"-os sem egy sikertörténet, ott az antennát rápántoltam a leghátsó függőleges oszlopra, de a a propeller ott suhan el mellette két ongstrőm távolságban.
A koncepció az, hogy pici pántolóból építek egy merevítót, amire megy a VTX-antenna, aztán arra rázsugorítom a zsugorcsövet. Aztán range test a mezőn.
Játszom a gondolattal, hogy az 5"-os gépen átbillentem a kapcsolót ACRO-módba, aztán nagy gáz és power loop. Igazából csak merészelni kell, más gátja nincsen. A gép vélhetően képes rá, csak nekem kell a bátorság pirulát bevenni és ráadni a nagy gázt.
Szerintem viszem magammal a hat cam installációt és a ripoff gópró kamerámmal felveszem az egészet. Most annyira sokat esik az eső, hogy képtelenség felgyújtani az akksival a mezőt, tehát nagy baj nem lehet.....
-
FőDudu
veterán
Kollegano gyerekenek nem sok ruhat kellett venni. Adtunk kb mindent, ne kelljen felrakni padlasra. Hintaagyat, haromkereku motort, ruhakat, cipoket.
Megint osszegyult egy lomolyabb adag, nejem szolt, hogy vigyem es dobjam a gyujtobe.
Kolleganot felhivtam, itt a kocsiban a cucc, mi legyen? Atraktuk az o autojaba, kesobb szolt, hogy johet minden hasonlo. -
npera
addikt
Ruszkik. Jól tolják.
-
npera
addikt
Ma mentem autóval, izgalmas!
Haladok a főúton, van egy kisutca balra, amiből csak jobbra kisívben lehet kikanyarodni. Látom, hogy ott nyomul egy gépkocsiban egy effendi (a hovatartozást csak közelről láttam), aki balra nagy ívben akar kanyarodni. Ami tilos. Haladok 45-50-el, mivel van buszmegálló a közelben, valamint a közeli edzőterem felé át szoktak vágni a sportemberek az úton letojva, hogy van zebra picivel távolabb. Addig már képtelenek elmenni, kell az energi az edzésre.
Közeledek a kisutca felé, erre az effendi elkezd szabálytalanul kikanyarodni elém. Elkezdem nyomni a dudát azonnal és nyomva is tartom, amíg el nem haladok mellette. Az effendi nagyon forgott és nézegetett, hogy ki dudál rá ennyire dulván. A svédek ugyanis nagyon ritkán dudálnak. Szerintem megértette, hogy vagy egy másik arab jön vagy ami még rosszabb egy balkánról érkezett illető, akivel nem érdemes f*szakodni. Szépen meg is várta, amíg elhaladok, aztán a mögöttem haladó másik 4 autót is és csak utána kanyarodott ki szabálytalanul. Aztán bekanyarodott a közeli effendis étteremhez, ahova igyekezett a drága.
Erről egy idézet jutott eszembe a 22-es csapdája című regényből. Nem tudom miért, csak úgy eszembe jutott...
Borzasztó dolog a faji előítélet, Yossarian. Tényleg az. Borzasztó dolog, hogy becsületes, hű indiánokkal úgy bánnak, mint holmi n*ggerekkel, b*bsikkel vagy koszos d*gókkal. –Félkupica Fehér Főnök lassan, meggyőződéssel bólogatott.
-
-
zetor2000
őstag
válasz
hobizoli #36397 üzenetére
"ismi is a budai ~50nm-s gangos hazban levo kecoja aran vett Nagytarcsan egy 110-120nm-s 1 szoba 3 felszobas vadonatuj epitesu csaladi kecot tavaj osszel
iden probald meg megvenni azt ugyanott
mar most 8 misivel tobbe kerul az a most epulo haziko is 2-vel mellettuk, ami "csak" 1+2felszobas meret
ennyi plusz penzt mennyi ido alatt raksz ossze erre?
biztos nem egy ev kene hozza"Pont ma került azutamba a youtubén az olajos éra 1-2 videója. Ott a Zsolti gyerek, meg a tesója elmondja, hogy napi / heti 50-100 miller ment át a kezükön, ha nem több. Jött a HTO, ment a dízel. 10-15-20 Ft felárral, volt, hogy hozzá se kellett nyúlni, mert a kezdeti érában megvették a vámost, hogy ne vámolgasson semmit. 2-3 vagon HTO-ból rögtön gázolaj lett (ami kémiailag 100%-ban ugyanaz volt, csak az állam dotálta a HTO-t) Aztán kezdték színezni, ott is megvettek kábé kilóra mindenkit.
Ilyen feltételek mellett pár nap, és a fél megyére összejön a lóvé. A sorozatban elmondják, hogy ~1000 ember lett milliárdos, de csak kevesen tudták megtartani a zsetont / az életüket / a szabadságukat. Sok akkori név már nincs életben.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!