- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grillo
őstag
Vettem új SSD-t, honnan érdemes W10et nézni rá? Nem akarok kalózolni. Aprós eladók közül van priorizált?
-
-NoVa-
addikt
Planar fülest bejáratottnak tekinthetem, már hetek óta nem változott semmit a hangjában. A jobb erősítéssel nagyon halkan is dinamikus és részletes marad. Az S-es memóriaszivacs végül bevált nekem, végre egész napra kényelmes, és az így kicsit nyújtottabb cső is jót tesz a hangjának. Annyira, hogy durvább helyi szakértő custom IEM-et épített magának az övéből:
Szóval most csak szól a The Dark Side a Muse-tól, csodásan, és nem nézegetem az alis wishlisten megjelenő akciósabb árakat, világbéke
-
zetor2000
őstag
válasz
Gabibácsi #36560 üzenetére
Most olvasom, valakik elérhetővé tettek 2500 gamét...
Teljesen legál, nem úgy, mint régen.... -
npera
addikt
válasz
Gabibácsi #36594 üzenetére
Nálam amióta van Teams naponta legalább 1x összeakad a Skype-al és kilövi magát mindkettő, aztán Outlook alatt nincsen színes státusz. De az Outlook is ki tud fagyni úgy, hogy nem lesz szürke (not responding), hanem csak nem reagál semmire.
Teams előtt nem volt ilyen gond.
Viszont Teams maga működik, meeting alatt nincsen gond. Lehet nemsokára jön a Win10 és akkor a fos driverek és az indus IT fogalmatlansága miatt a legkisebb gondom is nagyobb lesz, mint a Teams....
-
zetor2000
őstag
Gömbibának, nemrég pillantottam meg...:
-
zetor2000
őstag
válasz
FőDudu #36540 üzenetére
A műleírás szerint a vezetékezés 4K/60 képes, a berendezések meg majd ha a technika ott tart. Igen, "pro" a cél, nem hobby. Mindennapi, általános használatra kéne berendezni a terme(ke)t.
De. Pistike beköti a sokeres kábelt, nyolcadszorra is nekifut, hátha. Erre mondtam, hogy idő-pénz-emberi erőforrás árában már meghaladtuk a Kramer cucc árát. -
-NoVa-
addikt
válasz
ncc1701 #36585 üzenetére
Agile vs Waterfall. Eddig csak a Tesla mert Agile-ban autóiparba szállni, de egyelőre bírja.
Nálunk Agilefall van, de már nem erőlködünk a látszaton sem. A napi standupokat csütörtökön vagy pénteken ha tartjuk, kéthetente. Sprint idén már nem volt, meg semmi sem. Még nem merték kimondani, hogy belebukott a management a változtatásba, szóval még Agile van, csak nincs.
-
FőDudu
veterán
Valami zavart erzek az eroben.
Vagy minden munkaeszkoz perszonalizalt (es csak az adott user tudja hasznalni), vagy valami mas azonositas is kell legyen (biometrikus, smartcard, usb, akarmimas).Egy jelszo onmagaban csak akkor tud megfeloen azonositani egy felhasznalot a felhasznalonev nelkul, ha tartalmazza a felhasznalonevet is (akarmilyen firmaban). :)
Hacsak nem kozpontilag generaljak es cserelik a jelszavakat (amit meg eletemben nem lattam)....
-
npera
addikt
Corporate news. Nát rilli.
Egy ideje már riogat az IT vele, hogy jön év vége előtt kötelezően a Win10. Ma megváltozott a login képernyő, már nem kell az ID-t beírni, elég a jelszót. Erre külön felhívták a figyelmet az IT oldalán, hogy a Win10 forradalmi a belépés szempontjából, mert nem kell külön beírni az ID-t, hanem tudja.
Húúúúú.....
Most akkor szerintem ez az egyik utolsó lépés a Win10 forszírozott kinyomása előtt. Ezen a héten a Teams is ki lett nyomva mindenkinek, de még nem lőtték le a Skype for Business-et. Viszont már egy ideje fent van egy "skype removal" package.
Szóval akkor lassan beállhatok a walk in support előtti sorba amint megjön a Win10
-
-NoVa-
addikt
Na, Romániában is Orbán kormány lesz: link
-
npera
addikt
válasz
Samott #36572 üzenetére
Én arra tippelek, hogy túltolták a nettó kapacitást és túl kevés volt a rátartás. Elemzi, hogy a Model S és X esetében mennyi felső marginál van a kezdeti kapacitásvesztés elkendőzése érdekében. Itt kábé 5 kWh-t lekaptak belőle, ami segít később ahogy öregszik az akksi.
Ha valaki most vesz, akkor annak nem számít. Aki értelmesen tölt és hosszú utakra megy, annak sem számít, mivel sosem autózod ki 0-ig az akksit. Aki csak városban gurigázik, annak sem számít.
Szóval csak az akad fenn rajta, aki a kocsi minden rezdülését elemzi és adatokat és logokat bányász egyfolytában.
A konklúzió: nyugodtan vásárolhattok, még mindig jó autó
-
npera
addikt
Tesla Björn kielemezte, hogy miért veszett el hirtelen 3-5% kapacitás a Model 3 akksijából a nyár folyamán. Érdekes elemzés.
-
ha esetleg valakinek windowsra lenne szüksége, nav árverez 500 darab w10prot, 7M indulóárral
-
Jahno
veterán
-
törölt tag
Kellemes meglepi, írtam az Austriannek a két héttel ezelőtti járattörlés miatt, hogy persze, tök jó volt, hogy fizették a szállást, meg volt kaja, meg jöhettem Bp-re, Bécs helyett, de mindezek mellett nem lehetne némi pénzmag is? Válaszoltak, hogy minden kivizsgálás nélkül utalnak EUR-t.
-
blueboi69
őstag
ez volt már? retro játékosoknak:
https://archive.org/details/softwarelibrary_msdos_games -
Gabibácsi
őstag
Gyulatopic
Tecső pannonia motor alatt:Sándor Józsa 11 hónapja (szerkesztve) Gratula! Az biztos, hogy egyedül álló élmény. Akkor, réges régen 38-40 éve, úgy hallottam, hogy a Japánok le koppintották a P-21-est. Ez igaz? Erről a mociról ( akkor így hívták a motorokat ) szeretnék látni egy fílmet Tőled. De is csak Tőled!!! Majd megtudod miért pont Tőled kértem, amikor berugod a motort és meghallod a hangját...... Köszönöm szépen!
Tamás Németh 1 hete @Sándor Józsa Nem igaz. A csepeli mérnök urak nézegettek túl sokat a Yamaha motorját. 2
-
válasz
-NoVa- #36552 üzenetére
a szomszédban volt egy lépcsőházi típus, zörgött a liftajtó, már nyílt résre a bejárat és nézett kifelé. egy igazi hős vagyok, nem röhögtem ki, amikor a nálunk lakó pitbullra mondta, hogy jajjdeszép állat, mi ez, kuvasz? nem akartam rá szívinfarktust hozni, megmondtam neki, hogy pomerániai dajkakutya.
mondjuk szerintem nem él már szegény, nagyon rég nem láttam. -
Samott
addikt
#sarki kopkodo
Bakker: agymosott oregasszonyok ...onkormanyzati valasztas, azt' ebbol is a "migranshelyzet" esik ki a buta fejebol.
-
Gabibácsi
őstag
Ezen elmerengtem, ahogy kunádám keresgéli a panelházban az évszámos téglát
-
Gabibácsi
őstag
Valóban, megnéztem, enyimen sincs.
-
-NoVa-
addikt
Vonat kontra autó, Oroszok:
-
kötnék lakásbiztosítást, de honnan tudom kideríteni, hogy mikor épült a ház?
-
-
Samott
addikt
#csakugyszembejott
"Politikust ünnepelni, amiért utakat, épületeket javíttat közpénzből nem ugyanolyan, mint az ATM-et megtapsolni, amiért kiadja a pénzed?"
-
Gabibácsi
őstag
loco cocoval órákig elvoltam. David's midnight flipper, icicle works, timeslip, revs (kurvanehéz szimulator), Hungaroring (arcade), pods, tir-na-nog, csavargás a gombák világában, rátkai átkai, cuthbert in space
Én másfajta mókát használok, ami rendesen emulál.. cserébe azért vannak bugok
a simát kölcsönadtam hamsternek -
zetor2000
őstag
Egy szerelvénybetétben lenne a HDMI aljzat. De a HDMI aljzatot egy Legrand szerelvénnyel kívánták megoldani, ez gyakorlatilag egy HDMI toldó. 15 centi kábel, végein anya. Közé kell egy rendes, apa-apa HDMI kábel, ezt húzták be úgy, hogy össze van gyötörve mindkét apa. De ilyen kábelből sokat elb*tak.
-
zetor2000
őstag
válasz
hobizoli #36533 üzenetére
Fater ahol régen melózott nyomda. Vettek egy "új" gépet, amit ~1952-ben gyártottak, de legalábbis régen. USA-ban volt üzemben a gép, 4-5 hajózókonténerben érkezett. Az volt kábé úgy szétszedve, hogy vágtak, amit értek. ~20 éve ígértek 7 számjegyű összeget pár szerelőnek, hogy csinálják meg. Volt komplett doksi is.
Nem tudom, mi lett a géppel, de asszem a mai napig darabokban van. Nem olcsó móka. -
hobizoli
nagyúr
válasz
zetor2000 #36530 üzenetére
anno elvittek a regi palackfujo gepet, hogy egy vallalkozo az nagykepessegu embereivel vegrahajtania muveletet
vannak szep kabelkotegek benne, 3sec alatt oldhato csatikkal, meg 3-4 modulba szet lehetett szedni az egesz gepet, es nyilvan ide sem egy darabban hoztak anno
na fogja az egybites, es az egyik fejcsatlakozo elott ~50cm-l elvagja a 3cm vastag, es belul ~25eres kabelt
ott keccsolt vele percekig, amire atvagta, a kulso szigetelesen at az osszes kabelert benne is, hogy szet tudjak majd ott is szedni ket darabba a gepet (annak a vonalaban vagta el)
de tuti biztos nem lett volna csak 5000x egyszerubb a csati fuleit lepattittani es ezzel tul lenni a muvetelen, mert akkor utana esetleg talan nem kell ujrakotni azt a kabelt (is)aaaaaaadehogy
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #36529 üzenetére
Apa anyás kérdést nem értem. Az aljzathoz legtöbbször mama kell, mert lóg belőle egy kifejtő kábel, ésvagy. Meg tegnap leírtam én miért használok anyásat. Aljzat nem is kell rá. Szép, de úgyis összetörik. Végét let3pve gáz, arra senki nem tud dugót tenni, az kábelestől csere és kész.
-
zetor2000
őstag
válasz
zetor2000 #36529 üzenetére
De volt tudatlan parasztállat, aki úgy tépte ki a HDMI kábelt a falból, hogy a dupla gipszkarton falat átvágta - persze a fele beszakadt. Mert "van benne réz". Normális ember ellopja a HDMI kábelt, behúzás előtt... vagy a behúzottat kihúzza, de nem tépi ketté... Nemnormális szól, hogy adjál HDMI kábelt, mert megbicskázlak... vagy legyél szíves adj nekem is egy ilyen kábelt, mert kéne odahaza
leégetni róla a szigetelést/ üsszekötném a berendezéseimet.
Ahogy a villanyszerelő kihajította a levágott kábelt, aminek a köpenyét másnap megtalált... Építkezésen hihhhetettlennembereklények vannak.
Ember építi a kábeltálcát, lenn a létra lábánál doboz csavar. Szemetes gyerek meg jön, azt borítja bele a kukába a sok csavart. Hogy az a folyosóv van, útban, tuti szemét. Kábeltálca vágott darab nem koppan a földön... és még lehetne sorolni. -
zetor2000
őstag
Nem az egybekábellel van baj, hanem azzal a paraszttal (elnézést, nem tudok rá mást mondani), aki úgy húzza be, hogy letörik a vége. A felesleges 3 métert nem az álfal mögötti részben rejti el, ahol lenne hely, hanem az asztal körüli részen, ahol nincs hely, oda tekeri fel / tömi be, hogy persze ott is megtörjön. Meg azzal, aki tudja, hogy mire kell, és apa-apa kábelt huzat be, ami kábel akár jó is lehetne, mert fasza, de a végein az anya-anya tönkrevág mindent. Meg azzal, aki ezt tudja, ÉS hagyja, hogy a niggerei ezt csinálják. Mondhatná épp, hogy ehhez nem adom a nevem, és levonul a 'csába, de nem. És az emberei próbálnak csodát tenni a hígfossal, hogy jó legyen, de nem lehet. Ehhez is adja a nevét, az embert, időt, pénzt, felszerelést, hogy mókolják, ahelyett, hogy megcsináltatná rendesen.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-NoVa- #36478 üzenetére
Egyetértek! A hangsúly a frissítésen, kalória, vitamin, só pótláson van. Iszonyat sokat KELL enni egy ilyen rendezvényen! 8 db téli szalámis zsemlét és kb. 900 gramm (majd nem egy kilo!) energiazselét ettem meg. Plusz a pontokon csokika, kicsi sós valami, pár falat sajt ez-az.
Nekem van még egy olyan defektem is, hogy széles ÉS magas a lábfejem. A Speedcrosst próbáltam, mind a két oldalt vágta a talpamat a cipő széle.
Most egy Saucony Peregrine 8 GTX-et használtam, télire és/vagy rövidebb távra megfelelő, de hosszabb távra jobban szellőző modell kell majd.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #36462 üzenetére
Nem csak neked:
Az emberi test szinte bármire képes, ha megfelelően készítjük fel és használjuk. Persze nem mindenki. Kinek erre jó a genetikája, kinek arra.
Nézd csak meg, hogy Kipchoge most tolt egy 2:42-es 42. kilométert. Nekem 4:33 a legjobb ELSŐ kilométerem futva.
Szintén a hétvégén Jan Frodeno 7:57-tel győzött Konán az Ironman-en, ahol 2:42-es maratont futott!
Ehhez képest én túráztam egy nagyot. A pulzusom a szűk 18 órából kb. 20 percet volt 150 felett, de 145 felett is maximum 2 órát. A kardiológus szerint 155 fölé ne vigyem.
Mikor futottam egy 1:56-os félmaratont, akkor majdnem végig 160 körül volt.Szóval ez sport/mozgás fekszik nekem. Nem túl intenzív, de fejben egyre erősebb vagyok és egyre jobban bírom!
Plusz, el kell ismerni: ez volt Magyarország leglazább terep 100-as rendezvénye! tehát pl. egy Kinizsi 100, egy Piros 85, vagy egy Szent László trail (88 km) sokkal keményebb, azokat nem tudtak volna teljesíteni!
Amúgy most már egész jól tudok járni. Sajnos rossz cipőt vettem (asszonynak ne mondjátok, mert 43 ezer volt a cipő) és nem szellőzik eléggé, bedunsztolódott a lábam. Kell egy jól szellőző terepfutó cipő IS!
-
zetor2000
őstag
Én néha örülnék, ha a 10 méteres HDMI kábelen átmenne a jel, amit a drága tervező / kivitelező megálmodott. A rendszer 4K/60 előkészített, hogy majd ha kell, lehessen, addig Full-HD. De a 1080p se megy, sok esetben. Tegnap délelőtt nézegettem, mit építtetett be a "generálkivitelező". Legrand HDMI aljzat, jóféle 1.4 . Ebből nem lesz 4K/60. Pláne, hogy a rajz szerint a max táv ezzel a termékkel 13 méter, vagy alatta. De eleve van. ahova 15 méteres cuccot húztak be, persze az jóféle volt, megy is vele a 4K/30, a megjelenítő nem bírja, de az más tészta. Monitor, ami 4K/120at tud, az bírná, ha nem lenne sz*rrá törve az aljzat, mert a gyengeáramnak 1 csövet használtak, általában. 4 van a padlóban, ebből erősáram nem teljes 1 cső....
De Pistikének van ideje, meg a főnökének is, hogy forrasztgasson, nem szólhatok egy szót se, amíg át nem akarják adni. De utána...
Nagyon rendes gyerekek, csak nem ezt ajánlották, vagy én olvastam/értettem valamit félre.
A főnökük már mondta, hogy ez sz*r. Valahol valaki húzott egy erőset a büdzsén, amiből ez lett. A kezdet kezdetén Kramer HDMI extenderek lettek volna, csak az 100ropi / kábel, a Legrand szar meg "csak" 13-15E/aljkzat. Olyan is. (HDMI 1.4nek talán jó, kínai, rá van írva.)
A legnagyobb baj, hogy olyan javasolt / adott ajánlatot ezekre az szközökre, aki naponta ezzel foglalkozik. Arra adott ajánlatot, amit ismert, vagy ilyesmi. Gondolom én. Valahol valaki mondta, hogy ez drága, húzni kéne valamit valahol, a videó elég drága volt, ott le kellett / lehetett faragni, azt ez lett. Az audio rendszer végülis elég patent, csak nem értek hozzá, ez az én bajom, majd belerázódom.
De a teremvezérléshez az se ért, aki csinálja... -
Samott
addikt
válasz
Samott #36516 üzenetére
Mondom en, csak megvan: Lelki terror Honda módra
-
FőDudu
veterán
-
-NoVa-
addikt
Hétvégén Lemúr napok volt, felbugyogott a szar a csatornából a Westendbe is. A moziközönség se volt semmi, de a boltozó mutánsokat elnézegetve csak odaszóltam aaazonynak, hogy tuti cirkusz lesz a városban. Szakállas nő, óriás, törpe, orkok meg mocsárlények mindenféle variációban.
-
Jahno
veterán
Kemény ez a Nyugati aluljáró. Zsebesek, három sarokban 3 különböző brazil brigád csinálja a fesztivált, egy ribancok meg már másodszor pattintok le, így teljesen felháborodott. Ha jobban ráérek akkor húztam volna az idegeket valami dumával, de most lusta vagyok erre is.
-
boldog Dudut!
-
Jahno
veterán
Juteszembe, annyit nézegetem az első joyt, hogy lassan folytatnod kellene a C64 blogot.
-
ezittketto
tag
Bocs, hogy ilyen későn reagálok, de itt tartok a visszaolvasásból épp..
Tulajdonképp semelyik. Egy kolléganőm, mint kiderült baromi jól tud rajzolni (tetoválni is szokott) és megcsinálta a 3D-s látványtervet árnyékokkal, beméretezve pikk-pakk..
Nekem egy szaros téglatestet egy szobasarokban is kínszenvedés volt ábrázolnom. Ezért kellett volna a progi hozzá..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kuponkunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fotós kérdések órája
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest