Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
"és akkor hálózati részleg:
adott két wifis klímavezérlő, pont úgy viselkednek, min"Kérdezd a supportot :-D Amúgy ha dinamikus IP-t kap, akkor az is lehet, hogy a bérlet lejárta után nem ott keresi, vagy fordítva, app broadcast megtalája, megjegyzi, majd lejárat utána újat kap és app a régin keresi. Kifelé persze megy, mert klíma kezdeményez.
-
Jahno
veterán
válasz BobaHWSW #3098 üzenetére
"Fotos:
Most ugye van a "
Pár motyót kipusztítottam, aztán hosszabb távon a 8mm-es RokinoSamyang van tervbe és akkor az még nem is FF. Asszonynak is mondtam, hogy ha az autós szervízeket ki bírtam fizetni akkor most majd gyűjtök fényképezőre ésvagy elmegyünk Orlandóba elszórakozni ugyanezt. Utóbbi ötlet még lehet teszik is Neki. Viszont egy kisebb automata Nikons vakut szereznem kell, mert sok lett a Nikonos ismerős akitől gépet lehet tarhálni :-D
-
Jahno
veterán
"Autóipari SW-től pénzügyi, orvosi, mindenféle őrület, azok meg nem hazai piacból élnek. És kell nekik munkaerő, amit megfizetnek. "
Inkább idézem, az egyszerűbb. Define megfizetnek... Ezt nyomta magáról a Misco/systemax is és sokan mások, most boltoltam rákkutatós céggel és mindenfélével, ha számszerűsíteni kell akkor nettó 300-350ezer körül mozgott a sáv. Autóipart hagyjuk, ott a hardver szerintem jobban néz ki, pár speciális esettől eltekintve.
-
Jahno
veterán
Na, meggyöttem. Újabb céget sikerült tönretnni :-D Tumor jól tolja, aztán valami lesz. Most visszanézek mi volt, valahol itt az első oldalt dobta fel utoljára. Áááá, volt itt minden, mi a kérdés? És kocsira is költeni kell :-D
-
FőDudu
veterán
Szloven rendszer:
- munkalttato vonja a berbol, 85% mindent fedez. Fogaszatot is (nyilvan nem a szepeszeti fogfeheritest)
- a maradekra lehet biztositast kotni, kb havi 30 Euro.
- a hozzatartozok benne vannak (gyerek 100%-ig), asszony ugyanugy 85%-ig (mehet ra biztositas)Gyogyszer ingyenes. Online rendszer, nincs recept mar evek ota.
Online a beutalo is, neten kovetheto. Orvos beutal, onnantol egy szamot kapsz amit a betegbiztositasi kartya szamaval lehet online csekkolni.Kek kartyat (EU-s egeszsegugyi kartya ami ervenyes mas orszagokra is) is neten rendeled - 2 nap mulva ott a postaladaban.
Eddig nincs okunk panaszra. Gyors, tiszta, korrekt.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
-
-igu-
addikt
válasz #09908736 #3383 üzenetére
Finn rendszer: nem tudom mennyi, de a munkáltató vonja a bruttó bérből.
Ezek mellett térdműtét ingyenes, az elhúzódó lábadozás homework-kel megoldható (IT terület). A fizioterápia nincs benne a biztosításban, ellenben a céges benefitek közt van rekreációs keret, így az is ingyenes.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
MrSealRD
veterán
válasz BobaHWSW #3378 üzenetére
Én kifejezetten vevő vagyok NZ-s mindennapi történetekre. De más országokat szívesen olvasok.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
törölt tag
válasz BobaHWSW #3378 üzenetére
Svájci rendszer:
Havi 750 CHF/családunk.
Ezért a pénzért amit kapunk: gyereknek ingyenes ellátás, viszont éves szinten 350CHF-ig a kezelések 10%-át fizetni kell. Mondjuk ez gyorsan megvan, mert van egy injekciója, amit évente cserélni kell, és 1200 CHF egy adag belőle, és kell legyen otthon a hűtőben, meg vinni kell, ha megyünk valahova messzebbre. Csak ennek a 10%-a 120 CHF.
Nekünk, szülőknek, évi 2500 CHF-ig minden kezelést, orvoslátogatást fizetni kell plusz évi 700CHF-ig a kezelések 10%-át/fő.
Szóval ha elmegyek dokihoz, és kerül 200CHF-be, akkor ezt fizetnem kell, plusz 20CHF állambácsinak, amíg el nem érem a 2500/700 CHF-et.
Remek rendszer.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
-
Sipi-
őstag
Holnap ez a fórum is pihenni fog.
"Az átállás legalább fél napot vesz majd igénybe, ezalatt sajnos a teljes lapcsaládot le kell állítanunk, mert a közös adatbázisba importáljuk a mostani adatokat, márpedig azt addig a többi weboldal sem piszkálhatja."
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Samott
addikt
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
BobaHWSW
aktív tag
Ha szakmat valtok, borgyogyasz leszek.
Parom most hagyott ott 10 percert 250 dollart.
Ujzelandon fura a biztositasi rendszer... Esetleg leirhatom hosszan ha valakit erdekel de ez a rovid verzio:
Baleset biztositasunk van, evi 2.5k/fo kornyeke az allami es nekunk van meg privat biztositasunk 800dollar/ev/fo. De ugye ez csak ez kizarolag baleseti. Ha te magad setalsz be, hogy valamit csekkoljanak a fizetos.
Van olyan privat egeszsegbiztositas ami fedezi a fenti esetet is, de ahhoz 2 ev itt let es residency kell. Minket mindenhol elutasitottak.
Hat ez van.
Hamarosan megyunk fogorvoshoz tisztitas atnezez tomcsikezes (talan nem) musorra. Elore lehet tippelni. Ha felmutatom a ceges kartyam kapok 15% kedvezmenyt... Dejo. Igy csak 500 dollar/fore tippelem. :D
(Kanadaban ez "ingyen" volt, ceges privat biztositason keresztul.)
-
BobaHWSW
aktív tag
-
eattila
őstag
Gimi közepétől kb melózás kezdetéig baromi sokat olvastam. Főleg fantasy-t. De volt James Bond, western regények, Lawrence, Fable stb. Aztán felváltották a prog könyvek. De mióta nagyon melózok, pláne mióta család van, nincs időm ilyesmire.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
törölt tag
-
-igu-
addikt
válasz BobaHWSW #3359 üzenetére
"Olvasas jo."
Karácsonyra kaptam új Kindle-t, január elsején kezdtem el használni. Az eddigi erdmény:
finished: 67
trashbin: 9 (mert nem muszáj ám MINDENT elolvasni)
Most épp Carlos Ruiz Zafón-tól kezdtem bele Az Elfeledett Könyvek Temetője sorozatba, eléggé odabasz.
"En neha megprobalkozok konyv illusztraciokkal pont ezert."
Ötletnek ajánlom az Isteni városok trilógiát, bővelkedik illusztrálnivalóval.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
ncc1701
veterán
Itt főni most találta ki, h 3M körül keressek vmi használható vellany autót, nekem viszont kellene egy fix téli 80km hatótáv. Na, ennyiből nincs. Elötte meg úgy volt, hogy nem számít, majd fizetünk a parkolásért. Azelött meg csináltat autó beállót az udvarba, de arra is kapott egy 3M feletti árat. Azelött meg az volt, h költözünk, bérleménybe. Azelött meg az volt, h költözünk kijjebb, ahol van saját parkoló az udvarban.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz BobaHWSW #3354 üzenetére
ez a középkori váras példa tök jó
mivel én rengeteget olvasok gyerekkorom óta, így a sok kalandos történet kapcsán inkább a várak belső terei vannak előttem (várudvar, katakombák, pincebörtön, csigalépcsők, toronyszobák - és persze pókháló mindenhol)
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz Bujdy81 #3351 üzenetére
Nem ertek egyet.
Engem szuleim vittek mindenhova... 5evesen voltam mar Ausztriaban, Angliaban, Skociaban, Spanyolorszagban, Kanari szigeteken es meg sorolhatnam. Nem feltetlen emlekszek a dolgokra inkabb csak egy ket hangulat tud bevillanni de az megmaradt.
Utana lehet bujni mindenfele konyveket. 7 evesen mar rongyosra forgattam valami kepes gyerek enciklopediat stb...
Es szerintem ez a munkamat nagyban meghatarozta. Szakmaban visual library-nak hivjak az aktiv emlekezetet. Amilor neked valaki azt mondja, hogy "kozepkori var" akkor lehetoleg ne ketto cilinder, kozte egy felkorives ajto es lengedezo haromszog zaszlo jusson csak az eszedbe...
A visual library az amin a szakmaban kettevalik a jo technikai szakember es a jo kreativ ES technikai szakember.
Lehet nem azert tudok 50 fele kozepkori varat magamele latni fel masodperc alatt mert szulok cipeltek mindenhova de biztos azert mert erdeklodobb lettem gyerekkorban.
Vagy csak puszta belemagyarazas. Nincs gyerekem.
-
-NoVa-
addikt
válasz Bujdy81 #3351 üzenetére
Nem kell konkrétumokra emlékezzen, elég, ha sokkal szélesebb kultúrális mintából tud személyiséget és érdeklődési kört építeni tiniként.
Eleve jól halad, ha ilyen zenére mondja azt, hogy "ez nagyon jó", és a kedvenc autója a Pagani Zonda
Kicsicsaj meg ha már 1-2 hónapja nem mentünk sehová, rendszeresen jön valami világatlasszal és mutogatja, hogy megnézné Grand Canariát meg Thaiföldet is, mikor indulunk.
-
Samott
addikt
#comic pictures
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Samott
addikt
Gabibacsinak sok szeretettel: Azt hinnéd, hogy csupa öröm a szabozoltankukacgmail Nemvagyegyedul. (meg ketto, harom)
-
Samott
addikt
9,2 millió ~350 kilométer, 10,8 millió ~500 kilometer -> Hyundai Kona Electric
-
veterán
válasz hobizoli #3342 üzenetére
anyámnak hajós búcsúztatást csináltunk, teljesen rendben volt. nincs egy óra az egész, szép is (komolyan, egészen rendben van. főleg ahhoz képest, hogy pl egy szórásnak csúfolt előadás valójában annyi, hogy a kedves alanyt kb belemossák a csatornába, előtte meg a kis épületben amikor bejelentkezel hogy ez-az-amaz, odaadod a zenét stb, akkor ott vannak az asztalra kirakva sorban az aznapi ügyfelek...) van catering igény szerint, és főleg van egy határozott vége ahelyett, hogy mindenki csak néz egymásra zavartan. mindez került ~250be urnával-beszédmondónővel-mindennel (ezt ráadásul a munkahely kifeizette utóbb), plusz helyben a víz-kóla-aprósüti még talán 600 pénz vendégenként.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
életbiztosítás az egy-két találkozó a biztosítóval, utána 2-3-4 hét múlva fizetnek. autó használható legálisan, de se eladni, se biztosítót váltani, se semmit ügyintézni nem lehet (kivéve, ha előkerül egy meghatalmazás). mobil és tévé sima ügy, halottit bemutatva pillanatok alatt megszüntetik akkor is, ha hűség volt rajta.
hanyas vagy, te disznó?
-
zetor2000
őstag
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #3332 üzenetére
Exem EÜ dolgozó, műtősnő, diplomával. Évi ~6M körül keres, kicsit talán felette, ez bruttó. 0,67el lehet szorozni, annyi a nettó. Ebben minden benne van, kafetéria, anyámcsipája, minden (még némi mobiltelefon is).
Néha telefonos ügyel, néha 24ben benn van, néha 8órázik, néha annyi se, napi beosztás válogatja. Budapesten.
Ezzel a tapasztalattal, ami van neki (~20-25év "szakdolgozói", ebből 2-3 ápolói, diploma nélkül, a többi diplomával, az utóbbi ~8-10 év szervátültetős), szerintem odakinn halálra keresné magát, csak se nyelvtudás, se egyéb motiváció nem volt eddig neki.
Eddig nekem sem.A közszféra eléggé eltérő bérezéssel van megáldva. A közalkalmazotti bértábla minimumokat határoz meg, amit meg lehet pótlékolni, ergo annyit kereshet, amennyit akarnak neki adni.
A köztisztviselői dolgok megint csak ilyenek, és a kormányhivatali dolgozók megint más tészta. Ott is bértáblák vannak, amiben vannak valamik, amit lehet pótlékolni, ha kellene.
Ezekhez jönnek az EÜ dolgozók, a tanárok, a könyvtárosok, a postások, a fegyveres erők dolgozói (rendőr, tűzoltó, katona...) stb., ezek mind színezik a képet. Asszem a közszféra nagy átlaga ~250-350 közt kereshet. Ehhez van sok 2M+ fizetés, meg van jóval több 100E fizetés...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
veterán
válasz hobizoli #3342 üzenetére
Mar sinen van az ugy - igaz a temetes idopontja meg nincs meg. Holnap mennek temetos ceghez a papirokkal.
A halottit mar atvettek - a masik papir (amin emlitik a halal okat) a biztositoknak kell majd.Sirkovessel mar elintezodott a dolog (veses, bontas, visszaallitas lefixalva).
A 'tavaj'-ert majd masok yayonganak
FőDudu
-
hobizoli
nagyúr
tavaj halt meg fater áprilisban
de mar a kórházban kaptunk egy teloszamot egy ugyintezo céghez....micsoda egy veletlen, nem?asszem vmi ~85k-ba kerult es mindent megcsinalnak kezsegesen, nem kell neked rohangalni sehova, es mindenhova IS van telefonszamuk
nem ez a legdragabb resze amúgy sea temetést is leszervezik
neked csak oda kell menni az idopontban es ott van minden, a fenykepes katalogusbol kivalasztott koszoruk, az urna, a fatyol, a temetovel a sirhely lefixalva mar aznap amikor ott voltunk tudtuk a helyet is fixen, a beszedet tarto emberke -ez tuti vmi magyar szinkronszinesz volt, olyan ismeros volt a hangja….-, meg elintézve az osszes papirmelo meg minden ami szuksegesegy nap annyi ugyfel pottyan be, hogy idopontra lehet csak menni, nem am akarmikor csak beesel az ajton
2x voltunk ott osszesen
a halotti anyakonvyi kivonatert kellett bemenni szemelyesen hozzájuk meg 1x, meg azt leadni a nyugdijfolyositonala komplett temetes a hallotti torral volt 900-950k korul
urnasiros sirko az kb fele meretu a koporososhoz kepest azert volt "csak" ennyi
az kb 200-250k-val tobb lett volna a nagyobb sirhely a koporso es a sirko miattsirko is volt egy honap amire elkeszult, azt pont most raktak egy eve ki
több drón kell ;P
-
FőDudu
veterán
Ha a csaladot elore felkeszitetted az ordas szopasra.
Epp most nezek hulyen egy ilyen tortenet resztvevojekent.
Par szep tortenet:
1: - korhazbol telefonalnak, hogy lehet jonni a betegfelvetelen a halotti papirokat atvenni (nem halotti anyakonyvi kivonatot, azt onkormanyzat intezi). Odamennek, zarva. Azt elfelejtettek mondani, hogy kettoig dolgoznak. Amikor a papirt ki tudjak adni, akkor altalaban nincs penztar - befizetes nelkul meg nem adhatjak ki a papirokat (halottszemle vagy mifene).
2: az anyakonyvi hivatal kb 3x 3 orat van nyitva egy heten (Vacon).
3: mivel a halal masik megyeben volt es nem Budapesten, igy a temetoi dolgokat majd csak a halotti anyakonyvi kivonat atvetelet kovetoen lehet elinditani. Sir kinyitasa (csaladi sir, csak az urna kerul bele) csak az azt lerako sirkoves altal tortenhet.
4: sok a temetendo ember a megyeri temetoben (vagy csak szabin van mindenki) kb 2-3 het amig idopontot tudnak adni. Temetes talan augusztus elso heteben - hiaba lesz meg a hamvasztas holnap.
Persze mindenre van megoldas. Hullatologoato adott egy telefonszamot, termeszetesen az igy elert ugyintezo nem munkanapokon is tud halottit intezni az onkormanyzatnal. Arban nem is veszes. Hamvasztast is intezik azonnal, nem kell tarolgatni meg hurcolaszni (napi par ezres a hutes koltsege), sot a hamvakat elszallitjak a megyeri temetobe a megfelelo embernek. Igen annak, aki nem lett volna illetekes a masik megye miatt (vagy csak lusta volt lehajolni az aproert)..
Es ez meg csak a kezdet. Kivancsi leszek az ugyintezesre a szolgaltatoknal, bankoknal, biztositonal.
Volt ugyanis elet biztositas, auto a neven, mobil es TV elofizetes, stb.FőDudu
-
scaurus
csendes tag
"JonesC: Nem szakértem, de szerintem havi két kilónál egy lidlis árufeltöltő is többet keres."
Majdnem egy éves adat, de 2017.11-i állapot szerint pl. Békés megyében a havi bruttó(!) átlagkereset 212.000,-Ft, adókedvezmények nélküli nettó(!) átlagkereset 141.000,-Ft volt.
Ismerek postást, megyeszékhelyen, középvezető beosztásban alig 150.000,-Ft a nettó fizetése.
(Szerintem nem sokáig lesz postai dolgozó...)Szóval, Abszurdisztánon belül is nagy a szórás, ugyanakkor pletykában azt is hallom, ha a traktoros elmegy a Dunántúlra akár nettó 400.000-t is kereshet (ez pletyka, nem konkrét infó).
"morci mellszobor koma" (Raynes)
-
Samott
addikt
#animgif topic
-
eattila
őstag
-
MrSealRD
veterán
válasz BobaHWSW #3323 üzenetére
Arról tudtok valamit, hogy NZ-n mennyi a default munkaidő hetente? (mondjuk fejlesztőként)
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-NoVa-
addikt
válasz Bujdy81 #3326 üzenetére
Az a durva, hogy a fiam még mindig 2 éves, de már volt már több tengerben, óceánban, vagy 7 országban. Én meg talán Nickelsdorfban segítettem bepakolni a Goldstar rádiókat iskolás gyerekként, miközben apám a Gorenjét emelte a tetőcsomagtartóra, aztán vissza a határátkelőnél várakozó 5+ órás sorba.
-
Bujdy81
aktív tag
Én idéntől vezettem be, hogy nyáron 5 hét szabi egyben, plusz a síelés, karácsony, szóval olyan 7 hetet tuti szabin vagyok egy évben. Ha most megtalálna egy fejvadász, hogy rám akarjá dobni a bankot, az lenne az első kérdésem, hogy a törvényin felül tudnak-e adni plusz 15 nap fizetett szabit? Aztán ha igent mondanak, akkor megmondom, hogy van három gyerek, szóval az plusz 7 nap, meg a törvényi 24 nap életkor alapján, az szumma 46 nap, meg is beszéltük, hol kell aláírni?
-
-NoVa-
addikt
Kisgyerekes időszámítás máshogy megy, most az a jó, ahol belefér bármikor, hogy hazaugrok munkaidő közepén, este otthonról befejezem, vagy másik nap, stb. Mondjuk asszony is megjegyezte, hogy lényegesen boldogabbnak és kiegyensúlyozottabbnak tűntem munkanap végén játékfejlesztőként. Ellenben a gyerekeim meg lényegesen boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak, mint az összes többi, akikkel találkozok, szóval megéri. Akkor is, ha napi szinten megy az epic facepalm, annyi hülyeséget halmoznak fel a managerek egymásra mutogatva. Most visszamegy ő is dolgozni, aztán meglátjuk, hogy megy úgy. Ha nem jut elég idő a kicsikre, opciós, hogy felmond, és szabad kezet kapok profitmaximalizálásra.
Óceán helyett csak Dunapart jut némi ződdel, kebabos helyett meg épp sonkás piadina. De le tudom tenni a tányéromra anélkül, hogy kifújná belőle a szél.
-
BobaHWSW
aktív tag
Jogos, de rnd-n nincs messze annyi tulorazas. Az 50 oras default het az minden departmenten van.
Vagy az 50re is mar mondtad, hogy sok?
Csak 1 oraval dolgozok tobbet mint barhol mashol mert az ebedidot elszamlazhatom.
Lemegyek a partra, eszek egy kebabot es cserebe fizetnek. Elegge birom.
-
-NoVa-
addikt
válasz BobaHWSW #3317 üzenetére
Az órabér az jó, de az óraszám az durva. Azért nem vagyok játékfejlesztő sem mostanában, durvább crunch periodból nagyon kicsit kiugorni a lányom esküvőjére, unoka születésére, meg a temetésemre esetleg, kihagyom
Saját projecten bármennyit lelkesen elreszelgetek, ha épp úgy adódik, de nincs az az órabér, ami kompenzálja azokat a pillanatokat, amikor
a fiam hátulról fejbevág egy játékkamionnala lányom lehányja a lábama 2 gyerek visítva verekszikrángatják a nadrágomat hogy azonnal menjek valami lényegtelen hülyeséget megnézniodabújnak és elmotyogják, hogy szeretlek apa.
-
hobizoli
nagyúr
válasz BobaHWSW #3301 üzenetére
hat de 200millo egy osszedoles hataran allo putri es 500misi egy mar normálisnak nevezheto lakas szigeteletlenul is , akkor azt kibaszott sok ido alatt keresik meg ott is egy keresetbol
82AUD az 6.8k AUD/ho, ami forintositva 1.3misi
ami jonak hangzik, de 'szhatod, ha kozben 5-8x meg 10x annyiba kerul egy csomo minden *
ugy az 500misis lakas egy mukinak 360+ havi full keresete, ami 30+ ev ugy, hogy kozben egy doboz gyufát sem vett belole
vagy a par egyik fele csak erre keres 25-30 evig
amikor gyerek van, akkor egyikuk keresete tok kiesiknettó 200k Bp-n meg fika
en 10+ eve tobbet kerestem annál
faterom ugy keresett nettó 200-t 5-6 eve is, amikor meg boven volt a valsagbol vmennyi hatas, hogy csak H-P 06-14h-g dolgozott, es 14:15-re otthon volt
meg messzire se jart el miatta, 2-3 perc alatt bent volt a melohelyen, nem a halalfasza utanra furikazott el vmi tuti helyreegyik segedmuki nálunk mult hónapban nettó 290-t keresett, de 200k alatt nem keres egyik se
az alatt nem talalsz embert, ezek kozott is annyi logos, dolgozni nem akaro lehuto van meg letszam hiany, hogy aaaa* ez mint huginal
anno itthon keresett nettó 400-420k-t par eve, a Vermezo-nel berelt belole egy lakast a melohelyehez kozel
kiment Hamburg-ba ott egy lakast a kinti keresetebol mar nem tudott volna berelni egyedul, hiaba keresett majdnem 700k-t nettó atszamitva, bruttó 1misi korul
ugyanahhoz az életszínvonalhoz nettó 1misi felett kellett volna keresnie
ES ugyanazt csinalta ott iscsak Hamburg-ban 50EUR egy sima hajvagas, ha kéred a szaritast is a fodrasz altal az +50EUR, VAGY megszaritod magadnak egy zuhanyfulke szeru kabinban, amiben ott van ehhez minden, de a fodrasz kozben mar csinalja a masik vendeg hajat
festes-vagas-szaritas 280EUR, ami 85k
itthon 20k a Hajas-nal ugyanez, vmi egyszerubb fodrászatban 10-12k
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Sipi-
őstag
Asszony kollégájának a 15 éves fia ment a haverjaival Balatonra nyaralni. Asszony kérdezte a kollégát, hogy nem félti-e egyedül elengedni a gyereket. A kolléga lazán válaszolta, hogy inkább most történjen vele valami, mint akkor amikor már csomó pénzt beleölt az oktatásába
-
-NoVa-
addikt
válasz BobaHWSW #3314 üzenetére
Nyugi, itt helyben ha az IBS-re zavarod a gyereket, mert ugyan kitalálta, hogy hazaköltözik USA-ból az érettségi évében a pasija miatt, de azért olyan papírt akar, amit az ottani felsőoktatás is elfogad kreditként, ha visszamenne, akkor itt is 4k AUD körüli a havidíj. Szerencsére én csak a standard ridegtartási dolgait biztosítom, kapott szobát, saját fürdőszobát, meg töltőt, wifit, szóval mindent, ami egy tininek kell.
-
-NoVa-
addikt
válasz BobaHWSW #3306 üzenetére
Sydneyből 130k AUD-os ajánlatom volt nemrég (avagy 100k USD körüli összeg). Ott ekkora sávban 37% a jövedelemadó 80k-tól felfelé, kiátlagolom 30%-ra a teljes összegre most hasra ütve.
BP-en hasonló pozíciókra 55-60k USD körüli éves összegeket írnak ki, az adó 33%. Gyerekeket nem számolom bele most. 3 alatt úgyis jelentéktelen, 3-mal és fölötte pedig úgyis egy megtört leterhelt játszótér és elmegyógyintézet üzemeltetői rutinnal leszarsz bármilyen világi dolgot 2 perc csöndért és békéért cserébe.
Aztán lehet ingatlanárakat viszonyítani. Itt még relatív olcsó, belvárosban már értik, hogy miért kell vastagon árazni.
-
-NoVa-
addikt
válasz BobaHWSW #3301 üzenetére
Nagyon sokat húz az átlag a minimálbérre/közelébe bejelentett réteg miatt, meg persze azok miatt, akik tényleg a közelében keresnek. Meg a sok csőd szélétől nem messze vergődő KFT sem tesz jót az ilyen számoknak, de ezek általában nem a lakásvásárló célközönség. Kb az árufeltöltő/ovónői fizetéseket tudom, hogy bejelentve hozzák ezt az átlagot, vagy kicsit felette, de ezek nem egy karrier végpontjai, inkább teljesen pályakezdő munkák.
A realitás inkább az, hogy pl a hozzánk is járó (értelmesen jól és sokat dolgozó) takarítócsaj rak össze magában évi 4 milliót, és annál nem is nagyon érdemes kevesebbet keresni errefelé. Aki mégis azt teszi, nem jár utána, nem képzi magát, nem keresi a munkalehetőségeket, vagy nagyon rétegszakmában tengődik. Értelmesebb multinál nem pályakezdőként dolgozó béralkuban nem analfabéta párnak munkakör és pozíciófüggően 3-5 év nettó a 60 millió.
A teljes csomagban meg abban a pillanatban, ahogy gyerekek is vannak, komolyabb súlyt ad az olcsó oktatás, és egészségügy. Komoly ellensúlyt meg az egyre agresszívabb és stresszesebb emberek, de ahogy hallom, Osztrák kisvárosokban is ugyanolyan sok az ovodai durva verekedés meg őrjöngő terrorizáló négyéves, mint BP-n. Az ottani pedagógusok is csak annyit tudnak mondani, hogy es tut mir leid. Az itteniek ezt így nem tudják mondani, különben már kiköltöztek volna.
-
ncc1701
veterán
Jóval többet keres, nettó 300 felett is. De azt számold be, hogy nem csak 8 órát dolgozik, és nincs egy hétvégéje sem. Persze, kifizetik rendesen, nincs sumákolás, de van az a pénz, ami ilyen áron kösz, de nem kell. Konditeremben volt egy fiatal srác, aki lidl-ben melózott, mondta, h volt úgy, h 14 napon át minden nap meló. Azért az elég genyó dolog.
-
hobizoli
nagyúr
hat nemtom...es mennyiert adod ki?
ismi kiment nemetbe egy autoert egy Oscar-s telekocsivalNurnberg-g ment 75EUR-ert az kb 800km ide, de onnan a busz meg ment tovabb Hamburg-ig, de azok tobbet is fizetnek, o szallt ki elsonek
vatta uj Opel Vivaro volt a technika, egy 1.6 biturbo CDTI 145lojjos gepallat, 9 szemelyes, hosszitott, 2 sofor vezeti 3-400km-kent valtva es csak autopalyan mennek
egyik nap oda mennek masik nap vissza, amikor visszaernek beul a masik ket sofor es ok is mennek egy ilyen kanyart, addig az elso pilota paros pihenos, azaz egy busznak 4 pilotaja van
szinte mindig tele vannak, azaz ~700EUR egy fuvar
annak a cégnek 4 ilyen busza van amik kulonbozo helykere mennek, ami osszesen nincs egy kulvarosi Bp-i kertes haz ara kb, de annál azert tobbet termelnek havonta egyutt
a 2 honapos buszban 56k km volt mar majus vegenszamold ki egy hónapban mennyit keres az a busz, ha az atlag jegyar ra 100EUR korul van
olyan 6.5-7megaforint korul
nyilván minusz a soforok bere meg a uzemanyag, kotelezo karbik, gumik, palyadijak stb, de ~7-8 honap alatt visszatermeli az arat egy-egy busz
mondjuk addigra van benne 220-230k km
ceg nettó aron veszi, minden koltseget le tud irni, soforoket, meg gondolom minimalber+ zsebbe fizeti, vagy alvallalkozokentaz a roman VW Transporter, ami junius eljen Ceglédbercelnél bekoccolta a tgk-t szembol es RIP lett mindenki az is egy ilyen jargany vala
azok egy nap 2x jarjak meg oda-vissza a Nagyvarad (RO) - Bp Nepliget tavot 30-35EUR-s tarifával per kopf, azaz napi majdnem 1000EUR a bevetele
es oda nem kell alkalmazott sofor se, lehet o maga a vallalkozo is, aki vezeti
ha csak havi 20-21 nap is csinalja az is 18-19kEUR egy honapban, amibol 2-2.5kEUR-ert tankol kbolaj + gumi + fekcsere, marad 15kEUR-ja
na?
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
BobaHWSW
aktív tag
-
Sipi-
őstag
válasz ncc1701 #3297 üzenetére
2020-tól lesz érdekes a laksápiac, amikor 5%-ról visszamegy 27%-ra az ÁFA (de ha csak a rebesgetett 18%-ra, az is durva). Megint sok befejezetlen ház lesz szerintem.
Az utóbbi 2-3 évben a környékünkön olyan telkeken épültek/épülnek házak, amik már évek óta üresen álltak. Meg olyan házakat is befejeztek, amik legalább 8-10 éve félkészen álltak.
De ezt a kb. 2010 óta álló építkezést (kollégium akart lenni állítólag) azóta sem folytatta még senki.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz hobizoli #3295 üzenetére
Nemtudom. Gugli kereses alapjan sidney atlag fizu evi 82k. 2 keresovel 6.5ev brutto fizuval szamolva.
Budapestre gugli adozas utani 2.4milla, 2 keresovel 60illio forinttal szamolva netto fizuval(tudom, hogy nem igy szamoltam Sidneynel!) ez 12.5 ev.
Nova valoszinuleg ki fog javitani, sot kerem is, de nekem a Sidney haz lenyegesen jobb aranyunak tunik.
De nemtudol jol tippelni mert nem vagom, hogy Sidneyben mi a jo fizu, mi a jo haz ar valamint ugyan ez Budapesten.
Ha gugli hasonlo iranyban teved a Sidney evi 82k aud-al mint az evi 2.4milla netto huffal Budapestre akkor persze az evek is masok lehetnek negativ iranyba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Gurulunk, WAZE?!
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Iphone 12 független
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB Black ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- PHOENIX GAMING PC // Core i5 6400 // 16GB DDR4 // SSD+HDD // ASUS GeForce GTX1660 SUPER 6GB
- Garanciális : AMD Ryzen 7 5800X3D + MSI B550M PRO-VDH WIFI Alaplap
- 2015-ös 7-es golfba való gyári első lengéscsillapító pár
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest