Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabibácsi
őstag
na lefoglaltam a fonyódi campingben egy mobilházat klímával, 2 éjszakára jó lesz az
-
törölt tag
Tegnap kipróbáltam Switchen a Fortnite-ot. 5 perc után kinyírt egy csapda...
-
-igu-
addikt
@NoVa
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Samott
addikt
válasz eattila #2485 üzenetére
Ok, mar minden vilagos, te keszited elo a vasarnap bevezetendo online szamlazas rendszeret.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
eattila
őstag
Ha tulelem a holnapot akkor nagyon fogok orulni!
Eleve hetfon szoltak, hogy azt a projektet amit el se kezdtem kb, penteken demozzak valami orszagos fomufti konferencian. Volt ra kb 15 oram. Foni azt mondta, hogy valami legyen, csak parasztvakitasnak, nem baj ha nem mukodik minden resze. Amellett hogy raktam ossze a rendszer, lapatoltam az adatbazisba a kesobb kezelendo, ideiglenesen feltoltott de szukseges tablakat. Mindezt ugy, hogy alig tudok valamit a temarol es a legtobb dolgot erosen gugliznom kellett.
[ Szerkesztve ]
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
BobaHWSW
aktív tag
Nemtudom, hogy az onset crew pontosan milyen oraberen van de 12orara szerintem 1200-1800 dollar alatt elkerni az bargain.
Szerk. Ujraolvasva. Ha PA onset fizut nezek akkor inkabb 600-900. Attol fugg ki kit csinal.
Ha meg a vfxsup (neha osszemocskoljak a kezuk ha nagyon kellvalami es fontos) akkor meg ennek a tobbszorose.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz BobaHWSW #2477 üzenetére
úgy néz ki, nem fogunk ugyanazon a projekten dolgozni a weta ügy onnan jött, hogy volt egy megbeszélésem velük, mert kellett plusz egy valaki egy hétre, aki körbefotózza az embereket meg tárgyakat, ruhákat, mindeneket vfx-hez.
annyiból jó, hogy nem jött össze, hogy igazából ez egy droidmeló (a vfx koordinátor? vagy nem tudom ki, akivel beszéltem az egészről nagyjából azzal foglalta össze, hogy akár egy PA is meg tudná tanulni ) napi 12 órában, és rettentőn nem lett volna időm semmire mellette. viszont jó lett volna, mert mondtam rá egy nekem barátságos számot, amire a szemük se rezzent (innen tudom, hogy nagyobbat is mondhattam volna...)hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
ha már bleki, fetreng a lakásban valahol egy q0 classic mindenféle csetreszével, ha érdekel valakit, előbányászom.
hanyas vagy, te disznó?
-
-igu-
addikt
válasz BobaHWSW #2477 üzenetére
"Igu, hinnye de hianyzik a BB passportbillentyuje... Mar megvan a pixel tobb mint egy eve de fele olyan gyorsan nemtudok irni vele es ossze nem hasonlithato mennyiseggel tobb elirasom van.
Arrol nem beszelve, hogy gorcsot kap a kezem olyan pici ezen a virtualis billentyuzet."
ugyanígy vagyok az OnePlus 3T-vel
nekiállok melózni, és az első prémiumomból meglepem magam egy K2-vel
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz hobizoli #2474 üzenetére
Neha ugy erzem a szakmam projectleadaskor errol szol...
Kesesben vagyunk, minden borzaszto, megcsinalunk valamit, kikuldjuk a kliensnek majd 10 masik dologgal visszapattintja majd indul elolrol a dolog...
Igu, hinnye de hianyzik a BB passportbillentyuje... Mar megvan a pixel tobb mint egy eve de fele olyan gyorsan nemtudok irni vele es ossze nem hasonlithato mennyiseggel tobb elirasom van.
Arrol nem beszelve, hogy gorcsot kap a kezem olyan pici ezen a virtualis billentyuzet.
-
BobaHWSW
aktív tag
Nemar, en vagyok az egyetlen aki nem latja a gift?
-
-igu-
addikt
#animgif
watergate
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
"A piros szín nagyobb sebességet tesz lehetővé, mint az köztudott...."
lassan már csak egy piros szelepsapka hiányzik
amúgy meg a télapó se véletlenül jár pirosban - csak egy napja van az összes gyerekre
[ Szerkesztve ]
-
npera
addikt
Dlágaszágok.
A piros szín nagyobb sebességet tesz lehetővé, mint az köztudott....
-
npera
addikt
A portán hallottam valamit.
A vágóhídon néha erősen kell koncentrálni, hogy ne vonyítsak fel a röhögéstől. Mentünk ugye waterfallból agile módszertanba. Most fut a 2. éles sprint vége, jövő héten indul a 3.
Elég sok csoport megcsúszott erősen és tolja maga előtt a feladatokat. Ez a 12-hetes product increment lejártakor lesz majd különösen erősen kérdéses. Mivel utána kell majd egy újabb 12-hetes 6-sprintes időszakot tervezni.
Közben tegnap jött az ukáz, hogy kell majd egy önként jelentkező, aki tud segíteni egy igen komplex szerződéskeret agilizálásában. A kérdéses dokumentum egy teljes sourcing folyamatot dokumentál és végső formájában a teljes üzleti szerződést tartalmazza. Az összes specifikációval, követelményekkel, 2D, 3D adatokkal, mindenfajta vonatkozó törvényi előírással, az összes lehetséges standarddal ami értelmezhető. Ezen kívül a teljes felelősségmegosztást is ez rögzíti, az esetleges eltéréseket, ezek letárgyalását és dokumentálását. Jogilag kötelező érvényű szerződésekről van szó akár milliárdos nagyságrendben is és most nem HUF a valuta.
Az eljárás egyik sarkalatos alapja, hogy iterációs módon készül el a végső szerződés. Először van egy kezdetlegesen kitöltött formája, amikor az ajánlatok bekérése a cél. Már ekkor is durva a doksi, de utána a lehetséges beszállítók mindegyikével párhuzamosan elindul egy-egy iteráció. Akár HW, akár SW. Vannak mindenféle iterált joint review eventek, ezeknek is egyre komolyabb a részletességi szintje. Bár nem fix cadence mentén fut a dolog, de az alapja a visszacsatolás és az iteráció.
A végső dokumentum egy mindenre kiterjedő szerződés, ami aztán a sok éves együttműködés alapja.
Ez a dokumentumot kell átalakítani tehát agile formára. Ami vélhetően azt jelenti, hogy a beszerzés minden kis inkrementum esetén újra kell tárgyalja az árakat és hogy ez lehetséges legyen az összes résztvevő (fejlesztés, gyártás, minőségellenőrzés, etc.) szintén újra és újra át kell rágja magát mindenen. Igen kíváncsi vagyok, hogy ezt 2-hetes ritmus esetén miként akarják levezényelni.
És mennyi idő után érti meg valaki, hogy már eleve "agilis" az egész, csak a dolgok természeténél fogva nem lehetséges 2-hetes inkrementumokban gondolkodni.
Szerintem ezzel pár hónapig el leszünk majd. Ma beraktam a backlogba egy feature pontot, aztán egyből hozzárendeltem 3 csoportot is. Most a scrum masterek és product ownerek vakarják a fejüket.
-
Samott
addikt
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
eattila
őstag
válasz #09908736 #2461 üzenetére
Nekem 9-én lesz 1 hét szabadság. De már nagyon nem érzem a csít magamban. Sőt, fáradt vagyok, mint a dög. Éjjeli meló minden este, hétvégén feszt van valami, nincs pihnés hetek óta kvázi. Kevés alvás.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
-
törölt tag
Annyira vagyok, hogy írni sincs ked
-
ncc1701
veterán
válasz Gabibácsi #2456 üzenetére
Nem mentem, mert nem jött volna be, asszony utólag elismerte, h utáltam volna a helyet. Elötte voltunk 1 hetet osztrákoknál az alpokban, szerencsére szállás ingyér volt. Az viszont mocsok jó hely, sok erdő, hegyek, patakok, rendes bicaj út, normális emberek, bármikor odaköltöznék.
-
ncc1701
veterán
Asszony a gyerekkel volt 1 hetet marokkóban, valahol 250-300e körül lett a vége mindennel. Kicsit kalandos volt a dolog, az tény.
-
Samott
addikt
Igazsaga vagyon: The Most Common EV Charging Misconception
-
Samott
addikt
válasz scaurus #2443 üzenetére
Az volt a fura, hogy a google home app az latta a chromecastot, szepen szinkronizalta a hattereket meg minden. Csak a cast gomb hianyzott minden eszkozrol, minden alkalmazasbol. Egy ujrainditas (tv, tabalgep, router) utan elkezdtem keresgelni.
-
scaurus
csendes tag
Sajnos, én a routerre gyanakodtam, mert volt már olyan, hogy "megbolondult"...
Filmet meg nagy képernyőn szeretek nézni (csak utazás közben fanyalodok rá mobil eszközre).
Az Amazon Fire-re meg egyébként sincs HBO GO app.
(Gondoltam kihasználom az ingyenes próbahónapot.)"morci mellszobor koma" (Raynes)
-
scaurus
csendes tag
Oké.
De felteszem ez apartman volt.
A 400000-es ajánlat meg szálloda, feltehetően ellátással.
Anélkül tényleg rablás.Egy berlini hosszúhétvége, 2 főre, igaz 4 csillagos szállóban majdnem félmillámba fájt.
Muszáj volt, mint Gabibácsinak a Balaton, de nem bántam meg."morci mellszobor koma" (Raynes)
-
Samott
addikt
válasz scaurus #2434 üzenetére
Nekem csak egy husz percem ment ra tegnap este. Aztan rakerestem a hibara es szukitettem a talalatokat az elmult napra. Es tv helyett tablagapen neztem meg az esti videoimat.
-
-NoVa-
addikt
-
Sipi-
őstag
Kolléga vett egy Ssangyong XLV-t. Ilyet se láttam még eddig.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
scaurus
csendes tag
Én is elcsesztem pár órát az életemből, elátkozva minden vezetékes és vezetéknélküli technológiát.
Oszt' kiderült:
[link]Ami érdekes, hogy külön Chromecast kütyü nélkül próbáltam mobilt és Sony Android tévét összekapcsolni, de az sem működött.
Szóval nem csak maga az önálló eszköz volt érintett.Ráadásul, nálam még reggel sem működött, csak de. 10 körül állt helyre.
[ Szerkesztve ]
"morci mellszobor koma" (Raynes)
-
Samott
addikt
Kollega most akart foglalni a balatonnal 3 ejszakara, elmebeteg arak vannak. 3 csillagos szalloda 400 ezret mondott ket felnottre meg egy 6 eves gyerekre harom ejszakara. Ennyibol kulfoldre megy az ember.
-
Gabibácsi
őstag
balatoni apartmant nem tud valaki két éjszakára júli 25-27-re?
-
BobaHWSW
aktív tag
Elias, koszonom az instagram szivecsket. Ugy ereztem ez a legutobbi az hozzad passzolo kep lesz.:D
-
veterán
kváziapósnak van egy ilyenje. egynek már lezúzta a kijelzőjét, amire ugyan van garancia, csak hát nincs meg a papírja, tehát mégsemnincsen viszont amikor a kettes példány hangszórója eldugult az idők során belekerült hidraulikaolajtól, akkor egész jól tolerálta, hogy a gazdája kompresszorral tisztította meg. azt a néhány csavart, ami a hátlapból repült ki, utána könnyedén visszatekerték a helyére.
előtte volt két cat, előbbi nem viselte elég jól a hidraulikaolajat, így amikor másodszor is szervizbe kellett volna vinni, anyós gondolt egyet, és vett egy ugyanolyat használtan. ez nem volt 100%-os sikertörténet, otthon kiderült, hogy valóban ugyanúgy néz ki, csak nem ugyanabból a távolságból, mert kb 1 collal kisebb, régebbi, és lassú mint a dög.
viszont asszony azóta is fuldokolva bír röhögni azon, hogy az apja a használt telefonnak még a háttérképét sem cserélte le, így hónapokon át minden használatkor egy ismeretlen kisgyerek nézett rá vidáman.hja, a homtom előnyei közé lehet sorolni még, hogy microusb a töltője. a képet csak kicsit árnyalja, hogy a masszív házban annyira mélyen ül a port, hogy csak a saját élénk narancssárga kábelét lehet beledugni. de ha nagyon érzem magamban a csí áramlását, majd faragok hozzá egy másik kábelt is, hogy ne következzen be a világvége, ha el találja veszíteni a gyárit (meg a másikat, ami a törött telefoné...)
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
eattila
őstag
-
-NoVa-
addikt
Sógornő anno kérdezte tőlem, hogy mit vegyen, az akkori legstrapabíróbb víz és ütésálló Motorola cuccot mondtam neki. Az esések alapdolgok, wc meg kád is. Forrásban lévő vízbe esés meg balkonláda virágföldbe ültetés, megöntözés és utána csörgetve keresés már jobb. Végül a software avulása végezte ki, Android 2.x az 5.x idejében már vállalhatatlanul elmaradott volt. Azóta iPhoneokat amortizál sorra, és CAT telefonon gondolkozik.
-
-
veterán
fene se gondolta volna, hogy Gabibácsiék ilyesmivel is foglalkoznak
hanyas vagy, te disznó?
-
npera
addikt
Próbálok egy mustáros-sörös pácot most. Van benne pár fűszer, egy csomó fokhagyma, pici méz, olivaolaj és dijoni mustár. Sörből nem volt a boltban barna, így sima sárga ment bele.
Volt szép tarja és szűzérme, most ott úsznak egy tálban holnap délutánig. Aztán ha nem szakad le az ég, akkor grill. Egyelőre úgy néz ki, hogy 28 fok lesz és hét ágra süt a Nap egész nap.
-
Frawly
veterán
Akkor lehet csak én találkoztam szerencsés esetekkel. Hála az égnek, én még nem áztattam el telefont. Többször ejtettem le, de csak kétszer törtem össze a kijelzőjét, a sors iróniája, hogy ugyanazt a telefont ejtettem le egy nap különbséggel, ugyanott, ugyanazon a járdán. Azon kívül, hogy törött a kijelzője, nem volt baja, de bosszantott, azóta tokban hordom a telefonokat.
Vagyis egyszer borítottam rá ki némi kávét, konyhapulton löktem fel a bögrét, de szerencsém volt, mert csak némi folyadék állt meg rajta, de bele a telefonba nem ment semmi. De kádba, pocsolyába, budiba nem ejtettem még bele.
-
-igu-
addikt
#animgif
[ Szerkesztve ]
-
scaurus
csendes tag
"Ezeket a Luminákat felesleges javítani, egy kalap szart nem értek világ életükben, már szoftveres támogatás sincs rájuk.."
Farkaskoma, azért ez így nem igaz.
Lumia 800-t és 930-t használtam, amire nekem kellett, remekül tudta.
Családban még mindig van egy 735, a gazdája elégedett vele, persze nincs igénye n+1 app-ra és multimédia központra a zsebében.
Amikor én LG G6-ra váltottam, nem éreztem, hogy kitágult volna előttem a mobilos világ.Izé.
Jahno mester rajta van valami neo-hwsw felület kitalálásán?
Mert ez a fórum számomra továbbra sem "az a fórum", ide valahogy benézni sincs kedvem, nemhogy írni.
(Valamelyik nap eszembe jutott a steam fiókom, vicces volt ,amikor kiírta, hogy utoljára 3786 napja léptem be... )"morci mellszobor koma" (Raynes)
-
-igu-
addikt
#sarki köpködő
-
blueboi69
senior tag
Történelmi percek.
Tegnapelőtt délután/este meghírdettem A piroskát. Igen, az E30-at. Csak e30 Fb csoportban, sehol máshol. Másnap délelőttre kapott egy halom ajánlást és több mint 100Like-ot, valamint kb 10-en írtak privátot és hívtak fel.
Végül az egyik arc érezte, hogy kell neki az autó valahonnan Zalából feljött érte. Volt már neki E30-a korábban, sztem nálam kicsit idősebb forma és egy hasonló korú barátja. Értettek hozzá, tudták mit nézzenek, látták, hogy a kaszni foglalkozós, de alapvetően tetszett nekik az autó és meg is veszi. Kezében volt a pénz, el is akarta vinni, de mondtam, hogy bocs, de a költözés miatt fogalmam sincs hol a törzskönyv, és még akarok csinálni pár képet a kisfiammal és az autóval. úgyhogy abban maradtunk, hogy vasárnap eljön érte. Mennek esküvőre és hazafelé felveszi az autót. Eleve vasárnap nézte volna meg, de valami azt súgta neki, hogy ez nem lesz már meg addig. (Ma is jöttek volna ketten és péntekre is lett volna aki jönne megnézni). Volt aki még tegnap este eljött volna, de mondtam, hogy bocs le van merülve az akksi így nincs értelme jönnie. Ő mondjuk biztos utálhat most, mert ő jött volna elsőnek megnézni, de belátta, hogy ha beindítani sem tudjuk, akkor nincs sok értelme.Szóval ennyi, úgy néz ki, hogy elkelt 1nap alatt. Ja és 6kilóért hírdettem meg. Írták a hirdetés alá, hogy nyugodtan tegyek még rá 150et is akár, mert úgy is elviszik, de nem akartam hetekig alkudozókkal foglalkozni. Srác aki jött nem alkudott egy forintot sem, teljesen normális volt ő is meg a haverja is, nem fikázták, nem izéltek, rajta, tetszett nekik oszt kész.
Úgyhogy ennyi, ezt is megéltük.
-
Sipi-
őstag
Ez így ebben a formában nem igaz. Win10-es, szintén 640-es Lumiámra múlt héten is jött még OS frissítés. Annyival jobb egyébként az Androidnál, hogy egy 1-2 GB-os Android teló max. egy év múlva használhatatlanra lassul, az 1 gigás win meg mostanában, közel 3 évesen (folyamatos automatikus frissítés mellett) kezd lassulni.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Politika
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Peugeot, Citroën topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vírusirtó topic
- NBA és kosárlabda topic
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Samsung NP530 fémházas ultravékony laptop 13,3" HD, 256GB SSD, 4-5 órás akku!
- Acer Predator i7-9750H, RTX 2080 8GB, 32GB RAM, 2x512 SSD
- Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm (SM-R880) - újszerű, stílusos bőrszíjjal, töltővel
- Horizon forbidden west gyüjtői kiadás játék nélkül ps5
- HP EliteDesk 800 G4 mini (i7-8700/32GB/512GB/WiFi/W10)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest