Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Sipi-
őstag
válasz WiZARD #131293 üzenetére
Pontosan. Meg ha külső monitorral és billentyűzettel használod, akkor emeled meg, hogy alá tudjon menni a levegő.
Nekem is ezt javasolták a céges gépnél a service desk, amikor panaszkodtam, hogy porszívó hangja van és infrás hőmérő szerint a burkolat ilyenkor 50+ fokos.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Bujdy81
aktív tag
Na, fafa ZenBook kezd fáradni.
50 fok körül van alapból a CPU hő, de ha elindul a virtuális gép, már megy feljebb...
Ha megy közben egy Teams konferencia is, akkor már leszabályoz.Milyen kiegészítőt érdemes/lehet venni, ami javítja a hűtés hatékonyságát, vagy másik gép kell?
Szerk.: lehet, hogy elég annyi első körben, hogy csökkentem a virtuális gép ablak méretét...
[ Szerkesztve ]
-
npera
addikt
válasz Bujdy81 #131285 üzenetére
Én a legkisebb és legballonosabb abroncsra céloznék, amit a fékek még megengednek. Több gumi jobban csillapítja az úthibát, nem veri szét a kocsit annyira. Csendesebb, cseréb kanyarban ha 1,3G-vel akarsz fordulni, akkor majd kúszik. De arról leszoksz egy idő után úgyis....
Vonóhorog lesz rajta? Mert az fontos NÉGY444!!!
-
npera
addikt
válasz hobizoli #131279 üzenetére
Van egy fiatal kollégám, neki egy Audi A3 2.0 TFSI van. Az, amelyiken az olajleválasztó gyűrűk bedájolnak. Az övén is megadták magukat. Egy idő után már nem kellett olajat cserélni, csak önteni bele. Aztán megállt az autó.
Most próbálja egy haverjával javítani. Több gond is van. Letört a láncfeszítő vezetője egy nagyobb darabban, az beleesett a motorba és alul van "valahol". A vezérműtengely jeladója néha megy, néha nem. És ugye a dugók. Van elvileg valami csere kitt, amit bele lehet építeni, aztán akkor felfúrás után talán jó lesz.
A srác szeret szerelni, a motorkerékpárját rendszeresen szétszedi, karbit szinkronizál, meg hasonlók. De ez egy autó, "picit" nehezebb hozzáférni dolgokhoz.
Másik Audis történet:
Tegnap melóból hazafelé bringáztam és a lakótelepen lakó Audi RS3 gépkocsi elhaladt mellettem. Látásból ismerem, mert tőlünk 200 méterre parkol vele a fószer és felismerem a gépet.
Ahogy elhaladt mellettem nem tudtam nem észrevenni a kábé 2-ütemű illatot és a nagy ovális kipufogókból előbukkanó kék füstöt. Az a motor is készen van.
-
eattila
őstag
Az meg is érdemli. Ahogy a mondás tartja, nem megvenni drága.
Apám (nyugodjon békében) is megvette a az audit 2.0 tfsi motorral "jó áron". Aztán elpukkant valami elől, és milla volt javítani. mondtam, hogy cseréljék le valami olcsóbb fenntartásúra, de nem. Aztán miután meghalt, eladtuk. De elagás előtt még kiderült, hogy motorfelújítás kell neki. akkor modntak rá 800K-t. Így nem túl jól sikerült eladni.e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
zetor2000
őstag
Sógorodnál valószínű, hogy nem tudná hová tenni azt a pénzt, ami felszabadulna, ha nem ez a gépjárműve lenne.
5M / 3 év az évi 1 rendes nyaralás 2-3 főre a "közelben" (1.5M+/év), és akkor nem nagyon kell nézni, hogy mennyi fruttit eszik az ember, melyik banánhajóra ül fel, és este is ihat mindenki 1 tisztességes italt...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz hobizoli #131277 üzenetére
A kerék dolgon már én is agyaltam eleget...
A Model Y Performance 21-es kerékkel jönne. Elől 255/35R21, hátul 275/35R21. Mentem vele, vállalható a komfort, de a felnit kb. lehetetlen nem odaütni azonnal. Meg olyan 90-100 ezer per db a nyári gumi.
De az alap kerék, ami nekem lesz, azon 255/45R19. Arra már a Pirelli PZero is 82k/db. Viszont 4 évszakosból a Vredestein az kb. 78k és nem kell szerelgetni.
Viszont én rá akarok menni a downgrade-re és a Model 3 alap kerekére leváltani, ami 235/45R18, de 235/50R18 menne fel, amiből már 70 ezer alatt lehet kapni márkás 4 évszakosat. A tesztek alapján még a fogyasztás is csökken a 255->235-re váltással...
Szerk.: az emettorosnál azt mondják, hogy kb. fele km-t bír egy szett gumi a nagy nyomaték miatt. Főleg az elején!
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz Sipi- #131278 üzenetére
sogornak a PNV-jen 19" felok vannak, 1 gumi ra 80-90k... +szereles
a teli gumis cipok a 18"-k neki
de amikor mondtam neki, hogy ezt 35XD-t lel kene adni, es atulni egy prolibb, fele ennyibol fenntarthato 18D-be, akkor be van serulve...
szomszedoknak az is ugyanez a kaszni lenne...
ott laknak az osztrak hatar mellett Sopron-ban, tenyleg 4-5km-re van a hatar
oda jarnak mar dokihoz, ott dolgozik....miert nem lakik ott ennyi erovel?
600UER+rezsi a lakas amit berelnek, utikoltseget hozzaszamolva ehhez ausztriaban is lakhatnanak pont annyiert
meg monduk a gyereknek is jobb lenne, ha nemet nyelvu oviba jarna, otthon meg majd beszelgetnek magyarul egymas kozott
hat mert ausztriaban 300EUR lenne 35XD havi adoja, es az sok
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
de annak a lomnak akkoris ott kell allnia, ha kaja nincs a hutoben (volt ilyen is nyaron)
Ignis-t is elkerte oktober vegen egy honapra, amig a PNV-t rendbeszedik, azota is ott van, de a PNV azota is zabalja az olajat, mert 600k lenne megcsinaltatni a 2 turbot rajta
a szaros penztemeto bajorvagenje korul forog a vilag, ahhoz kell igazodni
tavaj osszel mondtam neki, hogy szamold mar ki, hogy amiota megvan ez az auto (akkor) ~2.5eve azota mennyi ment el a fentarrtasara az biztositas meg az uzemanyagon kivul
akkor tartott ~3.5millional
azota bejott ez a ket turbo felujitas + olajcsere (=7.5-8 liter olaj), esedekes lenne a "cetef" valtoban is megint az olajcsere, meg vmi tipusbetegseget megelozendo fotengely nyugvo-csapagysor csere + uj teli gumik mert kopasjelzon van + uj nyari gumik detto...trallala...meg ami kozbejon (...es olyan mindig van)
1,6+ megaforint
osszeadod 5+ millio 3 ev alatt
de a 18D-n csak 1 csiga lenne, meg azon csak 17"-s a felni, mert kisebb a fektarcsa, meg csak 4-4.5 liter olaj megy bele, meg van belole sima manual is, az adoja KGFB is sokkal kevesebb ra
aztan vegulis ugyanoda elviszi az is...több drón kell ;P
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz Sipi- #131275 üzenetére
de azzal nem lesz kinezetre jaszkari
gumit meg ki nezi meg 5+ m-rol?
a naffelni az joval messzebbrol is latszodikmost neztem uj 215/45R17-s nyarigumikat 35-40k/db
Uniroyal, GT Radial, BF Goodrich, Toyo... minden kozepes markaju van ennyiert
Michelin, Continental stb +10k
de ez nem racseauto....a nyari gumis felniket a gumikkal egyutt vettem, Barum van rajta
igazabol azzal sincs bajom...[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
-NoVa-
addikt
válasz Sipi- #131275 üzenetére
Volvo csoportban is ez megy, mióta a dízel S60-ak beestek 6 számjegyű árra, 18-as szekérkerék, ültetőrugó meg spoiler rendszeresen szóba kerül. 16-ossal kényelmes, alapmagasságon nem veri oda magát minden padkán, mint én a gyárilag laposabbal, és még vizuálisan is arányosabb a kisebb kerekekkel, de rontani akarnak mindenáron mindenen.
-
Sipi-
őstag
Van az a mondás, hogy akinek van pénze majomra, annak legyen banánra is.
MK4 Mondeo-s közösség egy részére ez sajnos nem igaz. Egyik büszkén írja FB csoportban, hogy végre vett új gumit, Rotalla márkájút 63 eur/db áron Persze kell a 18-as felni, de ennyi pénzért kommersz méretben lehet talán normális gumit venni, de nem 225/45R18-ban. Másik Goodride gumiról kérdez (szintén legalja kategória). Nem értem, ha nem képes normális gumit venni rá, akkor vegyen olcsóbb kocsit. Egyébként 16-os felni is gyári mérete a kocsinak, arra túl drága a jobb gumi sem.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Samott
addikt
válasz -NoVa- #131272 üzenetére
Igen, ebben igazad van. de amig a Varat se kepes megtolteni minden este a tiltakozok tomege, addig ez az orszag ezt erdemli. Minden ismerosom kulfoldon keresi a jovojet es en is erosen gondolkozok hogy visszamegyek Parizsba. Nyartol lesz ott egy pozi, nagyon ugy nez ki hogy en donthetem el kit kuldunk. Es donthetek magam mellett is.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-NoVa-
addikt
válasz Samott #131271 üzenetére
Nem, nem. A választásoknak hívott bohóckodás az elképesztő összegekből minden platformon működő propagandagépezet hatásosságának a techdemója, a butaság, xenofóbia, tájékozatlanság és félelem együttes erejének a bemutatója. És már az sem volt elég arra, hogy a szavazatok legalább felét megkapják, kellett a kreatív választási rendszer összes trükkje a teljhatalomhoz. Én csak egy olyan választást szeretnék, amin a rájuk nem szavazó kétharmad megerősíti és kijelenti, hogy nem kérik. Aztán tiszta lappal el lehet dönteni, hogy akkor kit.
-
Samott
addikt
Valasztasoknak hivjak ezt dolgot, es tavaly is kevesen voltunk hozza.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-NoVa-
addikt
válasz Jahno #131265 üzenetére
Az efféle röghözkötött tömegek miatt izgalmas kérdés lenne, hogy lehet-e jogilag adott tömegnek ledobni magáról az országot. Mekkora mennyiségnél jelenthető ki, hogy illegitim az államhatalom, és kiválva inkább valami újba fognának? Én személy szerint nem ismerem el a kormány legitimitását, nem tisztelem és nem tartom be a törvényeit, maximum véletlenül, aztán ha ezt nem én csinálom, hanem 3-4-5 millió fő, az már olyan országszerű méretű dolog.
Ahogy szoktam emlegetni, hogy legalább BP-t Szlovákiához kéne csatolni a Duna mentén egy kivezető sávval, de tippre ennél nagyobb területet is vihetnénk. -
npera
addikt
Blueboi, Nova, izgalom. GemFan race gate 2 db...
Akkor most elkezdem rendesen amortizálni a gépeket majd -
npera
addikt
válasz Jahno #131265 üzenetére
Olyasmikre is érdemes gondolni, hogy Magyarországon van a megszokott tételek listája, ami fizetős, vannak az adott támogatások (gyerekre vagy tanulásra, etc.). És vannak olyan dolgok, amiket privát intézel, mert az állami mondjuk nem megfelelő.
Ezek nem feltétlenül ugyanolyan módon oszlanak el a megcélzott országban, adott dolgok lehetnek vastagon fizetősek. Attól függően, hogy miként dolgozol (egyedül vagy asszony is egyből melózik, komoly faktor lehet) simán megtörténhet, hogy hirtelen olyan összegekbe kerül korábban teljesen magától értetődő költség, hogy felborul a háztartás tőle.
Érdemes a különféle netes "legendákat" is picit perspektívába tenni. Hogy Skandináviában minden ingyen van az iskolával kapcsolatban, meg egyéb mendemondák. Mert Svédországban pont nem. Van, amit megkapsz, de vannak keményen fizetős tételek. A nagy totál lehet több befizetésre fog kijönni. Nagyon függ attól is, hogy mit dolgozol, milyen fizetést kapsz, mert eltérőek az adókategóriák.
Ha vannak aktív hitelek otthon, akkor az ugyanúgy futni fog tovább, csak külföldön kell megkeresni rá a pénzt a megélhetésen túl.
Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de netes mendemondák ne vezessenek félre.
-
WiZARD
addikt
válasz npera #131264 üzenetére
Igen, ezek miatt is jó lenne nem sokáig húzni, mert csak egyre nehezebb, egyre több hátránnyal jár.
A kicsi 8 hónapos, a nagyobbik 3 éves. Talán nekik még könnyen menne a váltás, és még ahhoz is időben lehetnek, hogy a "társadalmi és kulturális" aspektusból máshol szocializálódjanak (persze a balkáni szülők visszahúzása mellett).
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
npera
addikt
válasz WiZARD #131259 üzenetére
Saját tapasztalat, piszok nagy átállás még gyerek nélkül is. Gyerekkel jön a komplexitása, hogy a gyerek is környezetet vált. Egyébként ez néha könnyebben megy, mint gondolná az ember, más esetben meg simán megreccsen a gyerek a körülményektől. Picit lottó.
A megélhetés piszok nagy szóráson belül lehet. Teljesen más költségek vannak, ami otthon egyértelmű volt az hirtelen simán lehet kihívás.
Ha már "bedolgozta" magát az ember, akkor persze lehet az egész pozitív is, de érdemes felkészülni rá, hogy 2-3 év simán nettó veszteség és masszív szopás. Aki azt magyarázza, hogy 5 perc alatt beilleszkedett és zéró vessződség, az többnyire valami "szigetüzemben" él és a fotel-kisbolt-office háromszögön túl sosem mozgott.
A nyelv is egy jó kérdés. Gyerekek seperc alatt megtanulnak mindent. Felnőttként tök új nyelvet tanulni lehet kihívás. Ha angol megy tárgyalási szinten az jó móka, csak tipikusan semmit nem jelent külföldön, mert egyrészt ők nem beszélnek úgy, másrészt maximum 2 éven belül elvárják, hogy legyél közel anyanyelvi szinten.
A nyelven túl ott van az összes "társadalmi és kulturális" aspektus. Nem ismered a gyerekdalokat, nem ismered a komikusokat, a TV-s referenciákat, a különféle történelmi aspektusokat, ami simán lehet társalgási alap egy napi beszélgetésben. Mind meg kell tanulni, ami persze lehetséges, csak sok energia.
Nem azt mondom, hogy lehetetlen, csak érdemes beleszámolni az egész tervbe.
-
Jahno
veterán
válasz blueboi69 #131261 üzenetére
Nyár közepe fele görögöket néztem, hogy 1-2 gyárnál meglódult az infó ipar, meg hirdettek közvetítő cégek is egész jó pénzekért. Ott még akadt volna olyan hely is, ahol a magyar nyelv előny.
Mikor szlovén cégnél voltam sok éve akkor ott azért nem mondtak akkora számokat, amitől nagyon lelkes lett volna bárki is, de ez elég kis mintavétel. Mondjuk Dudu meg kb. el van a saját jóléti mikrokörnyezetében és azt sem teljesen értette, hogy ha már telefonos ügyfélszolgálati állásokat mutogat akkor legalább az első két sort elolvashatta volna, abból van értelmezhető vitaalap.
Én a legtöbb ilyen összehasonlítást nem értem, hogy pld. németeknél mitől élhet jól egy olyan autószerelő aki magyar árakhoz képest is kifejezetten olcsó?
-
blueboi69
senior tag
válasz A. Crowley #131260 üzenetére
Ahh értem. Hát ezt majd az idő megoldja
-
WiZARD
addikt
Én továbbra is tök 5lettelen vagyok, hogy hova és hogyan.
Ahol lehetőleg jobb idő van, jobb kilátások/oktatás, de a mostani keresetből (mert ha viszem a céget máshova ott se lesz több) a mostanihoz hasonló színvonalon meg lehet élni.Kisebbik gyereknek lehet valami húgyuti fertőzése van, 2 napja lázas, vizelet tesztcsík nem mutat jót. Asszony tök kivan (másikkal már 1x végigcsináltuk, azóta retteg hogy kórházba kell menni), mert itthon 2 év alatt intravénás antibiotikum (=kórházba fekvés) a megoldás erre. (persze külföldi anyagok szerint szájon át szedett antibiotikum is pont ilyen hatásos lenne)
Most várjuk hogy legyen minta, amit be lehet vinni laborba. Nyilván könnyű összeszedni egy 8 hónapos gyerekből.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
blueboi69
senior tag
válasz A. Crowley #131257 üzenetére
"Leszámítva, hogy a korosztályával való kapcsolódás nem zökkenőmentes."
miért?
-
A. Crowley
tag
Nekünk most úgy néz ki, lesz egy hónapunk kipróbálni Spanyolországot. Egy ismerősünknek van házikója és csak szeptemberben költöznek, úgyhogy mi meg július végétől augusztus végéig kinn leszünk, megnézni milyen.
Amúgy Valenciában van Deutsche Schule, ami opciós lehet.
Mi egyelőre kivárunk, mert a fiam alapítványi iskolába jár, itt még nincs akkora hepaj, maximum a tanárhiány jelentkezik. Mondta, hogy nem szeretne megint külföldre menni, egész jól elvan itt. Leszámítva, hogy a korosztályával való kapcsolódás nem zökkenőmentes. -
blueboi69
senior tag
válasz Jahno #131234 üzenetére
Leszálláskor az utánégető az valid lehet, ugyanis max gázt adnak leszálláskor, hogyha nem akad be a kampó a sodronyba, akkor még fel tudjanak szállni. Ha beakadt, azt érzik és leveszik a gázt. Viszont ha nem akad be és akkor adják rá csutkára, akkor már késő, beleesik a vízbe.
-
-igu-
addikt
Akkor mondom megint: ha bárki innen a topikból errefelé nézelődik, néhány napra tudunk szállást biztosítani (interjú, egyéb intézni való dolgok) esetlegesen reptéri fuvarral kiegészítve jövet-menet. Dedikált vendégszobánk nincs, ellenben van egy plusz 2 személyes ágybetét, amin lehet héderelni. Macskára, robotporszívóra ne lépj rá, ennyi.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
npera
addikt
válasz Bujdy81 #131242 üzenetére
Ha "Nyugatra" mész jelenleg, akkor a gyerekek gyakorlatilag közel-keleti és afrikai (főleg szomáli) gyerekekkel fognak együtt járni iskolába. Ha lányaid vannak, akkor lesz "surlódás" abból, hogy miért nincs rajtuk nihab és miért szólnak hozzá egy sráchoz.
Ez a standard, de vannak még olyan iskolák, ahol akár hagyományos európai emberek is előfordulnak és a gyerekek tudnak üvöltő torokhangú röfögésen túl is kommunikálni és azonnal sharia-bíróságra kerül minden vélt vagy valós sérelem.
A mi gyerekeink bejutottak egy svéd iskolába, ahol igen jó eredmények vannak, nincs közel-keleti horda és tudnak tanulni és játszani.
Ha csak úgy kimész Nyugatra, akkor nagyon könnyű belekerülni a darálóba, amikor valami gettóban laksz és a gyerekeidet gyakorlatilag lehúzza magával a muszlim mocsár. A költségek 4 gyerekre igen durván magasak, ha nem segélyes vagy. Ha dolgozol és adót fizetsz, akkor a bőrt is lenyúzzák rólad.
-
Sipi-
őstag
válasz Bujdy81 #131237 üzenetére
Boldog szülinapot utólag is
Gyerek nélkül még könnyebb lett volna "ugrálni", így nehezebb lesz. Megoldás az lehetne, ha olyan céghez mész el melózni amelyik bérel nektek egy megfelelő méretű házat.
Teslát még null km-esen el tudod adni, akár kis haszonnal is
Egyik volt kolléga is gondolkozik költözésen, de Ő észak felé, npera és Iqu irányába. Szintén 4 gyerekkel.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
zetor2000
őstag
Boldog szülinapot akkor!
A "visszapillantó" c. adást néztem YT-n, ott Pere Laci mesélt, hogy kiment Indiába. A 100nm ingatlan bérlése annyi volt ott, mint itt egy lakótelepi izéé.
Persze ehhez kell egy habitus, hogy oda költözzön az ember... De ott beszélnek érthetően angolul - igaz, jellegzetes akcentussal. A kaját van, aki szereti, én nagyon nem kóstoltam még. Árakat nem ismerem, de a közlekedés megoldottEz a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #131246 üzenetére
Ott azért meglepődtem, most keresnek mindenféle munkát is, nem csak olyat amiről Guga szeretett volna írni. Mellette németeknél pld. fogászati asszisztens, de fizetik a sulit, kapsz pénz, szállást, utána alkalmaznak és heló.
De persze ott is mindenki valamerre elfogult, hogy milyen arcok a németek.
-
Jahno
veterán
válasz Bujdy81 #131245 üzenetére
Idén szeirntem több ismerősöm vándorolt el, mint elmúlt sok évben összesen. Páran még akadtak is akik hazajöttek, volt aki megpróbált hazajönni, de aztán mégsem. Egy olyat tudok aki 20 éve él németeknél de most hazajönne és már itt építkezik.
És persze volt pár nagyszájú is, meg mindenféle.
-
-NoVa-
addikt
Halkan jelzem, Zágrábban egézz jó US nemzetközi iskolákat csináltak a nagy központi park mellé, bár maga a város nekem túl balkáni panelrettenet. Csak évek óta ezzel a szemlélettel járom a világot, és lesem ezeket a hol tanuljanak területeket, nem teljesen reménytelen az Olasz/Spanyol partvonal sem. Igaz Szingapúrnál az iskolák minőségére és a fizetésre sem lenne panasz, a kaja is jó, de egy tinilányt odatenni egy csomó ottani tizenéves közé egzotikumnak, na ott villog egy nagy piros figyelmeztető felirat a fejemben.
-
Bujdy81
aktív tag
Ja, és egész jól indult a nap, kiderült, hogy már Koperben a Tesla. Amint földre kerül a hajóról, utána kap egy virtuális (EU-s) műszaki adatlapot, azzal elmehetek az okmányirodába és forgalomba tudom helyezni. A zöld rendszám is megjött, szóval készülhetne a forgalmi is.
Mondjuk azt mondják, hogy így is még kb. 4 hét, mire vezethetem...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz fatpingvin #131238 üzenetére
12;11;8;3 éves kölkökkel nem annyira könnyű. A legnagyobb durván kapcsolat orientált, kb. évekig nem heveri ki, ha költözünk. Ketteske is nagyon megsínylené. Az új helyen asszony fixen nem dolgozna -> nekem kellene többet kaszálni, mert a rezsi durván több lenne.
Most adjunk el itthon mindent és kezdjünk új életet valahol? De hol? Mondjuk egy normális tengerparti országrész nem is lenne hülyeség. Csak milyen suliba járjanak a kölkök? Úgy értem, milyen nemzetiségűbe? Mert ilyen szempontból pl. egy horvát/észak-olasz rész nem a legnyerőbb...
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #131239 üzenetére
Éppen TV2est is néztem, ezek megint csak a dollár meg a támogatás meg a csiribirit emlegetik. Nem is értem, kb. az univerzumban nincs annyi pénz amit elvileg kaptunk külföldről, de nem teljesen látom át, hogy hova lett, mert kacsalábon forgó paloták sem ott kamatoznak, jachtos bulikák sincsenek, pár nyüves plakátra meg egy ingyen KVra futotta a Moszkván az egészből. Esetleg nagyon szarul tapsolták el, de akkor meg azért nem kellene ennyire rettegni.
Egyéb meg jahh, majd lesz valahogy.
-
Jahno
veterán
Ráadásul most törvény meg egyéb oldalon lesznek csúnya meglepetések, aztán mondanám, hogy inkább ne lássuk meg de hamarosan meg fogjuk.
Kivitelezése érdekes lehet, én meg most addig látok, hogy vasárnap az autós fotózásnak nagyon keményen teleibe ver a pápa látogatása és kész.
Idehaza mondjuk lenne pislogás ha előadnám, hogy adjuk el a lakást, pakoljunk be egy teherautóba oszt menjünk ki spanyolba ahol valami lesz, de még várok pár napot a hasonló ötleteimmel
-
-NoVa-
addikt
Közben a sajtó rágalmazás büntethetőségének eltörlése meg elsikkad ezek mellett, pedig onnantól mekkora sárdobálás és lejáratókampány lesz az egész a mostani vállalhatatlanhoz képest nézve. Meg az ország jövőjének B terv nélküli Orosz/Kínai feltörő birodalmi tervre feltevése a rulettasztalnál, és látványos elvesztése is baj. Meg úgy minden. Ma sem gyújtottam fel semmit, ez a tétlenség az én bűnöm ezügyben. Meg még úgy hatmillió másik emberé itt a határon belül.
-
fatpingvin
addikt
asszonka bölcs. én hallgatnék rá, a megvalósítás már technikai kérdés.
főleg gyerekkel. ASAP el innen, a feltétlenül szükségesnél egy nappal se többet ebben.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Bujdy81
aktív tag
Na, asszony ma 40 éves. Ma olvasott pár dolgot a neten, többek között a volt gimim (ami szeptembertől a nagylány gimije is) kiáltványát.* Az éttermi vacsora közben (ami egyébként 43 ezer Ft volt 2 felnőtt+4 gyerek egy nem túl felkapott fehérvári kajáldában, azaz egy kezdő pedagógus havi fizetésének bő hatoda) egyszer csak kibökte, hogy azon jár az agya, hogy el kell menni ebből az országból! Egyszerűen úgy érzi, hogy annyira tönkreteszik a gyerekeink jövőjét, hogy nincs értelme itthon vegetálni amíg felveszik őket egy nyugati egyetemre...
*: részlet: "Jelen nyilatkozat aláírói közül 42-en jelezték, hogy adott körülmények között, a státusztörvény megvalósulása esetére letétbe helyezik a felmondásukat."
-
Jahno
veterán
válasz Samott #131235 üzenetére
Nos igen, hogy is mondjam politikailag. Van egyáltalán most az oroszoknak működőképes hajójuk? Régebben volt egy. Vagy két fél :-D Vagy csak erőfitogtatós demó, mert én abban sem vagyok biztos, hogy valaha felszállt-e volna valami ebben a sok kavarásban, ami nem helikopter.
Nem is tudom. Mindjárt keresek valami Putyinnal pózolós reklám videót díszlet gépekkel a parkolóban.
Közben meg is találtam a PR-t is, meg egy darab nagyon elbénázott "kuss, én így szállok le" típusú megoldást, az szerintem simán való lesz.
-
Samott
addikt
-
Jahno
veterán
válasz blueboi69 #131229 üzenetére
Háááát, erős kezdés de fenntartom a lehetőséget, hogy kamu :-D Annak ellenére, hogy a Su-27 egy állat és tényleg kilóg a sorból, atom jó hangja van :wub:
Eleje olyan, mint amikor átesést és meghiúsult landolást gyakorolna és animációval folytatna egy touch&go-t. Meg is nézem egy Su kontra C-5/17 vagy valami közti különbséget. Hasonlót tán népkábítós nyílt napon lehet, de akkor meg nem száll le.
X. El leszek vele egy darabig.
-
blueboi69
senior tag
Ezt az anyahajóra való leszállásos videót csak úgy itthagyom...
-
-NoVa-
addikt
Sorozat igencsak ajánló: Cunk on Earth.
Brit humor, néhol mélyebb, és átfogóbb, mint az átlag. -
Jahno
veterán
válasz eattila #131209 üzenetére
Dehogy sikerült, éppen később indultunk el, meg persze felhők is voltak. De most majd figyeljük a geomágneses viharokat is és kész. Profit Ha minden igaz 2025ben tetőzik a nap, következő pár évben csak nőnek az esélyek.
Azért múlt hónapban horvátoknál ha kb. 600 kilométerre délre ennyire szépre kiadta, akkor itt még bármi is lehetséges. Azt mondják a nálam okosabbak, hogy kb. fél napos előrejelzéssel már lehet számolni, akkor legalább még világosban kiderül és van időm felkészíteni a főnökasszonyt.
A sok civil addig betanulja az országtérképet és irányokat, begyűjt felhőtérképes alkalmazást és nem az este közepén kell magyarázkodni, hogy jó a hegytető, de ha nem északnak néz, vagy mindent kitakar az előttünk lévő domb, vagy a város, akkor az nem au igazi...
-
eattila
őstag
válasz Samott #131208 üzenetére
Értem.
Ez a szürke zóna, hogy van e. Mert ha nő, akkor nő. Indulhat. Ha nem engedik, akkor diszkrimináció. Viszont kib_szás a biológiailag női sportolókkal.És szerintem igazad van, nem ott kéne indulni. De ezen megy a hidig. Hogy aki nem egnedné, az kirekeszt, homofób, stb.
[ Szerkesztve ]
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Jahno
veterán
válasz eattila #131203 üzenetére
Ahhoz le kelll venni. Tegnap is milyen jól jött a zseblámpa. Nekem kéznél volt, többieknek meg táskába elásva. Mert mire vége lett az északi fénynek ÉS még a felhők is jöttek, akkor kitalálták, hogy menjünk északi fényt fotózni. Haver extra gyorsan értem jött, összeszedtük havercsajt és legalább a szervezés része egyszerűbben ment a szokásosnál. Igaz lépcsőházból lefelé menet én már tudtam, amit 1 órával később is csak sejtettünk, hogy igazából Nyíregyháza magasságában kellene lenni, észak felé néző városmentes terepen.... Lementünk Dabas felé a káposztaföldekre aztán kb. ennyi.
Előtte azért 10 ismerőssel szimultán lejátszottuk, hogy miért nem jó Dobogókő, HHH, miért nem szeretnék éjszaka közepén Prédikálószékre felmászni meg hasonlók, mert nekem ezek a helyek itt vanna betájolva térképen és egy részével már helyben is próbálkoztunk, elég előzetesen beszopni és nem kell ráduplázni.
-
eattila
őstag
válasz Samott #131204 üzenetére
Az a hiszti, hogy onnantól, hogy ő nőként létezik, nők között akar indulni. Merthogy ő nő.
Haspik kötözz hátrányos, mert a hormonkezelés azért megy. Nők között meg előnye van, mert annyit nem esik vissza. Szerintem.[ Szerkesztve ]
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
A. Crowley
tag
Hétvégén voltunk Eplényben, libegőzni.
Közben meg Downhillesek jöttek-mentek. Majd egy 16 éves kiccsávó akkorát szupermenezett, hogy mentőt kellett hívjunk hozzá. Jött kettő is (éljen a diszpécser). Meg egy rendőr, aki megkérdezte, hol van a közúti baleset, mert neki azt mondták, hogy elütöttek egy biciklist.
1 mentőkocsi feleslegesen jött ki, addig sem tudott más betegért menni, és 1 rendőrautó szintén lefoglalva, addig sem tudott traffipaxozni (irony). -
Bujdy81
aktív tag
válasz WiZARD #131162 üzenetére
Én csak hét évet toltam komolyan a sportba, de aztán szembesült vele, hogy egy örökölt genetikai tulajdonság miatt (még csak rendellenésségnek sem mondanám) nem fogok soha válogatott szinten teljesíteni. Akkor most mi van? Én buktam a genetikai lottón, de a transzok nem? Sajnos, ez van, el kell fogadni, hogy engem olyannak teremtett az Isten, hogy nem leszek válogatott sportoló...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz Samott #131156 üzenetére
Nem mindenki tudja, de elvileg a sportban nem "női" és "férfi" kategória van. Vagyis a neve alapján de. De valójában inkább "women" és "open" van. Tehát aki XY, vagy XXY, vagy XYY, vagy csillámpóni, annak is van helye, csak ott a fiúkkal kell versenyezni, nem a csajokkal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest