- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
A. Crowley
tag
válasz
fatpingvin #141892 üzenetére
Milestone
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #134548 üzenetére
Felőlem Csepel/MoszkvaDéli vagy egyéb helyeken összefutva már vihető is. Az sem baj ha nincs cserébe semmi, de egy Balaton szelet, Kinderpingvin, Túrórudi vagy sör azért beleférhet :-D
Ez a ZIP úgyis történelmet írt, hogy milyen egy hardverhiba és mit kellett megfejteni, hogy Linux-e a rossz vagy mi a baj...
Szerintem van A driveom is, ha előkerül akkor szintén akciós. Leveleket "egy szarral kevesebb" jeligére várom a kiadóba
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #134537 üzenetére
Meg Realmagic mpg2. Szerencse, hogy annó ilyenekért nem adtam lóvét, mire elterjedtek és kikupálódott a rendszer arra meg is döglött.
-
blueboi69
őstag
válasz
fatpingvin #133452 üzenetére
most ha hirtelen megszűnne, akkor baromira hiányozna.
Nagyobbik gyerek anyósnál van vasárnapig, a kisebbik meg most élvezheti, hogy csak rá figyelünk és nem kell versengeni senkivel. ennek örömére mára kivettem egy szabadnapot és a napunk nagy részét az állatkertben töltöttük. Egész jó lett, kellemesen csalódtam. Utoljára kb 8éve voltam a fővárosi állatkertben, akkor elég nagy csalódás volt. Mondjuk akkor még nem volt gyerek, most meg ketrectől ketrecig rohantunk, mire kiolvastuk milyen állat lehet bent, addigra már loholtunk a gyerek után, de ennek ellenére élveztük.
gyereket odafelé kérdeztük, hogy mit szeretne mindenképp megnézni. a zsiráfot. úgyhogy ott töltöttünk el több időt, az volt kb 1.5-2p. ő a nyugodtabb gyerek
bár mivel kicsi még, a nagyobbnak érdekesebbek a látnivalók.
-
-NoVa-
veterán
válasz
fatpingvin #131346 üzenetére
Az elgépelésekbe lehet kapaszkodni pl :)
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
fatpingvin #131238 üzenetére
12;11;8;3 éves kölkökkel nem annyira könnyű. A legnagyobb durván kapcsolat orientált, kb. évekig nem heveri ki, ha költözünk. Ketteske is nagyon megsínylené. Az új helyen asszony fixen nem dolgozna -> nekem kellene többet kaszálni, mert a rezsi durván több lenne.
Most adjunk el itthon mindent és kezdjünk új életet valahol? De hol? Mondjuk egy normális tengerparti országrész nem is lenne hülyeség. Csak milyen suliba járjanak a kölkök? Úgy értem, milyen nemzetiségűbe? Mert ilyen szempontból pl. egy horvát/észak-olasz rész nem a legnyerőbb...
-
MrSealRD
veterán
válasz
fatpingvin #131181 üzenetére
Ha már nekem válaszoltál, akkor nem sok értelme volt a végére írnod, hogy ki vegye magára...
Címszavakban miről volt szó... Sport, férfi vs nő relációban van előnye az egyik nemnek... ez biológia nem? Nem a biológiai felépítésből adódó különbség adja ezt?
A döntés, hogy ki minek akarja gondolni magát, az valóban nem biológiai kérdés... de azt szerintem mindenki igyekezett körbe bástyázni, hogy ezt nyugodtan tegyék meg...senkit nem zavar(na)... ha nem menne az arcba erőltetés.
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #131157 üzenetére
Ebből már most szopás van civil meg egyéb életben is, aztán innen már csak nagyobb byr lenni. Ha valaki élsportolóként küzd, mint állat, más meg keresztbe szopatja az amúgy évezredek alatt kialakult szabályokat, akkor had ne hisztikézzen már egy kicsit.
-
-igu-
veterán
válasz
mivel elég sok ember dolgozik az élsportban, igencsak fontos kérdés ez
nem mellesleg lehetne egy iránymutatás a társadalom felé is, mert előbb vagy utóbb ezekből a "piszlicsáré" ügyekből qrva nagy gond lesz -
MrSealRD
veterán
válasz
Mármint ezt hogy érted? Mert annak a sportolónak fontos aki évekig keményen edz nőként, hogy eredményes legyen, aztán jön egy ilyen önérzetes kisebbségi komplexussal felturbózott PC aktivista, biológiai előnyével letolja... Na ebben a helyzetben téged is érdekelne a dolog.
Szerintem vicc, hogy ez az ultra PC világ teljesen elment agyatlan irányba az "elfogadás" meg a "PC" hozzáállás miatt.
-
npera
addikt
válasz
fatpingvin #131144 üzenetére
Lia Thomas egy illusztris példa.
Egy 185 cm-es férfi, aki nőként versenyez női atléták ellen. És guess what, lenyomja őket, de dulván.
Teljesen fair, hogy "normális" női atléták ellen engedték indulni...
Itt egy elég jó kis szatíra az egészről, hogy miként megy a dolog és miként kezelik azokat, akik tiltakoznak. Futás, úszás, súlyemelés területén vannak példák, de tutira van több sportág.
-
zetor2000
őstag
válasz
fatpingvin #131144 üzenetére
A napokban ment a rádióban valami, hogy egy asszem ultramaraton futó csaj 3ik lett az adott versenyen. Szép eredmény, gratula. De volt rajtuk nyomkövető, és végignézték a bírók, hogy mi merre, és volt egy istenhátamögötti terület, ott a hölgy ~130-150 el futott. Én is, mellette kocogtam ennyivel.
Másik sportesemény, asszem női foci, de a csapat egyik tagja XY kromoszómákkal volt azonosítható. Ez is ilyen nem túl régi hír, 1-2 hetes.
Nem, box volt, közben megtaláltam a [link] et Később meglett a női focis is: [link] a kapus volt pasas -
válasz
fatpingvin #130083 üzenetére
a nyomtató jó, hogy wifis, mert áram több helyen van a lakásban, mint vezetékes hálózat. a klíma is jó, hogy wifis, mert jó dolog távolról bekapcsolni érkezés előtt, de jó távolról kikapcsolni is, ha esetleg úgy felejtettem
a klíma környékén fent pedig még annyira sincs hálózat.
a háló távoli sarkában lévő lámpát is kényelmesebb telefonról lekapcsolni.
és összevissza mászkáló szabadúszóként örültem volna, ha tudok távolról mosógépet indítani.
nyilván ezek nélkül is lehet élni, de ha lehet kényelmesebb, miért ne? -
Jahno
veterán
válasz
Ja, okos izzó? Annak is csak a neve hülye. 30-40 éve is voltak fényerőt szabályzó cuccok. Most olcsóbb ha színhőt is tud, akkor miért ne? Nekem az is bejön. Csak az Osram ne adta volna el a LEDes ágát. Pusztulat jő a világra.
-
Jahno
veterán
válasz
Azért akadnak értelmes és kényelmes vezérlések vagy ilyen energia árak és varázslatok mellett jól lehet valamit mérni és optimalizálni. Csak ez a nyitott, összevissza forgalmazó felhős izé a zűrös.
-
zetor2000
őstag
válasz
fatpingvin #130061 üzenetére
Tegnap vittem haza, de erősen kívánós...
Melegen kóstoltam, ahogy a boltból hazaesett, és hátizé, van ereje. -
Bujdy81
aktív tag
válasz
fatpingvin #129926 üzenetére
Nekem négy gyerekem van, akik mezítláb járnak a lakásban. Aztán felmennek az ágyra. Szóval, igen, pormentesnek kellene lennie a háznak, asszonynak ez elvárása. Magával szemben. Vagy támogatom a munkáját egy robotporszívóval, vagy neki kell kb. minden nap porszívózni...
-
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #129937 üzenetére
-
npera
addikt
válasz
fatpingvin #129937 üzenetére
A kedvencem a KV a sarokban.....
-
válasz
fatpingvin #129515 üzenetére
hogy aludtál?
-
eattila
őstag
válasz
fatpingvin #129524 üzenetére
Dont fos. Én most cseréltem cross trekkingen túrakormányt montisra
Mert az majd jó lesz
kiderül.
e van hely a lámpáknak, meg a cuccoknak tajta legalább. Nem sikerült tökéletesen középre, mert 1 mili difivan. De nekem most ez az agylövés. Meg a héten felszerelt sebesség és pedálfordulat szenzor
Kinekmi
(már csak tesztelni kéne, mert ma amint beringára ültem elbújt a nap. Viszont akkor még a gyári acél kormány volt rajta.) Pénteken bármi lesz, én megyek -
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #129522 üzenetére
Néha helyre kell rakni a népeket. Különösen Jahno-t -
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #129515 üzenetére
Majd kinövöd.
-
válasz
fatpingvin #129513 üzenetére
felőlem szét is hákolhatod, de alapvetően egy gyári állapotában teljesen jól használható céleszköz.
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #129460 üzenetére
Nekem ott csak egy régi ügyem volt és pontos menetét nem ismertem, csak a bizonyítékokat raktam össze és az eredményről értesültem. Köztes mambójambó nyilván kimaradt, de a bizonyítékokról még én sem tudtam, hogy azok egyáltalán azok-e és annak alapján én semmit nem hagytam volna jóvá, szóval X.
Vállalati adatlopós mizéria volt, nyilván dollármilliók múltak rajta, szóval délután 5 után a nagyon ideges nagy ember berohant az irodába, hogy azonnal rakjam össze a céges mentéseket, még ma oda kell érjen az államokba. Na mondom kezdődik, eddig nem csak autót meg logisztikát béreltem saját pénzből, de határeset egy azonnalos privát repülővel is neccesen ér oda, csak ilyenkor nem szoktak gondolkodni, meg hát kinek a felhatalmazásával, milyen mentés (abból is van elég sokféle hát), mi cél meg amik online tárolókon vannak azzal most mit kezdjünk, írjak át 20 terát pendrivera, vagy menjen sornyomtatóval borítékba? Kérdezni sem lehetett, nincs de, oldjam meg, fröcsögött 2 percig, elrohant, mire kiért az ajtón már jöttek hárman, hogy oszt készen-e van-e. Micsoda? Hát azt nem tudják, de amit kért. Igen, ez a jó, mert én sem tudom pontosan mit kért. Mindegy mint kért, csak csináljam és legyen kész. Szóval megfogtam kb. 15 darab véletlenszerű kazót amin én sem tudom mi volt, mert ott hempergett a szomszéd cég mellékterméke is meg kiállításra szánt felgyújtandó, átmágnesezett sejelt anyag és minden más, amiről nem tudtam mi van rajta, de ha tudnám akkor sem lehet visszaállítani mert nincs titkosítókulcs és egyebek... Fogtam, ráírtam, hogy bakcup01-15, doboz, pecsét (az nagyon fontos) olyat írtam, mint amit tán utoljára Pelikán evtárs tett, oszt jöhet a futár oldják meg. Szinte kitépték a kezemből és értem én, hogy életünk múlik rajta, de akkor csinálhattuk volna értelmesen is. Nekem mindegy, max kapok a fejemre és lebasznak :-D
Nem sokkal később jött a döntés, hogy jó lett minden, elfogadták bizonyítéknak nyertünk. Én egyszer azért rákérdeztem, hogy mikor kerülnek vissza a céges páncélba, elvégre céges adatok vannak rajta (van a faszt van, de szabály az szabály :-D), valamint ha a jövőben kell valami akkor erről tudunk visszaállni és nem árt vigyázni rá. Vállukat vonogatták, nem is értették mi a kérdés, sosem láttuk többet, dobozostól elnyelődött amint kiment az ajtón.
Elképzeltem, hogy kiöntik dobozból az esküdszék elé, azok hümmögnek és döntenek? Tök tudja.
Céges mentések? Hát, pár éve nem ott dolgozom, beütött a felhő, azok tán működnek az előző időszak meg köszöni szépen jól van itt a pinyómbam pár darab titkosítatlan DVD-n, míg el nem viszem valami darálóba. Nem hivatalos, szabálytalan, aztán baj esetén fél nap alatt vissza lehetett tákolni róla a VSS és Perforce szervereket, mint minden rendes helyen.
-
-NoVa-
veterán
válasz
fatpingvin #129375 üzenetére
Halkan, lábujjhegyen jegyzem meg, hogy British Council rendszerű iskolába járnak, a tanáraik egy része nem is beszél magyarul, és a tankönyveik, tantárgyaik jó része sem anyamyelvi/hazai rendszer.
Más érzés úgy kimozdulni, ha az ember tudja a gyerekeiről, hogy legalább egy világnyelven pánikhangulatban is ki tudja magát fejezni, hogy ki ő, mit akar, és nem csak sír és érthetetlenül karattyol klingonul. Ebből az alapból kap a kisebbik most, érettségiből fel sem merült, hogy hazai, röghözkötött kéne majd.Csak amíg kicsik, és a téli szezonban minden járvány leveri őket, az idegenben fizetősebb egészségüggyel terhelve súlyosabb teher. Kicsicsaj 2 évvel ezelőtti balesetből rekoveráló fogszabályzása még eltart egy darabig, szintén olyan, ami összegszerűsíthetően durva móka lenne máshol, ezeknek még ki kell futnia. Addig legalább némi alapfokú Spanyol szókincs rámragad, és nem kézzel kell elmutogatni a reptéren, hogy una carro para cuatro por favor.
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #129347 üzenetére
Tudja fene, volt laptopos/tabletes pályázat sötétborsodban is és kb. kevesebben jelentkeztek, mint amit ki lehetett adni, szóval aki kitöltött egy nyomtatványt és leadta a számlát az már jól járt. Másik havernak idehaza írtak meg valami vállalkozás fejlesztést, nekem meg röhögve kezembe nyomott vagy 3 millió forintot, hogy ha úgyis útbaesik akkor hozzam el a cuccait a közértből, szóval Neki is sikerülhetett. Enyém kicsit bonyásabb volt, de megérte, ha nem vagyok türelmetlen akkor az adminisztrációban is besegítenek de nem bírtam kivárni :-D
Meg kell lesni, meg kell kérdezni olyat aki látott már olyat aki hallott valakiről.
A többi igaz, van amikor teljesíteni kell, alap papírokat 5-X évre kell elrakni, hátha ellenőrzik és gyárban ezekkel van melóm rendesen.
-
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #129260 üzenetére
helyi népek cca 40%-os felárral dolgoznak
megfontolandó -
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #129258 üzenetére
Akkor ez ennyi volt, köszönöm.
-
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #129255 üzenetére
Náluk nézelődök én is. Az időzítés kérdéses erősen, mert nyáron kb. egy hetet leszünk Magyarországon, ennek a közepén ráadásul vidéken. És van benne egy hétvége is, hogy könnyebb legyen.
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #129134 üzenetére
Bármi is legyen az, olyat még nem ittam.
-
Grillo
őstag
válasz
fatpingvin #129099 üzenetére
Meg a spricni
-
Grillo
őstag
válasz
fatpingvin #129047 üzenetére
Szomszéd ilyen műanyag tüskés bigyóval próbálkozott a kerítés tetején, de szépen átsétálnak rajta
-
npera
addikt
válasz
fatpingvin #129079 üzenetére
Empowering the team......
-
-NoVa-
veterán
válasz
fatpingvin #129057 üzenetére
Azért pár szervóval rPI + kamera + nerf gun alapon lenne még ötletem most, hogy van 3D printer, de azért a csapot el nem záró, komposzt felé elinduló feleség is tud mókás hangokat kiadni a vizes változatnál.
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #129053 üzenetére
Elég ha párás lesz vagy bever kicsit az eső és vége. Szigetelés kell.... De ez is csak elméleti, mert működésképtelen elképzelése bárkinek lehet
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #129049 üzenetére
Most úgy elképzeltem ahogy egy 3x3 méteres csirkehálót kb. 900 darab 100 forintos hengeres szigetelővel rögzít és a dög pont kikerüli, mert egész udvart azért mégsem lehet leteríteni
-
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #129039 üzenetére
Tavaly nyáron pont jártam Mikkeliben. Sajnos eléggé pusztul az a része ez országnak.
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #129021 üzenetére
Nézzük meg, de pár száz szerintem csak ismerősi körből simán összejönne.
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #129001 üzenetére
Mármint mi százvalahány? Ilyen bújtatott foglalkozósdival szerintem a fél világ működik.
-
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #128998 üzenetére
:up:
-
eattila
őstag
válasz
fatpingvin #128998 üzenetére
A hangsúly a normális országon van.
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #128860 üzenetére
Már meglódult, már lassan a helyi baltahegyező csoportban is arról fog menni a megfejtés, hogy miképpen segít és kinek a munkáját fogja elvenni. Más platformokon is ez megy 20+ éve, oszt könyvelők köszönik szépen még mindig jól vannak.
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #128851 üzenetére
Az 11 hét nem? De lehet keverem valamivel, csak érintőlegesen vagyok érdekelt, de lassan már annyi érintőleges infóhoz jutok, hogy levizsgázom én is aztán mehetnék rektornak
Majd hétvégén ugrálok kicsit a fotós minősítésemen, az is szép projekt.
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #128848 üzenetére
Tegnap Almás frissítések után ma ezen a fronton van erős napunk, először erre tippeltem be, hogy mennyire lesz spammer mert nekem elég egyértelmű, de hát na ne ítéljünk pofára:
Már gyakorlatban is igazolódott, hogy nagyon spammer. A csoda mesterséges intelligencia meg a fél Meta vezérkar még gondolkozik rajta, szerintem pár hét és megmondják, hogy nem spammer.
Egyéb fronton a helyzet változatlan, több forrás is nekilódult a hasonló kampányoknak, szóval valamire rá kell erősíteni, csak benne legyen a köztudatban, hogy szar minden és pont:
Egyéb hírek nincsenek, CBAban olcsó VOLT a puncs kocka. Legközelebb fű alatt hirdetem ki a gyárban, mert így is nagyobbat ment szerintem, mint egy átlag Kasza Tibi poszt
-
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #128162 üzenetére
Csak hogy tiszta legyen (lehet, hogy eddig is az volt):
Ezek a srácok 16 éves kamaszok voltak, addigra már 2 év szakosodott tanulással a hátuk mögött (heti váltásban iskolai elmélet és tanműhelyi gyakorlat). Ha ezek után egy ilyen beugratásnak felül (kanyarfúró, 60 fokos derékszög, alumágnes), hát engedtessék már meg nekem, hogy mosolyogjak. Nem mondtam, hogy hatalmas poén ez, nem is röhögtük körbe a srácot, nem volt megalázó a helyzet.
Tudom, hogy a lelki terrort (még ha az csak piszkálódás, viccelődés is) nem ildomos relativizálni, mégis mondhatnám bármelyik főiskola/egyetem gólyatáborát, ahol vicces feladatokat kell megoldani néha kényelmetlen szituációban. Vagy üsd fel a youtube-ot, ott 100-ból 100 "prank" nagyságrendekkel durvább, mint az én példám, hisz azokban ott van a szereplő arccal, bárki számára bármikor elérhetően, megoszthatóan - nem pedig egy vén szaki anekdotájaként elevenedik fel az eset arc nélkül, név nélkül, évtizedekkel később. Szóval ne mondd nekem azt, hogy "30 év alatt sikerült össztársadalmi szinten fejlődni ezen a fronton". Sokkal rosszabb a helyzet, mint akkor volt. Durvábbak a poénok, gonoszabbak az elkövetők és sokkal nagyobb a közönség.
Nem mellesleg jegyzem meg, hogy ha a 2 perces poén ellenoldalára odarakom azt az egy évet, amit arra szántam, hogy ezek a srácok jó szakemberekként kerüljenek ki a kezeim alól, nem is volt tán olyan nagy ár érte részükről. Az első diákom egyébként 2 évvel volt fiatalabb nálam. Most is tanul egy srác mellettem, 3 hónap után már rá merek bízni olyan feladatokat, amit a néhány éve szakmában lévő kolléga csak vakarózva, sokkal több idő alatt és szarabbul oldana meg.
-
Samott
addikt
válasz
fatpingvin #128162 üzenetére
Igen, ezzel en is igy vagyok, ala-folerendeltsegi viszonyban, plane a bizalomepites idoszakaban en nem szivatnek senkit. De akivel mar megvan a nexus azt lehet ugratni.
Persze azt nehezebb mint egy zoldfulut.
-
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #128159 üzenetére
30 évvel ezelőtt ez teljesen elfogadott dolog volt. Akkoriban a viccnek még volt értéke, tudtunk nevetni magunkon is, hogy "ej, jól behúztál a csőbe". Abban az időben nem volt még divat az a lepkefing viselkedés, mint amit a mostani tizenévesek tudnak előadni.
Az meg külön dolog, hogy más az értékrendünk - ez messze nem megalázás, de főleg nem csicskâztatás. Ahhoz be kellett vonulni a seregbe. -
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #128157 üzenetére
Ez a kóstolgatás az első napos beavatás része, volt mellette a listán kanyarfúró, reszelőzsír, miazmás dolgok. Megszeppent tizenéves gyereket könnyű összezavarni, főleg, ha elég határozott vagy.
Egy srác volt nagyon élelmes, ő a kávézóban a rezsón melegítette fel a talpas derékszöget, és hozta, hogy gyorsan vegye át tőle a kolléga, mert most nagyjából 60fokos a derékszög, de gyorsan hűl. -
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #128060 üzenetére
Hááát, ez hosszú lesz. A másik környezetben van közel 12ezer security csoport és 700 megosztás. Szerinted ki fér hozzá a mihez? Bár ezt a Krétás opciót a legtöbb piacon lévő cégnél be bírják szopolni. Legtöbb helyen van ennyi luk, vagy mert így adta ki, "kellett ideiglenesen" meg hasonlók. Nehéz. Néha tiltakozunk és nincs más megoldás. Vagy a másik felelőtlen, a felelősséget meg nem vállalják, tápláléklánc alján lévő valakitől ha jogot kérnek, akkor megadja, mert megnézi, hogy projektvezető, HR, olyan a piramis mint a KGSTben. No, nálam a HD szakosztály bárki ilyet alapban el mer küldeni a fenébe de minimum jóváhagyásra
Max. félpolitikai hülyeségeken lehet dühöngeni, hogy néha micsoda min múlik, de azt meg nem lehet írni, mert elvisznek az ÁVÓsok. Mert simán előfordulhat, hogy pénz vagy doboz kellene A Megoldáshoz, amin esetleg már évek/hónapok óta sírunk oszt senki nem írja alá, nem érti, nem vállalja a felelősséget, de működjön és ha lekonyul akkor nyilván olyan kap a fejére, akinek amúgy semmi köze hozzá és még kapálózott is érte.
Ugye egyik hárombetűsnél is egy darab layer2es lan volt az egész cég, az én saját felhasználós júzerem amivel a feltört telefonom meg laptopom is nyomkodhattam, levelezést és belső cuccokat nézek, .ru odalltól az bármiig, az adminként minden is vitt volna nagyon csúnyán. Sales/support ugyanez, csak azok natívan fértek volna ügyfél adatokhoz. És valszínű a kereskedés gyengébb pont a láncban, én azért ezekre figyeltem.
Milyen egyszerű dolgokkal lehetett bukni? Fiktív sztori következik :-D HRes laza arc "teszt" elérést kapott éles rendszerekhez, "csak kis időre", közben az asszisztensének "ugyanolyan" jogokat kellett adni, mint ami a fő HResnek van. És ezzel soha senki nem foglalkozik, minden átmásolódik, mindenhez hozzáfér, fő HRestől talán egyszer elveszik a jogot, de akikre másolódott azoktól soha. Ezt legtöbb cégnél nem tudtuk elérni, hogy rendsen mondják el mihez kell és miért és évek alatt folyamatosan növekedett az őskáosz, teszt-rendszerekből élesek lettek, elsikkadt, csókolom. És ezt embertelen meló kibogozni, tologatni kell, baszakodni kell, újrastruktúrálni ésatöbbi. Oszt néha akkor vagy utána sem értik vagy fogják fel ha megnyomták az egész céget. Néha ez a bajom, valami beüt, vért hányva rendet teszünk, aztán fél év múlva ugyanaz. Ebben egy csomó egyéb privát cég is teljesen "jó" Helló Nova, hallottam dolgokat :-D
Ugye élő példa, hogy egyik cégemnél történt egy incidens, hasonló esetben kicsit furmányosan csapolták a számláinkat, első órában befutott egy 25 majd egy kb. 100 milliós bukta, aztán valamikor felette megállítottuk. Szolgáltatók is engem értek el, eleve én hoztam a rossz hírt, arra meg mindig csúnyán néznek. Botrányt azt sejtheted, nagy részét rám szerették volna kenni, mert én vagyok a felelőse. Nem én, hanem mi vagyunk többen a felelősei, aztán hümmögtem kicsit, nem is továbbítottam a mailt, hanem kinyomtatva letettem az aktuális arc elé, hogy "na, én itt fél évvel ezelőtt szóltam" meg amúgy 1 éve és 3 hónapja is. De miért nem X-nek szóltam? X-nek is szóltam. De akkor Y-nak? Annak is. Mert ez így megy, Néha rinyálok, nem akarják érteni. Elkallódott, mint az angliai hadihajó. Tanulság? Nincs, de volt már teljes bér lista nyilvános megosztásra kirakva (azért is engem basztak le, mert a nyilvános mindenki által olvasható mappát olvasák :-D) és nem állami cégeknél. Szóval egyelőre ilyen mindenféle hárombetűseknél és többinél ami nem EVO, ott több hasonlót láttam, mint azon helyeken, ahol szerinted meglepő lenne ha nem így lenne.
Itt most aki szervert adminol az munkaállomásra be sem tud lépni, mert csak. Külön kaszt. Nekem arra külön loginom van, ha bárkinél ugyanaz a jelszó van a címtárban hash alapján adminra ésvagy kopasz júzerre, akkor jön a gecibácsi és lecsap. Másik hárombetűsnél 3 szintű adminom, plusz még munkaállomásos júzerem és felhasználói júzerem volt, mellé 4090 VLANra volt szeparálva az iroda. Ott sem mondom, hogy minden 100%, mert emberi tényező az majom, ennyi secu csoport és hasonlók ellenére is lesz fejlesztő akinél elindul az agyrágóbogér és akkora teljesen hülyeségeket csinál, hogy csak pislogok. Tudnék rá példákat mondani, hogy tettek tönkre mindenféle szarrá biztosított rendszert. Nem fogod elhinni.
És akkor nálunk a 0 napos sérülékenységeknek azonnal fel kell kerülnie, mindenre azonnali intézkedés van, de legtöbb értelmes cégemnél erre éjjelnappal volt 2-4 óra időtartam és nincs vita. Logint nem cachelünk, egyéb frissítésekre terv van, ha Chrome/Firefox lukas lesz, akkor azonnal lecsapunk, de még olyanokkal is dolgoztam mostanában, hogy a 7zip help filében volt luk és azonnal le kellett verni minden online gépről...
Összességében amilyen a morál, ahogy fejlődik a világ és amilyen cuccok vannak, csoda, hogy egyik reggel nem arra kelünk, hogy semmi nem működik, mert egymásba borult minden. Lukas webolalak, jelszólopós linkek, feltört gépek, lukas routerek, felelőtlen fejlesztők és üzemeltetők mindenfelé, tök mindegy, hogy hálózat, államigazgatás, civil cég, vasút, bank, bárni, amígy egy autó BT-vel törhető és ilyen mentalitású fejlesztők dolgoznak hasonló tervezéssel máshol is, így én azt nem értem eddig miért nem szakadt a nyakunkba minden is :-D
-
Samott
addikt
válasz
fatpingvin #128050 üzenetére
Valaki a tumblin ugy fogalmazott: "Azon az elven működik, hogy: attól mert pénzed van még nem biztos hogy okos is vagy."
Ez szerintem artalmatlan, nagyon hulyenek kell lenni ahhoz hogy ezt beszopja valaki. Es legalabb nem olyan mint a homeopatia vagy a fenyeves. Ez nem art senkinek. -
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #127938 üzenetére
Nem issza be a föld sajnos, hetek óta elég sok felé elég komoly belvíz van, persze nyilván Budapesten kívül.
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #127938 üzenetére
Naja, volt egy kis bezuhanás, de 1 hét alatt kerek 100 centit emelkedett az Ipoly
-
zetor2000
őstag
válasz
fatpingvin #127862 üzenetére
És ha körbenézel a Zindexen, van még pár név, aki hiányozni fog a szagnévsorból. A BTO dobosa, pl. (Bachman-Turner Overdrive...)
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #127862 üzenetére
Lehetett tudni, hogy gyógyíthatatlan beteg szegény.
-
zetor2000
őstag
válasz
fatpingvin #127855 üzenetére
Semminemű magasélet nincs, csak semmihez sem volt nagy kedv / nem szerveztek programot, nem kellett menni semerre, stb. Kajálni tegnap is este álltam neki úgy rendesen, mikor már esteledett. Akkor lett a körözött, ami hát, nem a kulinária magasfoka, de jó cucc. A mai meg olyan, hogy 10 perc, és másnak is örömet okozhat, ha megcsinálja magának. A fent felvázolt műveletek elvégzése után mindenki jóllakottan kelne fel az asztalától, vagy beesne alá a kajakómától.
Csipeszt árul idehaza 1-2 közért, szerintem érdemes lehet kisebb banánköztársaságok éves GDPjét otthagyni. Van az órásoknál valami szervíz, az árul Bergeon-t (óravilág Kft), meg van valahol asszem Újpesten egy másik, akiknél van antisztakikus - akár kerámia hegyű (cserélhető, ha kell) - is. Ez utóbbi a CF. Itt az étlapon van pár cég, akinek a termékeit behozzák, ha kell, azaz rendelésre van. Talán van neked való - nem kenődő cucc is. [link]
Ismerősnek volt Belzer csipesze, az most asszem "Bahco" alatt szerepel. -
válasz
fatpingvin #127526 üzenetére
a jpegnek veszteséges utód kellene inkább, csak hatékonyabb tömörítéssel, nagyobb bitmélységgel, esetleg átlátszósággal, ilyesmi.
a jpeg2000-nek is drukkoltam, de úgy tűnik, most a heic áll nyerésre. -
Grillo
őstag
válasz
fatpingvin #127393 üzenetére
-
Samott
addikt
válasz
fatpingvin #127156 üzenetére
En imadom, nincs karacsony Kevin nelkul. Vagyis hat inkabb Harry es Marv nelkul.
-
Grillo
őstag
válasz
fatpingvin #127156 üzenetére
Nem láttam már vagy 20 éve, de nekem sem hiányzik. Gyerekek látták, de nem fogta meg őket.
Most Narniát néztünk, meg nagyon nyúznak a Jurrasic World miatt, Lego feldolgozásban látták milliószor, meg van egy rajzfilmsorozat is, úgyhogy délután esélyes, bár gondolkodom az eredeti Jurassic Parkon, de az kissé horrorsabb volt emlékeim szerint, mint a mostani jóval bugyutább részek. -
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #126303 üzenetére
Jó, de akkor meg 20 kilós lesz minden. Egy időben azért jártam nagyobb kabátban még tavasszal is, mert tele volt a zsebe mindenfélével. Most nadrág alakul ugyanígy, kell is miatta combos derékszíj. Van a zsebében 2 laptopHDD, iratok, lóvé, fél marok pendrive, SD kártyák, éppen 6 darab FSP modult is kivettem belőle.... Meg persze fenti zsebben kulccsomó, bankkártya, céges belépő kártyák.
-
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #126303 üzenetére
5 zseb elég szokott lenni: telefon, kulcs, bicska, zsebkendő, pénztárca. Senki nem karcol meg senkit (amíg meg nem fújom ezt a sípot).
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #126260 üzenetére
Én is csak megnéztem A Városban, meg persze 37 helyről hallottam, hogy csak Nála lehet intézni nagyon okosban
-
zetor2000
őstag
válasz
fatpingvin #125613 üzenetére
Én. Egy csomó olyan alkalmazás, amit használok, nincs Linux/Unix rendszereken, vagy nem olyan kifinomult, mint Windows-on.
CorelDraw / Photoshop / SoundForge / Vegas Pro / ArchiCad ... ezek csak azok, amik elő-előfordulnak a mindennapjaimban, de azért nem ez az általános. De egy Alcatel OmniVista 8770 sincs Linuxra, ezt meg cca napi szinten nyomom. -
-igu-
veterán
válasz
A Quake tök jól fut Windowson.
-
eattila
őstag
válasz
Jelen. Webre halál a mac. Legalábbis én így tapasztaltam. (gyorsítótáraz mintha az élete múlna rajta, 1-2 gyakran használt karaktert mbp-n előcsalni 3 gombos gyorsbill, stb.)
-
válasz
győzz meg, hogy jobb nekem linukszon
-
NauTiLUS_HUN
tag
válasz
gondolom a kérdés költői volt, de van akinek még fizetnek is érte
-
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #125539 üzenetére
épp ma kaptam adventi naptárat különleges teákkal
meg múlt héten vettünk szárított gránátalma virágot, na az odabasz -
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #125088 üzenetére
-
npera
addikt
válasz
fatpingvin #124380 üzenetére
Én nem őrülök meg tőle, ha van egy potméter térdnél, amivel egyszer beállítom, aztán utána kész.
Ha elég analóg a "mutató" mozgása és nincs lag, akkor felőlem lehet grafikus. Csak az ábra legyen lehetőleg analóg mintázatú.
Ha számok ugrálnak, meg idegesítő animáció (Opel Ampera ugráló labdája mondjuk) az nem oké. De egy selymesen finoman mozgó "mutató" egy analóg skálán felőlem lehet digitális kijelzőn. Ha fényerőt be lehet állítani, akkor fájn felőlem.
-
Jahno
veterán
válasz
Kifejezetten nem. Giccsparádé. És akkor jönnek a tabletes érintőképernyős cuccok...
-
eattila
őstag
válasz
Nem. Minden világító sz_rt utálok a műszerfalon éjjel.... Sokszor a műszerfalat is.
-
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #124281 üzenetére
Gyerekkoromban erős dilemma volt, hogy mitől olcsóbb egy zacskó nyolctojásos tészta, mint 8 tojás, pedig abban még egyéb dolgok is vannak + meló + csomagolás.
-
Sipi-
őstag
válasz
fatpingvin #123919 üzenetére
Az van rajta évek óta. Core2 duo nem bírja el a win10-et, de lehet, hogy karácsonyra veszünk egy "új" (használt) márkás gépet valami i3/i5-el és arra megy win10. Az megint jó lesz 5-8 évig. A mostani gépet 8 éve vettem, akkor volt használt irodai PC. Azóta megy csendben, megbízhatóan. Talán 1-2-szer poroltam csak ki ennyi idő alatt
-
Jahno
veterán
válasz
Célcuccokhoz, erre-arra, vagy éppen saját egyik vasamon van vagy 20 féle olyan proggi, ami egyszer telepíthetős vagy licenszelt dolog és használom, míg szét nem rohad. Retró vasakon is Win7 embedded van, kicsi, egyszerű, netet sem lát, megy míg megy és most verem tele DOSbox/GOG játékokkal. Partícióméretezőm/adatmentőm is olyan, nem rinyál a frissítésekért, ha már összeraktam akkor nem cserélem, Dell D620/630 vasakat lesek occsón a piacról és kész is, meg van egy komplett 4 gépes lanom 5440es csúcs vasakkal. Minek cserélném rajtuk? Első adag D620on még XP van....
Gyárban 1-2 óra alatt cserélünk vasakat és van rá erőforrás, sajáttal azért el lennék egy darabig. Majd.
-
Grillo
őstag
válasz
Pont most kért meg apósom, hogy nézzek utána, milyen qgis verziót tud használni win7 alatt, mert szeretné kipróbálni, de ugye a legfrissebb azt mondta neki, hogy nem kompatibilis.
És nem, győzködni felesleges újabb winről, akkor sem, ha az gyorsabb/szebb, neki ez a biztonságos, megszokott környezet. -
Samott
addikt
válasz
fatpingvin #123921 üzenetére
Most mondanam hogy mindenre is eleg lehet, de nehany napja nem jon ra friss Chrome se. Persze lehet Firefoxt hasznalni, de az is elfogy elobb-utobb.
-
-igu-
veterán
válasz
A laptopomon a mai napig az van, tökéletesen működik. Minek kínlódjak a telepítéssel/belakással?
-
eattila
őstag
válasz
fatpingvin #123867 üzenetére
Én is szeretnék, de az asszonynak a 3mm-es borosta tetszik....
-
zetor2000
őstag
válasz
fatpingvin #123870 üzenetére
Nem az, hogy nem jön be, hanem zavar...
Amikor még csak borostád van, akkor az beleakad mindenbe, ami ruhanemű a nyakad körül. Inggallér, póló gallér, póló nyakrésze, sál, stb.
Nekem, amikor elér egy hosszt, ami ~1.5-2cm, akkor megint zavar, mert oldalt belenő a számba, amit nem szeretek. Extraként felkoppan a hossza miatt mindenféle fentebb említett ruhaneműn is.
Ha ettől tovább nő, akkor is lesz egy hossz, jósokára, amikor meg már az zavar, hogy hosszúra nőtt...2-3 hónap, cca.
A száraz novembert nem tartom, mert szertek fogyasztani, de a "no shave november"t / movembert azt igen, azt könnyebb megoldani, hogy ne vágjam le a bajszom/szakállam. Trimmelni ilyenkor is ér, nem a random összevissza növő szőrzet a lényeg...
-
zetor2000
őstag
válasz
fatpingvin #123867 üzenetére
A bajom az, hogy általában van egy idő, amikor elkezd zavarni a hossza, ez olyan ~4-5 centis hossz nálam. Még nem látványos, hogy lefelé nőne, mint a ZZ Top frontembereinek (illetve már csak az egyiknek... RIP Dusty Hill
), és nem is feltűnően hosszú. Csak zavar, meg a madárkák csiporognak benne néha. És akkor jön a nyíró.
De ja, volt már, hogy idehaza összefogtam gumival, de még macera volt rátenni. -
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #123817 üzenetére
-
Samott
addikt
válasz
fatpingvin #123817 üzenetére
Elirtak a datumot, majd jovore.
-
eattila
őstag
válasz
fatpingvin #123800 üzenetére
-
eattila
őstag
válasz
fatpingvin #123794 üzenetére
Egymás közt vagyunk, nem feszkózás ez
Szerintem.
Csak amikor ez van, hogy nő létére, egy lány nem káromkodik, teremtésnek a koronája, stbstb. Akkor úgy megmutatnám egymás mellett pl Karikó Katalint (bármelyik okos ember ismerősöm aki nő, ) és pl Alekoszt vagy valami kukipörgető reality celebet... Oszt lehet rekalibrálni a műszereket.
-
eattila
őstag
válasz
fatpingvin #123776 üzenetére
Nekem meg az állítólagos asztma. Meg némi kapacitás csökkenés. mondjuk ezt csak sportolás közben érzem, hogy időnként csendesítenem kell, mert nincs elég levegő.
-
zetor2000
őstag
válasz
fatpingvin #123650 üzenetére
Annyira ismerem, hogy a "tálcást", meg a "rekeszest".
Nekem is ez a 2 kedvencem. A hordós se rossz, csak azt macerás vinni. -
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #123648 üzenetére
-
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #123645 üzenetére
Én is vakarom a fejem, mert elrepedt egy fotóállványom alu tartozéka és már néha hátráltat is mindenfélében. Ritkán, de akkor nagyon.
Valaki a ragasztást magyarázza, de nem tudom, hogy mit lehetne vagy mennyire hegeszteni, vagy mivel járna de lehet írok még egyszer a gyártó cégnek, hátha mégis van valami support. Bontott vagy hasonló használt alkatrászt két éve nem találok hozzá és akkor persze még szét is kellene szedni :-/
-
-NoVa-
veterán
válasz
fatpingvin #123575 üzenetére
Fenét. Az OMSZ-től nem kértek mást, csak előrejelzést, az nem volt lehetetlen. Felállítottak egy felelős bizottságot jó vastag pótlékokért, akik amolyan Fideszes felelősséget vállaltak, azaz a saját döntésükért lefelé hibáztattak, és büntettek, semmi új.
Hiba pedig nem volt, hibának tartja bárki azt, hogy egy fölösleges kockázatvállalást elkerültek? Mégis büntettek erőt demonstrálva.
Ahogy most még a Karinthyból elvett a tankerület egy kéttannyelvű osztályt, habár két középiskola ad csak rendes nemzetközi érettségit, amivel aztán az egész EU felsőoktatása nyitva áll előttük.
A jellemző kisstílű durcás gyerekes hisztis viselkedés, amikor az alacsony intelligencia és a nagy hatalom összeáll. -
Jahno
veterán
válasz
fatpingvin #123523 üzenetére
Ajajj, néha elfeledem, aztán ránézek, aztán időszakosan átmegy kórosba. Előfizetésem még nincs, meg abban van kire támaszkodni.
Gondolom ezt a kettőt látta, szépen mennek:
És nézem hát
Honnan jött, hova megy, mit csinál, látok valami jó pozícióból érkezőt az utcáról ami fotózós lehet, akkor már jegyzetelem is, hogy mennyire sűrű járat és ahhoz képest mikor megy le a nap meg ilyenek.
Persze hívójelet cserélni lehet, de utoljára ez a HAWK az pld. B52es volt, ami nem gyenge. Mondhatnám, hogy ritkán látom. Viszont nem szokása dugóhúzót csinálni és eattila is meg tudja különböztetni a vadászgépet egy sztratoszféra bombázótól
Ukrán balhénál is mindenki rázuhant, de én csak azt láttam, ahogy kitakarítják a légteret, drónok meg egyebek eddig is jöttek-mentek, csak nem foglalkoztak vele, most legalább be lehet tájolni, hogy honnan jönnek és merrefelé vannak repterek.
Meg mennyi keci sok pénzt égetünk el most üzemeltetésre és üzemanyagra. Egy átlag civil magángép 2-3 milli forint/óra, itt meg katonai cuccok 10-17 fős személyzettel repkednek 24 órásban, nem kettő van odafent, megtámogatva tankerrel és földi egységekkel. Nem merem elképzelni $$$....
-
válasz
fatpingvin #123407 üzenetére
egy gyári dvd nagyban vetítve is egész korrektül tud kinézni (bár látszik, hogy nem hd), az xvidek meg egyrétegűre tömörített dvd-k között már elég nagy a szórás.
-
Samott
addikt
válasz
fatpingvin #123402 üzenetére
Jaja, ezeknek a fele is dobozban volt cimkevel mindennel. De eszedbe ne jusson rippelgetni oket, amibol van 1080p mkv, azt toltsd le. Es azt orizgesd ha te is gyujtogeto lelek vagy.
-
A. Crowley
tag
válasz
fatpingvin #123393 üzenetére
BZmeg. Megnéztem hogy néz ki. Most nem fogok aludni...
-
-NoVa-
veterán
válasz
fatpingvin #123393 üzenetére
Az inkább a külső falon jellemző, de ott eleve van minden. Tőrösdarázs, szender, darázspók, meg a nyestek, madarak, natgeo mini.
-
-NoVa-
veterán
válasz
fatpingvin #123391 üzenetére
Jaja, Pilisben ilyenkor akad sokfelé. Meg néha itthon a házban is, olyankor asszony 112dB-es hangjelzéssel jelzi hogy akció van. Tizenpár év alatt kettő nem sok.
-
-NoVa-
veterán
válasz
fatpingvin #123388 üzenetére
Jaja, meg a kupac aprósága a potrohán. Szép méretes darab, kb a telefonom szélességét átfogta.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
fatpingvin #123340 üzenetére
mindig van egy félvak félsüket gyógy, akinek nem tunik fel a hazfalakrol mindenhonnan is visszaverodo kek-piros feny se meg a 120 decibeles szirena hangjat se akarja meghallani
ezeknel azzal kene kezdeni, hogy bááástya, akkor 2 evig a jogsid most suspended, aztan majd ujra vizsgazhatsz
nemtom, de ha mogottem jon a mento akkoris meghallom mar a szirenajat, amikor 2-300 meterre van meg hatrebb, meg latszik a tukorben is...pedig szol a radio is
egy keresztezodesnel meg az eleve vagy jol belathato es akkor periferikus latssal meglatod, vagy a szemkozti hazfalakrol latod a villogasat
aki igy sem veszi eszre, az a tipikus "néz, de nem lát" szindormas
az ilyeneknek pont nem kene vezetnie -
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #123258 üzenetére
Hófogó meg dísznek van, persze
:)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged