- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueboi69
őstag
válasz
A. Crowley #109193 üzenetére
" én meg pénzt keresek addig."
semmilyen szaGembert nem hagyok felügyelet nélkül dolgozni.
-
Jahno
veterán
válasz
És hány elbaszott zuhanykabint számolsz bele vagy egyéb szopószorzót?
-
-igu-
veterán
válasz
nem kalkuláltad bele a tanulási folyamatot, ha úgy adódik
-
A. Crowley
tag
válasz
cyberde #108937 üzenetére
Én mindig úgy szoktam csinálni, hogy megnézem, mennyi a szakembör. Utána megsaccolom, hogy én mennyi idő alatt csinálnám meg + mekkora megterhelés az adott dolog a szervezetemnek. Aztán megnézem, hogy annyi idő alatt mennyi a munkadíjam. Ha a szakembör olcsóbb, akkor kihívom, én meg pénzt keresek addig.
-
Sipi-
őstag
válasz
Bujdy81 #109184 üzenetére
Kérdezd meg a forgalmazót, de nekem nem tűnik logikusnak a műanyag hátfal alá csempézni. Egyébként ha jót akarsz, akkor nem víztiszta üvegből lévő ajtót vesztek, hanem valamilyen mosott/bordás/fabrik/feneSeTudjaMiAneve. Azon sokkal kevésbé látszik meg a vízkő. Főleg, ha zuhanyzás után a víz nagyját lehúzzátok egy gumis ablaktisztítóval.
Nekünk ilyen a zuhanykabin ajtaja, nem látszik meg rajta a vízkő: -
Bujdy81
aktív tag
válasz
-igu- #109182 üzenetére
Két eset van:
1) Van hely: ilyen esetben nálunk sincsen semmi, csak egy pengefal. A képen látható esetben lehet szívni a sín takarítással, stb.
2) Nincsen elég hely: kell valami függöny/ajtó/bármi, hogy ne ússzon a fürdő. Na, itt most ilyen eset van.Addicionális információ, hogy a víz durván vízköves, kb olyan, mintha Balfi ásványvíz folyna a csapból. Szóval a csempe hamar elszíneződik/fakul. Ezért (is) lenne jó a hátfalas zuhanykabin, az jobban bírja az erősebb vegyszeres vízkőtlenítést elvileg.
-
Bujdy81
aktív tag
Mai törpölésem: mivel nem szoptunk eleget tavaly, ezért idén csinálunk egy új fürdőszobát.
Ennek jelenleg négy fala van, amiből három gipszkarton, egy meg tégla. A zuhanykabint egy olyan sarokba tennénk, ahol mindkét fal gipszkarton (zöld). Már csak az a kérdés, hogy hátfalas zuhanykabin mögött is kell burkoni, vagy elég a felkent szigetelés? Azért kérdezem, mert egy 90x90-es zuhanykabin 2 méter magasságban ugyebár 3,6 nm felület, amit kb. 20 ezer+csempe áron (esetünkben kb. 7500 / nm a csempe) lehet burkolni, tehát egy jelentéktelen 90 ezer az eltérés a burkolásban...
-
zetor2000
őstag
válasz
Bujdy81 #109169 üzenetére
Olyasmi szokott lenni a nullázott földelés, hogy a lakásba 2 vezető jön be a három fázisból, az egyik fázis, és a 0. A nullavazetőt a kismegszakító táblánál összekötik a védőfölddel, és innen lesz 3 vezeték a lakásban. Fekete a fázis, kék a nulla és sárga-zöld a védőföld.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Jahno #109156 üzenetére
Mit jelent, hogy nullázott földelés?
Családi házban elvileg kell rendes földelés, régen - pl. a mi szülői házunknál is - a betonvasra IS rákötötték, meg levertek egy 2-3 méter hosszú vasat. Mostanra azok eléggé rozsdásak, szóval a 30+-os házak esetén a napelem szerelés első lépése egy új földelés kialakítása. Ami van földelő szonda leverését jelenti, vagy elásunk egy nagyobb vasat. Sok helyen utóbbi, mert ha pl. úgyis áttérünk a légkábelről a földkábelre, akkor a kiásott 80-100 centi mély gödörbe már belökünk mellé egy hat méteres szögvasat (jó esetben savállót) és akkor az egy ideig megint jó lesz...
-
WiZARD
addikt
Annyira nem új, de most jött szembe és talán még nem vótmá.
-
Grillo
őstag
válasz
Jahno #109153 üzenetére
Jó, de temetkezési halmokat emelnek a rézkortól errefelé, nem mindegy, mikori, nem elég tudni, hogy hol van, azért az ember még kettest sem kap.
A legjobb Zalalövőnél az erdőben a kis római halmok, annak a környékét szépen megcsinálták ilyen parkosra a fák között, raktak rájuk padot, és a boldog családok elfogyaszthatják a kis uzsonnájukat Lucius és Lucretia sírján
Ja és tudok bivalyokat Sávolynál is, ha már arra jársz, és nem kellenek a bölények. Vagy voltak szürkék anno Balatonszentgyörgynél és Szemenyénél. Meg lovak.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #109161 üzenetére
Napasztmek. Akkor tájolhatjuk. De nekem igényeim vannak. Max. elbaszom
De nagyon igyekszem.
Már világ pöckét kiolvastam, betájoltam, követem
Pld. itt is azt nézem, hogy ha befelé mennek, akkor idővel kifelé is:
Ipolynál meg új pásztor van és nem áll össze a fejében, hogy ez nekünk miért jó. Valami alkupozíciót ki kell találni ott is, hogy szóljon ha történés van. Elvégre szép fehér-sárga virágos réten mászkálnak, ami atom giccs.
Aztán mikor ilyesmiket keresek kugli térképet lapozva, hogy nahh, ezek biztos négylábúak, nézzük meg, akkor matekozom, hogy lehet inkább pihenni kellene, de az meg a mérleg másik fele, ha ezt csak így megszállottan lehet jól csinálni:
Pont jó lesz, fel kell mérni. Tavaly a gémeskutakat ismertem fel az árnyékáról, most az ilyen mindenféle ehető csordákat
-
válasz
-NoVa- #109159 üzenetére
nekünk családilag volt egy daf 66-unk, variomatic (cvt) váltóval. nem klasszikus automata, a PRND helyett egy irányváltó volt benne, emiatt hátrafelé ugyanolyan gyorsan tudott menni, mint előre. ezért a hátrafelé menős versenyeken ezek az autók külön kategóriában indultak.
-
-NoVa-
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo #109151 üzenetére
Ááááá, ott ráadásul van gomba és színes kis virágos szentkurvaanyják is. Dögivel.
Ennyit azért nem mindig autóznék, így is hosszú lesz az éves átlag. A nagyságrendileg összetákolt listám nyugdíjas korunkig ki fog tartani. Csak be kellene épülnöm nekem is valami kovács-, kanász-, pásztoréletes történetekbe, egyéb falusi libakihajtó életbe.
Bölény amúgy nem annyira képezhető, mint ez a szürkemarha dög. Leszegi a fejét és sötét. Csak egy paca. Bivalynál is azt mondtam, hogy ha kicsit kihúzná magát és lenne nálunk félszürkésfehér Neolux, akkor tán projekt is lehetne belőle :-D
És persze a járulékos lexikális agy, mikor lehet több kunhalmot tudok felsorolni az országban, mint egy átlagos régész. Vagy ha a helyét nem is tudom pontosan, azt igen, hogy melyik hónapban merrefelé áll a tejút és világítanak-e
-
Jahno
veterán
Ehhh, újabb projekt. Rábuktam ezekre a marhákra. Én marha :-D Mert nem csak ehető, de fotózható, oszt tavasszal lesz kihajtás, néhány helyen egész jó irányból süt a nap, mező az kicsit tocsogós, kicsit szikes, máshol meg a csatorna melletti gáton mennek végig, lehet mindenféle pásztorokkal giccset gyártani a napfelkeltében, ahogy még látszódik a lehelletük
Autóztam érte egy keveset, de legelőjükre is rátaláltam, meg a téli karámra is:
Szerdán futok össze fotós haverral és ilyen fix időpontokra megpróbálunk valami éves tervezetet csinálni, meg kategóriákba rakni, hogy hobbi, gyakorlás, riport, instára marketing, vagy célirányosan mindenféle pályázat és nevezési lehetőség, mert vidéki élet, szocio, letűnt mesterségek, univerzum körforgása, már lassan megtanuljuk azokat a húzó szavakat, amikre előre fel lehet készülni. Zöldség és hulladékgazdálkodásnál nem gondoltam volna mivel futnak be, de így még bátrabb vagyok, mikor név nélkül minden vackot be lehet adni
Aztán nyomjuk, most idén betolunk jópár nevezési díjas nemzetközi állatságot is, mert még úgy vagyunk vele, hogy egy szintet elérünk, akkor az már jó. Onnan meg nem nyomjuk tovább a papírért, csak magunknak.
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #109148 üzenetére
Én sem követem annyira, meg egy csomó mindent nem tudok, de éppen a PS2es vérvonal hegesztésénél tartok
1-2 olcsóbb kontroller kellene és ki lehet árulni pár darabot. Többi marad, meg persze "foglalkozós".
Majd ha végzem a leltárral (sohanapján), akkor kiderül a pontos létszám. Egyelőre csak tippelni tudok, de verheti a 100at. Saját cuccból 45 darab (ezek leltárosak ám :-P), ami igaz nem mind konzol, mert akad Atari, C64 és néhány lapos, de többsége az célcucc. Van ez így. Mondanám, hogy befektetés, de vagy sok év múlva derül ki, vagy jó ég tudja. Sega DC drága, az kincstári, összességében szerintem egy normális új konzol vagy iPhone nem jönne ki az árukból. Viszont meg lehet váltani a világot (:-
-
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #109147 üzenetére
Én nagyon nem követem a konzolokat, csak van 1-2 kollega, akinek van / volt, váltott erről arra, és mondta, hogy ebben már nem feltétlen. Ismerős gyereknek akartak adni valamit ajiba, megvettek neki valami játékot. De hogy fizikailag is oda tudják adni, megvették a dobozost. Persze az más konzolra volt, ment még egy kört.
De a "digitális" megoldás olcsóbb, letöltöd, beírod a kódot vagy mi, és jáccik a pulya. Csak itt nem lehet semmit eltenni emlékbe, max a bithegyet a cucc merevlemezén, de az meg nem mutat semmit.
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #109145 üzenetére
Úgyis utólag igazodunk ki rajta. PS2 pont fos lett, de ez ilyen, legalább meg lehet tákolni (jajj, az is 20 éves). Érdekes módon a PS1ek jobban bírják (1es és One is akad a kincstárban, nyilván). Xbox klasszikus ugyanaz, olvasója lekonyul, szevasz. Félig tákolható, vagy adott sorozatú LG romokat kell hozzá túrni, ami következő szintű kihívás. Most nálam is az Xboxok vannak soron, PS2vel egész jól haladtam, egy merevlemezről vertem le a bootsectort, majd megpróbálom visszarakni és világbéke. Így is PS2 nagyhatalom vagyok, mint egy rossz piacos nepper :-D
Újabbaknál elektronika/melegedés, faszom, már külön listák vannak a hardververziókról, hogy kinek mi a nyűgje. Xbox360 kezdte, onnantól nincs megállás. Várható volt.
Annak idején elvileg a C64et is rövid távra tervezték, erre most lett 40 éves. Néhány dolog kihalhat benne, de az még gyógyítható. Már SID helyettesítőt is lehet venni, ami nem occsó, de legalább létezik, nem kell aggódni. 15ezer pénz/darab. Valahol havernál fekszik a depóban úgy 40-50 darab, csak nem találjuk
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #109144 üzenetére
Nem lesz működő. PS2ben meg pont az olvasó ami baromira hullik
Aztán jöttek a BR mentes verziók, mert minden online és béreld a játékot. Ami egy darabig jó, nekünk meg nem, mert egyszer csak lekapcsolják a szervert és pisloghatunk a világba. Már most megy a megfejtés, hogy vajon mi lesz évek múlva és mivel lehet trükközni. És akkor még a vasat is karban kell tartani, de ennél még zűrösebb szériahibák jönnek majd, mert régebbi vassal olvasó nélkül még el lehet lenni, de ha GPU megy el borért, akkor az roncsfutam.
-
zetor2000
őstag
válasz
npera #109119 üzenetére
Keverednek a dolgok...
A CRT az megjelenítő eszköz, a VHS / CD / DVD / BluRay meg adathordozók. A CRT párja most a TN / IPS / Qled paneles izé, ami a nagyja lapostvkben van, a felsőpolcos meg a Plazma/Oled. Meg még egy rakat másik. Microled. Ami nem a háttérvilágítás.Mondjuk a CD/DVD/BR lemezeknél az a jó, hogy az "átjárás" megoldható, mert mindegyik digitális formátum. Ezek tartalmát át lehet másolni az eljövendő adathordozókra is, és csak a formátum lejátszásának támogatást kell megoldani. Valami megjelenítő tuti lesz.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #109129 üzenetére
Nekem asszem van 2esem, 3as az tuti. Akkor kezdtem faternál melózni...
Kell?
Ha igen, akkor elő kell túrni, mert CDn van valahol, azt meg kell találni, meg valami olvasót is kell, mert az ebben a gépben ~8 éve nincs.Asszem Coreldraw 2.x től van épp aktuálisig. Ebből a 2.x, a 3-as, az x4-es az legál, az megvan anyámnál (oktatási verzió) meg a 7es / 9es verzió is, mert az meg faternál. A többi elévült / próbaverzió
-
zetor2000
őstag
válasz
ezittketto #109120 üzenetére
Már írtam, hogy miért nem lesz...
Én is vennék, de nem nagyon fogsz kapni értelmeset. -
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #109107 üzenetére
Én kezdeném egy saját tároló építésével, kezdetben legyen ez egy NAS, amiben van kellő kapacitás. Erre mehetnek olyan cuccok, amiket most képes kezelni minden.
A NAS (a jobbabbak) képes online felhőszolgáltatásokkal szinkronizélni, azaz amit mondasz mappa, az lesz a NASon is, meg lesz a fölhőben is. Ezzel az online elérés 2x is megoldott, mert a NASt IS, meg a felhőt IS eléred. Ami olyan, az mehet videomegosztóra IS, mert azok meg arról gondoskodnak, hogy a felvételed időtálló legyen.
Azaz mehet 1-1 pld. YTra, Vimeora, Indavideóra, meg ami képes olyat kezelni, hogy csak kevesen lássátok, ne a fél világ.
A NAS tartalmát kell esetleg 1-2-10x konvertálni épp aktuell formátumra, de azt meg képes őméltósága álltában. Azaz asszem a komolyakra rá lehet bízni ilyesmit, hogy csinálja meg a h264ből a h265öt. Vagy divx-ből a quicktime-ot. Vagy ilyesmit. Az tuti, hogy nem gyors, de senki nem siet ezzel sehová.Nagyon offline megoldást nem gondolnék, ott eltűnnek a hardverek, vagy tönkremegy az adathordozó, nem lesz min megnézni ésatöbbi...
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
qnadam #109124 üzenetére
Majd megtúrom az archívot, hogy mit nem lehet lejátszani, de szerintem nincs olyan régi anyagom. Inkább olyasmikkel voltunk bajban, hogy Corel1-2es állományok ésatöbbi, mert a legújabb verzió csak párat kezel lefelé, vagy LTOk, amikor valamit örökre el kell tenni. Azt itt-ott robot átírja, ami utána többféle szempontból is gazdaságosabb lesz, többinél átlag 5-10 év van, az eszközökkel együtt megy kukába.
Gyárban is éppen most bontok egy kisebb és egy nagyobb mentési rendszert:
-
válasz
npera #109119 üzenetére
formátum miatt annyira nem aggódnék, abban egész biztos vagyok, hogy egy mostani h264 vagy 265 simán lejátszható lesz 15 év múlva, de később is, mert már most annyi mindent tárolnak így. tíz év múlva még mindig el lehet gondolkozni egy új konverzión.
vagy ha az open source megnyugtatóbb, lehet vp9 is.
a dv-t 95-ben találták ki, és a dv fájlok lejátszása most se jelent problémát. a u-matic a 70-es évek elején született, arra is még simán lehet embert/eszközt találni, és ott is inkább a régi hardver a szűk keresztmetszet. -
blueboi69
őstag
válasz
npera #109119 üzenetére
Időkapszula helyét is el kell tárolni, mert nem lesz aki tudja, hogy hol kell felásni
Másrészt az egy egyszeri állapotot tárol le, én meg frissíteni szeretném.A tudás/értékrend/gondolkodás átadás az stimmel itt is, én is erre törekszem. Nem életviteli tanácsokat akarnék a múltból adni nekik, hanem ők valszeg erre az időkre nem fognak emlékezni, vagy tökmáshogy emlékeznek rá. Pl "vártátok a jézuskát közben, meg mi csináltuk anyátokkal he he he" vagyhogy nekünk milyen gondjaink vannak a hétköznapokban, esetleg volt-e olyan esemény amit ők kevésbé fognak fel, nekünk meg jelentős. Pl tök érdekes lenne meghallhatni, hogy az én szüleim hogyan élték meg az első autóvásárlást amire hónapokat/éveket vártak. Amikor friss az élmény. Ezt utólag hiába mesélik már el, nem ugyanolyan.
És remélhetőleg az életben lesz majd olyan állapotuk, amikor már nem köti le őket a mindennapi nyűglődés és van idejük ezt megnézni, mégha nem is egyben.
A karbantartás, formátumkövetés az must have, hogy időtálló legyen.
-
npera
addikt
válasz
Időkapszula! Csak el kell ásni jól
Ha akár csak 30 évre is tervezel, akkor a formátum gond lesz. Folyamatosan "frissíteni" kell a formátumot, hogy majd a távoli jövőben is legyen esély beolvasni.
Gondolj bele, hogy a különféle video kodekek, az adathordozó, az akkori lejátszók milyen spektrumot tudnak befoglalni. Az én életemben volt fekete-fehér katódsugárcsöves TV, aztán színes, aztán VHS, CD-ROM, DVD, Blu-Ray, majd a streamelt cuccok.
Youtube folyamatosan machinál a háttérben a tömörítéssel, de amíg a cég létezik addig vélhetően le tudod játszani. De ha nem foglalkozol a csatornáddal, akkor le fogják törölni egy idő után tutira.
Én a gyerekekkel kapcsolatban arra tudok gondolni, hogy amire csak lehet megtanítom őket még most, amíg picik. Legyen az tudás, vagy az általam jónak gondolt értékrend és viselkedés. Aztán 30 év múlva már vélhetően élni sem fogok, amit megtanultak tőlem (jó és rossz) azt viszik tovább, persze valamilyen szinten processzálva, mert önálló entitások saját akarattal.
30-40-50 év múlva az emlékeikben leszek csak meg, remélhetőleg jó emlékeik lesznek rólam és remélhetőleg az értekrendem pozitív részeit is sikerült nekik átadnom amíg még formálható a személyiségük. Utána már úgyis mennek a saját fejük után.
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #109114 üzenetére
Látom olvasol szemellenzős C64es csoportokat :-D
Ritka ugyan, de egyik júzerem most vakarta meg a fejét, hogy ilyen porosodó noteszt előszedett, amin "valamilyen képek és egyebek vannak", meg hát a gyerek is érdeklődik "valamiféle egyéb" videókazetták ügyében amit talált, azzal mit lehetne kezdeni, mibe lehet belerakni?
Csodálkoztam is, pár hét alatt bemásolta az ezer éves miniDV szalagokat, összerakta a családi archívumot és örülés van. Kölcsöngyerek nálam is 20 éves, már lehet ijesztegetni azzal az egy darab fényképpel és minimál videóval, ami pár napos korában készült, szóval jók ám ezek.
Vagy itt egy kissrác, bár csatornáját nem frissítette, lehet utána is nézek meddig jutott:
Játszott már nagyobb koncerten zenekari kísérettel, első próbája és színpadi fellépése itt fekszik nálam archívban, amit akkor kaptak róla DVD-t az vagy tönkrement, vagy nem, vagy elkavarodott a padláson, vagy nem de ez is egyfajta érdekes történelem.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #109112 üzenetére
Én meg úgy értem, hogy valami csoda jogvédős dolog majd mellémegy, mesterséges intelligencia félrenéz ahogy Facén is egyre jobban erőltetik aztán pislogsz, hogy mit nem értesz. Eddig YT elég sok figyelmeztető emailt küldött, aztán lehet nem mindig lesz így. Mikor még HWSW voltunk akkor fcseh nevezetű arc járt hasonlóképpen, aki csak ott tárolt mindent és egyszer csak elment borért.
Amúgy offline is betolod a noteszed doksik könyvtárába, arról mindig van mentés és kész, még mindig olyan kis mennyiségről beszélünk, amiről nem érdemes külön megemlékezni.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Samott #109113 üzenetére
Minden tönkremegy, csak a 3.5mm floppy hűtőre mágnessel felpattintva örök. 2-3 példányos karbantartott backup, 1 aktív, egy lokális fiókos, és egy online, amit a szolgáltató is redundánsan tárol talán, rendszeres foglalkozással biztonságos. Aztán úgyis mire Blue kiöregszik, a gyerekek meg fiatal felnőttként a saját életükre koncentrálnak, megy a levesbe az egész kb, valami padláson porosodó notebookon lesz egy példány.
-
-
blueboi69
őstag
válasz
Jahno #109110 üzenetére
A YT eltűnést úgy értem, hogy nem dől be az egész egyik napról a másikra és tűnik el minden a picsába. Az tény, hogy karbantartást igényel, akár az, hogy az ember lementegeti akár az, hogy belép a fiókokba.
Samott: DVD-kben kevésbé bízom meg. 10-15éve kiírt dvd-im nagyrésze már nem is olvasható. Pár évente újraírni őket, meg elég nagy macera sztem. Mondjuk lehet egy ideig nem is lenne sok lemez.
-
Jahno
veterán
válasz
YTról is eltűnhet csatorna, néha nem értjük miért, néha elég egyszerű a magyarázat, de amit most Google is csinál, hogy be kell állítani a két faktort, de mégsem, felszólít, hogy ellenőrizzem a fiókot, minden rendben talál, de ha most nem csináltam meg akkor 2 év múlva töröheti, ezek nekem néha elég homályzónásak.
Bármikor átalakulhat a piac is, én pld. keresztbe szívtam az MSN/Skype átalakulást, valamint bukott a Panoramio fiókom, miután megvette a Google, így mindenképp lenne offline mentésem is. Ahogy magamnak van is, ezekről, nyersekről és a készről is. Amit kisebbre tömörítettem az 4 óra/gigára kijött, szerintem manapság ez annyira elhanyagolható, hogy nem is számít. Kis kerekítéssel most havi 1 óra anyagod sem biztos, hogy lesz. Frutti az egész.
Az, hogy milyen hordozón? Odahaza van egy online tárolód a cuccaiddal amiről van mentésed, ez meg nem fog olyan sokat nyomni, hogy ne férjen el a többi közt. Ügyfeleknek is könnyebb megmagyarázni, hogy milyen mentési stratégia legyen sok pénzért, idővel az SSD úgyis kiszorítja a merevlemezeket.
Nálam a legtöbb dolog felment polcra HDD-n, majd kitaláltam, hogy sok vacak van szerteszét, vagy dupla, vagy felesleges anyag, de néha mégis kellett vagy távolról hozzáférni, így egy ideje szelektálok és másolom össze a vackokat szerverre, arról meg van mentésem. Ami kicsit fél lábas a mentés és 2x2 terányi hordozós HDD is tele van, de majd kialakul. Én ebbe az irányba mennék, YT privát videónál meg nem szórakoznak a jogdíjakkal, ha éppen Nyíregyen lógsz és valami szóbakerül, akkor onnan elő lehet venni.
Meg még mindig évi pár gigáról beszélünk, nem is kérdés, hova.
-
Samott
addikt
válasz
Mindenkeppen open matte formatumban tedd el, mert ki tudja mit hoz a jovo.
A viccet felreteve, youtube privat videokent meg DVD-re kiirva (adatkent, nem csak dvd minosegben). Vinyo ki tudja legkozelebb felporog-e, pendrive/ssd ugyanez a negyzeten. Van egyebkent olyan hogy M-DISC de kitudja lesz-e eszkoz hozza. Aztan persze a dvd lemez is elrohadhat alltaban.
-
blueboi69
őstag
#videotárolás hosszútávra
Mindenhez IS értünk ugyebár.
Támadt az az ötletem, hogy a gyerekeknek csinálnék vlogot, ami személyes és ezt kellene tárolni úgy, hogy mondjuk 30-40-50év múlva is visszajátszható legyen.
Amolyan naplófélét szeretnék, de nyilván kézzel írni mint a középkorban az olyan snassz. Lehetne egy word documentum is, de azt meg nem olvassák el, mert mégsem izgalmas mint egy könyv.
Ellenben egy vlogot könnyebb visszanézniük. Onnan indult az ötlet, hogy sokszor van olyan dolog, ami nekem élmény/gondolat/akármi, amit megosztanék velük, de kicsik hozzá, nem értik meg, máshogy fogják fel. És egyre többször jut eszembe, hogy vajon az én szüleim hogyan élték meg a mindennapjaikat. Ezt már nehéz visszahozni, hiszen ők sem emlékeznek mindenre.Youtube-on sztem már annyi video van, hogy az onnan nem fog eltűnni sosem, de a jóég tudja. Szerintetek? Vagy legyen offline? Vagy offline és felhős mentésben is? Ha offline akkor mi? Pendrive, ssd, hdd?
-
zetor2000
őstag
Ütős tetkó készül:
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #109100 üzenetére
Na, nekem meg nem is szóltak :-D Sebajja. De szerintem ez még nem a kevert hang. Tisztára feltörök ezzel is. Én csináltam meg a kisüsti, de legközelebb lehet megfejtem a hangot. Eredetileg csak a kameramasinát próbálgattam, hogy mit bír, hogy kezelem sötétben, meddig megy az akku, satöbbi. Ne legyek úgy, mint a sok nyomorék fotós a kezdő csoportban, hogy évekig tojik mindenre, aztán 5 percen belül erőlködés nélkül megoldást szeretne a hasfájására. Mondjuk itt már ember hangja is elment, meg sok volt az Attila ismerős :-D
-
npera
addikt
Nova, Blueboi, amíg főtt a leves és sült a csirke rittyentettem egy táblázatot. Most Jahno szavaival élve hümmögök egy ideig...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest