- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
ezittketto #104196 üzenetére
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi- #104187 üzenetére
Ja átrakni nem tudom a szenzort, nem úgy gondoltam, csak gumisok ezért extra pénzt kérnek. PL a ludy gumisnál +2ezer / kerék
Ráadásul azt olvastam, hogy egy ilyen szenzor az 4-6évig üzemel, utána lemerül benne az elem, így kuka az egész, vehetsz újat. Ez mekkora baromság márMajd mindjárt jön HZ, hogy miért nem lehet rárakni a szelepre egy miniusb csatlakozót, hogy lehessen tölteni az akksiját kívülről
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Sipi- #104191 üzenetére
Ne is kérdezd!
Az első 30 km-en még tartottuk a 11 perces kilométert átlagban, utána már eléggé le voltam sántulva, szóval éppen befértünk a 8 órába a maratonon. 11:15 lett az átlag.
Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy az elején tényleg olyan volt a pálya, hogy ahogy a tapasztaltabb futók mondanák "jutott perc minden zsebbe!"
AllTrails szerint nem volt sehol meredekebb, mint 27%...
(amúgy 2:30-kor mentünk, mert még oda is kellett menni. A Tési fennsík elég szép, ez lett volna a terv, de Csőszpusztánál a 8213-ason lekullogtunk Várpalotára. Nem akartam a rokkantságot kockáztatni, szombaton lesz az év fő versenye.)
-
-
Samott
addikt
válasz
npera #104175 üzenetére
Threaded Embedment Hot Melt Insert Brass Nuts - adjuk meg a modjat.
-
npera
addikt
-
npera
addikt
Angol lordok és lordnők
géprombolnakvizen hajtanak át...Legjobb, hogy már 3 másik kocsi le van támasztva oldalra és merik a vizet a blokkból éppen, de azért belehajt ezerrel, hátha most sikerülni fog. Csak neki, csak most.....
-
npera
addikt
-
npera
addikt
Egy időszakra kiesett a Metallica a zenehallgatási listámról, tegnap este szembesültem vele, hogy van egy S&M 2 album is már
Az eredeti 1999-es S&M album egy nagy kedvencem, a közönség és a
szimpatikusokszimfónikusok nagyon jól hallattszanak végig és elképesztő hangulatot kölcsönöznek az albumnak.Az új album 2020-ban jelent meg nyáron, de akkoriban éppen egy
kisebbcombosabb idegösszeroppanást kaptam és elég sok dologról lemaradtam.Most be is van pipálva Spotify alatt szépen.
-
npera
addikt
válasz
blueboi69 #104172 üzenetére
Nem tudom Magyarországon van-e ilyen, de ha széria a TPMS és nem működik műszakin, akkor az nem lesz hiba?
Nekem a programozása egy rémálom, már párszor leírtam. Az egyik szettet meg tudja tanulni egy trükkös gombnyomásos kombinációval, a télit viszont nem. Szóval ott helyben a gumisnál be kell sütni bele a szenzorok ID-jét, máskülönben világít a sárga lámpa a műszerfalon. És nem lehet kikapcsolni, mert akkor kikapcsoltam volna.
-
npera
addikt
válasz
blueboi69 #104171 üzenetére
Felfelé megy 45-fokban.
Ja, facsavarral belehajtottam. Előtte fúrtam
lyukatfuratot a műanyag házba.
Most akksit merítek vele, gyakorlatilag csak "súg" a cucc, nem olyan iszonyatos vonyítás hangja van, mint az eredeti 30 mm-es.A következő protón lesz a csavaroknak kis stucni, amibe részben tudnak kapaszkodni, részben pedig akkor nem szúrja meg magát valami gyerek vele esetlegesen....
-
eattila
őstag
válasz
blueboi69 #104170 üzenetére
Koszi! Engem erdekel. Ha jol emlekszem voros nem? Szorhullast most furminatorral kezeltem. De nem jott sok.
Rendeltem neki cicahordozot, feregtelenitot, borlhairtot. Jobb felni alapon.Ja es 2500ft-ot kertek erte. Csak mert aki hajlando fizetni valamennyit, annal jobb helye lesz lehet.
-
blueboi69
őstag
#kerék #tpms
Van az autón tpms, ami ellenőrzi a guminyomást. Erősen gondolkodom azon, hogy nem lesz gumicserélgetés félévente, hanem majd nézek másik felnit az smax-ra, viszont nem akarnék venni még egy szett nyomásszenzort.
Igazából 20évig elvoltam nyomásszenzor nélkül, azon agyalok, hogy kikapcsolom és akkor problem solved. A maximalista énemet viszont zavarja, hogy hát mégiscsak van ilyen extra az autóban, akkor miért ne használnám.
Vagy B terv, hogy pl a nyáriba megy tpms, aztán fél évente, amikor kerékcsere van, akkor átprogramozom. És akkor mégsem vettem, de mégis lehet használni.
Mit gondoltok? Vagy baromság, dobjam ki a picsába? -
blueboi69
őstag
-
npera
addikt
És igen. 60 mm-es venti a töltőn.
A perspektíva torzít, nem ilyen nagy igazából, teljesen arányos.....
A következő dolgokat rontottam el:
- az egyik ISDT Q8 képernyőjének szalagkábelét megnyekkentettem, az most nem üzemel
(most már tudom, hogy hol nem szabad megemelni a fedlapot)
- a tölcsér töltőhöz kapcsolódó pereme túl keskeny. Pont ott van két merevítő a házban, ezért IS meg kell szélesítsem. Valamint most piszok nehéz a csavarfejhez hozzáférni.
- kellene valami támaszték alulra, mert bár feldőlni nem akar, de a ventilátor kábele az asztallapon támaszkodik, mert sehova nem tudom felrögzíteni. Egy kombinált támasztó "uszony" és kábelköteg rögzítő nem ártana.Alin volt ISDT kijelző, majd novemberben jön. Addig pihen a másik töltő.
-
npera
addikt
válasz
Sipi- #104156 üzenetére
Én ma előadtam egy a fentieket a homályba taszító ultimatív parkolást. Nem direkt, hanem ennyire le volt kopva a felfestés és az zavart meg.
Nagy beton parkoló, két sorban beállók. Egy hatalmas villanyoszlop mellé akartam parkolni, de egy teljes sorral elmértem az egészet, ezért a két sor közötti közlekedősáv kellős közepére álltam be igazából. A felfestés alig látszott. Ott ültem a kocsiban, amíg a család bement a cipészhez és vásárolni, fel sem tűnt, hogy az úton állok, mert alig volt pár kocsi, ami valami referenciát adott volna. Amikor elindultunk, akkor tűnt fel, hogy hűha.....
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #104155 üzenetére
Én egy közepes képre aranyérmet kaptam Izlandon
Azok is furák. Kb. 50 kép lett utolsó körös, abból három Parlament és egy pesti látkép. Nemzetközi pár ezer kép után elég magas arány a majdnem 10%.
Eddig 22 képem ért el helyezést. Itt-ott. Még 18 kell és akkor kapok valami izét is, ami semmire nem jó, de mégis :-P Plasztik kártya, elismerés, galériákban lógás.
-
Sipi-
őstag
Ma a Nyugatihoz kellett mennem délután. Az utcán nem volt hely, ezért beálltam a Westend garázsába. Brutálisan sok autó volt. Mélygarázs tele (ki volt írva), ezért egyből a tetőparkolóba mentem. Ott is alig volt hely, a német márkák sofőrjei közül néhány szokás szerint parasztul parkolt. Pl. X3 középre, így 4 helyet foglalt el, Audi belógva az útra, hogy nem lehet befordulni, Merci 3 helyen keresztben.
Remélem soha többet nem kell ott parkolnom. -
npera
addikt
Lányom Liftoff alatt gyakorol. Már tud viszonylag koordináltan kanyarodni (oldalkormány és csűrő együtt). Néha elkezdi rángatni a karokat persze és akkor minden IS történik egyszerre
-
eattila
őstag
Kedélyborzolás (helios 44m-4)
Nem teljesen éles, stack amúgy, 4 képből. Csak a helios zoomol fókuszálásnál, és az nem segített. Első ilyen próbám. -
npera
addikt
-
npera
addikt
... no, but it can hurt you in other ways...
-
zetor2000
őstag
válasz
-igu- #104135 üzenetére
Köszi, ezt olvastam, innen jött az Ihlet, hogy nekem Herman Miller cuccom legyen.
Aztán megnéztem a pénztárcám, és jött, hogy használt Herman Miller, utána pár YT videó, hogy van élet alatta is, nem is rossz, töredék áron, ami befér a büdzsébe.
Most kaptam háttérinfót, hogy karácsony előtt lesz valami extra juttatás melóban, addig kibírom... ha igaz a hír, akkor új HM székem, ha kacsa, akkor NeueChair székem lesz. -
eattila
őstag
Reggel fel 8-kor 3 fok volt kint. Negyed 10-kor mar 7. Kezdodik a huvos osz!
Amugy szepen sut a nap, tok jot futottam. Szembe jott bringan egy idosebb csapat. Azok meg biztattakIlyet se lattam meg
-
highway to hell. az első percbe érdemes nem beletekerni, úgy az igazi.
-
Sipi-
őstag
-
npera
addikt
Skyzone Rapidmix desync. Ez elég durván besötétült, elkezdtem spirálban lefelé jönni közben, hogy ha teljesen elmenne a kép, akkor lehetőleg ne a lányom felett (vagy az erdőben) nyomjak disarmot.
Megy a link a supportnak is, hátha lesz új FW valamikor.
-
-igu-
veterán
Irodai Túlélőkészlet új epizód
-
-igu-
veterán
-
blueboi69
őstag
válasz
npera #104131 üzenetére
Igen sajnos. Persze belegondolva, ritkán volt életemben olyan húdenagy fékezés (oké, azért volt jópár és túléltem), de sosem lehet tudni mikor van. Ráadásul az smax tényleg nehéz is, most ha a teszten mentek egy könnyebb autóval és azzal is már 5m a fékút különbség, akkor mi lehet egy nagyobb autónál. Ráadásul van olyan teszt, ahol 100-0km/h a teszt van, ahol 100-5km/h és azért 5km/h-val sem ütköznék az smax-al.
Így is be lehet szívni, csakhát pont akkor használnánk sokat az autót, amikor a 4évszakos az gyengébb.Gyalogos ütközésre nem is gondoltam még, a bmw elé sosem mertek lelépni
-
npera
addikt
válasz
blueboi69 #104127 üzenetére
Én úgy gondolkodom, hogy 1-2 autónyi különbség a fékútban olyan maradék sebességet eredményez gyalogos elcsapása esetén, hogy a sérülés bőven halálos lehet.
Ha egy másik kocsiba rongyolnék bele hátulról, akkor pedig a whiplash lehet állati veszélyes. Ha kisgyerek van fordított ülésben a másik kocsiban, akkor annak vélhetően törik a gerince és meghal.
Szóval én nem 4-évszakozok, túl gyáva vagyok hozzá.
-
blueboi69
őstag
#gumi
Hosszas vergődések után úgy döntöttem, hogy egyelőre nem veszek 4évszakos gumit a maxira. Fiesta-n az van, de kismillió teszt megnézése és elolvasása után úgy döntöttem, hogy mégis maradok a téli-nyári guminál.Téli időszakban nem lenne gond a 4évszakos, de nyáron sokkal inkább csúszósabbá válik. Elnézve hőmérséklet grafikonokat, 25 fok felett van 5.hónaptól 9.hónapig, ami 4 hónap. Jellemzően ekkor megyünk a legtöbbet és 80%-ban autópályán, 130-140km/h között. Itt egy 4évszakos már nem tapad olyan jól, és egy autópályás erős fékezés esetén 1-2autóhosszabb is több a fékút. Lehet, hogy ez soha nem derülne ki, de a másik az aquaplanning, amiben a nyári gumik sokkal jobbak. Bujdy biztos tudna erről mesélni.
Szóval az év felében teljesen jó lenne a 4évszakos, a másik felében, meg pont nagyon nem. Városban még oké is lenne nyáron is,de mi meg pont hogy városban nem használjuk annyit.Arról nem beszélve, hogy pl a fiesta az pl 1tonnas autó, de a maxi az 1.7t, oda valahogy több tapadást igényelnék. Meghát 2x annyi Le és 3x annyi Nm.
Egyébként még a Hankook 4évszakost tudom ajánlani, annak aki mégsem akar Michelin vagy más drágább gumit venni.
-
npera
addikt
Nova, Blueboi, bad news.
Kifutott az iFlight Beast F7 v1.2 45A AIO....
Good news! Van helyette V2 55A változat
Ez a 3"-os gépbe szerintem ideális lesz, mert könnyű és van benne még blackbox is.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #104115 üzenetére
Tenyészti is. Pár hónapja kelt az állomány, most kerülnek eladósorba. Aztán jön a következő kör. Ez is olyan, mint bármi más gyűjtés, kell belőle hosszú, rövid, ritka és érdekes, esetleg más mintájú...
Majd kifaggatom rendesen, néha csak ilyen hirtelen részletekkel szembesülök.
-
Grillo
őstag
válasz
npera #104101 üzenetére
Pár éve volt horgász fórumokon, hogy vadászott a srác valahol Visegrád környékén elvadultabb részen, és elkezdett egyre jobban bizalmaskodni vele egy megtermett vadkan, ő meg menekült az autóba, ahogy tudott. A disznó meg csak nem akart lekopni, követte.
Utólag derült ki, hogy háznál nőtt fel a vad, kutyaként nevelték, és kiszökött, aztán ment kaját kunyizni. -
blueboi69
őstag
válasz
Jahno #104098 üzenetére
"Inkább felugrottam havercsajhoz, mert éppen kígyókat fotózott eladásra. Az sem komplett. Odahaza van vagy 30 kígyója, egzotikus békák, pókok, patkányok, minden más. Meg polcon preparált alkatrészek, koponyák, bizbaszok, skorpió, spirituszban úszó hüllők...."
let me guess: she is single
Egyébként utólag olvasva, vicces a story
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- Google Pixel topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest