Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gabesz128

csendes tag

Sziasztok!
    A megoldandó probléma a következő:
    Ha egy adott gép egy adott mappájába bekerül egy txt fájl arról sms értesítést akarok kapni.
    A dühítő a dologban, hogy hajszálra vagyok a megoldástól, de egy apróságon elbukok. Eddigi eredmények:
    Excel makro percenként megnézi, hogy van -e txt fájl, ha igen, akkor outlookot behozza objektumként, megírja a levelet a tárgy mezőben a fájl nevével, és elküldi a t-mobilos e-mail címemre. Az e-mail érkezéséről pedig sms értesítást kapok, benne a levél tárgyával.
    Sajnos nem teljesen automatikus, mert a levélküldésnél az outlook még a legalacsonyabb biztonsági beállítás mellett is visszakérdez, hogy engedem -e a külső alkalmazásnak a levélküldést. Tehát az egyik megoldás az lehetne, ha ezt az ellenőrzést valahol ki tudnám gyilkolni.
    A másik megoldás az lehetne, ha az excel nem levelet írna, hanem egy batch fájlon keresztül, vagy akár közvetlenül elindítaná az outlookot, az pedig az indítás esemény hatására indítana egy makrót a levélküldéssel. Ezt azért nem tudom megcsinálni, mert képtelen vagyok excelből bat illetve exe fájlokat indítani.
    Valaki segítsen, nem szeretnék a célegyenesben elvérezni.
    Kösz
    Gabesz

Új hozzászólás Aktív témák