- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
BullZeye #43911 üzenetére
Ugyan személyes tapasztalatom nincs velük, de az általad felsorolt ASRock egybelapok biztosan nem fogyasztanak sokat. Mondom ezt úgy, hogy nálam egy i3-6100 proci + ASRock H-110M-ITX/ac alaplap + 2 db 4 GB DDR4 Kingston HyperX Fury + 120 GB Kingston HyperX Fury SSD alapjáraton fogyaszt 19 wattot úgy, hogy egyelőre egy nem kifejezetten erre a fogyasztásra optimalizált 450 W-os Cheiftec tápról működik. De benchmark-okkal és filmekkel megkergetve is legfeljebb ~50 wattos össz. fogyasztást sikerült vele elérnem. A ventilátor meg szinte folyamatosan alapjáraton pörög, és a proci is 26~52° között ingázik terheléstől függően.
Ez előtt én is próbáltam infót szerezni az N3700 teljesítményéről, hogy az vajon elég erős-e helyi telepítésű LAMP fejlesztésre + netezésre, de elég kevés tapasztalattal lettem gazdagabb, mert ilyen célra szinte senki nem használja. Viszonyítási alapom egy 2 GB DDR2 RAM-mal ellátott CoreDuo (T2050) procis notebook volt, amit 2007 óta nyúzok és kicsit már kezdett gyengének bizonyulni, de csak annyit jósoltak meg nekem a nálam tapasztaltabb kollégák, hogy annál biztos gyorsabb lesz. Ennél viszont én egy picivel erősebb vasat szerettem volna összerakni, és most ez a fenti i3-as konfig (persze picit drágábban) hozza is az elvártakat.
Kockáztatni tehát nem mertem, de feltételezem (CPU cache-méreteket, RAM sávszélességeket, TDP-ket és egy egyéb felhasználói benchmark-okat összehasonlítva), hogy ezek a passzív gépek kizárólag addig fognak megfelelően kiszolgálni, amíg pl. a TDP-jük engedi, utána viszont már nem lesznek elegek. Persze ha kizárólag HTPC felhasználásra szánod, valószínűleg nem lesz velük gond, arra sokan használják őket itt is. Általános célra viszont -- összehasonlítva pl. az N3700-at az i5-5300U-val -- a számok egyértelműen kisebb teljesítményre engednek következtetni, de ez talán érthető is egy majd' fele annyiba kerülő passzív hűtéses procit vizsgálva.
Ja, sleep-mode: Ubuntu 16.04 LTS-sel használom ezt az i3-as konfigot, nincs vele gondom, eddig még mindig rendben felébredt.
Ha azonban a HDMI hiánya alapvető problémád, akkor nincs mese, muszáj váltani, csak azzal legyél tisztában, hogy mire akarod használni, és hogy elég lesz-e rá a vas teljesítménye.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Képregény topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- BMW topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus 14 Zenbook UX425E FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14,1" WXGA I W10 I Gari!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest