- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
nem úgy volt, hogy valaki kitalálta, hogy csinál egy nagy htpcs szoftver topikot?
amolyan FAQ szerűen XBMC beállitások, tippek trükkök... ? -
drdr
senior tag
válasz
Toobee #18588 üzenetére
Sajnos vannak olyan videók, amiben az fps változik, én spec. olyannal találkoztam, ami 23.976-tal indul, majd pár perc múlva 25Hz-en ment, de volt ami29.97-en indult, és 23.976-on folytatódott. Mondjuk ez egy sem BD iso/mappa volt.
Advancedsettings.xml-lel be lehet állítani frankón, hogy milyen fps intervallumban mire kapcsolja a "tv-t"...
-
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Ezeket próbáltam, és nem váltott autómatikusan:
Celine Dion - A New Day BD50
Allan Taylor - Live in Belgium BD25 ezt 5.1 DTS helyett 4.1-nek írja és nem is szól a center
VA - Legends of Jazz - Showcase BD25
KOS.ARENA.BD25.1080i.DTSHD.Retail.x264-HDEvo (ezt 50hz-re rakja, bár ennek az infojában 25p-t írnak, tehát ez akár még jó is lehet így)
Michael Buble Meets Madison Square Garden BD25 (ennek nem látom a tech infójában, hogy milyennek kéne lennie)
Paul.Kalkbrenner.A.Live.Documentary.2010 MBluRay.1080p.x264-FiNEST (ennek se látom a kadenciáját a tech infoban)Peak: miért kell mindenhez állítani az asztalon? XBMC-ben be van kapcsolva, hogy állítsa be magának a képfrissítési frekvenciát.
Ps.: beállítottam fixen 24hz-re az asztalt, a Celine Dion koncert akkor is átugrik 60Hz-re, tehát az XBMC-vel lehet valami. Gondolom én.
-
Peak
addikt
fontos, hogy minden különböző frissitési frekvenciához a TV-t hozzá kell állitani, pixel-éleséget, fényerőt, kontrasztot, mindent gyakorlatilag... ezért tudomásul kell venni, hogy ha a Desk 60Hz, de a filmlejátszás 23.976, akkor valamelyik szar lesz a másikhoz képest, mert a TVnek más és más képe van a frekvenciától függően. ez NEM a GPU/VGA hibája.
A megoldás a TV-n esetleges PRESETek használata külön menüre, és külön filmre,
vagy
fixálod a 60Hz-et filmre is 3:2pulldownnal, és akkor nem kell a TVt kapcsolgatni.btw ez a poszt nem csak TCr-nek szól, hanem mindenkinek... aki esetleg nem tudta volna...
-
cekkk
veterán
Én most ránéztem egy pár koncert felvételre és van amelyik 23.976 de sok közülük viszont 29,970 gondolom ebből lesz 60Hz és az oldalirányú mozgásnál szaggathat
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
XBMC-vel hogyan tudom lejátszani azt a koncertet, amit nem talál meg az adatbázisban, tehát nem tudok a film mappából kiválasztani, csak a fájlokból. A legnagyobb m2ts-re kattintva behozza az FBI marhaságot, aztán ennyi.
-
sb
veterán
Ez ilyen ezeréves dolog. A digitális adások és TV-k világában a natív felbontás a nyerő. Már rég nem vág senki semmit normál esetben a digitális forrásán, szóval kb. majdnem felesleges a funkció.
Persze lehetőségként bent lehet hagyni a driverben, abból gond nincs, de amit leírtál állítási lehetőséget még annál is egyszerűbb lenne, ha default 0% lenne az összes érték.
Így 1000-ből 999 embernek hozzá se kéne nyúlnia az az 1 akinek meg baszkurálnia kell úgyis állítgatni fogja, tök mindegy hogyan...
Legegyszerűbb. -
drdr
senior tag
válasz
Pista0001 #18566 üzenetére
Igazából nem az átméretezéssel van baj, hanem a kivitelezéssel.Egy táblázatban felsorolva a felbontásokat mellette 1-1 számmal be lehetne állítani sokkal praktikusabb lenne...Maga az egész Catalyst manager elég kényelmetlen. Nem tudom miért nem alakítják már át jobban kezelhetővé... (nem kellene agyon csicsázni, csak használhatóbbá kellene tenni)
Azért van szükség erre, mivel egyes tv-k levágják a kép szélét, hogy bizonyos tv műsoroknál ne látszódjon semmi zavaró jel a széleken... (Én még ilyet nem láttam...) Ezért alapból kisebbre van véve, mint 100%. De a TV-ken azt is be lehet állítani általában, hogy "levágás nélkül" jelenítse meg a képeket... Szóval gyakorlatilag az lenne jó, ha max-on lenne alapból... Meg kell írni az amd-nek, hátha megfontolják...
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #18563 üzenetére
Ha van frekiváltás a film alatt akkor amiatt.
A catalystben minden használt módban be kell állítani az átméretezést/overscan-t 0-ra: 24, 25, 30, 50, 60Hz-en is, ha használod őket.És ezt minden catalyst install után... nem tudom ki találta ki azt, hogy nem 0 az alapbeállítás.
-
-
sb
veterán
válasz
Askformore #18550 üzenetére
Köszi.
Én fullscreen-en használom, mert a maximált ablak nálam is akadozik, de talán ettől függetlenül menni fog. Lehúzva nem lesz a HDMI a gépről, folyamatosan rajta lenne mindkét kijelző. -
Djuree
félisten
pci-e x1-es vga-ból melyiket ajánljátok amivel esetleg játszani is lehet már? vmi erősebb darab kellene.
-
-
TCr
veterán
válasz
Askformore #18556 üzenetére
Asztali médialejátszókra nem lehet XBMC-t tenni.
Pont tegnap érkezett meg az usb IR vevőm (2.800 Ft) a Logitech Harmony 600-hoz, tökéletesen jó párosítás az XBMC-hez.
-
Askformore
senior tag
válasz
Askformore #18547 üzenetére
Valaki tudna segíteni ebben? Sima médialejátszóra fel lehet rakni az xbmc-t? Ha HTPC-t veszek/építek, létezik hozzá megfelelő távirányító?
-
Krampesz
tag
válasz
Askformore #18550 üzenetére
A "maximált ablak használata igazi teljesképernyős mód helyett" opcióval egy probléma van, így a kijelző nem tudja a frissítési frekvenciát a film alapján váltani. Persze, ha közben a másik kijelzőn mást csinálsz, akkor kénytelen vagy ezt az opciót használni, viszont így lehet, hogy szaggatnak bizonyos filmek.
-
rbalint88
addikt
Kérdésem még:
- Melyik alaplap ajánlottabb, vagy inkább mást javasoltok?
- Jó-e az 1600MHz RAM, vagy van-e értelme magasabb órajelűt beépíteni?
- Az L7 táp zajszintje fel van tüntetve a weboldalon, de a SYS6-é nincs. Zajosabb, ismeri vlki, van értelme a drágább L7-t választani? A 300W gondolom elegendő.- Nézz szét a topikjaikban, hogy van-e jellemző meghibásodás vagy egyéb probléma, specifikáció szerint mindkettő jó.
-inkább 1866Mhz 2x4GB és KIT-ben vedd
-300W elég, de vehetsz FSP-t is, az enyémnek szava nincs, legalábbis az egyszem swif2 (120mm, 800rpm) házhűtő és az Arctic F9 (92mm, 600-1800rpm PWM) procihűtő elnyomják alacsony fordulaton is. Árban is kedvezőbb kicsit a Be Quietnél, a dizájnon kívül szerkezetileg is kb ugyanaz, a BQ is FSP beles.
-prociból inkább A10-5700. Gyári hűtőre egy swif2 vagy arctic f8 pwm venti sokat segít kicsi pénzé'. -
Askformore
senior tag
Ha folyamatosan rá van dugva a hdmi, akkor mindig a tv-n indul. Ha kihúzod, és úgy indítod el a laptopon, akkor a következő tv-s használat előtt emlékeim szerint vissza kell állítani. Ja és "maximált ablak használata igazi teljesképernyős mód helyett" nálam be van pipálva, nem tudom számít-e valamit.
Ha már XBMC a téma.. nem tudod mitől lehet, hogy egyik napról a másikra eltűntek a filmjeim, és nem olvas be semmi újat?
-
sb
veterán
válasz
Askformore #18548 üzenetére
Köszi. A hang így nem az igazi, de azon még gondolkodom majd.
Ezek szerint a 2. kijelzőre állítva _stabilan_ ott indul és fut az XBMC, nincs vele gond, nem kell néha újraállítani vagy hasonlók? -
Askformore
senior tag
Az xbmc/rendszer/képkimenet beállításban ha átrakod a megjelenítés típusát "teljes képernyő 2"-re, akkor mindig a másodlagoson fog elindulni a program. Nálam laptopról fut, ami egy hdmi-vel van az lcd-re kötve. A hangot pedig úgy oldottam meg, hogy van egy 5.1-em, amihez van egy átalakító (fehér+piros rca), amihez egy újabb átalakító kábelt hozzádugva sima jacket varázsoltam belőle, amit rádugtam a tv headshet dugaszába. Gondolom így nem 5.1, de szól minden hangszóró
-
Askformore
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni!Szeretnék egy kis kütyüt az lcd mellé, amit távirányítóval tudok kezelni, tudja futtatni az xbmc-t, lejátszik 1080p-s mkv-t, rá tudok dugni külső hdd-ket, illetve egy 5.1-es hangrendszert. Most nem tudom, hogy erre egy médialejátszó, vagy egy htpc összeállítása lenne-e a legjobb megoldás, ebben kérném segítségetek, lehetőleg konkrét termékek linkjeivel.
Köszönöm előre is!
-
Joc76
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas BD játékos majd media player keresés után jutottam ide (és köszönet a sok infoért), hogy én is a HTPC tulajok táborát gyarapítsam.
Amire használnám:
90%-ban filmnézés, torrent. Némi netezés, játék max. kipróbálás szinten, de nem szempont. Nappaliban lesz, és nem éjjel-nappal megy, tahát nem kell, hogy teljesen csendes legyen, csak halk.
Elvárás mkv 1080p és BD lejátszás kiváló minőségű képpel (24p) és hanggal és madvr-t bírja. Később majd 3D is, de egyenlőre egy hagyományos 2d plazmára csatlakozik egy HM erősítőn keresztül.
Ezek fényében kérlek véleményezzétek az általam elképzelt konfigot, nehogy aláfussak vlmivel.
Lap: ASROCK FM2A85X Extreme4-M vagy ASUS F2A85-M
Proci: AMD A8-5500
RAM: 2x4GB 1600MHz CL9 KIT - a megfelelő alaplap ajánlása szerint
Ház: SilverStone SST-ML03B Milo
Táp: BE QUIET! System Power SYS6 300W 80+ vagy BE QUIET! Pure Power L7-300W
Ami már megvan, és még megy bele egy másik gépből:
HDD 2,5" 5400rpm
ODD Pioneer BDR-206
Kérdésem még:
- Melyik alaplap ajánlottabb, vagy inkább mást javasoltok?
- Jó-e az 1600MHz RAM, vagy van-e értelme magasabb órajelűt beépíteni?
- Az L7 táp zajszintje fel van tüntetve a weboldalon, de a SYS6-é nincs. Zajosabb, ismeri vlki, van értelme a drágább L7-t választani? A 300W gondolom elegendő.
Köszi a válaszokat előre is. -
zsakaizoltan
tag
Üdv!
Bd50-es 3d filmek lejátszására kellene egy barátomnak a htpc, max keret 100 rongy lenne rá, a filmeken kívül még netezésre is használná, de más semmi extra.. ebben nem vagyok otthon, ebben kérném a segítségeteket, hogy milyen lehetőségek vannak ebben az árkategóriába, vagy jobban jár egy mediaplayer-el?
köszi előre is az ötleteket -
Celtis
veterán
Végre találtam egy egész pofás házat normális áron. Remélem sikerül hozzájutni.
Philus Tacens -
TCr
veterán
válasz
mandju #18533 üzenetére
Megírom ide, 45-ért adtam el úgy, hogy vidékről Bp-re szállítottam és segítettem nagyjából beállítani a vevőnek.
Más, főleg Canniball-nak írom ezt: megjött Kínából a HP vevő a Harmony-hoz, beállítottam, most már pont ugyan úgy tudom használni XBMC-hez, mintha billentyűzet lenne.
Zenénél és filmnél is belepörget, nem ugrik, nem vált következőre, stb...
Egyelőre még a vétellel vannak furcsaságok, lassan veszi be a gombnyomást, 2x veszi be a gombnyomást, ilyenek.
Ez gondolom "delay" gond, nekiállok átnyálazni, hogy hol tudom ezt belőni. -
mandju
senior tag
TCr:
Döntöttem, letettem a voksom a HTPC mellett. Az A210-et mennyiért tudtad eladni?
Jöhet priviben. -
McSzaby
őstag
Llano fogyasztásról processzoros topikokban jobb képet kapsz, én nem akarlak félrevezetni(SZERINTEM 60W körül). Ha két engedélyezett asztalod van, akkor elég ha csak szimplán 2 asztalt engedélyezel és nem duplikálod a képernyőt utána. Megfogod és egérrel simán áthúzhatod az XBMC-t és működni fog. Elvileg ha nincs duplikálva és megfelelően be van állítva az 1-s és 2-s asztal, akkor külön asztalként fog működni. Viszont nem tudom,hogy viselkedik pl. távirányítóval a dolog..
-
sb
veterán
válasz
McSzaby #18523 üzenetére
Windows, mint ahogy említettem is 3-4x a leírásban.
Kifejtenéd egészen pontosan hogyan? Mert szerintem is meg lehet oldani azt, hogy némi kattintgatással működjön, de nekem automatikusan és hibátlanul kell, hogy menjen. Nem én fogom kezelni, nincs lehetőség korrekcióra.Addig megvan, hogy elsődleges kijelző a monitor, másodlagos a TV. Így desktopon használva vélhetően minden ablak a monitoron ugrik fel. (Talán... aki használt már multi-monitort az tudja, hogy ez sem 100%
)
Többi? XBMC+hang?Plussz ami más téma: még mindig érdekelne a Llano fogyasztás multi display(idle+lejátszás) alatt.
-
drdr
senior tag
Hello,
használja valaki az Asrock alaplapokon levő CIR konnektort? Elsősorban az érdekelne, hogy a BIOS-ban bekapcsolva a driver telepítő telepíti-e a drivert..
Windows7-en -emlékeim szerint- simán feltelepítette és nem volt továbbá "unknown device" , simán az asrock oldalán letölthető driverrel ment ez, úgy hogy nem volt semmi sem rádugva...
Most Windows 8-on a telepítő képtelen megtalálni és telepíteni a Nuvoton chip drivert. 0510 hardwareID-val megtalálja, de driver nincs hozzá.Írtam az Asrocknak, de folyamatosan azt hajtogatják, hogy kell rákötni vmit (Asrock IR vevőt), ahhoz kell driver. De hogy tud egy olyan eszköz működni, ha nincs alaplapi driver telepítve??? Valami itt nekem nem kerek.
Mellesleg akkor ezekszerint az a csatlakozó nem egy szabványos CIR csatlakozó? TX/RX +5V és GND van rajta. Korábban voltak pont ilyen kiosztáshoz alaplapra csatlakoztatható CIR vevők, akkor azok nem alkalmasak erre? Van kapcs.rajz is...Az Asrock küldött képeket is miszerint neki A75M-en fel van telepítve. Persze azon nem 0510 HWID-t lát a windows, hanem 0530-at.... Szóval, most nem vágom, hogy fogalmuk nincs róla miről van szó,de nekem W8-on a 2.5.1003-as installer és a régi sem telepíti fel a Nuvoton chipset driver-t.
Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
-
cimp
senior tag
válasz
McSzaby #18522 üzenetére
Eddig azt használtam, de elegem lett belőle, mert a jól kitapintható navigáló gombja (nagy kerek négy irányban nyomkodható) az az egerér funkciót vitte. Én meg a kurzor navi funkciót használnám többnyire (file listában lépkedés, filmben előre-hátra), az meg az alsó rengeteg gomb között van és rendszeresen mellényúltam. Utána az xbmx mire megint visszakerül sima lejátszásba (lejátszás közben feljön a főmenütől a filelistáig minden!) szét kellet nyomkodni mindent.
-
Pista0001
addikt
válasz
szacsee #18501 üzenetére
Az még csak nem is Sandy Bridge hanem Clarkdale, 24p-t nem tud értelemszerűen.
Hogy elmenne-e HTPC-nek azt te tudod megmondani egy próba után. Ha nem zavar akkor igen.
(#18474) cekkk: Sima szűz Win van fent driverezve (a Catalyst 12.4-es) meg 11-es XBMC. Mi kell még ahhoz hogy alacsonyabb frekin is jól menjen?
(#18481) regger: Ez szerintem csak duma, nincs maguknak az objektumoknak mélységük, síkok teljesen, csak egymáshoz képest vannak mélységben elhelyezve.
Amúgy a 3D-vel nekem is az alapvetően a problémám hogy kis méretben elég vicces.
-
törölt tag
Mit tartotok kényelmesebbnek irányítás szempontjából, a Rapoo 2700-hez hasonló, mini bill+tapipad megoldást, aka Rii mini, vagy amit Ed linkelt nemrégiben, vagy a measy rc11-hez hasonló (video) air mouse hadonászós megoldást? Utóbbi megtetszett, de nem tudom mennyire OK a való életben.
-
Celtis
veterán
-
xrvman
őstag
Régebben ill ma is az az elgondolásom a HTPC ről, hogy egy hangtalan kis doboz, ami teszi a dolgát. Erre meg olvasom hogy matx alaplap, i3 proci... nem sok ez így egy kicsit? S főleg nem drága?
-
sb
veterán
Használ valaki XBMC-t több kijelző mellett AMD-n? Tehát pl. egy monitor általános használatra (elsődleges) és a TV a másodlagosra állított kimeneten.
Hogy alakul így a fogyasztás? Erre tesztet is elég, ha látott már valaki, nézelődtem, de nem találtam. Diszkrét vga-nál a fogyasztás rosszabb, mert magasabb (van ahol full 3D órajelen és/vagy ram frekin!) órajelen megy több kijelző esetén.
Ill. az érdekelne, hogy a másodlagos kijelzőre belőhető-e az XBMC: fixen ott induljon, ne legyen vele macera, állítgatás. Minden más pedig az elsődlegesen, szintén állítgatás nélkül.szerk: Közben eszembe jutott, hogy nem csak a kép, a hang is gázos. TV-re 5.1 analógon kéne, hogy kimenjen a hang, míg a desktop részen sztereóban, szintén analógon. Asszem itt nem lehet megúszni a folyamatos állítgatást a windows-os hangkimeneten 5.1 és 2.0 között. De várom az ötleteket!
Két kimeneten talán menne a dolog: pl. stereo a HDMI kimeneten, ez lenne a default windows hangkimenet, XBMC-ben meg átállítható menüben emlékeim szerint, hogy melyiket használja: oda meg menne az analóg. Az nem rémlik, hogy 5.1-et lehetne állítani külön.
-
Celtis
veterán
válasz
Csicsóka #18502 üzenetére
Köszi az infót.
Akkor inkább veszek eleve paneltápas házat.Úgy tűnik, hogy a végén mégis Intel lesz az alacsonyabb fogyasztás járulékai miatt (elég az átlagos paneltáp, nem kell extra hűtés) GIGABYTE GA-B75N (mert van rajta spdif header) + i3-3220T
Úgy gondolom, hogy ennek vinnie kell mindeféle videót akár 3D-ben is. A CPU meg bőven erősebb, mint a legkisebb Trinity (A4-5300) ami másik választás lett volna. 24p lejátszás már nem gáz, ha jól értettem. 5 percenként egy extra kocka belefér (főleg, ha annyi a különbség, hogy AMD-n ez 8 perc)Az árán kívül szól még valami az Intel ellen, amit nem vettem figyelembe?
-
maestro87
őstag
Ok, köszi!
Csak az előbb olvastam valahol, hogy a hdmi 2 irányú, így gondoltam megkérdezem. És ami a tv-n van, az meg csak bemenet lenne?
A VHS-t szeretném már kiváltani, de eléggé sokallom a dvb-c tuner árakat, én múltkor olyat 20 ezerért találtam csak.És amúgy azt honnan tudom, hogy mi kódolt (bár nem mondtam, hogy ezt szeretném rögzíteni)? Digi kábelünk van, gondolom csak a Digifilmet nem tudnám rögzíteni (+HBO, de olyanunk nincs).
-
-
maestro87
őstag
Üdv!
Egy bugyuta kérdés:
Ha HDMI-vel összekötöm a tv-t a számítógéppel, akkor lehetne rögzíteni valahogy az adásokat?
Vagy hogy lehetne a legolcsóbban megúszni a digitális csatornák rögzítését? Sajnos a DVB-C-s tunerek elég drágák számomra. -
Csicsóka
őstag
válasz
Celtis #18499 üzenetére
Én nem tudtam megtűri ezt a tápot benne, mert csendes környezetben elég jól hallatszik azért az a 8 centis venti.
Nem csak HTPC célra használom, Nas, FTP, SMB, NFS, szerver is egyben. Aludni nem lehet tőle ha egy szobában laksz vele. Csak HTPC-nek viszont nem zavaró, mert a film úgy is elnyomja. Én egy paneltápra cseréltem, most csak a HDD hallatszik, ha vmi használja, egyébként síri csend. (Az oprendszer SSD-n van.)
Ja, még vmi. A hatásfoka sem túl jó, mert a paneltáppal majd 10W-al kevesebbet fogyaszt a masina. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék.
Öcsém gépét upgradelném/ cserélném a kisebb fogyi és jobb teljesítmény miatt, az Ő gépét pedig beállítanám netezős htpc-nek.
Jelenlegi gépe :
i3-540
Giga deszka HDMI-vel, 6 audió kivezetés stb.
ATI HD4670Ami lenne helyette:
A8-5600K
valami mATX-es Trinity-t fogadó deszkaKérdésem az lenne, hogy elvileg a 23,967 FPS-t tudja az i3-540-es IGP-je vagy sem?
Tudtommal Sandy Bridge IGP-je necces ilyen szempontból.
HTPC-nek elmenne a jelenlegi gépe dedikált VGA nélkül?
Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Fujifilm X
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest