- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Na persze!
ON.
XBMC 11.0 alatt zenéknél nem működik a pillanatmegállítás. Filmnél jó, ha megnyomom a gombot megáll majd play-re folytatódik de zene esetén ahelyett hogy megállna a lejátszás elindul az a track amin épp áll a "kurzor", mintha a play-t nyomtam volna. Nálatok is ilyen? -
Warter
addikt
válasz
bozsozso #17292 üzenetére
mp3-ból nehéz borítót kiszedni, max a netről tudja letölteni hozzá, ha talál, de az ugye nem 100%-os, azért mondtam a folder.jpg-t, mert a biztos pont. Egyébként meg próbáld ki, nálam is volt olyan amit megtalált neten, de voltak olyanok amiket nem. Főleg ha CD1...CDX könyvtárak vannak, akkor valahogy sose ismeri fől, hogy azt le kéne vágni a "név" végéről és úgy kéne keresnie.
-
rbalint88
addikt
A gyári procihűtő-venti és a gyári Lian Li házhűtő kirugdalása és egy Arctic F9 PWM és Coolink Swif2 1200 beszerelése = boldog user, csendes htpc, mindössze 3e Ft árán. Szép az élet!
Szóval akinek max 55mm magas procihűtő fér be a házába, nyugodtan vegyen Xigmatek Praeton-t, csak számoljon azzal, hogy a ventit le kell cserélni rajta (így pedig ki is jön, hogy a 45-15+25=55mm)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szabi__memo #17290 üzenetére
Nem csak a duplája. Egy külön codec is, és az egész működéséhez egy keretprogram kell. Egyébként nyilván számos tartalommal egy C-60 is boldogulna, ha lenne rajta HDMI 1.4a. Az AMD specifikálása a lényeg. Ők nagyon szigorúan tesztelnek, ha találtak olyan tartalmat, ami már nem jó az A6-hoz, akkor arra már nem írják rá a HD3D-t. Lehet, hogy te soha az életben nem futsz bele egy ilyenbe még A4 mellett is, de az AMD elvei szerint maximálisan működőképesnek kell lennie minden termékhez írt fícsőrnek.
-
NTX
tag
válasz
Ed Parker #17224 üzenetére
A htpc és a mediaplayerek digikoax vagy optikai hangkimenete nagyon hasonló, inkább hasonlóan gyenge, a hdmi mindkettőnél jobb. Nekem volt Dune, PCH és pont az egyik oka volt a htpcre váltásnak, hogy annak fel lehet turbózni egy USB-SPDIF konverterrel a digitális hangkimenetét, pld M2Tech Hiface vagy Halide Bridge. Ezzel persze nem éri el, de megfelelő szoftverrel és beállításokkal valamelyest a közelébe tud kerülni egy htpc a sokkal drágább (Bladelius, Naim) hálózati lejátszóknak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szabi__memo #17287 üzenetére
Nem muszáj A8. Funkcionálisan menni fog A4 mellett is, de az nem mindig fog tökéletes élményt adni. A HD3D funkcionális követelménye egy HDMI 1.4a-s kimenettel szerelt Radeon. Ha ez megvan, akkor a legfrissebb driver kell és egy kompatibilis kijelző. Innentől a rendszer üzemképes, viszont a teljesítmény ettől nem biztos, hogy meglesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szabi__memo #17285 üzenetére
Mindkettő kell neki, de főleg GPU kraft. Természetesen ... az A8 IGP-je dupla olyan gyors, vagy még gyorsabb, mint ami az A4-ben van. ROP blokkból is dupla mennyiségű van az A8-van.
-
-
törölt tag
Itt egyébként teljes részletességgel le írva van maga a rendszer és a pontozás is. Itt pedig (setup - conclusion) világosan látszik, hogy a 200 pont körüli értékeket, magyarul a "tökéletes" képminőséget a csúszkák feltolásával lehet elérni, ami az én tetszésemet egyáltalán nem nyerte el. Ha a BD tartalomra koncepcióval került szemcse, azt pl nem akarnám eltüntetni. Ha valamit korrigálni szeretnék, megteszem a tévével. Ha lesz időm, egyszer még visszatérek a Catalyst beállításokra is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Például akadozik a lejátszás. Sajnos ez sok dologtól függ, így nincs általános szabály rá, hogy mekkora teljesítmény kell. Nyilván az AMD azért írja oda az A8-hoz a HD3D-t, mert úgy tesztelték, hogy az a legdurvább igénybevétellel is megbirkózik. Ettől ugyanakkor az elméleti támogatás elérhető a kisebb termékeken is, csak hivatalosan inkább nem írják rá, mert lehet olyan tartalom, amihez már nincs meg a teljesítmény.
(#17278) Celtis: Előnyt jelent a Trinity, de mindjárt itt a Kabini. Abból lesznek 25 wattos verziók, amik még jobbak ezekre a multimédiás feladatokra.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #17237 üzenetére
Persze minden ilyen teszt szubjektív. És ami a legnagyobb baj, szerintem a környezeti paraméterek is nagyban számítanak.
Nem mindegy a forrás vagy ahogy írtad a nézési távolság. Lehet, hogy ami az egyik esetben épp szarul mutat az a másikban teljesen jó lesz. (Pl. egy denoise közelről jó, távolról lehet, hogy semmi értelme. Vagy fordítva egy sharpen...)
Ez azt jelenti, hogy még ugyanabban a szubjektív érvrendszerben (pl. a tesztelőnek jobban tetszenek az (túl)élesített képek, mint nekünk) is más lehet a megítélés két különböző esetben.
-
Celtis
veterán
Köszi,
Sem 3D Bluray, sem játék nincs a tervben, csak szeretném, ha valamennyire jövőálló lenne a kütyü.
Ha azt mondom, hogy most 10gigára tömörített 1080-as és 720-as 2D formátumokat preferálok, de szeretném, ha a jövőben hasonlóan tömörített 3D-s filmeket is képes legyen lejátszani a berendezés, akkor mit érdemes választani?Tehát mekkora előnyt jelent egy E350 Brazos-hoz képest egy pl.ASROCK FM2A75M-ITX alaplap + A4-5300?
-
sb
veterán
válasz
gorbep #17236 üzenetére
Elszámoltam, bocs.
25Hz-re számoltam, de a 23.976 és 24.000 között csak 7-11mp a különbség hosszfüggően egy 2-3 órás filmnél.Ettől függetlenül igaz amit írtam: ennyi csúszás nem fér bele, így marad a hang resample - én is ezt írtam.
Ami viszont ugyanúgy nem pontos és torzít - én nem vagyok audiofil, de biztos van akit zavar. Őszintén szólva én még nem próbálgattam mennyit jelent.
Viszont ha a fentiektől eltekintünk és hajszálpontosan a resample a hangszín még akkor is változik valamennyit. Szóval egyik sem az igazi megoldás.Ettől függetlenül kitalálhatnának már vmi jó megoldást, mert tényleg sokat lehet vele szívni minden eszközzel.
-
TCr
veterán
válasz
canniball #17270 üzenetére
Köszönöm, ezt elmentettem.
Én a kisebbik, fekete távost rendeltem tőle, már csak az van neki, ahhoz is jó lesz ez?
Ha beállítom egy ilyen távosra, attól még lehet a gombjait kusztomizálni?
Pl. felirat váltás, hangsáv váltás, XBMC zenénél fullscreen, belepörgetés, ilyesmi... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Celtis #17266 üzenetére
Az Ax-5000 szériás Trinity APU-kra kötelező HDMI 1.4-et rakni. A Brazos 2.0-ra opcionálisan lehetséges, de a legtöbb gyártó maradt a HDMI 1.3-nál.
Igen a HD3D-t az A8-től támogatja hivatalosan az AMD. Ezekben a termékekben van négy mag és minimum 256 shader procis IGP. Ettől függetlenül a 3D-s tartalmat kiviszi egy A4 is, csak nem biztos, hogy olyan eredménye lesz, amit szerettél volna. Egy sztereó 3D-s Blu-ray-hez vagy sztereó 3D-s játékhoz nem csak támogatás kell, hanem teljesítmény is.
Egyszerűen fogalmazva bármelyik Radeon HD 5000+ képes sztereó 3D-ra, ha az adott terméken (VGA vagy alaplap) a kimenet HDMI 1.4a-s. -
zsigus
őstag
válasz
dobost #17268 üzenetére
Pl. Gigabyte T5140 (most eléggé felment az ára, én még ~15e Ft-ért vettem)
Az egyik 3,5" hely külső, de minden további nélkül belemegy egy HDD is (tapasztalat), plusz az 5,25" hely is teljes méretű, tehát oda is befér egy, kiegészítővel/vagy egy kis barkáccsal. A monitortartó leszerelhető róla, viszont csak 60 W-os a tápja, tehát egy komolyabb konfigot nem bír el.
Warter: Rendben, csak nem így hangzott.
-
Celtis
veterán
Nektek világos, hogy melyik AMD APU támogatja a HDM1.4a-t?
Gondolkodom, hogy a 3D képesség miatt Brazos helyett inkább egy egyszerű A4-es Trinity-t válasszak, de az AMD oldalán azt látom, hogy az A8-tól támogatott a HD3D,
-
zsigus
őstag
válasz
Warter #17262 üzenetére
Az nem túl jó ötlet, mert a registry-ben ott marad. Először uninstall, aztán töröljön mindent... de én először a skin-t törölném csak, ha nem a gyárit használja.
TCr: Én is most rendeltem egy 600-ast (végre).
Lehet tanítani is, ha odatartod a másik távot az infrája elé, meg tudja jegyezni a jelet. De ha kiválasztod a listából a Microsoft Windows Media Center beállítást, elvileg jónak kell lennie. Bővebben a használatiból, és innen. Bár Windows-hoz lehet, hogy más beállítások szükségesek.
-
TCr
veterán
válasz
canniball #17263 üzenetére
Szia Canniball!
Úton van már az általad ajánlott infra vevő (a kis fekete távossal) és a Logitech Harmony 600.
Azt sejtem, hogy az erősítő, tv, stb távjait hogyan fogom tudni "bekalibrálni", de a pc-nek hogyan álljak neki?
Van hozzá "custom" beállítás is, nem csak "létező" távosok beállításai? -
zsigus
őstag
Nem Aeon Nox skin-t használsz? Azzal volt hasonló gondom korábban...
Töröld a skin fájljait és akkor a gyári felülettel indul az XBMC.
C:/Felhasználók (Users)/*fiókod neve*/AppData/Roaming/XBMC/addons/
*itt van a skin mappája* pl. skin.aeon.nox
A rejtett fájlok megjelenítését engedélyezni kell!!
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Brazos alapú gépet szeretnék építeni, melyhez nézegetem a házakat.
Az LC Power megoldásai tetszenek egyelőre, viszont nem tudom, hogy elférne-e minden bennük.
2db 3.5"es winyó lenne benne... van azzal tapasztalatotok, hogy az 5.25"ös slim helyre befér-e egy 3.5"es winyó?Melyik házat ajánlanátok?
Köszi!Üdv,
Tamás -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha megrendeled ezt a tesztsort, akkor ahhoz kapsz egy elég korrekt leírást is, hogy melyik tesztnél mire kell figyelni, illetve konkrétan leírja, hogy hogyan kell osztályozni. Valamennyire biztosan szubjektív, meg eleve a driver beállításainak módosításával jelentős változás érhető el a képminőségben, tehát ezek a pontok mindig egy beállításra vonatkoznak, és a tesztelő véleménye is beleszámít, mert annyira azért nem egyértelmű, hogy mikor hány pontot kellene adni. Emellett az egész tesztet befolyásolja a lejátszószoftver, vagyis az eredmény nem csak a beállítások, de még a szoftveres oldaltól is függ. Sajnos a képminőség vizsgálata ennél könnyebb sosem lesz.
(#17237) regger: Eleve az emberi tényező miatt nem lehet az egészet objektíven mérni. Hiába állítod fel a szabályokat, azt egyszerűen lehetetlen tökéletesen betartani, még ha törekedsz is rá. Emellett az eltérő driveres beállítások drámaian módosítják az eredményt, plusz a szoftver mint tényező. Ne feledd, hogy rengeteg szoftver beépítve tartalmaz különböző szűrőket, amit nyilván a driver is tartalmaz, csak más algoritmus más eredményt ad. De ugye a szoftveren belül is vannak eltérések. A VLC például a saját de-noise szűrőjét (ami valóban brutálisan jóra sikerült) csak akkor engedélyezi, ha AMD Vision APU-t talál a gépben. Más hardverrel inaktívra rakja, még dedikált Radeonnal is. Ezt én is kipróbáltam. Radeon HD 7850-en egyszerűen nem kapcsolja be, pedig telepítve van az OpenCL driver. Ugyanakkor a Brazoson és a Llano APU-n például vígan megy, gondolom a Trinity-n is, de azt nem próbáltam. Kis hack mellett a device ID-t megváltoztatva mehet bármilyen hardveren is, csak rossz az eredmény. Dedikált Radeonnal akadozik, míg Intel és NV grafikával szimpla random fagyásokat produkál. Az ID hackból kiindulva feltételes elágazással indulhat a program, és úgy kerülhet engedélyezésre az OpenCL-es de-noise. Ezt csak azért írtam le, mert ha VLC-vel nézed a HQV tesztet, akkor a szoftver döntően befolyásolhatja az eredményt. Ebből a szempontból az MPC-HC jó alap lehet, mert az nem foglalkozik az olyan egzotikus dolgokkal, mint az OpenCL. Persze nincs is olyan minőségi de-noise szűrője mint a VLC-nek ez a speciális megoldása, de valamit valamiért.
-
Warter
addikt
válasz
bozsozso #17242 üzenetére
Én most szenvedtem vele egy napot, amig mindet rendbe raktam. Ami biztos, hogy kell, hogy legyen egy folder.jpg a könyvtárba, ami a borító képét tartalmazza. Aztán van úgy, hogy hiába ott a borító nem nyalja be a képet, ilyenkor vagy nem tetszik neki az elrendezés vagy olyan karakter van a könyvtár nevében ami szintén nem tetszik neki. Aztán lehet kézzel egyesével is frissítgetni, de hosszútávon megéri rendbe rakni a zenéket. Ja és még valami jó, ha több album esetén CD1 és CD2 a könyvtárak neve, és ott magában az alkönyvtárba is bele kell rakni a folder.jpg-t.
-
GRaul
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne h szeretném használni a xbmc-t de mindegy melyik verzióját teszem fel, elindul, csak a betűket nem látom be
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdésem, de ha nem akkor bocs. Htpc-n openelc xbmc-t használok. Szeretném a zenéimet is olyan formában megjeleníteni, használni mint a filmeknél a médiatár mód, tehát borító képekkel, egy kis leírással a számok címével(de ez nem fontos). Hogyan tudom ezt megtenni? A zenék előadónként, albumonként külön könyvtárban vannak.
Ilyen formában:
Előadó -> Album -> dalok
-
TCr
veterán
Mindenki "AMD-zik" itt, mégsem tudja senki megmondani, hogy a Youtube videókon miért jelentkezik v-sync probléma, csíkozódás?
Illetve nem a miért a lényeg, hanem az, hogy hogyan lehet megszüntetni... -
slashing
senior tag
válasz
gorbep #17236 üzenetére
nem azzal van a gond hogy hány másodperc a különbség hanem azzal hogy ezt a különbséget képkocka duplázással vagy akárhogyan is de korrigálni kell és ez egy 'Akadás' formájában látható a filmben. Van aki nem látja van aki igen de ha egyszer észreveszi az ember akkor utána tuti mindig látni fogja...
Amúgy egyetértek hogy rohadjon meg az aki ilyeneket kitalál de még az is aki ennyi rohadt képarányt kitalál eu, usa, uk széles vászon ultra széles vászon cinemascope, dvd, 4:3 és még sorolhatná az ember... és mindig az az indok hogy a művészi szabadság meg hogy a rendező így álmodta meg. Nem is lenne baj ha nem egy -két millimétert csípne le a kijelzőből de b+ több mint 10 cm-t is képes egy-egy tv képéből lecsípni egy-egy felbontás és mire átállt a nép a 16:9-re egyre inkább terjed a mozifelbontás ahol ugyan úgy ott a fekete sáv és ne gyertek azzal hogy a sötétben nem számít....
-
törölt tag
Túlontúl szubjektív az a teszt, sosem tudtam eldönteni mennyire vegyem komolyan. Emlékszem az Anand T. oldalán volt egy HQV B ahol a WDTV Live 40 pont körül ért el a Sigma procijával, a M Remote-nál pedig a 6310 is túlszárnyalta a Dune H1/Prime-ot. Többnyire Brazos 180, Trinity 196, HD4000 200pont. Kérdés mennyit látunk ebből a valóságban 2-3 méterre a 42-55 colos tévéktől. Aki ebből a 3-4 proci családból vásárol, túl nagyot nem tévedhet. Annyi hogy a Brazos-szal esélytelen a madVR, tehát aki a maximumot akarja kihozni képminőségben, annak Trinity vagy HD4000 kell. Nálam nem csak a kép, hangminőség is pozitív csalódás.
-
gorbep
senior tag
Hát a 24p és a 23.976p között még 180perces (3 órás) film esetén a hossz 180*23.97/24=179.775 perc az eltérés 13.5 mp! Javíts ki ha elszámoltam....
Egyébként a reclock a hangmintavételezést is módosítja, egyáltalán nem volt hang elcsúszás nálam még 2 órás filmeknél sem.......
De tényleg.... ezért nem értem mire fel a nagy felhajtás egy normál filmnél 7 mp miatt!!!!
Az az érzésem az egész egy nagy marketing bullshit, az új TV-t vagy videóvezérlőt ezzel tudják eladni, hogy már ezt a 23.976. fps-t is tudja...... hát akinek ez számít fizessen érte......
Jövőre az új videókari majd tudja a 23.9760239760976097609760976097609760976097609760 fps-t 1ppm pontosan -40-150 °C-ig.... szánalmas, mint az oviban..... és a mérnökök ezt szó nélkül hagyják.... hová tart a szakmánk?
De félre ne értsd, ez nem ellened szántam, a gyártó cégekre vagyok mérges..... mielőtt beállunk a sorba, gondolkodjunk kicsit......
-
-
sb
veterán
Holnap megnézem mi van Ionon, mert ahogy korábban írtam, nekem a killa sample sem akadt madvr-rel mpc-hc alatt. Márpedig ha a kis f*s Atom bírta akkor ott valami nem kerek a 100%-os procihasználatokkal.
Már csak azért sem, mert a madvr-nek és a lav filternek is elsősorban a gpu-t kell dolgoztatnia. -
sb
veterán
HA arról beszélünk akkor igen, de itt - és pár más hsz-ben is korábban - egy A10-ről volt szó! 4 mag, 3+ GHz, 100W TDP. Ez baromira nem a HTPC kategória szerintem, hanem egy vga-val inkább a gamer kat, abból is a közepe, nem a legalja.
Erre értettem, hogy itt érdemes már Intellel foglalkozni, mert ha ilyen cpu teljesítmény kell akkor abban az Intel fogyasztás/teljesítményben sokkal jobb, mint az AMD. Gpu-ban pedig ahogy írtam: ízlések és pofonok: SB-ben a HD2-3000 még bajon 24p-vel, Ivy-ban az sem gond, HD4000 madvr-hez is elég ami megint csak nem kell 90%-nak sem, DXVA-ra meg a HD2500 is elég.
De ha mégsem, erre írtam, hogy annyival jobb fogyasztásban, hogy egy diszkrét vga is elfér mellette.Kisebb kategóriákban már kevésbé fér el a+vga, ott inkább egy A4-A6 2-3 maggal a jobb alternatíva. Ezeknek már sem árban, sem teljesítményben/fogyasztásban nincs akkora hátrányuk. Hátulütője, hogy ilyen kisebb gépnél még kisebb házak jönnek képbe ahol az intel kisebb fogyasztási előnye felnagyítódik. Szóval itt sem teljesen egyértelmű a dolog.
@Tobee, #17188:
Ha ilyen általános célra kell akkor kellhet egy erősebb proci. Bár nekem most egy Atomon bent van kb. 100 torrentem (volt már több is) és közben a fullHD-vel sincs baja. BD50-et is próbáltam már rajta (HDD-ről), azzal sem volt gond.
Szóval ehhez képest kell mérni. Ha az Atom/Brazos-t vesszük 100%-nak cpu teljesítményben (ami a fenti általános igényeket bőven viszi), a kétmagos AMD-k kb. 300%. G5-8xx kb. 400%. Egy jobb 4 magos AMD, Intel i3 pedig 5-600%.
A 24p nálam is alap, AMD-vel nincs gond, Ivyval elvben szintén nincs, csak SB-vel. A képminőség relatív. A HQV tesztekben az AMD jobb, mint a HD2500, a HD4000 már egálban van, de speciel én minden driveres sz*rt kikapcsoltam az AMD-n is, amitől a sok pontot kapja (denoise, sharpen, stb...). Szerintem kifejezetten szarabb a képe, mint nélküle. Inkább egy madvr, amivel többet el lehet érni.@gorbep: A reclock-al az a baj, hogy 23.976 és 24.000 fps között is van 5 perc különbség egy 2 órás filmben, nem 5mp, ahogy írod. Ha 5mp lenne akkor is gond lenne a hang időzítéssel, hiszen már az is észrevehető csúszás. 5 perc meg még inkább.
Hang resample kell, ami megint elég szar dolog.
De ettől függetlenül tényleg kib*szás ez a 23.976fps. -
Digger
senior tag
Az előbb a Windows Média Player-el küldtem stream-et a Sony tv-re. A tv érezte, hogy küldtem rá valamit és átváltott a megfelelő módba és lejátszotta azt. Még a távvezérlővel kezelni is tudtam. Tud hasonló funkciót az xbmc is? Vagyis tud DLNA szerverként is funkcionálni?
-
Ed Parker
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #17222 üzenetére
Toobee tekintetében a hang lehet erősen kérdéses. Tőle idéznék : Kép és hangminőség mindenek felett.
Szóval OK, hogy nálam, nálunk nincs baj, sőt, előrelépést tapasztaltunk. Nálam Dune volt és 1186, nálad Popi, de mindketten HDMI-n hallgatunk zenét, BD koncerteket. Nálam még a Realtek audio sincs telepítve,
AMD bitsream-et használok, XBMC alatt WASAPI-t, MPC+madvr LAV filter LAV audio dekódert bitstream-mel. Toobee viszont a Realtek audio-t fogja használni, az alaplapra integrált optikai kimenettel. Elméletben el tudom képzelni, hogy rosszabb hangja legyen a win és driverei miatt, mint a Duo-n. Saját tapasztalatom nincs.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
szabi__memo #17218 üzenetére
a notesz van összekötve az avr-rel,kijön belöle a hd hang és az avr dolgozza fel.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
szabi__memo #17200 üzenetére
tökéletesen működik a hd hang ivy-n nekem.
xbmc-vel használtam -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szabi__memo #17212 üzenetére
Szerintem az Intel magasról leszarja a HTPC-seket. Őket a nappalis tömeg érdekli. Ha titeket esetleg elvesztenek egy döntéssel a nappalis tömegért cserébe, akkor kapásból azt fogja a vezetőség kérdezni, hogy hol írják alá.
Itt nem ellened vannak, nem a közösség ellen, és nem is az igények ellen. Szimplán azt nézik, hogy ők sok pénzt hoznak és enyhe igényekkel rendelkeznek. Ez egyenes út a nagy profithoz. Sosem fognak versenyre kelni az AMD-vel és az NV-vel a terméktámogatást tekintetében, de addig nem fogja őket érdekelni, amíg nagy lesz a nyereség. -
szabi__memo
nagyúr
Lehet, de ettol en meg nem hasznalok ilyen lejatszokat, de szerintem a htpc-s kozosseg 99% sem.
Speciel nekem az xbmc a favorit, ezert nem hasznalok mediaplayer kutyuket sem. Es miattuk biztos nem is fogok valtani. Gondolom nem egyedul vagyok igy ezzel. Szoval ok tudjak... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szabi__memo #17206 üzenetére
Szerintem az Intel ezt koncepcióból csinálja. 120 millió dollárt költöttek a RealNetworks licenceire. Az Intel a jövőt a RealPlayer lejátszóval gondolja el, amit valahogy rá kell kényszeríteni a felhasználókra. Ennek az egyik módja, hogy minden konkurens lejátszó irányában megszakítják a support kapcsolatokat. Ez színtiszta üzlet.
-
tigipuf
senior tag
Nálam az XBMC zabált intel és amd alatt is,bár lehet nem jól lőttem be a rendszert.
Jelenleg mpc-hc-madvr,vagy splash pro a favorit ,a G530 1600 Mhz-n elborozdál 15-16%-os terhelésen,míg XBMC-n 2400M Hz-n muzsikál.De mint mondom lehet nem jól van beállítva az XBMC nálam.
A hang részét nem vágom,90%-ban xonar dg-n megy a hang nálam ac3,dd,dts (ezeket a G530 is tudta hdmi-n.) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szabi__memo #17190 üzenetére
Ez attól van, hogy az XBMC direkt támogatásával egy ideje már leállt az Intel. Ha van valami általános probléma a driverben, akkor azt javítják, de ha az a probléma csak az XBMC alatt jön elő, akkor azzal nem foglalkoznak. Az Intel a Windows Media Playert tekinti first class lejátszónak, a driverben és a direkt optimalizálásban is arra koncentrálnak.
-
rbalint88
addikt
válasz
szabi__memo #17193 üzenetére
hoppá. nekifutásból pofára estem, ebben is hd4000 van.
azt hittem 2000 v 2500 max. hardveres szempontból véltem eltérést felfedezni, de nincs, úgyhogy nem szóltam. csak akkor aztatat nem értem, hogy az asztali i3-akba meg miért 2500-ast raknak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest