- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
Mezga Aladár #19799 üzenetére
Én nem szeretem úgy, mert ha a hátsó usb-be dugom a hdd-t, akkor egy idő múlva leáll, így nem lesz normális airplay-em (tehát most egy pendrive van ott hátul). Arról nem is beszélve, hogy nemtom, lehet-e a popi transmission-ét úgy állítani, hogy a letöltővinyó adott mappáját figyelje, és ha odakerül egy torrentfájl, akkor elindítsa azt (miért kell? zárt rendszerű mobil eszközökről ez a járhatóbb út, asztali pc-t meg nem kapcsolok be csak ezért)
-
Peak
addikt
Apró információ esetleg, Brazos/Llano platformon érdemes BIOSból kikapcsolni a C6 power state támogatását, mert SLEEPből visszatérve az A75 chipsetes alaplap a GPU 2D órajelét nem teljesen stabilizálja, igy szépen lagol a 60Hz-es lejátszás is. Legalábbis nálam, Asrock A75M-ITX 1.6 biossal.
-
Sziasztok,
adott egy ASUS barabone, amiben P4 2.66Ghz-es proci van és max 2gb DDR1-es ramot lehet beletenni. Elég ez egy 3D iso lejátszáshoz? Ha igen, milyen AGP-s videokártyát ajánlotok hozzá?
köszi
-
Chaser
legenda
válasz
Pista0001 #19793 üzenetére
W7 lesz a gépen, azért htpc mellett más funkciókat is betölt. Mondom nekem teljesen korrekt amit a coreavc produkál, jelenleg máshogy nem tudom megoldani a FHD-t is a 7 éves notebookon
Köthetném tv-re is digitálisan akár dokkolóval, de annyira nem vonz. Arra majd a htpc lesz vmilyen hangrendszerrel.
Tárolással nekem nincs gondom, amit megnéztem törlöm. -
Pista0001
addikt
válasz
Chaser #19792 üzenetére
Szerintem az XBMC képminősége bőven kielégítő. Én FHD tévén nézek vele 720p és alacsonyabb felbontású x264 és DivX/XviD tömörítésű filmeket.
Szerk.: Egy olyan problémám volt korábban, hogy a filmek abban a formában ahogy archiválom (*) bőrszín tekintetében több mint furcsák voltak. Kiderült hogy a Catalystban a bőrszín korrekció be volt kapcsolva. Kilőttem, azóta az is jó. A lényeg hogy először minden driveres (akár AMD, akár más) belepiszkálást célszerű kilőni, aztán ha valami nem tetszik akkor lehet kezdeni a kísérletezést velük.
*: Az eredetileg DivX/XviD filmeket újratömörítem x264-el, így jóval kisebb méretben, de minőségileg minimálisan butítva tudom eltárolni. Az eredeti mérethez képest jellemzően fele/harmada az újratömörített méret, de volt néhány esetben még jobb eredmény is.
-
sb
veterán
-
törölt tag
13-1_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql van nálam és minden OK.
Viszont ma nagyon meglepődtem. Sosem gondoltam volna, hiszen egyesek és nullák
, de valamit nagyon elcseszett nálam az Asrock USB XFas
zt. HDD > router > HTPC/külső USB HDD vonalon másolt filmeknél néha összeesett a kép, mpc-hc megakadt egy pillanatra, XBMC kilépett a filmből. Ugyanez a film (filmek) hálózatról, ill eredeti HDD-ről lejátszva tökéletes. Kapott egy uninstallt az XFast, majd megismételtem a HDD > router > HTPC/külső USB HDD másolást, és lám tökéletes a kép. Ezt utána több filmmel eljátszottam, ami széthullott hálózati másolás után. Soha nem jövök rá mi okozza az Asrock progi hibáját, de úgy kidobtam, mint macskát sz@rni.Akartam tőled kérdezni, hogy vettél dedikált nvidia karit ha jól emlékszem, láttál valamit közte és APU között, ami említésre méltó? Kép-hang stb különbség? Vagy ne kérdezzek ilyeneket?
-
Peak
addikt
Urak!
Leszedtem a v13.1 és a v13.2beta AMD drivert az AMD honlapról, és tönkrebaszta a lejátszást a HTPCn, szaggat mint a ......
Előtte a v12.8 volt fent.
Tapasztaltatok ilyet? Vagy esetleg volt már itt erről post?Most megpróbálom visszatenni a régit, remélem megint minden oké lesz.
-
Chaser
legenda
Celeron 1610-es procival valaki épített már htpc-t? Ez már ivy bridge, nem sokat ehet. De kraft is van bőven, hogy másra is lehessen használni a gépet szükség esetén. Valós fogyasztási adatok érdekelnének, de nem nagyon találok róla semmit.
-
rigo88
aktív tag
zsákoltam egy pcie (1x) wlan karit a pcie (1x) tvkari mellé ám a kártyákat a pcie (16x) slot nem eszi meg.
ötlet? -
sb
veterán
válasz
canniball #19734 üzenetére
Elvileg ha win-ben állítod, hogy sleep legyen shutdown helyett akkor minden kikapcsoló gombra ugyanazt fogja csinálni.
A gép power gombjára, a táv power gombjára és esetleg a billen lévő dedikált power gombokra is.XBMC-n belül állítva a kilépés event-et lehet beállítani, de akkor azon keresztül kell kilépni és nem máshogyan (pl. Alt+F4), stb...
-
mandju
senior tag
-
TCr
veterán
válasz
#75912448 #19762 üzenetére
Mégis mi a jó francot lehet folyamatosan elkúrni aközül a kb. 5 féle beállítás közül?
Ugyanúgy van beállítva minden, ahogy eddig is volt, ahogy Te is leírtad anno, nem nyúkálok én a beállításokhoz, ha egyszer minden fasza (vagyis annak tűnik).Van rá valami esély, hogy ha a HDMI képes erősítőre lesz rádugva, akkor ez a szaggatás megszűnik?
Nem kell valakinek egy komplett Brazos HTPC?
Manjdu: Popcorn csere Brazosra?Nekem kell a torrent, ezért nem is próbálkozom Openelec-kel.
-
mandju
senior tag
Nekem van eladó A210-em...
Én a Brazos mellett tettem le a voksomat.SACD: Tegyél fel egy foobart. Az lejátszik mindent. Ez alapján be lehet konfigurálni a billentyűket és vezérelhető egy logitech harmonyval.
regger: én is azóta vagyok vele megelégedve. Bár most mozgatja a fantáziámat az openelec. Lehet kísérletezek majd vele kicsit.
-
törölt tag
Denon 3313 HDMI esetén semmi probléma, WASAPI HDMI-t kell használni. Valamit foylamatosan elqrtok a beállításoknál. Úgy ment a brazos-szal is, mint a kisangyal. Konkrét brazos E350 beállításokat nemrég ovis módon leírtam. BD50 HD hanggal is max 35% procihasználattal, nulla akadással.
-
cekkk
veterán
Nekem egy A4 van a legkisebb Llano proci
De tökéletesen teszi a dolgát, bár nem ezzel photoshoppolnék az tuti
Nem kéne neki, vagy is pl mennyi torrent fut a háttérben 32 vagy 64 bites a win amire raktad? Egy open-eleccel nem próbálnád ki?
Bár előtte a vinyódat húzd le, nehogy arra telepítsd rá.
-
TCr
veterán
A Popcorn sem tudta a SACD-t.
Nálam Wasapi-val és Directsound-al is ugyanúgy szaggat.
Ennyit tudna ez a kurva Brazos?
Ha a haveromnál is ezt fogja produkálni HDMI-n a Denon 3312-re kötve, én nem tudom, hogy mit csinálok, de az biztos, hogy kibaszom az egészet az ablakon és végleg elhagyom ezt a fórumot.Neked is Brazos van?
Pista: be van pöttyözve. Neked is Brazos van?
-
Pista0001
addikt
Szerintem be kell pöttyözni a "Dolby...képes erősítő" és a "DTS képes erősítő" sorokat is.
-
cekkk
veterán
Nálam is ezt csinálja, ha WASAPI ra rakom akkor tökéletesen működik. amikor ez meg említettem, hogy nálam is ezt csinálja elég csúnyán volt rám nézve, hogy a kettőnek mi köze lenne egymáshoz
SACD úgy tudom licencsz köteles, és mivel ez egy ingyenes progi így gondolom ezért nem tudja ezt. Mondjuk a Dune se tudta nem fizették ki érte a pénzt. A popi tudta?
-
TCr
veterán
Kipróbáltam, az XBMC nem ismeri fel a SACD ISO-t.
-
TCr
veterán
Tegnapelőtt írtam, hogy összeraktam egy barátomnak egy ugyanolyan kis Brazos-t, mint ami nekem is van (Asrock E350M1) és szaggatnak a videók.
Rájöttem a hiba "okára".
Akkor szaggatnak a videók, amikor a hangkimenet az XBMC-ben HDMI-re van téve.
A sima DTS hangú videók is akadnak, nem csak a DTS HD-k.
Kipróbáltam az enyémen is, ugyanez a helyzet.Mi lehet ennek az oka?
Szar a HDMI kábel?
A HDMI közvetlen a tv-be megy, nem az erősítőbe. -
Celtis
veterán
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
végigolvastam 258 hozzászólást, amiben szerepelt az openelec szócska, viszont néhány kérdés még tisztázatlan maradt... remélem tudtok rá válaszolni.
Adott egy Brazos E350 USB3 alap, 4 Gb ram 60Gb SATA3 SSD
1 kérdés: működni fog e "openelec" alatt az usb 3.0?
2 kérdés: sambán illetve ftp-n elérhető e a gép? (ha jól olvastam, akkor elméletileg mindenféle mókolás nélkül, ide csak megerősítést várok)
elméletileg opera webböngésző működik...
3 kérdés: torrentezés? azt láttam, hogy transmission kliens... hogyan tudok pl torrenteket böngészni, elindítani a magról? (sose láttam ilyen transmission klienst)
4. kérdés: megoldható a gép távoli elérése? (mire gondolok... a munkahelyen látom, hogy megjelent a kölcsönzőben a várva várt filmem. Van lehetőség a munkahelyemről elérni az openelec-es otthoni gépet és kikölcsönözni, hogy mire haza érek flottul a hdd-n legyen?)
előre is köszönöm a válaszokat.
A fentiek mind működnek win7+xbmc kombóval. A kíváncsiság viszont hajt...
-
canniball
nagyúr
válasz
Pista0001 #19736 üzenetére
Az enyémen egy gomb van ki-bekapcsolásra, az alapból nem altatott.
-
Pista0001
addikt
Úgy értem hogy az SSD-re mellé. Csak az oprendszer, irodai programcsomag meg egy Photoshop szerintem gond nélkül elfér 64 GB-on, amire figyelni kell: hibernálást kikapcsolni (megtakarítasz annyi helyet amennyi RAM van a gépben), virtuális memóriát letiltani (gyakori írás, csökkenti az SSD élettartamát), rendszeres lemeztöredezettség mentesítést kikapcsolni (szintén élettartam miatt, Win 7-ben és utána tudtommal felismeri hogy SSD és automatikusan letiltja, de azért célszerű ellenőrizni).
-
Pista0001
addikt
Nálam hibátlan, nekem is reggel jött a frissítés.
#19715 Tonyo: Ha nem raksz mellé egy rakás játékot akkor elég lehet.
#19715 Tonyo: A HTPC-ben nekem egy Sandisk Solid State Drive nevű csoda van (kb hasonló kategória lehet), nincs semmi baj a sebességével. Ha elolvasol pár PH!-s SSD tesztet láthatod hogy használat közben - néhány kivételtől eltekintve - minimális különbségek vannak akár a belépő és a csúcsmodellek között is.
(#19725) canniball: Az MCE távok bekapcsoló gombja tudtommal alapból altatja a gépet, az említett beállítástól függetlenül. Hogy OE-ben mit csinál azt nem tudom, nem sikerült telepíteni egyik OE-t sem a gépemre.
-
cintula187
addikt
Erre valami ötlet valaki?
-
TCr
veterán
Srácok, az XBMC lejátssza a SACD ISO-kat?
-
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #19724 üzenetére
Az XBMC-vel (w7-en 10 vagy 11 már nem emlékszem) történő első ismerkedésem során hiába állítottam az ilyesmi menüpontot az csak annyit csinált hogy amikor a menüben ránavigáltam a kikapcs.-ra akkor a felugró lehetőségek között (kikapcs./készenlét/stb.) az általam kiválasztott volt kiemelve/alapértelmezetté téve. Attól függetlenül hogy itt mit állítottam be ha a távrángatón megnyomtam a gombot az kikapcsolta a gépet. A win beállításai között van valahol egy olyasmi menüpont hogy amikor megnyomom a kikapcsoló gombot akkor ezt tegye: ..., ezzel sikerült megoldani a problémát.
-
-
Tonyo
őstag
Ezt néztem ki. Szerintetek milyen?
Egy hagyományos satas 80 Gb-os vinyó e helyett, mennyire fogná vissza az egészet?
-
Tonyo
őstag
64 Gb ssd-n mennyire fér el a winfos? A további programokat másik HDD-ra rakjátok? office, photoshop stb
Szerk: Winfos elfér tudom, de a c-re kerülő programok már nem hiszem.
cekk: Kevés ram van a gépedben
-
cekkk
veterán
A Yatse androidos progit használja valaki? Mert nálam most nem akar működni és nem találja meg az xbmc-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Soundbar 2 év garanciával
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- Új, bontatlan dobozos Beats Studio 3 Wireless fejhallgató 1 év garanciával
- Epson EH-TW740 Full HD Projektor 1500 óra üzemidővel
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged